Találatok a következő kifejezésre: Miért támad kutyám (13 db)

Miért támad a kutya? Van egy sztafi meg moszkvai örkutya keverékem 1 éves. Hárman lakunk a házban engem meg anyámat nem bántja, a mamira meg (nem gyakran néha) rátámad. Hogyan tudnám leszoktatni vagy azt a gond hogy öt nem tekinti falka vezérnek?

Legjobb válasz: Szerintem ez egy nagyon összetett dolog. De ez persze függ attól, mit értesz támadás alatt. Milyen szituációban támad.Mióta. Milyen a viszonya a nagyival egyébként. Lényeges, hogy gondolom mivel a te kutyád, neked milyen a kapcsolatod vele. Foglalkozol-e vele eleget, találkozik-e más kutyákkal? Egy ilyen jellegû keveréknél nagyon fontos a megfelelõ szocializáció. Nagyon hasznos lenne eljárni egy kutyaiskolába, mert ennek így tényleg nem lesz jó vége.

Szerintem ez egy nagyon összetett dolog. De ez persze függ attól, mit értesz támadás alatt. Milyen szituációban támad.Mióta. Milyen a viszonya a nagyival egyébként. Lényeges, hogy gondolom mivel a te kutyád, neked milyen a kapcsolatod vele. Foglalkozol-e vele eleget, találkozik-e más kutyákkal? Egy ilyen jellegû keveréknél nagyon fontos a megfelelõ szocializáció. Nagyon hasznos lenne eljárni egy kutyaiskolába, mert ennek így tényleg nem lesz jó vége.
Az a gond, hogy titeket sem tekint annak. A te dolgod eldönteni azt, hogy ki a falka tagja és ki nem, nem pedig a kutyáé.
Elsõ: Ostobaságokat beszélsz. Mégis mi lenne ha nem kutya? Akár emberre támad, akár nem. Õrzõ-védõ kutyát, esetleg rendõr kutyát meg látták már? Az a feladatuk hogy emberre támadjanak... De ha a gazdáival szemben agresszív, akkor sem az a megoldás, hogy ki kell hajítani! Micsoda marhaság! Kutyaiskolába kell vinni, ahol majd segítenek megnevelni.
Kedves, kérdezõ! Ha látod, hogy a kutyus megint támad a nagyira, ugorj oda hirtelen, csapj egy kicsit a fenekére és jó hangosan kiálts rá, hogy NEM SZABAD. De mondom, csak tényleg nagyon kicsit csapj a fenekére. Nem az a cél, hogy agyon verd azt a szegény kutyust, hanem, hogy megtudja, hogy azt igenis, nem szabad. Ja és igen, kedves utolsó. Szerintem neked sincs maradásod ebben a világban, ilyen ökör hozzáállással. Hidd el, senkinek sem hiányoznál. Az a baj, hogy az olyan emberek, amilyen te is vagy, csak magával törõdik. Azt a kutyát igenis meg lehet nevelni, csak akarat kell hozzá. Tessék, meg lehet engem kövezni, nem érdekel. De ha ilyet látok, fel megy bennem a pumpa, mert sajnos az emberek többsége mindig többre tartja magát, mint amennyit valójában ér.
Kutyaiskola, vagy pedig altassátok el, de ez így nem maradhat. Én inkább a kutyaiskolára szavazok, megfelelõ hozzáállással, és foglalkozással jó eséllyel belõle is faragható rendes kutya. Az ilyenfajta problémákra ajánlom a Cerberos kutyaiskolát, nagyon jók, van külön szocializációs foglalkozásuk, kifejezetten problémás kutyák számára. Hívd fel õket, biztosan segítenek.
Ha egy kutya emberre támad, az már nem kutya és maradása nincs!!
hát igen, kutya marad még attól max szét szedi a nagyit és ilyen ebnek nincs helye a világban.
A kérdező hozzászólása: Értem.És miért támad rá mondjuk fél töle és ezt kihasználja?
tök mind1 mit mond az ember. Itt sajnos a többség kutya örült (mondhatnék más jelzõt is)de ez van szar az élet!!!! De ne nekem mond aki végig nézte ahogy az anyjára meg testvérére ugrott a kutya szimplán azért mert apám kutya b.zi és nem képes nevelni az ebet, 2 oldalról meg nem lehet nevelni!!! Ha az egyik tiltja másik engedi.
Vmi baj lehet a nagyival az tuti. E

Miért támad a kutyám ha oltani kell és az állatorvost meglátja?

A kutyám ha már megérzi, hogy oltást kap és az orvost meglátja, akkor ndenkire aki meg akarja fogni;még ha csak simogatni is akarjuk.

Legjobb válasz: szia lehet hogy azért támad a kutyád mert fél vagy ideges jotanács amielõt bementek az orvoshozz ad rá a szájkosarat és utána amég késznem vagytok jugtazsd meg és a készvagytok akkor dicsérdmeg hogy okos

szia lehet hogy azért támad a kutyád mert fél vagy ideges jotanács amielõt bementek az orvoshozz ad rá a szájkosarat és utána amég késznem vagytok jugtazsd meg és a készvagytok akkor dicsérdmeg hogy okos
Mert fél, és úgy gondolja, legjobb védekezés a támadás.
Az elsõ rossz élmény hatására. Amikor legelõször vitted orvoshoz kellemetlenség érte, pl: a beadott injekció, a rendelõben lévõ szagok, amikkel a kutyák kommunikálnak. Mára Pavlovi reflexként mûködik. A leszoktatáshoz sok türelem, az orvos segítsége is kell, pl: leveszi a fehér köpenyt, nem a rendelõben kapja az oltást, hanem a rendelõ udvarán - erre sajnos sosincs idõ.

Miért terrorizálja az egyik kutya a másikat? Miért támad rá ha a másikkal akarok foglalkozni? A megoldás az, hogy zárjam el addig míg a másikkal játszom? Hogy szoktassam le a terrorizálásról?

Legjobb válasz: Azért csinálja ezt a kutya, mert õ a falkavezér, nem ismer el téged vezetõként és azt gondolja õ szabhatja meg, hogy kivel foglalkozhatsz. Én ajánlanám hogy járj el vele kutyaiskolába és tartsd be az itt leírtakat: [link] Ha bántja a másik kutyát azt nagyon szigorúan büntetni kell, megfogod a grabancát és lenyomod a földre, amíg meg nem adja magát. Ezután fenyegetõen elindulsz felé és kizárod a falkából, majd látványosan elkezdesz foglalkozni a másikkal.

Azért csinálja ezt a kutya, mert õ a falkavezér, nem ismer el téged vezetõként és azt gondolja õ szabhatja meg, hogy kivel foglalkozhatsz. Én ajánlanám hogy járj el vele kutyaiskolába és tartsd be az itt leírtakat: [link] Ha bántja a másik kutyát azt nagyon szigorúan büntetni kell, megfogod a grabancát és lenyomod a földre, amíg meg nem adja magát. Ezután fenyegetõen elindulsz felé és kizárod a falkából, majd látványosan elkezdesz foglalkozni a másikkal.
A megoldás az, hogy megneveled a kutyád, mert egyelõre õ nevel téged.Az elsõ nagyon jól leírt mindent, a kutya saját magát tekinti vezérnek, ezért joga van eldönteni, kivel játszhatsz. Kutyaiskolába kellene járnotok...


Miért támad meg a kutyám minden más állatot? (lent bövebben) Segitséég!

Sziasztok! Van egy "kis" problémám.. Van 3 kutyánk, egy Westie-puli keverék ha jól tudom az (Maszat) egy dobermann (Jaffar) és egy moszkvai (Borisz) a problémám az, hogy a kisebb kutya a Maszat nagyon be van indulva a macskákra ha meglát egyet, ezt úgy értem hogy nagyon ugat rá minden, ez még érthető... de az nem hogy egyszer volt mikor hoztunk egy birkát, hogy levágjuk majd, és hát persze megegyük..de az a "hülye" kutya (szeretem ám! kedvenc kutyám. :D) letámadja, de nem előttünk mer előttünk "kedvesedig vele" de amint elmegyünk vagy valami rögtön betámadja, vagy este, és volt mikor úgy megsértette, hogy majdnem leszedte a fülét, meg kiharapta a bundáját, megharapta a lábát, sántított a birka stb.. ez még a többi 2 kutya hozatala előtt volt, aztán utána is ugyan ez..de ezt azért is nem értem mert benne van a puli ami elméletileg pásztorkutya, de oké, azt azért megkell tanítani, hogy ne bántsa öket meg ilyenek, de ennyire vad nem lehet, velünk szemben soha nem harapott megminket, nagyon is szeret szófogadó kutya, elengedve sétáltatjuk minden. Aztán tegnap előtt meg elkezdett ásni az udvar végébe este, a moszkvai rásegítette kiásta a lyukat, ez meg kifutott, és elkapott egy sündisznót (falun élünk, Somogyaszaló) Ma meg reggel megint ez volt csak a maszat átment a szomszédba és szétszedte a birkát...ott van 2 db birka, és anyu egyszer csak hallja hogy a szomszéd kiabál, hogy "nem mész haza" stb.. kifutott és látta, hogy ott a Maszat,de amint meglátta a Maszat anyát, már futott vissza.. De annyit nem értek miért ilyen..miközben rágcsáló irtó meg minden..és hát puli...az pásztorőrző.. és minden mást betámadna, kutyákkal azért nem olyan, de ha játszanának vele rájuk is odakap..nem játékosan.. de van mikor játszik. Bocsi hogy ilyen hosszasan írtam le... Segítséget kérnék abban , hogy miért ilyen a kutyám..mert szeretem de minden nap valami hülyeséget csinál.. :\ Helyesírásért bocsi!

Legjobb válasz: mennyit sétáltatod ??? szellemileg le van fárasztva minden nap?? unalmába is csinálhatja.. naponta 1-2 óra intenzív mozgás, és 30-40 vagy akár 60 perc trükk tanítás vagy egyéb.. amelyik kutya jól le van fárasztva az nem csinál "hülyeséget" mert én a szavaidból azt vettem ki ,hogy nevelve van..szóval szerintem nincs eléggé lefárasztva..

mennyit sétáltatod ??? szellemileg le van fárasztva minden nap?? unalmába is csinálhatja.. naponta 1-2 óra intenzív mozgás, és 30-40 vagy akár 60 perc trükk tanítás vagy egyéb.. amelyik kutya jól le van fárasztva az nem csinál "hülyeséget" mert én a szavaidból azt vettem ki , hogy nevelve van..szóval szerintem nincs eléggé lefárasztva..
A kérdező hozzászólása: dehogy nincs. minden nap sétálok vele, meg futkározunk az udvarba van egy nagy telkünk mindig kimegyek velük és futkároznak , meg labdázunk, mindig mikor hazajövünk akkor kifáradva mennek a helyükre aludni, és megisznak egy vödörnyi vizet..ahogy én is :DD de nem szó szerint sokat sétálunk futkároznak nagyon-nagy a helyük mármint az udvarunk de tényleg nagyon nagy, és elég a futkározóhelyük, akkor zárjuk be öket, ha van valami születésnap vagy valami.. mindig kivannak fárasztva, ma is megyek velük kb fél óra múlva egy nagy sétára.. :D
szia! Erõsebb benne a vadászösztön, mint a puli. :) ) Ennyi.
A kérdező hozzászólása: hehh... helyesirási hibákért bocsi! :DD
Egyet értek a legelsõ komentelõvel. Mivel a kutyusodba van puli ezért legalább napi 2-3 óra mozgásra van sszüksége. Gondolj bele pásztor kutya régen egész nap futott mozgott nem hagyta hogy a nyáj szétszakadjon. Na most azt hogy a a blöki bántotta a bárányt az azért van mert nem mozogja ki magát és nem tud mit kezdeni (éjjel vagy amikor nem vagytok ott) az energiájával. Én azt javaslom hogy este vagy délután jól futtasd meg ha kell menny el vele futni. De 2-3 órán keresztül tartsd mozgásba az ebet.. :) Puszi
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!Teljesen igazad van.. ilyenekre nem is gondoltam. :)

Miért támadnak meg mindig a kutyák az álmaimban?

Ha kutyával álmodok (márpedig mostanában elég gyakran), akkor mindig megugat, megtámad, megharap, és félek tőlük. A való életben az a helyzet, h ennyire azért nem félek tőlük, max tartok tőlük, mert nekünk soha nem volt kutyánk (bérházban lakunk), se más állatunk, tehát nem ismerem a reakcióikat. (Kiskoromban ugyan volt egy kóborkutya, akinek levittünk néha kis kaját, csontokat, ilyeneket, de más kapcsolatom nem nagyon volt kutyákkal.) Szóval mit jelenthetnek ezek az álmok? Hogy nem vagyok magamhoz őszinte, v mi?

Legjobb válasz: Szia! ez egyáltalán nem jó álom:( nem akarlak megijeszteni de..ez a kutyatámadás,harapás ha ezekrõl álmodsz nem jók =/ Ha egy szelíd kutyával álmodsz,az hûséget is jelent és az tuljadonképpen az egy jó álom.. Remélem nem álmodsz többet ilyet,mert ez szörnyû lehet:(!

Szia! ez egyáltalán nem jó álom:( nem akarlak megijeszteni de..ez a kutyatámadás, harapás ha ezekrõl álmodsz nem jók =/ Ha egy szelíd kutyával álmodsz, az hûséget is jelent és az tuljadonképpen az egy jó álom.. Remélem nem álmodsz többet ilyet, mert ez szörnyû lehet:(!
A kérdező hozzászólása: na jóóó, de ezzel nem jutottam közelebb a megoldáshoz!! az, h rossz jel, azt én is tudom, de arra lennék kíváncsi, h mire figyelmeztet, vagy mit jelent.
Ez könnyen lehet a kollektív tudatalatti egy félelme, vagyis ami minden egyes ember lelkének mélyén húzódik: még az õsember korból visszamaradt õsi félelem, mikor az embernek még tartania kellett a vadállatok támadásaitól. Ezt éled meg szerintem. Nekem is volt kiskoromban többször ilyen kutyás álom, azóta elmúlt, de a való életben se félek tõlük. Van, akit bika kerget álmában, van akit, oroszlán stb. Remélem, kicsit segítettem! :)
Szerintem menj el valami menehlyre vagy olyan helyre ahol kutyàkkal lehetsz és gyözd le a félelmedet;) Van egy ismerösöm akinek régen ilyen àlmai voltak egy nyàron elvittem egy menelyre ahol kutyàkkal volt és utàna nem volt több rémàlma és nem is fél tölük
A kérdező hozzászólása: Mondom, alapból nem félek a kutyáktól, max tartok tõlük, ugyanúgy, ahogyan a cicáktól is, meg minden egyéb ilyen állattól. De ez nem félelem, egyszerûen csak ismeretlenek. És ma éjszaka is azt álmodtam, ráadásul ez kicsi kutya volt és megint megharapott, pedig ÉN meg akartam simogatni. Azt hittem, megnyalja a kezem, de azt vettem észre, hogy belémharap és nem enged el. Már kivagyok ezektõl az álmoktól, nem tudom, mit rontok el. Mert biztos figyelmeztet valamire az álom, de nem tudom, mire!!
Szia, Ha a kutya meg is harap az álomban, az támadást fejez ki, sajnos egy barát részérõl. Az õszinteséghez max. annyi a köze, hogy hozzád Nem õszinték, majdnem jól érzed. Légy résen, legyen csukva a szád:)
A leírásod alapján azt gondolom, hogy az ösztönvilágoddal nem vagy jó viszonyba, tartasz tõle. A barátságtalan kutya figyelmeztetõ jel a tudattalan részérõl. Egy ösztönös részedet nem fogadod be - csak néha, nagy ritkán táplálod/foglalkozol vele. Az asszociációd alapján ezt mondanám legalábbis. A kutyának van 1-2 univerzális jelentése is, mint hûség meg ilyesmik de mivel neked nem ez jutott eszedbe róla ezért kevésbé számít.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. :) ösztönös rész? na jó, de addig nem tudok foglalkozni vele, amíg nem tudom, mi az a bizonyos ösztönös részem... érted. nem is értem, h ezt pontosan hogyan érted. elmagyarázod? érdekelne. :) ösztönös reakciók? vagy döntések?
A kérdező hozzászólása: Héééj képzeljétek, nemrég is volt egy kutyás álmom. Elõször tartottam tõle, aztán meg láttam, h csak meg akarja nyalni a kezemet. Utána tök barátságos volt az eb, nem féltem tõle és nem is harapott meg, tök jó érzés volt... :) )

Miért támad meg más kutyákat?

Van egy 4 éves kutyám , cavalier spániel és palotapincsi keverék , naponta 3x viszem sétálni ,azzal a hittel ,hogy majd ha jól kifáradt nem lesz kedve cirkuszolni a kutyákkal . Esti sétának mindig görkorizunk egy fél órát és utána megvacsorázik és viszem a kutyákhoz a Parkba. Van olyan kutya akit ha már csak meglát agresszív lesz , van olyan akit meg ha megszagol eltelik 10mps-nyi szaglászás és a kutyám neki ront . Nem érdekli ,hogy kicsi , nagy , minden kutyával agresszív , kivéve a szukákkal . Ceaser Millan módszereit is alkalmazom , támad el?tt , meglököm , meg oldalra húzom pórázt , de nem hagyja abba , már nagyon feszül a nyakára a póráz és még mindig ugat . Én közbe tudomásom szerint nyugodt vagyok mégse jó valami . Mit csinálok rosszul ? Az ivartalanítás megoldás ? ( Ha lát egy kutyát az utcánkba , húzza a pórázt és megakarja támadni , ha szagot hagy , egyb?l pisili le, és kb az egész területet lepisili 2méterenként )

Legjobb válasz: Igen, az ivartalanítás nagyon sokat segít!

Igen, az ivartalanítás nagyon sokat segít!
Palotapincsin nem csodalkozok.. mind ilyen ertelmi fogyi szegeny, nem tunik fel nekik h a nagyobb kutya keresztbe lenyelne oket, akk is tamadnak feszt:D
A kérdező hozzászólása: Nem tudom , mennyire lehet hinni Ceasernek , de volt egy ivartalanítós rész , amiben õ is javasolta , hogy a kan kutyák legyenek ivartalanítva , mert akkor szexuális fusztrációjuk lesz , hogy nem tudnak párosodni , ami agresszióba folyik. Meg sztem ez az én kutyám baja , hogy nincs ivartalanítva és "uralkodni" akar a területe fölött , állandóan pisilgeti kutyák kerítését , meg oda ahova más is pisil , és lehet ezért támad mert a területén vannak . Ezt az ivartalanítás megoldaná sztem , de azt is hallottam , hogy akkor idõs korba (4éves) megváltozhat a személyisége .
A kis termetû kutyák igen agresszívak tudnak lenni, az ivartalanításról nem sokat tudok de lehet hogy tényleg használ mert ha másik kan kutyát érez lehet hogy nem támad neki de ez ösztönös dolog fõleg az ilyen kutyáknál, de ha nem akarod nagyon ivartalanítani inkább csendesebb helyre vidd sétálni ha pl van földút a közelben vagy olyan hely ahol nincsen sok kutya akkor inkább oda :)
Nekem Cesar Millan módszerével ezt sikerült kinevelnem egy 11 éves puliXcsau-csau kutyából. Kan, õ sem ivartalanított, és más szintén ivaros kanokkal volt gond. Azt látom, hogy húzod a pórázt, az nem jó, mert az rivalizáció, és úgy fittyfenét vagy falkavezér. Az alapvetõ szokásokból kiderül, ki hol van a rangsorban (kim egy ki elõbb az ajtón, ki megy be elõbb egy területre, hogy eteted, stb.) Ha ez nincs rendben, akkor itt a gond. Elvileg ha Te nyugodt vagy, és nem támadsz, a kutyádnak sem szabadna, vagy ha mégis feszült, sipp-supp ki kéne tudnod mozdítani ebbõl. Ha ez nem megy, akkor próbáld meg a problémás kutyákat elkerülni vele. Ha ez sem megy, marad szegényke ivartalanítása, talán az"megoldás" a gondra. Remélem, tudtam segíteni!
A kérdező hozzászólása: A pórázhúzogatást Ceasertõl láttam és gondoltam menni fog , volt egy pár hasonló esetû kutya a müsorban mint az enyém , de valahogy nem megy . Vagy idõ kérdése és gyakorlásé .Szoktam csendes , kutyamentes helyekre járni vele, de nem akarom elkerülni a kutyákat , mert szeretném ha én is ott állhatnék a kutyagazdikkal beszélgetve amíg a kutyám jól érzi magát a többi kutyával . Ezt akarom elérni , de akkor meg kutyákhoz kell szoktatni .

Miért támad meg a kutya?

van egy kis kutya meg egy nagy az utcánkba amikor elmegyek melletük a kis kutya elkezd rám morogni és ok nélkül megtámad utána aki melette lakik a szomszéd kutya el van engedve és az is megtámad töbször mondtam nekik hogy kösség meg mind a nagy kutyát és mondtam a másik szomszédnak hogy a másik kis kutyát kössék meg de nem kötötték meg és ma is jöttem haza megtámadott minden a 2 ok nélkül miért? annyit szeretnék tudni hogy miért engem? miért én vagyok a célpont?

Legjobb válasz: Mert te mész ott akkor...miután szóltál, és nincs változás jogodban áll az önvédelem! Vegyél egy bors vagy gáz sprayt aztán egy célzott fújás, legközelebb esetleg az udvar végébõl csahol, mert rád menni nem mer, az biztos! Nekem bevált egyszer... ugyan ez volt a szitu, 2 szer szóltam, aztán mikor a nadrágomra fogott, elfogyott a türelmem, rányomtam a bors sprayt, azóta ha meglát még inkább elszalad...

Mert te mész ott akkor...miután szóltál, és nincs változás jogodban áll az önvédelem! Vegyél egy bors vagy gáz sprayt aztán egy célzott fújás, legközelebb esetleg az udvar végébõl csahol, mert rád menni nem mer, az biztos! Nekem bevált egyszer... ugyan ez volt a szitu, 2 szer szóltam, aztán mikor a nadrágomra fogott, elfogyott a türelmem, rányomtam a bors sprayt, azóta ha meglát még inkább elszalad...
Mert õrzi a házat. A kutyának nem biztos, hogy a kerítésig tart a területe, ahogy azt mi gondolnánk. Biztos, hogy másokat is megtámad akik arra mennek.
A kérdező hozzászólása: most hogy mondjátok igazatok van akkor vagy a spray vagy az hogy akkor kerülöm az arra járó utat
Azért ne hogy már, még te kerülgess egy felelõtlen ember, meg a vad kutyái miatt! Akinek ennyi esze van, hogy nem tudja megnevelni, akkor az meg is érdemli. Lefújod a [email protected], aztán nyugodtan sétálhatsz ott...
Nincs kerítés ? És csak úgy szabadon szaladgálnak a kutyák? :S Amúgy szerintem feljelentheted a gazdát!

Miért támad a kutyám kisgyerekekre?

Labrador retriever (fajtiszta) kutyám van. 40kg körüli testes kutya 2 és fél éves. Ha nála kisebb gyereket meglát -gondolok itt 1-9 éves gyerekre- azonnal ráugrik és ledönti a lábáról. Mit csináljak vele hogy ezt ne csinálja?

Legjobb válasz: Lehet hogy fél tõlük mert szokatlanok. Vagy azt hiszi hogy õ feljebb van a rangsorban mert a gyerekek kicsik. Vagy csak játszani akar és túl heves. Vagy lehet megijesztették egyszer.. Rá kell szólni ha ilyet tesz.

Lehet hogy fél tõlük mert szokatlanok. Vagy azt hiszi hogy õ feljebb van a rangsorban mert a gyerekek kicsik. Vagy csak játszani akar és túl heves. Vagy lehet megijesztették egyszer.. Rá kell szólni ha ilyet tesz.
nem mindig a falkavezérségrõl és a dominanciáról van szó. a kutyák azért ugrálnak fel biciklisekre, korisokra, és bizony kisebb állatokra, emberekre, mert a vadászösztön hajtha õket.tehát: pici valami fut -> vadászösztön bekapcs -> el kell kapni. egyébként ez egy elég veszélyes dolog. számtalanszor tesznek kárt kutyák pici gyerekekben. kb. 10 éve egyszer egy kisbaba ikerpárt széttépett a család kaukázusija... azt tanácsolom, nagyon sürgõsen vidd el egy kutyaiskolába, de addig is tartsd rövid pórázon. ha az én gyerekemre, vagy rám ugrana rám ez ilyen kutya, az biztos, hogy nem finomkodnék, és minimum menne a feljelentés.
Hát szerintem itt gond van a falkavezérséggel. Ha te lennél a fõnök akkor azonnal abbahagyná ahogy szólsz. :/
Nevelési gondok. A kutya a falkavezér. Ha te lennél, akkor rá lehetne szólni.Van egy rakás trükk amit be kell tartani, hogy te lehess a falkavezér, keress rá a neten, és alkalmazd, vagy menjetek el kutya suliba.
És meddig vártok? Amíg egyszer csak hír lesz a kutyátokból, mert életveszélyesen megsebesített egy gyereket? Keresni kell neki egy idomárt, aki megneveli!
Biztos, hogy támad, és nem játszani akar?
A kérdező hozzászólása: kicsit megrágja és vége neki. 2 és fél éves. Most van neki a 3. póráza és a 3. nyakörve.
a kutyasuli nem olyan, hogy beíratod és kész, oda menni kell a kutyával és végezni a feladatokat KÖZÖSEN: GAZDA ÉS KUTYA...a láncos pórázt meg felejtsd el, lehetetlenség visszatartani vele a kutyát....ilyesmit vegyél neki:http://www.dogshop.hu/termekfotok/Dingo/MultiPurple.jpg
"amugy törzskönyves a kutya? , most nem szaporítós dumával jövök, ha nem akarsz nem is kell rá válaszolni de gondolkodj el rajta, hogy ha nem törzskönyves, lehet hogy rossz az idegrendszere...sajnos sok kutyával elõfordul" Miért a törzskönyv garanciát jelent, ugyan úgy lehet rossz idegrendszere, stb baja.
A kérdező hozzászólása: törzskönyves. Hivatalosan is be van jelentve. Minden oltása megvan. Olyan választ meg nem szeretnék ahol engem szidnak. Megkérdeztem mit lehet csinálni. Beíratom egy suliba, de akkor sem kell már egybõl eltemetni.
télleg próbálj meg fellette állni a falkáben ajánlom jan fennel:kutyaphciológia benne van hogy kell átvenni a falkavezérséget amugy törzskönyves a kutya? , most nem szaporítós dumával jövök, ha nem akarsz nem is kell rá válaszolni de gondolkodj el rajta, hogy ha nem törzskönyves, lehet hogy rossz az idegrendszere...sajnos sok kutyával elõfordul
A kérdező hozzászólása: tudom hogy vele kell lenni. Az elõzõ kutyámmal voltam suliba.
b+ megneveled és nem rágja...de tudod mit, rágjon szét évente 8 pórázt, akkor is legyél képes visszatartani, ha kisgyerekekre ugrik...amúgy mondd már meg nekem, mikor rágja meg??? pláne a nyakörvét??? :-o rágja a pórázát séta közben vagy mi? mert otthon nyilván nem adod oda neki játszani, hanem elteszed a polcra
nekem amstaffjaim vannak, de ketté lõném õket, ha valakire ráugranának, és ezt õk is tudják, tiszteletben tartják, hiszen kölcsönösen tiszteljük egymást.Sztem ez alap.Súyos nevelési probléma.lehet nem foglalkozol vele eleget, illetve nem neveled elég keményen.ne feledd, retriver, hamar borul az agya...
hogy gyerekekre ráugrál, ez kb. a lehetõ legnagyobb "bûn", probléma egy kutyánál. nagyon sürgõsen tegyél ellene--- kutyaiskola.
A kérdező hozzászólása: a nyakörvet elszakítja a pórázt meg ha nem figyelek egy perc alatt elrágja. sokat játszok vele. Minden nap.
hát lehet azért mert nem tetszik neki hogy az õ területén van egy idegen gyerek és látja hogy kissebb ezért nem fél megtámadni
hogy szakítaná már el a nyakörvet??? meg mi az, hogyha nem figyelsz, akkor egy perc alatt elrágja a pórázt??? mi a faszt csináltál te nevelés helyett azzal a kutyával??? nem mellesleg, nem létezik, hogy egy 40 kg-os kutya pórázon valahogy elszakít egy nejlon nyakörvet!!!!!! a hagyd! szerintem, az alapparancsok egyike a pórázon kulturáltan sétálás szintén alapdolog....sürgõsen kezd el nevelni a kutyádat, mielõtt egy gyerek karját vagy nyakát kell a fogai közül kiszedni
az én kutyám is elrágja a pórázt naés ezrt nem kell leszúrni a kutyák rafináltak szerintem próbáld lefogni amikr jönnek gyerekek és barátkoztasd össze õket
Igen szomorú, hogy ide vezet, ha egy fajta divatba jön. Mindenki nyomatja ezerrel, hogy a labrador milyen kedves meg okos, meg imád mindenkit. Csak elfelejtik, hogy nem úgy születik egy kiskutya sem, hogy mindent tud, hanem nevelni kell. az én kutyáim sosem döntöttek le a lábukról egyetlen gyereket sem, pedig találkoztak sokkal. Ha bejön hozzánk valaki felnõtt, szeretnek ráugrálni, de egy gyerekkel ilyet sosem tennének. Pont olyan óvatosan bánnak az emberkölyökkel, mint a kutyakölykökkel szoktak.
A kérdező hozzászólása: persze láncos pórázon sétáltatom.
A kérdező hozzászólása: 1.hozzászóló: nem mert rá is morgott. 2.hozzászóló: de nem lehet rászolni, mert mikor ilyet csinál rámorog ráugrik a gyerekre és a kisgyerek a földön van a kutya meg a feje körül ugrál. Nem lehet rászólni.
A kérdező hozzászólása: de különben meg egy tök nyugodt kutya. Egész nap csak hever, de ha gyereket lát egybõl beindul.
A kérdező hozzászólása: itt apám a falkavezér neki mindet megcsinál az utca ajtón ki sem mer menni mikor õt látja nem szökik el ha szól neki egyszerre visszajön okos kutya ha azt mondja ül akkor leül ha fekszik akkor fekszik, de mihelyt egy gyereket meglát õ sem tud neki parancsolni.
A kérdező hozzászólása: de nem harapja meg rálehel és megnyalja a fejét de ledönti a lábáról.
Én azt hallottam a labrador a legbarátságosabb kutya...
Tudod, az én gyerekemet csak egyszer támadta volna meg......Mert ez nem játék, hiába próbálod annak beállítani. Mi az, hogy "rálehel"? És ha legközelebb a gyerek ijedtében felé csap, játékból leharapja a kezét?
Figyelj már, ha csak megnyalja a fejét, nem harapja meg, akkor nem támad, hanem játszik. Az megint más dolog.
A kérdező hozzászólása: rálehelt és rámordult. Most én nem tudom hogy támadott vagy játszani akart. Igazából játékos kutya, de nem tudom mit csináljak vele. Házilag nem lehet tanítani?
gondolom nem sok kisgyerekkel találkozott kölyökkorában.. próbáljátok ki, mit csinál, ha apukád is ott van. te is rá szólhatsz, és a család ember tagjainak mindig feljebb kell állniuk a rangsorban, mint a kutya. a sok támadás is a neveletlen, rangsorját nem helyesen kialakítótt, szocializálatlan, kertbe kitett, soha nem foglalkoztatott, lefárasztott kutyákkal történik. és akkor még a kutya a rossz. a gazdájukat verném agyon :) természetesen a gyereket is meg kell nevelni, hogy egy eleve forró vérû kutyát neverje a homokos lapátjával..
mi az, hogy nem lehet rászólni??? én nagy kutyabarát vagyok, de hogy ha az egy éves gyerekemre ráugorna egy 40 kg-os kutya, akkor a kutyád vonyítva hódolna be nekem az biztos, te meg mennél a rendõrségre, meg a bíróságra magyarázkodni...a kutyádnak meg keresnék egy normális gazdát és nem otthon nem lehet megnevelni, ha 2, 5 év alatt nem sikerült neked, akkor mibõl gondolod, hogy most fog???
A kérdező hozzászólása: egész nap játszunk vele. Majd nem minden nap viszem sétálni és normálisan megy mellettem.
ha az én gyerekemre ugrana így rá a kutyád, azt egyikõtök sem köszönné meg. ti kutyátok, TE viszed sétálni, TE felelõsséged. és itt nincs köszönöm. neveld meg azt a szerencsétlen kutyát, nehogy késõbb esetleg el kelljen altatni szegényt. a gyerek is lehet hibás, de a gyerekem is csak egyszer próbált sikizotva futni egy kutya felé, jól le is lett szidva. De, egy kutyának tudnia kell figyelmen kívül hagyni az ilyen ingereket. ***** a fenti weblapon vannak a házipraktikák, amiket kértél van egy 2, és egy 4 éves gyermekem, 2 dobermannunk, 1 csivavánk, mindegyik kinti-benti kutya (ott vannak, ahol szeretnének), és semmi gond sincsen* Automatikusan eltávolított tartalom.
ha ráugrik, és nem harapja meg, attól még támadásnak minõsül. nagyon sürgõsen neveljétek meg azt a kutyát. remélem csak pórázon sétáltatod. engem kétszer támadott meg kiskoroman kutya. senkinek sem kívánom.
A kérdező hozzászólása: Leírom még egyszer hogy mi volt. A kutya ráugrott a gyerekre. Ledöntötte a lábáról, rámordult, de lehetett látni rajta hogy esze ágában sincs megharapni. Csak megkarcolta a karmával egy kicsit az is csak egy felületi sérülés. A gyerek másnap boldogan jött de akkor lefogtam a kutyát. Itt azzal van a baj hogy szeret emberekre ugrálni. Errõl kéne leszoktatni. Minden mást megcsinál. Elsõ szóra visszajön nem mer elmenni, de emberekre nagyon szeret ugrálni. NA ITT A BAJ.

Miért támadnak (némelyik) kutyák gazdáikra?

Èn szeretném életem elsö kutyáját megvenni. 30 éves vagyok. Szeretem az állatokat, macskáim majdnem mindig voltak. De hogyha ilyneket hallok, mint ma a hírdóban félek magamhoz venni eggyet. gyerekeim is vannak. Én egy mudit szeretnék.

Legjobb válasz: szerintem minden nevelés kérdése.egy roti is lehet kezesbárány,egy pincsi is lehet vadállat.persze vannak kutyafajták amelyek hajlamosabbak a harciasságra,de kellõ odafigyeléssel neveléssel nem lesz gond. nem ismerem a mudi természetét,de nem néz ki durvának.

szerintem minden nevelés kérdése.egy roti is lehet kezesbárány, egy pincsi is lehet vadállat.persze vannak kutyafajták amelyek hajlamosabbak a harciasságra, de kellõ odafigyeléssel neveléssel nem lesz gond. nem ismerem a mudi természetét, de nem néz ki durvának.
A mudi , pumi, puli kitûnõ gyerekek mellé , a kaját elveheteik a gyerekeim a pulijainktól.Játékosak , hatalmas szeretet éhséggel és nem utolsó sorban jó jelzõkutyák , a környékünkrõl eltüntek a tolvajok mert a kutyugatás miatt már nem mernek erre jönni.Nyugodtan vegyél kutyát .
Ne félj!Ha egy kutyát megkötve tartanak, vernek, nem foglalkoznak vele, eltorzul a személyisége, és agresszívabb lesz. Annyi az egész, hogy családtagként, önálló személyiségként kell kezelni, kb úgy, mint egy gyereket. A kutya falkaállat, meg kell vele értetned, hogy ti vagytok a rangsor elején, és akkor nem lesz semmi baj. A kutya személyisége is sokat számít, én pl rottweilerek mellett nõttem fel, és kb 20 év kutyázás után egy szálkásszõrû tacsiba beletört a bicskám:) nagyon szeretem, de olyan tökfejû, makacs, hogy megõrjítjük egymást.Rotit viszont bármikor vennék. Szóval ne aggódj!
Utolsó vagyok, kihagytam a tényleges választ a kérdésre: A helytelen tartás (pl kikötve, nincs elegendõ mozgástere a kutyának) a helytelen nevelés (pl verik vagy fenyítéssel tanítják) valamint a kutya ingerküszöbének alacsonysága együttesen vezethet ilyen balesetekhez.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az összes eddigi választ. Írjatok még nyugodtan, minden válasz segít mert kezdö vagyok. Köszi.
az ilyen vad természetû kutyáknáknál fordulhat elõ, igaza van az elsõ hozzászólónak, hogy nevelés kérdése, a bökkenõ az , hogy esetleg ha harci kutyát vásárólsz, akkor megtörténhet , hogy öreg korára vadabb lehet, a mudi mivel pásztorkuty és nem õrzõvédõ szerintem semmilye ilyes fajta problémád nem lehet, szerettel és odafigyeléssel egy oroszlánt is meglehet szelidíteni:)
A mudit nagyon ajánlom, csak arra vigyázzatok, hogy olyan kutyaiskolába vigyétek, ahol nem kényszerítéssel, fájdalom okozásával próbálják a kutyát tanítani, mert az a mudi személyiségét nagyon eltorzíthatja és harapóssá válhat, de ez sem igazán veszélyes harapás. /Személyes tapasztalat./ Amúgy, ha rám hallgatsz szukát veszel, néhány mudi kan elég domináns tud lenni, de ez nem veszélyes, csak kellemetlen. Az én mudim imádja a gyerekeket, mindent eltûr tõlük.
Nos ez fajta, és persze nevelés függõ, gyerek mellé nem ajánlanám sem a rotit sem a doberman-t, ha nincs férfi a háznál aki minden nap foglalkozik velük!persze ha te gondolod nyugodtan lehehtnek ijen kutyáid de én csak akkor ajánlanám ha van férfi is a háznál:)
A mudik természetüknél fogva nem támadnak csak úgy emberre, ahhoz nagyon fel kell hergelni. Mivel pásztorkutyák, mindig is emberek mellett szolgáltak, nagyon együttmûködõk. Ezenkívül valóban kiválló jelzõkutyák. Attól sem kell félned, hogy elmegy egy másik emberrel, valahogy maguktól tudják, hogy kihez tartoznak:) (tapasztalat). Az enyém kisunokatestvéremtõl mindent eltûr, lovagolhat a hátán, tépheti a szõrét:)

Miért van az h a kutyák akkor támadnak a legjobban mikor besötétedik és este van? Miért nem nappal?

Legjobb válasz: De nappal is ugyanúgy támadnak.Engem is nappal támadott meg egy nagy Roti a karom azóta is be van gipszelve. :S

De nappal is ugyanúgy támadnak.Engem is nappal támadott meg egy nagy Roti a karom azóta is be van gipszelve. :S
Elképzelhetõ, hogy azért támadnak jobban este, mert a vadászösztön akkor jön ki rajtuk.Nem látják rendessen az embert és nem érzik beszámíthatónak õket.Az én kutyáim szinte mindig betámadják a kaput legyen nappal vagy este.
Mert a kutyák látása éjjel a legélesebb. És az elõdeik ragadozók lévén általában szürkületkor, este felé vadásztak. Valószínûleg ezért. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!