Találatok a következő kifejezésre: Miért szeretünk (3922 db)

Miért jók, miért szereted a verseket?

Én regénypárti vagyok.Általában a klasszikusokat olvasok,de szeretem Stephen King-et is. Miért jó verset olvasni?És milyeneket olvastok? Ha lehet ne csak pár szóban válaszoljatok.:) El?re is köszi. 25L

Legjobb válasz: Szerintem ez nem úgy van, hogy valaki csak regényt szeret olvasni, valaki meg csak verset. Én mindig, állandó jelleggel olvasok valami regényt (amúgy Kinget én is nagyon szeretem :)), de vannak kedvenc verseim is. Nem tudom, miért szeretem õket, csak úgy... Persze sok vers van, ami nem tetszik, mert valahogy nem érint meg, nem okoz élvezetet az olvasása. Viszont amik a kedvenceim, azok olyanok, hogy annyira találóan vannak megfogalmazva, hogy úgy érzem, ez olyan, mintha pont ezt akarnám én is mondani, csak nekem nincsenek meg a szavaim hozzá, és akkor szinte beleborzongok, olyan jó érzés. Különben nem csak olvasni szeretem a verseket, de szoktam youtube-on is hallgatni, ahogy verset szavalnak. Ezt pl. sztem "rongyosra hallgattam" már :) http://www.youtube.com/watch?v=gOPQsaW9Isc Egyrészt azért, mert annyira találó a vers, másrészt azért is, ahogy Sinkovits mondja. Hát az valami fantasztikus.

Szerintem ez nem úgy van, hogy valaki csak regényt szeret olvasni, valaki meg csak verset. Én mindig, állandó jelleggel olvasok valami regényt (amúgy Kinget én is nagyon szeretem :) ), de vannak kedvenc verseim is. Nem tudom, miért szeretem õket, csak úgy... Persze sok vers van, ami nem tetszik, mert valahogy nem érint meg, nem okoz élvezetet az olvasása. Viszont amik a kedvenceim, azok olyanok, hogy annyira találóan vannak megfogalmazva, hogy úgy érzem, ez olyan, mintha pont ezt akarnám én is mondani, csak nekem nincsenek meg a szavaim hozzá, és akkor szinte beleborzongok, olyan jó érzés. Különben nem csak olvasni szeretem a verseket, de szoktam youtube-on is hallgatni, ahogy verset szavalnak. Ezt pl. sztem "rongyosra hallgattam" már :) http://www.youtube.com/watch?v=gOPQsaW9Isc Egyrészt azért, mert annyira találó a vers, másrészt azért is, ahogy Sinkovits mondja. Hát az valami fantasztikus.
hát nem vagyok valami nagy versolvasó, de szívesen olvasom õket, csak épp így jön ki, hogy ritkán. olvasom, mert magasröptû eszmefuttatásokba kevernek, mert kimozdítanak a világ szürke ellenséges mocsadékából, látom hogy még létezik kultúra a világban. rengetek világszemléletet és érzésvilágot ismerhetek meg és élhetek át. és minden vers egy hangulat, érzéseket és színeket kapcsolok hozzá és hosszan a hatása alatt vagyok a mûvészetnek. már ha olyan jó költeményeket fog ki az ember :)
Egyre ritkábban kerülök padlóra lelkileg(jó-e ez, vagy rossz nem tudom)ha mégis, elõveszem Babits Mihály "Zsoltár férfihangra" c. versét, és akkor úgy érzem, hogy valaki segít felállni a padlóról.
az adamant gyémántot jelent.
Stephen King regényeit nem tudom miért kell gyengének titulálni. Pusztán azért, mert elsõsorban szórakoztató irodalom? Ritkaság szerintem az ilyen kidolgozott karakterábrázolás, mint Kingnél, jól bánik az írói eszközökkel, amúgy meg tanulni mindenbõl lehet. Egy regény nem attól gyenge, hogy semmi magasztosra nem tanít, hanem attól, hogy minõségileg silány, összecsapott, sablonos, izzadtságszagú. King regényeiben azt szeretem, hogy kezdetben minden olyan normális, hétköznapi, vagy legalább is annak mondható, még ha a szituáció kicsit fura is, aztán elkezdenek egyre kevésbé normálisnak mondható dolgok is történni, és annyira szeretem, ahogy ezekre a szereplõk reagálnak. Egy percig sem érzem azt, hogy mûmájer hõsködõkrõl olvasnék, hanem olyan természetes reakciókkal találkozom, hogy talán ettõl tûnik valóságosnak az egész. És mindeközben sokat meg lehet azért tudni más dolgokról is, az emberek jellemérõl, félelmeikrõl, kapcsolataikról, motivációikról. Ezekrõl a szereplõkrõl akár minden borzongatás meg horror körítés nélkül is szívesen olvasnék, az csak hab a tortán, hogy King két mondattal olyan hátborzongató légkört tud teremteni, hogy utána aludni sem merek. Bocs az offolásért, csak ez most kikívánkozott, korábban már úgyis válaszoltam a kérdésre.
Nem tudok arra válaszolni, hogy miért jó... Talán azért, mert a könyvvel ellentétben pár velõs sorban tudja megfogalmazni azokat a gondolatokat, amiket én nem tudok :) Nekem a kedvencem Fodor Ákos, fõleg a haikuk, olyan szójátékokat tud három sorban, hogy leesel a székrõl. Nagyon ajánlom. http://www.terebess.hu/haiku/fodora.html
14.25.! eddig csak Szepes Máriától olvastam haiku verseket, de ezek velõsebbek.Köszönöm, hogy megosztottad.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.Ezek alapján megpróbálkozok a versekkel.Kíváncsi vagyok, mit fogok gondolni, érezni egy jó vers elolvasása után.Köszönöm az ajánlatokat, mindet ki fogom venni a könyvtárból. Tényleg rég óta foglakoztat, hogy verseket olvassak... a válaszaitok után, bátran belevágok. Még egyszer köszönöm.
16:51, én meg eddig Szepes Máriától nem, de most rákeresek :) Amúgy meg igazán nincs mit :)

Miért szeretik a fiúk többsége a hosszú hajat?

Legjobb válasz: Helyesen "Miért szereti a fiúk többsége..." vagy "Miért szeretik a fiúk..." Tudom, mocskos nyelvtannáci vagyok, de azért tanuljuk már meg használni az anyanyelvünket, na. Egyébként azért, mert nõies, ennyi.

Helyesen "Miért szereti a fiúk többsége..." vagy "Miért szeretik a fiúk..." Tudom, mocskos nyelvtannáci vagyok, de azért tanuljuk már meg használni az anyanyelvünket, na. Egyébként azért, mert nõies, ennyi.
Nõies. Egy rövid hajú lány szerintem nem vonzó. Genetikailag belénk van táplálva, szerintem.
Nõies! Ennyi. Az tetszik punk tung!
Nekem abszolút nem jön be a rövid haj, az férfias, elveszti a nõiességét a nõ és olyan férfias lesz. Én még olyat nem láttam, akinek jól állt volna. Szóval ezért is a hosszú haj a nyerõ, meg szép is, ha ápolt és látszik rajta, hogy törõdnek vele, nem csak levágják rövidre, hogy ne legyen vele gond..
Nem tudjuk, így születtünk. :D
Nõies, vonzó. 17/F
4-es az is jó ahogy a kérdezõ írta és az is ahogy te Mert nõies
Nõies +1
Mert nõies
Ez a kérdés engem is érdekelne :)
Mert sokkal nõiesebb, illetve sokan szeretnek beletúrni a hosszú hajba:-) Egy rövid haj sosem lesz olyan nõies, akármennyire erõltetjük vagy kompenzáljuk ( pl sok sminkkel...rengeteg lányt látok 2-3 centis hajjal , derékig érõ dekoltázzsal és borzalmas sok sminkkel...illetve van az igénytelen, fiús lányok csoportja, aki csak a kényelem miatt viseli így)

Miért szeretnék lebeszélni rólam a páromat 8 év és 2 közös gyermek után? Az is baj, ha nagyon szeretem a páromat. Mindenből problémát csinálnak. De miért? Olyan, mintha nem is akarnának jót a páromnak.

Miért szeretnék lebeszélni rólam a páromat 8 év és 2 közös gyermek után??? Párom panaszkodik rólam nekik, ők meg nem látják, hogy mi az igazság... A női rokonjai is először azt mondják, amit ők tennének. Erre mondom, hogy én is így teszem. Erre visszaszólnak, hogy akkor nem úgy kellene, hanem pont az ellenkezőét. Az is baj, ha nagyon szeretem a páromat. Mindenből problémát csinálnak. De miért??? Olyan, mintha nem is akarnának jót a páromnak...

Legjobb válasz: "a parom panaszkodik rolam nekik" ITt a te problemad ez, hogy elmegy mastol tanacsot kerni, nem tudja veled megbeszelni azt, amit kellene. Nagyon szereted a parodat, akkor miert jar masokhoz panaszkodni, tanacsot kerni stb.? A szeretetet megmutatni kell, nem pedig hirdetni!

"a parom panaszkodik rolam nekik" ITt a te problemad ez, hogy elmegy mastol tanacsot kerni, nem tudja veled megbeszelni azt, amit kellene. Nagyon szereted a parodat, akkor miert jar masokhoz panaszkodni, tanacsot kerni stb.? A szeretetet megmutatni kell, nem pedig hirdetni!
Ez így kevés. Mire panaszkodik? ---hopgy nem találsz be a koszos ruhával a szennyestartóba? Vagy nincs ennivaló sem és nem dolgozol? Esetleg ütöd-vered, és természetesen nagyon szereted közben, és csak az õ érdekében teszed?
Hát, ehhez tényleg tudni kéne, mit mesél a párod. Pl. itt a gyakon néha kiakadnak a harmincas nõk, hogy "x év együttélés után és y gyerekkel már hiába várom az esküvõt?" És erre pl. a többség azt mondja, hogy hagyja el a fenébe. Pedig csak annyi lenne, hogy megbeszéli a párjával, hogy neki ez fontos. "De az nem olyan, mert az olyan, mintha kierõszakolnám a gyûrût." De a pasik nem gondolatolvasók és ezt sokan elfelejtik.

A seggnyalást miért szeretik? Mi abban a jó? én visszataszitonak találom. Meg a segg. Dugás is hát gratula annak a nőnek akinek ez élvezet!

Legjobb válasz: Nézd nem vagyunk egyformák. Van akinek már az orális szex is egy kéz rémálom és felfordul a gyomra a gondolatától is, van aki meg két pofára nyeli a gec!t meg a puncinedvet. Ez a seggbekúrás pont ugyanez a téma. Van akit nem izgat és van akit ugyanannyira izgat mint a szex bármelyik másik része/tevékenysége. Nem írnám le a helyedbe azt a lányt, aki szereti ha seggbekúrják, és azt a pasit sem írnám le aki szereti seggbekúrni a csaját vagy az ánuszrózsácskáját nyalogatni. Ezt nem csak azért mondom mert én ilyen perverz vagyok, hogy csinálom és felvállalom, hogy igen én is szeretem az ilyen dolgokat, hanem ezért is, mert szerintem semmi nem undoríró, ami két egymást szertõ ember számára az intim szférájukon belül a külvilág kizárásával történik. Ezek nagyon szubjektív dolgok, ami neked nem tetszik lehet 3 másik embernek meg nagyon tetszik. Ne ítélkezz már saját gusztusod alapján! És hogy mi a jó benne? Nos van benne jó! A férfiaknak inkább pszichológiailag okoz kéjes örömet, míg a nõknek is-is. Azt nem kell remélem elmagyaráznom, hogy a végbélbe tolt [email protected] miért okoz testi kéjes örömet egy nõnek ugye???? Elég gáz lenne ha magadtól ezt nem tudnád!!! :)

Nézd nem vagyunk egyformák. Van akinek már az orális szex is egy kéz rémálom és felfordul a gyomra a gondolatától is, van aki meg két pofára nyeli a gec!t meg a puncinedvet. Ez a seggbekúrás pont ugyanez a téma. Van akit nem izgat és van akit ugyanannyira izgat mint a szex bármelyik másik része/tevékenysége. Nem írnám le a helyedbe azt a lányt, aki szereti ha seggbekúrják, és azt a pasit sem írnám le aki szereti seggbekúrni a csaját vagy az ánuszrózsácskáját nyalogatni. Ezt nem csak azért mondom mert én ilyen perverz vagyok, hogy csinálom és felvállalom, hogy igen én is szeretem az ilyen dolgokat, hanem ezért is, mert szerintem semmi nem undoríró, ami két egymást szertõ ember számára az intim szférájukon belül a külvilág kizárásával történik. Ezek nagyon szubjektív dolgok, ami neked nem tetszik lehet 3 másik embernek meg nagyon tetszik. Ne ítélkezz már saját gusztusod alapján! És hogy mi a jó benne? Nos van benne jó! A férfiaknak inkább pszichológiailag okoz kéjes örömet, míg a nõknek is-is. Azt nem kell remélem elmagyaráznom, hogy a végbélbe tolt [email protected] miért okoz testi kéjes örömet egy nõnek ugye???? Elég gáz lenne ha magadtól ezt nem tudnád!!! :)
mondanám, hogy próbáld ki, de úgysem fogod
A kérdező hozzászólása: 31 nõ

Fiuk! Miért szeretitek tapizni a lányokat? És hol szeretitek a lejobban?

Legjobb válasz: Nem az a lényeg, hogy miért szeretik, hanem hogy nekik is jó, és nekünk, lányoknak is az. Én legalábbis nagyon szeretem :P Persze nyilván nem vadidegenektõl, hanem a páromtól. 19/L

Nem az a lényeg, hogy miért szeretik, hanem hogy nekik is jó, és nekünk, lányoknak is az. Én legalábbis nagyon szeretem :P Persze nyilván nem vadidegenektõl, hanem a páromtól. 19/L
csak a puncát! :)
a jó segget ááá imádom !! és a mellet is imádom de a jó seggre nincs ááá !! 21F
Seggét mi mást
A kérdező hozzászólása: Nem az a lenyeg, de kivancsi vagyok :)
Azért mert jó érezni a másikat! A bõr, a tapintás az egyik érzékszerv! Bárhol ahol lehetõség van rá, a ruházatától függõen! F.
ma estem át egy kis tapin...öregem a farmert kigomboltam, puncit finoman símogattam... nincs ennél jobb :D
Jó tapizni, mert felizgat.Melleket legjobb. 15F
Én a barátomat szoktam. Õ gátlásosabb, úgyhogy én szoktam kezdeményezni, a mellkasát, a hátát, csókolgatom a nyakát, combját simogatom. Õ meg simogatja a hasam, a csípõmet, fenekemet.

Miért szereti annyira a pasim ha leszopom? Miért szereti az extrém helyeket?

miért?? meg miért szereti annyira ha leszopom?? fiuk miért olyan jo érzés?? mer nekem is jo csak ö mindig mondja annyira szereti mer nagyon jo érzésmeg stb. ennyire?? és fiuk miért jo nektek ha extrém helyeken csináljuk ?

Legjobb válasz: ha annyira szereti a szopást biztos jól szopsz legyél rá büszke nem minden csaj tud... és igen akkor annyira szereti extrém helyrõl nincs fogalmam gondolom ilyenre gerjed sokan vannak így

ha annyira szereti a szopást biztos jól szopsz legyél rá büszke nem minden csaj tud... és igen akkor annyira szereti extrém helyrõl nincs fogalmam gondolom ilyenre gerjed sokan vannak így
Nem tudom, kérdezd meg tõle :) Mindenkinél más... Én csak a kocsiban szeretem ha leszop a barátnõm, egyrészt mert jó érzés, másrészt mert szeretem az autókat is, és ez egyfajta felsõbbrendûség érzetet ad nekem, hátradõlök, megy a zene, becsukom a szemem, és csak élvezem :) Persze otthon se rossz.
A kérdező hozzászólása: de az extrém helyet a sexhez is szereti (padon , mosdóba, házibuli, egyszer csináltuk hátsó sorba moziba , tóparton naplementében...stb.)
Azt tudom mondani én is, hogy valószínûleg ügyesen csinálod és ezért szereti, lehet azt úgy is szopni, hogy "na megcsinálom már neki ne sírjon a szája", az ilyen hozzáállással lehet agyonütni az egészet, és hidd el aki így van vele annak nem áradoznak, hogy "milyen kellemes érzés". Extrém helyek? A lebukás lehetõsége izgalmas! Ez perverzitás én személy szerint átérzem :D.

Mit dolgozol? Miért szereted, illetve miért nem szereted a munkádat?

Legjobb válasz: Gyermekápolónõ vagyok. Szeretem a gyerekek miatt. Nem szeretem a fizetés és a megszorítások miatt.

Gyermekápolónõ vagyok. Szeretem a gyerekek miatt. Nem szeretem a fizetés és a megszorítások miatt.
Informatika: En a sikerlemenyt szeretem a melomban... A penz mar csak hab a tortan. Amit nem szeretek benne az az, hogy sok "sallangott" meg kell tanulnom hozza. Banki szoftver eseten a bank mukodeseit/fogalmait. Vasutszoftvernel a vonatos fogalmakat. stb...

Miért szereti mindenki annyira a régi fajta Swiftet? Illetve miért mindenki azt ajánlja?

Ugye a régi Swiftek kicsik, ocsmányak, virsli gumi van alattuk, nem túl biztonságos velük közlekedni, és még fordulatszámmér? sincs a legtöbben!

Legjobb válasz: Kocsit ajánlani nem tudok, csak egy pár mondatot fûznék a támához. Nekem egy régi, "fapados" Swift-em van (1994-es, japán). A korához képest mûszakilag hihetetlen jó állapotban van, az amúgy is kopó dolgokon kívül nem nagyon kellett rá költeni és szeretem vezetni. Van újabb, nagyobb jó felszereltségû kocsink is, azt is használom, de szeretem a kis Suzukit. Volt Fiatunk, mûszakilag egy kakinak tartom, állandóan lehetett szereltetni valamit rajta, ezért egy idõ után jobbnak láttuk megválni tõle. Az ismerõseim körében az Opel és a Toyota örvend nagyobb népszerûségnek. Jövõre szeretnék venni egy fiatalabb járgányt, valószínüleg Opel vagy Suzuki lesz a választottam.

Kocsit ajánlani nem tudok, csak egy pár mondatot fûznék a támához. Nekem egy régi, "fapados" Swift-em van (1994-es, japán). A korához képest mûszakilag hihetetlen jó állapotban van, az amúgy is kopó dolgokon kívül nem nagyon kellett rá költeni és szeretem vezetni. Van újabb, nagyobb jó felszereltségû kocsink is, azt is használom, de szeretem a kis Suzukit. Volt Fiatunk, mûszakilag egy kakinak tartom, állandóan lehetett szereltetni valamit rajta, ezért egy idõ után jobbnak láttuk megválni tõle. Az ismerõseim körében az Opel és a Toyota örvend nagyobb népszerûségnek. Jövõre szeretnék venni egy fiatalabb járgányt, valószínüleg Opel vagy Suzuki lesz a választottam.
Azért szeretik a Swift-et, mert tényleg ez a legjobb ajánlat abban az évjáratban és árkategóriában! Kevés a fenntartási költsége, kevés a fogyasztása, olcsó szervizelni, elpusztíthatatlan japán mechanika van a néhol gyengécskének tituált kaszni alatt.Ilyen érveknél kit érdekel a fordulatszámmérõ?Minek az egyáltalán?Szerintem az egy sportautóba szükséges nem egy Swift-be! Kerékben sem értek egyet veled.Minek egy normál utcaiautó alá úthenger?Nagyon sok szép könnyûfémfelni létezik Suzukira és máris csicsás az autó. Tehát én is ezt ajánlanám.De hogy tudj választani akkor mondanám még ebben a kategóriában az Opel Astra F modellt vagy Toyota Corolla-t.Szerintem ilyenekben gondolkozz, a francia és olasz kocsikkkal szokott probléma lenni és elég macerás a szervízelése!
Én nem szeretem!Sõt!Nem is ajálgatom! De biztos azért, mert alig eszik, 3forint minden alaktrész bele, és olyan igénytelen, hogy senki nem fogja ellopni a ház elõl!!
A kérdező hozzászólása: Beatrix17 válasza: Én nem szeretem!Sõt!Nem is ajálgatom! De biztos azért, mert alig eszik, 3forint minden alaktrész bele, és olyan igénytelen, hogy senki nem fogja ellopni a ház elõl!! Hali! Én sem szeretem, szeretem az autókat de a Swift valahogy sosem tetszett mindig úgy voltam vele ha ránéztem h milyen ocsmány :D Hát hogy alig eszik az jó tulajdonság, de számos kis autó van amelyik nem fogyaszt sokat, de pl hogy olcsó az alkatrész hozzá azért még én (és szerintem sok ember) nem a swiftet fogja választani. Igazad van senkinek sem kell inkább a pofás kis jószágokat lopják el nem a swifteket :D amúgy pl az utcán van egy újabb fajta swift aminek az eleje be van horpadva, már hónapok óta áll az utca mellett a parkolóban de senki nem nyúlt eddig hozzá :D Hát úgy látszik nem csak a régi nem kell az új sem :D
az összesé rossz a stilók se viccbõl nem kaptak 1, 4es-t 2004-ig :) tehát ne :) Am. egy gyors kérdés, így ahozz a kedves tartó szárakhóz akik lepontoztatk nullára, hogy mi volt benne amim a kis lelkét bántotta?:( -.-"

Miért szeretitek a párotokat? Mi az amitől különlegesnek érzitek őt?

Legjobb válasz: Valóban nem lehet erre megfelelõ választ adni. Saját magáért szeretem Õt. Nekem õ a világon a legfontosabb és belehalnék ha elveszíteném. Nem csak különlegesnek érzem, hanem az is. Szeretem õt, mert mellette jobb ember lettem, komolyabb, érettebb. Szeretem, mert képes az összes hülyeségemmel együtt szeretni engem és ezt még senki mással nem tette meg. Senkivel nem érzem olyan jól magam, mint vele. Még a legnagyobb veszekedés közben is arra gondolok, hogy milyen édes lesz a kibékülés, mert egyszerûen nem bírjuk elképzelni egymás nélkül az életünket. Nagyon figyelmes velem, mindig nevet a vicceimen, félt mindenkitõl. Nem ismerek senkit, aki annyira féltékeny lenni a semmire, mint õ, de szeretem ezt benne. Én is ilyen vagyok, ezért nem zavar. Kiegészítjük egymást. Sokszor ugyanazt gondoljuk és mondjuk ki teljesen véletenül. Nélküle nem lennék teljes. Mellette szépnek is tudom látni magam, pedig nagyon önbizalomhiányos vagyok. Imádom az összes porcikáját. A gyönyörû szemét, a pici orrát, az egész testét, a kis 'foltocskáit'. Szeretek beletúrni a frissen mosott hajába. Még akkor is szeretem, mikor nem hallgat rám, de a végén kiderül, hogy nekem volt igazam. Az összes jó és rossz tulajdonségával együtt kívül-belül imádom õt. Mellette nem félek önmagam lenni. Nekem Õ jelenti az egész életemet. Nekünk nem mindennapi a kapcsolatunk. Amit leírtam még csak egy kis töredéke annak, amiért szeretem. A legfontosabb dolgokat nem lehet szavakkal kifejezni, azt érezni kell :-) L

Valóban nem lehet erre megfelelõ választ adni. Saját magáért szeretem Õt. Nekem õ a világon a legfontosabb és belehalnék ha elveszíteném. Nem csak különlegesnek érzem, hanem az is. Szeretem õt, mert mellette jobb ember lettem, komolyabb, érettebb. Szeretem, mert képes az összes hülyeségemmel együtt szeretni engem és ezt még senki mással nem tette meg. Senkivel nem érzem olyan jól magam, mint vele. Még a legnagyobb veszekedés közben is arra gondolok, hogy milyen édes lesz a kibékülés, mert egyszerûen nem bírjuk elképzelni egymás nélkül az életünket. Nagyon figyelmes velem, mindig nevet a vicceimen, félt mindenkitõl. Nem ismerek senkit, aki annyira féltékeny lenni a semmire, mint õ, de szeretem ezt benne. Én is ilyen vagyok, ezért nem zavar. Kiegészítjük egymást. Sokszor ugyanazt gondoljuk és mondjuk ki teljesen véletenül. Nélküle nem lennék teljes. Mellette szépnek is tudom látni magam, pedig nagyon önbizalomhiányos vagyok. Imádom az összes porcikáját. A gyönyörû szemét, a pici orrát, az egész testét, a kis 'foltocskáit'. Szeretek beletúrni a frissen mosott hajába. Még akkor is szeretem, mikor nem hallgat rám, de a végén kiderül, hogy nekem volt igazam. Az összes jó és rossz tulajdonségával együtt kívül-belül imádom õt. Mellette nem félek önmagam lenni. Nekem Õ jelenti az egész életemet. Nekünk nem mindennapi a kapcsolatunk. Amit leírtam még csak egy kis töredéke annak, amiért szeretem. A legfontosabb dolgokat nem lehet szavakkal kifejezni, azt érezni kell :-) L
Nem lehet arra válaszolni szerintem hogy miért, mert nem 1 dologért szeretem.Magát az egész lényét.Külsõ és belsõ egyaránt.Nem akarom elveszíteni.
Azért szeretem, ahogy rám néz (még senkinek a szemében nem láttam azt, amit az Övében). Azért, mert együtt ugyanazokat a dolgokat szeretnénk elérni. Nem kell titkolóznunk egymás elõtt, mindent meg tudunk egymással beszélni. Az álmaink megvalósításában egymás mellett állunk, úgy a közös, mint az egyéni álmokban. Mindig elérhetõek vagyunk a másik számára. A fontos dolgokról ugyanazt gondoljuk, a kis dolgokban-ami nekünk kicsi, a másiknak lehet, hogy fontos-engedünk. Õ a másik felem (ez közhelynek hangzik, de így van)Tudjuk egymást kezelni, ha a másiknak nem a legjobb napja van. Nem mellékesen pedig a hálószobában is tökéletesen megértjük egymást (mert az is nagyin fontos)Nekem Õ ezekért különleges.

Baj az hogy ha valaki megkérdi hogy miért szeretem a barátomat vagy mi az amit szeretek benne nem tudok valaszolni? Nem friss a kapcsolatunk de 3 és fél év után sem tudom.

18/lany

Legjobb válasz: Mert ha valakit már igazán szeretünk, akkor nem bizonyos tulajdonságait szeretjük, hanem õt magát. Ha csak a mosolyáért, a kedvességéért, az intelligenciájáért stb. szeretünk valakit, akkor mi van, ha éppen nem mosolyog, rossz passzban van, nem olyan kedves, vagy olyan területre keveredik, amiben nem annyira okos? Akkor nem szeretjük? Dehogynem. Ráadásul más is van a világon, akinek szép a mosolya, aki kedves, aki intelligens, mi mégis azt az egyet szeretjük, tehát ez nem lehet az ok. Maximum arra, hogy ezek miatt a tulajdonságok miatt figyeltünk fel rá elõször. De szeretni az embert önmagát szeretjük, azért aki, teljes egészében.

Mert ha valakit már igazán szeretünk, akkor nem bizonyos tulajdonságait szeretjük, hanem õt magát. Ha csak a mosolyáért, a kedvességéért, az intelligenciájáért stb. szeretünk valakit, akkor mi van, ha éppen nem mosolyog, rossz passzban van, nem olyan kedves, vagy olyan területre keveredik, amiben nem annyira okos? Akkor nem szeretjük? Dehogynem. Ráadásul más is van a világon, akinek szép a mosolya, aki kedves, aki intelligens, mi mégis azt az egyet szeretjük, tehát ez nem lehet az ok. Maximum arra, hogy ezek miatt a tulajdonságok miatt figyeltünk fel rá elõször. De szeretni az embert önmagát szeretjük, azért aki, teljes egészében.
Ilyenkor az a helyes válasz, hogy õt magát, úgy ahogy van :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Sokat segített. :)
A 2.al vitatkoznék. Miért lenne baj, ha valaki meg tudja mondani mit szeret a párjában? Hisz azok a kis dolgok egészítik ki az egészet, amit Õ maga testesít meg. Értékekkel teljes az ember, azok nélkül senki lenne. Szerintem
A kérdező hozzászólása: Elsõ: jó válasz ;) De magamnak se tudok válaszolni ez zavar inkáb
Tedd fel magadnak fordítva a kérdést és gyorsan kiderül, azaz hogy: Mi az ami nélkül nem szeretnéd? Hûséges, vagy magas, vagy kedves, vagy akármi, merthogy mindig van sok ilyen kritérium, én például nem szeretném, ha nem lenne velem õszinte, ha bugyuta lenne, stb..
egy filmes idézet jutott az eszembe: "Tudnék nélküle élni, de nem akarok."
Ha tényleg szereted, nem hiszem hogy baj lenne, de az kicsit fura hogy nem tudod megmondani mi az amit szeretsz benne. Mosolya, ölelése, csókja, kisugárzása...?
NEM! " Szereted de nem tudod miért de azt tudod , hogy nagyon és nem tudnád elveszíteni " -> ez a lényeg! Szerintem! Ha fel tudod sorolni, hogy miért szereted az már régen rossz!Mert akkor az értékeiért szereted, nem pedig önmagáért az egészért amit kapsz!
Tõlem anyám idõrõl-idõre megkérdezi ezt a barátomról. Miért szeretem én õt? Nem tudok rá válaszolni. (Azért kérdezi mert õ ki nem állhatja.) Ilyenkor visszakérdezek, hogy õ miért szereti a párját? Sajnos meg tudja mondani, hogy azért mert gondoskodik rólunk, ergo van pénze; türelmes, kedves, odaadó... Aha... És ha épp rossz kedvében van, nyûgös és mogorva.....?! Szóval szerintem pont az a jó, mikor nem tudsz konkrétumokat kiemelni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!