Találatok a következő kifejezésre: Miért szavazhat egy népszavazáson, nem csak (1 db)

Miért szavazhat mindenki egy népszavazáson, nem csak az érintettek?

Értem ez alatt, hogyha az adófizet?k jelent?sen kevesebben vannak, miért MINDENKI dönthet arról, hogy MI még több adót fizessünk-e, vagy sem? Tulajdonképp nem csak a politikusok, hanem maga a "nép" is SZÁNDÉKOSAN ÉS ÚGYANÚGY lopja ki a zsebünkb?l a pénzt.

Legjobb válasz: Ez pontosan így van ahogy Írtad!

Ez pontosan így van ahogy Írtad!
Ezt úgy gondolod, hogy ne szavazzanak a nyugdíjasok, a munkanélküliek, a segélybõl élõk, és a többieket is átvizsgálni, mielõtt szavazni mennek, hogy fizetik-e rendesen az adókat és ha nem vagy nem eleget akkor nem engedni be a szavazófülkébe? Ez kivitelezhetetlen lenne.
A kérdező hozzászólása: Értem, oké, elfogadom. De akkor azoknak, akik személyi jövedelemadóft fizetnek, ki kéne írni egy népszavazást, hogy "Ön mit szeretne, ha a személyi jövedelemadót, vagy ha az áfát emelnénk?". Az nekem ugyanúgy nem jó, de legalább kevésbé nem jó. Pl. a nyugdíj mértékét igenis lehetne kötni a gyermekek számához, elvileg a gyermeked tartana el idõsebb napjaidban. Ha nincs gyermeked, akkor bizonyára volt annyi eszed, hogy gondoskodtál elõre magadról. De amikor valaki gyermeket vállal, akkor azt õ vállalja, _vállalja, hogy felneveli_, iskoláztatja, stb. Tehát nem bunkónak érzem magam, ha azt mondom, hogy fizessenek tandíjat az egyetemisták, s nem kell olyanokat írni a 17éveseknek, hogy az nekik sokba kerül. Ha tehetséges, akkor úgyis lesz jövõje; ha nem tehetséges, akkor meg tessék azt tanulni, amire az országnak szüksége van! Mert jól képzett "szakmunkásokra" van szükség, nem a 700.000 . angoltanárra... Ha nem tetszik a gyereknek, akkor érdeklõdjön a szüleinél, akik azt vállalták, hogy õk taníttatják, nem azt, hogy "én"!
A kérdező hozzászólása: Na, ez bunkóra sikeredett, elnézést. De az extrém, hogy a friss 18 éves, végzõs gimis szavazgasson nekem, hogy legyen-e tandíj...
Ez ostobaság. Gondold el mi lenne ha csak a nyugdíjasok szavaznának pl a nyugdíjakról :D
Pl. a nyugdíj mértékét igenis lehetne kötni a gyermekek számához, elvileg a gyermeked tartana el idõsebb napjaidban. Ha nincs gyermeked, akkor bizonyára volt annyi eszed, hogy gondoskodtál elõre magadról. na ezzel egyet értek 100%-ig mindenki egy gyerekt szül mert úgy de kényelmes, aztán elvárja hogy majd 2 nyugdíjat kapjon.
teljesen jogos egy ilyen felvetés szerintem abban az országban, ahogy szûk 10millió emberbõl gyakorlatilag 1-1, 5 millió fizet személyi jövedelemadót*. Minadonáltal a kérdés, pontosabban a magyarázat úgy kellene hangozzon, hogy SzJA fizetõk és akkor nem is köthetnének annyira bele... Egyébként érdekes adat, hogy a munkaképes korúak között a tényleges SzJA fizetõk aránya nagyságrendileg megegyezik az MSzP támogatottságával. Nyilván a dolog azért nem úgy néz ki, hogy a két tartomány megegyezik, de azért minden esetre szerintem érdekes párhuzam... * 10 millióból, 6, 5 millió munkaképes korú, ebbõl 3, 5 millió munkaviszonyban, ebbõl 1-1, 2 millió minimálbéres, aki ügyebár nem fizet SzJA-t, 1 millió köztisztviselõ/közalkalmazott, akiket adóból fizetnek, úgyhogy az õ SzJadózásuk csak elméleti.
A kérdező hozzászólása: Megjegyzem: én a népszavazáson 3 érvénytelen szavazatot adtam, tehát azzal sem lehet vádolni, hogy az a bajom, hogy nem "nyertem". A vizitdíjra szívem szerint nemmel szavaztam volna, mert így többet vitt el anyagilag (nem volt olcsó bevezetni), mint amennyit hozott. De NEMMEL szavaztam, mert át akartak verni, mind2 oldal, nem kaptam meg a teljes tájékoztatást. (Gondolok itt arra, hogy vannak 1000 forintos vizitdíjak, s abból tényleg megterhelõ lehet sokat fizetni. S egy diáknak, aki más városban tanul, mindig azt kellene kipengetni, ha úgy adódik, hogy nem az állandó bejelentett lakhelyén tartózkodik. Gondolok arra, hogyha tüdõszûrésre akarok menni, ami elvileg kötelezõ, akkor ... á, hosszú. A lényeg, hogyha valaki mindent átolvasott a vizitdíjakról, akkor jogosan érezte, hogy már megint kihagytak apró részleteket a tájékoztatásomat illetõen!!!) Ettõl függetlenül azok, akik 35 éves korukig nem tudnak felmutatni egy év munkaviszonyt se, nehogymár szavazzanak az én pénzemrõl!
Ez a mindeni gondoskodjon magáról elv mûködhetne egy olyan országban, ahol az embereknek általában van munkahelyük, és _be is vannak jelentve_ sajnos MO-n sokan örülhetnek, ha egyáltalán kapnak munkát, így sokan elfogadják azt is ha nincsenek bejelentve. Ez pedig nem a sokat keresõkre jellemzõ. Na most azt mondani, hogy pl 80-ból vagy tegyél félre csak 10-et vagy 20-at nyugdíjra, elég irreális, mert addig el is kell jutni. :)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A balliberális (? ) és a kommunista között nem látjátok a szakadékot?

Tapasztalatom szerint a két fogalmat sokan erősen összemossák, de nem értem, hogy miért.

A neo-libárális megközelítés, amit gazdasági szempontból jobboldalinak szokás tekinteni, individualistább, tehát kollektivizmust elutasító, a gazdaság szabályozását pedig csak alapvető kérdésekben bízza az államra, tehát a piacgazdaság önálló döntőképességének kihasználására alapszik.

A libertárius megközelítés, amely a tekintélyelvűséget, és az állam maximális hatalmát veti el, nem áll ellentétben a neo-liberalizmussal, ugyanakkor a gazdasági bal oldallal, tehát a kollektivizmussal sem áll ellentétben. (Kommunista megközelítés).

Tehát, a bal-liberTÁRIUS megközelítés a kommunizmussal nem áll szemben, tehát egy kommunista is is elvetheti a tekintélyelvűséget.

Ellenben, a balliberális fogalomnak egyrészt nem is sok értelme van, hiszen két ellentétes fogalomból alkotott összetett szóról van szó, másrészt, aki kommunista, az abszolút kollektivista elveket vall. Ha valaki egy kicsit is liberális, az individualista elveket vall, tehát nem lehet kommunista.

A két fogalom között tehát mindenképp mély szakadék van. Hogy lehetne mégis összemosni a kettőt?

13

Miért van az, hogy bármilyen belpolitikai kérdés, a 4-5. válasz után át megy személyeskedésbe, és egy vita alakul ki az egészből?

Miért kellene mindig mindenkivel egyet érteni?
Miért nem lehet valakinek MAGÁN véleménye?

6

A HVG és az Index inkább a Fideszt vagy inkább az MSZP-t támogatja? Tudom, hogy mindkettő inkább liberális, de melyik párthoz áll közelebb?

8

Miért van ekkora cirkusz pár száz ember szavazatáért Baján?

9

Baján semmi se változik? Ugyanúgy szállítják kisbusszal az embereket. Illetve annyi változott, hogy most már a fidesz megfigyelőemberei is ott vannak egész nap.

http://index.hu/belfold/2013/10/13/a_fidesz_es_az_ellenzek_v..

3

Csak nekem van elegem Orbánék kicsinyes és szánalmas szabadságharcából?

Gazdaságpolitikailag a racionalitás szikráját sem veszem észre a kormányzásukban.
Megy az uszítás az EU ellen, mikor mindenki jól tudja, hogy szükségünk van rájuk, ráadásul bőven nettó haszonélvezői vagyunk a tagságnak, a fejlesztések 97%-a EU-s támogatásból történik.
Csak azért, hogy Viktor verhesse a mellét, hogy megszabadultunk a gonosz, kizsákmányoló IMF-től, visszafizettük az olcsó hitelt, helyette államkötvényeket bocsátunk ki sokkal magasabb kamattal.
Most megvették az E-ON magyarországi gáztározóit a piaci ár majdnem kétszereséért. Kérdem én, miért?
MOL részvényeket vásároltak 500 milliárdért, aztán egy részét sikeresen eltapsolták a tőzsdén.
Kőkeményen megy az államosítás az oktatásban, egészségügyben, túlsúlyba kerülnek a centrális döntések, tönkretették a magánnyugdíjpénztárakat, hogy abból a pénzből is parádézhassanak, és ugyebár nem ők a kommunisták...
Emellett persze ugyanúgy megy a mutyizás, a lopás, tombol a demagógia. Totális káosz az egész.
Csak én látom így? Vagy van valami ésszerű magyarázata ezeknek az intézkedéseknek?

7

Meddig folytatódott volna a magyarság arányának növekedése Nagy-Magyarországon belül, ha nem darabolják fel az országot 1920-ban?

4

Darányi Kálmánról youtube videók? Tudtok ilyent? A kereső így nem adja ki de tudom van fent olyan videó amin ő is látszik, régebben láttam.

2

MIÉRT ilyen önzőek az emberek? A külföldre való kivándorlással kapcsolatos! Főleg JOBBIKOSOK válaszának örülnék!

Azt nem értem hogy egyesek miért mennek ki külföldre AZÉRT hogy 3 kocsijuk legyen meg a legdrágább k.vákkal hemperegjenek ahelyett hogy a magyar hazát erősítenék a jelenlétükkel és azzal hogy itt dolgoznak!
Azt megértem hogy azért mennek el NEM ÖRÖKRE HANEM PÁR ÉVRE hogy szedjen annyi pénzt hogy itt Magyarországon új életet kezdhessen mert itt nem tudott megélni.
Indokolt válaszokat várnék köszönöm.

18

Magyarország IMF tartozása "0 forint", durva mi?

nulla

12

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!