Találatok a következő kifejezésre: Miért szavazhat egy (2 db)

Miért szavazhat mindenki egy népszavazáson, nem csak az érintettek?

Értem ez alatt, hogyha az adófizet?k jelent?sen kevesebben vannak, miért MINDENKI dönthet arról, hogy MI még több adót fizessünk-e, vagy sem? Tulajdonképp nem csak a politikusok, hanem maga a "nép" is SZÁNDÉKOSAN ÉS ÚGYANÚGY lopja ki a zsebünkb?l a pénzt.

Legjobb válasz: Ez pontosan így van ahogy Írtad!

Ez pontosan így van ahogy Írtad!
Ezt úgy gondolod, hogy ne szavazzanak a nyugdíjasok, a munkanélküliek, a segélybõl élõk, és a többieket is átvizsgálni, mielõtt szavazni mennek, hogy fizetik-e rendesen az adókat és ha nem vagy nem eleget akkor nem engedni be a szavazófülkébe? Ez kivitelezhetetlen lenne.
A kérdező hozzászólása: Értem, oké, elfogadom. De akkor azoknak, akik személyi jövedelemadóft fizetnek, ki kéne írni egy népszavazást, hogy "Ön mit szeretne, ha a személyi jövedelemadót, vagy ha az áfát emelnénk?". Az nekem ugyanúgy nem jó, de legalább kevésbé nem jó. Pl. a nyugdíj mértékét igenis lehetne kötni a gyermekek számához, elvileg a gyermeked tartana el idõsebb napjaidban. Ha nincs gyermeked, akkor bizonyára volt annyi eszed, hogy gondoskodtál elõre magadról. De amikor valaki gyermeket vállal, akkor azt õ vállalja, _vállalja, hogy felneveli_, iskoláztatja, stb. Tehát nem bunkónak érzem magam, ha azt mondom, hogy fizessenek tandíjat az egyetemisták, s nem kell olyanokat írni a 17éveseknek, hogy az nekik sokba kerül. Ha tehetséges, akkor úgyis lesz jövõje; ha nem tehetséges, akkor meg tessék azt tanulni, amire az országnak szüksége van! Mert jól képzett "szakmunkásokra" van szükség, nem a 700.000 . angoltanárra... Ha nem tetszik a gyereknek, akkor érdeklõdjön a szüleinél, akik azt vállalták, hogy õk taníttatják, nem azt, hogy "én"!
A kérdező hozzászólása: Na, ez bunkóra sikeredett, elnézést. De az extrém, hogy a friss 18 éves, végzõs gimis szavazgasson nekem, hogy legyen-e tandíj...
Ez ostobaság. Gondold el mi lenne ha csak a nyugdíjasok szavaznának pl a nyugdíjakról :D
Pl. a nyugdíj mértékét igenis lehetne kötni a gyermekek számához, elvileg a gyermeked tartana el idõsebb napjaidban. Ha nincs gyermeked, akkor bizonyára volt annyi eszed, hogy gondoskodtál elõre magadról. na ezzel egyet értek 100%-ig mindenki egy gyerekt szül mert úgy de kényelmes, aztán elvárja hogy majd 2 nyugdíjat kapjon.
teljesen jogos egy ilyen felvetés szerintem abban az országban, ahogy szûk 10millió emberbõl gyakorlatilag 1-1, 5 millió fizet személyi jövedelemadót*. Minadonáltal a kérdés, pontosabban a magyarázat úgy kellene hangozzon, hogy SzJA fizetõk és akkor nem is köthetnének annyira bele... Egyébként érdekes adat, hogy a munkaképes korúak között a tényleges SzJA fizetõk aránya nagyságrendileg megegyezik az MSzP támogatottságával. Nyilván a dolog azért nem úgy néz ki, hogy a két tartomány megegyezik, de azért minden esetre szerintem érdekes párhuzam... * 10 millióból, 6, 5 millió munkaképes korú, ebbõl 3, 5 millió munkaviszonyban, ebbõl 1-1, 2 millió minimálbéres, aki ügyebár nem fizet SzJA-t, 1 millió köztisztviselõ/közalkalmazott, akiket adóból fizetnek, úgyhogy az õ SzJadózásuk csak elméleti.
A kérdező hozzászólása: Megjegyzem: én a népszavazáson 3 érvénytelen szavazatot adtam, tehát azzal sem lehet vádolni, hogy az a bajom, hogy nem "nyertem". A vizitdíjra szívem szerint nemmel szavaztam volna, mert így többet vitt el anyagilag (nem volt olcsó bevezetni), mint amennyit hozott. De NEMMEL szavaztam, mert át akartak verni, mind2 oldal, nem kaptam meg a teljes tájékoztatást. (Gondolok itt arra, hogy vannak 1000 forintos vizitdíjak, s abból tényleg megterhelõ lehet sokat fizetni. S egy diáknak, aki más városban tanul, mindig azt kellene kipengetni, ha úgy adódik, hogy nem az állandó bejelentett lakhelyén tartózkodik. Gondolok arra, hogyha tüdõszûrésre akarok menni, ami elvileg kötelezõ, akkor ... á, hosszú. A lényeg, hogyha valaki mindent átolvasott a vizitdíjakról, akkor jogosan érezte, hogy már megint kihagytak apró részleteket a tájékoztatásomat illetõen!!!) Ettõl függetlenül azok, akik 35 éves korukig nem tudnak felmutatni egy év munkaviszonyt se, nehogymár szavazzanak az én pénzemrõl!
Ez a mindeni gondoskodjon magáról elv mûködhetne egy olyan országban, ahol az embereknek általában van munkahelyük, és _be is vannak jelentve_ sajnos MO-n sokan örülhetnek, ha egyáltalán kapnak munkát, így sokan elfogadják azt is ha nincsenek bejelentve. Ez pedig nem a sokat keresõkre jellemzõ. Na most azt mondani, hogy pl 80-ból vagy tegyél félre csak 10-et vagy 20-at nyugdíjra, elég irreális, mert addig el is kell jutni. :)

Miért nem csak az szavazhat, aki elvégzett egy középiskolát?

Legjobb válasz: Érdekes, hogy ha arról beszélünk, hogy akinek nincs érettségije azt zárjuk ki a választásokból, mint választót az 100%-ban hasznos, ha azt mondjuk, hogy az érettségivel nem rendelkezõ képviselõket zárjuk ki, tehát több jobbikos vagy éppen Wittner Mária ne legyen sem választó, sem választható, az 0%-ban.

Érdekes, hogy ha arról beszélünk, hogy akinek nincs érettségije azt zárjuk ki a választásokból, mint választót az 100%-ban hasznos, ha azt mondjuk, hogy az érettségivel nem rendelkezõ képviselõket zárjuk ki, tehát több jobbikos vagy éppen Wittner Mária ne legyen sem választó, sem választható, az 0%-ban.
Valamilyen módon mindenkinek megveszik a szavazatát. Mennyivel jobb az, amikor ígéretre szavazol, vagy egy úgynevezett "program"-ra?
Építész vagyok eredendõen. Az az nem sok közöm van az iskolázottságom tekintetében a közgázhoz. Ezzel szemben egy olyan középiskolás aki közgáz közeli tanulmányokat folytatott elvileg megenne a témában. Sõt egy 8 állt végzett is akit érdekelt a téma és autodidakta módon belebonyolódott. De akkor mi is az értelme a demokrata felfogás lebontásának? Jahh hogy a politikának minél kevesebb szavazó felé kelljen megfelelni? Nem, köszönöm. Hagy szavazzon csak mindenki. Már így is tapasztalható a világban a visszafejlõdés az érdekek miatt, men lenne okos még politikailag is ennyire nyíltan szentesíteni.
Hozzá kéne toldani hogy akinek van 30, 40+ év munkája az még belefér, mert régen volt egy 8 általános meg talán egy szakmunkás. A mai kor emberének viszont feltételül adnám hogy tanuljon, dolgozzon, és legyen valamilyen iskolája mondjuk egy 8 általános. Én azt aki egész életében segélyen élt a putriban és 8 gyereke van nem engedném szavazni, mert az nem hozhat felelõs döntést, aki a saját életét is elbaltázza, és nem is akar rajta javítani. De ilyet sosem fognak csinálni mert ez a réteg nagy szavazó bázis, és az övé is annyit ér sajnos mint az én orvosim, én életeket mentek, õk meg vesznek el, illetve szipolyoznak, mégis az a lény jogilag egyenértékû velem, holott semmiben sem ér fel hozzám, és még közösség ellenes bûnözõs is. Bocs az arroganciáért de én úgy gondolom az mondja meg mi legyen ebédre aki megveszi a rávalót, és ne az aki csak lopni tud róla.
Nagyon sok embert ismerek, akinek nincs érettségije, még is értelmesebb, mint sok diplomás.
"Nagyon sok embert ismerek, akinek nincs érettségije, még is értelmesebb, mint sok diplomás." Ja. Van idejük otthon gondolkodni, amíg a többiek dolgoznak.
Támogatható ötlet, de ugyanakkor választható se legyen olyan, akinek nincs érettségije. http://civishir.hu/kozelet/erettsegi-nelkul-ulnek-a-parlamen..
Én támogatnék valamiféle szanálást ilyen téren. A baj ezzel csak az lenne, hogy akkor már nem lenne teljes demokrácia , jogegyenlõség. Régebben például csak a nemesek szavazhattak.
Elég lenne a 8 általános, 90%-nak az sincs meg:)
Végzettséghez egyáltalán nem szabad kötni az ilyesmit, hiszen a végzettség és a tudás közt összefüggés nincsen.
Azzal azt érnénk el, hogy a képviselõk nem képviselnék a társadalom azon részét, amelyik nem rendelkezik érettségivel, tehát praktikusan a munkásosztályt. Valamiféle politikai tájékozottsághoz (tudja-e egyáltalán kik közül lehet választani) én szívesen kötném.
Utolsó ez meg idõ, erõ pazarlás lenne. Hagyjuk már ezeket a álomvilág dolgokat, nem képviselte itt soha senki a munkás osztályt, még régen rálehetett fogni, de ma már biztos lehetsz benne hogy senki. Szavazzon az aki adót fizet, építi az országot, ez megoldaná.
10-essel értek egyet. Mióta kötelezõ a 8 általános, azóta a szavazást is nyugodtan lehetne ehhez kötni, egy korosztály után nyilván nem. Én a magam részérõl az autóvezetõi engedélyt is 8 általános + minimum egy szakképzõ iskola elvégzéséhez kötném.
11-es: többször felmerült (régen) a "cenzusos" szavazás ötlete. A lényeg az lenne, hogy mivel a kormány az én adóforintjaimat költöm, az adóforintok elköltésérõl csak az rendelkezhet, aki befizette az adót (kivéve, ha rokkant, mozgássérült, súlyos beteg, ilyesmi, vagy fõállású családanya). Még az is felmerült már, hogy mindenki annak arányában (persze nem egyenes arányban, tompítva) szavazhasson, amennyi személyi jövedelemadót az elmúlt 4 évben TÉNYLEGESEN befizetett és nincs adótartozása. szerintem ez megfontolható, de nincs ma az a parlament (sehol), ahol ilyen szavazási törvény egyáltalán esélyt kapna( egyenlõségi dogma miatt).


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!