Találatok a következő kifejezésre: Miért szakad az (165 db)

Miért szakad az internetem? RÉSZLETEK.

A hiba nem rendszeres, a mostani el?tt kb. egy hete volt pár napig, de ekkor sem egész nap, csak estefelé ill. kora reggel. A hiba a következ?: sem a kábelmodem sem a PC (több is!) nem írja ki, hogy nincs kapcsolat, viszont a net folyamatosan megszakad, így egy oldalt többszöri frissítésre sem lehet mindig betölteni. Mint említettem délután semmi baj, viszont estére használhatatlan lesz. Router van, de ezt kiiktatva is fennáll a hiba. A környéken él?k nem tapasztalak hasonlót, pedig a szolgáltató ugyanaz. (FiberNet)

Legjobb válasz: Ügyfélszolgálatot kérdezd.

Ügyfélszolgálatot kérdezd.
Fibernet! Akkor ne hívd, úgyse törõdnek veled, nehéz rávenni õket, hogy kimenjenek és megnézzék, mi van. Már nem sokáig, átveszi a céget az Invitel.
Honnan tudod hogy nem szakadt el ? :)
off!!!! amit te falnak hivsz, az maga a hüvely, örülj neki, hogy az nem szakad át , mert akkor igen nagy gondban leszel
A kérdező hozzászólása: 15:11 eléggé vicces, de anyukám nem szokta nézni a puncim! és nem is fogja! :) )))))
A kérdező hozzászólása: na és az igaz akkor, h.a szûzhártya teljesen a hüvelybemenetnél van?
érdekesmódon én nem éreztem semmilyen szakadást sose...nem feltétlenül kíséri vérzés..ne aggódj MÁR NEM vagy szûz, és anyukád és a nõgyógyász is észre fogja venn, amint megnézi a p*ncid.
ha nem vereztel az attol is lehet mert mar elotte magadhoz nyultal.csakis nodoki tudja megmondani hogy atszakadt e vagy sem
lehet, már régebben átszakadt, vagy a méhszájadat érzi a párod, vagy tényleg annyira vastag, hogy nem tud átszakadni, ilyenkor viszont, nõgyógyászhoz kell menni, mert ebbõl egészségügyi problémák is lehetnek késõbb:)
A kérdező hozzászólása: onnét, h.elõször is nem véreztem, másodszor pedig szóval érzem, h.még mindig ott van nem szakadt át!olyan mintha valami nagy falba ütközne, egyszerûen nem szakad át!
Azt csak egy nõgyógyász tudja megmondani hogy van e még szûzhártyád.
A kérdező hozzászólása: 16:03 nem értelek!kérlek bõvebben!

Miért mondják, hogy a Nemzetközi Tanulmányok szak nem jó semmire, ha egyszer oda a legmagasabbak a ponthatárok? Vagy miért ott az egyik legmagasabb a ponthatár, ha nem jó?

Legjobb válasz: Azért oda magas a ponthatár, mert akik oda jelentkeznek, azoknak sok pontjuk van. Nincs összefüggés a szak hasznossága és a ponthatár között.

Azért oda magas a ponthatár, mert akik oda jelentkeznek, azoknak sok pontjuk van. Nincs összefüggés a szak hasznossága és a ponthatár között.
A kérdező hozzászólása: Ezt most nem értem. Kifejtenéd? Nekem ez nagyon abszurdul hangzik...
Nem értem, hogy mit nem értesz. Vannak felkapott szakok, amik "menõnek" számítanak, így sokan jelentkeznek oda. A sok jelentkezõbõl nyilván nagyobb az esély, hogy olyanok is vannak köztük, akiknek nagyon sok pontjuk van. A ponthatárt úgy állapítják meg, hogy ha pl 50 embert vesznek fel, akkor a jelentkezõkbõl fogják a legjobb 50-et, és az 50. pontszáma lesz a ponthatár. Nyilván ha ötezren jelentkeznek egy szakra, akkor nagyobb eséllyel lesz köztük 50 magas pontszámú, mint ha ötvenen jelentkeznek.
A kérdező hozzászólása: Jó, de a "felkapottság" nem függ össze a presztízzsel, hasznossággal?
Nem feltétlenül. Persze van, ahol igen. Például azt mondják, hogy gépészmérnöknek nagyon megéri lenni, mégse olyan magas a ponthatár, mint pl pénzügyre (amire szerintem szintén megéri menni, de nem ez a lényeg).
mert sokak bedõlnek a dolognak, mert érdekes, és nem kell a matek stb egyszerûen magas a kereslete és aminek magas kereslete van annak az ára is fel szokott menni itt az ár most a ponthatár, semmit nem ér a szak én is azt végeztem, mintha nem is lenne diplomám, gyorskajáldába felvesznek vele max

Miért szakad el mindig a dobóelőke kötésem, ha a uni to uni módszert alkalmazom? Előbb kipróbáltam egy 28-as zsinórral (5.6 kg) és 30-as zsinórral (10 kg), de egy erősebb húzásnál már szakadt. Lehet hogy az 5.6 kg szakítószilárdság miatt?

Legjobb válasz: Kezdjük azzal ,hogy mekkora ólmot használsz és milyen fajta bottal ?? de az tény hogy dobóelõkének az 5,6 kg gyenge( amugy azt ugy kell feltekerni hogy pl. a fõzsinor 28as a dobóelõke 30as akkor a fõzsinor ne legyen kitéve az ugymond dobásnak (ne azt terhelje az ólom súlya amikor dobsz ) Ha kicsit messzebb horgászol(80 -100m) akkor min. 35-öst tegyél fel dobóelõkének vagy 40est (monóba) fonottba meg jó a 20-25-ös . Mondjuk én megdobom a 100at 30as zsineggel ami 12 kg bír( de bojlissal)

Kezdjük azzal , hogy mekkora ólmot használsz és milyen fajta bottal ?? de az tény hogy dobóelõkének az 5, 6 kg gyenge( amugy azt ugy kell feltekerni hogy pl. a fõzsinor 28as a dobóelõke 30as akkor a fõzsinor ne legyen kitéve az ugymond dobásnak (ne azt terhelje az ólom súlya amikor dobsz ) Ha kicsit messzebb horgászol(80 -100m) akkor min. 35-öst tegyél fel dobóelõkének vagy 40est (monóba) fonottba meg jó a 20-25-ös . Mondjuk én megdobom a 100at 30as zsineggel ami 12 kg bír( de bojlissal)
A kérdező hozzászólása: Bojlis botom van nekem is, de igazából arra akartam kitérni, hogy uni ti uni kötéssel nálam szakad a cucc, mással nem. Biztos, hogy én csinálok valamit rosszul, de fogalmam sincs, hogy hol, mert ez igencsak egyszerû kötés. Én is 100-120 méterre dobálok, 60-80 grammos ólommal. Fõzsinorom 25-ös, dobóelõkém 40-50 között változik. Mindkettõ monofil.
Akkor nem tudom h miért.

A fogorvosi miért külön szak az orvosihoz képest?

Az összes többi szakorvos ugye a sima orvosi képzést csinálja, utána szakosodik. A fogorvosok miért nem?

Legjobb válasz: Teljesen mással foglalkozik a kettõ. Egyébként az alapjai mindét szaknak ugyan azok az elsõ egy-két évben, de azután az orvosok jobban belemélyednek a klinikai és pre-klinikia ismeretekbe, a fogorvosok pedig szakmájukba vágó ismeretekre tesznek szert.

Teljesen mással foglalkozik a kettõ. Egyébként az alapjai mindét szaknak ugyan azok az elsõ egy-két évben, de azután az orvosok jobban belemélyednek a klinikai és pre-klinikia ismeretekbe, a fogorvosok pedig szakmájukba vágó ismeretekre tesznek szert.
Az orvosok általánosságban tanulják meg az emberi testet, majd szakosodnak pl nõgyógyásznak. A fogorvosoknál a fej anatómiája a legfontosabb, éveken keresztül gyakorolnak mûkoponyákon pl fogfúrást. Teljesen más szakterület a kettõ.
Szerintem azért mert õk nem életet mentenek
Elõzõ vagyok. Amúgy van közös pontja is a kettõnek: a szájsebészet. Ez mindkét végzettséggel ûzhetõ szakterület.

Miért mennek az emberek olyan szakra egyetemen amivel nem tudnak mit kezdeni?

Csomószor hallok többnyire bölcsészeket panaszkodni hogy de jó hogy semmit nem tudnak majd kezdeni a diplomájukkal. Erre nem egyetemválasztás el?tt kellett volna gondolni?

Legjobb válasz: Az alapproblémát a "sírós bölcsészek" hozzáállásában látom, nem pedig a szakban. Máshol is örök hiba, de a bölcsészkaron végképp életveszélyes hozzáállás, h "csak" tanulásra használják az egyetemet. Eleve csak úgy szabad elkezdeni, ha az embernek konkrét terve van, h mit szeretne magával kezdeni, és azt is tudja, h ezt hogyan lehet megvalósítani. Már az elsõ évtõl folyamatosan figyelni kell a kínálkozó lehetõségeket, kiépíteni egyetemen belül, és lehetõleg azon kívül is egy kapcsolatrendszert, és természetesen mindig naprakésznek kell lenni a tanulásban, nem elég csak a vizsgákra felkészülni. Teperni kell mint állat, nem pedig ajvékolni, akkor bölcsészként is talpon lehet maradni.

Az alapproblémát a "sírós bölcsészek" hozzáállásában látom, nem pedig a szakban. Máshol is örök hiba, de a bölcsészkaron végképp életveszélyes hozzáállás, h "csak" tanulásra használják az egyetemet. Eleve csak úgy szabad elkezdeni, ha az embernek konkrét terve van, h mit szeretne magával kezdeni, és azt is tudja, h ezt hogyan lehet megvalósítani. Már az elsõ évtõl folyamatosan figyelni kell a kínálkozó lehetõségeket, kiépíteni egyetemen belül, és lehetõleg azon kívül is egy kapcsolatrendszert, és természetesen mindig naprakésznek kell lenni a tanulásban, nem elég csak a vizsgákra felkészülni. Teperni kell mint állat, nem pedig ajvékolni, akkor bölcsészként is talpon lehet maradni.
Mert nem képesek felfogni hogy a diplomával nem jár munkahely és nincs szükség olyan végzettségre ami a munkaerõpiacon nem hsznos.
Mert beállt az ország a diplomagyártásra. Mindenki diplomát akar és a kutyát sem érdekli, hogy kétkezi dolgozó ember már nem is lesz. De nem baj, mert jobb otthon ülni 3 diplomával és sírni, mint dolgozni valahol egy érettségivel...
Mert ez érdekli õket. Nekem is van ilyen barátnõm.
A kérdező hozzászólása: De épp ez az, hogy tudják, panaszkodnak, de mégis oda járnak. És nem csak végzõsökrõl beszélek. Egyik legjobb barátnõm is bölcsész és már mielõtt elkezdõdött volna az egyetem is mondta, hogy fogalma sincs mit fog majd vele kezdeni... Ennek mi értelme?
Sokakat nem érdekel. Ha érdekelne, nem volna annyi kontár közöttük. Eszméletlen, mennyi alkalmatlan tanár van és pályaelhagyó a bölcsészek között!
Jó, és akkor hova menjenek? Mindig a bölcsészekkel jönnek, de van olyan képzés a. mérnökin kívül, ahol a hallgató munkalehetõségre számíthat? Nincs. De a kormány is így gondolkodik: "minek kell annyi bölcsész, legyen mindenki inkább mérnök, vegyük fel a kettes tanulókat is" Ha annyira a munkaerõpiaci tendenciákat kéne figyelembe venni, akkor be is zárhatna az összes egyetem, mert a munkahelyek többségénél hátrány a diploma! Vannak olyan munkahelyek, ahol egy szükséges rossz, mert kötelezõ, de máshol nyûg, mert többet kéne fizetni.

Miért van az, hogy egy állami szak és egy önköltséges szak között több mint 100 pontos különbség van?

Oké, hogy pénzszerzés az egyetemnek/főiskolának de van még más oka is ?

Legjobb válasz: 1000000x írtuk már le eddig kb.... 1000 oka van pl. a másoddiplomára csak fizetõsre lehet menni. És még sok más...

1000000x írtuk már le eddig kb.... 1000 oka van pl. a másoddiplomára csak fizetõsre lehet menni. És még sok más...

Miért van az, hogy alk. Grafikus szakra járok, és művész-lelkek helyett:beképzelt, nagy arc, piás fiatalokkal vagyok egy osztályban?

Azt hittem, hogy egy m?vészeti szakon sok az "elvont" egyéniség, és végre megtalálom azokat az embereket-összehozz velük a sors-, hogy közös témák, élmények, vélemények és egyebekben egymásra lelünk. Ehhez képest, nagycsalódás az osztályom. Mindennap hülyeségekr?l beszélnek, lényegtelen dolgokról. pl.: úgy bevágtam a fejem múltkor;- hú, te is? Én is, az úgy volt, hogy:... és tényleg ilyen bevertem a fejem, meg jajj de hülye vagyok, alapvet?en hülyeségekr?l beszélnek.

Legjobb válasz: Én is mûvészeti szakra járok, de ott is beképzelt libák vannak, bulizós lerészegedõs (drogos-nem vicc) , akik mindenkinél nagyobbra tartják magukat... Szerencsére nem mind ilyen, vannak még páran kivételek akikkel normálisan megvagyok. Ez a mai generáció. És megint csak szerencsére vannak olyanok, akik nem csúsztal le ... Mondjuk én nem Budapesten lakok...

Én is mûvészeti szakra járok, de ott is beképzelt libák vannak, bulizós lerészegedõs (drogos-nem vicc) , akik mindenkinél nagyobbra tartják magukat... Szerencsére nem mind ilyen, vannak még páran kivételek akikkel normálisan megvagyok. Ez a mai generáció. És megint csak szerencsére vannak olyanok, akik nem csúsztal le ... Mondjuk én nem Budapesten lakok...
Jah, és aki igazi mûvész lélek, az életmûvész is. Márpedig az életmûvészet egyik alapja, hogy színház az egész világ, és aki nem jó színész, az elbukik nagyon hamar. Tehát valószínû, hogy 10/6 ember ezek között a beképzelt piások között egész másmilyen, mint amilyennek mutatja magát.
A kérdező hozzászólása: Az egy dolog, hogy isznak, vagy drogoznak, ezt igazából nem tudom mennyire intenzíven mûvelik, de nem érdekel. Alapvetõen érdektelen emberek.. nem lehet velük komolyan beszélni, csak hülyülnek, esetleg ténylegesen lényegtelen információk zömével árasztanak el. Ami abszolút nem érdekel, és semmi érdekeset nem találok benne. Mindenkit fikáznak, megnéznek, szóval tipikus "pesti parasztok". És õk a nagy "grafikusok"...
Találkoznál a tesómmal:) Igazi elvont, ábrándos mûvészlélek, kicsin naív-kicsit zakkant, de igazi õstehetség:)
Én ezért hagytam ott az egyetemet...Halálra szekáltak. Viszont többre is vittem, mint jópár beképzelt évfolyamtársam. Mármint nem azt mondom, hogy hagyd ott az iskolát, csak próbáld maximumot kihozni az egészbõl. Az önmarketingelés nagyon fontos, az elõadásmód... Nálunk amúgy sokan a tehetségtelenségüket, lustaságukat akarták takargatni a nagyképûséggel, "arcoskodással". Nemrégiben beszéltem egy volt évfolyamtársammal msn-en, meséltem neki egy kiállításról...és azaz érdektelenség, egyszerûen nem érdekelte az adott mûvész, inkább nyavajgott valami rettentõ szomszéd-balhéjáról.
Manapság ez a mûvészlélek általában. Én csak mûvészg3cinek hívom a stílust. Nekem is van ismerõsöm ilyen, most pultoslány, mert a nagy mûvészkedésében szétfüvezte az agyát és kirúgták a mûvészetibõl, aztán a gimibõl, aztán a szakközépbõl. Tudod ez olyan divatos meg vagány meg elvont. Elég soknak azt jeleni mûvésznek lenni, hogy benyomnak/beszívnak verik rá a mellüket, és még azt is hozzá tudják tenni a nagy sál-tornacipõ kombóhoz, hogy õk ám tényleg ilyen mûvészeti szakra járnak, szóval nagyon igazi mûvészek ám.
Aki fõállású mûvész akar lenni, annak pontosan beképzeltnek kell lennie, az igazi mûvészlelkek nincsenek elszállva maguktól, ezért nem is érzik, hogy nekik a mûvészetbõl kéne megélniük.
Drogzás, pia---> Sajnálom de ezek a dolgok azon kívûl, hogy rosszak 2-rõl minimum 9-re redukálják a kreativitás szintet. Amúgy nincs olyan mûvész a kedvenceim között, aki nem élt hedonista ill. önromboló életmódot... Akik szentéletûek voltak sosem tudtak olyan magával ragadót és nagy horderejût alkotni. Kivétel Pilinszky, de nekem az a gyanúm, ha szereket nem is használt, de valamiféle betegsége biztos volt... Ja, de dohányzott. Ilyen extázisokat nem lehet tiszta fejjel kitalálni.
Ebben igazad van, viszont nagyon sok embernek nem válik "hasznára" ez az életmód, mivel nincs mit ragozni a képzelt kreativitásukban. Én is megiszom két pohár vörösbort mielõtt hozzákezdenék a dolgokhoz.
Valóban közvetlenül ahogy magukat rombolják, úgy rombolják a környezetüket is, de a szellemi termékeikkel kárpótolják a mikro környezetben tett károkat. ;)

Miért van az h a barátnőmel pénteken szexeltünk és használtunk gumit és meg is néztem 3 x h biztos nem szakadta e ki és nem szakadt ki a gumi?

De kedden és csütörtökön lázas volt egy kicsit meg szédült..... Szóval azt akarom h szerintetek terhes ?????? de vasárnap vagy hétf?n kellene hogy megjöjjön neki...

Legjobb válasz: Használtatok gumit, nem szakadt ki = Nem terhes A láz különben se a terhesség jele, valamit elkaphatott, vagy vmi fertõzés esetleg.

Használtatok gumit, nem szakadt ki = Nem terhes A láz különben se a terhesség jele, valamit elkaphatott, vagy vmi fertõzés esetleg.
mi ugyan honnan tudhatnánk h terhes-e? Írtad h nem szakadt ki a gumi, akkor meg? Csak egy nõgyógyász tudja megállapítani. A terhességi tünetek 2 hét után jelentkeznek.
Igen, terhes. Remélhetõleg így már nem kérdezed meg többször !
Ha nem szakadt ki a gumi, akkor miért ne jönne meg neki? Lehet, csak beteg lesz. Ha meg vannak jelek, arra, hogy meg fog neki jönni, akkor meg is fog.

Idegesítő ha az ex nem ad választ arra, h miért szakít? Mit lehet tenni ellene? Meg miért csinálják ezt?

Legjobb válasz: Mindenképpen idegesítõ,hisz nem tudod az okot. Ellene nem tudsz tenni semmit,ha akarja elmondja. Hogy miért csinálja? Mert szemét,és nem érdekli,hogy te mit is érzel Mert sértettnek érzi magát,és gondolja majd te rájössz Mert élvezi,hogy idegesít téged ezzel Mert sajnál,és nem akar mégjobban megbántani Mert nincs benne annyi bátorság,hogy odaálljon és elmondja,jobb a menekülés... Másra nem tudok gondolni. 23/L

Mindenképpen idegesítõ, hisz nem tudod az okot. Ellene nem tudsz tenni semmit, ha akarja elmondja. Hogy miért csinálja? Mert szemét, és nem érdekli, hogy te mit is érzel Mert sértettnek érzi magát, és gondolja majd te rájössz Mert élvezi, hogy idegesít téged ezzel Mert sajnál, és nem akar mégjobban megbántani Mert nincs benne annyi bátorság, hogy odaálljon és elmondja, jobb a menekülés... Másra nem tudok gondolni. 23/L
Mert leszar?:/
Én azt a választ kaptam, hogy õ már nem hisz bennünk, és már nem szerelmes, fejezzük be. Szerintem ez is elég kurta.
Szakítás? Egy lövéssel, mint az õzeket. Velem tegnap szakított a barátnõm, de õ nem volt ilyen kíméletes
milyen volt? megcsalt, vagy leoltott? :(
Én is így vagyok ezzel.. a volt párom nem is áll szóba velem, egyik napról a másikra lelépett! Tedd túl magad rajta, mert õ már rég túl van rajtad! Keress mást és ne egy ilyen gyökéren aggodalmaskodj! Jön majd egy normális, pasizz be és kész!
Igen, ez idegesítõ. Ennek ellenére el kell fogadni a helyzetet, mert valójában nem az a lényeg, hogy miért van vége a kapcsolatnak, ha egyszer vége van. Bármennyire is nehéz ez, tartsd tiszteletben a döntését. És ne gondolj feltétlenül a legrosszabbra (pl. hogy szemét, megcsalt, gerinctelen, gyáva..., bár így könnyebb szakítani vele valszleg), mert az is lehet, hogy pontosan õ sem tudja, hogy miért szakít, legalábbis nem tudja racionálisan megmagyarázni, csak érzi, hogy valami nincs rendben. Én pl. 2 évig húztam egy kapcsolatot azért, mert nem hallgattam erre a megérzésemre és nem tudtam megindokolni, miért szakítanék, és jobban tettem volna, ha nem keresem az ésszerû magyarázatokat, hanem csak azt mondom, hogy "vége". A magyarázatnak az lenne esetleg a következménye, hogy a másik fél (nem aki szakít) megpróbál "megjavulni", mert azt hiszi, így újrakezdhetõ vagy folytatható a kapcsolat. Nem tudom, megéri-e. Már csak azért is, mert amit szakító oknak mondanak, az általában csak 1 a sok ok közül, gyakran nem is a legfontosabb. Attól még azt az egyet sikerült "kijavítani", ezzel sikerült újra "legitimizálni" a kapcsolatot, ott marad a többi, kimondatlan ok...
Mért lenne jobb ha megmondaná hogy unatkozik melleted, hogy nem jó a szex, idegesiti hogy focizol...... Szóval mért lenne jobb ha minden általa rossznak vélt tulajdonságodat a szemedbe mondaná csak fájdalmasabb lenne az egész.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!