Találatok a következő kifejezésre: Miért szüntették a (41 db)

Miért szüntették meg a prosztata gyógyszer állami támogatását?

Támogatás nélkül majdnem százezer forint.....

Miért szüntették meg a családi pótlékot?

a fiam 1993.február 28.án született,20éves.jött egy levél miszerint 2013.augusztus 31.ével megszüntetik a családi pótlék folyósítását.nem értem,hiszen tanul.év vége sincs...

Legjobb válasz: Nappali tagozaton, felsõoktatásban?

Nappali tagozaton, felsõoktatásban?
"Az iskoláztatási támogatás a tankötelessé válás évének november 1-jétõl a tankötelezettség teljes idõtartamára, valamint a tankötelezettség megszûnését követõen közoktatási intézményben tanulmányokat folytató gyermekre tekintettel annak a tanévnek az utolsó napjáig jár, amelyben a gyermek a 20. életévét, sajátos nevelési igényû gyermek esetén a 23. életévét betölti." http://www.allamkincstar.gov.hu/maganszemelyek/csaladi_potlek#
mert betöltötte a 20ik életévét! Öcsém után sem jár már pedig nappali tagozaton tanul.
mert 20. életévéig jár, plusz a nyári szünetre.
november van... most kaptál levelet??? nem vetted észre hogy már nem kapod??? érdekes ez a kérdés... (a választ elmondták az elõttem szólók...)

Sydneyben miért szüntették meg a Monorail-t?

Legjobb válasz: Gondolom, elavult.

Gondolom, elavult.


Miért szüntették be a Teletubbies-t?

Nem mintha rajongó lettem volna, csak én sosem tudtam meg az okát :/

Legjobb válasz: nem tudom :( de én örülök neki,kis koromban féltem tõlük :DD

nem tudom :( de én örülök neki, kis koromban féltem tõlük :DD
biztos ennyire volt igény, nem minden mese tart évtizedekig. Nekem tetszett, aranyosak voltak a tabik.
Valami a homoszexualitás miatt. De nem tudom pontosan, csak hallottam, ahogyan akkoriban két kolléganõm errõl beszélt. De mivel nincs gyerekem, nem is érdekelt a téma, így csak halványan emlékszem.
nemár...a tabik olyan kis gyerekeknek szóltak, akik nem is foglalkoztak még a nemiséggel
Nem tudom hogy mirõl szólt, azt sem tudom mi az, vagy mik azok, ennyit hallottam akkoriban róla, már régen volt. Homoszexualitásra "ösztönzött", valami ilyesmit hoztak ki belõle a szakértõk, ezért tiltották be azonnali hatállyal. De mondom, nem tudom pontosan, csak akkor beszélték a kolléganõim, és félfüllel hallottam, de nem érdekelt annyira, hogy jobban foglalkoztasson.

A rendszerváltás után miért szüntettek meg sok közbiztonsággal kapcsolatos intézkedést, ami jól működött?

A közbiztonság jobb volt akkoriban. A rendőrök jobban tudtam dolgozni és féltek tőlük a bűnözők rendesen. A romákkal már akkor is voltak gondok.Volt egy külön "csoport" a rendőrségnél akik a cigánybűnözésre voltak specializálódva. Na most nem értem , hogy ezek miért lettek megszüntetve.Jól működtek. Meg ezek a tökkelütöttek akik szerint nincs cigánybűnözés.Áh , a fejemet fogom tőlük. Nincs a francot nincs. Aztán elkezdenek "rásszistázni" ha kimondjuk az igazságot , a létező problémát. Úgy tűnik hogy manapság "a hazugság szabaddá tesz". Nem értem minek kellett ennyire lezülleszteni és elliberalizálni ezt az országot.

Legjobb válasz: "A közbiztonság jobb volt akkoriban." nem volt. a rendszerváltás óta, úgy 2009-2010-ig folyamatosan javult a közbiztonság. (értsd ez alatt, csökkenõ esetszám, növekvõ felderítési arány) az egy tök más kérdés, hogy az emberek sokkal kevesebb bûnesetrõl tudtak, azért jóval nagyobb biztonságban érezték magukat. "A rendõrök jobban tudtam dolgozni és féltek tõlük a bûnözõk rendesen." a rendõröktõl egyrészrõl mindenki félt, kiskirályok voltak a maguk szemétdombján, gyakorlatilag azt csináltak, amit akartak és igencsak megszívta az aki összetûzésbe került egy rendõrrel, még akkor is, ha igaza volt. másrészrõl utálták õket, mint a xart. "A romákkal már akkor is voltak gondok." nem több, mint bárki mással. "Volt egy külön "csoport" a rendõrségnél akik a cigánybûnözésre voltak specializálódva." valóban volt ilyen csoport, de erre azért volt "szükség", mert a cigányok zárt közösséget alkottak, saját belsõ szabályrendszerrel, így nagyon nehéz volt közéjük besúgókat beépíteni. ezért aztán sokkal nagyobb apparátussal, kívülrõl kellett õket megfigyelés alatt tartani. "Na most nem értem , hogy ezek miért lettek megszüntetve.Jól mûködtek." mert arra, amit csináltak, már nem volt szükség. "Meg ezek a tökkelütöttek akik szerint nincs cigánybûnözés." vannak bûnözõ cigányok és vannak cigányokra jellemzõ elkövetési módok. ezt senki sem tagadja. a cigánybûnözés, az olyan, mintha az adócsalást magyarbûnözésnek nevezném. "Aztán elkezdenek "rásszistázni" ha kimondjuk az igazságot , a létezõ problémát." Nem létezõ problémát mondtok ki, hanem ítélkeztek egy egész etnikum felett, anélkül, hogy figyelembe vennétek az okokat és bármi megvalósítható javaslatotok lenne, arról nem is beszélve, hogy még igazatok sincs. ;)

"A közbiztonság jobb volt akkoriban." nem volt. a rendszerváltás óta, úgy 2009-2010-ig folyamatosan javult a közbiztonság. (értsd ez alatt, csökkenõ esetszám, növekvõ felderítési arány) az egy tök más kérdés, hogy az emberek sokkal kevesebb bûnesetrõl tudtak, azért jóval nagyobb biztonságban érezték magukat. "A rendõrök jobban tudtam dolgozni és féltek tõlük a bûnözõk rendesen." a rendõröktõl egyrészrõl mindenki félt, kiskirályok voltak a maguk szemétdombján, gyakorlatilag azt csináltak, amit akartak és igencsak megszívta az aki összetûzésbe került egy rendõrrel, még akkor is, ha igaza volt. másrészrõl utálták õket, mint a xart. "A romákkal már akkor is voltak gondok." nem több, mint bárki mással. "Volt egy külön "csoport" a rendõrségnél akik a cigánybûnözésre voltak specializálódva." valóban volt ilyen csoport, de erre azért volt "szükség", mert a cigányok zárt közösséget alkottak, saját belsõ szabályrendszerrel, így nagyon nehéz volt közéjük besúgókat beépíteni. ezért aztán sokkal nagyobb apparátussal, kívülrõl kellett õket megfigyelés alatt tartani. "Na most nem értem , hogy ezek miért lettek megszüntetve.Jól mûködtek." mert arra, amit csináltak, már nem volt szükség. "Meg ezek a tökkelütöttek akik szerint nincs cigánybûnözés." vannak bûnözõ cigányok és vannak cigányokra jellemzõ elkövetési módok. ezt senki sem tagadja. a cigánybûnözés, az olyan, mintha az adócsalást magyarbûnözésnek nevezném. "Aztán elkezdenek "rásszistázni" ha kimondjuk az igazságot , a létezõ problémát." Nem létezõ problémát mondtok ki, hanem ítélkeztek egy egész etnikum felett, anélkül, hogy figyelembe vennétek az okokat és bármi megvalósítható javaslatotok lenne, arról nem is beszélve, hogy még igazatok sincs. ;)
Mert nem az a fontos, hogy jól mûködjön, hanem az, hogy demokratikus, toleráns és polkorrekt legyen.

A pepito-t miért szüntették be?

https://www.google.hu/search?hl=hu&biw=1280&bih=560&q=pepito..

Legjobb válasz: nem tudom de én ezt imádtam: http://www.chocolate-brands.com/image/cache/data/LU/lu-pepit.. :(

Én is azt szerettem, amit az elsõ belinkelt, nem tudom, de nagyon sajnálom mert olyan fincsi volt..
A kérdező hozzászólása: jaja, az elsõre gondoltam. Más országokban esetleg lehet még kapni??

Miért szüntették meg a vasúton a Harmadosztályt?

Legjobb válasz: Mert nem volt értelme.

Mert nem volt értelme.
1956-ban az UIC hozott egy határozatot, miszerint a tagországok vasútjain a harmadosztályú személyszállítás megszûnik, csak 1. és 2. osztályú kocsik maradhatnak. Mivel mi már akkor is az UIC tagjai voltunk, ezért 1956-ban a harmadosztályt megszüntették, sokszor úgy, hogy a már meglévõ, fapados kocsikat mázolták át 2. osztályúra. A döntés hátterérõl sajnos nem tudok többet, de hátha így már találsz további információkat is.
Igazából az elsõ- és másodosztályt szüntették meg.
Szerintem kettes arra célzott, hogy a vasúti személyszállítás minõsége kritikán aluli. Ahogy mondani szokták: a MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak és az utasok.
Az oldalon lévõ táblázat úgy igaz, ha minden kocsi szinte tökéletes állapotban van :) tehát a fûtés és a jól szigetelõ ablak alapnak kell(ene) hogy számítson. Így már összejön, hogy jobb a Bo, mint a Bhv (de persze ha a Bo-ban nincs fûtés, és nem zár jól az ablak, a Bhv pedig 100%-os állapotban van, akkor mát változik a helyzet :D
Na, tessék, tegnap elszámoltam magamat. Az Ao 9 fülkés, a Bo meg 10. A fene sem tudja, mivel tévesztettem össze (lehet, hogy a Bp-vel, igaz, az nem fülkés, de 8 ablaka van). Mondjuk így is ott járunk, hogy 9, illetve 20 embernek kellene összedobnia egy kocsi költségeit, sokkal nem vagyunk elõrébb. Egyébként érdekes ez az oldal a szolgáltatásokról. Az elv nem rossz, legyen különbség a vonatok között, úgy látom, ezt néha sikerül is megvalósítani, bár elég sok a kényszermegoldás (B-k, Bo-k személyvonaton, Bhv-kkel, By-okkal vegyesen, mert épp nem volt más kocsi, BDh besorozva a szerelvénybe, mert épp az volt kéznél). Viszont az már más kérdés, hogy a Bo fülkés kivitele és elméletileg nagyobb lábtere mennyiben jelent többet egy Bhv-hoz vagy By-hoz képest, ha belül ugyanolyan koszos minden, ugyanúgy beázik az ablak, a világítás meg a fûtés pedig véletlenszerûen mûködik. Bár ez már nem a koncepció hibája.
Hülyeség lenne... a MÁV-Startnál is van három kocsiosztály, a prémium szolgáltatlást komfortkocsinak, vagy más nével 1+ kocsiosztálynak hívják. Régen ilyenbõl több járt, ma már csak nyáron lehet vele Splitbe menni, meg a szegedi vonatokban van ilyen kocsi. Ezekbõl kellene többet forgalomba állítani :) Ja, és nem minden azonos kocsiosztályú kocsi ugyanolyan, itt meg lehet nézni, hoy kb. mi van egy szinten: http://www.vonatosszeallitas.hu/egyenlo_szolgaltatas.html
A kérdező hozzászólása: A Bhv -ét nem kéne még annyit se takarítani igaz nem is takarítják. Így lenne a Chv harmadosztályú kocsi. Másodosztályú lenne a Bo kocsi. ahol egy jegyért egy fél kupét lehetne kapni. Elsõ osztályú a Ao kocsi ami egy jegyért , lehetne egy egész kupét fülkét kapni.
"A másodosztály harmad osztály lenne, a másodosztályú jegyek is harmadosztályút érne" Akkor a másodból csinálnál harmadot, az elsõbõl másod osztályt, és mi lenne az elsõ osztály? Olyan, mint a német ICE-n és a Railjeten a Business Class? Akkor már nem egyszerûbb bevezetni egy premium osztályt és kész ? ( abban benne lennék, igaz mostanság már nagyon ritkán vonatozom, de ha tehetem csak IC elsõ osztályon megyek ). Elõttem meg leírták, ennél az árnál olcsóbban valószínûleg nem lehet motorvonatot/személykocsit közlekedtetni, úgyhogy a gazdasági oldalon is az lenne az ésszerû, ha magasabb kategóriát léptetnének be a rendszerbe.
A kérdező hozzászólása: Ez csak hosszú vonatokra érvényes pl.: Budapest keleti-Lökösháza , Budapest nyugati--Záhony
A kérdező hozzászólása: A másodosztály harmad osztály lenne, a másodosztályú jegyek is harmadosztályút érne, A személyvonatokba, is betehetnének így drágábban elsõ és másod osztályú kocsit. Pl.: a Bhv-ék Chv lennének, ugyan annyiba kerülne mint a mostani másodosztály majd a másod és az elsõ osztály drágulna. A kedvezmények csak a 3.osztályra lennének érvényesek. Pl.: egy vonat állna Bhv majd Chv kocsikból, ez lenne a 3.osztály. Bo kocsikból egy jegy érne egy fél fülkét, a mûbõrös ülést. Ao kocsiknál egy jegy érne, egy kupét, máshogy egy fülkét Pl.: Harmadosztály ára: X Másodosztály ára: X+50% Elsõ osztály ára: X+100% Tartozhatna hozzá egyéb szolgáltatások. Vélemények?
A kérdező hozzászólása: Ez igaz, nem , hogy visszahoznák a harmad vagy még a negyed osztályt is. Például Ao kocsikban alig vannak, és lelehet hajtani az összes ülést, úgy szoktam , hogy mindegyiket lehajtom és olyan mint egy franciaágy, na mondom ez elsõ osztály. De a másodosztály a Bo kocsik olcsó mûbõrös , nem húzható ki. Az lehetne akkor harmad osztály is, a másod osztály meg az elsõ.
második szerintem arra célzott, hogy a mai vasút az akkori harmadosztályú szolgáltatást nyújtja (végülis a felkapottabb IC -k és modern motorvonatokon kívül gondolj bele..mellékhelyiségek állapota, ülések mennek szét, sok kocsiban eléggé érdekes szagok vannak, még elsõ osztályon is sok helyen..tehát van benne valami)
A kérdező hozzászólása: Utolsó ezt kifejtenéd? Elsõ Miért nem volt értelme? A munkások, parasztok azon utaztak.
Teljesen mindegy lenne ha volna. A MÁV 1. osztálya kb. a Railjet -3. osztályának felel meg.

Miért szüntették meg az M1 Teletext oldalain a Pollenjelentés c. információt a 180. oldalon?

Egyre többen vannak pollenallergiások és szénanáthások, nem értem miért nincs Magyarországon napra kész ez az infó.Már találkoztam olyan oldallal is, ahol 10-15 napos késéssel szerepeltek az adatok. A 2004-2011 közötti időszakban többet törődtek ezzel.

A kormány miért szüntette meg az adójóváírást?

Legjobb válasz: Hogy minél több pénz folyjon be a kasszába.

Hogy minél több pénz folyjon be a kasszába.

Miért szüntették be a MegaVideót/MegaUpload-ot?

Legjobb válasz: Mert nem tudta használni a Google-t.

Mert nem tudta használni a Google-t.
Azért, mert ez (volt) a világ (egyik) legnagyobb fájlmegosztója, és természetesen tömeges kalózkodás és jogsértések miatt. Ez az oldal félmilliárd dollár kárt okozott a szerzõi jogok tulajdonosainak. Aztán az FBI fogta, és elkezdett nyomozni utánuk, és ez lett a vége. A vezetõket lecsukták, õk voltak Kim Dotcom és még 3-4 társa.
De van még vagy 1500 tárhely, meg a torrentek. Szrintetek folytatódni fognak ezek a beszüntetések? (Remélem nem.) Arra nem is gondoltak, hogy nemcsak ingyen felhasználók vannak a megaupload-on, hanem fizetnek is érte?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!