Találatok a következő kifejezésre: Miért született a (80 db)

Nekem császárral született a babám. Vajon miért nem tudom azt mondani hogy szültem, hanem azt hogy mütöttek?

Legjobb válasz: Én ezt úgy oldottam meg, hogy nem azt mondom, hogy szültem, hanem azt, hogy amikor a fiam született. :) Mert Õ azért született. Én meg azt nem bírnám soha mondani, hogy mûtöttek. Engem az epehólyagommal mûtöttek, amikor kivették. De a gyermekem megszületett, nem kimûtötték!!

Én ezt úgy oldottam meg, hogy nem azt mondom, hogy szültem, hanem azt, hogy amikor a fiam született. :) Mert Õ azért született. Én meg azt nem bírnám soha mondani, hogy mûtöttek. Engem az epehólyagommal mûtöttek, amikor kivették. De a gyermekem megszületett, nem kimûtötték!!
Mert valójában mûtöttek, és nem szültél (természetes úton). Nem kell ebbõl ekkora történetet csinálni... Két gyerekem van, az elsõ természetes úton, a második császárral. Utóbbi inkább mûtét volt, ahogy utána éreztem magam, a lábadozás idõszaka, a kórházi ellátás.... Ennek ellenére mindkettõt ugyanúgy szeretem, ugyanúgy az anyja vagyok, és ugyanúgy csimpaszkodnak az ölembe. :) Semmit nem jelent az anyaság szempontjából.
4-es, tenyleg nagyon buta vagy. En 4 orat vajudtam, közben össze-vissza kellett forognom, mert minden pozicioban leesett/elment a babam szivhangja. Nem erzem magam többnek annal a csaszarosnal, aki nem vajudott. 3-as voltam
Én vajúdtam ismeg voltak tolofájások is mégis császár lett belöle
Úristen 4-es! Vegyél át egy díjat, mi meg majd szégyenszemre elsunnyogunk! Egyébként én is császáros voltam és valahogy nekem sem jön a számra, hogy szültem. Na nem mintha ez zavarna. Sosem érdekelt, hogy hogy csak egészségben jöjjön világra!
Hát 4-es jobb lett volna meg sem szólalnod, mert süt rólad a butaság, valamint a nagyképûség! Nem csak programozott császármetszés van, tehát van aki vajúdik a mûtét elõtt, mint pl. én 16 óráig, csak épp a tágulás maradt el, így toltak a mûtõbe, hogy császármetszéssel megszülessen a kislányom. Kedves kérdezõ én sem tudtam azt mondani 11 hónapja, hogy szültem, azt mondtam én is mindig, hogy megszületett a kislányom.
ha leírnám most a 4-esrõl amit gondolok ki tiltanának az oldalról....huh eléggé felhúzott, primitív senkiházi. azt hiszi más nem úgy állt hozzá , hogy hüvelyi úton akar szülni???? Nagyra lehetsz magaddal, korlátolt vagy. Az én gyerekemnek azért mert császárral született akkor is az a szülinapja!!!!
Gratulálok kedves 4. hozzászóló! Akkor is ragaszkodtál volna a természetes szüléshez, és vajúdáshoz, ha lepényleválás miatt vérzel, és sürgõs császárt mondják az orvosok, kapkodnak körülötted, hogy idõben a mûtõbe érj, nehogy a babának baja essék???? A kislányom bizony így SZÜLETETT. És nem bánom, mert egészséges lett. Nem így terveztem. Attól, hogy máshogy szültél, nem vagy hõs, mit ahogy én sem, mert túléltem a császár utáni napokat. Legközelebb gondolkozz (ha van mivel) mielõtt megszólalsz!
Csajok! Nem veszitek észre, hogy a 4. csak troll??? NE foglalkozzatok vele. Én is császárral SZÜLTEM, és így is gondolom. Nem vagyok kevesebb ettõl. És a szülésnek két formája van. Hüvelyi úton történõ szülés ill császár metszés!
en azt mondom, hogy szültem. En nem akartam termeszetes uton szülni, lehet ezert nem okozott ekkora traumat a csaszar.
Utolsónak tökéletesen igaza van.
most mit okoskodtok? Attól jobb, h nyelvtanilag a császár nem szülés, hanem mûtét? Akkor fejezzük ki azt is pontosan, hogy nem baba a 6 hetes embrió , és azt is mondjuk úgy, h a férjem, ne úgy h a párom, mert nyelvtanilag úgy a jó. Egy császáros anyát mind a mai napig sokan "elítélnek" h nem szült, "csak" császáros. Ha úgy mondják, h "császáros szülés" egy szép megnevezés neki. Ezt nem kellene elvenni ....és ezen okoskodni, hogy ez most nem is szülés bibibi....Gyerekes!
Egyetertek az utolsoval. Valasztekos magyar nyelv...persze. Csak ti diszkriminativva teszitek.
Utolsó elõttinek TELJESEN IGAZA VAN!!!!! Egy nõ vagy hüvelyi úton vagy császárral szül. És a hangsúly a SZÜL szón van. És ha már itt okoskodunk a magyar nyelv milyen színes és kifejezõ akkor a szülõ (mint gondviselõ) most hogy is van? Vagy akkor a császárral született babáknak nem születésnapjuk van? Mûtétnapjuk? Röhejes, de a gondolkodás módotok alapján ezeket is mondhatnánk!!!
Én nem azt ítélem el, ha valakit meg KELL császározni, hanem aki ezt akarja és át sem szeretné élni azt a csodát, amit egy szülés adhat!! Apukával, azonnal mellre tett babával, minden földöntúli érzéssel együtt. :) A kicsinek pedig természetesen születésnapja lesz, de ha a világrajövetelérõl van szó, nem mondanám ki, hogy szültem, ha császároztak volna. Az igaz, hogy akinek Férje van, az azt mondja, de a baba dologban nincs teljesen, de ha már ez valakinek jobban tetszik, lehet embrió is a kicsi, de szerintem nem egy kategória a szüléses és a baba-embrió dolog...
Hat en nem akartam atelni. Elöször is, nem birom a fajdalmat masreszt pedig feltettem az eletem, mert magas vernyomasom volt. Ugyhogy csak remelni tudtam, hogy meg fognak csaszarozni. De a napokban neztem egy szüleses programot es most ugy erzem jo lenne termeszetes uton szülni. Mar tudom milyen egy fajas, tudom hogy kimondhatatlanul faj, igy tutibiztos epiduralissal szülnek. Ettöl függetlenül meg mindig tartom magam ahhoz, hogy szültem. Azt szoktam mondani, hogy csaszarral szültem. Amugy a ferjem bent volt velem a mütöben, 1 oraval a mütet utan mar a mellemen volt a baba es 24/7 velem volt.
Szerintem Te nyugodtan mondhatod, hogy szültél!!! Megszenvedtél és nem hisztibõl, [email protected]ágból lettél császározva.Igenis Használd nyugodtan a " mikor megszültem" kifejezést. Teljesen mások az ilyen esetek amikor kell a csaszi és más amikor egy "anya" még a születendõ gyerekéért sem tud egy kicsi fájdalmat elviselni mert még akkor is csak a saját kényelmét nézi. Ne keverd magad ezek közé, hisz Te nem azért lettél császározva. És igenis legyél magadra büszke.:) ) Gratulálok a babádhoz és gyógyulj meg hamar az kívánom.
Utolsónál a pont!!!! Nekem is sürgõsségi császárom volt több mint 20 óra(!) vajúdás és 4 ujjnyi kitágulás után. Hosszú miért lett végül is császár, de belõlem nem csak úgy kikapták a babát! Én szültem, nem vagyok én holmi Rubint Rékuci aki az alakja meg minden más hülyesége miatt választotta a mûtétet! na õt mûtötték nekem meg segítettek, hogy be tudjon fejezõdni a szülésem. Segítettek, de nem csinálták helyettem. Ott voltam, akartam, kínlódtam.
Császárral nem lehet szülni, úgy csak mûteni lehet valakit! Az természetes, hogy valakit nem a hüvelyi úton történõ szülés tesz jó anyává, de attól még fogalmazzunk pontosan és arra használjuk a szót, amire illik is. Fõleg, ha már ilyen szép, választékos és sokrétû a magyar nyelv. :D
Nem olvastam végig a válaszokat, de, hogy a kérdésedre válaszoljak kedves kérdezõ: én tudom azt mondani, hogy szültem. Császárral szültem. Nem hüvelyi úton, hanem császárral, de szültem.
Drágáim, az anyaság nem szülés milyenségében rejlik, hanem h utána hogyan neveli, óvja, tanítgatja a gyerekét egy anya?! Ne vitatkozzatok ezen, felesleges. Mo-on a császáros szülés 98%-a indokolt, (beavatkozás, mert vmi nem oké a baba -esetleg a mama is- veszélyben vannak) 2%, meg akinek telik, h lefizesse a dokit. Akkor most mirõl körmöltök?:) )
Kedves utolsó.Lehet te igy gondolod, de a sürgõsségi császár meg az, hogy valki direkt kéri nem igazàn ugyan az mál hüvelyi szülés.Nagyon nem szeretnék senkit megbánani!Èn semmi féleképpen nem szerettem volna csàszárt, pedig 3 babám van .De persze ha valami komplikáció lép fel akkor azonnal.De az, hogy a csàszár nem pedig szülés, hamem egy komoly hasi mûtét.Mivel fölkell vàgni a hasat
Hat en [email protected] ki mit gondol, en akkor is szültem.
Kit szidtok ennyire? Milyen 4 és válaszoló? Csak én nem értem?:-):-)
Sajnos én sem láttam a kommentjét, mert törölték :( Egyébként mond azt, hogy megszületett! Vagy, hogy császárod volt! Jobban hangzik valójában, mint a mûtöttek :)
Utolsó.Teljesen eggyetértek veled:)
Én is tökéletesen egyetértek veled. És akik felháborodva mocskolódtak csak sajnálatra méltók.Beletaláltál ? Mint szakmabeli, úgy vártuk a lányommal a babát, hogy megszüli természetes úton, minden külsõ beavatkozás nélkül. Sajnos a baba nem fordult be és félve a komplikációktól megcsászározták. Kitekerik a mondataidat, pedig én is azt vallom, hogy aki csak divatból vagy félelembõl programozott császárt kér az nem szül.!!! Abból kiveszik a gyerekét és még arra sem képes ha már vállal egy babát, hogy megadja annak az elsõ útjának a méltó módját. Egyre több tudományos munka bizonyítja a szülés folyamata egy életre fontos "kódolást" ad anyának és gyermekének. És a gyengébbek kedvéért nem a sürgõsségi császárokról beszélünk.!!!! Nem azokról akik kényszerbõl kerülnek egy nagy hasi mûtétre.
nekem volt sima szulesem, volt surgosegi csaszarom, es volt programozott csaszarom is, ugyhogy tudok velemenyt nyilvanitani:) amikor siman termeszetes uton szultem igen akkor TENYLEG SZULTEM!! mikor volt as surgosegi csaszarom, felig szultem, mert 8 orat vajudtam 8 centire kitagultam, a magzatvizem elfolyt, csak sajnos a fiam harantfekvesbe visza fordult szinte azonnal vittek be a mutobe! a progis csaszarnal meg azt mondom kivettek a lanyomat:) se vajudas, se viz elfolyas semmi, egyszeruen megjelentem fel 11 kor a korhazba fel 1 kor a lanyom meglett :) 3 KULOMBOZO SZULESEM VOLT IGAZ, DE MIND A 3 OM GYERMEKEMET IMADOM!!!
egyre több tudomanyos blablabla. Ugyanolyan nagy feneket keritenek ennek, mint a szoptatasnak. Minek kell szavakon lovagolni. Ez is valami magyar valami. Angolok csak annyit mondanak, hogy gave birth. A kutyat nem erdekli, hogy hogyan. A vegeredmeny a fontos. Ugyanis nem az tesz jo anyava, hogy kinyomod azon a lyukon.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a jó kivánságokat én is mindenkinek hasonlo kat kivánok. már jobb a helyzet. és most már nyugodtabb is vagyok

Elvált szülők! Ha régi kapcsolatotokból közös gyereketek született az exedel, azt a gyereket miért kell az apja ellen uszítani? Vagy másik pasitól születik a gyerek, de ugy h az előző házasságotokból is született akkor miért kivételeztek a másikkal?

Legalábbis Én ezt tapasztaltam.. Egy rokonom elvált apuka lett, van is egy gyermeke a volt feleségétől, a gyerek meg most lesz 5 éves és ilyeneket mond az apjára h látni se akarja, stb, pedig a feleség akart válni.. Vagy nem engedi el az anyu láthatásra a gyerekét az apához.. A másik meg: Egy barátnőmnek az anyja is elvált, és az uj férjétől született egy másik gyerek, brtnőmnek féltesója lett.. A féltesója megkapja a 10 ezres játékot, mig a barinőmnek ugy kell könyörögnie egy 1000 ft-os nacira is... Vagy mikor az apuka elvált, ujraházasodik, az előző házasságból származó gyermekeit letojja, nem is látogatja, de ha az uj kapcsolatába születik egy, akkor az a "szeme fénye" vagy az uj nőjének a gyermekei, akikhez semmi köze.Ez mégis mire jó, árulja már el nekem valaki...??? Persze, akinek nem inge ne vegye magára, tisztelet a kivételnek.

Legjobb válasz: én sem értem a kérdést....a volt férjemmel jó a kapcsolatunk ,bár le van írva a láthatás akkor viszi a gyereket amikor csak akarja,a kislányom szereti,én tisztelem ,hogy megfelelõen foglalkozik vele....ami kicsi probléma az az új párja,aki "hülye anyádként"hív a lányom elött,azt gondolja én nem szerzek erröl tudomást....jókat kacagunk a lányommal a butaságán(de hozzáteszem legszívesebben szétverném a fejét,de ez nem szolgálja a lányom érdekét)egy szónak is száz a vége:a gyerek érdeke az elsõ,és ez nálunk müködik

én sem értem a kérdést....a volt férjemmel jó a kapcsolatunk , bár le van írva a láthatás akkor viszi a gyereket amikor csak akarja, a kislányom szereti, én tisztelem , hogy megfelelõen foglalkozik vele....ami kicsi probléma az az új párja, aki "hülye anyádként"hív a lányom elött, azt gondolja én nem szerzek erröl tudomást....jókat kacagunk a lányommal a butaságán(de hozzáteszem legszívesebben szétverném a fejét, de ez nem szolgálja a lányom érdekét)egy szónak is száz a vége:a gyerek érdeke az elsõ, és ez nálunk müködik
Rögtön ellenpéldával kezdenék. Nem uszítom a gyerekeket az apjuk ellen, de a nagy nem akar menni hozzá, mert folyton pocskondiáz a gyereknek, (ezt a gyerek mesélte)mindenféle senkiházinak elhord. Én soha egy rossz szót nem mondtam róla a gyerekeknek, pedig Dunát lehetne rekeszteni a hazugságaival...Szóval minden eset más és más. Kár volt kiírnod a kérdést, mert oltári vihart fog keverni.
Teljesen egyet értek az elõttem szólókkal, nálunk 3! gyerek van, mikor a harmadikkal mindenórás voltam, már összeszedett egy idõsebb nõt magának, itt hagyott bennünket. De! Becsülöm benne, hogy a gyerekeivel foglalkozik, most jöttek haza 1 hétig elvitte õket balatonra, viszont hallom a fiamtól, h mindennek elmond engem ami nagyon fáj persze, sõt meg is ütött elõttük nem egyszer. Már lecsillapodtak a kedélyek, a második válópert várjuk, és ma bevallotta, hogy minden elismerése az enysém a gyereknevelés szempontjából, mert most az életben elõszõr vitte õket egyedül, azelõtt sosem, és még a pici vele sem volt. De! Állandóan engem pocskondiáz mindenért, hallom vssza innen onnan, ez viszont nagyon rosszul esik, és nem értem, hiszen Õ lépett ki a kapcsolatból.
Látod ez jó kérdés. Anno, mikor a szüleim elváltak engem is próbált anyám apám ellen uszítani. Hogy mikor kicsi voltál akkor nem volt itt és nem pelenkázott. Meg pocskondiázta, hogy õ csak sz*rt lapátol az állatok alól. (Annó a TSZ.-nél dolgozott). Aztán késõbb is, mikor gyógymasszõr lett, és sokkal jobban keresett. Akkor azt mondta: "Jön még kutyára dér! Nem fog mindig ilyen jól keresni!" Egyszerûen irigy volt mert apa nekem adta azt a pénzt amit gyerektartásra szánt, én meg naná, hogy magamra költöttem. Irigy volt arra, hogy apát jobban szerettem. Azért mert nem csinált minden apró-cseprõ dologból olyan nagy ügyet. Elfogadott, nem óvott féltett mindentõl. És szerettem hozzájuk menni, mert ott szabad lehettem. Szóval nekem ez a meglátásom.
Sajnos nagyon sok az önzõ ember, aki egy adott helyzetben csak magára gondol. Pl. apa, aki nem foglalkozik a gyerekével, vagy anya, aki tiltja az elvált férjtõl a gyereket, vagy gyerek, aki válás után elutasítja azt a szülõt akivel nem lakik együtt... stb. Ezek bonyolult ügyek, minden eset más, hogy mi miért van, de általában szerintem az ok az önzõség és a butaság, szegénységi bizonyítvány. Vannak azonban normális helyzetek is, amikor válás ide vagy oda, új kapcsolat új gyerek ide vagy oda, minden rendben van. Bár több ilyen lenne...
7es: Te vagy az élõ példa a kédésre. Férfiként anyádnak adok igazat. Apukád megszegte a törvényt azzal, hogy neked adta a pénzt, és sikerült még magát a jónak beállítani. Az a pénz a villanyra, iskolaszerekrem karácsonyi ajándékra ... van, amit használsz. Az külön dolog, így is meg tudtok élni. Kilóra megvett apukád.
A kérdező hozzászólása: De mégis mire jó ez?? Még neki áll feljebb õ MER pocskondizni, közbe õ lépett le, õ hagyott sz.rban!!! Meg miért a másikat kell pocskondizni, fõleg a gyerek elött meg uszitani a másik ellen, közbe õ annak a gyermeknek ugyanugy a szülõje marad... :S Egy brtnõm is ugy nõtt fel h az anyja uszitotta az apja ellen közben barátnõm saját szemével látta mikor kicsi volt h idegen pasikat vitt a házhoz, mig az apja értük dolgozott mig aggyütt voltak a szülei!! Aztán a muterja elkezdte az apukája ellen hangolni, aztán az lett az eredmény h barátnõm évekig nem beszélt az apjával... Mire jó ez könyörgöm?
na ez van most az én esetemben is az exemel van egy közös fiúnk 6éves. február ota együtt van az új pasijával. és rá 2hónapra már terhes is lett tõle. és nagyon félek attól hogy a fiam az ellesz hanyagolva. az exem azt mondja hogy teljes értékû lesz mindkét gyerek, tehát ugyan úgy meg kap majd mindkettõ. de én ezt nem hiszem el neki. mihelyst meg lesz a csávó saját gyereke akkor már az lesz a apa pici szeme fénye. bár az exem azt mondja ez nem lesz. ki tudja majd idõvel kiderül úgyis. ja a másik már megbánta ezt a terhességet amiben most van
A kérdező hozzászólása: Jó én nem általánosítok, oda van irva h akinek ne inge, ne vegye magára... Meg nemtudom mire jó ez h elhordani a gyerek elött a másik szülõt, csak nem értem h mire jó ez...
Te vagy az élõ példa a kédésre. Férfiként anyádnak adok igazat. Apukád megszegte a törvényt azzal, hogy neked adta a pénzt, és sikerült még magát a jónak beállítani. Az a pénz a villanyra, iskolaszerekrem karácsonyi ajándékra ... van, amit használsz. Az külön dolog, így is meg tudtok élni. Kilóra megvett apukád. Kedves 8-as! Nem teljesen értek egyet veled, itt elsõsorban nem a pénzrõl van szó, hanem arról, hogy apám soha nem uszítot anyám ellen és soha nem mondott rá semmi rosszat! A pénzkérdés meg: Szerzõdésben megállapodtak, hogy nem kell gyerektartást fizetnie apámnak, ha a lakás - amit az õ szülei finanszíroztak - anyám nevére kerül. Mikor kicsi voltam akkor nem megkaptam kézbe, hanem ruhát vett nekem stb. 3 an vagyunk testvérek (a 2 tesóm féltesó, apának csak én vagyok.) akkoriban kedvezményekkel tudtunk a tanszerekhez jutni. Karácsonyi ajándékot szintén kaptam tõle. Most is jó a kapcsolatom vele, pedig már réges-rég nem támogat. Ha "kilóra megvett" volna akkor most sz*rnék a fejére. Ja bónuszként nyitott is nekem egy ifjúsági takarékszámlát, hogy a késõbbiekben tudjak továbbtanulni. A másik két tesóm apja meg nem is nagyon akart gyerektartást fizetni, úgy kellett törvényes úton kicsikarni tõle. És a tesóim felé sem néz. Anyával meg sohasem volt egyszerû ezért is költöztem el otthonról. (Mielõtt még ebbe is belekötne bárki: én 29 vagyok a tesóim 23 és 21 évesek).
Mert így tudták a pogány ünnepet kereszténnyé tenni.
Valamit félreérthettél, azt tanítják a vallások hogy Debrecenben született és nem decemberben. Én így tudom.
A vallások nem tanítják ezt. Csak ekkor ünnepelik.
Nem tanítanak a születés idõpontjáról semmit, egyszerûen nem érdekelte a keresztényeket. Az elsõ évszázadokban nem is ünnepelték meg a születését, hogy különbözzenek a pogányoktól. Utána már nem is tudták, mikor született.
Azt lehet tudni, esetleg forrással alátámasztani, hogy a keresztények ezt tanítják-e? Mert én katolikus vagyok, és pontosan tudjuk, hogy Jézus nem biztos, hogy decemberben született. Egyébként nincs pontosan bebizonyítva, hogy mikor, lehet, hogy tavasszal, de én még úgy tanultam, hogy az õsz a legvalószínûbb. Mindegy, a lényeg, hogy mi sem ezt tanítjuk, tehát akkor kik terjesztik ezt?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.
Így van, pontosan.
A téli-napfordulót alakították át. A karácsonyi jelképek, szimbólumok is pogány eredetûek. Pl.: karácsonyfa, fagyöngy, szegfûszeges gyümölcsök, a színek (piros, zöld, arany), az ajándékozás.
Öööö talán a karácsonyt? Mivel az pogány ünnep, a Bibliában nincs olyanról szó hogy karácsony tehát igen Bibliai értelemben a karácsony pogány ünnepnek számít.
A kérdező hozzászólása: Értem, és köszönöm a válaszokat, de milyen pogány ünnepet helyettesítenek a karácsonnyal?
Egyet értek az elsõ válaszolóval. Kétség kívül ez így van. Másik: Minden rossznak a pénz szerelme a gyökere.. Ha nem "tették volna valamilyen módon" ünneppé a karácsonyt akkor nem lenne igazán más ünnep ilyenkor az emberek számára amikor is költhetnék a pénzüket, és ez a gazdaságnak is rosszat tenne. Ugyan ez az eset a valentin nappal is. Olyankor is csak az az egy ünnep van amikor költhetnék az emberek a pénzüket és hogy a kereskedõknek legyen pénzük, így kitalálták hogy: "Legyen egy ilyen is".
A kérdező hozzászólása: Milyen pogány ünnepet?
Meg még azért is tették télre a születését, mert akkor kevesebb dolguk volt az embereknek és volt idejük ünnepelni.


A volt feleség miért utálja a férj, új házasságából született gyerekét?

Apukámnak az első felesége gyűlöl engem. Mindig érezteti is, próbált a nagyszülői örökségből kifúrni hogy az ő gyerekeinek (a 2 tesómnak) több jusson mint nekem. Mikor apu összejött az anyukámmal, akkor már 2 éve külön éltek. A nőnek is lett új férje, de mégis utál. Mondjuk nagyon mézesmázas velem és az anyukámmal is, de ismerem annyira hogy ez csak megjátszás.... Mindig csak a rosszat mondja rólunk.

Legjobb válasz: Nem kell vele foglalkozni, nyilvánvaló, hogy a pénz miatt ilyen szemét, hisz egyébként továbblépett õ is az életben. Szánalmasnak tartom, te is ugyanannyira az unokája vagy az apai nagyszüleidnek, mint az elõzõ házasságból született gyerekek.

Nem kell vele foglalkozni, nyilvánvaló, hogy a pénz miatt ilyen szemét, hisz egyébként továbblépett õ is az életben. Szánalmasnak tartom, te is ugyanannyira az unokája vagy az apai nagyszüleidnek, mint az elõzõ házasságból született gyerekek.
Féltékenységbõl.
Te mit vagy úgy oda? Nem kötelezõ találkoznod vele. Engem apám párja utál, és nekem velük kell élnem.
Mert mindenki a saját gyerekeinek akarja a legjobbat, és ezért. Ami érthetõ is. Az apuka csak csinálja a gyerekeket más nõknek is, persze hogy rosszul esik ez a régi feleségnek.
Mert apukádnak a 2 elõzõ házasságbeli gyerekével kellene élnie, foglalkoznia, nekik gyûjteni a pénzt, övék kellene legyen az örökség normális esetben. De ez nem az, az apa nyilván otthagyta õket, és elcserélte egy másik nõre, másik gyerekre. Ez nekik nagyon sok hátránnyal jár, persze hogy nem repes örömében.(nem a pénz a fõ ok szerintem, hanem a normális családi élet hiánya. A gyerekek náluk nem a mostani párja gyerekei, így az nem is igazi család, pedig ez az élet alapja) Látod, próbálja titkolni az érzéseit, tartsd ezt tiszteletben, igyekszik. Ami meg belül van, normális emberi érzés...Az ellen tenni nem nagyon tud. Tarts távolságot, és meg van oldva.
Nem tudom melyik nemet képviseled, ha csaj vagy: Jön a szerelem, a házasság az igéret, hogy örökkön örökké, gyermekáldás. Majd a férjed lelép, akárkinek a hibája is a válás, otthagy téged egy-két csemetével. Majd megtudod, hogy van valakije, aki lehet sok dologban rosszabb, mint te, esetleg az amit benned kifogásolt az a másikban vonzó, és jön a csemete ott is... Sztem baromira rosszul esne neked is.(nekem pl nagyon, kopkop nem vagyok ebben a helyzetben) Plusz a te gyerekeid már nem napi szinten vannak az apjukkal, lehet kapják az apanázst de az nem egy apa... Sértõdöttség, megbántás, megbánás(a saját hibái)... Sok sok minden miatt jöhet. Én nagytesóként néztem végig, amikor anyám puffog egy olyan gyerekre, akit 3szor láttunk vagy kevesebbszer, és az apai törõdésbõl semmi se jutott nekünk(anyagi se, nálunk anyu a dolgozó volt, apu a pénzköltõ...) és a mai napig Õ van, mi meg néha halljuk a hangját mert telefonon msnen beszélünk, és slusssz, azért az elsõszülötteknek is xr egy ilyen helyzet...:(
Szerintem a kérdezõ nem tehet róla, hogy az apja hova, hányszor, kinek csinált gyereket, hiába meséli sok csalódott nõ ezt most neki. Mindenki a saját helyzetét nézi, hogy neki mi a legfontosabb, mi a legjobb. Mivel nem élsz velük, próbáld ezt kizárni, a felnõttek majd megoldják. :)
egy nõ a szüléssel, olyan, mintha az életét áldozná fel egy férfiért nem ilyen szélsõségesen, de mégis.

Akinek nagy súllyal született a babája, volt valami különösebb oka, hogy miért, vagy pusztán egyéni adottság?

Legjobb válasz: Köszi a gyors választ, mindenki átlagos súllyal (3300g körül) született. Ezért nem értem. Nem baj, csak attól félek hogy valami baja van, és azért nagyobb.... De a doki szerint semmi gond, csak ilyen szép kerek :)

A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ, mindenki átlagos súllyal (3300g körül) született. Ezért nem értem. Nem baj, csak attól félek hogy valami baja van, és azért nagyobb.... De a doki szerint semmi gond, csak ilyen szép kerek :)
Mekkorának született a babád? Az én kisfiam a kórházban nagynak számított a többi babához képest akkor amikor szültem, õ 3700 gramm volt és 57cm:-) Szerintem egyéni adottság és az is számít meddig volt pocakban, 1 hét is sokat számít.nekem 40.hétre született:-)
Szerintem egyéni adottság. A fiammal szedtem az elevitet és 3300 gramm lett, a lányommal semmit se szedtem az elsõ 12.heti folsavon kívül és 4400 gramm lett és 60 centi, lényegében mint egy 1-2 hónapos úgy nézett ki:) Apja magas, és nagy súllyal született. Nálunk mindenki átlagos volt. Engem is megriogattak hogy ha a férjem ilyen nagy súllyal született biztos a gyerekeim is ekkorák lesznek. Szerencsére az elsõnél ez nem jött be :)
Hát igen nem kell ahhoz elevitet szedni meg ilyesmi hogy négykilós gyereked legyen ált. genetika. kérdezd meg édesanyádat meg anyósodat hogy ki mennyivel született.
Az én kisfiam 4080 grammal és 51 centivel született 40+3-ra. Nálam pont az ellenkezõje volt. Senki nem számított ekkora babára, mert rövid volt, és az uh a combcsont hosszát is figyelembe veszi a súlybecslésnél. Végig átlagosnak mondták, sõt a 36. héten 6 nappal kisebbnek. Nálam biztos a genetikán múlt, mert összesen 9, 5 kilót híztam, Elevitet az utolsó 3 hónapban nem szedtem, viszont a sógorom is 4 kilóval született, az öcsém 4480 grammal, én 3800 grammal. A 3 tesóm közül a legkisebb is 3600 gramm volt. Szerintem ne adj a súlybecslésre. Az is lehet, hogy csak nagyon hosszú baba.
11.01 vagyok ja és a fiam 41.hétre született a lányom meg 39.re szóval nem is az lett a nagyobb aki tovább bent csücsült...plusz a fiammal 1es fokban volt csak érett a lepény még a 40.héten is, a lányommal meg már 37.héttõl 2es fokú volt, 39.héten pedig már 3-as.
Az én babám 3990 g és 55 cm vel született. Engem is beijesztettek, hogy nagyobb, mint kellene, plusz egy terheléses cukor vizsgálatot meg kellett csinálnom, de minden ok volt. Ráadásul a 41. héten született meg, egészségesen :) Azóta is minden rendben, most 8 hós.
2.vagyok Nekem is nagynak becsülték még pocaknak, azt hitték a cukor miatt így volt még egy terheléses cukorvizsglatom a végén de negatív lett, aztán felvetõdött az is hogy elszámoltuk a terhességet mert 2 héttel nagyobb volt a babám de végül 40.héten született programozott császárral szóval kitudja még meddig maradt volna:-)
Szia. Kisfiam 4360 gr született és 57 cm a 39 héten.A 36 héten a becyült súly az 3400 gr volt, melléfoktak:) .Vitamint az elsõ 12 hétig szedtem de azt is csak azért , hogy ne maradjon meg az elkezdett doboz.Hizni sem hiztam túl sokat kb 10-11 kg.A családban nem született senki ekkora súlyal még.Igaz magas emberkék vannak.
A kérdező hozzászólása: Még nem született meg, csak nagyobb a korához képest.
genetika, ill. a terhesség alatti túlzott szénhidrátfogyasztás tudja még jól megnövelni a babákat
A kérdező hozzászólása: Az igaz, hogy hosszú, de voltam 4D-n és ott szépen lehetett látni, hogy jó kis husis :) Szóval vékonynak nem mondható...

Miért fontos, az óvodai kartonra ráírni, hogy császárral született a fiam?

Legjobb válasz: Miért bánnának másképp vele? Ez nagyon nagy butaság, azért ma a császár nem olyan ritka dolog.

Miért bánnának másképp vele? Ez nagyon nagy butaság, azért ma a császár nem olyan ritka dolog.
a pedagógusokat érdeklik a születés körülménye.nem személyes okok miatt, hanem a késõbbi fejlesztések-esetleges problémák miatt.ne vedd személyeskedésnek-de sok minden következhet ebbõl, amit egy hozzáértõ meg tud állapitani..
Nem bannak mashogy a csaszaros gyerekekkel. A gyerek fejlodeset figyelemmel kiserve az ovononak minden info hasznos lehet, ami a gyermek szuletesi korulmenyeire is kiterjed.
Ez csak egy egyszerû tájékozódás, nálunk is kérdezték. Sõt, a lányomat a logopédia miatt el kellett vinnünk a beszédjavító intézetbe egy felmérésre, ott is rákérdeztek, hogy hányadik héten és hogyan született, mekkora volt az Apgarja.
nem fontos. ez különleges adatnak minõsül eleve, szóval ha nagyon nem akarod, simán kérheted a törlést na meg eleve annak korlátozását, hogy azt a kartont ki láthatja
A kérdező hozzászólása: Van benne egy olyan kérdés, hogy terhesség, szülés. Lehet én vagyok nagyon érzékeny erre a témára, de a császáros gyerekkel máshogy bánnak?
Nálunk is volt egy csomó ilyen kérdést tartalmazó kitöltendõ papír, én is kikerekedett szemmel néztem némely kérdést, pl milyen volt a terhesség, idõre született-e, szopott-e, mit csinál szabadidejében a család, van-e külön szobája stb, végül voltak kérdések, amikre csak úgy írtam valamit vagy egyáltalán nem is válaszoltam, nekem már sok volt, semmi közük hozzá.

Akinek kis súllyal született a babája, annak mit mondtak, hogy miért?

Hányadik uh-tol látszódott,hogy kisebb lesz! Ha van testvére ? hány kiloval született?

Legjobb válasz: Baratnom 3 gyereke 2,5 kilosak voltak. De o dohanyzott vegig mindharommal.

Baratnom 3 gyereke 2, 5 kilosak voltak. De o dohanyzott vegig mindharommal.
2600al született a lányom, 50cm-rel.Végig mondták hogy kisebb, retardáció gyanus volt. Igy nem is inditották meg még a 40+5 napon se. :) Mivel a flow rendben volt, maradhatott bent amig õ ki nem akart jönni. Mindig kisebb volt, mai napig "csak"10kg, 86cm. De már 2éves..
Szia!Az én fiam 2600 gramal szuletett, 47 cm-vel.Nem mukodott a méhlepényem rendesen az utolso honapban, de nem vették észre.(Anglia)De o bep´tolta rogton, mert amint megszuletett, nem vesztett a sulyából, rogton hizott, 2 naposan már 2700 gramm volt, és igy hízott tovabb.5 hosan már 9, 5 kg volt, csak szoptattam.Most már 3 éves, 15 kg es 103 cm.Szóval behozta...:) Én alapból nem vagyok nagy, 160 cm, 50 kg.Terhesseg alatt 12 kgt hiztam.Ne aggódj ha kicsi a babád, kint majd megno!!:)
Nekem a 33. héten vették észre a retardációt. 39.hétre megindították a szülést. 2540 grammal született, és 52 cm-el. Nekem indok lehetett a cukorbetegség, és a vérnyomás.
A fiam 2910 grammal született, kéteres köldökzsinór miatt.Azt mondták uh-n ilyen sovány gyereket nem láttak, nagyon megijesztettek.de a lányom sem volt sokkal kövérebb, 3000 gr.Majd kint megnõ...
Hm, számomra meglepõek a válaszok. Egy 2900 grammos baba mióta számít kis súlyúnak? Én úgy tudom 2500 alatt számít annak. Válaszolva a kérdésre: Az enyém 2150 grammal született 37 hétre program császárral. A 20. héttõl látszott UH-n, hogy kicsi, a végére már 4 héttel visszaminõsítették a korát. Egy napig az intenzíven volt megfigyelésen, de minden ok volt vele. Még csak sovány sem volt különösebben, csak alacsony, 43 cm. Nem volt semmi különösebb oka, csak ilyen a termete. Én is alacsony vagyok, 150 cm.
A kérdező hozzászólása: 2700grammal született a babám, azt mondta a doki, hogy kis súlyú. a 18ik héttõl látszódott, hogy kisebb mint kellene lennie. De csak mûtét elõtt közvetlenül mondta azt a doki, hogy visszamaradt a fejlõdésben, és nem tudni, hogy miért.Szerencsére semmi baja, egészséges azóta szépen kikerekedett már! Fiam majdnem kilóval és 57cm-el született!
A fiad egy kg-mal többel született: akkor 3.7-tel? Nekem is így volt, az elsõ gyerek 3.7kg volt a második meg csk 2.6kg. Nem nõtt semmit az utolsó hónapban, vékony volt a köldökzsinórja, nem kapott elegendõ tápanyagot, és 2héttel hamarabb is jött. 4napig volt infúzión, mert nem bírt enni olyan gyenge volt, de utána nagyon megerõsödött, és gyorsan behozta a lemaradást. fél évesen már 7.2kg volt 1évesen 9, 1kg, 2évesen pedig 11.8kg volt. :) ) Ti hol tartotok a picivel?
?
...ki az a Dalma bácsi? XD
Hát tényleg vannak idióta kérdések!Ja és szerintem Dalma bácsi, az öreg Dalma bácsi és Dalma néni fia!-:) ))Na de tényleg, KI AZ A DALMA BÁCSI?????
Hát én! Kisunokám, nem ismersz meg? XDXD (elõzõ elõtti)

Miért született meg a Gyakori Kérdések oldala?

HISZEN HA JÓL MEGNÉZZÜK SZINTE MINDEN KATEGÓRIÁNAK MEGVAN A HOZZÁ VALÓ SZAKEMBERE.VAJON MÉRT NEM HOZZÁJUK FORDULUNK A KÉRDÉSEKKEL?TALÁN MERT MÁR NEM SZERETÜNK BESZÉLGETNI VAGY MERT NEM BÍZUNK MÁR A HOZZÁÉRTÕ EMBEREKBEN?

Legjobb válasz: A tapasztalatokat adjuk át egymásnak, igy segirünk. Hiszen a szakkönyvek szerint nem lehet élni, és ami valakinek bevált, vagy tapasztalta akkor miért ne segitszen másak, akinek éppen szüksége van rá? Mert minden egyes kis kérdéssel nem fordulhatunk az orvoshogy, vagy épp a szakemberhez?? hiszen akkor 14 õrában talpon kéne lennie. És igy legalább érdekességeket, és BÁRMIT megtudhat az ember... ÉN NEM ÉRTELEK, MI A BAJOD AZ OLDALLAL??

A tapasztalatokat adjuk át egymásnak, igy segirünk. Hiszen a szakkönyvek szerint nem lehet élni, és ami valakinek bevált, vagy tapasztalta akkor miért ne segitszen másak, akinek éppen szüksége van rá? Mert minden egyes kis kérdéssel nem fordulhatunk az orvoshogy, vagy épp a szakemberhez?? hiszen akkor 14 õrában talpon kéne lennie. És igy legalább érdekességeket, és BÁRMIT megtudhat az ember... ÉN NEM ÉRTELEK, MI A BAJOD AZ OLDALLAL??
Hogy kérdéseinkkel, válaszainkkal és tapasztalatainkkal segítsük egymást, bármely területérõl is legyen szó az életnek. Nem is igazán értem a kérdésed, mi köze ennek ahhoz, hogy már nem szeretünk beszélgetni, vagy nem bízunk a hozzáértõ emberekben? Én nem fogom a vízvezetékszerelõt, az orvosom, az egyetemi professzorom, stb.-t hívni, ha felmerül bennem egy kérdést, hanem inkább kiírom itt. Te inkább igen? Jesszusom.
Ez az oldal tökéletes arra, hogy megosszuk egymés véleményét a másikkal és szerintem ez nagyon jó ötlet. Valamilyen szinten itt is beszélgetsz, csak nincs meg a szemkontaktus. Ennyi
Ez egy nagyon erdekes oldal, csak neha egy egy valasznak, serto, banto ele van.
Sztem nagyon jó ez az oldal és hidd el néha többet ér mint egy szakember hiszen lehet õ csak azt tudja amit megtanítottak neki ami a szakkönyvekben le van írva. De itt az egyik ember átadhatja a tapasztalatait, tanácsait stb a másiknak aki lehet ezzel a segítséggel meg tudja oldani a problémáját és akkor nem kell szakemberhez fordulni és egy csomó pénzt kiadni. Meg vannak olyan kérdések is amikhez nincs külön szakorvos. Pl ahhoz a kérdéshez is csak a véleményünket és a tapasztalatainkat írjuk le hogy csupaszra boroválja vki ott lent vagy nem. Szóval nem hiszem hogy pl ezt a kérdést szakembernek kéne feltenni mert nincs aki ezzel foglalkozni. Meg vannak azok az emberek akik általában nem is foglalkoznak az adott emberke gondjával és nem is adnak teljeskörû választ. Tehát nem értem mi bajod az oldallal mert nekem már sokat segített és én is próbáltam másoknak segíteni. Szóval én nagyon örülök hogy van ez az oldal, akinek meg nem tetszik az ne járjon ide!!!

Miért ítélik el ennyire a rasszistákat/rasszizmust? Nem gondolnak bele, hogy ez miért született?

Nekem megvan a személyes tapasztalatom a cigányokkal ami eléggé durva. Miért vannak felháborodva ezek hallatán egyesek? Mert ez nem ok nélkül született.. És mi lenne az egészre a megoldás? Mármint a cigányok ellen. El lehetne érni némelyiknél, hogy változtasson a viselkedésén és az életmódján? Szóval ez az egész.. Engem úgy leszúrnak, mikor ellenük beszélek. 3 év alatt eljuttattak odáig, hogy pszichiáterekhez jártam, nyugtatóznom kellett, stb.. Mi a véleményetek az egészről? Mi lesz ennek a vége? Meddig süllyednek ők, és mivelünk Magyarokkal mi lesz?

Legjobb válasz: Én egyetértek veled, de szerintem a "cigány" szó nem a roma származású fajt takarja, hanem a blaha lujza téren köpködõ fuxos senkiháziakat, vagy a sámáléromálékat akik drogot árulnak, rabolnak és énekelve köpködit a szotyolát. Gyûlölöm õket. Tiszta szívembõl... De nem a szótárbéli jelentésû cigányokat mint írtam. A legtöbb ember így érti a rasszizmus = fajtagyûlölet. A cigány szónak új jelentést kellene adni mert nagyon nem a roma származású humanoidokat takarja! Példa: 2 gyermek áll a körhinta mellett. Az egyik csak csodálja, megsimogatja a lovacskát ami felé halad. A másik torkaszakadtából üvölt, és az éppen szoptató tizenéves anyjába csimpaszkodva követeli hogy fizesse be õt egy körre. Tudni kell, hogy mindketten barnabõrûek. Kérdés: Melyiket büdöscigányozod le?:)))

Én egyetértek veled, de szerintem a "cigány" szó nem a roma származású fajt takarja, hanem a blaha lujza téren köpködõ fuxos senkiháziakat, vagy a sámáléromálékat akik drogot árulnak, rabolnak és énekelve köpködit a szotyolát. Gyûlölöm õket. Tiszta szívembõl... De nem a szótárbéli jelentésû cigányokat mint írtam. A legtöbb ember így érti a rasszizmus = fajtagyûlölet. A cigány szónak új jelentést kellene adni mert nagyon nem a roma származású humanoidokat takarja! Példa: 2 gyermek áll a körhinta mellett. Az egyik csak csodálja, megsimogatja a lovacskát ami felé halad. A másik torkaszakadtából üvölt, és az éppen szoptató tizenéves anyjába csimpaszkodva követeli hogy fizesse be õt egy körre. Tudni kell, hogy mindketten barnabõrûek. Kérdés: Melyiket büdöscigányozod le?:) ))
Nagyon ambivalens érzéseim vannak. Még a '90-es évek közepén a középiskolában volt egy elhivatott tanárom (igazi többgenerációs tanárdinasztia a Péterfia egyik tagja). Akkor még nem volt igazán cigánykérdés Magyarországon, legalábbis hozzám nem jutott el. Ez a tanárom volt az elsõ, akit hallottam a cigányságról beszélni, a velük kapcsolatos problémákról és a jövõrõl, ami erre az országra vár. Õ konkrétan emelt hangon ránkparancsolt lányokra, hogy honleányi kötelességünk legalább 6 gyereket szülni, különben az ország elveszik. Sok mindent mondott még, ami mind mind visszacseng most a fülembe. Akkoriban jól kiröhögtem, sõt hülyének néztem és kikértem magamnak a jó érzés és az emberiesség nevében az eszméit. Csakhogy mára minden jóslata valósággá vált. Pontosan úgy történt minden (nemcsak a cigánysággal kapcsolatban, hanem a gazdaságban, a fogyasztói kultúrában, a médiában, Európában), ahogy õ felvázolta a jövõt 17 évvel ezelõtt. (A sorsa egyébként tragikusan végzõdött, felakasztotta magát).
Egyetértek veled. Én is gyûlölöm õket. Bár , a cigányok utálatát nem nevezném rasszizmusnak , hanem inkább tapasztalatnak. Ezekbõl csak kemény szigorral , vasszigorral , radikális módszerekkel lehetne embert faragni. Amit mi tehetünk az , hogy 2014-ben elmegyünk szavazni és jó helyre szavazunk. A párt nevét nem mondom ki , ez nem a reklám helye , de szerintem tudod melyik politikai pártról beszélek.
A kérdező hozzászólása: Értem én. (És ha már leírtad, sajnálom a kistestvéredet!) Ez sem nagyon ide tartozik de leírom: anyám elsõ házasságából van egy fia, aki 14 évvel idõsebb nálam. Összejött apámmal, aztán megszülettem én. Anyám háztartásbeli volt, apám reggeltõl estig dolgozott, én oviba-suliba jártam, a bátyám meg szakmát tanult. Mikor így egyben volt a család, apám keresett jól éltünk. Nem volt márkás ruhánk, turiból vásároltunk, kiskoromban mindig is akartam egy babaházat, sosem kaptam mert elég drága volt anno.. Szóval nem engedtük el magunkat, de jutott kaja minden nap, majdnem minden nap volt otthon fõtt kaja és fizettük a számlákat. Aztán 9 éves koromban anyám miatt elváltak (ez mér tényleg nem ide tartozik, lényeg, hogy anyám már nem az az ember aki volt). Apám elköltözött, én maradtam anyámmal meg a bátyámmal. A bátyám nem dolgozott, anyám sem. Családiból és segélyekbõl éltünk. Én 2 éve apámhoz költöztem a suli miatt, de anyáméknál (a bátyám még mindig ott él) nincs víz, és ha megyek sokszor kaja sem. Szó szerint üres a hûtõ. Ez van a családi-segély megélésbõl. Apámnál: kap nyugdíjat (nem sokat) az egész rámegy az albérletre, számlákra nameg a gáz... Mellette dolgozik, mert ha nem tenné az utcán lennénk. Mégis itt van kaja, van víz-villany, õ vesz nekem meg ruhát meg mindent ami kell. Arra akarok végül is kilyukadni, hogy ha itt apámnál beszállna a családba még egy gyerek, már nem élnénk meg ilyen "jól". Anyámnál meg: most csak 2 ember, és hiába veszi fel anyám utánam a családit, plusz kap még gyerektartást apámtól (csak mert még nem töltöttem be a 18-at és anyám kib*szból simán elvetetné apám nyugdíját, ha nem kap pénzt..) mégis nincs víz sem kaja.. Az egész lényege pedig: családira én nem vállalnék gyereket. Vagy van munkám, és meg tudok neki venni mindent, kaja is van meg megfelelõ életkörülmények, vagy nem kell gyerek. Tapasztalatból, hiszen nem akarnám, hogy azt lássa, amit én láttam anyámnál. Nagyon eltértem a témától, de le kellett írnom. A gyerekek nevelésérõl: elsõsorban a szülõ majd az iskola feladata. Ha a gyerek ugye otthon rosszal szembesül, rosszul nevelik, olyan lesz. Az iskolában pedig nem becsülik annyira a tanárokat, hogy azoknak egy kicsi lehetõsége is legyen erkölcsöt és emberséget, észt nevelni a gyerekbe. Én cigányokkal teli iskolába jártam, és a matektanár többször kimondta az osztályban, hogy "Õ matektanárnak jelentkezett és nem birkapásztornak." Ha egy tanár így áll hozzá, akkor sokat nem várhatunk.. Ritka a jó tanár már. Apám mesélte, hogy régen tisztelték a tanárokat õk meg embert tudtak faragni a diákokból. Hogy csinálták? Miért nem lehet megint ilyen? Mindegy már, hogy milyen módszerrel, de ha otthon nem nevelik, a z iskolában legalább valahogy oldják meg. Nem kell mindent a gyerekre hagyni.. Engem két óra között a tanár szeme láttára vertek meg, és senki nem szólt rájuk.. Kicsit már belekeveredtem a mondani valómban, a lényeg, hogy VALAMIT TENNI KELL!
Programok alatt nem délutáni gyöngyfûzést értem és nem csak a család funckionál fontos szocializációs közegként. Ha a tanárokat megtanítanák, hogyan kell bánni a problémás gyerekekkel, ha nem nevetnék ki õket, mert nem magyarul beszélnek (éppen de, csak tájszólásban) és stb, akkor az iskola iszonyú fontos impulzus lenne a gyerekeknek. Nem a tanárok a hibásak, én is tudom, hisz õk meg minimálbérért gürcölnek nulla megbecsülésért. Csak arra próbálok rávilágítani, hogy alapjaiban rossz a rendszer. Az aki hülye, az is marad elv pedig egyszerûen nem igaz. Van ismerõsöm, aki orvos (oké, még nem, de már kijárta az orvosit) és konkrétan a vidéki putri közepébõl jött, a szüleinek még a 8 elemi sincs meg. Lehetne ezt, csak akarta, tapasztalat, jó szándék, megértés, megfelelõ szemlélet, szakemberek és persze pénz kéne hozzá. De hosszú távon megérné. A lényeg: megértem, ha valaki ódzkodik a cigányoktól, mert megtámadták, vagy bármiért, de azért ez nem ilyen egyszerû. Nem védem õket, aki bûnt követett, bûnhõdjön, aki csal a szociális támogatásokkal, csp-vel, bármivel, az bûnhõdjön, csak próbáljunk meg valamit tenni ellene, hogy ez így maradjon, ne csak sajnálkozzunk. Egy gyerek pedig nem attól lesz boldog mert mindent a segge alá tolsz. Sõt. Tudom, egy színvonal alá én sem szülnék, de talán nekem más az a színvonal. Nekem se voltak márkás ruháim és menõ játékaim, csak használtruha, tesóm kinõtt darabjai. Nem kaptam király telefont és egyebek és nem hogy sajnálom. Köszönöm. Én csak erre gondoltam.Anyukám azt mondta mindig, ahol 2 éhes száj elfér, ott 3 is. Sajnos, a kistestvérem meghalt, így mi ketten maradtunk, de elbírtuk volna. Elkanyarodtam kicsit, de remélem érted mire gondoltam.
A kérdező hozzászólása: De hiába lennének jó programok, ha ilyen társaságban maradnak a gyerekek, ugyanolyanok lennének felnõttként, mint a többi. Olyan a gyerek, amilyen az anyja vagy apja vagy aki neveli.. Azt teszi amit lát. Lehetnek jó programok, vagy tanulhat sokat, segíthetik a családot, otthon azt fogja látni, amit a többi csinál. Azért nem szülnek 3-4 gyereket, mert más eltartani családiból vagy kevés pénzbõl 3-4-et és más eltartani ugyanannyiból vagy többõl egyet. Ha egy van, annak sokkal többet meg tudsz adni, többet tudsz rákölteni. Ha van már még egy nem fognak többet fizetni a munkahelyen, csak plusz egy gyerekre jön még a családi, amibõl nem lehet eltartani.. Szóval inkább legyen egy max. kettõ, de azok jól éljenek, mint 5-6 gyerekkel az ember meghúzza magát mert nincs mit adni annyinak.. Nekem sem lesz max. 2-nél több.
Azért a cigánykérdés komplikáltabb annál, mint hogy kemény szigorral megoldható lenne. Nem a cigányokkal van a baj, valóban, hanem azokkal, akik drogot árulnak, k*rvákat futtatnak, lányokat támadnak meg, köpködnek, a buszon gyújtanak rá... sorolhatnám. A rasszizmussal az a probléma, hogy pl. engem is elítélnek, mert kreol bõröm és sötét hajam van (elvileg nincsenek roma felmenõim, de ki lehet ebben biztos?) és ezt nevezik rasszizmusnak. Nem azért h*lye és b*nkó, mert cigány, hanem mert ez egy ilyen rétege a társadalomnak. Ez ellen a szigor nem segít. Menjetek csak el a borsodi mélyszegénységbe, nézzetek körbe és majd akkor csodálkozzatok. B*nkók lesznek belõlük, mert nincs más esélyük, ragyogó, értelmes kisfiút ismertem meg ott, színjeles volt, érdeklõdõ, csupaszív. Ma nevelõintézetben van. Lopott, mert nem volt mit enniük. Ott majd megtanulja azt is, hogy kell drogot készíteni és nõket k*rvává tenni. Szociális védõháló kéne és megfelelõ programok. Csakhogy az rövid távon nem térül meg, ahogy az oktatás sem, ezért nem adnak rá pénzt. Ezért nem kell mo-n a szociális munkás, meg a szociológus, mert szerintük felesleges. Hozzáteszem, részben azért is vannak ennyien a cigányok, mert más a kultúrájuk és máshogy tekintenek a családra. Miért nem a magyar nõket kérdezgetjük körbe, hogy miért nem szültek? Mert nem jutna a 3. gyereknek márkás ruha és barbie játék? Át kéne gondolnunk az értékrendünket.
A kérdező hozzászólása: Uh, hát sajnálom a tanárt... Inkább nekünk kéne szaporodni, mintsem nekik. Csak õk pénzért csinálnak gyereket, mi pedig azért nem, mert nincs pénzünk rá. Ez a felfogás is különbözõ nálunk.
A kérdező hozzászólása: Igen, tudom melyikrõl beszélsz. De ha az nyer, és megpróbál embert faragni belõlük, õk meg ugye felháborodnak, mert fel fognak, abból lehet valamiféle háború, nem? Õk is úgy meggyûlölnek minket, mint ahogy mi, illetve némelyikünk gyûlöli õket és esetleg elkezdenek minket "irtani"..
A kérdező hozzászólása: Az üvöltõt.. És igazad van. Nálunk is: tele lopott ékszerekkel, bûzlenek a parfümtõl, hangosan, ordibálva, röhögve, énekelgetve még késõ este is kint vigadnak és belekötnek mindenkibe. Csoportosan, mint valami farkasfalka.. És amikor elmegyek mellettük egyikük sem áll félre. Majdhogynem be kell mennem az árokba, csakhogy õk elférjenek.. Mégis: nincs anyagi gondjuk. Az én kérdésem: Miért csinálják ezt? miért viselkednek így? Ez úgy tetszik nekik, vagy ösztönbõl fakad, vagy csak megjátsszák vagy mi?
Azért abba is érdemes belegondolni, hogy nagyon sokan közülük nem ok nélkül lettek ilyenek. Ez egy ördögi kör. Én teljesen megértem azokat akik rossz tapasztalataik miatt gyûlöletet éreznek irántuk. DE! Az, hogy egy ember/család bûnét az egész nemzetiségre kiterjesztik, az már igazságtalan. És ez nem csak a cigányokkal fordul elõ. Igen, nagyon sokan közülük rettenetes bûnöket követnek el. De én ismerek normálisakat is, akik soha nem fogják tudni leélni az életüket úgy, hogy alaptalan gyûlölet célpontjává ne válnának. Képzeld el, hogy gyermekként úgy nõsz fel, hogy mész az utcán és mocskos szavakkal illetnek, kiközösítenek akárhová mész. Ezek után ne csodálkozzunk azon ha eltorzul valakinek a személyisége. És ez ugye generációkon keresztül folytatódik. Az ilyen gyerekekben ha felnõttek, bennük lesz a gyûlölet velünk szemben és az õ gyermekeik ebben fognak felnõni. És ez így megy majd végig, mert soha nem fogják azt tapasztalni, hogy egyenrangúként bánnak velük. Nincs mentség gyilkosságra, rablásra és más bûnökre sem, és nem is kell felmenteni õket. De tennünk kéne az ellen, hogy ez még jobban elfajuljon. Azt pedig, hogy az ártatlanokat (akik minden nehézség és bántalmazás ellenére is próbálnak jó életet élni) is együtt büntetjük a rosszakkal semmiképp sem jó megoldás! Te örülnél ha minden gazember, gyilkos magyar bûnéért neked is kéne szenvedned? Mert én nem! Elég rettenetes példát lehet felhozni közülünk is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!