Találatok a következő kifejezésre: Miért szükséges a (88 db)

Miért szükséges a lifteknél az ellensúly?

Arra a betontömbre gondolok, ami a fülkével ellentétesen halad.

Legjobb válasz: Én például úgy hallottam, hogy azért kell, hogy egy gyengébb motor is tudja mozgatni az emeletek között. Nem tudom ebbõl mennyi igaz.

Én például úgy hallottam, hogy azért kell, hogy egy gyengébb motor is tudja mozgatni az emeletek között. Nem tudom ebbõl mennyi igaz.
Az ellensúly szerepe a hajtás segítése: a félterhelést és a fülke önsúlyát egyenlíti ki. http://www.biprofil.hu/index.php?p=cikkek_publikaciok&cikk=l..
A kérdező hozzászólása: Jó de pl. nem lenne úgy lehetséges, hogy a fülke saját súlyánál megy lefele, esetleg fékeznék a begyorsulásnál?
Azért méretezték a félig terhelt fülke súlyára az ellensúlyt, mert így szükséges a legkisebb teljesítményû hajtás. Ha a fülke üres, lefelé menetben csak egy félfülkényi súlyt kell emelnie. Ha teljesen tele van, akkor is, csak épp felfelé menetben. Ha ellensúly nélkül csak a fülke lenne, meg egy motor, akkor kétszer akkora teljesítményû motor kéne, erõsebb fékek, stb... Magyarul sokkal drágább lenne a lift csomó alkatrésze.

Az uterus mellett bal oldalt tágult vastagél látható, a továbbiakban miért szükséges a gastroenterológiai vizsgálat?

Legjobb válasz: Hát hogy miért van a tágulat. Ez lehet alkati, azaz így születtél és azzal nem kell semmit csinálni. DE ki kell zárni, hogy alatta nincs-e szûkület valamiért és ezért tágult ki a felette lévõ bélszakasz, mert szûkületen át a béltartalom nem tud megfelelõen ürülni.

Hát hogy miért van a tágulat. Ez lehet alkati, azaz így születtél és azzal nem kell semmit csinálni. DE ki kell zárni, hogy alatta nincs-e szûkület valamiért és ezért tágult ki a felette lévõ bélszakasz, mert szûkületen át a béltartalom nem tud megfelelõen ürülni.
a tágult vastagbelet csak tükrözéssel lehet megvizsgálni? nem lehet másként elkerülni ezt a kellemetlen vizsgálatot?
A legtöbbet ez mutat meg a vastagbélrõl és az esetleges eltérésrõl. Valamint, ha szövettant kell venni ez is egy ülésben elvégezhetõ.

Mit jelent és miért szükséges a magyar gazdaság számára az integrálódás az EU gazdaságába?

Kifejtve légyszi...

Legjobb válasz: Szerintem ez alatt azt értik hogy legyünk olyan magas szinten mint Hollandia vagy Franciaország.De , mindenki tudja hogy ez lehetetlen.

Szerintem ez alatt azt értik hogy legyünk olyan magas szinten mint Hollandia vagy Franciaország.De , mindenki tudja hogy ez lehetetlen.
Az EU-ba minden tagállam fizet be pénzt, és fejlettségtõl függõen elosztják ennek egy részét. Mivel mi feljettségben EU-s átlag alatt vagyunk, ezért több pénzt kapunk vissza mint amit befizettünk. Ha sétálsz egyet egy nagyobb városban itthon, biztos fogsz látni olyan táblát tereken, iskolákon, kórházakban stb., hogy felújítva EU-s támogatással x millió forintból.
A kérdező hozzászólása: gyakorlatilag azt jelenti, hogy a gazdasági törvények és szabályozások EU-s normákhoz való egységesítése? Nyitott piacgazdaság? Szabad verseny? Árstabilitás? Ebben az értelemben viszont az elsõ kettõ már teljesült, nem? Magyarország nyitott gazdasági ország (GDP 60%-a!!!), a szabad verseny is meg van, egyedül az árstabilitás nincs. gyakorlatilag már csak ez hiányzik a TELJES integrációhoz nem???? értve ez alatt az eurót, infláció csökkentése, hiány stb...
igazság szerint most a legfontosabb hogy gazdaságunk legyen mert ami most van azzal kitörölhetjük

Miért szükséges a Zepter interjúra kézzel írott önéletrajzot vinni?

Minap belefutottam egy álláshirdetésbe az expresszen. Utólag derült ki, hogy a Zepter cég a ludas. Holnap lesz egy "meghallgatás" és kérték, hogy vigyek magammal kézzel írt életrajzot. Azzal tisztában vagyok, hogy bevált szokás a grafológiai vizsgálat, de tudtommal ilyen helyekre szinte bárkit felvesznek. Igazából még nem tudom, hogy elmenjek-e, mert annyira nem vonz ez a közeg és amúgy is rossz a cég hírneve... Ráadásul sem a hirdetésben sem a telefonbeszélgetés során nem hangzott el a márkanév, csupán a helyszín alapján tudtam beazonosítani, hogy na ez tutira Zepter.

Legjobb válasz: Volt "szerencsém" velük dolgozni nekem is mondták az önélet rajzot de nem vittem semmi gáz nem volt belõle.Az egyik épületben van/volt egy másik cég is,elég lehetetlen hogy onnan hirdetnek állást de ki tudja.

Volt "szerencsém" velük dolgozni nekem is mondták az önélet rajzot de nem vittem semmi gáz nem volt belõle.Az egyik épületben van/volt egy másik cég is, elég lehetetlen hogy onnan hirdetnek állást de ki tudja.
Azt nem tudom, hogy miért kérnek kézzel írott önéletrajzot, de azt igen, hogy sok jót még nem hallottam róluk. Bár nem akarlak lebeszélni semmirõl, csak azt írom amit hallottam. Viszont ha mlm-ben gondolkodol szerintem vannak jobb és megbízhatóbb cégek is. (ha gondolod tudok ajánlani ami tutira korrekt cég) Szép napot!
valóban sok mindent elárulhat a kézírás egy szakember számára, a laikusnak lehet, hogy csak az íráskép miatt
Mit árulhat el? Szerintem egy hülye áltudomány. Olyasmi, mint az ezotéria. Jó, hogy jóst nem visznek...

Az elemi nátrium magnézium és kalcium miért mérgező az ionjaik pedig miért szükségesek a szervezetnek?

Mi változik, és miért nem marad mérgez??

Legjobb válasz: A nátrium a szervezetbe kerülve maró hatást fejt ki mert a szervezetben levõ anyaggal vegyül azt elvonja a sejtekbõl ezért roncsol. Míg vegyületben nem a szervezetbõl vonja el és a vegyüléskor megváltozott az agresszívitása leadott egy elektront. Ahhoz tudnám hasonlítani mintha nyersen eszed a húst vagy megsütöd.

A nátrium a szervezetbe kerülve maró hatást fejt ki mert a szervezetben levõ anyaggal vegyül azt elvonja a sejtekbõl ezért roncsol. Míg vegyületben nem a szervezetbõl vonja el és a vegyüléskor megváltozott az agresszívitása leadott egy elektront. Ahhoz tudnám hasonlítani mintha nyersen eszed a húst vagy megsütöd.
A kérdező hozzászólása: azt hiszem vágom, köszi:)
A kérdező hozzászólása: de várj, ennyi erõvel bármilyen iont pl higany, szulfid vagy bármit megehetek, nem?:D
Miért jelentené azt hogy a nátrium kloridját megeheted hogy akkor a higanyII kloridját is megeheted? Én itt nem látok semmi összefüggést.Pedig kémia a szakmám. Akkor ha a citromsav az élethez szükséges mintahogy az ez nem azt jelenti hogy minden sav az. A kénsav az emberi élettel összeegyezhetetlen van olyan állat ami meg kénsavat termel.
A kérdező hozzászólása: arra alapoztam hogy ha az elem ami ionná alakul leadta/felvette az elektron(oka)t amit akart, akkor már nem lesz agresszív, mivel már nincs többre szüksége, ergo nem akar reakcióba lépni, vagyis nem cseszi szét a szervezetünket.
Hát nagyonis tévedsz. A H C N nem szervezetagresszív összeállva meg HCN ként a legerõsebb méreg minden élõ számára.
A kérdező hozzászólása: most megyek 9-be úgyhogy nagy dolgot ne várj tõlemXD de akkor ez mitõl függ, hogy az egyik mérgezõ a másik nem?
szulfiddal meg az a gond, hogy a gyomorsavtól H2S képzõdik belõle, amely erõsebb méreg a cián-hidrogénnél. A CO-dal az a baj, h párosítatlan elektronjával a hemoglobin központi Fe-ionjához kémiailag kötõdik, ezzel vége is az O2 szállításnak. Hasonló tulajdonsága van a CN- ionoknak is, õk erõsebben kötõdnek mint az O2

A HD adáshoz miért szükséges a felsõ és alsó sáv feketén hagyása?

Értem, hogy széthúzzák a képet, de ha szét is húzzák, felvehetnék olyan lencsével, ami nagyobb teret fog be, és alul-felül sem lesz fekete sáv.

Legjobb válasz: Háát ez igy nem teljesen igaz ez azért van mert más képarányban vesznek fel ezért ha nekünk más képarányú kijelzõnk és azt akarjuk hogy kiférjen kénytelen lesz ezt csinálni(vagy nehuzza szét)

Háát ez igy nem teljesen igaz ez azért van mert más képarányban vesznek fel ezért ha nekünk más képarányú kijelzõnk és azt akarjuk hogy kiférjen kénytelen lesz ezt csinálni(vagy nehuzza szét)
A kérdező hozzászólása: HD tévénk van, mégis megvan alul-felül a két fekete sáv. Még a 16:9-es képarányra állítva is. Csak akkor tûnik el, ha bekapcsolom rá a nagyítás (de akkor a szélét vágja le), vagy széthúzom a képet hosszanti irányban, de akkor az arcok lesznek nyújtottak.
Elvileg a mozi képarány a 7:3-hoz áll a legközelebb (21:9), ami szélesebb, mint maga az elterjedt 16:9 (HD/FHD/UHD)...bár már vannak 21:9-es kijelzõk is: [link] Ez is jól mutat: https://www.youtube.com/watch?v=p3ut4hj85Hg
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 4:3 ról való áttérést is sokan nehezményezték. "Az, hogy kétoldalt "többet látunk", nem azt jelenti, hogy ezzel szélesebb a látómezõnk" de azért a szegolyód mozgatható (jobb esetben) és 145° elég hogy belássa az ember a teret akár mozdulatlanul is. A szélesvásznon viszont több képi adat fér el, azaz többet megmutat. Az hogy miért ez lett a szabvány az egy statisztika erdménye. A mozivászon méretarány nyert (1, 85:1 ; 2, 39:1), ez (statisztikusan)a legjobb arra hogy az ember a legtöbbet észlelje a videóbol. A jelenlegi tv-s arány (16:9)is változni fog még, szélesebb lesz-e miatt. Ezen kívül vannak technikai részletek is amik behatárolták a jelenlegi arányokat a tévézésben. Összegezve , valahol olvastam hogy pontosan miért a mozivászon méret lett a befutó képarány, de már nem tudom hol. Lényeg, hogy ez van és ha minden igaz akkor még szélesebbek lesznek a tv adások a jövõben. Jelenleg ezt a tv készülék gyártók is tudják és egyre több 21:9 -es tv-t gyártanak, megalapozva az elmélet kivitelezését. Ez van el kell fogadni, nekem is 4:3 -as tv-m van még de szerencsére nagy így még (egyenlõre) nem zavar hogy "összébb ment" a kép, de a jövõt nézve, jó tudni merre is halad a televíziózás!
A kérdező hozzászólása: Megmutatom, mire gondolok: [link] Láthatod a második képen vörössel a "plusz" hozzáadott részt. Miután átálltak a csatornák a HD adásra, semmivel sem lett nagyobb a látómezõ, nem lehetett többet belátni az RTL Híradó stúdiójából, nem olvashattam hosszabban a sort a HírTV szalagcímei között, stb. Csupán kisebb - és némiképp elnyújtottabb - lett a képen szereplõk arca, és alul-felül fekete sávval töltötték ki az ürességet. Ha megnézed az illusztrációmat, azt akarom kifejezni vele, hogy valójában nem a látómezõ változott, csupán csak kevésbé közelít rá a kamera a képre (kisebbek a képernyõn szerepeltetett dolgok), _ezáltal_ nagyobb teret fog be. És értem, hogy HD, de az, hogy fekete sáv vegye körbe, nem indokolt (lásd: 4-es kép, és ha így nézzük, érthetõbbé válik, hogy csak a kamera vesz "távolabbról"; de ehhez minek kell levágni a kép alját és tetejét?) A mozivászonnál, ahol falnyi kép vetül az ember szeme elé, biztosan számít, hogy ekkora a látószög. De a tévé képernyõjén, ahol ez csak 4-5 centi eltérést jelent, és egyaránt belefér az egész kép az ember tekintetébe, nem hiszem, hogy szükséges.

A búbos kemence épitéssére miért szükséges a töröt üveg, és milyen vastag rétegben?

Legjobb válasz: mert rossz hõvezetõ. De, ha már így kezded inkább szerezz be valami szakkönyvet. Még a neten is kering pár. Mert, ha elszúrod akkor nem fog rendesen fûteni és kidobtál egy rakat pénzt.

mert rossz hõvezetõ. De, ha már így kezded inkább szerezz be valami szakkönyvet. Még a neten is kering pár. Mert, ha elszúrod akkor nem fog rendesen fûteni és kidobtál egy rakat pénzt.
Nem szükséges... Még a komoly kemenceépítõk is vitatkoznak róla. Fizikai tulajdonságai nem indokolják az üveg beépítését.
Sütheted anélkül is. Lazább lesz tõle a tészta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszodat

Miért szükséges a xenon lámpához a fényszórómosó?

Van valami nagyobb jelentősége, vagy csak így könnyebben ki lehet szűrni a házilag betett xenon izzós autókat?

Legjobb válasz: Állítólag, ha nem tiszta a fényszóró búrád, akkor jobban szétszórja a fényt, és ezzel veszélyesen elvakíthatja a szembe jövõket.

Állítólag, ha nem tiszta a fényszóró búrád, akkor jobban szétszórja a fényt, és ezzel veszélyesen elvakíthatja a szembe jövõket.
Ahogy az elöttem szóló irta Annyi még, hogy inkább ne tégy be utólagos xenont, mivel a sünök nemzeti pénzbehajtó szervként kezdenek funkcionálni ujabban, biztosan fizetsz ha elkapnak .
Ahogy írták, a szennyezett felületen megtörik a fénysugár. De ennél súlyosabb követelmény az automatikus magasságállítás, azt nem olcsó utólag megcsinálni. A tiltás meg abszolút jogos, tekintettel az összevissza világító, vakító, gagyi olcsó kínai szettekre.
A kérdező hozzászólása: Nem akarok rakni bele, csak kíváncsi voltam. Köszönöm a válaszokat!

A dohányosoknak miért szükséges a fokozott C-vitamin bevitel?

Nem értem mi összefüggés van a két dolog között.

Legjobb válasz: A c-vitamin antioxidáns, a dohányzás roncsolja a szöveteket..

A c-vitamin antioxidáns, a dohányzás roncsolja a szöveteket..
Mert a cigi kivonja a szervezetbõl a C-vitamint..ezért többet kell bevinni a bagósoknak.
11:13-as! Neked kellene MEGDÖGLENED!!!!!!
Ez már lejárt szöveg, és senkit nem érdekel..mármint aki bagózik. Egy normális dohányos tisztában van vele mit csinál és mit árt magának, és ahhoz senkinek semmi köze, hogy magának árt vele. Én sem szólok bele más dolgába. Az meg hogy tömeggyilkosság..nos, én speckó nem gyújtok rá csak itthon ahol mindenki szívja, nyílt helyen pedig méterekre az emberektõl, és ha még úgy is zavar valakit, inkább elnyomom. Szerintem én így nem vagyok tömeggyilkos. Az a s.eggarcú, aki a halálomat kívánja ezért, remélem visszaszáll rá az átok!
a legtöbb bagós gond nélkül rágyújt zsúfolt megállóba, babakocsi mellett, játszótéren, fõbejáratnál....hiába lejárt szöveg így van és szükség van ezeknek a szavazatára és pénzére, ezért sunyítansak be a kormányok...amíg ilyet megtûr a társadalom, amíg nem írtja ki õket, addig ......
Írtják kit törvényekkel nehéz megoldani, mert az emberi magatartás többnyire beleszarós és szabályszegõ az esetek nagy százalékában. Meg, csak nézzük meg, hány cigizõ mászkál az utcán nem nézve se istent se embert. Annak nagyobb az esélye, hogy a bagósok írtják ki a nembagósokat. És akkor lehet szépen össznépi nagy füstölést tartani bárhol bármikor. Micsoda füst mámor. Ha ez kell. Auchan bejárat pad tegnap délután: "anyuka és apuka" ül a padon és szembe velük a bababkocsi, benne olyan 1 éves forma gyerek."Anyuka és apuka" bagózik, fújja a füstöt a gyerekre és közben eldumálgat. Szint.
dohányzás= ön és tömeggyilkolás
Nem szükséges. Sõt. Az lenne a legjobb, ha mihamarabb megdöglene az összes bagós.
Tök jó lenne, ha a figyelmes dohányosokkal le lehetne ülni és kitalálni, hogy hogyan lehetne a nem figyelmeseket is rábírni a figyelésre. A törvény úgyse segít olyan nagyon.
Igazatok van nektek is, de ne általánosítsatok légyszi, pláne ne úgy, hogy "dögöljön meg az összes bagós", mert nagyon utálom az ilyet. Tényleg vannak bunkó dohányosok, de nem mindegyik az. Pl én sem..én voltam egyébként a tegnap 16:05-ös.
11:13-nak! Ha a te gyereked is fog dohányozni, neki is ezt fogod mondani?? Csak gondoltam megkérdezem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!