Találatok a következő kifejezésre: Miért szúr mellkasom (12 db)

Miért szúr a mellkasom?

2 napja folyamatosan szúr a mellkasom, vagyis jobban mondva a szivem. Olyan mintha beszorult volna a leveg?. Ha trüsszögök vagy köhögök akkor különösen beleszúr és ha mélyet lélegzem akkor is érzem. Mit?l lehet ez? 26 éves vagyok.

Legjobb válasz: Akkor volt jobban mondva, amikor a mellkasod szúrt ..a szív nem tud szúrni, csak a körülötte lévõ izmok. Lehet a meleg miatt vérnyomás miatt..nehéz megállapítani, gíakran az orvos sem tudja. Ha nem múlik, jobb ha a körzetinek elmondod és megkéred, hogy küldjön EKG-ra vagy szívultrahangra.

Akkor volt jobban mondva, amikor a mellkasod szúrt ..a szív nem tud szúrni, csak a körülötte lévõ izmok. Lehet a meleg miatt vérnyomás miatt..nehéz megállapítani, gíakran az orvos sem tudja. Ha nem múlik, jobb ha a körzetinek elmondod és megkéred, hogy küldjön EKG-ra vagy szívultrahangra.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!Mára már nem szúr olyan vészesen, de azért még érzem. Szerintem is a meleg vagy a front okozhatja.
Mindenképpen el kellene menned, ha mást nem a háziorvosodhoz, ugyanis ha valami szívrendellenesség, akkor annak a kezelését jobb minél elõbb elkezdeni! Ugyanis a legkisebb szívbaj is halálos lehet.
A kérdező hozzászólása: Uffff, most jól megíjjesztettél!:-(
Nem akartalak megijeszteni. Nekem is szúrt a mellkasom télen, elmentem a kardiológiára, ott fél napig vizsgálgattak, majd elküldtek, hogy nincs semmi bajom, biztos csak az ideg. Tudod milyen j érzés volt kilépni a kórház kapuján a tök negatív lelettel a kezemben?

Miért szúr a mellkasom?

néha elkezd szúrni a mellkasom főleg a bal oldalt és utána valamikor el is zsibbad egy kicsit..ez mitől lehet? 17/F

Legjobb válasz: Nekem akkor szúr ha sok étket eszem meg,ilyenkor iszok...de az normális...neked problémád lesz...menny el tüdöszürés

Nekem akkor szúr ha sok étket eszem meg, ilyenkor iszok...de az normális...neked problémád lesz...menny el tüdöszürés

SOS Miért vannak mellkasi fájdalmai, légszomja és miért szúr a szíve?

A nagypapámnak kb. 10 éve volt egy komoly baypass (koszorúér) műtéte. Most panaszolta el nekem, hogy kb. 2 hete,ha többet kell sétálnia, akkor rosszul lesz, szúr a szíve, fáj a mellkasa és nem kap levegőt vagy csak nehezen.Nagyon megijedtem és nagyon féltem. Esetleg, ha van köztetek orvos vagy hozzáértő, akkor tudnátok segíteni? (természetesen orvoshoz is elmegy majd)

Legjobb válasz: Elég szeszélyes az idõjárás mostanában és nagypapád mûtött szíve megérezte ezt. Lehetséges, hogy eleve a mûtött szakasz elõtt-után újra beszûkültek a koszorúerek, ez idõs korban megesik. Addig amíg nem megy orvoshoz kímélje magát, sajnos innen többet nem tud senki neked mondani.

Elég szeszélyes az idõjárás mostanában és nagypapád mûtött szíve megérezte ezt. Lehetséges, hogy eleve a mûtött szakasz elõtt-után újra beszûkültek a koszorúerek, ez idõs korban megesik. Addig amíg nem megy orvoshoz kímélje magát, sajnos innen többet nem tud senki neked mondani.
Mindenképpen menjen orvoshoz, mert ezek szerint mozgás közben, amikor a keringése terhelõdik , akkor nem elég a szívizomnak az oxigén, ami a koszorús ereken áthaladó vérben van. Valószínûleg most is szûkület van a háttérben, ezen pedig kevés vér tud áthaladni, amikor erõteljesebb a szívizom munkája.Nyugalomban még éppen elég, ha nincs panasza, de ha izom munka van akkor már kevés.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm!


Miért szúr a mellkasom? Hívjak segitseget? MENTÕT?

kb 5 perce nagyon eros nyomast erzek, a ket mellem kozt. a szivem is nagyon hevesen ver,de ez a szuras nagyon rossz. szoljak valakinek? alig kapk levegot

Legjobb válasz: inkább mentõ minthogy baj legyen!

inkább mentõ minthogy baj legyen!
Ha 15 perce tudsz irogatni, nem lehet olyan komoly. A lényeg h lélegezz mélyeket, ne gondolj rosszra(tehát h mi bajod van) igyál sok folyadékot(ha lehet vizet).És ha nem változik a helyzet akkor hívd fel az anyukádékat.
A kérdező hozzászólása: segitsetek
Talán szólj a szüleidnek!
Ha a mellkasod közepén nyomást érzel S.O.S. orvos!!! Ez az infarktus jele, bár te még ahhoz fiatal vagy. Most olvasom, hogy magas a vérnyomásod. MENTÕ!!!!
A kérdező hozzászólása: egyedul vagyok most itthon, konferencián vaanmak ha felulok nem faj annyira ez jo jel??
A kérdező hozzászólása: egyszer epegorcsom volt, es 1 óta mulva jott ki az ügyelet a mentõsök le se sz.artak felhivjam a szuleim'

Miért szúr a mellkasom? (Részletesebben alul)

3hete egyetlenegy pontban a mellkasomon belenyilal. Mitôl lehet ez? Nagyon-nagyon ritkán cigarettázom, havonta 1-2 alkalommal 2-3 szál. Emellett rendszeresen sportolok (röpladbázom) és fogyókúrázom. Mi lehet az oka???

Legjobb válasz: Nem a gyomrodból sugárzik oda a fájdalom? Nekem az volt, már elmentem szív ultrahangra, mert azt hittem, hogy a szívemmel van baj, és kiderült, hogy a gyomrom okozza. Lehet reflux is, ha nem eszel rendesen és sok a savad. Azért egy EKG-t kérhetnél a háziorvosodtól, hogy kizárja a szív problémát.

Nem a gyomrodból sugárzik oda a fájdalom? Nekem az volt, már elmentem szív ultrahangra, mert azt hittem, hogy a szívemmel van baj, és kiderült, hogy a gyomrom okozza. Lehet reflux is, ha nem eszel rendesen és sok a savad. Azért egy EKG-t kérhetnél a háziorvosodtól, hogy kizárja a szív problémát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, nem tudtam, hogy ez is lehet az oka, de akkor valószínûleg ez. Napi 1-2 alkalommal eszek.. érdemes dokihoz mennem? Mit fog tenni?

Miért szúr neki a mellkasa?

15éved fiamnak pár napja sokat szurkál a mellkasa. Más panasza nincs,de én így is eléggé meg vagyok ijedve.Mit?l lehet? Picit túlsúlyos,de nem veszélyes,tényleg csak egy picit. A vérnyomása is magas néha. Mi a véleményetek? Most este is szurkodott neki. Fussak az ügyeletre?

Legjobb válasz: mindenkèppen járjatok utána, hogyégis mi lehet a probléma. ém azt mondanám, hogy várj még egy kicsit, ha rossabbodik, mindemképp menj ügyeletre, ha nincs nagyobb gond, hétfõ reggel elsõ az orvos! kitartás!

mindenkèppen járjatok utána, hogyégis mi lehet a probléma. ém azt mondanám, hogy várj még egy kicsit, ha rossabbodik, mindemképp menj ügyeletre, ha nincs nagyobb gond, hétfõ reggel elsõ az orvos! kitartás!
A férjemnek tegnapelõtt szúrt a mellkasa ... elment orvoshoz és kiderült h csak megfázás :)

Miért szúr a hátam középpen, és a mellkasom ásításkor, mélyebb levegővételnél?

Legjobb válasz: Lehet egy sima idegbecsípõdés is.Nekem is hasonló panaszaim voltak,csak hozzá társult egy bal kar és a lapockák közti terület zsibbadása.MRI vizsgálat nyaki porckorong sérvet diagnosztizált.Ha sokáig eltartanak a panaszaid keress fel egy idegsebészt és vizsgáltasd ki magad.Ha csak idegbecsípõdés akkor fájd. csill.-ra pár nap alatt megszûnik,de ha nem múlik vagy visszatér érdemes komolyan venni a dolgot.Jobbulást kívánok!

Lehet egy sima idegbecsípõdés is.Nekem is hasonló panaszaim voltak, csak hozzá társult egy bal kar és a lapockák közti terület zsibbadása.MRI vizsgálat nyaki porckorong sérvet diagnosztizált.Ha sokáig eltartanak a panaszaid keress fel egy idegsebészt és vizsgáltasd ki magad.Ha csak idegbecsípõdés akkor fájd. csill.-ra pár nap alatt megszûnik, de ha nem múlik vagy visszatér érdemes komolyan venni a dolgot.Jobbulást kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, ma már csak a hátam szúr, de közel nem anyira, mint tegnap...

Miért szúr a mellkasom? :S (lent)

Lehet befolyásolja az hogy rossz a tartásom? Plusz enyhe gerincferdülésem is van. És nagyon félek hogy esetleg a szivem miatt szúr.:S de anyukám azt mondja hogy szerinte a háta miatt.:S:(

Legjobb válasz: Bocsi elrontottam. *hátam az utolsó sorban

A kérdező hozzászólása: Bocsi elrontottam. *hátam az utolsó sorban
A kérdező hozzászólása: Segítseteeek!
Szerintem eltört egy bordád és az szúrhat
A kérdező hozzászólása: haha, nagyon vicces. -.-

Miért szúr a mellkasom? (lent)

Néha egy nap többször is szúr a mellkasom. Nem csak a szívemnél hanem jobb oldalt is. Miért lehet? 15/L

Legjobb válasz: beszorult a levegõ a rekeszizmod alá

beszorult a levegõ a rekeszizmod alá
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. És mit tudok tenni? Vagy ez nem baj?
nekem futás közben szokott ez történni, ha nagyon kapkodva veszem a levegõt. külön módszert nem igazán tudok rá, csak egyenletesebben kell lélegezned és picit nyújtózkodni

Miért van az az hogy nagyon szúr a mellkasom?

Már január óta fáj a torkom,utána többször szedtem antibiotikumot,de nem segített! Azóta nagyon zúg mostanában a fülem,a mellkasom,szúr,a torkom fáj, köhögök,nem alszok rendesen!és a vérnyomásom is magas Köszönöm a válaszokat el?re is!

Legjobb válasz: Ha idegesebb vagy a szokásosnál szúrhat a mellkasod, de lehet, hogy nem ártana elmenned egy vérvizsgálatra. Ha többször szedtél antibiotikumokat, akkor lehet, hogy azok egy idõ után már nem hatnak, azért mert a szervezet hozzászokik. Szerintem megfázásra próbálj ki más, nem antibiotikum tartalmú gyógyszereket.

Ha idegesebb vagy a szokásosnál szúrhat a mellkasod, de lehet, hogy nem ártana elmenned egy vérvizsgálatra. Ha többször szedtél antibiotikumokat, akkor lehet, hogy azok egy idõ után már nem hatnak, azért mert a szervezet hozzászokik. Szerintem megfázásra próbálj ki más, nem antibiotikum tartalmú gyógyszereket.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, szépen pont ma voltam vérvizsgálaton.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!