Találatok a következő kifejezésre: Miért szédülök közben Nem (3 db)

Miért szédülök, ha lefekszem nap közben? Ha napközben eldőlök, akár csak 1 pillanatra is, elkezdek egyből szédülni. Ha kicsit mégis elalszok, órákig szédülök, hányingerem van, nem tudok még elállni sem. Mással is történt már ilyen?

Terhesség alatt nem volt ilyen gondom, de el?tte és utána igen. Ez azért is zavaró, mert bármilyen fáradt vagyok, nem tudok pihenni. Ja, mivel epilepsziás vagyok, néha ( f?leg eleinte) jó lett volna pihenni kicsit. A kezel?orvosom is mondta a nap közbeni pihenést, de amikor ezt elmeséltem neki, azt mondta, ilyent még nem is hallott. Ráadásul most már esti lefekvéskor is szédülök.

Legjobb válasz: Szia! Ha jól értem, akkor jelentkezik a szédülés, mikor elfekszel? A kezelõorvosod neurológus? Mert akkor fura, hogy még nem hallott ilyenrõl. Nekem az lenne a tippem, hogy benignus perifériás pozicionális vertigod van, röviden BPPV. Ezt azt jelenti, hogy az egyensúlyért felelõs szervedben keletkezett egy kis kristály, amit otholitnak neveznek, és mikor bizonyos pozícióba kerülsz, akkor ez ingerli az ottani szõrsejteket és ez okozza a szédülést. Ezzel a problémával neurológusok és fül-orr-gégészek foglalkoznak.

Szia! Ha jól értem, akkor jelentkezik a szédülés, mikor elfekszel? A kezelõorvosod neurológus? Mert akkor fura, hogy még nem hallott ilyenrõl. Nekem az lenne a tippem, hogy benignus perifériás pozicionális vertigod van, röviden BPPV. Ezt azt jelenti, hogy az egyensúlyért felelõs szervedben keletkezett egy kis kristály, amit otholitnak neveznek, és mikor bizonyos pozícióba kerülsz, akkor ez ingerli az ottani szõrsejteket és ez okozza a szédülést. Ezzel a problémával neurológusok és fül-orr-gégészek foglalkoznak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Igazából az asszisztensnõnek említettem, aki a vizsgálatot csinálta. Fülészeten többször is voltam, igaz más okokból, de nem találtak semmit. Nemrég viszont a fogászatról elküldtek neurológiára. Sõt, néhány hete egyik reggel olyan rosszul ébredtem, hogy be kellett menni a kórházba a sürgõsségire. Akkor is szédültem, de a szememet is alig tudtam kinyitni, fekve is forgott minden, ráadásul nem volt erõm, hogy kiáltsak a páromnak, végül borzasztó hányinger kapott el. Ott adtak beutalót a Nerológiára, november végén kell mennem. Kíváncsi leszek, mit mondanak majd...
A kérdező hozzászólása: Néhány perces fekvés után már szédülök. Pl. ha lefekszem a földre, hogy elõszedjem a gyerek eldugott játékát. De akár akkor is, ha kicsit jobban elfekszem a fotelban. Állandóan egyenesen ülve viszont fárasztó :)

Miért szédülök szoptatás közben? Nem régen szültem (6 hete)

Legjobb válasz: De van hogy majd elájulok :( normális ez??

A kérdező hozzászólása: De van hogy majd elájulok :( normális ez??
igen normális, mert meleg van. A folyadékveszteség miatt van..úgy próbálj meg segíteni ezen, hogy közben is igyál. Készíts oda egy kis üveg vizet és kortyolgatsd, ha ez sem segít el kellene menj orvoshoz, mert akár vérnyomásprobléma is lehet..és nem lenne jó, ha a baba mellett elájulnál. vigyázz magadra, sok folyadékot igyál.
A kérdező hozzászólása: a vérnyomásomat mértem utána és az jo volt.
Valahol olvastam, hogy lehet a szédülés vashiánytól is. Az is lehet, hogy a hormonok is beindulnak, és lehet, hogy emiatt szédülsz. Én háromszor szültem, és mindháromszor éreztem gyengeséget, émelygést, szédülést szoptatás közben, de csak az elején. Mindent egybevetve a szülés és utána a gyermekágyas idõszak nagyon kimerítõ, sokat kell(ene) pihenni...

A kerengõ dervisek nem szédülnek el forgás közben? Egyáltalán miért forognak?

Legjobb válasz: Révülnek :)Õk olyankor más tudatállapotban vannak, azért nem szédülnek.

Révülnek :) Õk olyankor más tudatállapotban vannak, azért nem szédülnek.
De, szédülnek. Pont ezért kerülnek más tudatállapotba.
egyébként lehet ám úgy tartani/mozgatni a fejet forgáskor hogy ne szédülj be
Amit az utolsó írt, fõként a táncosok alkalmazzák, de ezzel a technikával is csak csökkenteni lehet a szédülést. Ilyenkor egy pontot kell kinézned, és a forgás közben a lehetõ legtovább azon kell tartanod a tekintetedet, majd amikor elérsz arra a pontra, hogy már mindenképpen el kell forgatnod a fejedet, akkor a fordítás után is egybõl ugyanarra a pontra nézel vissza. Mintha az ember feje külön életet élne a testétõl.
Egyszerû fiziológiás trükkel ( keringés, forgás ) érnek el - véleményük szerint - transzcendens élményt. A zsidó kabbalisták pl. a légzés-visszatartással operáltak. Indiában ezt úgy hívják : kumbhaka (=légzés-visszatartás, légzés-szünet). A zsidó kabbalisták is Indiából hozták a dolgaikat. Az összes mitikus cuccnak az õsi India (Indija, Hindija, Hindi-Ja, Hindi-Jah) a titkos forrása.
Szia! keress rá youtube-on arra hogy: Rúmi és a Maulavik leleplezése - 1 Rúmi és a Maulavik leleplezése - 2 Rúmi és a Maulavik leleplezése - 3 ebbõl - in shaa' Allaah - kiderül hogy kik a kerengõ devisek és miért nem szabad elmenni a szúfikhoz tõlük 'tanulni'. a videóban beszélõ muszlim fiatalember neve: Muhammad al-Hady.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!