Találatok a következő kifejezésre: Miért szédülök közben (13 db)

Miért szédülök, ha lefekszem nap közben? Ha napközben eldőlök, akár csak 1 pillanatra is, elkezdek egyből szédülni. Ha kicsit mégis elalszok, órákig szédülök, hányingerem van, nem tudok még elállni sem. Mással is történt már ilyen?

Terhesség alatt nem volt ilyen gondom, de el?tte és utána igen. Ez azért is zavaró, mert bármilyen fáradt vagyok, nem tudok pihenni. Ja, mivel epilepsziás vagyok, néha ( f?leg eleinte) jó lett volna pihenni kicsit. A kezel?orvosom is mondta a nap közbeni pihenést, de amikor ezt elmeséltem neki, azt mondta, ilyent még nem is hallott. Ráadásul most már esti lefekvéskor is szédülök.

Legjobb válasz: Szia! Ha jól értem, akkor jelentkezik a szédülés, mikor elfekszel? A kezelõorvosod neurológus? Mert akkor fura, hogy még nem hallott ilyenrõl. Nekem az lenne a tippem, hogy benignus perifériás pozicionális vertigod van, röviden BPPV. Ezt azt jelenti, hogy az egyensúlyért felelõs szervedben keletkezett egy kis kristály, amit otholitnak neveznek, és mikor bizonyos pozícióba kerülsz, akkor ez ingerli az ottani szõrsejteket és ez okozza a szédülést. Ezzel a problémával neurológusok és fül-orr-gégészek foglalkoznak.

Szia! Ha jól értem, akkor jelentkezik a szédülés, mikor elfekszel? A kezelõorvosod neurológus? Mert akkor fura, hogy még nem hallott ilyenrõl. Nekem az lenne a tippem, hogy benignus perifériás pozicionális vertigod van, röviden BPPV. Ezt azt jelenti, hogy az egyensúlyért felelõs szervedben keletkezett egy kis kristály, amit otholitnak neveznek, és mikor bizonyos pozícióba kerülsz, akkor ez ingerli az ottani szõrsejteket és ez okozza a szédülést. Ezzel a problémával neurológusok és fül-orr-gégészek foglalkoznak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Igazából az asszisztensnõnek említettem, aki a vizsgálatot csinálta. Fülészeten többször is voltam, igaz más okokból, de nem találtak semmit. Nemrég viszont a fogászatról elküldtek neurológiára. Sõt, néhány hete egyik reggel olyan rosszul ébredtem, hogy be kellett menni a kórházba a sürgõsségire. Akkor is szédültem, de a szememet is alig tudtam kinyitni, fekve is forgott minden, ráadásul nem volt erõm, hogy kiáltsak a páromnak, végül borzasztó hányinger kapott el. Ott adtak beutalót a Nerológiára, november végén kell mennem. Kíváncsi leszek, mit mondanak majd...
A kérdező hozzászólása: Néhány perces fekvés után már szédülök. Pl. ha lefekszem a földre, hogy elõszedjem a gyerek eldugott játékát. De akár akkor is, ha kicsit jobban elfekszem a fotelban. Állandóan egyenesen ülve viszont fárasztó :)

Miért szédülök cigizés közben?

ele szívok egyet kettőt és elkezdek szédülni. nem nap mint nap cigizek csak alkalmakkor.és akkor mindig szédülni kezdek. miért lehet ez ?

Legjobb válasz: De olyan jó érzõ szédülés, nem?;) Én is csak alkalmakkor gyújtok rá, de az elsõ száltól mindig beszédülök, közben hallgatok egy kis dubsteppet és aaaahw:D De az volt a legjobb, amikor kifeküdtem egy dombra, és 1 hónap cigizés nélkül eltöltött idõ után, életemben elõször szívtam fekete Dunhillt(erõs, minõségi cigi)miközben szólt a fülemben az "everybody loves me"...hát életem egyik legszebb élménye volt:D

De olyan jó érzõ szédülés, nem?;) Én is csak alkalmakkor gyújtok rá, de az elsõ száltól mindig beszédülök, közben hallgatok egy kis dubsteppet és aaaahw:D De az volt a legjobb, amikor kifeküdtem egy dombra, és 1 hónap cigizés nélkül eltöltött idõ után, életemben elõször szívtam fekete Dunhillt(erõs, minõségi cigi)miközben szólt a fülemben az "everybody loves me"...hát életem egyik legszebb élménye volt:D
Azért szédülsz, mert agyhalott vagy. Csak mint az összes ember, aki szívja ezt a szart... :)
Talán mert a nikotin idegméreg.
Tartom az agyhalottságot! :)
Ez egy konkrét válasz szerintem azért mert csak hébe-hóba szívod én is így vagyok vele ne halgass a többiekre csak hülyéskednek.
elsõ pár szálnál énis igyvoltam aztán 1, 2 nap és megszokod
#16: Én nem hülyéskedtem! :D
nem arra értettem aki normális választ ad, hanem olyanra mint PL: "ideg méreg" Na ez a nagy hülyeség.
En az elejen szedultem, de 1-2 honap utan mar nem!
#19: akkor talán olvass utána egy kicsit: http://hu.wikipedia.org/wiki/Nikotin De, a nikotin méreg!
Az alkohol is méreg olvass utána próbálj meg tiszta szeszt inni mondjuk 100%-kos alkoholt megiszol 1 litert és majd meg látod a nikotin kismértékben való szervezetbe jutása még nem méreg mert idegnyugtató hatása van a gyógyszeripar is használja csak nem lehetne tulzásba vinni nem a nikotinnal van a baj hanem a kátrány és azok mik a füstben vannak anyagok.
A kérdező hozzászólása: mert szeretek :) és csak ALKALMANKÉNT !
Ha nem hiányzik minek szívod?
A kérdező hozzászólása: és amúgy lány vagyok :)
A nikotin a vegetatív, szimpatikus idegekbõl noradrenalint, a mellékvesébõl adrenalint, az agyalapi mirigy hátulsó lebenyébõl antidiuretikus hormont tesz szabaddá. Ezekbõl eredõ perifériás hatásai: a vérnyomás, a szívfrekvencia növelése, verejtékezés, a vizeletelválasztás csökkenése, a vér szabadzsírsav-szintjének növekedése. A gyomor-bélmozgások általában lassulnak, ugyanakkor a székelési reflex megindulhat.
oh haver nálam is így volt kezdõ koromban rengeteg ilyen volt. Tudod a kezdõk sz*rul tûdõzik le nem a tûdõbe megy hanem nagy része a gyomorba kis hasfájást és igen erõs szédülést okozhat. De ne aggódj ez elmúlik ha rendesen letüdõzõd. Hát képzeld amikor nagyon nagyon kezdõ voltam még egy doboznál többet nem szívtam el 1 doboz kb 1 hétig tartott :) volt olyan hogy elszívtam egymás után 2 cigit és úgy beszédültem "beálltam" hogy fetrengtem a hóban :) úgyanis ennek már 2 éve :)
A cigitõl hasmenés, hányinger, szédülés, bõrkiütés, ekcéma, pikkejsömör, orrvérzés fülzúgás inpotenciát is lehet kapni sõt a fejen jelentkezõ hólyagokról nem is beszélve fáj viszket vérzik én is át estem ezeken de mióta nem szívom azóta ezek elmúltak.
Imadlakemese Broki vagy!
Egy újabb agyhalott! :D
Azért mert túl erõs cigit szívsz. Ajánlom, hogy minél gyorsabban szokj le. :D
A kérdező hozzászólása: nem szívok erõs cigit :) mentolos Bond-t szívok és tényleg csak alkalmakkor. és nem fogok leszokni mert RÁ SEM VAGYOK SZOKVA! :) ha nem szívok egyáltalán nem hiányzik .
A kérdező hozzászólása: a többi válaszolónak meg köszönöm :) ja és a szuper kis dombos története is ! :D
Ember, attól még a nikotin méreg marad, mint ahogy az alkohol is. Olvasd már el a wikipedia cikket!

Miért szédülök meg bukfenc közben?

Legjobb válasz: Mert gurulsz és az egyensúly szervedben lévõ folyadék elmozdulása ilyen mellékhatásokkal jár.

Mert gurulsz és az egyensúly szervedben lévõ folyadék elmozdulása ilyen mellékhatásokkal jár.

Miért szédülök dohányzás közben?

Most kezdtem el cigizni nem olyan régen,és amikor elkezdem szívni a cigit és létüdõzöm akkor utána elkezdek szédülni ...

Legjobb válasz: Ez normális, illetve a szervezeted jelzi, hogy nem kéne....

Ez normális, illetve a szervezeted jelzi, hogy nem kéne....
Azert, mert meg kezdo vagy es most kene leallnod mig nem tul keso! Es nem rosszindulatbol mondom vagy leteszed vagy majd hozzaszoksz! Te dontessz!
Amikor elõször kipróbáltam én is szédültem+hideggé váltak a kezeim. 10 perc múlva megszûntek a tünetek. Arra gondoltam, hogy enyhe szén-monoxid mérgezés.
én is szédülök tõle. én 2 hónapja cigizek, de mostmár nem fáj a fejem, de az elején fájt.
Valóban amiatt szédülsz mert nem vagy hozzászokva és túl erõs a cigi, ez el fog múlni.
budos sz*rul vagy tole sz*r az ize te mondd, minek szivod???
Ez az enyhe nikotinmérgezés. Azért van, mert erõsebb cigarettát szívsz, mint amihez hozzá vagy szokva.
anno nekem az elején fejfájásom volt tõle, neked ez a szédülés van. ez el fog múlni. amúgy lehet, hogy túl erõs cigit szívsz így kezdésnek. mit szívsz kérdezõ?
Igen, nagy baj!Úgyhogy ne cigizz!Jóhogy szédülsz mikor mérget szívsz magadba, a szervezeted meg jelez!
Minek szívod, ha nem bírod? Nagy bajnak nem baj, ha téged nem zavar a rosszullét.
Mert a szervezeted tiltakozik a méreganyagok ellen, ha van mód rá inkább hanyagold, egyre drágáb lesz... Milyet szívsz?

Miért szédülök? Lehet köze ennek a fogamzásgátló rendszertelen szedéséhez?

Ebben a hónapban eléggé rendszertelenül szedtem a fogi tabikat. volt 2 nap amit kihagytam, aztán másnap 2-t vettem be, mert ez volt ráírva a dobozra. Össze.vissza véreztem. most kellene elkezdenem a következ? havit holnap, de amióta ez van, azóta eléggé szédülök

Legjobb válasz: Akkorminek szeded a tabit? "Just in case"?

Akkorminek szeded a tabit? "Just in case"?
A kérdező hozzászólása: te barom. nem élek nemi életet fél éve. szerencsétlen. a pattanásaimra szedem te nyomorék. nem azért szédülök mert terhes vagyok.
Ezek a terhesseg tunetei, tok normalis, ne aggodj!
A kérdező hozzászólása: nem lehet. nem éltem nemi életet 5 hónapja
Vagy hogy ne legyen szeplotelen fogantatas..? :D
Lehet a melegtõl is, meg attól is, hogy összevissza szeded a gyógyszert és felborítod a hormonháztartásod. Menj el orvos! És majd õ megmondja hogy mit csinálj. Ha ma kell a következõ levelet elkezdened akkor én azt javaslom, hogy szedd be a tablettát, de figyelj rá, hogy mindig egy idõben és napi szinten szedd.
Lehet bajod attól ha össze-vissza szeded a gyógyszert, felborul a hormonháztartásod, de sztem a melegtõl szédülsz. Írod, hogy mész Orvoshoz, addig nyugodj meg ne stresszelj mert attól csak rosszabb.
A kérdező hozzászólása: köszi én is erre gondoltam.
Na, az ilyenek írják, hogy nem 100%-osan véd a tabletta. És még el is hiszik. Meg hogy én védekeztem, mégis terhes lettem.

Miért szédülök el reggelente nyújtózkodás közben?

amikor reggel nyújtózkodom akkor mindig elszédülök 1-2 másodpercig.. mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Gondolom a vérnyomásod még túl alacsony, és nem tudja követni a hirtelen mozgást -> ehhez több vér kellene, ezért van az idõszakos szédülés. Normális, nyugi.

Gondolom a vérnyomásod még túl alacsony, és nem tudja követni a hirtelen mozgást -> ehhez több vér kellene, ezért van az idõszakos szédülés. Normális, nyugi.
reggel éhesen leeshet a vércukrod ill. vérnyomásod szerintem is normális egy kávé vagy reggeli segíthet :)
Igazuk van:) És ne állj fel hirtelen. Ha nem régóta van, a középfül is érintett lehet, az egyensúlyszerv.

Miért szédülök edzés közben egy idő után?

Sziasztok!

Legjobb válasz: Nem lehet, hogy nem ettél, és leesik a vércukrod? edzés elõtti kajálás rendben van?

Nem lehet, hogy nem ettél, és leesik a vércukrod? edzés elõtti kajálás rendben van?
Vércukor bizony...kérd ki orvos véleményét...
Vércukor szint... Menj el orvoshoz, mielõtt (neadjIsten) nagyobb baj nem lesz!
Jó lenne legalább nagyjából tudni, hogy mibõl áll az edzésed ? Dinamikus, vagy inkább testépítõ jellegû ? Az alsó végtag vagy a felsõ végtag edzése után szédûlsz ? Elegendõ táplálék a vércukorhoz, elegendõ folyadék a vérnyomáshoz ! Az energiaitalokat felejtsd el, azok az utolsó tartalékaidat is elhasználják, akár edzessz, akár nem ! Ha a felsõ végtagi edzés után szédûlsz, akkor elképzelhetõ, hogy egy ritka ütõér fejlõdési rendellenességben szenvedsz, amit elõbb vagy utóbb, de mûtéttel kell megoldani. Ne várj semmire, menj el orvoshoz ! Magam is az vagyok, nem a levegõbe beszélek, nem félinformációk alapján okoskodom !
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat! Az igaz, hogy nem ettem elõtte semmit, csak jópár órával utána. Hát az edzés inkább testépítõ jellegû, de nagyon amatõr vagyok én még ebben a témában.

Miért szédülök el orgazmus közben?

Legjobb válasz: Mert a vér kiáramlik a fejedbõl és a vérnyomásod ingadozik. 28L

Mert a vér kiáramlik a fejedbõl és a vérnyomásod ingadozik. 28L
mert a barátod conan a barbár!!!
mert olyan hülye vagy hogy szédülsz a betonon is.
nem tudom. már hallottam. de én ismerek olyat, aki anális szextõl ájult el.
Néha velem is megesik. Olykor annyira jól esik, hogy az orgazmus elõtt erõlködöm így tiszta vörös a fejem, plusz visszatartom a levegõt arra a kis idõre. Olyankor én is szédülök, ne foglalkozz vele. 21F

Miért szédülök alvás közben?

Éjjelente arra ébredek, hogy szédülök, és eltart huzamosabb ideig. Persze utána már nem tudok elaludni.

Legjobb válasz: Ez az egyik lehetõség - a másik az, hogy horkolsz, ezért nem kapsz levegõt. Szerintem elég egyértelmû és veszélyes jel: menj orvoshoz! A Madarász utcában van alváslabor: indulás, mielõtt egy agykárosodást összeszedsz!

Ez az egyik lehetõség - a másik az, hogy horkolsz, ezért nem kapsz levegõt. Szerintem elég egyértelmû és veszélyes jel: menj orvoshoz! A Madarász utcában van alváslabor: indulás, mielõtt egy agykárosodást összeszedsz!
Szerintem is elég veszélyes lehet.. ne késlekedj kivizsgáltatni.
Lehet vérnyomás is - azt is be kell állítani, ha nem akarsz agyvérzést. Amúgy mondta neked valaki, hogy nem horkolsz? Ha már a saját horkolásod hallod, az nagyon súlyos eset.
vérnyomás? van mûszer, amit 24 órára rádkötnek. Próbálj ilyen kivizsgálást kérni. elnyomod a nyaki ereidet, vagy az idegszálakat ...
A kérdező hozzászólása: Nem horkolok:) Viszont mindig baromi melegem lesz, mire felébredek a szédülésbõl:(
A kérdező hozzászólása: Szia! A férjem mellettem alszik, õ mondta, hogy még sosem hallott horkolni... 30 éves nõ vagyok

Miért szédülök szoptatás közben? Nem régen szültem (6 hete)

Legjobb válasz: De van hogy majd elájulok :( normális ez??

A kérdező hozzászólása: De van hogy majd elájulok :( normális ez??
igen normális, mert meleg van. A folyadékveszteség miatt van..úgy próbálj meg segíteni ezen, hogy közben is igyál. Készíts oda egy kis üveg vizet és kortyolgatsd, ha ez sem segít el kellene menj orvoshoz, mert akár vérnyomásprobléma is lehet..és nem lenne jó, ha a baba mellett elájulnál. vigyázz magadra, sok folyadékot igyál.
A kérdező hozzászólása: a vérnyomásomat mértem utána és az jo volt.
Valahol olvastam, hogy lehet a szédülés vashiánytól is. Az is lehet, hogy a hormonok is beindulnak, és lehet, hogy emiatt szédülsz. Én háromszor szültem, és mindháromszor éreztem gyengeséget, émelygést, szédülést szoptatás közben, de csak az elején. Mindent egybevetve a szülés és utána a gyermekágyas idõszak nagyon kimerítõ, sokat kell(ene) pihenni...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!