Találatok a következő kifejezésre: Miért sikeres az (57 db)

Miért van az, hogy valakit egyes társaságokban irigységbõl utálnak (pl. szép, vagy sikeres) akkor is ha normális, máshol meg áradoznak az illetõrõl?

Bõvebben: miért van az, hogy valakit nõt egyes társaságokban azért utálnak más nõk, mert náluk szebb és csinosabb, akkor is ha normális és nem beképzelt vagy lenézõ és próbál kedves lenni? Kígyót-békát kiabálnak rá, belekötnek, ha nem nyíltan akkor pedig undokan viselkednek vele, szúrós szemmel néznek rá.

Legjobb válasz: Ez emberfüggõ. A rosszindulatú emberek ha irigyek akkor igyekszenek bántani a másikat. Amúgy meg könnyû egy hírességet bálványozni meg dicsérni hogy milyen szép, hiszen õt csak a plakátokon látod. De ha valaki a közvetlen közeledben irigylésre méltó, azon már nehezebb elsiklani, mert akkor reálisabb az az érzés hogy én miért nem lehetek ilyen sikeres szép vagy gazdag? A rosszindulatú emberekkel nem kell foglalkozni, inkább örülj hogy te több vagy, becsüld meg és ne süllyedj a szintjükre :)

Ez emberfüggõ. A rosszindulatú emberek ha irigyek akkor igyekszenek bántani a másikat. Amúgy meg könnyû egy hírességet bálványozni meg dicsérni hogy milyen szép, hiszen õt csak a plakátokon látod. De ha valaki a közvetlen közeledben irigylésre méltó, azon már nehezebb elsiklani, mert akkor reálisabb az az érzés hogy én miért nem lehetek ilyen sikeres szép vagy gazdag? A rosszindulatú emberekkel nem kell foglalkozni, inkább örülj hogy te több vagy, becsüld meg és ne süllyedj a szintjükre :)
Nem csak az állatokra, de sajnos az emberre is igaz, ha valaki nem közéjük való, azt próbálják kitúrni, megsemmisíteni. Lehet jobb, rosszabb az illetõ, ha rosszabb azért, mert lehúzza õket, ha meg jobb, akkor meg nincs esélyük érvényesülni mellettük. Mindig meg kell találni a megfelelõ közösséget, mert szomorú lesz a sorsunk.
Nálam is ez van.
Tippelni kell, hogy kirõl van szó? Palvin Barbi?

Miért van az hogy az agykontrollos emberek kifejezettek "jók", rossz ember sosem lesz sikeres az agykontrollban?

és azt is fontos megemlíteni hogy a nagyon racionális(az agykontroll nem használni tudó:D) emberekre sem lehet sokszor rámondani ,hogy teljesen rendben van az élete, nagyon helyes úton jár. mert nem is úgy van.

Legjobb válasz: Nem jó és rossz ember kérdése, ahogy nem mindenki sikeres azért, mert agykontrollt végzet, sõt! Sajnos több szegény, elkeseredet AK végzetet ismerek, csak az AK-al könnyebben vészelik át a nehéz élethelyzeteket.

Nem jó és rossz ember kérdése, ahogy nem mindenki sikeres azért, mert agykontrollt végzet, sõt! Sajnos több szegény, elkeseredet AK végzetet ismerek, csak az AK-al könnyebben vészelik át a nehéz élethelyzeteket.
Mert az erõ a jedikkel van Luke Skywalker óta, és õk jók.
Mert a jók üdvözülnek!Ámen
Nem feltétlenül. Én ismerek kétszínû, utálatos agykontrollost. Persze az ember szemébe mosolyog.
Én agykontrollos vagyok, és nem vagyok "jó". Sõt... Szerintem ez a kettõ független, de lehet hogy van olyan tulajdonság, ami kell az AK-hoz, és a "jókban" nagyobb arányban van ez meg.
Sajna én is ismerek nem kifejezetten jó embert, aki egyébként agykontrollozik. Mondja a magáét, ugyanakkor összeomlik az élete. Válás, anyagi gondok. De õ csak mondja az okosságait... És ismerek sok jó, sikeres embert (persze nekik is vannak, gondjaik, olyan ember nincs akinek ne lenne, kedves kérdezõ), és mégsem agykontrolloznak, hanem dolgoznak és élik az életüket, nem is fér már az idejükben ilyen dolog. Ami persze olyan ember számára rossz dolog, aki AK-zik, mert azt hiszi, hogy valamiben hiányt szenvednek, pedig nekik így jó. Mindenkinek saját akarata van, ezt pont egy AK-snak kéne tudni, és nem másokkal foglalkozni...
Bazz, most én téptem be nagyon, vagy ezt a kérdést lehetetlen nyelvtanilag értelmezni?
Ez attól függ, hogy mit nevezünk jónak és rossznak... Elõször ezt kell definiálni... Elég nehéz, hiszen mi a jó, és mi a rossz??? Az AK-nak meg ehhez szerintem semmi köze... Ugyanúgy, mint a vallásnak sem... Az AK, és a többi mizéria csak azért élhet meg, mert az emberek nagy része nem képes szembenézni a saját tehetetlenségével... És könnyebb így elfogadni a történteket, hogy ez nem az én hibám, mert a zöld szellem szövetkezett a koboldokkal a reptoidok ellen, hogy ez nekem ne sikerüljön... Van egy jó mondás az ókorból: "Ne tedd azt másokkal, amit nem akarod, hogy mások veled tegyenek!" Szerintem ez sokkal fontosabb, mint bármi egéb misztikus képzelt valóság "jó" definíciója... Mert ha valamit teszel/nem teszel, akkor azt ne valami jó reményében tedd/ne tedd, hanem azért mert Te magad (az értelmes, gondolkpodó, cselekvõ ember) szabad akaratból akarod... Ha valami jó reményében teszel/nem teszel dolgokat, és nem a magad becsülete miatt, az végtére is gyávaság... És egy gyáva ember hol lehet jó???

Miért ilyen sikeres az emberek butítása?

Azt tapasztalom, hogy durván a fiatalok 70-80%-a már annyira ingerszegény, hogy nincsnek önálló gondolataik sem.

Legjobb válasz:
Mit gondolsz? A legtöbb reklámmal miért pont a fiatal felnõtteket/fiatalokat/tiniket célozzák? Vevõk is rá mert könnyen befolyásolhatóak. Erre még rájön,hogy egész nap a rohadt gépek és tv elõtt rohasztjuk az agyunkat és egyben az egész testünket. Meg a legtöbb fiatal még általában otthon lakik(16-34),és anyu meg apu bevásárol,vagy éppen csak a gyerekekre bízzák,hogy miket kell vásárolni a hétvégi ebédhez. Meglátnák a boltpolcán valami agyon reklámozott cukros förtelmet, és már viszi is mint a cukrot. És akkor nem is csoda,hogy egyessek nem képesek saját magukat fel/eltartani,csekkeket befizetni ,papírügyekkel szarakodnak. Ezért kell taknyos korban mindenféle hobbifoglakozásra,délutáni foglalkozásra beíratni,hogy legyen valamilyen területen épkézláb gondolatuk,amit késõbb saját unalmuk elûzésére fejleszteni tudnak. És,persze ha leérettségiztek addigra legyen valami ami iparág/szakma ami érdekli õket,nem pedig amit anyu rájuk majmolt.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mit gondolsz? A legtöbb reklámmal miért pont a fiatal felnõtteket/fiatalokat/tiniket célozzák? Vevõk is rá mert könnyen befolyásolhatóak. Erre még rájön, hogy egész nap a rohadt gépek és tv elõtt rohasztjuk az agyunkat és egyben az egész testünket. Meg a legtöbb fiatal még általában otthon lakik(16-34), és anyu meg apu bevásárol, vagy éppen csak a gyerekekre bízzák, hogy miket kell vásárolni a hétvégi ebédhez. Meglátnák a boltpolcán valami agyon reklámozott cukros förtelmet, és már viszi is mint a cukrot. És akkor nem is csoda, hogy egyessek nem képesek saját magukat fel/eltartani, csekkeket befizetni , papírügyekkel szarakodnak. Ezért kell taknyos korban mindenféle hobbifoglakozásra, délutáni foglalkozásra beíratni, hogy legyen valamilyen területen épkézláb gondolatuk, amit késõbb saját unalmuk elûzésére fejleszteni tudnak. És, persze ha leérettségiztek addigra legyen valami ami iparág/szakma ami érdekli õket, nem pedig amit anyu rájuk majmolt.
Elnézést a helyesírásért.:6
A kérdező hozzászólása: igen, csak nem értem, hogy hogyan befolyásolhatóak. mert ahogy te se, én sem tudok behódolni az ilyen hülyeségeknek. és most vagy mi vagyunk túl okosak, vagy az érintett generáció annyira buta, mint a föld. :D
So-so. AZok az emberek, akik fogékonyak ezekre a dolgokra, azokat könnyû befolyásolni. Mert hagyják magukat. Én is megtehetném hogy TahóVilágot meg a többi szemetet nézem, de nem köt le, nem érdekel, és tudom, hogy csak arról szól, hogy néhány elmebeteg ordibál egymással, mindezt luxuskörülmények közt. Viszont sokaknak ez szórakozás, és a fiatalok azt látják, hogy ez helyes, ez jó, ezt kell követni. Lady Gaga, meg a többi agymosó is teszi a dolgát rendesen.
A youtube-n van fent magyar felirattal Alan Watt interjú. Ha tényleg érdekel, akkor feltétlen meg kell nézned.
Kérlek szépen ez is életvitel függõ, mert ha mondjuk valaki csoprtosan jár el szinte mindenhova, akkor a haverok veszem azt vesznek egy finom sörcit....na én is megkostólom. Szóval még a saját ismerõsök is befolyásolnak minket. Aki pl : introvertált, tehát egy kicsit elvont és csak a saját dolgával foglalkozik, az csak azt veszi meg amire neki szüksége van. Vagy pl aki a jövõbeni terveinek az elérésén törekedik és félre szeretni tenni mondjuk egy kocsira, gondolom jobban megfogja válogatni, hogy mit vegyen meg és mit nem. De ha már itt tartunk, akkor már õ is befolyásolva van , mivel látott egy gyönyörûséges kocsit valami reklámban és megtetszett neki. Szóval ah mondani szoktak: Mindig máshogy érvényesülnek az együtthatók. Minden hatással van mindenre. Elsõ voltam:D
Mert fogékonyak rá.
Egyszer olvastam valahol, hogy a Földön az intelligencia konstans, viszont a népesség rohamosan nõ. Talán ez az oka.


Miért kell az embrenek folyton elmászkálnia otthonról, hogy "sikeres" "menõ" legyen?

Mert aki otthon van sokat azt folyton megszólják, hogy nincsenek biztos barátai, magányos, lusta elmenni valahova, meg nem mer kimozdulni.

Legjobb válasz: a nõvérem amikor hazajön,leteszi a cuccát,eszik és már megy is el.igaz szakközépbe jár,de elég gyatra az a suli.õ úgymond olyan csavargóféle,rap-et hallgat és 15 évesen cigizik.Az elméleted nem hiszem,hogy teljesen igaz lenne.

a nõvérem amikor hazajön, leteszi a cuccát, eszik és már megy is el.igaz szakközépbe jár, de elég gyatra az a suli.õ úgymond olyan csavargóféle, rap-et hallgat és 15 évesen cigizik.Az elméleted nem hiszem, hogy teljesen igaz lenne.
Szerintem egymást hergelik, hülyítik az emberek. Amióta mindenki a facebook-on posztolgat, sokan dögunalmasnak hiszik az életüket, ha nem programról programra járnak. Engem ez sosem izgatott. Legjobban úgy érzem magam, ha fekszem az ágyamon, és olvasok. Mások meg rohangáljanak, ahová akarnak. :)
Mit jelent neked a "sikeres"-ség? A "menõ"-ség?
Nem kell... Attól, mert nem vagy otthon, még nem leszel se menõ se sikeres.

Miért van az hogy egyes oldalak sikeresek lesznek, míg a többiek nem?

Miért jobb pl.: a Youtube mint a többi videómegosztó?

Legjobb válasz: Például mert a Youtube volt a legelsõ videómegosztó.

Például mert a Youtube volt a legelsõ videómegosztó.
A kérdező hozzászólása: Ahogy a MySpace az elsõ közösségi oldal volt, mégis a Facebook sikeres a MySapce meg sehol sincs.
az oké, de a fb sokkal többet tudott, sokkal többet szolgáltatott, és folyamatosan fejlõdik(próbál) a myspace tulajdonképpen csak egy helyben toporzékol
A kérdező hozzászólása: És a Youtube mivel ad többet, mint a többi videómegosztó oldal?
Mert az volt a legelsõ, mire jött a konkurencia, már túl sok ember használta. És ugye az emberek nem szeretnek váltani a megszokottról. Meg mondj egy olyan tudású videómegosztót, mint a youtube.

Ha tényleg elég kevés a pénzéhes, sikeres pasikra vadászó csaj, akkor itt a Vundersõn és Zuperszexi c. mûsorban Nacsa Olivér miért mondta azt, hogy fél órán belül egy bárban 3 csaj próbálkozott be nála?

Azért ez elég sok, fél óra és 3 ilyen csaj (hiszen vélhetõen azért próbálkoztak be nála, mert közszereplõ, nem a fullos külseje miatt).

Legjobb válasz: Talán mert van humora és azt a nõk szeretik.

Talán mert van humora és azt a nõk szeretik.
Azért, mert mindent elhiszel, amit a tévében hallasz.
te nézed azt a szart? ÉS onnan vonod le a nagy válaszokat az élet dolgaira... akkor már inkább transformers, vagy ami megy a super tv2-ön nem tudom mi az, csak én azt nézem^^
Kiss Ramóna a mûsorban most azért ott van a toppon :D
A kérdező hozzászólása: Eléggé, jó az a harisnya rajta.
Mondjuk azért, mert a bárban elég sok ittas, ismerkedni vágyó buta nõ jár? Ha bemenne egy mûszaki egyetemre, nem hiszem, hogy az ottani lányok tömegesen letámadnák...
Minden nõnek sikeres pasi kell, hiszen, ha elmegy szülni, valakinek el kell majd tartania a családot (õt és a gyerekeket). és minden nõ az alfa hímre vágyik, mert ki akar pl. egy butától gyereket? (akkor az fog öröklõdni) Inkább legyen jó humorérzéke, jó állása, klassz kiállása. stb. és ui.: bármely pasi, ha bemegy egy szórakozóhelyre: sok ajánlatot kap lányoktól, mivel minden 20 csinos lányra jut (csupán) 1 jóképû férfi.

Miért van az, hogy van egy sikeres csajozási stílusom, de ezt csak a nem vonzó vagy átlagos lányoknál tudom sikerrel alkalmi, míg ezek a tipikus szép lányok valahogy nem reagálnak úgy, ahogy a többi lány a stílusomra?

De tényleg legutóbb is két lány már szabályosan rám mászott, addig nyomattam a stílusom, még egy szép lány is látta, hogy két lány, h oda van értem, õ csak így mosolygott, meg simogatta a haját, de láttam és éreztem, hogy amúgy nem érdeklem õt különösebben és más hasonlóan szép lányoknál sem igazán nyer tetszést a dolog, általában azt mondják csúnya vagyok. Én nekem ez nem is meglepetés, már tesómék is megmondták jó ideje, h olyan ronda vagyok, csoda ha lesz valaha barátnõm. Nos, már se szûz, se tapasztalatlan nem vagyok, több lánynak is bejöttem, sõt még helyesnek is neveztek már többen is azóta, mégis valahogy az igazán vonzó lányoknál még mindig sikertelen vagyok és nem értem mit kéne máshogy csinálnom. Lehet kevesebb szexuális célzás kéne nekik? Mert ezt elég gyakran alkalmazom, talán nekik ez már sok, mert folyton megkapják, vagy ti mit gondoltok? Vagy csak egyszerûen annyira ronda vagyok, h én sosem rúghatok igazán szép lányoknál labdába?

Legjobb válasz: A sok szexuális utalás idegesít és taszít. Ovis, így nem vesznek komolyan. A szép lányok a macsókra buknak, bòkot kapnak eleget, de az igazi magabiztosságot szeretik. Szerintem.

A sok szexuális utalás idegesít és taszít. Ovis, így nem vesznek komolyan. A szép lányok a macsókra buknak, bòkot kapnak eleget, de az igazi magabiztosságot szeretik. Szerintem.
Szerintem kösd fel magad, mindenki úgy jár a legjobban.
taníts, mester
Istenem, mekkora szánalom vagy.Örülj inkább neki, hogy veled szóba állnak és lehet valakid egyáltalán.Mások egy normális kapcsolatért megtennének bármit, te meg itt játszadozol...
Na lökjed azt a módszert, ha jó akkor kipróbálom.

Miert van az, hogy altalaban a szep lanyok sikeresek, szerencsesek?

Mert ezt vettem eszre... Koszonom a valaszokat! :)

Legjobb válasz: és a szép fiúk nem? mert jobban adódik kapcsolatra esélyük nem?

és a szép fiúk nem? mert jobban adódik kapcsolatra esélyük nem?
Nézz utána a "holdudvarhatás" pszichológiai jelenségnek. :) Bemásolok neked egy rövid összegzést ezzel kapcsolatban: "A holdudvarhatás olyan hajlam, amikor is a többiek valamely személy pozitív vagy negatív jellemvonását kiterjesztik személyiségének más területeire is. Például, az alkalmazottam, Biff, az elmúlt három napban elkésett a munkából; én észreveszem és arra a következtetésre jutok, hogy Biff lusta és nem törõdik a munkájával. Sok lehetséges oka lehet annak, hogy Biff elkésett – talán lerobbant az autója, a gyermekére vigyázó személy nem érkezett meg vagy rosszak voltak az idõjárási viszonyok. A probléma az, hogy egy negatív szempont miatt, aminek alakulását lehet, hogy Biff nem is képes befolyásolni, azt feltételezem róla, hogy rossz dolgozó. Érdekes tény: A „vonzó külsõ konvenció”, azt takarja, amikor az emberek azt feltételezik, hogy az elõnyös külsejû személyek más kívánatos tulajdonságokkal is rendelkeznek, mint a boldogság, siker és intelligencia. Ez önbeteljesítõ jóslattá válik, amikor a fizikailag vonzónak tartott emberek kitûntetett bánásmódban részesülnek, mint amilyen a jobb munkalehetõségek és magasabb fizetés."
Mert a szép lányok elõbb érvényesülnek szexuális szolgáltatásokkal gazdag vén manuszoknál.Bár már egyre több a vén homár is, úgyhogy a szép fiúknak is van esélyük.:)
Vonzás törvénye.. Aki szép, az valószínû jól érzi magát a bõrében, pozitív az élet szemlélete és ezáltal be vonza magához a jó dolgokat. Utolsó kommentelõnek: ne az osztálybanodban lévõ menõ gyerekekre hajts, és akkor szerencsésebb leszel a fiúknál.
Erre nagyon egyszerû a válasz. Ha szép vagy az emberek meg akarnak ismerni. Tudat alatt vonzódnak hozzájuk. És ha valakit vonzónak találsz, akkor mindent elkövetsz, hogy a kedvében járj. Így tehát könnyebben talál barátokat, munkát. Hamarabb léptetik elõ. És több fizetést kap mint a ronda kolléga. Ráadásul ha hibát követ el, akkor a fõnök egy kézlegyintéssel elintézi. Ez van. És még valami. Ha szép vagy egész életedben dicsérnek. Sok barátod van. Boldog kiegyensúlyozott életednek köszönhetõen nõ az önbizalmad. És az önbizalom is fontos tényezõ a karrierépítés terén. Ha csúnya vagy kiskorodtól fogva kiközösítenek, gúnyolnak, megaláznak. Nincsenek barátaid, mert az a pár ember, aki nem olyan szemét fél veled mutatkozni, nehogy õt is kiközösítsék, mert szóbaállt veled. Ha ronda vagy senki sem akar du..ni veled. Vagyis nem érdekük a kedvesség. Ha nagy nehezen is találsz munkát, akkor is kevés bérért. És bármennyire is igyekezni fogsz soha semmi sem lessz nekik jó. Minden apróságért ba..ogatnak. Szinte már nevetséges indokokkal támadnak rád. Karierépítésrõl nem is álmodhatsz! Barátaid nincsenek. Ha találsz is nõt az csak kihasznál. Majd lelép a legközelebbi szépfiúval. Most olyan csúnya emberrõl beszéltem, akire ha ránézel úgy néz ki mintha szellemi fogyatékos lenne. Vagyis eltorzult arcal született. Az ilyen embernek megváltás a halál. Tudom, mert én ilyen vagyok!
Hát én mindenbe sikeres vagyok csak a fiúk terén nem...
Mert akik szépek, azok nagy eséllyel magabiztosak is, mivel a környezetüktõl olyan visszajelzéseket kapnak, amik ezt erõsítik bennük. A magabiztos, pozitív ember pedig sikeresebb. Ennyi.
Mert már mikor külsõt kaptak, akkor is szerencsések voltak :P
Rohadtul van kivétel, pl én. Szépnek, csinosnak tartanak, még sem jött össze semmi, de semmi az életemben. Majd talán jövõre...
Mert szépek! Ilyen egyszerû.
A kérdező hozzászólása: nem csak kapcsolati terre gondoltam... nem allitottam, gondoltam, h ettol fuggetlenul a csunyacskabb emberek nem lehetnek sikeresek, boldogok... en csak azt vettem eszre h a szep kulso sokszor egyutt jar a szerencsevel...
A dolog fordítva mûködik. Ha sikeres és szerencsés vagy, akkor megszépítenek. Lásd Celine Dion.
Nem vagyok annyira szép, de boldog vagyok, szerencsés és sikeresnek érzem magam.
Mivel szépek, magabiztosak és nincs gond az önbizalmukkal sem.->Elhiszik magukról, hogy meg tudják csinálni ezt vagy azt és mivel elhiszik, így sikerül is nekik. Ennyi a titok.Ha elfogadod magad olyannak, amilyen vagy, akkor Te is lehetsz sikeres.

Miért van az, hogy mindig annak van szerencséje, az sikeres, boldog életet él, aki nem érdemli meg?

Legjobb válasz: van az a mondás, h szegény embert még az ág is húzza... a régi emberek sem voltak ám tudatlanok, ha ez a mondás fenn maradt!

van az a mondás, h szegény embert még az ág is húzza... a régi emberek sem voltak ám tudatlanok, ha ez a mondás fenn maradt!
A szerencse forgandó , ez eléggé jó mondás. Lehet ma jól él , de holnap elüti a villamos vagy megüti a guta.
Ezt én is szeretném tudni... :-( Épp mostanában filózok ezen én is. Dolgozott a munkahelyemen egy csaj, egy amolyan ribi-típus, és ráadásul egy utolsó bunkó volt. Aztán fogott magának egy pénzes srácot, aki beszervezte õt egy sokkal jobb és jobban fizetõ munkahelyre. Nemrég aztán visszalátogatott hozzánk a csaj, verni magát, hogy a pasiját elõléptették valami fontos tisztségbe, és már a baba is útban van. Miközben a párom meg én kidolgozzuk a belünket, tûrjük a fõnökök megaláztatásait, olyan bérért, ami éppen csak kettõnknek elég, gyerekre meg gondolnunk sem szabad... :-( (Lehet, hogy nekünk is át kéne menni bunkóba?!) Csak abban tudok reménykedni, hogy az ilyen emberek valójában nem is boldogok, csak kifelé mutatják ezt...
Mi alapján döntöd el, hogy valaki megérdemli e, illetve miért van rá több "jogod" neked mint nekik?
Nem tudtad hogy az élet igazságtalan ? Nem érdemeink alapján kapjuk a kártyákat a sorstól.
A kérdező hozzászólása: Észre vettem... Akkor hogy kapjuk?
Igazat ír az elsõ válaszoló. Én abban sem hiszek, hogy mindenki azt kapja, amit megérdemel, akár rosszat, akár jót. Sokszor épp fordítva történik az életben.
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy tényleg átkellene menni bunkóba. De ezt akkor sem fogom megérteni és belenyugodni, hogy olyanoknak osztanak jó lapot, akik egy cseppet sem érdemlik meg!

Miért hiszik azt a szavazók, hogy azok, akik a gazdaságban semmilyen sikert nem értek el, de még egy KKV-t sem vezettek soha, képesek irányítani egy országot, míg azok, akik sikeresek, azok velejéig romlottak?

Gondolok itt arra, hogy Orbán például soha életében nem dolgozott a rendes munkaerőpiacon. Vona ilyen szempontból egy fokkal jobb, ő legalább valamennyit dolgozott, de azért túl nagy sikereket ő sem tud felmutatni. Míg a másik oldalon ott van Gyurcsán, vagy épp Bajnai, akik sikeres üzletemberek. Hozzáteszem a fent felsoroltak közül biztosan senkire nem fogok szavazni, de akkor is hihetőbbnek tartom, hogy egy olyan ember, aki már meggazdagodott az egyrészt ért a pénzhez, másrészt ott már nem a több pénz szerzése a nagyobb motiváció, hanem a társadalmi elismerés kivívása.

Legjobb válasz: kedves kérdezõ! pont ezért van az, hogy korrupciós "botránya" orbánnak van, nem Bajnainak, vagy Gyurcsánynak ettõl függetlenül általában elmondható, hogy a két oldal ugyanúgy megélhetésbõl politizál

kedves kérdezõ! pont ezért van az, hogy korrupciós "botránya" orbánnak van, nem Bajnainak, vagy Gyurcsánynak ettõl függetlenül általában elmondható, hogy a két oldal ugyanúgy megélhetésbõl politizál
Az a véleményem, hogy pont ugyanolyan naiv vagy, mint akiket szidsz.
"míg azok, akik sikeresek, azok velejéig romlottak?" Bajnai sikeres? Hajdú-bét ügy megvan? Az egy kolosszális katasztrófa volt, nem siker. Gyurcsányról is csak az jut eszembe, hogy vett az államtól 35 millióért egy ingatlant, amit aztán a saját kormánya visszabérelt tõle évi 700 millióért azonnal.
Az általad preferált csoport olyan társadalmi elismerést vívott ki 2002 és 2010 között, mint a huzat. :D
1. Orbán és Vona kb mióta kiestek az iskola padból politizálnak, na jó ez Vonára nem teljesen igaz.. 2. Én például hiába lennék kõ gazdag lenne bennem egy elvárás, hogy minél több pénzem legyen mert az oké, hogy ebbõl a pénzbõl amim van elél még 3 akár 4 generáció a családban utánam, DE miért ne próbálnám ezt növelni 5-6-7 és így további generációkra...
A kérdező hozzászólása: Ezek elõbb voltak gazdag üzletemberek, mint politikusok.
Ezek nem sikereS vállaokozók, hanem csalók. A politika adja az alapot és nem a szakmai tudás. Az állam csecsen csungenek, és nem egy sufni mûhelybõl nõttek magasra. A politika nem szolgálát a számukra hanem halászat a zavarosban.
700 millió? Ahhoz képest amit Orbán elszór az ahhoz képest semmi. Az meg hogy Bajnai HajdúBÉT maradjunk annyiban, hogy az nem az õ hibája volt egy alapból csõdölõ cég ami a Wallisnak csak egy kis mellékvállalata, ráadásul Orbán vicces kedvében volt akkor is és random emelt a béreken, azt még már még annyira sem tudta kifizetni a HajdúBÉT, egyébként én nem vagyok Bajnai-fan meg semmi...csak azért már eléggé unalmas ez a libajnaizás azt közben senki sem tud róla semmit.
Az, hogy kisebb-nagyobb cége(ke)t el tud valaki vezetni ugyanúgy semmit sem jelent egy ország vezetésében. Teljesen más méret, más struktúra, más cél.
Nehogy azt hidd, hogy ez magyar vagy "káeurópai" sajátosság, a csórók általában mindenhol utálják a gazdagokat. Nehéz elviselni, hogy te nem vitted semmire, más meg igen, ezért azzal vigasztalod magad, hogy itt csak tisztességtelenül lehet meggazdagodni, aki gazdag, az biztos korrupt, vagy nyalógép, vagy maffiózó. Ugyanakkor az ország irányításának képessége nagyban független attól, hogy dolgoztál-e valaha a politikán kívül, vezettél-e vállalatot. A vállalatvezetésnek még valamiféle köze csak-csak van hozzá, de másnak nem nagyon.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!