Találatok a következő kifejezésre: Miért sötétebb péniszen a bőr, (4 db)

14 éves vagyok a herezacskóm és a péniszemen a bőr sötétebb mint más test tájakon, miért?

Legjobb válasz: Jajj...ez így teljesen normális... az okát nem tudom pontosan, de a nõk puncija sem ugyanolyan színû mindenhol, mint máshol a bõrük ;)

Jajj...ez így teljesen normális... az okát nem tudom pontosan, de a nõk puncija sem ugyanolyan színû mindenhol, mint máshol a bõrük ;)
Ez szerintem normális több pasinál is láttam hogy ilyen.
Már sok páciensem küzdött a zuhany alatti zsebzsötemezés árny oldalaival. A felsõ bõr rétegek leválnak a dörzsölés hatására és ha tovább folytatod kigyulladhatsz! EZ AZ ÖNGYULLADÁS LEGJELLEMZÕBB FORMÁJA! Dr. Kiss Simon hereológus

Miért sötétebb a péniszen a bőr, mint a test többi részén?

Fehér emberekére gondolok

Legjobb válasz: Nem mindenkinek. Örökölhetõ sajátosság.

Nem mindenkinek. Örökölhetõ sajátosság.
szerintem azzal lehet kapcsolatban, hogy alapállaportban össze van húzódva a bõr, ezért tûnik sötétebbnek. de ez csak egy tipp.
A kérdező hozzászólása: Tényleg nem mindenkinek? (Mondjuk viszonylag keveset láttam még a sajátomon kívül, de azt hittem, hogy ez az alapszín). Köszi szépen.
Valószínûleg a "májfolt" néven ismert dolog, ami egy ártalmatlan bõrfesték jelenség, nekem is van, sõt nem is csak ott.
Hmm nekem is ilyen, de csak akkor, amikor nem merev, tehát én ennek tudom be. Ilyen van egyébként a medencecsontomon lévõ bõrnél, mindkét oldalon. Akkor ezek szerint nem retkes :) (fürdök rendesen)
Én is májfoltos vagyok (nem a májfolt betegség...) az péniszem, a kezem és az arcom bõrszíne sötétebb mint bárhol máshol a testemen lévõ bõr. Most, hogy még a nyár alatt le is barnultam röhejes látvány, hogy milyen fehér pl. a mellkasomon a bõr, amikor oda teszem a kezem. :)

Kérlek ne röhögjetek ki! A kérdés nem kamu, tényleg kíváncsi vagyok rá: a péniszem miért sötétebb mint más testrészemen a bőr?

Ne értsétek félre, nincs rajta semmi, nincs bekenve, tehát alapból sötétebb ott a bőr. Pedig elég fehér bőrű vagyok.

Legjobb válasz: nemtom, egy picit nekem is talán, de amikor feláll akkor már ugyanolyan színû. nem lehet h lebarnult és ott vékony a bõr és ezért?xd amúgy nem tudom, de az enyém is ilyen, de sztem nem ronda v ilyesmi :D és inkább akkor ilyen amikor pici, ha feláll, akkor nem

nemtom, egy picit nekem is talán, de amikor feláll akkor már ugyanolyan színû. nem lehet h lebarnult és ott vékony a bõr és ezért?xd amúgy nem tudom, de az enyém is ilyen, de sztem nem ronda v ilyesmi :D és inkább akkor ilyen amikor pici, ha feláll, akkor nem
Nem jut bele elég vér, vagyis valószínûleg el fog sorvadni. Szerintem keress fel egy dokit!
2-es jól megfogalmazta
A kérdező hozzászólása: Nekem felállva is ugyanolyan színû. És szerintem sem ronda, csak kíváncsi vagyok, hogy miért ilyen. :)
nagyon sok fiúnak a zacsija sötétebb .Aztán sokan olyanok is vannak mint te.Egyszerû erre a magyarázat .Ott sokkal több a bõr pigmentje . /festék anyag / Én is fehér bõrü vagyok, de még pö**öm is az, a zacsim meg világos barna .
A fiúknál ez jellemzõ. Nem mindenkinél, de azt hiszem, a többségnek kicsit sötétebb a nemi szerv egésze. Kamaszkorban szokott besötétedni, barnulni úgy, hogy közben az egész test alapszíne nem változik. Teljesen normális.
:) nekem olyasmi színû mint a bõröm amúgy, olyan mint amikor lebarnulok és alapból se vagyok fehérbõrû, bár most nyáron sokan barnábbak nálam :D télen meg én xD
http://hu.wikipedia.org/wiki/Melanocita "Emberben a bazális sejtréteg melanocita:hámsejt aránya 1:4 – 1:10 között változik; a pigmentsejtek az arc és a külsõ nemi szervek bõrében helyezkednek el a legsûrûbben." Okok: ahogyan az állatvilágban, úgy nálunk is a nemi szervek színezõdése jelzõ értékkel bírt a fajtársainknak. A kort, szexuális aktivitást, hormonális helyzetet, idegrendszeri állapotot, környezeti tényezõket, általános egészségi állapotunkat jelzi.
a barnább börüeknek valóban barnább a farkuk, vanm akinek eléggé erösen, , , de a tök fehér srácoknak nem barnább egy kixsit sem, én szoliztam, , és klasszul alebarnultam, , , a farkam pedig má- már fekete lett, nagyon szexinek talákták

Miért sötétebb a bőr a péniszemen és körülötte, mint a többi testrészemen?

olyan mintha gombás lenne

Legjobb válasz: Ez a bõr pigmentjétõl függ,festék anyagtól . Nekem a pö**csöm szinte fehér,a zacsim meg barna

Ez a bõr pigmentjétõl függ, festék anyagtól . Nekem a pö**csöm szinte fehér, a zacsim meg barna
Teljesen természetes, hogy ott sötétebb a bõr, bár nem tudom, mi is a biológiai / evolúciós oka. De lehet, hogy egy google-özés segíthet megválaszolni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!