Találatok a következő kifejezésre: Miért sír nap (47 db)

3 hetes babám miért sír (nappal) amikor megetetem és berakom a kiságyba?

Neki nem enni és aludni kéne?Jól kiszívja a cicimet,elalszik,megbüfiztetem és sírás...!5 PERC ÉS ELALSZIK,DE 1 ÓRA UTÁN MEGINT ÉBRED.Mit csináljak vele,amíg nem alszik?

Legjobb válasz: Azért mert a három hetes babának az, hogy leteszi az anyja, egyenlõ a pusztulással. Te ésszel tudod, hogy biztonságban van, õ még ösztönlény, pár ezer év alatt ez kódolódott bele az embergyerekbe: amíg anya ölében vagyok, addig vagyok biztonságban, ha letesznek, felfal az oroszlán. Ez hülyén hangzik de tök logikus. mivel az emberi úszülött igen fejletlenül és védtelenül jön világra, az a legjobb neki ha a szülõjével van. Hordozd hordozókendõben, neki is jó lesz és neked is. Eljön majd az önállóság ideje is de nem most.

Azért mert a három hetes babának az, hogy leteszi az anyja, egyenlõ a pusztulással. Te ésszel tudod, hogy biztonságban van, õ még ösztönlény, pár ezer év alatt ez kódolódott bele az embergyerekbe: amíg anya ölében vagyok, addig vagyok biztonságban, ha letesznek, felfal az oroszlán. Ez hülyén hangzik de tök logikus. mivel az emberi úszülött igen fejletlenül és védtelenül jön világra, az a legjobb neki ha a szülõjével van. Hordozd hordozókendõben, neki is jó lesz és neked is. Eljön majd az önállóság ideje is de nem most.
Egy három hetes baba sem csak alszik és eszik, legalábbis az enyém nem ilyen volt. Míg ébren volt a karomban volt, beszéltem hozzá, vagy csak néztem Õt, eszemben sem volt a kiságyba tenni. Ne tedd le, legyél vele, fektesd a mellkasodra, simogasd a hátát és aludjatok el együtt :-)
Mit csinál mikor ébren van? Ha sír, próbáld megint megbüfiztetni, pelust megnézni, nem-e fázik, melege van, vagy csak hozzád akar bújni. Ha ébren van, de nincs gondja, akkor hagyd a kiságyba, tegyél neki forgót, vagy egy két plüsst köss az ágyára, hogy nézegesse. Ha meg unatkozik, akkor sétálj vele, énekelj neki, tornáztasd meg, tedd pihenõszékbe oda ahol vagy, hogy lásson, fõzés közben beszélj neki, vagy babazenét is kapcsolhatsz.
Én nem tudtam sose megállni, hogy olyankor, amikor fennt van ne babusgassam. Mondjuk én eleve úgy raktam le aludni, hogy a karomban már mély álomba merült. Ráértem, volt segítség, édesanyám az elsõ 2 héten nálunk volt, azután meg csak olyan gyors kajákat csináltam, ami azalatt megvolt, míg aludt. Amikor fennt volt, mindig mellette voltam. Most 4 hós lesz, egyre jobban elvan egyedül is, már jobban elszórakoztatja magát. Aludni is könnyebben elalszik. Mikor látom hogy kábul, berakom a kiságyába, bár addig az ölemben van. A tiéd is lassan egyre többet lesz fönnt, és egyre több szórakoztatásra és a közelségedre vágyik. :-)
A babák nem tudnak egyhuzamban 1 óránál többet (tisztelet a kivételnek...) aludni, teljesen más az alvásritmusuk, mint nekünk. Ráadásul elemi igényük a testközelség anyával, akibe hónapokig éltek. A születés nekik nagy megrázkódtatás és az egyedüléét szörnyen félelmetes, hiszen mit láthat a plafonon kívül? Hideg van, nem hallja a lélegzeted, nem érzi a tested melegét. Ráadasul egyre zöbbet .lesz ébren, ehhez hozzá kell szokni. Vedd magad mellé, beszélj hozzá, ha sír, szoptasd meg megint.
A kérdező hozzászólása: Éjjel szépen alszik, kétszer kel enni, csak nappal sírdogál mikor lerakom a kiságyba...!
hát akkor ne rakd le... :) az én kisfiam sem eszik-alszik baba. elõször totál kivoltam, hogy bizos éhes marad stb azért nrm alszik nagyokat. uh alig vártam h kezdje értékelni a fölé lógatott dolgokat és legalább pár percet elnézelõdjön. kb az elsõ 5 hétben karban volt, a lámpákat, fényeket, színes párnákat nézegette. aztán most már negyed órát is elpüfföli a játékokat a pihenõszékében, majd ha megunja jön a sírás és anya karja. minden tiszteletem és irigységem azoké akik leteszik a babát és õ elvan magában, majd ha megunja elalszik, de minden gyerek más... :) az enyém tutira szól hs valami nem jó neki :)
Alakítsd ki úgy, hogy evés, aktív idõszak (akkor van fent) és azután alvás. Lehet nem is álmos még és az a baja.
Azért mert a testközelségedet akarja.Hordozókendõ?

Miért sír egész nap szakaszosan, szóval nem folyamatosan, de szinte mindig egy tengerimalac?

és az igaz hogy valami gyógyító hatása van a hangjának? vagy nyugtató esetleg? mert a szomszédnak van egy fölöttünk és minden reggel ha kimegyek a konyhára ezt hallom,de rám is vmi nyugtató hatással van, legalábbis kikapcsolodva érzem magam ...:)

Legjobb válasz: A tengerimalac akkor sír, ha magányos, vagy ha éhes. Nem tudok róla, hogy nyugtató hatású lenne a hangja, de szerintem ezt embere válogatja. Van, akit idegesít, ezek szerint téged megnyugtat. A sírás okára visszatérve: a t.malac társas lény. Vagy egy másik malac, vagy legalább egy törpenyúl kellene mellé - a nyúllal egyébként jól kijön és nem szaporodik - mert sokkal rövidebb a magányos állat élettartama. Éhesen is mindig sír, vagy pedig azért, mert valami finomságot követel. Ezt az enyémek is szokták, de persze nem egész nap. Csak tudják, hogy egy kis sírással sok mindent ki lehet kunyerálni, mondjuk extra adag friss füvet vagy sárgarépát.

A tengerimalac akkor sír, ha magányos, vagy ha éhes. Nem tudok róla, hogy nyugtató hatású lenne a hangja, de szerintem ezt embere válogatja. Van, akit idegesít, ezek szerint téged megnyugtat. A sírás okára visszatérve: a t.malac társas lény. Vagy egy másik malac, vagy legalább egy törpenyúl kellene mellé - a nyúllal egyébként jól kijön és nem szaporodik - mert sokkal rövidebb a magányos állat élettartama. Éhesen is mindig sír, vagy pedig azért, mert valami finomságot követel. Ezt az enyémek is szokták, de persze nem egész nap. Csak tudják, hogy egy kis sírással sok mindent ki lehet kunyerálni, mondjuk extra adag friss füvet vagy sárgarépát.
a mienk akkor nyüszített, ha enni akart.
A tengerimalac mikor simogatod akkor dünnyögõ hangot ad ki, ilyenkor nagyon jól érzi magát, olyan édes, lehet hogy ez nyugtató hatású, én tuti jol szorakozom rajta. Akkor is sirhat a malac ha éhes, akkor aztán teljes erõbõl nyomja a visitást.
A kérdező hozzászólása: vmkikor megállás nélkül folyamatosan, mintha vmi szado mazo lenne fölöttem :D
Az a "dünnyögõ hang" simogatás közben nem azt jelenti, hogy tetszik neki. az ellentetjét. Én már csak tudom 4 malaccal.
nekem is volt tengerimalacom, és "sírt" általában kajáért vagy hogy simogassam meg. "dünnyög" :-)
akkor visíthat még mikor megijed!
sok amatõr istenem XD Mikor megilyed akkor nem visít hanem kussban bemenekül számára biztonságos zugba. A "dünnyögõ hang" NEM akkor van amikor jól érzi magát hanem amikor jelzi hogy szállj már le róla. Visítani pedig: -víz, kaja, unalom De pl. ha messzirõl hallja hogy valaki jön felé akkor is vidíthat rád várva!

Miért sír egész nap?

3 hónapos a fiam, és ha nincs az ölemben 5 percnél tovább semmi nem köti le. Hiába beszélek neki, beleteszem a hintába, a játszószőnyegre, ott vagyok vele, próbálnám lekötni, egyszer csak gondol egyet és ordít. Tápszeres és anyatejes baba. Laktózmentes tápszert kap, igaz, az anyatej nem az enyém sajnos, laktáz enzimet rakok bele, mert már voltak gondok a latózzal, tehát a hasa nem fájhat. Kérek minden tanácsadót, hogy a magamon cipelést ne említsék... Nem igaz, hogy 10 percre sem tudom letenni, míg mondjuk eszek, Wc-re megyek, jön a postás....és még sorolhatnám! Értem én, hogy velem akar lenni, én is nagyon szeretek vele lenni, de ez az egész napos üvöltés, és hogy semmi nem köti le, segítség nélkül...... Kárpótlásul este 7től reggel 7ig alszik! :)

Legjobb válasz: Szerintem a kérdésedben ott van a válasz is! Én nem tudtam még ebben a korban magamra kötni az enyémet, mert még pici volt a mai-tei-ba, ha jó lett volna neki, megtettem volna! 3 hónaposan eszembe se jutott fõzni, mosni, takarítani, míg fent volt a babám! Alvásidõbe lehet ilyeneket csinálni, ha annyira akarod - én amúgy ezeket apával együtt csináltam, mikor már itthon volt. 3 hónaposan nyílt ki a babámnak a világ (addig nálunk óriás hasfájás volt), akkor kezdett el végre magába is ellenni. Szerintem minden babát leköti valami, csak meg kell találni :) Nálunk a délelõtt telt a saját játékkal: délelõtti nap besütött, és mikor felemelte a kezeit, pont látta az ágya falán az árnyékát, azt nagyon sokáig elnézegette. Ekkor kezdett el igazán rátalálni a zenélõ forgójára. Csak zene nélkül, simán lógatva nézegette, aztán elkezdett értük nyúlni, stb. Fél óránál többet is elvolt a forgójával. Bármi izgalmas dolgot rakhatsz az ágya fölé: zsinegre kendõket. Jaj tényleg, kis rongy kendõ - ez volt az elsõ dolog, amit megfogott a babám, imádta azt fogni, aztán rakosgatni egyik kezébõl a másikba. Vagy ha pl más helyre tettem le, ott is elnézelõdött. Általában okkal sírnak: pelus, hideg-meleg, fájdalom, stb. Ha mindent kizártál, akkor egyértelmûen a közelséged kell neki! Én sokszor csináltam, hogy bevackoltam magam az ágy sarkába, ölembe a fiammal és úgy tv-ztem, míg õ szépen aludt rajtam, vagy én is aludtam így vele :) Légy magaddal türelmes, elnézõ - nem kell mindig mindent azonnal megcsinálni a lakásban, a lakás van értünk és nem fordítva. Ja, és elsõ hónapokban mi rendeltük a kaját, fõzéssel nem kellett foglalkoznom, tényleg csak a picire figyeltem (meg magamra, mert napi 3 órám ment el még a fejéssel :( Én wc-re is alvásidõbe mentem el, innivaló mellém volt készítve, azért sem kellett kimennem, mikor nagyon szüksége volt rám a babámnak. Amint azt az elején is írtam, az lett volna a legjobb, ha magamra tudom kötni, de amíg nem nõtt bele a hordozóba, addig csak üvöltés volt benne. Kb 5 hónapos korától tudom hordozni, megváltás néhány nehéz, sírós napon! Nagyon jó babázást, használd ki ezt az idõszakot, élvezd, ne pedig azon agyalj, hogy mit kéne megcsinálnod!

Szerintem a kérdésedben ott van a válasz is! Én nem tudtam még ebben a korban magamra kötni az enyémet, mert még pici volt a mai-tei-ba, ha jó lett volna neki, megtettem volna! 3 hónaposan eszembe se jutott fõzni, mosni, takarítani, míg fent volt a babám! Alvásidõbe lehet ilyeneket csinálni, ha annyira akarod - én amúgy ezeket apával együtt csináltam, mikor már itthon volt. 3 hónaposan nyílt ki a babámnak a világ (addig nálunk óriás hasfájás volt), akkor kezdett el végre magába is ellenni. Szerintem minden babát leköti valami, csak meg kell találni :) Nálunk a délelõtt telt a saját játékkal: délelõtti nap besütött, és mikor felemelte a kezeit, pont látta az ágya falán az árnyékát, azt nagyon sokáig elnézegette. Ekkor kezdett el igazán rátalálni a zenélõ forgójára. Csak zene nélkül, simán lógatva nézegette, aztán elkezdett értük nyúlni, stb. Fél óránál többet is elvolt a forgójával. Bármi izgalmas dolgot rakhatsz az ágya fölé: zsinegre kendõket. Jaj tényleg, kis rongy kendõ - ez volt az elsõ dolog, amit megfogott a babám, imádta azt fogni, aztán rakosgatni egyik kezébõl a másikba. Vagy ha pl más helyre tettem le, ott is elnézelõdött. Általában okkal sírnak: pelus, hideg-meleg, fájdalom, stb. Ha mindent kizártál, akkor egyértelmûen a közelséged kell neki! Én sokszor csináltam, hogy bevackoltam magam az ágy sarkába, ölembe a fiammal és úgy tv-ztem, míg õ szépen aludt rajtam, vagy én is aludtam így vele :) Légy magaddal türelmes, elnézõ - nem kell mindig mindent azonnal megcsinálni a lakásban, a lakás van értünk és nem fordítva. Ja, és elsõ hónapokban mi rendeltük a kaját, fõzéssel nem kellett foglalkoznom, tényleg csak a picire figyeltem (meg magamra, mert napi 3 órám ment el még a fejéssel :( Én wc-re is alvásidõbe mentem el, innivaló mellém volt készítve, azért sem kellett kimennem, mikor nagyon szüksége volt rám a babámnak. Amint azt az elején is írtam, az lett volna a legjobb, ha magamra tudom kötni, de amíg nem nõtt bele a hordozóba, addig csak üvöltés volt benne. Kb 5 hónapos korától tudom hordozni, megváltás néhány nehéz, sírós napon! Nagyon jó babázást, használd ki ezt az idõszakot, élvezd, ne pedig azon agyalj, hogy mit kéne megcsinálnod!
És egy hónapja csak ölben van? Vagy egy hónapja küzdesz és le akarod tenni? Nyilván van praktika. De komolyan: mit gondolsz, milyen praktika írja felül azt az evolúciós késztetést, ami azt diktálja az utódodnak, hogy szorosan veled legyen, mert akkor van biztonságban? Semmilyen. Van, ami megoldani látszik odeig- óráig, de sajna' ez egy olyan mûfaj, ahol a látszatmegoldások visszaütnek. Hidd el, sokkal könnyebb lesz amint ezt elfogadod, veszel egy nagy levegõt meg egy kendõt és nem vársz a megváltó praktikára.
Hát akkor nincs más hátra, minthogy leteszed és üvölt, majd abbahagyja. 3, azaz három hónapos, tök normális, hogy nem köti le semmi. Olyan is van, az is normális, meg a te gyereked is az. És ne felejtsd el, hogy egy 3, azaz három hónapos babának nem mindegy, hogy vele vagy(= egy légtérben) vagy konkrétan érezhetõ testközelségben. de ha a kézenfekvõt eleve kizárod, akkor hajrá, szoktasd le magadról, tagadd meg tõle az elemi igényét, azt' majd lesz valahogy, de legalább lerázhatod néha.
de. Egyél, mosogass, sminkelj epilálj hátadon a gyerekkel és akkor mindenki jól jár. Lehet, hogy csak pár napig, naponta pár órára kéne magadra venned, feltöltõdne belõled és aztán mehetnél a dolgodra. Tudod, minden igény fennáll addig késztetõ erõként, amíg ki nem elégítik. Maslow, általános iskola biológia.
A kérdező hozzászólása: ...ez már kezd elég b...ó válaszadás lenni, bár nem értem miért. A dolgomat általában akkor igyekszem elvégezni, míg a fiam alszik. 7 kiló, vannak olyan napok, mikor semmi mást nem csinálok, csak vele vagyok, és hurcolom. Nem lehet vele megállni, vagy leülni. 1 hónapja tart ez a csak ölben akarok lenni, nem csak pár napja.
A kérdező hozzászólása: Ha a hintába teszem, leülök vele szemben, ha az ágyra, vagy a játszószõnyegre teszem odahasalok mellé, nem csak a távolból beszélek hozzá. Akkor ezek szerint kedves elsõ, ne egyek, ne menjek Wcre, nem fõzzek, ne porszívózzak föl, had álljon halomban a sok mosatlan, ne mossak, ne terítsem ki a ruhát, had büdösödjön a gépbe??? Igen, míg ezeket (a fõzés-mosogatás-porszívózás kivételével, mert azokhoz hazavárom a férjemet a munkából, addig õ van vele) megcsinálom, beteszem az ágyába, és kimeredésig ordít. Jól jönne valami ötlet, amivel egy 3, azaz 3 hónapos babát lehetne szórakoztatni, míg a hátam és a karom pihen egy kicsit!
A kérdező hozzászólása: :> Köszönöm!
Van ilyen idõszak, nálunk is volt pár ilyen nehéz hét, de hidd el, el fog múlni. Kitartás.Vedd ölbe, nagyon fog szeretni érte:-)
A kérdező hozzászólása: Persze, természetesen fölveszem, ha sír, csak abban reménykedtem, valaki tudna tanácsolni valamit, amitõl nem ordítana rögtön, ha lerakom.
Az én babám 11hetes, és nagyon jó baba, nem panaszkodhatok rà, viszont nekünk is vannak ilyen napjaink. A mai is hasonló volt, egy mosást nem tudtam elindítani, még az apjával sem volt el. Próbálkoztam kisággyal, cumival, játszószõnyeggel, semmi! Csak ha felvettem és vittem magammal, akkor hagyta abba. Végül cicire raktam azon elaludt, ilyenkor fél órára le tudtam tenni kb. Nekem ez az egyetlen fegyver vált be. De ezt sem lehet mindig, hogy folyamatosan a cicin lóg, egész nap....
Kitartás és türelem! Nehéz idõszak, de el fog múlni! Az enyém is ilyen volt, míg haza nem jött a férjem a melóból enni sem tudtam, nemhogy fõzni. A házimunkának mindegy hogy mikor csinálod meg, a babának most ez kell, hogy babusgasd.

18 hetes kismama vagyok, mindenért sirok, nemrég házasodtunk össze, új hely+anyós, szextilalom, párom sokat dolgozik. Majdnem minden nap sirok. Ti is? Ugye nem ártok a babánknak? Egy idő után már azért sirok, mert miért sirok.

Legjobb válasz: Ez egy idoszak es igen nagyon nehez de kitartas hisz nem akar neked senki roszat.Nagyon nehez ez annak aki benne van de ezen is keresztul kell esni en a masodikat varom es nem anyira siros hanem inkab retenetessen ingerult vagyok nem viselem el ha valaki olyat mond vagy tesz ami nem jo nekem akkor inkabb jobb ha nem kerul az utamba utana,en is anyosekkal lakom es a parom meszire utazik dolgozni havonta egyszer latom. Neked azt tanacsolom hogy probalj meg anyosekkal belsosegesseb viszonyt kialakitani mivel lehet hogy ok vannak legtobbet veled es meg fogjak erteni csak el kell mondanod hogy te nem akarsz senkit bantani csak most minden uj stb amit le is irtal.Meglatod konyebb lesz es hat kitartas.Majd kesobb jobb lesz.

Ez egy idoszak es igen nagyon nehez de kitartas hisz nem akar neked senki roszat.Nagyon nehez ez annak aki benne van de ezen is keresztul kell esni en a masodikat varom es nem anyira siros hanem inkab retenetessen ingerult vagyok nem viselem el ha valaki olyat mond vagy tesz ami nem jo nekem akkor inkabb jobb ha nem kerul az utamba utana, en is anyosekkal lakom es a parom meszire utazik dolgozni havonta egyszer latom. Neked azt tanacsolom hogy probalj meg anyosekkal belsosegesseb viszonyt kialakitani mivel lehet hogy ok vannak legtobbet veled es meg fogjak erteni csak el kell mondanod hogy te nem akarsz senkit bantani csak most minden uj stb amit le is irtal.Meglatod konyebb lesz es hat kitartas.Majd kesobb jobb lesz.
Én is nagyon sírós voltam az elsõ 11 hétben, szintén a túl sok és gyors változástól. Ellmúlik!! Fel a fejjel! Gondolj a bébidre, majd a tudat, hogy van, erõt fog adni! Kitartás!
Próbálj kicsit pozítívan gondolkodni, mert az állandó sírás nem tesz jót a babádnak. Kiegyensúlyozottnak kellene lenned, mert ha túl zaklatott vagy, szerintem ez nyugtalanná teszi a gyereket is. PErsze én is érzékeny vagyok, van amikor elsírom magam valamin, de ez csak percekig tart. Légy türelmes magadhoz, a férjedhez, és próbáld kihasználni még azt a pár hónapot, amíg nem vagy 24 órás szolgálatban. Olvasgass, hallgas zenét, sétálj és ábrándozz a születendõ gyermekrõl. MEglátod, sokkal jobban telnek a napok majd. (27 hetes mami)
Miért sírsz? Mert ha bánatodban, félelmedben, akkor az nem jó a babának. Ha csak a hormonok, érzelmek miatt, az nem baj. Mi is 20 hetesen házasodtunk, de ez nem ok a sírásra. Új hely sem, ismerkedj, sétálj, keress anyukákat, járj terhestanácsadásra, barátkozz anyukákkal, élvezd ha jó idõ van. Párom nekem is sokat dolgozott, dolgozik, ma is 22-kor ér majd haza, reggel 6-kor ment el, elsõ terhességem is így csináltam végig-egyedül egy ismeretlen városban, akkor költöztünk esküvõ után, senkit nem ismertem, egyeddül voltam. Szextõl mi is el voltunk tiltva, nem minhta férjemnek ilyen munkabeosztás mellett lett volna rá ereje-ideje....Ki lehet bírni, mindent a babáért!! Nem kell sírni, élvzed a terhességed, vissza nem hozhatatlan idõszak!!! A második már közel sem olyan, én visszasírom elsõ terhességem.)) Ha gondolod, írj privit, dumcsizzunk:-)
hát azért a mindennapos sírás nem velejárója a terhességnek! Próbálj most a babádra koncentrálni! anyósoddal ha jól kijöttök próbálj beszélgetni, pároddal ha otthon van, menjetek le jó nagyot sétálni, a szextilalmat meg egy kis házi masztival stleg enyhítheted.
jaj de aranyos vagy:) ))) ezek a hormonok, és ez lesz szülésig sõt még utána is kicsit! Velejárója a babavárásnak:)
Ha nem vagy veszélyeztetett, akkor nincs szextilalom, és amúgy is létezik a szexnek több formája....

Miért sír a kutyám már 2 napja?

Hozza nekem a játékát, és ha játszom vele, egy idö után ugye elfárad, elfekszik és utána folytatja a nyüsszögést. Apu azt mondta, hogy féltékeny a barátom miatt, de próbáltuk azt is, hogy mind a ketten(barátom meg én) vele foglalkozunk, de akkor is ez megy. És már nagyon kiakasztó, hogy hazajövök és ezt hallgatom estig. Ágyba jönni akar hozzám, bújik folyamatosan, meg mikor nem vagyok itthon, szétszórja a ruháimat, az ágyamat szétturja...nem rág meg semmit, csak mintha az én ruháimon pihizne mig nem vagyok itthon. Lehet, hogy valami betegsége van? Vagy lehet nekem van bajom és azt érzi? Légyszi segítsetek, mi baj lehet és, hogy mivel tudnék ellene tenni. (a kutyusom 5 éves puli)

Legjobb válasz: Eszedbe sem jutott hogy esetleg fáj valamilye? És azért bújik, megy hozzád, mert tõled várja a segítséget (mert te vagy a gazdája)? Ahelyett hogy kiakadnál amiért sír, elkéne vinni orvoshoz! Lehet fáj a gyomra, vagy a foga, vagy akármilye! Szegény kutya, képzeld már el ha pl fekélyes lenne a gyomrod és 2 napig nem látna orvos és nem tudnád senkinek elmondani hogy fáj, csak sírni tudnál! Micsoda szörnyûség az! Vigyétek el orvoshoz!!

Eszedbe sem jutott hogy esetleg fáj valamilye? És azért bújik, megy hozzád, mert tõled várja a segítséget (mert te vagy a gazdája)? Ahelyett hogy kiakadnál amiért sír, elkéne vinni orvoshoz! Lehet fáj a gyomra, vagy a foga, vagy akármilye! Szegény kutya, képzeld már el ha pl fekélyes lenne a gyomrod és 2 napig nem látna orvos és nem tudnád senkinek elmondani hogy fáj, csak sírni tudnál! Micsoda szörnyûség az! Vigyétek el orvoshoz!!
Próbáld ki mi van ha csak te vagy ott vele. Vagy felváltva próbáljátok ki, addig a másik menjen ki a szobából. Így kiderül tényleg a féltékenység-e az oka. Ha továbbra is sír vidd el SÛRGÕSEN orvoshoz! (A pénzt meg nem kell sajnálni.)
Nem, nem neked lehet bajod, hanem NEKI. Vidd orvoshoz. (és már bocs, de mi az, hogy "nagyon kiakasztó, hogy hallgatod estig" a sírását? nem vagy te egy kicsit /nagyon/ önzõ??!)
Teljes mértékben egyetértek az elõzõvel, VIDD EL ÁLLATORVOSHOZ!!!!!!
"Eszedbe sem jutott hogy esetleg fáj valamilye" - talán VALAMIJE??? tanuld már a nyelvtant is!
Tudod miért viszi oda a játékát, hm?Pontosan hogy kezdjél vele valamit, foglalkozz vele, figyeljél rá.ilyeneknek nem való kutya ilyen szánalmas embereknek.Kicsit gondolkozni kéne, gondolkozni!!!
Lõdd le! Nem fog sírni. Neked is könnyebb lesz - megoldódik. MINEK NEKED KUTYA?
Nem olvastam el a többit, DE... Mindenképpen vidd orvoshoz!! A miénk akkor ragaszkodik ennyire a gazdihoz, ha beteg. Szinte tapad ránk, hogy ne menjünk el, hihetetlenül megtudja magyarázni, hogy segítségre van szüksége. Ha vele is foglalkoztok nem csak egymással, akkor biztos hogy nem csak a féltékenység a baja, pláne ha nyüszög is. Lehet hogy fáj valamilye.
Senki nem várja el, hogy bármelyik kutyás kapásból mindent tudjon a kutyák összes lehetséges gondjáról, bajáról, betegségérõl, teljesen normális, ha valaki segítséget kér!! DE! Nekem az elsõ dolgom az lenne, hogy orvoshoz viszem, és ha a doki kizárta a betegséget, akkor ülnék le a gép elé, és tenném fel itt a kérdéseimet. Én még soha nem tudtam tétlenül hallgatni, hogy a kutyám akár csak egy fél napig nyüszít és én nem tudom mi baja. Nem kell érteni hozzá, arra ott az orvos!!
"Hihetetlen mekkora köcsögök a kutyások:) " ééés neked is van kutyád, úgyhogy JÓ AZ ÖNKRITIKÁD!!!!
Állatorvos! Állatorvos! Meg szidni õt, hogy milyen rossz gazda! Ehhez értetek. Szánalmas, nagyképû, önelégült csürhe...
Utolsó válaszoló: Jól vagy?! ... nem, ne is válaszolj... csak töröld le a habot a szádról, mert még veszettnek néz egy állatorvos...
A kérdező hozzászólása: Nem sajnálom rá pénzt...ezt bizonyitja, hogy kb 2 hónapja majdnem 50 ezer ft-ot ott hagytam az orvosnál mert bõrbetegsége volt és kezelni kellett, 1 hétig minden nap dokinál voltunk másfél órákat kezeléseken...ugyh nekem ne mondja itt senki h rossz gazdája vagyok.elöször azért nem vittem dokihoz mert régebben is csinálta ezt de akkor csak féltékenységbõl, de most nem.amugy nem sir akkor mikor apuval van itthon..de nem is tudom mit magyarázkodok...ezen az oldalon szinte mindenki arról hires h leszólja a másikat, mintha ö különb lenne...de hát mindenki magából indul ki...jah és "köszönöm" a válaszokat!!
Te meg töröld ki a fenekemet, a nyelveddel, idióta...
kérdezd meg apudat, hogy akkoris nyûszít e, ha te nem vagy otthon. ha akkor nem sír, mikor csak apáddal van otthon, akkor valszeg nem beteg. akkor az a baja h aztakarja h foglalkozzál vele. ha viszont akkoris sír, mikor apáddal van csak otthon, akkor bizony fájdalmai vannak.
Nézd át a szõrét is hátha valami élõsködõ van a bõrén ami csípi vagy viszkethet neki. Hasonló nekem is volt a kutyimmal és valami kullancsos baja lehetett kapott szurit, de sajni már nem segített rajta :( Doki a legbiztosabb megoldás, ne várj vele sokáig.
Hihetetlen mekkora köcsögök a kutyások:) Miért lenne rossz gazda azért mert nyüszít a kutyája és nem tudja kapásból mi baja? Attól hogy valaki szereti a kutyáját még nem kutyaszakértõ, ebbe se lehet egy nap alatt beletanulni. Amikor nekem kutyám lett, ugatott rám mert játszani akart, én meg azt hittem meg akar harapni...
Nem írta, hogy sajnálja. Csak azért írtam mert szeretem a kutyákat.
"Nem hiszed hogy fáj neki valami" honnan veszed, megkérdezted tõle és azt mondta hogy nem fáj semmi?? Vagy ezt mégis hogy gondoltad? Nagyon mellébeszélsz én azt látom! Nagyon rossz gazdája vagy a kutyádnak. Én a helyedben elszéggyelném magam de alaposan és holnap reggel az orvosnál indítanám a napot! Ha meg sajnálod a vizsgálatra azt a kb 2ezer forintot akkor neked tényleg nem való kutya!!
Nézd, tényleg el kéne vinned orvoshoz. Ha akkor is nyüszít, amikor minden oké lenne, nem lenne oka... Valószínûleg azért megy hozzád, meg a cuccaidhoz, mert az valamennyire megnyugtatja. Vidd el, és ha nem találnak semmit, akkor lelki problémája van. Így marad a kutyaszaki. Neked is jobb lesz és a kutyádnak is.
22:11 te panaszkodsz mikor nem is tudod hogy írják, sovány malac vágtába vedd elõ a nyelvtan könyvedet te kis p*cs
A kérdező hozzászólása: apuval *van itthon
A kérdező hozzászólása: Már bocsánat, az egy dolog h kicsit kiakaszt, de az nem azt jelenti, hogy kimutatom neki...ugyanúgy figyelek rá! Nem a lebaszásokat kértem, hanem véleményt normális hangnemben. Amúgy szeretném hozzátenni, mikor csak apuval vagyok itthon, akkor is folyamatosan az ajtóban vár, mint egy kisgyerek...meg nem hiszem, ha beteg lenne, akkor a játékát hozná nekem.
figyi...nem akarok beleszólni, de szerintem biztos elkéne vinni a kutyádat orvoshoz!és am "apu" mért nem viszi el?õsem veszi észre vagy mi? sürgõsen vidd el orvoshoz...

Ha tudom azt, hogy semmi baja nincs a gyermekemnek, megvolt az esti fürcsi, szopi, nem fázik, nincs melege, a pelus rendben van, és mégis sír. De mindig este csinálja, nappal nagyon szépen elvan. Ekkor miért sír? A hasa sem fáj neki.

Legjobb válasz: Ez jó kérdés! Nekem is hisztizik este. Néha csak egy pár korty tápszer kell neki hogy elaludjon. Nekem se volt még olyan hogy szépen elaludjon. Mintha félnének a hosszú alvástól. Szerintem már annyira fáradt hogy nem tud normálisan elaludni. Próbáltam én is a síratós módszert de az is ideig óráig volt jó. Remélem kinövik. 4 hós anyuka

Ez jó kérdés! Nekem is hisztizik este. Néha csak egy pár korty tápszer kell neki hogy elaludjon. Nekem se volt még olyan hogy szépen elaludjon. Mintha félnének a hosszú alvástól. Szerintem már annyira fáradt hogy nem tud normálisan elaludni. Próbáltam én is a síratós módszert de az is ideig óráig volt jó. Remélem kinövik. 4 hós anyuka
Fáradt, szomorú, nem akar egyedül lenni, és hideg a kiságy a fürdõ után.És ezen felidegesíti magát. Dúdolj neki, míg elalszik!Lehetõleg mielõtt sírni kezdene. Vagy masszírozd meg!
Mennyi idõs, ha már négy hónap körüli, lehet, hogy szívesen fogad valamit amivel elalhat, amit ölelhet, nálunk kicsim egy textilpelust használ erre a célra. Egyszer a kiságyban maradt egy-elõször csak megfogta a csücskét-aztán egyre jobban összebarátkoztak, most el sem tud aludni nélküle.
mennyi idos? nallunk is volt kb 3 het igy , en felvettem es setaltam vele egy pici majd letettem es oda tettem a kezem az arcahoz es halakan magyaraztam neki , aztan odahuztan szep lassan a pledet az arcahoz a kezem helyett, de meg fogtama pledet az arcanal oldalt . es tok jol megnyugodott, ma mar egyedul alszik el estenekt 6 honapos lesz 2 nap mulva. Nekunk a mehlepeny rajta volt az arcan bent a pociba ezert nyugszik meg tole mindig. probald ki hatha nektek is bejonn.
A kérdező hozzászólása: Õ most lesz 2 hónapos pénteken.De már amikor az öltöztetés végénél járok, akkor elkezdi a sírást, és addig amíg fel nem veszem a vállamra, ott szeret nagyon nézelõdni :) Akkor csendben van.De ha leteszem abba nem hagyja.Ez tart este 10-ig, utána szépen elalszik reggel 4-5-ig most már.Szoktam Neki énekelni, arra is megnyugszik, masszírozni azt fürdetés elõtt.Nagyon remélem, hogy kinövi mihamarabb, és átalussza az éjszakát, mert eleinte nagyon sokat megébredt, én meg majdnem leestem az ágyról az álmosságtól.Volt olyan, hogy este 11-tõl nem aludt, sírt, kisebb nagyobb megszakítással elaludt, ez tartott reggel negyed 5-ig.De volt olyan is, hogy 3-szor megébredt, megetettem(anyatejet kap, szerencsére van), utána nem akart aludni, éjjel 3-ig dajkálni kellett.Most már úgy néz ki, hogy kezd beállni a napirendje.Mindenesetre nagyon szépen fejlõdik hála Isten :) Szép napot anyukák!2 hós kisfiú anyukája.
Melegítsd elõ valamivel a kiságyat (vizespalack) mielõtt beleteszed, de ne engedd el, fogd még az ágyban is, beszélgess hozzá, hajolj fölé. Lehet, a fürdõ nagyon felfrissíti, ne akard rögtön utána elaltatni, játszatok még, hadd fáradjon el egy kicsit. Emelgesd magad fölé, nevess neki, hancúrozzon apával, aztán jöjjön valami megnyugtatós, simogatós a félhomályban, s melegben!
A kérdező hozzászólása: Aki utoljára válaszolt nagyon jó ötlet, kifogom próbálni!De természetesen mindenkinek köszönöm aki írt választ a kérdésemre!Valószínû a fürdés után élénkebb lesz.Nagyon szeret fürödni, élvezi már most :) Az öltözésnél kezdi el a hisztijét, és alig akarja abbahagyni.Most lesz 2 hónapos pénteken.Remélem , hogy már jobbak lesznek a napok, és szépen beáll neki, hogy éjszaka aludni kell, nappal többet ébren lenni, stb... Mindenkinek szép napot!Sziasztok.:)

6 hetes a lányom, eddig minden szép volt, aludt evett.3 napja, főként délután és este sokat sír. Kérdésem, fájhat a hasa, vagy miért sír ennyire?

nem bir aludni, mindig szopizna, de már jön ki bel?le a tej, túrós állaggal. Hizni jól hizik. Sírás közben néha tekereg, de a lábait nem huzza fel, inkább megfeszíti.

Legjobb válasz: A hasa fáj, az biztos. Nekünk nem váltak be a csodaszerek, lehet, hogy csak 3 hónapos korában fog ez elmúlni.

A hasa fáj, az biztos. Nekünk nem váltak be a csodaszerek, lehet, hogy csak 3 hónapos korában fog ez elmúlni.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ mindenkinek.Nos ez az állapot 3 napig tartott. most megint jó baba.Nem tudom minek tudható be.
Szerintem hasfájós! Tornáztasd meg, hogy könnyen távozzon a puki.
Szerintem is hasfájás, az én fiam is 6 hetesen kezdte. Simogasd a pociját, és vegyétek a mellkasotokra hogy ott aludjon nekünk ez vált be. Sok sikert!
szia, szerintem is fáj a pocak! Az én fiam volt olyan, hogy hajnali egyig tekeregve ordított szegény. Mi sok mindent kipróbáltunk végül a gripe water vált be, azóta nyugodtabban alszik és kevesebbet fáj a pocakja.

Miért sír a 17 hónapos kisfiam minden második nap szinte reggeltől estig egész nap?

Egyik nap tök jól eljátszik, másik nap meg láthatóan nem tud mit kezdeni magával, összevissza dobálja magát, a lábamba kapaszkodik, de utána az sem jó, ha játszok vele. Akkor sem hagyja abba, ha ráhagyom, és úgy csinálok, mintha észre sem venném.

Legjobb válasz: Ez a hülye idõ az oka. Mi is 17 hósak vagyunk és a játszópajtásunk is. Szinte egyszerre van rossz és jó napjuk. A vihart esõt nagyon megérzik.

Ez a hülye idõ az oka. Mi is 17 hósak vagyunk és a játszópajtásunk is. Szinte egyszerre van rossz és jó napjuk. A vihart esõt nagyon megérzik.

Akinek egy gyereke van az miért sír, hogy fáradt, amikor pihenhetne nappal?

Legjobb válasz: Bár nem emlékszem,hogy valaha nyilvánosan sírtam volna,hogy fáradt vagyok,de az én fiam pl. nem aludt nappal,csak ha toltam alatta a babakocsit,aközben bajosan pihenek.

Bár nem emlékszem, hogy valaha nyilvánosan sírtam volna, hogy fáradt vagyok, de az én fiam pl. nem aludt nappal, csak ha toltam alatta a babakocsit, aközben bajosan pihenek.
Gondolom azért mert pl ha pihenhetne nappal akkor van talán dolga a háztartásban. Én pl ha a pici fent van vele játszom stb.Ha alszik akkor pedig megfõzök és elvégzem a háztartásbeli munkámat.Nekem is 1 van aki 8 hónapos.Már mászik, feláll ugyhogy nem sok idõm van mellette pihengetni...
Elõzõ valaszolóval ertek egyet. Mikor a kisfiam alszik én takarítok, mosok, vasalok, teregetek, fõzök. Illetve az én fiamól kiindulva napi 3x aludt az elsõ 6honapban 3x 20percet. Ezért mire én lefeküdtem és elaludtam volna ont kelhettem volna fel. Tehát ha akartam volna sem tudtam volna aludni.
Az te vagy! Örülj neki hogy tudsz pihenni nappal, mert én pld nem tudok! És nem azért mert vár a házimunka, egyszerûen nem megy! Meg nekem nem is elég fél vagy 1óra alvás mert utána csak fáradtabb és nyûgösebb vagyok. Lehet azt mondani hogy akkor nem vagyok elég fáradt, de ez nem igaz mert a lányom másfél éves koráig rendszeresen éjszakáztunk. Két órát nem tudtam egy huzamban aludni.
Az én 2 évesem nem akar napközben aludni. Így egyszerre kell mindent csinálnom. Fõznöm, takarítanom, játszani vele. Nincs segítségem. Egyedül vagyok vele minden nap. Estére már nagyon elfáradok. De nem sírok, senkinek nem beszélek róla. Nem kell a szánalma, a sajnálata senkinek.
En nem sirok de engem lefaraszt az egy gyermekem meg a haztartas..a ferjem heti 7 napot dolgozik reggel megy este 11 elott soha nem er haza..100nm es a lakad..valahogy mindig talalok vmi munkat ami megakadalyoz a pihenesben..mondjuk ma belesz.rtam az egeszbe 3s nem csinaltam semmit.
3. válaszoló vagyok. Én szeretem a rendet.Ha fent van a lányom pl. õ is szétszór mindent.Azt össze kell pakolnom.Igényli a játékot így ha fent van akkor velem van.Játszunk, sétálunk, hintázunk stb.Ha elalszik akkor csinálom a dolgom.Néha fáradt vagyok de akkor megiszom egy jó kv-ét és mehet tovább a nap..;)
Lehet, hogy az az egy szem gyerek felér három másikkal. :)
Én pl dolgozok és tanulok mellette, de mivel a munka nem bejelentett, nem kötöm senki orrára.
Nekem 1 éves a kislányom és már hónapok óta egyszer alszik nappal fél-1 órát kb. Azalatt nem nagyon tudnék aludni, de életemben nem aludtam nappal, sajnáltam rá az idõt, meg ha pl. régen buli után lefeküdtem nappal utána még fáradtabb lettem így nálam a nappali alvás nem téma. Másrészt meg örülök, ha abban az 1 órában haladok a házimunkával apránként. Pihenni este szoktam, mikor elaszik 9 után, kb. éjfélig tv-zez, olvasok, netezek stb., meg addig van, hogy ébred többször nincs is értelme elaludnom, mert úgyis felébredek, ha sír. Annak örülök, ha reggel még 7 után evés után visszaalszik 9ig, akkor én is alszom vele addig. De panaszkodni nem szoktam senkinek, esetleg a férjemnek mondom, hogy fáradt vagyok estére. Én csak az éjszakai egyben, agyhuzamban alvást igényelném, a nappali nem hiányzik. Jó volt régen hétvégén aludni 10-11ig, az hiányzik azért. :) De sosem feküdtem korán kb. 11-éjfél körül...
A vízszintben pihi számomra nem pihentetõ! Most vagy alszom vagy nem. Ha csak úgy fetrengek akkor fáradtabb leszek mint elõtte!
Van akinek ez bejön. De én csak fáradtabb vagyok tõle. Próbáltam, ha elaludtam és egy fél óra múlva fel kellett kellnem, akkor olyan voltam mint a mosott sz*r. Ha pedig olvasgattam volna, folyamatosan máson járt az eszem. Nem tudtam kikapcsolni. Lehet neked bevállt, nekem nem.
Egyetértek a két elõzõ válaszolóval, az nekem sem pihenõ. Ha meg bealudtam a lencsével a szememen, akkor utána kényelmetlen volt, ha kivettem nem mindig aludtam, szóval macerás volt nagyon... Inkább gyorsan elvégeztem amit kellett, hogy ha ébred a gyerek, akkor elmenjünk vagy vele foglalkozhassak, ne az ebéddel.
nekem se az a pihenés ha fekszek, hanem ha alszok.
A házimunka megvár. - Hát pont ez a baj, hogy nem múlik el magától, csak halmozódik. És ha valaki nem alszik normálisan éjjel, és netán nagy az alvásigénye (nem mindenki ilyen, neked mázlid van, ha nem), azon a nappal él óra nem segít, sõt, rajtam még ront is - masszív fejfájással, kialvatlanul ébredek. Ezért nem is szoktam ledõlni. Csodálkozom rajta, hogy ilyen kérdést teszel fel, pedig vannak gyerekeid. Ilyet az szokott kérdezni, aki még soha nem látott közelrõl kisbabát.
Én nem sírok! De nem tudok és annyira nem is akarok pihenni. Takarítás, fõzés, mosás, játék a gyerkõccel, séta, bevásárlás, fürdetés, meg szoktam beszélni neten a barátaimmal. Na, ha lefeküdnék pihenni, akkor ... pl nem lenne kész a mosás, vagy nem mennénk le sétálni.
Sosem sírtam szerintem emiatt.Bár ha a 2 éves fiam otthon van mellette nem lehet pihenni csak ha összejön a délutáni alvás, amúgy bölcsis mert párommal tanulunk és dolgozunk, a lakás rendbe tartását, takarítását is akkor csinálom amikor már vagy még nincs otthon a fiam.Nem értem akinek több van miért fúj arra akinek egy gyereke van.
Miért 1 gyerekesek, sógornõmnek 3 van, simán eljátszanak egymással, van ideje mindent megcsinálni. Az enyém ritkán alszik nappal és mindig a fenekemben van.
A kérdező hozzászólása: én nem konkrétan alvásra gondoltam, hanem pl. elfekszelt, közben könyvet olvasgatsz, a lényeg, hogy pihizz, kikapcsolj vízszintben.
A kérdező hozzászólása: úgy értem, amikor alszik a kicsi, ha anyuka aludna vele fél órát, máris kipihentebb lenne. A házimunka pedig megvár. Én mindig pihentem amikor csak 1 gyerekem volt.
Ja és köszi annak aki lepontozott.Puszilom..:*
Gyerektõl függ. Egy barátnõmé mire délben elaludt és mire anyuka is elszunnyadt volna, már kelt is fel. Nem volt idõ, hogy kipihenje magát az anyuka. Az enyém meg 2-3 órákra bealudt úgy, hogy még csak meg se rezzent, amikor a szomszéd pont az alvásidõben ütvefúrózott. Úgyhogy nem olyan egyszerû ez a "feküdjön le anyuka, majd a házimunka megvár.." Na meg van olyan gyerek, aki mellett semmit nem lehet csinálni, és anyuka végre ki tud teregetni vagy megfõzni anélkül, hogy a gyerek ne üvöltene int a sakál... Na nekem a második volt ilyen, magamra kellett kötni és ott lógott a hátamon, különben ordított mint a vadszamár.
Én pl. mióta megvan a kisfiam (2, 5 éve) kb. 3x tudtam aludni a déli alvása alatt, és bizony rengetegszer voltam nagyon fáradt. Én hiába próbálom, nem tudok elaludni napközben. Illetve többször volt olyan hogy éppen elaludtam volna, és kelt is fel a gyerkõc kb 40 perc alvás után. Igaz hogy én nem siránkozok hogy fáradt vagyok, de azért az hogy valaki fáradt egy gyerek mellett, az nem ennyire csodálkoznivaló. Minden gyerek más. A mi kisfiunk pl. igazi kétemberes gyerek, és ez nem panasz, hanem tény. Le lehet fáradni mellette. És ráadásul keveset is alszik napközben. Max. 1 órát. Azalatt a fél óra alvás alatt nem töltõdsz fel.
Az is lehet, hogy az illetõ nem tudja jól beosztani az idejét, vagy nem tud róla, hogy pihenhetne..:-) Én például hetekig állandó készenlétben voltam, amikor megszületett a lányom, aztán észre sem vettem, hogy kialakult a napirendünk, akár bele is kezdhetnék valamibe...kellett kis idõ, de aztán leesett, hogy nem is olyan szörnyû, és szinte mindent meg tudtam csinálni mellette.egészen addig, amíg kúszni mászni nem kezdett...
9-es vagyok. Csókoltatom a lepontozókat! Kívánok nekik kétszer olyan természetû gyereket mint a lányom!:) Õ tipikusan többemberes baba volt, aki mellett még enni vagy wc-re menni sem lehetett úgy hogy ne üvöltsön. Egész nap kézben fogtam hogy ne sírjon, mert már zörgettek a panel falán.:( Nappal aludt 1órát sem, azt is részletekben. Éjjel fél-1óránként kelt! A férjem 12órázott, segítségem senki!:(((
A kérdező hozzászólása: én is szeretem a rendet, de magamat annál jobban szeretem:) ezért gondoltam magamra is, ledöltem vele együtt
3-as vagyok ismét. Sokszor ha lefekszem mikor õ vagy nem vagyok álmos, vagy mire elszundítok felkel.Akkor mi értelme, hogy lefeküdjek?Még fáradtabb vagyok mikor kelni kell mint elõtte...
Ilyen kérdést?!?! Azért mert más anyuka alszik ha a gyereke is, az egy dolog...De én pl ha alszik, akkor fözök, takaritok, meg esetleg leülök a gép elé kicsit.És fáradt vagyok, mert a 9hós lányom egész nap nyávog, hogy felhivja a figyelmet magára.Elmászik mindenfelé, feláll igy szaladgálok utána.És mindemellett 2x alszik, egyik alvásra befér a fõzés, másikra meg a takaritás.Ha ébren van, vásárolni megyünk és a 4.emeletre kell felcipelnem a 9, 5kilós gyereket a csomaggal.Ha épp itthon vagyunk, akkor meg játszunk és nyuzzuk egymást.Örülj neki ha te aludhatsz, mert mindent megcsinál más otthon.

Miért sír már 2 napja a kutyám?

ha éppen nem játszik, vagy nem fekszik elkezd sírni és néz. mik lehetnek ennek az okai?

Legjobb válasz: Vidd el orvoshoz holnap!

Vidd el orvoshoz holnap!
Unatkozik, stresszes, vagy fáj neki valami.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!