Találatok a következő kifejezésre: Miért sír a babám (95 db)

Honnan fogom tudni, hogy miért sír a babám?

Pl. minden alkalommal ellenorizzem a pelenkajat, vagy probaljam etetni.

Legjobb válasz: Lehet, hogy buta válasz, de többnyire nem fogod tudni, miért sír. A kisbabáknál viszont az a jó, hogy viszonylag kevés dolog miatt sírnak (éhesek, szomjasok, fáznak, melegük van, kényelmetlen a ruha, egyszerûen csak a közeledben akarnak lenni, stb., rosszabb esetben fáj valamijük) Ilyenkor szerintem mindannyian megpróbáljuk szépen sorban megtalálni, hogy éppen akkor miért sír. Kialakul azért egy sorrend szerintem mindenkinél, hogy mivel próbálkozik. Állítólag vannak nagyon szakképzett kisbabák, akik másként sírnak, ha éhesek és másként, ha mondjuk hiányzol nekik. Hát ... lehet, hogy én voltam nagyon alulképzett anyuka - vagy az én kisbabám másként mûködött - de én ilyesmit nem tapasztaltam.

Lehet, hogy buta válasz, de többnyire nem fogod tudni, miért sír. A kisbabáknál viszont az a jó, hogy viszonylag kevés dolog miatt sírnak (éhesek, szomjasok, fáznak, melegük van, kényelmetlen a ruha, egyszerûen csak a közeledben akarnak lenni, stb., rosszabb esetben fáj valamijük) Ilyenkor szerintem mindannyian megpróbáljuk szépen sorban megtalálni, hogy éppen akkor miért sír. Kialakul azért egy sorrend szerintem mindenkinél, hogy mivel próbálkozik. Állítólag vannak nagyon szakképzett kisbabák, akik másként sírnak, ha éhesek és másként, ha mondjuk hiányzol nekik. Hát ... lehet, hogy én voltam nagyon alulképzett anyuka - vagy az én kisbabám másként mûködött - de én ilyesmit nem tapasztaltam.
Csatlakozom az elõttem szólóhóz!
Szerintem kb.lehet tudni, de csak pár hónap után, mikor már kb.beállt a napi program. Tehát mikor már jön a kajaidõ és nyugizik akkor valószínû azért, mert érzi az idõt. De mikor újszülött akkor én nem tudtam mi baja lehet. A fiam 2hós koráig pl.csak rajtam vagy a babahordozóban volt hajlandó aludni, ha leraktuk tuti sírt. Aztán egyszercsak elvágták ezt és az ágyában dendizik. De nálunk a két gyerek egyáltalán nem volt sírós/ordítós. Inkább csak nyugiztek(nem tudom jobb szóval jellemezni). Ki kell tapasztalni, de ne várd, hogy egybõl mindent kitalálsz hogyan kell csinálni, mert a sok könyv amit a védõnõ ad nem ír le mindent. Türelemjáték :)
Az elején úgy mûködsz majd mint egy rejtvényfejtõ-kisiparos :) Amikor már kicsit nagyobb a baba, akkor tényleg érezni fogod, hogy most miért is sír. Másként sír majd ha éhes és másként ha álmos, vagy épp fáj valamije. De ez nem 2-3 hetes korában lesz. Meg ugye anya és baba válogatja. Pl. anyukának mennyire jó a hallása. Érzékenyebb fülû anyukák az egészen apró eltéréseket is meghallják. Azon kívül a baba is egyéniség. Van aki könnyebben kommunikál a sírással van aki nehezebben. Pl. az autista babák teljesen egyformán sírnak, mindegy miért.
Én nagyon sokáig nem tudtam megkülönbözetni a baba sírásait, persze ha fél órával korábban cseréltem ki a pelust, akkor gyanakodtam rá, hogy nem az a baj, meg ezt azért ki lehet tapasztalni. Most három hónapos a fiam, mostmár az evésben és az alvában jól beállt nála egy ritmus, így általában kizárásos alapon jövök rá, hogy miért sírhat. De van olyan is, amikor egy baba CSAKból sír, mert mondjuk sok új élmény érte egy nap, vagy feszült, és õ még csak így tudja levezetni. Sok kisbaba sír néha elalvás elõtt, hogy a megmaradt energiáit így vezesse le, ilyen is van.

Csak én vagyok úgy, hogy nem tudom miért sír a babám?

Tisztába van rakva, evett, ivott,hasa nem fáj, és mégis sír. Hiába dédelgeti az ember, sír. Az én lányom ilyen, sokszor elképzelésem sincs a sírás okáról, és ez eléggé kiborít.

Legjobb válasz: Nem vagy egyedül. Az én kisfiam 11 hónapos, de még a mai napig nem tudom mindig eldönteni, hogy miért sír. Olyan 6-7 hónapos koráig pedig lövésem sem volt. Mindenki azt mondta, hogy hamar megtanulja az ember megkülönböztetni a sírásokat. Hát az én gyerekem mindig tök egyformán sírt. Torkaszakadtából :-)

Nem vagy egyedül. Az én kisfiam 11 hónapos, de még a mai napig nem tudom mindig eldönteni, hogy miért sír. Olyan 6-7 hónapos koráig pedig lövésem sem volt. Mindenki azt mondta, hogy hamar megtanulja az ember megkülönböztetni a sírásokat. Hát az én gyerekem mindig tök egyformán sírt. Torkaszakadtából :-)
hát én mostanában kezdem kapisgálni a különbözõ sírásokat... mármint megkülönböztetni. 3 hónapos. Amire rájöttem, hogy ha leteszem és negyed óra alatt nem alszikbe, akkor még éhes maradt. Ismerem már a fáradtvagyok sírását, meg a fájvalamim sírását is:) Ranschburg Jenõ bácsi szerint 8 típusú sírás val, van is rróla egy mp3 file-om, mármint amiben elmondja hogy melyik sírástípus mit jelent. Ha gondolod elküldöm emailen.
Nekem is küldd el légyszi!!!! Köszi! Én sem igazán tudom sokszor eldönteni, hogy mi a sírás oka....
A kérdező hozzászólása: Igen, az nagyon jó lenne ha elküldenéd, megköszönöm!!
ÁÁ dehogy én sem tudom miért sír. Szerencsére keveset sír de akkor sem tudom miért csak mindent végig próbálgatok ami szóba jöhet aztán majd lesz valami. :) 9hós

Miért sír a babám ennyit?

Csak evésnél nem sír,utána viszont folyamatosan. Van elég tejem. Felveszem hogy megnyugodjon de semmi haszna. Tisztába teszm,büfiztetem, fürdetem hogy megnyugodjon de nincs eredmény. Sajnos egy picit hasfájós,de végis sírja az egész napot, aludni nem alszik. Mit tegyek? 5 hetes

Legjobb válasz: Lehet hogy egy kicsit hülyeség,habár az orvos azt mondta hogy nem rossz ötlet,de nekünk nagyon bevállt.1 hónapos kortól lehet nekihasfájásra adni a Gripe Water nevügyógyszert.Illetve nem is gyógyszer inkább csak gyógyvíz.Elég édeskés íze van ezért a babák álltalában szeretik (legalábbis az enyém nagypon)Nálunk ugyan ez volt hogy nagyon sokat és állandóan sírt.Aztán rájöttem hogy ettõl a gripe wter-tõl megnyugszik.nem azért mert rögtön elmulasztja a hasfájását,sõt lehet azon nem is segít úgy ahogy kéne,de az íze miatt nyugodt lesz.Na már most ugye nem lehet neki mindig adni,hiszen ebbõl is meg van a limit hogy mennyit szabad egy nap.De ha nagyon sír én belemártom a cumiját egy kis Gripe Water-be utánna amikor olyan a cumi beadom neki,és már nyugodt is.Nekünk bevállt,pedig hidd el a miénk is hiszi bajnok a javából. De ez tutira mindig bejön.Szerintem próbáld ki baja nem lesz tõle.

Lehet hogy egy kicsit hülyeség, habár az orvos azt mondta hogy nem rossz ötlet, de nekünk nagyon bevállt.1 hónapos kortól lehet nekihasfájásra adni a Gripe Water nevügyógyszert.Illetve nem is gyógyszer inkább csak gyógyvíz.Elég édeskés íze van ezért a babák álltalában szeretik (legalábbis az enyém nagypon)Nálunk ugyan ez volt hogy nagyon sokat és állandóan sírt.Aztán rájöttem hogy ettõl a gripe wter-tõl megnyugszik.nem azért mert rögtön elmulasztja a hasfájását, sõt lehet azon nem is segít úgy ahogy kéne, de az íze miatt nyugodt lesz.Na már most ugye nem lehet neki mindig adni, hiszen ebbõl is meg van a limit hogy mennyit szabad egy nap.De ha nagyon sír én belemártom a cumiját egy kis Gripe Water-be utánna amikor olyan a cumi beadom neki, és már nyugodt is.Nekünk bevállt, pedig hidd el a miénk is hiszi bajnok a javából. De ez tutira mindig bejön.Szerintem próbáld ki baja nem lesz tõle.
Bugyolád be puha takaróba és úgy próbáld altani, biztos fáradt azért is sír annyira. Istenem milyen nehéz ez az idõszak, de aztán olyan jó lesz."Hajtson háromszög alakúra egy puha babatakarót. Tegye rá háttal a babát úgy, hogy a hajtásvonal a nyakánál legyen. A kezeit rakja a teste mellé és a takaró egyik sarkát hajtsa rá nem túl szorosan a testére. Ismételje meg a másik oldalon." 2 hónapos kortól már a kezeit szabadon kell hagyni. Nálunk ez nagyon bejött úgy aludt minta bunda.
Ha kiviszed setalni akkor is sir a babakocsiban? Miota csialja? Es milyen a sirasa szerinted? Olyan mint, aki csak unatkozik vagy olyan siras mintha fajna valami? Ha nagyon nem tudod megvigasztalni kerj segitseget a vedonotol vagy gyerekorvostol.
Csak még nagyon az elején vagy... :) ilyenkor még én sem tudtam, miért sir egész nap és én azt csináltam, hogy inkább egésznap cicin volt... most már 4 hós nyugodt baba
A kérdező hozzászólása: A levegõn elalszik kb.15 percre utána sír. A sírás változó van olyan amikor gögicsél (mikor már fárad a sírásba), de olyan is amikor torka szakadtából ordít. Ilyenkor azt érzem hohy rossz anya vagyok mert nem tudom hogy Neki mi a jó. Én is sokat tettem cicire elõször, de túl sokat evett a doktornõ szerint. Most megpróbáljuk betartani a kettõ/két és fél órát, de még rosszabb.
Most szokja a külvilágot. Jó meleg otthona volt a pocidba, mostmeg ez a csúnya világ:) )) Az én babám 2 hónapos koráig sírt, de azóta napról-napra jobb a helyzet. Kitartás. Érezze, hogy ott vagy mellette, érezzen Téged - öleld, szoptasd.
Vagy a hasikája fájdogál (a meleg fürdõvíz is segít rajta, gyengéd hasmasszírozás), vagy éhes még (méred, hogy mennyit sikerült ennie egy -egy szopizásnál, biztos elég-e neki), vagy az is lehet hogy visszabukizza a tejet és az marja a nyelõcsövét. Próbáld ki esetleg etetés után nem vízszintesen letenni, hanem pl a kezedben kicsit függõlegesen tartani, hogy akkor is sír -e .
... és ne izgulj, nem vagy rossz anya azért mert sír a babád :o) Késõbb könnyebb lesz majd eldönteni, hogy miért sír és akkor segíteni is rajta. Addig végig kell próbálni mindent :o)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget, mindent ki fogok próbálni, remélem valamelyik beválik és nyugodtabb lesz a babóca.


Miért nem tudom még mindig, hogy mikor miért sír a babám?

Már 11 hetes a babám, de még mindig sokszor nem tudom, hogy mi a baja.Nagyon sírós, és nem tudom, hogy miért...Amikor eljön az evés ideje, akkor gondolom, hogy éhes és azért sír, de amúgy sosem tudom eldönteni.Ez hogyan lehetséges?Más is van így?

Legjobb válasz: rá fogsz jönni,adj még egy kis idõt magatoknak.nekem 5 és fél hónapos a kisfiam és van,amikor még most sem tudom,miért sír.

rá fogsz jönni, adj még egy kis idõt magatoknak.nekem 5 és fél hónapos a kisfiam és van, amikor még most sem tudom, miért sír.
Nem lehet mindig tudni, hogy mi a baj. Néha nincs is baj, csak közelségedre vágyik. VAgy kicsit fáj a hasa, vagy mocorog a foga, vagy simán nyügi ettõl a szar idõtõl... Ne görcsölj ezen. Ha megteszel érte mindent, nem éhes, van tiszta pelus, melegben van és nem fázik, akkor többet nem tehetsz, csak beszélj hozzá és ringasd.
Az én kisfian is nagyon sírós volt, sokat volt kézben, de hiába, ott is sírt, nem tudtam megnyugtatni. Elõszõr mindig a szoptatással próbálkoztam, aztán a peluscsere stb. 4 hónapig én sem tudtam miért sír. Csak ezután alakult ki nálunk, hogy rájöjjek mi a baj. Kitartás.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat:) Szerencsére ha felveszem mindig abbahagyja a sírást, még akkor is, ha mondjuk éhes.De nem babusgathatom egész nap, csak hogy ne sírjon.Én is azzal nyugtatom magamat, hogy mindent megtettem ami tõlem telik, megetettem, tisztába raktam, többet nem segíthetek rajta...De aztán jön a lelkiismeret furdalás, hogy biztos keveset foglalkozok vele...ami valahol igaz is, de rengeteg teendõm van itthon is.Sírhat azért is, mert egyszerûen unatkozik?
Hát igen:) keres Téged, unja a banánt egyedül:) amúgy van napirendetek? Ha nem igazán, próbáld a folyamatok sorrendjét ugyanugy tartani és kb tartani az evési és alvási idõszakokat, mert akkor lassan Õ is fogja tudni, mi után mi következik, a rendszer a babákat és az anyukákat is megnyugtatja:) sok szeretet és simogatás:)
A kérdező hozzászólása: Nem igazán van napirendünk, hiába próbálom betartani.Egyedül a fürdetés, ami mindig este 8-kor van, de tegnap is reggel 7-kor kelt, ma meg fél 9-kor.A szopizás is sokszor másfél óráig tart...Sajnos így lehetetlenség:(
8.5 hós a fiam, de még mindig van, hogy nem tudom miért sír :(((. Meg lehet érte kövezni, de ez van. Bizony sírhat unalmában is, vagy azért is, mert anya kell neki. Próbálj minél többet lenni vele és babusgatni. Annak idején 1 szabad órám nem volt a fiam mellett. Aztán amikor már érdekelte a nagy világ, egyre többet játszott egyedül. Ma már van, hogy 1.5-2 óráig felém sem néz!
vegyél egy hordozókendõt, tekerd bele, õ nyugodtan elnézelõdik, vagy alszik, te meg teszed a dolgod. közben tudod, mit csinál a babád, hiszen rajtad lóg, nem kell folyton befutnod a szobájába, rengeteg inger éri õt, fejleszti az egyensúlyérzékét és Anya is vele van:)

Miért sírnak a babák sétából hazaérkezés után?

Legjobb válasz: Az enyém sem sir de,hapici a bab akkor lehet az elsõ válasz a megoldás,ha nagyobb akkor lehet még nem akar haza menni!

Az enyém sem sir de, hapici a bab akkor lehet az elsõ válasz a megoldás, ha nagyobb akkor lehet még nem akar haza menni!
Mert megáll a babakocsi és nem érzik azt a ringást.A ringás megnyugtatja õket.
Szerintem ez eléggé általánosítás. Az én babám nem sír sétából hazaérkezés után, kivéve, ha éppen akkor éhes vagy valami baja van. Egyébként valószínû amiatt, amit az elsõ írt.
enyém sem sír.
Az enyém sose sírt/sír :/ Megérzi az otthon illatát és rögtön elvan a játékai között.....
az enyem ebredes utan sir a kocsiban mert megszomjazik, de nehany korty utan semmi baja

Miért sírt a babám? Kisfiam 4 hós és nagyon nyugodt baba volt tegnap d. Utánig utánna csak sírt meg sírt.

Elképzelhetö az hogy jön a foga? Vagy fájt a hasa? Azért gondolom elösször is hogy a foga mert eléggé fehér a kis innye. A hasát meg azért mert tegnap d.elött babot ettem ja és szopizik. Mijen az mikor a foga jönn?? Az este adtam neki egy nurofen kúpot és utánna egy fél óra mulva el is aludt és reggelig. Most jelenleg semmi baja. Vagy megint este fog ez jönni?,

Legjobb válasz: Ahogy írtad, lehet a pocija, lehet fogacska, de frontok jönnek-mennek és telihold van!! Sajnos sok minden befolyásolja a baba hangulatát:(

Ahogy írtad, lehet a pocija, lehet fogacska, de frontok jönnek-mennek és telihold van!! Sajnos sok minden befolyásolja a baba hangulatát:(
Én már megfigyeltem jön a szeles idõ kicsikémmel nem lehet birni annyira nyügös.
A kérdező hozzászólása: Nekem azért szokatlan mert eddig még sírni nem hallotam!! Ezt komolyan mondom.

Vajon miért sír a babám?

8 hetes kislányom nap közben talán kétszer fél órát alszik.Ez kb. két hete van így,azt látom rajta,hogy borzasztóan fáradt,el is alszik,de kb. 20 perc múlva keservesen sír.Már babakocsiba altatom,mert így ha tologatom,akkor esetleg vissza alszik,de így sem tud sokáig aludni.Estére teljesen kifárad, hét körül eszik és utána reggelig alszik.Éjszaka egyáltalán nem sír fel,teljesen nyugodt az álma.Szerintetek mit?l van?Etetésenként 150-180 ml-t eszik.Szerintetek ez sok és ezért fájhat a hasa?

Legjobb válasz: Minden baba sir.Ha nem sirna,az lenne a baj.Igy fejezi ki magàt.Ne vond meg a tejcsit töle,had egyen ha jol esik neki..Ha sokàig sir,vidd ki a friss levegöre,mig megnyugszik,de egy lazito meleg fürdö is jot szokott tenni.

Minden baba sir.Ha nem sirna, az lenne a baj.Igy fejezi ki magàt.Ne vond meg a tejcsit töle, had egyen ha jol esik neki..Ha sokàig sir, vidd ki a friss levegöre, mig megnyugszik, de egy lazito meleg fürdö is jot szokott tenni.
az enyém 1 éves, és még mindig rengeteget sír. örülj, hogy este 7-tõl reggelig alszik, mert az enyém 8 hónapig nem aludt éjjel. 8 hetes korában ott tartottunk, hogy állandóan üvöltött, max. fél órákat aludt, éjjel pedig egyhuzamban max. 1, 5 órát. 40-50 grammokat evett 8 hetesen, most 1 évesen sem szik 150-180 grammokat, hanem kevesebbet!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Tudjátok az elsõ gyermekem nyugodtan aludt ilyenkor még 3-4 órát is akár.Attól féltem, hogy esetleg valami baja van, nem jól csinálok valamit.Esetleg túl etetem.A nagyszülõk meg azzal idegesítenek, hogy elkényeztettem, mert igény szerint adok neki szopit (nagyon nehezen lett a tejci, így volt, hogy fél óránként cicin volt) és állandóan rajtam akar lógni, azért sír ennyire, mert csak engem akar.Tudni kell, hogy nem hagyom sírni, felveszem, foglalkozok vele.Õ ezt nagy mosolyokkal hálálja meg, viszont rövid idõn belül ásítozik, majd sírni kezd.Ilyenkor leteszem, hamar elalszik, de kb. 20 percenként sírni kezd.
szia! Nem lehet hogy azért sír mert nem tud magától elaludni? Én mindig lefeküdtem ebéd után a babámmal egy picit és így õ is pihent 1-2 órát.

Miért sír a babám, amikor elindulunk sétálni? Mikor felöltöztetem elkezd sírni és 10 percig sír. Utána elalszik, de ha felébred újrakezdi.

Legjobb válasz: Melege van, fázik? Nem tudom mennyi idos, milyen kocsitok van, de hallottam babákról, akik félnek a kocsiban, ha nem látják a szulot, ha mondjuk elore néz az ulés, nem feléd. Ez csak egy otlet arra, ha csak a kocsiban sír.

Melege van, fázik? Nem tudom mennyi idos, milyen kocsitok van, de hallottam babákról, akik félnek a kocsiban, ha nem látják a szulot, ha mondjuk elore néz az ulés, nem feléd. Ez csak egy otlet arra, ha csak a kocsiban sír.
Nekem is sír, amíg elindulunk aztán alvás.Nekem itt mondták, hogy majd megszokja, amikor elkezd majd nézelõdni, minden érdekli, és leköti.Remélem hamar eljön az az idõszak már nagyon várom:-)

Miért sír a babám folyamatosan, ha ébren van?

3 hetes kislányom pár napja állandóan csak sír, ha ébren van! Más is van így ezzel? Ha kézbe vesszük, akkor abbahagyja, de sajnos nem tudom mindig kézben tartani! Nagyon nehezen alszik el este, kb egy óra sírdogálás szokta ezt megel?zni! Nem tudom mi baj lehet, eddig nyugodt volt, amikor ébren volt! Ha fájna a hasa, az akkor is fájna, amikor kézben van, nem? Mit ronthattam el? El?re is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: A babák ilyenk,egyik édesen alszik méásik égigülti az elõ hónapoakt Nekm az elsõ aludt, második 3 hónapig bõgött Hasfájós volt, leglábbis mi ezt gondoltuk/mondtuk Ki tudja? Semmi nem rontottál el, ez az anyaság:-))))

A babák ilyenk, egyik édesen alszik méásik égigülti az elõ hónapoakt Nekm az elsõ aludt, második 3 hónapig bõgött Hasfájós volt, leglábbis mi ezt gondoltuk/mondtuk Ki tudja? Semmi nem rontottál el, ez az anyaság:-))))
Igen, ahogy az elsõ írja. Babája válogatja. Lányom 7 hónapig üvöltött. Állítólag hasfájós volt, szerencsére nem derült ki más, többször voltunk vele dokinál is. Kézben õ is jobban érezte magát... De tényleg, a gyerekek egy része sokat sír. Ki fogja nõni, te csak légy türelmes és kitartó, ez az anyaság kulcsa.
A kérdező hozzászólása: Csak azt nem étrem, hogy miért csak néhány napja jött ki rajta?! Eddig olyan kis csöndes baba volt! Gondolom ez is egy korszak nála! ...vagy a front!
Lányom 2-3 hetes korában kezdett üvölteni. Az elsõ napokban, hetekben a babák még szerintem a szülés miatt, a "környezetváltozás" miatt fáradtabbak, azt sem tudják hol vannak. :) Aztán szépen feleszmélnek (folyamatosan érnek, változnak) és egyes babák nyugtalanná válnak, míg más babákat annyira nem zavar a világ... Amúgy a hasfájás rendszerint 2-3 hetes korban kezdõdik.
Általában pár hetesen kezdõdik a hasfájósság. Nálunk is így volt, az addig alvó nyugodt babánk egyik napról a másikra egy kis bõgõmasina lett, állandóan kézben volt, folyton járkáltunk vele. Ez nagyon fárasztó, de amilyen hirtelen jött, olyan hirtelen fog elmúlni is. Próbálj esetleg Espumisant vagy Infacolt adni neki evés elõtt, bár bevallom nekünk semmi nem használt. ja, még hasznos lehet egy hordozókendõ, azt a sírós babák nagyon szeretik.
Igen, a hasfájás általában 2-3 hetesen kezdõdik. Akkor is fáj természetesen, ha felveszik, de az valamelyest nyugtatja. (Még nagyobb korban is, gondolj bele, a sebre anyának kell adni gyógypuszit.) Eddig egy zárt "tér"-ben volt, most kikerült a világba, ahol ha megmoccan, tényleg mozog, idegen dolgokat lát (ha még csak kicsit is), furcsa szagokat érez. Nyugodtan vedd fel, ringasd, ne foglalkozz a házimunkával, õ még nagyon pici, szüksége van a megnyugtatásra. Nem fogod elrontani ezzel. Ha hasfájós, azokra vannak különbözõ módszerek, ez-az, ami tud segíteni, de errõl inkább majd a védõnõddel, dokiddal beszélj.
A sírásnak sokféle oka lehet, nem feltétlenül hasfájás. Lehet pl, hogy éhes, vagy fáradt, de nem tud megnyugodni és elaludni, az is lehet, hogy nem szeret ott és úgy feküdni, ahova leteszed, vagy csak egyszerûen a közelségedre vágyik. (Utolsó esetben nem lenne hülyeség beszerezned egy hordozókendõt.) A lényeg: mielõtt mindenféle hasfájás elleni csodaszerrel kezdenéd tömni, próbáld meg kizárni a többi lehetséges okot. Hasfájásra pedig jó még a szõlõmag-párna is (DM-ben is kapható).

Miért sír a babám szinte azonnal, ha szem elől veszít? Miért csak nálam nyugszik meg?

Kb. 2 napja csinálja ezt, leginkább akkor, amikor már fáradt. Amíg apa vagy nagyszülők karjában van, de lát engem, nagyon jól elvan. Viszont ha kiesek a látóteréből, keresni kezd, és ha nem lát, sír. Ha átveszem rögtön elhallgat. 4 hónapos múlt a pici, tehát szeparációs szorongás még nem igazán lehet. Akkor mi? Eddig is én tudtam legjobban lenyugtatni, de most már másnál egyáltalán nem is akar megnyugodni.

Legjobb válasz: Ugyanez van nalunk is! Szerintem kezdi felfogni hogy o es te kulon szemelyek vagytok, es talan ettol ijed meg. Meg nem tudja hogy ha nem lat attol te meg ott vagy. Majd megszokja hogy ugyis mindig visszamesz nem tunsz el orokre. Szerintem ez annyira jo erzes hogy kezd kialakulni erezhetoen hogy o is tudja mar hogy na ez a no az anyukam!

Ugyanez van nalunk is! Szerintem kezdi felfogni hogy o es te kulon szemelyek vagytok, es talan ettol ijed meg. Meg nem tudja hogy ha nem lat attol te meg ott vagy. Majd megszokja hogy ugyis mindig visszamesz nem tunsz el orokre. Szerintem ez annyira jo erzes hogy kezd kialakulni erezhetoen hogy o is tudja mar hogy na ez a no az anyukam!
A kérdező hozzászólása: Igen, én is erre gondoltam, de azt olvastam, hogy ez csak késõbb, 7-8 hónaposan kezdõdik. Amúgy jó érzés, csak piszokul fárasztó. Fõleg esténként, amikor nincs idõm egy mosogatást és sterilizálást sem berakni, mert folyamatosan át kell venni a babát.
szerintem is szepara para...még annyit tennék hozzá hogy az is babánként más és más..mert van olyan aki nagyon erõsen hangot ad neki de van olyan baba aki könnyebben viseli... onnan tudom hogy egy szoros babás közösség tagja vagyok napi szinten kapcsolatban és ott aztán van összehasolnlítási alapom... valszeg a te babád erõteljesebben éli meg és mutatja ki de mint minden ez is el fog múlni...kitartás! addig meg vagy kenguruban mosogatsz vagy bevállalod a sírást sajnos...
Az én kicsim is 4 hónaposan. De éjjel nappal együtt vagyunk. Nagyon ritkán jönnek anyósék és heti 1x az én szüleim. megijed attól, hogy számára mindig új arcok. Mivel tényleg minden percben együtt játszunk vagy alszunk így én arra gondolok, hogy egyszerûen megijed és nem érzi magát biztonságban. De én is egybõl nyûgös feszült vagyok ha kiesik a látóterembõl:D És ugyan úgy én sem akarok mást az ölembe venni:D Én szeretem, hogy ez így van. Érzem, hogy ugyan úgy fontos vagyok neki ahogy nekem is õ. Engem nem fáraszt a dolog. Már megszoktam, hogy minden idõt együtt vagyunk. Volt néhány vizsgám (még diplomáért küzdök) amikor azt az 1-1 órát ki kellett bírnia, de azt már teljesen megszoktam, hogy hangosan gügyögve babával az ölemben integrálok:D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Hozzánk elég gyakran, hetente többször jönnek a nagyszülõk, szóval megszokta õket, tehát nem ez lehet a gond. Én is szeretek a picivel lenni, csak túl nagy a ház és így nincs idõm rendben tartani. A másik dolog, hogy a pici imád a vállamon nézelõdni, ha viszont így leülök vele, vagy csak szimplán karba veszem, azonnal üvölteni kezd. Gondolom azért reklamál, mert sokkal érdekesebb volt fölülrõl nézelõdni. Szóval kicsit fárasztó is így cipelni, mert már több mint 8 kiló. Szerencsére mostanában már a játszószõnyegén és a járókában is jól elvan... Még egyszer köszi a válaszokat! Azt még esetleg meg tudnátok mondani, hogy ez a szorongásos idõszak kb. mennyi ideig tart?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!