Találatok a következő kifejezésre: Miért sír lehet (51 db)

MINDIG lehet tudni, miért sír a kisbaba?

Nekünk a mostani az első babánk, és eddig mindenki azt mondta, hogy ha sír annak oka van, és ki kell deríteni, hogy mi az. De Ti még sosem jártatok úgy, hogy tényleg szinte fogalmatok sincs, miért sírhat...? Mindig tudjátok, mi az oka, és mindig sikerül megnyugtatni?

Legjobb válasz: Hát nekem három gyerekem van. Csomószor volt, hogy fingom nem volt miért sír. Ha ez megnyugtat. :)

Hát nekem három gyerekem van. Csomószor volt, hogy fingom nem volt miért sír. Ha ez megnyugtat. :)
á :) sokszor lövésem sincs, csak találgatok.. Aztán vagy bejön, vagy nem :D
Attól függ, milyen sírás. Ha telitorokból üvöltés, az biztos h valamilyen fájdalom, szerencsére ritkán fordul elõ, de azt nehéz összetéveszteni bármi mással. A nyifi-nyafi nyügi az nem igazi sírás, és ha tiszta a pelus, nem anyahiány, nem fáradtság, nem éhség, hanem ilyen értelmetlen huza-vona, akkor a frontra fogom...
de jó, h. nem csak mi vagyunk így... ;) egy hós baba szülei
Egy gyerekünk van, 9 hós. Szerintem is oka van, de sajnos mi sem tudjuk sokszor, mi baja. Rájöttünk, hogy alapon egy érzékeny baba, sokat van kézben, nagyon bújós:) Mindig megpróbálom megnyugtatni, ha másképp nem, sétálgatok vele a kezemben, mindent kipróbálok, míg meg nem nyugszik.
3-4 órát sírt délelõttönként ha a fejünk tetejére álltunk, akkor is. Fogalmunk nem volt mi a baja. Elmúlt. Egészséges, kiegyensúlyozott 2 és fél éves.
Sokszor például az idõjárás miatt is lehetnek nyûgösek. Ha nagyon szeles az idõ, vagy valami front van az teljesen kikészítheti õket. Szerintem aki azt mondja, hogy mindig kitalálja, hogy miért sír, az hazudik. Off.: Egyszer pl. a középsõ lányom volt vagy 2-3 hónapos. Csak szopizott. Nem volt otthon még egy nyamvadt cumi sem, vagy cumisüveg vagy valami. Mert a szopi miatt nem akartam. Nagyon hideg volt és combig érõ hó. Egész délelõtt bömbölt. Teljesen kész voltam. Már mindent csináltam amit ki tudtam találni. De õ csak bõgött. Szóltam a férjemnek, hogy azonnal menjen vegyen egy cumit és hozza haza. Persze mire hazaért már abbahagyta a sírást és soha nem is kellett neki a cumi.
Nekem a védõnõ azt mondta annó, hogy a kisbabák nagyon frontérzékenyek, nagyon fejletlen még az idegrendszerük, ezért elõfordul olyan, hogy vígasztalhatatlanul sírnak minden látszólagos ok nélkül.
Az én fiam 11 hónapos lesz, egyáltalán nem sírós, így most már, ha mégis sír, annak nagy eséllyel tudom az okát. DE, amíg kisebb volt bizony jó párszor elõfordult, hogy lövésem sem volt miért sír.
Nekem csak 1 van, de én sem tudtam mindig, hogy miért sír. Ha egészen õszinte akarok lennki, akkor legtöbbször nem tudtam. Nagyon sírós volt, ha minden okot kizártam (fáradság, éhség, stb), akkor is sírt :-(
A kérdező hozzászólása: Meg :) mert néha tényleg nem tudok már tippelni sem.. olyan nem lehet, hogy egyszerûen nyûgös, és semmi sem jó neki? :) mert amikor tiszta a pelus, evett, aludt, foglalkoztam vele, megszeretgettem, beszélgettem hozzá, nincs melege, nem fázik, nem szomjas, de még mindig kicsit nyöszörög, akkor nem tudok mire gondolni..
hajaaaj, elõfordult sokszor. Ilyenkor tényleg minden lehetõséget végig kell járni. Én még le is öltöztetem ilyenkor, hátha valami zavarja a ruháján, hajszál vagy akármi...de legtöbbször mindig oda lyukadtunk ki, hogy fáradt volt, csak nem tudott elaludni. Ekkor jött a babakocsi tologatás a lakásban :D Két kör és el is aludt, csak épp másképp nemtudott elaludni. Azóta is ez megy (sajnos)

A babám 3 és fél hetes. Ha nem alszik, akkor sír. Olyankor adok neki enni. Nem lehet, hogy mindig éhes, bár azt mondta a védőnő, hogy ilyenkor hirtelen megnő a táplálék igényük. Vajon miért sír mindig?

Egy pár napja nem alszik nap közben. Nézel?dik, aztán meg sír. Aztán adok neki enni és akkor cicin elalszik, ha elalszik. Legtöbbször fenn marad és akkor újra sír. Gondoltam, hogy fáradt már és próbáltam elaltatni, de nem aludt el. Peluscsere és egyéb próbálkozások is megvoltak.

Legjobb válasz: Igen, növekedési ugrás van ilyenkor, jól mondta a védõnõd! (És ezért gratula neki, ritka az ilyen sajnos!) Próbáld meg, hogy gyakrabban szoptatod, ahogyan õ igényli. Néhány nap alatt elvileg nõni fog a tejmennyiséged és ritkulni fognak a szopizások. Semmiféle minimum vagy maximum idõt ne tarts be most (se) - és ez azt fogja jelenteni, hogy most pár napig elég sokat fogsz szoptatni, erre készülj fel! És igyál elég folyadékot (min. 2-3 l) és pihenj, amennyit csak lehet.

Igen, növekedési ugrás van ilyenkor, jól mondta a védõnõd! (És ezért gratula neki, ritka az ilyen sajnos!) Próbáld meg, hogy gyakrabban szoptatod, ahogyan õ igényli. Néhány nap alatt elvileg nõni fog a tejmennyiséged és ritkulni fognak a szopizások. Semmiféle minimum vagy maximum idõt ne tarts be most (se) - és ez azt fogja jelenteni, hogy most pár napig elég sokat fogsz szoptatni, erre készülj fel! És igyál elég folyadékot (min. 2-3 l) és pihenj, amennyit csak lehet.
Ha nem éhes és nem fáradt, akkor szerintem unatkozik. Egy ilyen pici baba is elunja magát, ha nem foglalkoznak vele, pláne hogy õ még ugye nem nagyon tudja lekötni magát. Énekelj neki, vagy ilyesmi!
3, 5 hetes kisbaba nem lehet fent egész nap, fejletlen az idegrendszere. aztán azért nem alszik el mert már túl fáradt, ez nagyon nem jó! persze, hogy sír :( ne akkor altasd mikor már sír, elõtte!!! mondjuk 1 óra ébrenlét után dajkáld meg, ringasd vagy etesd vagy tedd be a babakocsiba és menjetek le sétálni. ha nem tudod elaltatni, fürdesd meg nappal is, aztán etesd meg, úgy el szoktak aludni a babák. és sötétíts be ha ez zavarja, legfontosabb, hogy sokat aludjon!
Hagyd sirni egy kicsit mert õk még igy dolgozzák fel a napi történéseket!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat. Kitartó leszek és megoldjuk ezt a helyzetet :)
Na ezt a hülyeséget meg ki mondta??? Alvás közben dolgozzák fel a napi eseményeket, ha már.
Ugy értettem igy vezetik le a feszültséget, sirással!

Miért sír? Mi lehet a gond vele, amikor eddig szépen aludt, de ma éjjel sírt keservesen?

Kislányom hat hónapos elmúlt. Még sosem csinált ilyet. Foga kinnt van. Nem evett semmi különöset, amit máskor nem.

Legjobb válasz: Ilyen elõfordulhat néha, és van, hogy sosem derül ki, mi volt a baj.

Ilyen elõfordulhat néha, és van, hogy sosem derül ki, mi volt a baj.


Miért sír fel ennyiszer? 4hós kisfiam már 2 napja éjszaka felsír 4-5 ször de mostmár napközben is csinálja! Mi lehet a baja? A foga miatt lehet?

Legjobb válasz: Nem lehet, hogy a foga dolgozik? Ennyi idõsen már lehet, hogy jön a foga és az fáj neki ennyire. Az én fiam legalábbis a fogától szokott így felvisítani, ha bekenem az ínyét dentinoxxal (azt hiszem ez a neve) egybõl minden rendben van. Nézzétek meg, hogy nem duzzad-e alul a kis ínye.

Nem lehet, hogy a foga dolgozik? Ennyi idõsen már lehet, hogy jön a foga és az fáj neki ennyire. Az én fiam legalábbis a fogától szokott így felvisítani, ha bekenem az ínyét dentinoxxal (azt hiszem ez a neve) egybõl minden rendben van. Nézzétek meg, hogy nem duzzad-e alul a kis ínye.

Miért sír minden éjjel 12 és 3 között a 10 napos kislányom? Lehet összefüggésben azzal, hogy 2.54-kor született? Vagy azzal, hogy a szülészeten nem volt teljes sötétség éjszaka, mi leoltjuk a villanyt?

Legjobb válasz: lehet, hogy pont a sötétség miatt...nem tudom, de max próbáljatok neki valami éjjelifényt beszerezni. de õ még pici, lehet hogy "egyedül"érzi magát. nekem a fiam pólyában tudott csak nyugodtan aludni az elején, mert ott megvolt a "bezártság"érzése.

lehet, hogy pont a sötétség miatt...nem tudom, de max próbáljatok neki valami éjjelifényt beszerezni. de õ még pici, lehet hogy "egyedül"érzi magát. nekem a fiam pólyában tudott csak nyugodtan aludni az elején, mert ott megvolt a "bezártság"érzése.
Egyik gyerekem sem jelezte késõbb a szülés idõpontját sehogy.... Ötletek, lehet már túl vagy ezeken: -éhes, de gondolom nem ilyen egyszerû.... -ilyenkor jön rá a hasfájás -fent szeretne lenni, nem idomult még a napszakokhoz, és szeretne sétálgatni pl. Egy kis éjjelifény nekünk bevált szülészettõl függetlenül, a vaksötétet nem nagyon szereti.
Nálunk az újszülöttön hajnal kettõ körül van fürdetés. Elõre szóltak, hogy ha otthon ilyenkor látszólag ok nélkül nyugtalankodik a baba, gondoljunk erre is. De a sötétség, vagy a magány tényleg lehet még ok. Ha magatok mellé veszed, az sem használ? Én sem vagyok híve az együtt alvásnak, de a nemalvásnál az is jobb. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tippeket. Úgy tûnik, ha hajnalban velem alszik, megnyugszik. És majd eljön az az idõ is, amikor már nem velem akar aludni...

Miért sír álmában? Mi lehet a baj?

A 2 éves fiam sokszor sír és kiabál alvás közben.Van, hogy fel is ébred rá.Sajnos én meg mindig felriadok ... Egyébként kiegyensúlyozott gyerek, az összes foga megvan már és nem is t?nik betegnek. Ez az állapot már hetek óta tart.

Legjobb válasz: Szia, Az en kisfiam is 2 eves. Nalunk 1 hete ez a problema. En arra fogom, hogy most szuletett kistesoja es feltekeny lehet talan almaban sokat gondol ra. Tegnap ejjel is kiabalt hogy anya anyaval alszok! Megsimogattam fogtam a kezet es viszzaaludt. De tenyleg rossz hogy igy felijed. Van ilyenkor egyebkent fejlodesi ugras is. Talan az is lehet.

Szia, Az en kisfiam is 2 eves. Nalunk 1 hete ez a problema. En arra fogom, hogy most szuletett kistesoja es feltekeny lehet talan almaban sokat gondol ra. Tegnap ejjel is kiabalt hogy anya anyaval alszok! Megsimogattam fogtam a kezet es viszzaaludt. De tenyleg rossz hogy igy felijed. Van ilyenkor egyebkent fejlodesi ugras is. Talan az is lehet.
Nálunk akkor volt nyugtalanabb, ha kicsit többet tévézett, vagy bebambultam egy-egy akciódúsabb jelenetnél egy sorozatban. Azóta még jobban vigyázok, hogy mi kerül a szeme elé, amit látunk a tévében (keveset, mesét), azt megbeszéljük. Amúgy valamilyen szinten normális, hiszen éjjel dolgozza fel az agya a történteket. Lehet, hogy be kéne iktatni pár nyugisabb napot(ha ezt esetleg indokoltnak érzed), hátha tényleg túl sok minden történik vele. Ráadásul ugye egyre okosabbak, viszont nem mindig tudják, illetve sokszor nem tudják szavakba önteni, amit szeretnének. Enyém picúr is 2. Voltatok már kétéveskori vizsgálaton a dokinál? Õt is meg lehetne kérdezni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat ! Nekem is eszembe jutott a fejlõdési ugrás- remélem, hamar túljutunk rajta !
Ilyenkor dolgozzák fel az egész napi jövet menetet. Újraálmodják a napjukat, hogy mi történt velük. ÉS vannak ugye rossz pillanatok a napokban, mikor rájuk szólunk, elesnek, sírnak valami miatt, ilyenkor minden visszajön!
Elso vagyok. Igen igaza van az utolsonak az en fiam este lefekveskor is osszegzi a napot. Felsorolja mit latott mit csinalt aznap es utana alszik.:) )

Mi lehet vele, miért sír ennyit?

Soxor már teljesen kész vagyok,mert már nem tudom mit csináljak vele,Sír-sír-nyügl?dik.Sokat foglalkozok vele-énekelek-mondókák-játszunk-nevetgélünkViszem magammal f?zni mosni wcre.De amikor rájön az ötperc teljesen mindegy mit csinálok.Néha azt érzem h utál. :( Van h annyira aggódok,h miért sír h én is sírok.

Legjobb válasz: szia, lehet neki foga is készülõben akár....kicsinek is ilyen nyûgi volt? amúgy az én babám is ilyen volt, aszittem megbolondulok. jókat lehetett vele nevetgélni, vevõ volt a bohóckodásra, de ha nem vele fogllakoztam, akkor jaj volt nekem. akezdetektõl sírós, nyugataln volt. és az összes ilyesmi hgy pelenka, öltözés, fürdés stb iszonyú raplit váltott ki náéla. ún. irritábilis csecsemõ.....jó hír: most 22 hónapos, és jól elvan, nem nyûgi, csak ha beteg vagy fogzik, tovûbbra is jókat lehet vele mókázni. ahogy elkezdett mászni, meg menni, úhgy lett egyre jobb. náélunk a szeparációs szakasz is nagyon elhúzódott, és mindn fog megviselte.....szóval neház volt, de kitartottam, ha szüksége volt rám, akkor ott voltam. együtt aludtunk sokáig stb. vannak ilye ngyerekek. a türelem mindent megold. ja és nincs elkényeztetve. biztos van aki azt gondolja ez amiatt van hogy rosszul szoktatod, de hidd el, nem így van. ajánlom Ranschburg Jenõ Szülõk könyve c. munkáját a témában, abban is a Temperamentum fejezetet (de az egész jó). abban választ kaphatsz a kérdésre. :)

szia, lehet neki foga is készülõben akár....kicsinek is ilyen nyûgi volt? amúgy az én babám is ilyen volt, aszittem megbolondulok. jókat lehetett vele nevetgélni, vevõ volt a bohóckodásra, de ha nem vele fogllakoztam, akkor jaj volt nekem. akezdetektõl sírós, nyugataln volt. és az összes ilyesmi hgy pelenka, öltözés, fürdés stb iszonyú raplit váltott ki náéla. ún. irritábilis csecsemõ.....jó hír: most 22 hónapos, és jól elvan, nem nyûgi, csak ha beteg vagy fogzik, tovûbbra is jókat lehet vele mókázni. ahogy elkezdett mászni, meg menni, úhgy lett egyre jobb. náélunk a szeparációs szakasz is nagyon elhúzódott, és mindn fog megviselte.....szóval neház volt, de kitartottam, ha szüksége volt rám, akkor ott voltam. együtt aludtunk sokáig stb. vannak ilye ngyerekek. a türelem mindent megold. ja és nincs elkényeztetve. biztos van aki azt gondolja ez amiatt van hogy rosszul szoktatod, de hidd el, nem így van. ajánlom Ranschburg Jenõ Szülõk könyve c. munkáját a témában, abban is a Temperamentum fejezetet (de az egész jó). abban választ kaphatsz a kérdésre. :)
irritibális= irritábilis :)
Vannak ilyen szakaszok a baba életében, hogy megmagyarázhatatlanul nyüglõdik, de el fog múlni, elõbb-utóbb elkezd forgolódni az majd érdekes lesz neki, és abbahagyja a nyûglõdést. De eggyet semmiképp ne csinálj, hogy sírsz mellette, mert azt nagyon megérzik és attól is nyûgösebbek lesznek. Légy türelmes és ne lássa rajtad hogy ideges vagy.
Nyugi, biztosan nem utál. Inkább õt is megviseli ez a rossz idõjárás, vagy szomjas, esetleges éhes. Nyûgös az idõ miatt.
Szerintem fejlõdési ugrása lesz. Az én lányomnál is voltak ilyen szakaszok. Ki voltam én is, de ez a nyüglödés után mindig történt valami. Pl. elkezdett forogni (4, 5 hónaposan már átfordult a hátáról a hasára). Hamarosan elmúlik. Kitartást.
A kérdező hozzászólása: fúú köszi mindenki...kicsit nyugodtabb vagyok...úgy el voltam szontyolodva.2 foga kibújt-nem sírt többet miatta.Teljesen abba voltam, hogy én csinálok rosszul vmit.Kicsit megnyugtat, h nem csak én vok így. még 1x köszi mindenki :)
Mert lehet úgy érzi, semmi sem lenne a régi...
Kérdezd meg tõle és ne itt kérdezz! LIBA!!!!!
Én azt honnan tudjam? De mi a csudát akarsz egy fiúval aki folyton zokog? (Igaz õ meg mit kezdjen egy lánnyal, aki folyton egy volt kapcsolatról beszél)
Még érez irántad valamit. Hogy lehet helyre hozni? Valamivel több információ kéne, hogy ehhez tudjak szólni.
A kérdező hozzászólása: érdekel mások véleménye, hogy vajon miért bukik ki még mindig ha õ szakított velem?
Lehet, mert elb*szta, tudja.
A kérdező hozzászólása: akkor miért nem akarja megpróbálni újra?
A kérdező hozzászólása: sztem egyáltalán nem baj, ha változik a kapcsolat. neki ez az elsõ komoly kapcsolata, én vagyok neki az elsõ nagy szerelem.

Miért sír álmában annyira keservesen, hogy alig lehet megnyugtatni? -de fel sem ébred, csukva a szeme

most kapta a 2 hós oltást, lehet az jutott eszébe?

Legjobb válasz: Nalunk is elöfordul(t), azt mondta a szülesznö, hogy annyi inger eri napközben, hogy igy dolgozza fel, teljesen normalis. Illetve nalunk meg az is volt neha, hoyg bent volt meg egy büfi, aztan felemeltük, kijött es aludt tovabb. Meg az is eszünkbe jutott, hogy ejszaka lehet felebred es kinyitja a szemet es megijed a sötetben, ezert egy kislampat egetünk most egy ideig. Ugy tünik müködik.

Nalunk is elöfordul(t), azt mondta a szülesznö, hogy annyi inger eri napközben, hogy igy dolgozza fel, teljesen normalis. Illetve nalunk meg az is volt neha, hoyg bent volt meg egy büfi, aztan felemeltük, kijött es aludt tovabb. Meg az is eszünkbe jutott, hogy ejszaka lehet felebred es kinyitja a szemet es megijed a sötetben, ezert egy kislampat egetünk most egy ideig. Ugy tünik müködik.
foga is lehet, hogy mozgolódik.
A kérdező hozzászólása: Már 2 hónaposan a foga?
Szoktak a babák ilyet csinálni, az enyém is fel-fel sír néha, aztán visszaalszik. Tudom elég ijesztõ, mert nem nyöszörög, hanem olyan mintha hirtelen valami szörnyû fájdalom érné. Azt mondják, hogy ez természetes, hozzátartozik az idegrendszeri fejlõdéséhez.
szia! az én kisfiam is rosszakat álmodott a 2 hónapos oltás után. szegény csak ölben volt hajlandó aludni, de így is rángatózott, nyöszörgött. egyértelmûen rossz álom volt. azóta sem volt ilyen szerencsére, a többi oltást tök jól viselte. ne aggódj, gyorsan elmúlik!
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat, kicsit megnyugodtam. Úgy sajnáltam a drágámat, és fõleg hogy nem tudok segíteni

Pépes kaját eszünk és a felénél elkezd sirni és nem akarja továbbenni bármi legyen az, még a kedvence is.Lehet bántja a foga, de rágni nem kell csak nyelni, 8 hós. Miért sir etetés közben?

Evés közben játszani kell vele hogy a figyelmét eltereljem és akkor eszik. Nem jött még ki foga. Enni 3-3,5 óránként eszünk, napi 5x.

Legjobb válasz: Az én babámnak(lehet valaki szerint ez nem jó,de csak így megy)mese vagy reklám megy ilyenkor a tv-ben,mert amúgy Õt is untatja az evés.

Az én babámnak(lehet valaki szerint ez nem jó, de csak így megy)mese vagy reklám megy ilyenkor a tv-ben, mert amúgy Õt is untatja az evés.
Szerintem a foga lesz a ludas.. Hiába nem kell rágnia a pépes ételt, evés közben a rágáshoz hasonló mozgást végez az alsó állkapcsa, és összeérhet a két íny, vagy az étel ingerli. Mi is ebben a cipõben járunk. Ilyenkor kicsit abbahagyjuk az evést, megsimogatom, esetleg kicsit megkapja a cumit, ettõl megnyugszik, és tudjuk folytatni. Kitartás!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!