Találatok a következő kifejezésre: Miért rossz a kutyának (17 db)

Miért álmodik rosszat a kutyám?

osszat álmodik a kutyám sír,nyüszög,morog fölszoktam kelteni... de nem tudom h miért álmodik rosszat valakinek valami ötlet? normális válaszokat légyszii!!!

Legjobb válasz: Te sem tudod hogy miért álmodsz rosszat.Ez olyan a kutyáknál mint nálunk,embereknél.Nem tudod te sem hogy miért álmodsz rosszat csak megtörténik.

Te sem tudod hogy miért álmodsz rosszat.Ez olyan a kutyáknál mint nálunk, embereknél.Nem tudod te sem hogy miért álmodsz rosszat csak megtörténik.
keveset játszol vele
Az enyémmel is elég sokszor elõfordul, olyankor fel szoktam ébreszteni. De nagyon aranyos szokott lenni ahogy nyüszög, és morog:D Szegénykét azért sajnálom persze.:)
Hát az elsõ válaszolóval nem értek egyet mert én megfigyeltem mikor sominden történik a kutyámmal, aktívabb a nap mint máskor vagy elkirándulunk , vagy csak a szõlõsbe ahol óriásiakat szalad na ilyenkor szokott rosszat álmodni de szerintem nem mindig rossz az amit álmodik nekem a múltkor még szaladt is álmában meg ugatott irtó cuki olyankor!
Elõzõ vagyok! De biztos hogy a minden napjai hatnak az álmukra mint nekünk is! próbáld megfigyelni mik érik öt napközben esetleg negatív vagy pozitív dolog és szerintem ezeket álmodja újra! Pl volt a barátnõmnek is egy kutyája és nem értette miért olyan furcsa a kutya míg egy nap véletlen hamarabb ment haza és a kisöccse folyamatosan piszkálta a kutyát, mikor õ nem volt otthon!
A kérdező hozzászólása: 1. válaszoló: nem játszom vele keveset! nem nagyon éri õt negatív dolog egész nap velem van mindenhova viszem magammal szóval ha érné õt negatív dolog akkor arról tudnák de lehet hogy éppen az a baj hogy minden hova magammal viszem nem tudom...://

Miért csinálja meg a rosszat a kutya, ha tudja hogy kikap és halálosan retteg a büntetéstől?

Legjobb válasz: Mit szoktál vele csinálni, ha "rosszat tesz"? És milyen rosszat szokott tenni?

Mit szoktál vele csinálni, ha "rosszat tesz"? És milyen rosszat szokott tenni?
ma 20:30: Egy kutya értelmi szintje egy kisgyerekén van.
A kérdésedbõl itélve nem sokat foglalkozhatsz a kutyáddal... nyilván megtanulta, hogyha rosszat csinál, akkor foglalkozol vele, mégha büntetést is kap. Figyelemfelkeltésbõl csinálja. Szerintem törõdj vele többet: játék, sétáltatás, tanítsd trükkökre!
Mert amit csinál, azt õ nem érzi " rossznak". A büntetés pedig nem lehet olyan fokú, hogy " halálosan rettegjen" miatta.
Sehol nem írtad, hogy nem a te kutyád. Azt meg nem tudod, hogy a más kutyájával mit tesznek. És még mindig nem tiszta, hogy mit tartanak rossz viselkedésnek?
20.30: Lehet hogy nem is mondott olyan butaságot az elsõ válaszoló? Hisz egy kisgyerek is akkor rosszalkodik, ha tele van energiával, és azt nem tudja levezetni. Mert nem foglalkoznak vele. És emellett akkor is szokott rosszalkodni a kisgyerek, ha úgy akarja felhívni magára a figyelmet.
azért egy kutyát ne hasonlítsunk már egy kisgyerekhez, kedves mindenttudó Dantes. a kutyát úgy tudod leszoktatni a csínytevésrõl, ha jutalmazod a jó tetteiért! nem mellesleg akkor csibészkednek, ha nincsenek fizikailag és szellemileg lefárasztva...
Egy kisgyerek miért csinál rosszat, ha tudja hogy utána ki kap érte?
A kérdező hozzászólása: Nem az a baj hogy nem foglalkoznak vele! Hanem hogy túl kemények amikor megbüntetik. Jutalmazni szokták amikor nevelik, és olyankor nem szídják meg, csak ha rosszat csinál, és kutyákkal is játszik csak ha messzirõl jön egy felé akkor megugatja és nem azért mert játszani akar, de utána nem bántja. És mondom szót fogad, azonnal abbahagyja, csak utána megint kezdi, és közben tudja hogy rosszat csinál mert látszik hogy ideges (és nem azért mert idegbeteg mert ha nem rosszat csinál akkor tök nyugodt), de mégis csinálja... És különben is mivan ha mégis meg tudom gyõzni? Azért kéne megértenem miért csinálja a kutya, mert õk azt hiszik hogy direkt rossz meglázadozik és azért büntetik ennyire. Szóval valaki tud segíteni? A válasz szempontjából nem volt fontos kié a kutya, mert nem az volt a kérdés hogy mit gondoltok a gazdáról.
Ha nem a te kutyád, miért nem írtad le a kérdés kifejtésében? Ahogy leírhattad volna a körülményeket is, amit kommentben megtettél. Megkímélhetted volna magadat is, meg a válaszadókat is a félreértésektõl.
Szerinted érdemes válaszolni neked, amikor nem is a te kutyád és úgysem tehetsz semmit? Legfeljebb együtt sajnálkozunk veled. Ennyi.
a kisgyerek értelmi szintje a szülõktõl függ. úgy mégis milyen kisgyerek? 1éves? 6éves? na? a gyerek nem a hangsúlyt érti, hanem a szavakat... nem? mindegy, Dantes, ezt is írd bele a készülõ összeollózott tanulmányodba :D
A kérdező hozzászólása: Ha nem írtam hogy nem az én kutyám akkor kérdezni kell és nem alapnak venni hogy az enyém. Amúgy meg igenis tudom mit tesznek vele mert rokonok vagyunk és legjobb barátok. Csak ebben nem értünk egyet. És a rossz dolgok teljesen átlagosak, ugatás, vagy ne menjen egyes helyekre, ne egyen fel a földrõl vagy amit bármelyik kutyás tilt...
A kérdező hozzászólása: Dantes: nem tudom, nincs gyerek és nem is értek hozzájuk... Kéne? Nem vagyok tanár vagy ovónõ. Magamból sem tudok kiindulni mert én az a visszahúzodó nagyon jó, nagyon csendes gyerek voltam akit már utáltak annyira kis szófogadó, "stréber"...
A kérdező hozzászólása: Amúgy meg én is úgy tudom hogy va kutya a kisgyerek szintjén van, és nem tudom miért fáj ez a tudományos megállapítás egyeseknek. Ettõl még kutya nem=gyerek, ettõl nem lesz semmi baja a gyereknek.

Miért eszik ilyen rosszul a kutyám?

Mióta ilyen hideg van alig eszik a kutyám.Pedig jó étvágyu és eggyáltalán nem válogat.2x adok neki mert megfeleztem az adagját mivel tanítom és akkor kap 10.15db pici jutalomfalatot.És szinte kétnaponta eszik valamennyit de nem rendesen. A jutifalatot mindeggy mi az elfogadja.De csak azóta mióta ilyen hideg van. 16hónapos nj.

Legjobb válasz: A kutyák inkább a meleg miatt szoktak étvágytalanok lenni. Akár beteg is lehet, szerintem fussatok egy kört a dokinál.

A kutyák inkább a meleg miatt szoktak étvágytalanok lenni. Akár beteg is lehet, szerintem fussatok egy kört a dokinál.
Lehet hogy rá szokott a jutalom falatra .Nem szabad csak úgy adni neki minden nap hanem inkább akkor adj neki hogy ha teljesíti a feladatod szóval ha tanítod (mert arra nagyon jó a jutalom falat ).Egyébként meg menj vele el egy nagyot futni attól kifárad és jobban kívánja a kaját.Ami nem jutifalatból álljon hanem rendes ételbõl , vagy akár tápból(jobban eszi hogyha kicsit megvizezed) . Ha így sem lenne jó akkor ne futni menjél vele hanem orvoshoz . :) De szerintem nem lesz semmi komoly baja mert ha el is kell vinni orvoshoz én azt gondolom hogy csak étvágyhozó gyógyszert ad neki és kész .:D Ja és van egy nagyon apró köze a hideghez mert hogyha a kajáját mindig megmelegíted sokkal jobban esik majd neki . :)
A kérdező hozzászólása: Minden alkalommal melegitem neki az ételt.Jutalomfalatot csak akkor kap mikor tanul és ha jol csinálja , járok vele suliba is középszintüt kezdtük most. Ma még megnézem és ha nem változik holnap irány a doki.Amugy naponta 2x viszem sétálni játszunk, szaladgál, bandázik más kutyussal tehát lefárad.És ezért csodálkozom hogy elég rosszul eszik.
Nem lehet, hogy túlságosan fölmelegíted a kajáját és azért nem eszi meg, mert forró neki?
A kérdező hozzászólása: Ma reggel evett nagyon keveset . Meglátom este mit csinál.
A kérdező hozzászólása: Na most jol evett. Adtam neki. És kedves válaszoló aki irta hogy /túl felmelegitem/ valószinü mert most csak szobamelegen adtam és szó szerint befalta. Kõszi a válaszokat.
Sejtettem, hogy ez lehet, mert az én kutyám is azért nem ette meg egyszer a riszt, mert a teteje már kihûlt, de az alja még tûzforró volt. :D Elõször nem értettem, mi baja, aztán belenyomtam az ujjam és szinte megégetett. :D Szegény nem csoda, hogy nem ette meg. :D
A kérdező hozzászólása: Szia!Most estére megint evett. Köszi .Jó finom húslevest hússal igaz rizst raktam neki bele. De jóizüen felfalta, és szobamelegen megint.Úgyhogy remélem ez volt a gond.Mégegyszer köszi.Én gondoltam rosszul hogy jól felmelegitem hisz hideg van és kinti kutya.
a legjobb a szoba-hõmérsékletû kaja :)


Tudja a kutyám hogy miért kapott ki ha azon a helyen vertem meg ahol rosszat tett?

Legjobb válasz: ha nem akkor kapod el, amikor épp rágja a szõnyeget, a kutyának nem jön le, miért kapott. Ordításra a kutya szintén nem érti, mi is van? Ha nem vagy otthon, zárd olyan helyre a kutyát, ahol a lehetõ legkevesebb kárt tudja tenni. Adjál neki sokféle rágható dolgot.

Lehet, hogy nem felejt, de az nem az ilyen kaliberû dolgokra vonatkozik, hanem érzésekre, tapasztalatokra, emberekre. Azon kívül ha emlékezne is, akkor sem értené amit mondasz, vagy mutatsz szóval ugyanúgy nem tudná miért kap ki. Hidd már el hogy így van, nálad okosabb szakértõk találták ki és letesztelt... Ha pedig most kezdte újból akkor utána kell nézni, nem történt-e vele valami ami kiváltotta. És a szõnyeget akár fel is lehet szedni, adni neki játékokat.
Ha hazamész és látod, hogy a kutya rombolt a távollétedben, akkor hirtelen csak egy dolgot tehetsz: Nyelsz egy nagyot és úgy teszel, mintha semmi sem történt volna. Megbüntetni teljesen felesleges, mert fogalma sincs róla, hogy miért kapta. Azaz tulajdonképpen van róla fogalma. Konkrétan az fog benne megmaradni, hogy "ha a gazdi hazaér és a piros dzsekije van rajta, akkor én nagyon kikapok"! Semmi több. Amit ténylegesen tehetsz az annyi, hogy megkeresed a rombolás okát, és megszünteted azt! Ha mindenképp büntetni akarod, akkor azt csak abban a pillanatban lehet, amikor éppen rosszat tesz. Tíz másodperccel késõbb már nem büntetheted meg! De mivel nem tudsz büntetni, ezért szerintem ezt nem is kellene erõltetni! Ha meg nem szünteted meg az okot, csak a tünetet kezeled (büntetés), akkor másban fog megnyilvánulni a probléma.
ha nem akkor kapod el, amikor épp rágja a szõnyeget, a kutyának nem jön le, miért kapott. Ordításra a kutya szintén nem érti, mi is van? Ha nem vagy otthon, zárd olyan helyre a kutyát, ahol a lehetõ legkevesebb kárt tudja tenni. Adjál neki sokféle rágható dolgot.
Csak akkor büntetheted meg ha rajtakapod amint épp rosszat csinál. Másként nem fogja érteni mert nem emlékszik. Utána bizonyos ideig nem kell vele foglalkozni. Utána te eldöntöd mikor hívod magadhoz és nem kell vígasztalni csak úgy foglalkozni vele mint máskor.
Mielõtt kutyát szereztél volna elolvashattál volna pár könyvet. Kezdjük ott hogy a kutya a jelenben el, ha rosszalkodás után bünteted annak már semmi értelme, nem fogja érteni. Másodszor, kutyát SOHA nem verünk meg. Lehet nyakörvénél fogva rántani, meg határozottan rászólni, de a verés, kiabálás, hisztizéssel csak még nagyobb zürt kavarsz a fejében. Tehát ha rajtakapod szõnyeg rágás közben, rászólsz nyugodtan de határozottan hogy NEM, ha abbahagyja akkor elhívod és dicséred, jutifali. Ha azonnal nem hagyja abba akkor nyakörvénél fogva határozottan rántasz rajta egyet oldalra vagy lefele (ne felfele) majd megint adsz neki egy új feladatot (hívod, ül, fekszik vagy amit tudd) és dicséred, jutifali. Nem a rosszat kell büntetni, hanem a jót jutalmazni.
Mondjuk ne verd?
A kérdező hozzászólása: 23:32 válaszoló:-köszönöm, igyekezni fogok... megteszek érte mindent... többet nem is bántom... azért örülök hogy 2 értelmes válasz érkezett... köszönöm...
Szia! Csak helyeselni tudom, amit a többiek mondtak. Ha rajtakapod, egy határozott nemmel szólj rá, ha kell, többször. Ha sokszor kikap úgy, hogy nem tudja mihez kötni, akkor félni fog tõled. NE félõs kutyát akarj, hanem szófogadót :)
A kérdező hozzászólása: nem.. nem akarok félõs kutyát õ eddig sem volt az... életvidám az én kicsi manóm... :) nem bántom többet inkább veszek szõnyeget nem érdekel...... ha más választásom nem lesz, de a problémát kezelem majd, keresek megoldást...
Egyetértek mindenkivel, aki azt írta, hogy büntetni csak akkor szabad, ha rajtakapod. Akkor is rászólással. Az én kutyámnak (pl. ha a kajával indul befele a gyerekágyra csak annyit szólok rosszallóan "hova mész?" - már fordul is vissza. Pedig kutyasuliba nem járt. A "Nem" kell elsõsorban megtanulnia. Ezt szinte mindig tudod tiltásként használni. Szerintem mikor elmész otthonról adj neki valami rágicsát, amit szeret. Nem azokat amik egyébként is ott vannak. A szõnyeget pedig tedd el arra az idõre.
És ha lenne pár szuper játék, amiket kizárólag akkor veszel elõ, amikor elmész otthonról? Például problémamegoldó-kajaadagoló játék? És mellette érdemes lenne rágható holmi-mentes helyre elzárni. Illetve, ha van idõd, akkor indulás elõtt érdemes lehet jól lefárasztani valamivel, ez simán lakáson belül is megoldható.
Azért csak a távollétetben csinálja, mert nem foglslkozol vele eleget. Le kell fárasztani, futtatni, sétálni, játsani kell vele. És tisztázni, h te vagy a fõnök. Ha ezeket nem teszed, nyilván elfoglalja majd magát vmivel amikor nem vagy épp otthon. A verést meg tényleg felejtsd el, nem érsz el vele semmit.
A kérdező hozzászólása: Még soha nem vertem meg és nagyon sajnálom de most nemfogok vele foglalkozni egy darabig, mert eddig az volt a baj kikapott (persze nem ennyire mint most) megsajnáltam és játszottam vele megölelgettem.Hazajöttem tegnap este délutánból megrágta a szõnyeget elég látszatosan rávágtam a seggére és ráordítottam, ennyi elég volt neki és elbújt a fürdõben, megsajnáltam és ölbe vettem és vigasztaltam utána jókedve volt megint.De ma megint egy másik helyen ugyanazt a szõnyeget megrágta de ma megint kikapott és túlságosan. Mit csináljak?Tényleg nagyon sajnálom :( Bison havanese és saucer keverék.Nem tudom hogyan kell írni :) Lakásban van. Most mit csináljak?Tegyek úgy mintha misem történt volna és szeretgessem meg vagy hagyjam most végre ne úgy mint eddig és ne szóljak hozzá?Amúgy meg egy nagyon életvidám kutyus és imádom õt.
vagy menj oda a szönyeghez és kezd el rágcsálni, ha oda megy hozzád közben meg morogj rá, fenyegetõen hogy az a tied.. ez persze csak akkor müködik ha te vagy a falka vezér :D
Azért a szõnyeg rágcsálást megnézném :) A kutyát nem verjük, ahogy a gyereket sem, de azért nem árt néha határozottnak lenni. Az én kutyám például elég értelmes, és úgy magyaráztam el neki, hogy a berendezési tárgyakat nem esszük meg, hogy játszottam vele a játékával. Utána elhúztam egy takarót és mikor azt próbálta szétszedni, akkor rámordultam. Ha a játékért nyúlt, megdicsértem. Ha a párnát akarta megenni akkor megint tiltás, ha a labdáját, akkor ügyes vagy. Most, ha vandálkodni támad kedve, akkor megkeresi a játékát és nyúzza. Nem tudom hogy, de felfogta mi az övé. Húzd el elõtte a szõnyeget és mordulj ár, ha megfogná. Játssz a játékával és jutalmazd. Kb ennyit csinálnék a helyedbe. Nem biztos hogy bejön, nekem bevált. És persze el kell pakolni elõle, és be kell dobni pár új játékot, és az sem árt ha reggel le van mozgatva. Az egyik haverom mesélte, hogy a jack russelje tud dvd-t írni és skype-olni. Ez úgy történt, hogy leborított sok dvd- majd összekarcolta, és szétrágta a mikrofon és a füles vezetékeit. Õ is meg bírta állni mosoly nélkül...
Igaza van az elõttem szólónak, a morgás sok mindenre jó :) Én pl. ezzel szoktattam le arról, hogy belekontárkodjon a kajámba; rámorogtam, ha erõsen harapott, stb. :) És valóban nem jó, ha bántalmazod, utólag pedig tényleg semmi értelme. Ha nagyon hisztis volt a kutyám (és tudtam, hogy az bizony tényleg a nagy betûs hiszti meg egy zsák makacsság), akkor fogtam, és becsuktam pár percre a fürdõbe, hadd szálljon magába egy kicsit. Érdekes módon amint kiengedtem, tudott normálisan viselkedni :) Szóval, ha épp rajta kapod valami csínytetten, inkább ilyesmikkel próbálkozz :)
Szegény kutya. Te borzasztó ember vagy. A saját tudatlanságod miatt ütöd-vered szegényt, ráadásul meg vagy róla gyõzõdve, hogy te most éppen neveled. Ahelyett, hogy utánanéztél volna, hogy ilyen esetben mi a leghasznosabb. Büszke lehetsz magadra.
büszke lehetsz magadra te állatkínzó görény
A kérdező hozzászólása: Valahogy rá kell jöjjön hogy nem szabad!!! Nem tudok venni minden nap egy szõnyeget!!! Ez amúgy sem az elsõ eset de már régen nem csinálta...most két napja elkezdte megint...
A kérdező hozzászólása: Miért ne emlékezne? Azt szokták mondani hogy a kutya nem felejt......
A kérdező hozzászólása: odatettem a fejét amikor bántottam... Amikor itthon vagyok nem tesz semmi rosszat... akkor nem tudok rászólni... felejtés ügyben pedig a kutya valóban nem felejt kivétel: ha öreg ... kistestû kutyák késõbb is öregednek mind emlékezetileg gyengeségileg stb... hát nem tudom de tényleg nem szeretném bántani de másképp ...
Minek kérdezel ha már mindent tudni hiszel?? Ha nem fogadod el a tanácsokat akkor halj meg hülyén de tényleg... Ez nem felejtés kérdés, egyszerûen a kutya nem ember, nem tudja összekötni a múltat (ami akár 10perce akár 3napja történt) és a jelent. A kutyáknak berögzõdéseik vannak, tehát pl. ha újsággal vered a kutyát akkor amint meglát egy újságot félni fog, de nem a konkrét verés emléke miatt, hanem mert az ösztönei, a reflexei jelzik hogy az újság az rosszat jelent. Így tanításnál a pozítiv megerõsítéssel lehet rávenni dolgokra, ha leül akkor jutifali, a késõbbiekben jutifali nélkül is leül majd, hisz az agya arra fog ráállni hogy ha a gazdi kérésére leül akkor az neki jó.
A kérdező hozzászólása: Felfogtam :) Hát nem bántom többet... Most el van bújva :( De megyek és vígaszt nyújtok ... valamit kitalálok hogy mi lesz a legjobb hogy ezt befejezze...... Játéka meg rengeteg van, sípolós, csipogós, csörgõs, sima játékok, rágókák meg minden fajta ...... de majd valamit kitalálok akkor.... köszönöm a segítséget... :)
A kérdező hozzászólása: ja és hülyén nem fogok meghalni az biztos... mert én ilyet nem mondanék senkinek, attól büszkébb vagyok és ettõl nagyobb a szókincsem...
szerintem sem megoldás megverni egy kutyát, de tényleg meg kell tanitani néhány dologra..azt hulyeségnek tartom, hogy bántod, aztán babusgatod, evvel csak osszezavarod..nézz meg néhány epizodot Cesar Millan-tol, nagyon jo otletei vannak, hátha arra is, hogy szoktathatnád le errol a dologrol.
Ezt neked is lehetne mondani, hogy normálisan is lehetne.. (bánni a kutyáddal)
hát nem tudom.. az én kutyám egyszer csócsálta meg a polómat, amikor megtaláltam a poloval huztam rá egyet kettõt a seggére meg az nap nem "beszéltem" vele... azóta az én cuccaimhoz nem is nyúl :D (viszont páromét folyton csócsálja)
Hát a morgás néha használ, néha nem. Egy ismerõsöm úgy szoktatta le a kiskutyáját egy életre a bepisilésrõl, hogy odahívta a megtalált pisifolthoz, megszagoltatta vele, aztán rámorgott és lefújta a saját parfümjével... És a kiskutya vette az adást. Én egyszer morogtam rá a kutyámra, na azt a pillantást... "Mi bajod, megakadt valami a torkodon? Hívjak segítséget?"

Miért nem halgat rám a kutyám? Mit csinálok rosszul?

Van egy 2 éves Törpe schnauzerem. Mostanában rám se hederít ha szólok neki. Anyukámra viszont halgat (mostanság). S?t néha ha hazajövünk neki jobban örül és nekem egyáltalán nem.

Legjobb válasz: Hát egész egyszerûen nem nevelted meg, nem vesz téged komolyan a kutya. Konkrétabban nehéz elmondani, errõl könyveket szoktak írni, akár vehetnél is egy párat, hogy rájöjj, min kéne változtatni. Vagy simán csak olvasgass, tele van az internet kutyaneveléssel kapcsolatos anyagokkal. A falkavezérséggel kapcsolatos cikkeket, könyveket különösen ajánlom figyelmedbe.

Hát egész egyszerûen nem nevelted meg, nem vesz téged komolyan a kutya. Konkrétabban nehéz elmondani, errõl könyveket szoktak írni, akár vehetnél is egy párat, hogy rájöjj, min kéne változtatni. Vagy simán csak olvasgass, tele van az internet kutyaneveléssel kapcsolatos anyagokkal. A falkavezérséggel kapcsolatos cikkeket, könyveket különösen ajánlom figyelmedbe.
gondolom anyukád eteti.ha te adnád neki a kaját az sokat segítene, plusz a schnauzerek elég önfejû kutyák, erõs kéz kell hozzájuk.legyél következetes, ha valamit nem szabad azt sosem szabad, nincs kivétel!
Egyetértek az elsõvel nem nevelted meg vagy nem tudja a nevét. :D
A kérdező hozzászólása: Két hónapos kora óta én nevelem. 3 hónapos korában végigment egy egész agility pályán. Mai napig ül, fekszik, hempereg, pitizik és pacsizik. (Mostanában nem nagyon csinálja meg ezeket.)
lehet megelégelte a sok feladatot.mértékkel kell tanítani õket, nem rájuk zúdítani mindent egyszerre
A kutyák ok nélkül nem támadnak.
Nem, a kutya akkor lesz harapós, ha nem kapott nevelést, el lett hanyagolva. És ezért ki a felelõs ??
Szerintem senki nem isteníti a kutyákat, éppen azt szokták mondani, hogy mivel a kutya nem képes olyan módon gondolkozni, mint az ember, ezért az ember felelõs a kutya viselkedéséért, az ember feladata a kutya nevelése. Ha pl. a kicsi gyerek kiugrik az autó elé, az nem az õ hibája, hanem a szüleié, amiért nem tanították meg neki, hogy ne ugorjon ki a kocsi elé, és nem figyeltek rá eléggé.
most mit provokálod itt a fórumozókat?ha olvasnál látnád h istenítésrõl szó sincs. tetszik nem tetszik, olyan mint a gyerek. ha a kölköd odasz*rik az utca közepére akkor senki nem a gyerekre haragszik, hanem utánanéz a neveltetésének...
Mert sok esetben tényleg az ember a hibás..:S pl. nem nevelte meg rendesen a kutyát, vagy pl. velem is történt már olyan hogy sétáltattam a kutyámat és hirtelen odaszalad sikitozva egy gyerek hogy , , kutya, , és má nyúlt is hozzá hogy simogassa. én is csak néztem meglepõdöttségembe hogy most mi van. a kutyám is kicsit hát nem nézte jó szemmel, de mivel jó kutya nem történt semmi. meg amúgy ha lassan közelitenek akkor meg lehet simogatni, na de igy... de amúgy most nem azért mondtam, mert hogy én mindig az ember hibáztatom, csak sok esetben..
Mert az emberek nem a fejükkel gondolkoznak , hanem a seggükkel, és e miatt van ez!
kérem szépen ha veszélyes az állatod ne vidd emberek közé mert ha oda megy valaki közterületen a kutyádhoz és megharap valakit akkor a gazda a hibás, és nem az akit megharaptak!

Miért rossz az a kutyának ha bevan zárva a kenelbe?

Legjobb válasz: te mennyire éreznéd jól magad, ha folyamatosan egy kis helyre lennél bezárva és azt leszámítva, hogy zabálsz, alszol és ténferegsz ide-oda, semmit nem tudnál csinálni? egy kutyának tér kell, társoság kell, különben bucira unja a fejét. Alapvetõen társas lény.

te mennyire éreznéd jól magad, ha folyamatosan egy kis helyre lennél bezárva és azt leszámítva, hogy zabálsz, alszol és ténferegsz ide-oda, semmit nem tudnál csinálni? egy kutyának tér kell, társoság kell, különben bucira unja a fejét. Alapvetõen társas lény.
Egy kutyának tér kell (fajtától függõen több, vagy kevesebb). Ezért normális ember huzamosabb ideig nem zárja kennelbe a kutyáit. Mi is csak tüzelés idején zárjuk a tüzelõ szukát, vagy a kanokat kennelbe, mert egyenlõre még nem akarunk tenyészteni, csak ha meglesz minden papírunk, és találunk megfelelõ párosítást. Hülye tévhit, hogy a tenyésztõk kizárólag kennelben nyomorgatják a kutyákat akit csak akkor engednek ki ha kiállításra viszik. Én ilyet eddig kétszer láttam a 10 éves kutyamentõi tapasztalataim alatt. Egyik egy gátlástalan szaporítónál volt, aki kamionra termelte a kiskutyákat, a másik viszont egy viszonylag jó nevû tenyésztõnél. Utóbbi esetben megtörténtek a megfelelõ szankciók ellene a tenyésztõ szervezet részérõl. Szóval rövidebb idõre elfogadható a bezárás, de az, ha valaki folyamatosan ott tartja õket az nem tesz jót a kutyának.
Ja, és az elõzõ válaszadónak: az nem igaz, hogy alapvetõen társas lény lenne. Sok fajta csak nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem tûri a társaságot, mert anno olyan célra lettek tenyésztve ahol nem volt társaságuk.
Azért, amiért a gyerekeknél az egyik legnagyobb büntetés a szobafogság. Gondold át, te hogy éreznéd magad, ha pár négyzetméterre lennél bezárva és hiába történne odakint egy csomó érdekes dolog, soha nem engednének ki?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeteket!De én mostanság nem tartom nap mint nap kenelbe zárva a kutyáimat!Csak akkor zárom be öket ha nem hagyják békén a kicsit!Régebben is ez volt az oka annak hogy be voltak zárva!De éjjel szabadon engedtem öket!
azért rossz, amiért Neked is rossz lenne ha egy ketrecben élnéd le az életed!!!

Ha egy ember veri a kutyáját, rosszul bánik vele, akkor a kutya miért szereti mégis ugyanúgy és bízik meg a "gazdiban" továbbra is?

Legjobb válasz: A kutyafalkában se veri a falkavezér kedvtelésbõl a többieket, csak akkor ha azok át akarják venni az uralmat. Szóval aki folyamatosan veri a kutyáját, azt elõbb-utóbb a kutya nem tekinti semminek, és ezekbõl a kutyákból lesz aztán fõhír az esti híradóban, hogy "ok nélkül" megtámadott valakit.

A kutyafalkában se veri a falkavezér kedvtelésbõl a többieket, csak akkor ha azok át akarják venni az uralmat. Szóval aki folyamatosan veri a kutyáját, azt elõbb-utóbb a kutya nem tekinti semminek, és ezekbõl a kutyákból lesz aztán fõhír az esti híradóban, hogy "ok nélkül" megtámadott valakit.
ha szülõ megveri a gyermekét akk a gyermek se keres új szülõket (sztem nem szép dolog verni a kutyát) meg a kutya falkavezérnek tekinti a gazdát és ezért hûséges hozzá....
Attól függ miért veri meg! Én is picit megverem a kutyusom popóját mikor kiszökik! Ezzel tudja, hogy õ roszat tett! Tulajdon képpen azé verem meg mert a szívbajt hozza rám, hogy elüti az autó vagy valaki lelövi.=(
Ez a feltétel nélküli szeretet.Itt mindenki üti a kutyáját?Hihetetlen.
A8 honapos kutyámat sétáltattam és elszökött töllünk hiába kiabáltam utánna , egyszerüen ment a feje után , uton jött az auto szerencsére megált. utánna szaladtam és kikapott. remélem nem fog ilyen történni de ha ilyet csinál megdicsérni sem lehet akkor mindig fogja csinálni. .
A kérdező hozzászólása: Nem ezekre gondoltam. Hanem mikor az alkoholista k*csögnek az a hobbija hogy a kutyát veri. Na ilyenkor hogyhogy a kutya még mindig bízik benne és szereti?
A kérdező hozzászólása: ??? Azért mert kérdeztem egy ilyen kérdést, azt nem azt jelenti hogy ütöm a kutyám (életembe nem ütöttem meg egyiket sem, amúgy havanese-ek). Csak elcsodálkozom hogy a kutyák ennyire tudják szeretni azt is aki naponta poénból jól megveri õket.
......lehet, hogy csak nem tudjàk, hogy màs gazdinàl ez nem igy mukodik?...... èn szemèly szerint "szerettem màr el" màs kutyàjàt, mert az verte, èn meg csak simogattam... a szomszèdom kutyàja volt, aztàn az enyèm lett... sajàtmaga vàlasztott, a szomszèdot meg nem èrdekelte...

Miért érzem rosszul magam ha a kutyám nincs velem?

nem értem.amikor kimegyek megsétáltatom jól érezzük magunkat és bemegyek.szomorú vagyok.miért?

Legjobb válasz: Mert szereted

Mert szereted
Õszintén? Én 33 éves fejjel még mindig rosszul érzem magam, ha a kutyám nincs velem. Munka közben is sokat gondolok rá, de ezt még elfogadom, hogy nincs velem, de ha nélküle kell programot csinálnom, az nem kellemes. Szívesebben vagyok vele, inkább vele közös programot választok, azt mindketten élvezzük. Túlságosan szeretjük õket!
Mi egy hónapja vagyunk gazdija egy 1 év körüli pincsinek, de máris nagyon kötõdünk egymáshoz. A párommal ketten éltünk, és mindig vágyott kutyára, gyerek korában szülei nem engedték, én meg igen. :) Imádjuk a kiskutyánkat, és õ is rengeteg szeretet ad vissza. Munkából hazajõve jó látni ahogy csóvál, pörög, örül. Ha nem látjuk a lakásban egymást kérdezzük nem láttad a Lizit? :D
A kutya és gazája leirhatatlanul tudnak kötõdni egymáshoz :) ..
A kérdező hozzászólása: mameg a mám megpohozta mert felült a szék aljára
A kérdező hozzászólása: koszos, büdös, nemvaló lakásba, meg ilyenek. de mégfürdetés után sem vihettem be!
Második vagyok. Én sem szeretek a kutyám nélkül lenni.. :( Együtt alszunk, együtt kelünk, követ mindenhova, együtt nézzük a tv-t este, szóval csak akkor nincs velem, amikor nem vagyok otthon =)(kivéve amikor sétáltatom).Egyébként mit mondtak mért nem engedik be?
A kérdező hozzászólása: fajta:foxterrier 10 vagyok
Én is nagygon szeretem a kutyám. Ha tehetem mindig magammal viszem a Foxit.
Hány éves vagy?
Szerelmes vagy.
Összenõttetek. :) Nincs ezzel baj...
Milyen fajta kutyus? Azért kérdezem, mert lehet, hogy mondjuk hidegben abszolút indokolt lenne bent tartani pár órát.
A kérdező hozzászólása: persze szüleim csak 1-2-órára engednék be. mamám meg leüvöltené a fejem :( egyszer vihar volt beakartam hozni de pont elált.
De aranyos vagy. :) Mosd le a taoppancsait séta után és vidd be magaddal a szobába és csak éjjelre engedd ki. :) Már ha a szüleid is megengedik.
A kérdező hozzászólása: (pofozta)

Miért eszik olyan gyorsan a kutyám? Nem tesz neki rosszat?

4 hónapus kutyám nagyon gyorsan eszik, borzasztóan habzsol. Nem is rágja meg az étlet, csak nyeli. Hogy lehetne leszoktatni róla?

Legjobb válasz: nem lehet hogy azért, mert nagyon éhes? talán többször kéne neki enni adni... de ha eleget kap, szerintem rendben van, tud magára vigyázni

nem lehet hogy azért, mert nagyon éhes? talán többször kéne neki enni adni... de ha eleget kap, szerintem rendben van, tud magára vigyázni
Én írtam a kérdést: eleget kap enni. De amúgy mindig éhes, és mindig enne. Napi 4-szer is kap.
Nekem is szinte fal a kutyám, és állandóan enne.Nem férges, orvos látta.Igaz az enyém már 6 éves, de mindig ilyen falós volt.Nem tudok mit tenni, csak annyi, hogy soha nem adok neki falatonként, mert akkor teljesen mohó lesz.Eléteszem az adagját, és rábízom a tempót.
Különösebb baja nem lehet.Esetleg ha valami tényleg nagy falatot habzsol be rágás nélkül akkor a torkán akadhat :S


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!