Találatok a következő kifejezésre: Miért romlik dollár (1 db)

Miért romlik a dollár?

Legjobb válasz: Mert kevesebb befektetés realizálódik az USA-ban, általában a bizonytalan háborús helyzetük, a nem stabil politikai háttér, és egyéb hasonló dolgok miatt. Azt azért így kategorikusan nem szabad kijelenteni, hogy "romlik a dollár", mert itt mindig fontos, hogy MIVEL SZEMBEN romlik. Ha pl. az EUR-ral szemben, akkor ugye annak valószínûleg az az oka, hogy a befektetõk az EU-t elõnyösebb helyzetûnek kezelik, több befektetést hoznak ide, stb. Amúgy pár szóban nem lehet leírni, hogy mi az ami befolyásolja egy pénz értékét.

Mert kevesebb befektetés realizálódik az USA-ban, általában a bizonytalan háborús helyzetük, a nem stabil politikai háttér, és egyéb hasonló dolgok miatt. Azt azért így kategorikusan nem szabad kijelenteni, hogy "romlik a dollár", mert itt mindig fontos, hogy MIVEL SZEMBEN romlik. Ha pl. az EUR-ral szemben, akkor ugye annak valószínûleg az az oka, hogy a befektetõk az EU-t elõnyösebb helyzetûnek kezelik, több befektetést hoznak ide, stb. Amúgy pár szóban nem lehet leírni, hogy mi az ami befolyásolja egy pénz értékét.
Szeptember 11 -es esemeny ota folyamatosan romlik
Az elõzõ válaszon felül egyik ok lehet még, hogy Kína nagy tételben halmazott fel USD-t, ami (a piacon lévõ hiány miatt) újabb kp-kibocsátásra ösztönözte az amerikaiakat - ugye minél több pénz van a piacon, annál kevesebb ér... ergo inflálódott.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szerintetek az egypólusú vagy a kétpólusú világ a jobb?

Ugye ma egyértelműen USA dominál, kénye kedve szerint foglal el más olajban gazdag országokat (Irak, Afganisztán, most Szíria).

8

Már volt lágerőrökre is "vadásznak"?

http://www.origo.hu/itthon/20130827-negyven-auschwitzi-or-al..

Kik a következők?A vasutasok?

14

Kb. milyen Szíria és Oroszország kapcsolata?

1

Oroszország, Kína, Irán mit lép egy esetleges szíriai akció után?

Egyes hírforrások már tényként közlik, hogy csütörtökön megindul a katonai akció Szíria ellen. Az USA eléggé kényszer pályára állította magát, azzal a kijelentésével, hogy ha szó szerint gáz lesz akkor a katonai akció indít. Nos a gáz mint tudjuk nagy valószínűség szerint megtörtént. Közben már Cameron brit miniszterelnök összehívatta a parlamentet a franciáknál Hollande emberkedik, sőt még a Németek is közölték, hogy kitartanak az amerikai partnerük mellett.

A kérdésem az, hogy erre mit lép Oroszország akinek egyik legnagyobb katonai támaszpontja van Szíriában, Irán aki így nagyon elszigetelődhet és persze Kína aki ki tudja miért nem nézi jó szemmel az egészet.

8

Valaki össze tudná röviden foglalni, hogy mi a franc bajuk van ezeknek a Közel-Keleti népeknek?

4

Ausztriában, Németországban is vannak bizonyos utazási kedvezmények a vasúti, volán dolgozók és közeli hozzátartózóik részére?

Vagy, külföldön ilyen nincs?

Olyanra gondolok, mint nálunk a vasúti arcképes igazolvány.
A vasúti dolgozó és a nagyon szűk családi köre is kap ilyen igazolványt, ezzel a menetjegy számára ingyen van másodosztályra.
IC vonatokon pedig csak a helyjegyet kell fizetnie.

2

Mikor fogja mar be vegre valaki az USA pofajat? Neki mindent szabad?

oke hogy jelenleg meg o az egyetlen szuperhatalom / amig kina be nem elozi/
de akkor is pofatlansag amiket muvel mar.

9

Mikor lesznek választások Németországban?

Olyan választásra gondolok amikor a kancellárt választják

7

A románoknak hol van ilyenkor a nagy nemzeti tudatuk, nem hatalmas öngól ez nekik?

http://kuruc.info/r/3/116847/

Nem ciki nekik hogy a magyaroknak sokkalta jobb a megítélésük a világban mint nekik?
Ilyenkor már egyből nem gáz a kettős állampolgárság amikor hasznot lehet belőle húzni?
Szokás bocskoros köpönyegforgatás? Oda állnak ahol éppen hasznunk van? Ha éppen a saját nemzeti becsületüket kell suttba dobni az sem baj nekik? Ráadásul egy miniszter? Akik vitatja hogy irigyek ránk a környező népek, és ezért utálnak minket, itt a bizonyíték.

18

Miért olyan fontos az angoloknak Gibraltár?

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!