Találatok a következő kifejezésre: Miért romlik dollár (1 db)

Miért romlik a dollár?

Legjobb válasz: Mert kevesebb befektetés realizálódik az USA-ban, általában a bizonytalan háborús helyzetük, a nem stabil politikai háttér, és egyéb hasonló dolgok miatt. Azt azért így kategorikusan nem szabad kijelenteni, hogy "romlik a dollár", mert itt mindig fontos, hogy MIVEL SZEMBEN romlik. Ha pl. az EUR-ral szemben, akkor ugye annak valószínûleg az az oka, hogy a befektetõk az EU-t elõnyösebb helyzetûnek kezelik, több befektetést hoznak ide, stb. Amúgy pár szóban nem lehet leírni, hogy mi az ami befolyásolja egy pénz értékét.

Mert kevesebb befektetés realizálódik az USA-ban, általában a bizonytalan háborús helyzetük, a nem stabil politikai háttér, és egyéb hasonló dolgok miatt. Azt azért így kategorikusan nem szabad kijelenteni, hogy "romlik a dollár", mert itt mindig fontos, hogy MIVEL SZEMBEN romlik. Ha pl. az EUR-ral szemben, akkor ugye annak valószínûleg az az oka, hogy a befektetõk az EU-t elõnyösebb helyzetûnek kezelik, több befektetést hoznak ide, stb. Amúgy pár szóban nem lehet leírni, hogy mi az ami befolyásolja egy pénz értékét.
Szeptember 11 -es esemeny ota folyamatosan romlik
Az elõzõ válaszon felül egyik ok lehet még, hogy Kína nagy tételben halmazott fel USD-t, ami (a piacon lévõ hiány miatt) újabb kp-kibocsátásra ösztönözte az amerikaiakat - ugye minél több pénz van a piacon, annál kevesebb ér... ergo inflálódott.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Másnak is feltűnt már? Trianon határhúzással kapcsolatos kérdés

Minden egyes elszakított területet úgy húztak meg a határokat, hogy etnikailag 30% magyarok lakta és 10% német lakta terület legyen. Ez volt az elsődleges szempontjuk a béke diktálóknak?

1910 népszámlálás szerinti etnikai eloszlás:
Kárpátalján: 54% rutén 10,5% német, 30,5% magyar
Délvidéken: 33,8% szerb 6% horvát,szláv 28,1% magyar, 21,4% német
Erdély: 53% román, 10,5% német, 31,7% magyar,
Mai szlovákia: 57% szlovák, 30,2% magyar 7% német

Ennyire tudatosan akarták porlasztani a magyarságot? Ezért nem vették figyelembe az etnikai határokat? De arra kínosan ügyeltek, hogy az elszakított területeken a magyarok és németek együttes aránya 40% ne haladja meg!

15

Melyek voltak Jugoszlávia címerén látható 7 nemzet?

A volt Jugo' címeren 7 fáklya tart egy lángot, ami gondolom a soknemzetiség összetartását jelképezte, mely volt ez a hét (feltételezem szláv) nép?

4

Van olyan nagyon befolyásos politikus, üzletember mondjuk az elmúlt 15-20 évben Európában, aki nagy népszerűségre tett szert, ugyanakkor nagy gazember, csaló is, és börtönben ül?

Itt van pl. Berlusconi esete, harmadfokon 4 évet kapott, de vajon le is fogják csukni? (e kapcsán íródott a kérdésem)
Vagy mennyi ilyen van? Tényleg igaz az a közhely, hogy az igazán befolyásos pénzemberek bármit megtehetnek, úgy, hogy nem kapnak több év börtönt? Megismétlem: A NAGYON BEFOLYÁSOSAK, PÉNZESEK lehetnek akármilyen szélhámosak is, megúsznak mindent? Ez igaz közhely a XXI. században itt, Európában? (Esetleg USA-ban)?

5

A mikrohullámú sütőt a túlnépesedés csökkentésére találták fel?

27

Jugoszlávia miért tudta megőrizni szabadságát a kétpólusú világban?

A boltok elvoltak látva a kapitalista világ termékeivel, de jó kapcsolatban állt a Keleti blokkal is, Magyarország kikötője például Rijekában volt. Amiatt nem támadta politikailag egyik oldal sem, hogy nehogy az ellentétes világhoz csatlakozzon véglegesen, vagy mi miatt végezhette ezt a kettős táncot a teljes hidegháború alatt?

3

Melyik országokba a legnehezebb illetve legkönnyebb állampolgárságot szerezni?

5

Igaz-e az, hogy Oroszorszag gazdasaga ha a jelenlegi tendencia zajlik par 10 ev mulva kepes tulszarnyalni az Usa-t?

11

Bolívia miért veszített el ennyi területet? Vagy hogyan?

http://blogs.smithsonianmag.com/history/files/2012/06/400px-..

Bolívia annó ekkora volt. Ma már csak a fehér rész van meg. De Santa Cruz (a elegnagyobb) tartomány is már ki akar válni.
Olvastam, hogy az északi tartományoknak (a térképen:kék, lila) Brazília azt mondta, hogy váljanak ki Bolíviából, és csatlakozzanak. Megtették. De miért?

Hogyan, vagy miért veszített el Bolívia ekkora területet, amikor semmilyen nagyobb háborúban nem volt benne? A tengeri kijáróját elvette Chile, nem tudtak vele mit kezdeni, így hagyták Chilenek.
Bolíviának úgy tudom nem volt "trianonja", akkor hogyan sikerült ez a remek teljesítmény?

3

Ki volt valójában Ernst Röhm?

Sok mindent olvasni róla, tulajdonképp mekkora volt a szerepe a náci rendszer kiépítésében?

1

Ez már túlzás? Ennyire liberálisnak kéne lenni?

Tehát van a következő cikk:

"Lehalkíttatta a hatóság a zenét Svédországban egy éjszakai szórakozóhelyen, mert úgy találta, hogy a klub díszhalai szenvednek a túl hangos muzsikától.

A svéd törvények szerint tilos tartósan 65 decibelnél erősebben zenét szolgáltatni, ha állat is van egy vendéglátóipari egységben. A szóban forgó göteborgi klubban 100 decibellel szólt a muzsika.

A szórakozóhely tulajdonosa vitatja a mérés pontosságát, és azt állítja, hogy a halak egy másik helyiségben vannak, nem abban, amelyben a zene közvetlenül szól, így az nem zavarja nyugalmukat.

Bár a halak egy szóval sem panaszkodtak, a hatóság hajthatatlan, közölte, hogy vagy csendesít a klub a zenén, vagy elveszíti engedélyét arra, hogy állatot tarthasson - adta hírül a The Local című svéd lap."

Most ez komoly? A halak jogait is meg kell védeni amit még a vegák is megesznek? És akkor nem sérül a halak jogai amikor a zord tengerbe felfalja őket valami vagy a teszkóba egy akváriumba betesznek 500at vagy amikor MEGÖLJÜK ÕKET, hogy megegyük? Ez tiszta vicc.. Persze a másik a semlegesnemű öltöző..... lehet, hogy nevetünk rajta de ennek azért lehetnek negatív vonzatai is nem?(csak rá kel nézni a mostani tizenéves generációra)

47

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!