Találatok a következő kifejezésre: Miért romlik dollár (1 db)

Miért romlik a dollár?

Legjobb válasz: Mert kevesebb befektetés realizálódik az USA-ban, általában a bizonytalan háborús helyzetük, a nem stabil politikai háttér, és egyéb hasonló dolgok miatt. Azt azért így kategorikusan nem szabad kijelenteni, hogy "romlik a dollár", mert itt mindig fontos, hogy MIVEL SZEMBEN romlik. Ha pl. az EUR-ral szemben, akkor ugye annak valószínûleg az az oka, hogy a befektetõk az EU-t elõnyösebb helyzetûnek kezelik, több befektetést hoznak ide, stb. Amúgy pár szóban nem lehet leírni, hogy mi az ami befolyásolja egy pénz értékét.

Mert kevesebb befektetés realizálódik az USA-ban, általában a bizonytalan háborús helyzetük, a nem stabil politikai háttér, és egyéb hasonló dolgok miatt. Azt azért így kategorikusan nem szabad kijelenteni, hogy "romlik a dollár", mert itt mindig fontos, hogy MIVEL SZEMBEN romlik. Ha pl. az EUR-ral szemben, akkor ugye annak valószínûleg az az oka, hogy a befektetõk az EU-t elõnyösebb helyzetûnek kezelik, több befektetést hoznak ide, stb. Amúgy pár szóban nem lehet leírni, hogy mi az ami befolyásolja egy pénz értékét.
Szeptember 11 -es esemeny ota folyamatosan romlik
Az elõzõ válaszon felül egyik ok lehet még, hogy Kína nagy tételben halmazott fel USD-t, ami (a piacon lévõ hiány miatt) újabb kp-kibocsátásra ösztönözte az amerikaiakat - ugye minél több pénz van a piacon, annál kevesebb ér... ergo inflálódott.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi volt a leghosszabb idő, ameddig egy politikust vagy pártot folyamatosan újraválasztottak egy demokráciában?

Például Robert Byrd 1959 és 2010-ig folyamatosan Nyugat-Virginia szenátora volt, egymás után 8-szor választották meg az államban.
Vagy például Japánban 1955 és 2009 között egy évet leszámítva folyamatosan kormányzó párt volt a konzervatív Liberális Demokrata Párt és 2012 óta ismét ők vezetik az országot.
Európában is van példa hasonlóra?

1

Szaúd-Arábiának menyi időre elég az olaja? És mit csinálnak majd ha elfogy?

Azért kérdem, mert láttam egy dokumentumfilmet, melyben elmondták, hogy a szaúdi férfiak 80%-a egyáltalán nem dolgozik, mert aki szaúd-arábiai állampolgár, az állampolgári jogon kap havonta forintba átszámolva 1 millió forintot (asszem 3ezer dollár?) az ország olajrészesedéséből.

Tehát marha jól élnek, mindenkinek palotája van, és dús gazdagok.

De mi lesz akkor, ha elfogy az olaj, és nem lesz miből ezt a sok egy milliót kifizetni?

11

Miért szólt be Barack Obama a tudósítók vacsoráján elhangozott beszédébe Aaron Sorkin-nak?

-mellesleg korábban dícsérte őt

2

Bulgáriának mitől fogy ilyen brutálisan a népessége?

-1,1%-os a csökkenés (Mo. kb -0.3)

A kivándorlás is rátesz egy lapáttal, de nem az növeli meg ennyire. Bulgáriában mitől lett ilyen katasztrofális a népességcsökkenés?

A cigányok száma növekszik rohamosan, még a törököké is csökken.
Becslések szerint 2060-ra 7 millió helyett 5 millió lakosa lesz Bulgáriának, és ha már most van az országban 1 millió cigány akkor nem kell ugye mondanom az arányukat.

Macedónia, Koszovó, Szerbia is szegény ország, mégsem csökken ennyire a lakosság.

Mi lesz a jövőben Bulgáriával? Már csak a cigányok miatt is kérdezem.....

18

Ki/mi az a "Fake syrian army"?

Beírom google-be, és csak olyan videók jönnek ki, hogy élő embereket ásnak el, vagy lőnek fejbe az utcán...azt még megérteném, ha Army lenne csak, de akkor most ez mi, hogy Fake? (a szó jelentését tudom, csak itt nem...)

5

Melyik volt az Öbölháború?

Eddig úgy tudtam, hogy a japán-amerikai háborút hívták öbölháborúnak, de most valami olyat olvastam, hogy irak-amerika háborúját hívják annak. Akkor most mi az igazság? És mi volt akkor az a háború Midway-en, és Iwo Jima-n?

5

A többi ország közemberei közül miért csak a lengyelek és az angolok állnak ki mellettünk?

A többi ország "aggódik a kialakuló diktatúra" miatt vagy éppen véres szájjal támad minket, csak a varsói gyorssal ideutazó lengyel szimpátiatüntetők és a Daily Mail nevetséges diktatúrát kiáltó cikkeire racionálisan reagáló jobboldali angol emberek vannak velünk.

4

Amikor a románok mondják, hogy ők a rómaiak leszármazottjai, mondjuk egy olasz nem kap röhögőgörcsöt?

11

Amerikában igaz, hogy ezért van felfegyverkezve a lakosság?

Azért,hogy ha a kormány nem a nép érdekeit szolgálja,akkor elkergethessék őket,fellázadhatnak. Persze a másik ok az,hogy meglehessen védeni magukat,házukat a bűnözőktől.

7

Akik baromságnak titulálják a háttérhatalom témát, azok mivel tudják indokolni döntésüket?

13

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!