Találatok a következő kifejezésre: Miért ragaszkodunk az emberhez (5 db)

Miért akar az ember ösztönösen megmenteni mindenkit és miért ragaszkodik annyira az élethez?

Aki öngyilkos akar lenni vagy depressziós, azt azzal vigasztalják, hogy legyen erõs, tartson ki, mert annyi szép dolog van az életben. És hogy ne adja fel, mert valakinek õ is fontos. De mi van, ha ez hazugság? Honnan tudhatná akárki, hogy valaki kinek fontos? Miért érdeke egy orvosnak, hogy én ne haljak meg, amikor még van 7.000.000.000 ember a Földön? És miért mondja valaki, hogy az élet szép, és minden jobb lesz, ha erre semmi garancia nincs? Miért kell annyira de annyira akarni élni? Mi van, ha simán jobb lenne meghalni, amikor nincs már öröm, de semmi más nincs, mert nincs már semmi?

Legjobb válasz: Mert azt hiszi, hogy mindenki úgy látja a világot mint õ és ezt mindenképp meg akarja osztani. Mindenki ragaszkodik az élethez,mert a halál után nincs létezés. Ezt sok ember nem tudja pszichikailag feldolgozni és hinni szeretne mindenben, ami halál utáni élet reményével kecsegtet. De ezzel sajnos nem lesz igaz, de annyira akar hinni benne, amennyire fél a haláltól.

Mert azt hiszi, hogy mindenki úgy látja a világot mint õ és ezt mindenképp meg akarja osztani. Mindenki ragaszkodik az élethez, mert a halál után nincs létezés. Ezt sok ember nem tudja pszichikailag feldolgozni és hinni szeretne mindenben, ami halál utáni élet reményével kecsegtet. De ezzel sajnos nem lesz igaz, de annyira akar hinni benne, amennyire fél a haláltól.
Én nem hiszek abban, hogy a hit önmagában jó. Én sosem akartam hazugságban hinni, önáltatásban élni. Az a hit, amirõl te beszélsz, igazából placebo, aminek lehet jó hatása, javíthatja a közérzetet, de valóságos gyógyulást nem ad. Én a valóságos Istenben hiszek, nem olyanban, akit emberek képzelete szült, és nemcsak hiszek, hanem meg is tapasztaltam, hogy létezik, élõ kapcsolatom van vele. Javaslom, hogy ne állj be azon emberek sorába, akik istenképet alkotnak maguknak, mert azzal, hogy háttérbeli erõnek képzeled el, ugyanazt teszed, mint a többi ember (ki ilyennek, ki olyannak képzeli, ki hisz benne, ki nem) - mindez azonban nem változtat a tényen, hogy Isten egy élõ személy, aki kijelentette magát az õ Fián keresztül a számunkra. Jézus Krisztus mondta: "Megismeritek az igazságot, és az igazság megszabadít titeket." János 8:32 Az igazság az, ami szabaddá tud téged is tenni, nem bármiféle emberi agyszülemény vagy placebo. A világnak lehet, hogy tökmindegy mi van veled, de Istennek nem ;)
A kérdező hozzászólása: Én elhiszem, hogy a hit jó, meg minden, de számomra minden jel arra mutat, hogy isten az ember képzeletének szüleménye, amit azért hívott életre, hogy feldolgozza a feldolgozhatatlan dolgokat (halál), értelmezze az értelmen túlit (teremtés) és képes legyen elviselni, hogy egyedül van a világban és magáért felelõs. Ahogy a földkerekségen minden egyes nép, legyen az civilizált vagy természeti, isteneket, tabukat, rémképeket, mitikus lényeket és szellemeket hozott létre, hogy kitöltse a fejében mindazt, amit nem tud értelmezni és/vagy feldolgozni. Nem tudok hinni istenben. Úgy legalábbis nem, ahogyan egy katolikus vagy egy hindu. Számomra isten valamiféle háttérben zajló erõ, elemibb az atomoknál, alapvetõbb a kozmikus energiánál, valami, amit mi sose találunk meg. Ez engem sajnos nem sokra tud inspirálni. Egyet tanultam csak meg: a világ semleges. Se ellenem, se velem nincs. Nincsenek se ártó szellemek, se õrangyalok. Az egész életem olyan lesz, ahogyan a gondolataimmal és a hozzáállásommal megteremtem. A probléma az, hogy jelenleg valami mélypontfélén vagyok, és nem tudom, hogy lábaljak ki belõle, nem látom az utat. Tudom, hogy az istenbe vetett hit segítene, mert a hit valamiféle megelõlegzett optimizmus, de azok miatt a dolgok miatt, amiket leírtam - hogy a világnak tökmindegy, mi van velem - nem tudok hinni abban, hogy kívülrõl fog jönni segítség. Úgy érzem, egyedül vagyok.
Én nem elméleteket gyártok, Isten helyett nem tudok neked válaszolni, de azt tudom, hogy õ mindenkivel kapcsolatba lép, aki keresi õt. Megmenteni igazából csak azt lehet, aki meg akar menekülni ;) Azt szeretnéd, ha Isten olyan lenne, mint az orvosok, és megmentene, akárhányszor öngyilkosságot követsz el? Õ ennél sokkal többet ad: értelmet ad az életnek. De nem erõszakos. Készített egy utat az embernek, amit bárki elfogadhat vagy visszautasíthat.
A kérdező hozzászólása: Értem, de én sajnos ebben nem tudok hinni. Elméleted szerint pl. miért nem lép kapcsolatba az öngyilkosokkal és menti meg õket?
Azért jó nekem, mert ismerem? Ez valóban a legjobb dolog, ami valaha is történt velem, de te is megismerheted személyesen, és akkor nem lenne ilyen közvetítõkre szükség, mint én, hogy megtudd, hogy Isten szeret téged és fontos vagy az õ számára. A hétmilliárd ember közül név szerint ismer téged, és hiába van rajtad kívül annyi ember a földön, egyik sem olyan mint te, mert egyedinek teremtett.
A kérdező hozzászólása: Jó neked.
Isten.
A kérdező hozzászólása: Hogy hívják?
Mert én ismerem azt, akinek fontos vagy ;)
Mert ÉLÕlény.
Evolúció. Azok az egyedek, amelyekben nem volt erõs az életösztön, sokkal kevésbé voltak életképesek, mint a többi, ezért egyszerûen szelektálódtak. Az öngyilkosok védelme is igazából életösztön - a társadalom megóvása az ember számára a saját túlélését is biztosítja, nem véletlenül irtózunk a magánytól - a hordától elszakadt egyed általában gyorsan meghalt, így megint az volt az életképesebb, aki a többiekkel maradt együtt. És az elmúlt pár száz év, amióta ilyen sokan lettünk evolúciós szempontból semmi, így változás sincs. Garancia meg mire van? Próbáljuk biztosítani a saját túlélésünket, vele a többiekét is, ha kell, akkor hazugsággal és hamis ábránddal. Végülis, errõl szól az életünk - küzdünk, sokszor elérhetetlen célokért :)
nem tudom ki vagy, nem tudom mi van azota veled, lehet epp boldogan elsz valahol vagy lehet akarmi. azert irok h elmondjam mennyire tetszett ahogy irsz. nagyon jol fogalmazol es az ellenkezesedet is ugy fejezed ki h nehogy megbantsd a masikat. ez arra mutat h szerintem alapjaraton te egy jo ember vagy ujsagirokent pedig tetszik a stilusod. a helyesirasi stb hibakert bpcsanatot kerek, futolag irtam telefonrol Karacsonykor
Mert k*rvára szeret téged...
Jajj már! Hagyd ott! Attól hogy könyörög nem kell vele maradni! Neked sem lesz jó, neki sem. Addig nem várhatsz, míg kiszeret belõled. Gondolj magadra is. Amúgy velem is volt pont ilyen.... És hülye voltam hogy nem szakítottam. Tanulj a hibámból kislány.
Ha nem valaki másért hagynád el, hadd jöjjön rá magától, mennyi értelme van egy szánalomkapcsolatnak.
A ragaszkodás rohadtul egyenlõ a szerelemmel. Ragaszkodok a kutyámhoz meg a reggeli kávés csészémhez, szerelmes vagyok? Bugyuta! Kérdezõ! Minél hamarabb hagyd ott. Ha könyörög, ha nem. Az élet nem áll meg egy szakítással, majd rájön õ is pár hét/hónap múlva. Túl kell esni rajta, utána folytatni az életet. Ha folytatjátok, akkor ezek után már 100%, hogy szenvednétek, ha eddig még nem tettétek. Én személy szerint nem bírnék egy olyan pasival tovább maradni, aki komolyan, õszintén ott akart már hagyni. 20L
21:47 Most akkor ki is a hülye? Ragaszkodás rohadtul nem szerelem. Meg ha a másik részérõl nincs is, még csak ragaszkodás sem, végképp nem. Én inkább úgy mondanám ragaszkodás=megszokás. Vagy csak, 'most mi lesz, összedõl a világ' szindróma. Majd túl lesz rajta.
kötél....
Ne hallgass a hülyékre.. Igen ragaszkodás= szerelem.. õ biztos nagyon szeret téged.. valaki évekig is képes küzdeni valakiért. miért akarod otthagyni?
Hagyd ott.
én inkább megölném magam mint hogy ezt tegyem valakivel :(
Nagyon sokáig eltarthat. És te addig boldogtalan leszel egy olyan ember mellett akit nem szeretsz. Szánalomból valakivel maradni sosem jó.
A kérdező hozzászólása: Ragaszkodás=szerelem?
A kérdező hozzászólása: Eza ragaszkodás meddig tarthat?Akár örökké?
A kérdező hozzászólása: Mert kapcsolatunk elejën talizgatott az ex?vel, ës csókoloztak is.

A fidesz miért ragaszkodik ennyire az 1kulcsos adóhoz amikor az emberek nagy része rosszabbul járt vele illetve imf hitellel szemben is akadály?

Legjobb válasz: Mert a politikusok a "megszorítások miatt" nem szavaztak meg maguknak fizetésemelést(bár költségtérítésüket növelték) de így az 1 kulcsos adón keresztül van aki havi 4-500.000-el is többet visz haza!! Természetesen nagyrészt fideszesek és kdnp-sek kaszáltak ezzel hisz mindig a kormányzati posztok a zsírosak!!! Magyarán azért szív most az egész ország hogy õk ott többet keressenek!!

Mert a politikusok a "megszorítások miatt" nem szavaztak meg maguknak fizetésemelést(bár költségtérítésüket növelték) de így az 1 kulcsos adón keresztül van aki havi 4-500.000-el is többet visz haza!! Természetesen nagyrészt fideszesek és kdnp-sek kaszáltak ezzel hisz mindig a kormányzati posztok a zsírosak!!! Magyarán azért szív most az egész ország hogy õk ott többet keressenek!!
A párt nevében is benne van hogy POLGÁRI, az egyszerû melós meg dögöljön éhen.
3: És hogy pörgeti fel a gazdaságot? Valami konkrét adat, szám? Merthogy én mindenütt ennek az ellenkezõjét olvasom. Nem nõtt a fogyasztás, hanem csökkent, nem nõttek a beruházások, hanem csökkentek. Ha te fel akarod pörgetni a fogyasztást, akkor nem a gazdagoknál, hanem a szegényeknél kell otthagyni több pénzt. A szegény ugyanis az utolsó fillérig elkölti a többletet, egy gazdag meg attól nem fog többet fogyasztani, hogy több a pénze.
Azért ragaszkodnak így hozzá, mert a saját adójukat csökkentették vele.
Lenne realitása, ha nem Magyarországon magyar embereknek vezették volna be.
Miért az a szegény, aki nem magyar terméket vásárol, mert az ugye jóval drágább a külföldinél, az nem viszi külföldre a pénzét? Ráadásul köztük van messze a legtöbb minimálbérre bejelentett, az adózik? Csak annyira minimálisan, mint az adócsaló vállalkozó. Szóval mindkét oldalról ugyanazok a hátrányok, bármennyire is babusgatják a "kisembereket" itt az oldalon. (Személy szerint már rohadtul irritál ez igazából.)
mert a gazdaságot felpörgeti. Az imf-hitelre pedig nincs szükségünk, a tárgyalásokat csak azért folytatják, hogy a forint ne ingadozzon nagyon
"Szóval mindkét oldalról ugyanazok a hátrányok, bármennyire is babusgatják a "kisembereket" itt az oldalon. (Személy szerint már rohadtul irritál ez igazából.)" Akkor cummancs le egy teknõsbékát.
Mert õk így kevesebbet adóznak.
A kérdező hozzászólása: A szegény elkölti a TESCO-ban, mert ott a legolcsóbb, meg vesz valami szar kínai ruhát. A gazdag lehet, hogy 5 évig spórol, de aztán vállalkozásba kezd, amivel munkahelyet teremt. Hiába kezd vállalkozásba ha nincs nincs vásárló erõ aki megvegye. Illetve az "gazdagok" kiviszik külföldre pénzüket és ha vállalkozik is akkor is semmi garancia nincs arra hogy adózik...
A kérdező hozzászólása: persze elvileg be kéne pörgetnie a belsõ fogyasztást de ez nem történt meg.
Azért ragaszkodnak az 1k-hoz, mert ha visszavonnák, akkor beismernék a saját vereségüket, és hogy óriási hiba, valamint felelõtlenség volt ilyen gazdasági helyzetben bevezetni! Az 1k fanoknak pedig ajánlanám ezt a linket: http://en.wikipedia.org/wiki/Flat_tax#Countries_that_have_fl.. Meglehet nézni, hogy mely gazdaságokban van 1k adórendszer. Nyugaton is vannak magas keresetû és alacsony keresetû munkavállalók, a magas keresetûek mégsem teszik szóvá, mint itthon, hogy az õ bérükbõl miért vonnak le több jövedelemadót. Egyszerûen elfogadják és megértik, hogy aki többet keres, az többet is ad a "közösbe".


Miért ragaszkodik jobban a kutyákhoz mint az emberhez?

Van egy 8 hetes kiskutyám,kennelben van elzárva egy nagykutyával. Ha a nagykutyát kiengedem,a kicsit meg bennt hagyom a kennel-ben,akkor mindig sír,vonyít,rágja a rácsot a kiskutya. Ha a kiskutyát engedem ki a kennelb?l,akkor meg visszaakar menni a kennelbe a nagykutya mellé. Akkor meg megint elkezd sírni,vonyítani. Mit tegyek? Én próbálnék foglalkozni a kiskutyával,de egyszer?en nem lehet,mindig a kutyákkal akar lenni. Ha adok neki enni külön tálkába,akkor nagyon keveset eszik,ha a nagykutyával etetem egy tálból akkor meg jobb étvágya van,de a nagykutya meg kb. mindent megeszik a kiskutya el?l. Hogy szoktassam hozzá az emberhez? Mit tegyek?

Legjobb válasz: A kutya falakállat! 8 hetesen van [email protected]'d bezárni és csodálkozol,hogy üvölt?? Vidd vissza oda ahonnan hoztad.

A kutya falakállat! 8 hetesen van [email protected]'d bezárni és csodálkozol, hogy üvölt?? Vidd vissza oda ahonnan hoztad.
Amíg ilyen kicsi, a nagy kutyusról veszi a példát, hozzá kötõdik, hiszen az kutya, mint õ. Hogy vehet példát egy kiskutya egy emberrõl? Olyan mintha egy kisgyerek kellene példát vegyen egy kutyáról. Ha nagyobb lesz, akkor majd nem fog ennyire ragaszkodni a másik kutyához.
Azért ragaszkodik jobban mert vele tölti a napját. Ha nem bezárva lenne hanem vele akkor hozzád rahaszkodna. Kiskutyát meg semmilyen kutyát nem kéne kennelben tartani. Az csak arra jó hogy elzárd ha muszáj nem hogy ott lakjon! Ne csodálkozz, még hiányzik neki az anyja meg tesói, és persze hogy könnyebben hozzászokik a másik kutyához ha veled keveset van. Gondolom a nagykutya sem valami emberimádó...
Elõttem író! Nekem is volt kiskutyám meg nagy kutyám egyszerre mégis hozzám ragaszkodott nem a másikhoz, mert én voltam a fõnök és én foglalkoztam vele.

Miért ragaszkodunk ahhoz az emberhez (lányok) akivvel elvesztetük a szűzeségünket?

Legjobb válasz: Mert ez egy nagyon fontos testi-lelki változás a lányoknak.

Mert ez egy nagyon fontos testi-lelki változás a lányoknak.
Azért ez alap, hogy valamire való nõ nem élete szerelmét szivassa a szüzesség elvételének nyûgével. Tessék ezt lerendezni, aztán majd akkor szólni, ha már készen állunk a bulira!!
A kérdező hozzászólása: Igen úgy eljutottam! Hát 16 leszek:$ Hát lehet hogy még nem ismerem annyira magam...De az is lehet, hogy kínosnak tartottam azt, h arról beszéljek hogy mi a jó nekem! Mert nem akartam, hogy a fiú csalodott legyen magában!Meg ezek közül kettõ úgy volt, hogy nem is nagyon akartam, mert nem éreztem úgy, hogy ezt nekem meg kell tennem( de nem is kellet volna):S Nah hátha találok egy olyat aki szeret és eljutatt a csúcsra! Kérem aki tapasztalt ilyen téren vagy van valami ötlete az segítsen! Elõre is köszönöm!
Én fogtam egy srácot csak arra hogy elvegye a szüzességem, egyszerûen túl akartam rajta esni.Tudtam hogy az elsõ nem lesz jó, ezért kerestem egy semleges embert, és amikor eljön a szerelem már egészében fájdalommentesen élvezhetem azzal akit szeretek.És nem akartam olyan bénának se tûnni.Ma is úgy gondolom jó volt így.A múgy se szeretik manapság a szüzeket, a fiunak is cvsak gondot okoz.Így hát én se az elsõt szeretem, hanem akibe elõször beleestem.
HAny eves vagy? Mennyire figyeltek oda rad a fiuk? Mennyire ismered a testedet? Tudod neked mi a jo? MAszturbalassal eljutottal mar az orgazmusig? NA ez jo kerdes sor igaz? Mellesleg en vagyok az aki nem ragaszkodik az elsohoz.... Nekem mazlim volt mert a masodik az eletemben egy igazi lepedobajnok volt, megtanitott mindenre. Mindent kiprobaltunk a 3 ev alatt. Nagyon turelmes volt es ha az eletben egy onzo allat is, az agyban nagyon odaado es figyelmes. Durva es gyenged. Lehet azert nem volt meg orgazmusod, mert nem tudod mi a jo neked es a partnered sem volt eleg gyakorlott. Ezzel nem vagy egyedul es ez nem a te hibad. Az is ok., hogy ragaszkodsz ahoz aki elvette a legfeltetteb kincsedet. Varom valaszod!
A kérdező hozzászólása: Hát most lehet hülyének fogok tünni...De nekem sem olyan volt az elsõ amit elképzeltem...Azaz nem is volt jó... :S De mégis ragaszkodom ahhoz az emberhez akivel megtörtént, mert mindig azt várom nah most biztos jó lessz nah most biztos jó lessz...És közben sehol semmi extra...Noh de mind1! Eddig 3emberrel feküdtem le összesen és egyik sem volt jó... :S Lehet az elsõ szexuális együttlét befolyása miadt?!?!
Most biztos el leszek itelve nagyon: en nem voltam szerelmes abba, akivel eloszor voltam egyutt. Utolag probaltam neki elmondani utalni arra, hogy meg szuz voltam de alapjaban elutasitotta a dolgot. Azaz, nem hitte el....szoval nem mindenki ragaszkodik az elsohoz. En az elso igaz szerelmemhez ragaszkodom. Ugyan az utjaink elvaltak, de jo szivvel gondolunk egymasra es en annak ellenere, hogy a Volegenyem a legjobb ember a vilagon es nagyon imadom, mindig szeretni fogom. Mert tiszta volt es igaz.
Sajnos egyet kell értenem a 2. válasszal.. bár én személy szerint jobban örülnék, ha nyomósabb okok miatt ragaszkodna hozzám "az életem szerelme"..
Ha nem volt jó, nem ragaszkodsz, hidd el. Ha meg jó volt, akkor ez a válasz. Különben meg azért, mert még nem ismersz mást.
a legtöbb nõnél minden szexuális érintkezés után kialakul érzelmi kötõdés, ez sajnos (v kinek nem sajnos...) így van... biosz ;) am én nem ragaszkodtam ahhoz akivel elvesztettem, ahhoz ragaszkodom (épp), akibe szmes vagyok :") és vele a szex is jobb


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!