Találatok a következő kifejezésre: Miért ragaszkodunk az (27 db)

Miért akar az ember ösztönösen megmenteni mindenkit és miért ragaszkodik annyira az élethez?

Aki öngyilkos akar lenni vagy depressziós, azt azzal vigasztalják, hogy legyen erõs, tartson ki, mert annyi szép dolog van az életben. És hogy ne adja fel, mert valakinek õ is fontos. De mi van, ha ez hazugság? Honnan tudhatná akárki, hogy valaki kinek fontos? Miért érdeke egy orvosnak, hogy én ne haljak meg, amikor még van 7.000.000.000 ember a Földön? És miért mondja valaki, hogy az élet szép, és minden jobb lesz, ha erre semmi garancia nincs? Miért kell annyira de annyira akarni élni? Mi van, ha simán jobb lenne meghalni, amikor nincs már öröm, de semmi más nincs, mert nincs már semmi?

Legjobb válasz: Mert azt hiszi, hogy mindenki úgy látja a világot mint õ és ezt mindenképp meg akarja osztani. Mindenki ragaszkodik az élethez,mert a halál után nincs létezés. Ezt sok ember nem tudja pszichikailag feldolgozni és hinni szeretne mindenben, ami halál utáni élet reményével kecsegtet. De ezzel sajnos nem lesz igaz, de annyira akar hinni benne, amennyire fél a haláltól.

Mert azt hiszi, hogy mindenki úgy látja a világot mint õ és ezt mindenképp meg akarja osztani. Mindenki ragaszkodik az élethez, mert a halál után nincs létezés. Ezt sok ember nem tudja pszichikailag feldolgozni és hinni szeretne mindenben, ami halál utáni élet reményével kecsegtet. De ezzel sajnos nem lesz igaz, de annyira akar hinni benne, amennyire fél a haláltól.
Én nem hiszek abban, hogy a hit önmagában jó. Én sosem akartam hazugságban hinni, önáltatásban élni. Az a hit, amirõl te beszélsz, igazából placebo, aminek lehet jó hatása, javíthatja a közérzetet, de valóságos gyógyulást nem ad. Én a valóságos Istenben hiszek, nem olyanban, akit emberek képzelete szült, és nemcsak hiszek, hanem meg is tapasztaltam, hogy létezik, élõ kapcsolatom van vele. Javaslom, hogy ne állj be azon emberek sorába, akik istenképet alkotnak maguknak, mert azzal, hogy háttérbeli erõnek képzeled el, ugyanazt teszed, mint a többi ember (ki ilyennek, ki olyannak képzeli, ki hisz benne, ki nem) - mindez azonban nem változtat a tényen, hogy Isten egy élõ személy, aki kijelentette magát az õ Fián keresztül a számunkra. Jézus Krisztus mondta: "Megismeritek az igazságot, és az igazság megszabadít titeket." János 8:32 Az igazság az, ami szabaddá tud téged is tenni, nem bármiféle emberi agyszülemény vagy placebo. A világnak lehet, hogy tökmindegy mi van veled, de Istennek nem ;)
A kérdező hozzászólása: Én elhiszem, hogy a hit jó, meg minden, de számomra minden jel arra mutat, hogy isten az ember képzeletének szüleménye, amit azért hívott életre, hogy feldolgozza a feldolgozhatatlan dolgokat (halál), értelmezze az értelmen túlit (teremtés) és képes legyen elviselni, hogy egyedül van a világban és magáért felelõs. Ahogy a földkerekségen minden egyes nép, legyen az civilizált vagy természeti, isteneket, tabukat, rémképeket, mitikus lényeket és szellemeket hozott létre, hogy kitöltse a fejében mindazt, amit nem tud értelmezni és/vagy feldolgozni. Nem tudok hinni istenben. Úgy legalábbis nem, ahogyan egy katolikus vagy egy hindu. Számomra isten valamiféle háttérben zajló erõ, elemibb az atomoknál, alapvetõbb a kozmikus energiánál, valami, amit mi sose találunk meg. Ez engem sajnos nem sokra tud inspirálni. Egyet tanultam csak meg: a világ semleges. Se ellenem, se velem nincs. Nincsenek se ártó szellemek, se õrangyalok. Az egész életem olyan lesz, ahogyan a gondolataimmal és a hozzáállásommal megteremtem. A probléma az, hogy jelenleg valami mélypontfélén vagyok, és nem tudom, hogy lábaljak ki belõle, nem látom az utat. Tudom, hogy az istenbe vetett hit segítene, mert a hit valamiféle megelõlegzett optimizmus, de azok miatt a dolgok miatt, amiket leírtam - hogy a világnak tökmindegy, mi van velem - nem tudok hinni abban, hogy kívülrõl fog jönni segítség. Úgy érzem, egyedül vagyok.
Én nem elméleteket gyártok, Isten helyett nem tudok neked válaszolni, de azt tudom, hogy õ mindenkivel kapcsolatba lép, aki keresi õt. Megmenteni igazából csak azt lehet, aki meg akar menekülni ;) Azt szeretnéd, ha Isten olyan lenne, mint az orvosok, és megmentene, akárhányszor öngyilkosságot követsz el? Õ ennél sokkal többet ad: értelmet ad az életnek. De nem erõszakos. Készített egy utat az embernek, amit bárki elfogadhat vagy visszautasíthat.
A kérdező hozzászólása: Értem, de én sajnos ebben nem tudok hinni. Elméleted szerint pl. miért nem lép kapcsolatba az öngyilkosokkal és menti meg õket?
Azért jó nekem, mert ismerem? Ez valóban a legjobb dolog, ami valaha is történt velem, de te is megismerheted személyesen, és akkor nem lenne ilyen közvetítõkre szükség, mint én, hogy megtudd, hogy Isten szeret téged és fontos vagy az õ számára. A hétmilliárd ember közül név szerint ismer téged, és hiába van rajtad kívül annyi ember a földön, egyik sem olyan mint te, mert egyedinek teremtett.
A kérdező hozzászólása: Jó neked.
Isten.
A kérdező hozzászólása: Hogy hívják?
Mert én ismerem azt, akinek fontos vagy ;)
Mert ÉLÕlény.
Evolúció. Azok az egyedek, amelyekben nem volt erõs az életösztön, sokkal kevésbé voltak életképesek, mint a többi, ezért egyszerûen szelektálódtak. Az öngyilkosok védelme is igazából életösztön - a társadalom megóvása az ember számára a saját túlélését is biztosítja, nem véletlenül irtózunk a magánytól - a hordától elszakadt egyed általában gyorsan meghalt, így megint az volt az életképesebb, aki a többiekkel maradt együtt. És az elmúlt pár száz év, amióta ilyen sokan lettünk evolúciós szempontból semmi, így változás sincs. Garancia meg mire van? Próbáljuk biztosítani a saját túlélésünket, vele a többiekét is, ha kell, akkor hazugsággal és hamis ábránddal. Végülis, errõl szól az életünk - küzdünk, sokszor elérhetetlen célokért :)
nem tudom ki vagy, nem tudom mi van azota veled, lehet epp boldogan elsz valahol vagy lehet akarmi. azert irok h elmondjam mennyire tetszett ahogy irsz. nagyon jol fogalmazol es az ellenkezesedet is ugy fejezed ki h nehogy megbantsd a masikat. ez arra mutat h szerintem alapjaraton te egy jo ember vagy ujsagirokent pedig tetszik a stilusod. a helyesirasi stb hibakert bpcsanatot kerek, futolag irtam telefonrol Karacsonykor
Mert k*rvára szeret téged...
Jajj már! Hagyd ott! Attól hogy könyörög nem kell vele maradni! Neked sem lesz jó, neki sem. Addig nem várhatsz, míg kiszeret belõled. Gondolj magadra is. Amúgy velem is volt pont ilyen.... És hülye voltam hogy nem szakítottam. Tanulj a hibámból kislány.
Ha nem valaki másért hagynád el, hadd jöjjön rá magától, mennyi értelme van egy szánalomkapcsolatnak.
A ragaszkodás rohadtul egyenlõ a szerelemmel. Ragaszkodok a kutyámhoz meg a reggeli kávés csészémhez, szerelmes vagyok? Bugyuta! Kérdezõ! Minél hamarabb hagyd ott. Ha könyörög, ha nem. Az élet nem áll meg egy szakítással, majd rájön õ is pár hét/hónap múlva. Túl kell esni rajta, utána folytatni az életet. Ha folytatjátok, akkor ezek után már 100%, hogy szenvednétek, ha eddig még nem tettétek. Én személy szerint nem bírnék egy olyan pasival tovább maradni, aki komolyan, õszintén ott akart már hagyni. 20L
21:47 Most akkor ki is a hülye? Ragaszkodás rohadtul nem szerelem. Meg ha a másik részérõl nincs is, még csak ragaszkodás sem, végképp nem. Én inkább úgy mondanám ragaszkodás=megszokás. Vagy csak, 'most mi lesz, összedõl a világ' szindróma. Majd túl lesz rajta.
kötél....
Ne hallgass a hülyékre.. Igen ragaszkodás= szerelem.. õ biztos nagyon szeret téged.. valaki évekig is képes küzdeni valakiért. miért akarod otthagyni?
Hagyd ott.
én inkább megölném magam mint hogy ezt tegyem valakivel :(
Nagyon sokáig eltarthat. És te addig boldogtalan leszel egy olyan ember mellett akit nem szeretsz. Szánalomból valakivel maradni sosem jó.
A kérdező hozzászólása: Ragaszkodás=szerelem?
A kérdező hozzászólása: Eza ragaszkodás meddig tarthat?Akár örökké?
A kérdező hozzászólása: Mert kapcsolatunk elejën talizgatott az ex?vel, ës csókoloztak is.

Miért ragaszkodik mindenki, hogy az anyjától külön aludjon a baba?

Legjobb válasz: Ez egy picit erõs igy, hogy mindenki :) Szerintem ez tipikusan az a téma, ahol 50-50%-ben megoszlanak a vélemények :) Én elõször úgy terveztem, hogy 2-3 hónapot velünk lesz a baba egy szobában, de a kiságyában, majd átrendezzük a szobákat, és mi átköltözünk a másikba férjemmel. Át is rendezte, de már aznap sem birtam a baba nélkül aludni, most megint együtt alszunk, muszáj hallanom a szuszogását, morgását, olyan édes... DE ami miatt gondoltam, hogy akkor végre lehetnénk hangosabban a saját hálószobánkban, beszélgethetnénk elalvás elõtt, lehetne szeretkezni, szóval lenne magánéletünk. Igy az kiszorult a nappaliba, aminek én nem vagyok elvileg hive, de hát látjuk, hogy másképp alakult. Én ezért ragaszkodom ahhoz, hogy legalább a saját ágyában aludjon. Mert a mi ágyunk az a mi hitvesi ágyunk, nem pedig a gyerekágy. Egyébként nagyon szereti a kiságyát, ha álmos, és beleteszem, mosolyog, örül a zenélõ egerének, nézegeti a mintás rácsvédõt mosolyogva :)

Már bocsánat, de ez hülyeség, hogy jobban ragaszkodik. Csak magadat nyugtatod most. Az vagyok, aki azt írta, hogy a két és fél évese ha akar, éjszaka átjöhet, de amúgy nyugodtabban alszik mindenki külön. Az hogy reggel fél órát puszilózunk, napközben rengetegszer ölel és azt mondja: én is szeretlek, bármitõl megijed rohanhat hozzám, ez mi ha nem ragaszkodás? és nem alszik velünk. De hangsúlyozom, ez nem jelenti azt, hogy a kistesója nem alszik ott. Nem szeretném, de ha akar.. Ez gyerekfüggõ és anyafüggõ és abszolút nem ezen múlik a ragaszkodás. Kb olyan, mint "a gyerek azt szereti jobban akitõl csokit kap" Ez ugyanolyan kamu, a napközbeni foglalkozás, játék, odafigyelés, megértés a fontos.
elõzõ A párom össze-vissza dolgozik, van hogy éjjel megy vagy hajnalban, akkor a telefonra vagy óracsörgésre a pici is felébredne.
Nem mindenki ragaszkodik, valaki csak másképp látja jónak. Mi az elsõ hónapban együtt aludtunk, de egyszer a férjem ráfeküdt a kislányra. Utána átmentem vele a kisszobába, én a földön, Õ az ágyában. Mellé nem feküdhettem, a földön meg nem fértünk volna el kényelmesen ketten, hiába ilyen pici. Volt hogy horkoltam(terhesség elõtt sosem) és éjjel többször arra kelt a baba, így visszatértem a saját ágyamba a férjem mellé, és a kislányom is nyugodtan végig tudta aludni az éjszakát.
Attól még nagyon lehet szeretni egy gyereket, hogy nincs az ember fenekében állandóan. A pici ember is ember és mint mindenkinek neki is szüksége van egyedüllétre és pihentetõ alvásra! Nem beszélve az apukáról aki úgyebár nappal dolgozik délután és este velünk foglalkozik aztán még csak egy jóízût sem tud pihenni és másnap kezdi elölrõl. Én úgy gondolom, hogy nagyon imádom a gyerekem ettõl függetlenül, hogy nem alszik velünk és attól, hogy másik szobában van még hallom minden rezdülését. Mi most vettünk neki egy nagyobb méretû kiságyat /6 hónapos/ és hihetetlen, hogy milyen pózokban képes aludni. Ehhez semmilyen méretû franciaágy nem lenne elég, hogy mindenki jót pihenjen. De ez mindenki saját dolga, hogy hogy csinálja. Minden esetre én azt látom az ismerõsök körében, hogy amikor már eljutnak odáig, hogy szeretnék kitenni9 a gyereket, mert már senkinek sem jó /mert eljön ez az idõ!/ akkor már nagyon nehéz és mindenki szenved!
Ez tényleg teljesen egyéni. Ki így szeret aludni, ki úgy. Lányom is felébredt a mi forgolódásunkra, a férjem éjjeli telefonjára, mi is felébredtünk minden mocorgásra. 8 hónaposan raktuk át a szobájába, õ rögtön jót aludt, mi 1-2 hétig nem, de utána viszont rájöttünk, hogy helyes döntés volt. Az is lehet, hogy a követekezõ gyerekem meg igényli majd, hogy ott maradjon velünk, szóval egyéni. Egyébként most két éves a lányom és ha akar, éjszaka átjöhet. Havonta egyszer zsinórban 2-3 éjjel jön, aztán megint semmi.
Ez egy picit erõs igy, hogy mindenki :) Szerintem ez tipikusan az a téma, ahol 50-50%-ben megoszlanak a vélemények :) Én elõször úgy terveztem, hogy 2-3 hónapot velünk lesz a baba egy szobában, de a kiságyában, majd átrendezzük a szobákat, és mi átköltözünk a másikba férjemmel. Át is rendezte, de már aznap sem birtam a baba nélkül aludni, most megint együtt alszunk, muszáj hallanom a szuszogását, morgását, olyan édes... DE ami miatt gondoltam, hogy akkor végre lehetnénk hangosabban a saját hálószobánkban, beszélgethetnénk elalvás elõtt, lehetne szeretkezni, szóval lenne magánéletünk. Igy az kiszorult a nappaliba, aminek én nem vagyok elvileg hive, de hát látjuk, hogy másképp alakult. Én ezért ragaszkodom ahhoz, hogy legalább a saját ágyában aludjon. Mert a mi ágyunk az a mi hitvesi ágyunk, nem pedig a gyerekágy. Egyébként nagyon szereti a kiságyát, ha álmos, és beleteszem, mosolyog, örül a zenélõ egerének, nézegeti a mintás rácsvédõt mosolyogva :)
En nem ragaszkodtam, hogy kulon aludjon, sot! Szerettem hallani, ahogy szuszog :) Meg a masik ok, hogy 3-4-szer megebredt ejjel es szopizott 1 eves 2 honapos koraig. Nem lett semmi baja, ma mar 12 eves egeszseges nagy lany :)
Én nem ragaszkodok hozzá. 5 éves lányunk akkor költözött ki az ágyunkból, amikor a picivel hazajöttünk a kórházból, most õ alszik mellettünk :-) Engem megnyugtat, hogy ott szuszog mellettünk, látom és érzem minden rezdülését.
Nálunk sosem aludt a gyerek közöttünk, 3 hónapos korától külön szobában alszik...mi így láttuk jónak. Szerintem nyugodtabban alszik mindenki a saját ágyikójában, az éjszaka alvásra való, az együtt alvás hosszú távon a nyugodt éjszaka ellensége. A gyerek késõbb is ragaszkodni fog az együtt alváshoz, ha az a szülõnek már igencsak kellemetlen.
Kezdõdik.jönnek a jó lepontozós, vitás kérdések.Én kezdettöl külön aludtam a babámal.és nem azért mert nem szeretem, vagy mert rossz anya vagyok.Elsõ gyermekemmel sokáig aludtunk együtt, de én sosem voltam kipihent.sokat forgolódnak, nyüszögnek a babák, és minden szusszanására felébredtem.Nagyon rossz volt egy északat 20 szor kelni, hónapokon keresztül.most rögtön külön tettük a babát.és azon kívül, hogy egy roppant kiegyensúlyozott, nyugodt baba, szerintem jot is tett neki, és nekem is.Az anyai ösztön annyira bennem van, hogy sokszor már az elött felébredek, hogy õ felsírna, hogy szomjas, vagy éhes.az alváson kívül szinte minden idõt velünk tölt.szóval szerintem nem szükséges vitafórumot nyitni azon, hogy kinek hogyan jobb.van akinek ez, van akinek az jön be, ettõl még nem változik a baba-mama kapcsolata.Aki azt mondja, hogy de igen az butaságot álít.
Nekünk elsõ naptól kezdve a saját szobájában alszik. Az elején inkább én költöztem át hozzá, hogy nekem is picit könnyebb legyen, és karnyújtásnyira elérjem, a szoptatás miatt. De ennek már vége. Én is úgy gondolom, hogy éjjel alugyon, és minél elõbb a neki szánt helyre rakjuk, annál hamarabb megszokja. Biztos jó érzés, mikor mellettünk szuszog, közöttünk alszik, viszont én úgy nem tudnék pihenni, és hamar eljönne az idõ, mikor már terhessé válna, akkor meg milyen döbbenet lenne, hogy most miért rakjuk ki. Ez az én véleményem, de aki maguk között altatja, és nekik az úgy jó, akkor legyen! Én más döntéseibe nem szólhatok bele!
Szia. Én nem ragaszkodom hozzá. 8 hónapos, és velünk alszik esz szobában. Én el sem tudnám képzelni, hogy külön aludjon. Szeretem látni, hallani minden szusszanását, és jó tudni hogy minden oké!
Mi már a kórházban is együtt aludtunk :) 7 hónapos. cicin alszik el mellettem, éjszaka, amikor csak akar cicizhet, ugyanúgy napközben is- kivéve persze ha úton vagyunk. Õ boldog én meg talán még boldogabb vagyok ettõl :) nekem ez nem terhes
Na én nem. Kisfiam napos korától velünk alszik és nekünk így is kényelmes. Fogzáskor nagyon jól jön neki, ha rögtön megsimogatom. Meg amúgy is imádom! És amikor régen nem volt kiságy????? Egymás mellett aludt az egész család. vagy nem is kell messzire menni, menjünk el gondolatba Afrikába. Anya és gyermeke együtt alszik. A gyerek egészséges lelkületû lesz. Egyébként a fiam 20hónapos.
1. vagyok. Mért vannak lepontozva a válaszok? Attól hogy valaki nem úgy gondolja mint a másik, még nem kell lepontozni! Csak a véleményét írta le mindenki!
Engem nagyon idegesit mikor valaki azert szolja meg a masikat hogy"hogy birod hogy ne legyen ott melleted ejjel, meg a haljam minden szusszanata"Ugy adjak le mind ha mi rossz anyak volnank!Meg nem tudja kulon szobaba szoktatni a babajat es azt mondja hogy nem is akarja mert mar nem is tudna ugy aludni, persze.Mi meg vagyunk a sz..., hogy tudunk ilyenek lenni...
Elõzõ: teljesen egyetértek. Persze, az anyáknak (itt a lényeg!!!) sokkal kényelmesebb, ha a gyerek mellette fekszik, éjszaka nem kell felkelni. Aztán lehet mellébeszélni.
Én is úgy gondolom, hogy ez egyrészt anyuka döntése, másrészt a baba igényének a kérdése. Nálunk a hálóban van a babaágy, õ ott alszik, karnyújtásnyira tõlem. ÉN ragaszkodtam ehhez a megoldáshoz, elsõ gyerek, nem tudtam, mire számíthatok... Majd, ha eljön az ideje, és ha elkészül a gyerekszoba, akkor átköltöztetjük, de még NEKEM szükségem van arra, hogy ott legyen a közelemben. Szerintem neki tök mindegy lenne, hol alszik. Én viszont így nyugodtabb vagyok.
Szia!Az én lányom 6 hónapos , most szokok át a másik szobába.Õ jobban birja mint én...Hídd el, kell neki a nyugi, nyugodtabban alszik.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Csak azért tettem fel IGY a kérdést, mert az összes rokonom, barátom, ismerõsöm elitél (kivéve a édes szüleimet) azért, mert a lányom 16 hónapos és még mindig velem alszik a nagy ágyban. Nekem is és neki is igy jó, mert tudom, hogy jól van, jól alszik. Amikor álmodik és nyöszörög, megsimogatom a fejét és mosolyogva alszik tovább. Sokkal jobban ragaszkodik hozzám, mint azoknak az anyukáknak a gyermekei, akiket a monitoron keresztül figyelnek... Az unokaöcsémet (4 éves) a bátyám próbálja szoktatni a saját szobájába, de éjfélkor mindig ott kopogtat az ajtójukon az egész éjszakát megtörve azzal, hogy hiányzik neki az anyja. Úgyis idõvel minden gyermeknek külön szoba kell.
Történetesen azért, mert a gyerkõc este fél 8 körül alszik el, mi meg nem. Mivel a nnapilban van az ágyunk (galériaágy), általában este ott vagyunk. Nagyfiam ott tévézik, vagy számítógépezik, zajong rendesen, de õ is külön szobában aludt a kezdetktõl. A pici nyugodtan alszik a saját szobájánba, van légzésfiygelõ, bébiõr.
hüvelyi jobb és élvezhetõbb..nekem csiklói néha fáj és nemis izgat annyira
utolsó, én teljesen megértem a te álláspontodat is, de itt látszik meg, hogy különbözõek vagyunk...te elégedett vagy azzal, amid van, amiért õszintén bevallom, irigyellek :) én maximalista vagyok és sosem érem be kevesebbel, mint amire vágyom...hogy a te példáddal szemléltessem: Ha én a tengerre vágyom, de csak a Balatonig juthatok, akkor nem megyek el a Balatonra, hanem még gyûjtök két évig, hogy a tengerhez mehessek...
Utolsónak. A lényeg hogy élvezi e a szexet, szeretkezést a nõ. Ha élvezi, pedig csak csikló orgazmusa van teljesen tökéletes. A baj azzal amit írtál, és sokan nyomnak, hogy úgy állítjátok be, mintha a hüvelyi orgazmuson kívül nem lenne más élvezet a szexben. Mintha azok a nõk akik csak csikló orgazmust élnek át szegényebbek lennének. Pedig nem, mert élvezik a szexet, és elégedettek. Max az bántja õket hogy más lekategorizálja az élvezetüket és elülteti bennük hogy kevésbé értékesek mint mások. Sajtpéldádra kontra, én gondolom hogy nagyon klassz lehet a tengernél nyaralni, de ha tudom hogy csak a Balatonig juthatok, akkor is nagyon boldog leszek, mert ez megadatott.
akkor ha nem szoktatok átélni hüvelyit, csak csiklót, akkor honnan tudjátok, h nem jobb e? én csak a kérdésre válaszoltam...az nem volt melléírva, hogy kegyes hazugságként írjam azt, hogy neeem, nem jobb, mikor az, és a legtöbb nõ ezt állítja, nem véletlenül... egy példa: a kedvenc kajám a rántott trappista volt, azt hittem, nincs finomabb a világon, aztán egyszer kipróbáltam a camembertet áfonya lekvárral...hát rájöttem, hogy ég és föld, azóta nem érem be a sima rántott sajttal, mert rájöttem, h van finomabb...de egészen addig meg voltam vele elégedve, amíg nem kóstoltam a másikat
A kérdező hozzászólása: 16:21 Nem szabad odafigyelni a csak a hüvelyi az igazi megjegyzésekre! Egyébként mindenkinek megsúgom, hogy a hüvelyi is csikló orgazmus valójában :-)))
Nekem csak csiklói van. És miért érzem magam szarul? Pont ezek miatta "csak a hüvelyi az igazi" meg hasonló hozzászólásoktól. Mert mindenhonnan az folyik, hogy ha nem vagy képes a hüvelyi orgazmusra, akkor egy darab szar vagy kb. Pedig amúgy a csikló a pénisznek felel meg. Ergo logikus, hogy annak ingerlésével éri el a nõ az orgazmust.
Nálad utolsó ez így van. Nálam a csiklói is eltart majdnem egy percig. Nekem fõleg csiklói van, és elégedett is vagyok vele. Szerintem is marhaság ez a hüvelyi orgazmus kergetés agyba fõbe.
mert valóban kevesebb...a csikló orgazmus az csak csikló, azt csak ott érzed, rövid ideig(néhány másodperc)...viszont a hüvelyi orgazmust érezni lehet mindenhol, a csiklómban, a hüvelyemben, de még a hasamban is, és akár percekig is eltart 20/L
A csiklói sokkal intenzívebb, de... Én azért ragaszkodom a hüvelyihez, mert szeretem a párom magamhoz ölelni, csókolni amikor orgazmusom van. Nos... Ez nem kivitelezhetõ amikor orálisan kényeztet.
mi a különbség?
Én nem kifejezetten ragaszkodom a hüvelyi orgazmushoz, nekem sokszor jobba csiklói és intenzivebb is.29/N
Utolsó: Köszönöm, pont így gondolom én is:) Nagyon jól leírtad. Pont azért nem elégedettek a nõk az amúgy teljesen jó szexuális életükkel, mert elültetik bennük azt, hogy kevésbé értékesek, mint mások, meg kevésbé jó nekik, mert nekik csak csiklói orgazmusuk van.

Miért ragaszkodom/zúgok bele mindenkibe már az elején?

18 éves lány vagyok, akinek nem volt még barátja. Sokszor volt már, hogy alakult valami és én már mindjárt az elején beleéltem magam a dologba, elképzeltem hogy milyen lesz majd ha együtt leszünk stb, rögtön belezúgtam az elején, aztán persze nem lett semmi és csak a fájdalom volt. Ez már sokadszor előfordult és most megint van egy "alakulás" valakivel, de ott tartok, hogy rettegek, mert ismerem magam és idő előtt teljesen oda leszek érte..... Egyébként a családomban minden rendben van, mindenki irigyli a jó kapcsolatom a szüleimmel, sok barátom van, úgyhogy nem tudható be túlzott szeretethiánynak sem... Mit tehetnék ellene? Borzasztó sok síráson vagyok már túl emiatt.

Legjobb válasz: Mert a remény mocsok egy dolog.

Mert a remény mocsok egy dolog.
nekem pont egy ilyen csaj kéne :\ nekem meg az a problémám, hogy ha megszeretek valakit, akkor iszonyú nehezen mondok le róla, akkor is ha nem jövök be neki :( F25
Én ugyanilyen voltam, csakhogy én idõvel megtanultam nem beleélni magamat az ilyen "alakuló" kapcsolatokba, így ha felejtõssé válik akkor a szemem sem rebben. Csak akkor engedd el magadat valamelyest ha biztosabbnak érzed azt a kapcsolatot, addig nem éri meg. 19/F
A kérdező hozzászólása: Hát igen, ehhez hozzátartozik a nehezen elengedés is... :( És tudsz valami praktikát? Hogy tartsam távol magam? Nagyon sokszor próbáltam de képtelen vagyok... Mindig ott van hogy "ez most biztos más" stbstb....
Úgy tartsd magadat távol, hogy nem ismerkedsz :P Egyébként ha találkozol valakivel az még nem azt jelenti, hogy lesz is valami belõle... ezért ne éld bele magadat.
Én is ilyen vagyok detto, csak fiúba. Még a "most biztos más lesz" is illik rám, reménykedem mindig, aztán kopp. Próbálok megváltozni de alapvetõen nem tudok. Van, hogy kifelé mást mutatok, még én is majdnem elhiszem amit mutatok, aztán majd bele halok belülrõl, ha nem találkozunk, nem lehetek ott vele stb. Nem egyszerû, legalább is nekünk nem úgy látszik. :)
próbáld meg picit félvállról venni a kapcsolat témát, nem arról beszélek, hogy hirtelen kezdj egy éjszakás kalandokba :D hanem pl "randizz" egyszerre több pasival, és csak akkor szûkítsd le 1-re, ha már nagyon megkedvelted
mármint az egyszerre nem úgy hogy egy idõben XD

Miért ragaszkodok ennyire a pasihoz, ha tudom hogy sosem lesz az enyém?

mert már párja van de én hónapok óta szeretem, de nem tudom elfelejteni

Legjobb válasz: ez a SZERELEEEEEM

ez a SZERELEEEEEM
Hátha megtanít helyesen írni.
A kérdező hozzászólása: én nem tapadok rá. a pasi nem is tudja meg soha. SAJNOS.

Miért ragaszkodik annyira a moly az akváriumomhoz?

Már vagy egy órája rajta van az üvegfalon.Próbáltam már vagy 20X lehessegetni,de mindig vissza szál.

Legjobb válasz: csak egy van?nekem is régebben amikor egyedül volt bebújt a levegöztetö mögé és rajta volt az akváriumon,vettem több molly-t.

csak egy van?nekem is régebben amikor egyedül volt bebújt a levegöztetö mögé és rajta volt az akváriumon, vettem több molly-t.
Moly és nem Molly ugye? Egyébként szerintem a meleg miatt megy az akváriumra.
A kérdező hozzászólása: Moly, nem Molly.De ma elhessegettem a falhoz, rászált, és lecsaptam egy légycsapóval!Gonosz vagyoook!3XD
Szerintem nem ragaszkodik... miért is ragaszkodna? x"D Nem Molly, hanem moly.. x"D

A fidesz miért ragaszkodik ennyire az 1kulcsos adóhoz amikor az emberek nagy része rosszabbul járt vele illetve imf hitellel szemben is akadály?

Legjobb válasz: Mert a politikusok a "megszorítások miatt" nem szavaztak meg maguknak fizetésemelést(bár költségtérítésüket növelték) de így az 1 kulcsos adón keresztül van aki havi 4-500.000-el is többet visz haza!! Természetesen nagyrészt fideszesek és kdnp-sek kaszáltak ezzel hisz mindig a kormányzati posztok a zsírosak!!! Magyarán azért szív most az egész ország hogy õk ott többet keressenek!!

Mert a politikusok a "megszorítások miatt" nem szavaztak meg maguknak fizetésemelést(bár költségtérítésüket növelték) de így az 1 kulcsos adón keresztül van aki havi 4-500.000-el is többet visz haza!! Természetesen nagyrészt fideszesek és kdnp-sek kaszáltak ezzel hisz mindig a kormányzati posztok a zsírosak!!! Magyarán azért szív most az egész ország hogy õk ott többet keressenek!!
A párt nevében is benne van hogy POLGÁRI, az egyszerû melós meg dögöljön éhen.
3: És hogy pörgeti fel a gazdaságot? Valami konkrét adat, szám? Merthogy én mindenütt ennek az ellenkezõjét olvasom. Nem nõtt a fogyasztás, hanem csökkent, nem nõttek a beruházások, hanem csökkentek. Ha te fel akarod pörgetni a fogyasztást, akkor nem a gazdagoknál, hanem a szegényeknél kell otthagyni több pénzt. A szegény ugyanis az utolsó fillérig elkölti a többletet, egy gazdag meg attól nem fog többet fogyasztani, hogy több a pénze.
Azért ragaszkodnak így hozzá, mert a saját adójukat csökkentették vele.
Lenne realitása, ha nem Magyarországon magyar embereknek vezették volna be.
Miért az a szegény, aki nem magyar terméket vásárol, mert az ugye jóval drágább a külföldinél, az nem viszi külföldre a pénzét? Ráadásul köztük van messze a legtöbb minimálbérre bejelentett, az adózik? Csak annyira minimálisan, mint az adócsaló vállalkozó. Szóval mindkét oldalról ugyanazok a hátrányok, bármennyire is babusgatják a "kisembereket" itt az oldalon. (Személy szerint már rohadtul irritál ez igazából.)
mert a gazdaságot felpörgeti. Az imf-hitelre pedig nincs szükségünk, a tárgyalásokat csak azért folytatják, hogy a forint ne ingadozzon nagyon
"Szóval mindkét oldalról ugyanazok a hátrányok, bármennyire is babusgatják a "kisembereket" itt az oldalon. (Személy szerint már rohadtul irritál ez igazából.)" Akkor cummancs le egy teknõsbékát.
Mert õk így kevesebbet adóznak.
A kérdező hozzászólása: A szegény elkölti a TESCO-ban, mert ott a legolcsóbb, meg vesz valami szar kínai ruhát. A gazdag lehet, hogy 5 évig spórol, de aztán vállalkozásba kezd, amivel munkahelyet teremt. Hiába kezd vállalkozásba ha nincs nincs vásárló erõ aki megvegye. Illetve az "gazdagok" kiviszik külföldre pénzüket és ha vállalkozik is akkor is semmi garancia nincs arra hogy adózik...
A kérdező hozzászólása: persze elvileg be kéne pörgetnie a belsõ fogyasztást de ez nem történt meg.
Azért ragaszkodnak az 1k-hoz, mert ha visszavonnák, akkor beismernék a saját vereségüket, és hogy óriási hiba, valamint felelõtlenség volt ilyen gazdasági helyzetben bevezetni! Az 1k fanoknak pedig ajánlanám ezt a linket: http://en.wikipedia.org/wiki/Flat_tax#Countries_that_have_fl.. Meglehet nézni, hogy mely gazdaságokban van 1k adórendszer. Nyugaton is vannak magas keresetû és alacsony keresetû munkavállalók, a magas keresetûek mégsem teszik szóvá, mint itthon, hogy az õ bérükbõl miért vonnak le több jövedelemadót. Egyszerûen elfogadják és megértik, hogy aki többet keres, az többet is ad a "közösbe".
hány hetesen választották el az anyjától?
Nálunk eddig minden kutyának volt valami kedvence, amit nem adott oda senkinek. A mostaninak is van. Ha szopást utánoz, lehet, hogy korán lett elválasztva. de nem hiszem, hogy errõl van szó. Szerintem ne izgasd magad miatta.
az enyémnek is van "cumis" párnája, az az övé, szereti, és esténként cumizik, meg közben röfög is. Szerintem magát nyugtatgatja. ja és 5 éves dobi szuka.
Nálunk a macska cumizik! Én is kíváncsi lennék, hogy mi az oka ennek! Az én kutyáimnak is szoktak lenni "kis barátai", amivel szerintem nincs is gond amíg nem morog vagy kap meg érte, neked vagy a családodnak mindig szó nélkül oda kell adnia, te vagy a "fõnök", a gazdija, meg kell értenie, hogy hol a helye még az elején, mielõtt ez eldurvulna a helyzet, azaz a következetes nevelésre célzok.
Jah, vagy amíg nem lesz álvemhes tõle, sajnos olyat is láttam már :S Persze a tiéd még túl kicsi ahhoz szerintem, meg a nemét sem írtad...
a tüzelés utáni 2 hónap tájékán valóban nem árt kicsit eldugni elõle az álvemhesség miatt. Ez egyfajta pótcselekvés, jó kis önnyugtató.

Miért van az, hogy van egy srác, aki nagyon tetszik, és nagyban ragaszkodik, meg minden és nem jut eszembe mit mondjak?

Van egy srác, akivel a napokban békültünk ki, és nagyon tetszik nekem.(persze lány vagyok.) És nagyon szomorú voltam, mert hozzászoktam, h az összeveszés előtt minden nap beszéltünk volt amikor fél napot(internet, amugy osztálytársam és edzőtársam egyben, csak velem van a legjobban el az összes lány közül, de nem járunk, legalább is szerinte) és nem rég békültünk ki és most is beszélek vele, de nem tudom, hogy mit mondjak.:( ilyenkor van az, hogy belül annyi minden gondolat kavarog, de 1 szót sem tudok kimondani.:'( nem akarom, hogy megunjon. mégis mit tegyek? adjatok ötletet, tanácsot, légyszíves.!!

Legjobb válasz: fõleg azt nem szeretném, hogy megutáljon szótlanságom miatt.:''(

A kérdező hozzászólása: fõleg azt nem szeretném, hogy megutáljon szótlanságom miatt.:''(
Néha az is tök jó tud lenni, ha azt mondod ki, ami elõször az eszedbe jut (nem mindig!!!).

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!