Találatok a következő kifejezésre: Miért rágja cicám a (6 db)

A cicám rágja a körmét. Miért? Pedig normálisan kap enni egy nap 10x is eszik. Kövér. Nagyon szeretjük. Miért rágja? De láttam TÉLLEG A KÖRME! Még hangot is ad ki.

Legjobb válasz: Hát azért mert minden macska rágja a körmét.azért, mert õ nem levágni szokta magának mint at emberek, hanem lerágni.Rem. segítettem

Hát azért mert minden macska rágja a körmét.azért, mert õ nem levágni szokta magának mint at emberek, hanem lerágni.Rem. segítettem
1. a macskák a körmük köré tapadt piszkot is foggal távolítják el, és az is olyan, mintha rágnák. De nem. 2. ha mégis rágná, annak nincs köze ahhoz, hogy menynit eszik. Te ha rágod a körmöd, az azért van, mert éhes vagy? Ugye nem? 3. Napi tíz etetés kicsit soknak hangzik... Vigyáznotok kéne rá, a macskának ugyanolyan káros az elhízás, mint az embernek. Bár télen amúgy is kerekebbek, azért tízszer etetni... Hát...
Vágd le neki és nem fogja.
Az enyémek is szokták. Manikûröznek. :D Nincs ezzel baj szerintem, nem azért rágja mert éhes. Viszont ha kövér a cicád, akkor kérj tanácsot az állatorvoshoz az etetésére, mert nem lesz hosszú életû szegény, ha el van hízva.
Kedves elsõ! Ezt az orbitális baromságot melyik ujjadból szoptad ki? Az állatok, köztük a macska is KOPTATJA a körmét, nem rágja. A macska a piszkot szedi ki a körmei közül, tisztogatja a karmait, mikor "rágja" azokat. De az állatok nem rágják a körmüket. Tegyél a cicádnak körömkoptatót, hogy könnyebb leygen neki.
Lehet, hogy nincs módja kaparászni.Van jó kaparófája?
Biztosan túlnõttek a körmei, és nem tudja hol koptatni.. Van kaparófája? Ha nincs, az lehet a baj, ha pedig van, akkor egyszerûen lusta használni!:) Ha levágod a cicád körmét, nagyon vigyázz rá, hogy csak az átlátszó végét, a lenõtt részt távolítsd el!! A karom többi része élõ rész, tele erekkel.. Ha nem vagy biztos magadban, használj reszelõt, vagy szólj cicamanikûrösnek. Amúgy meg az, ha 10x eszik egy nap a macska, nem baj, az enyém is szereti beosztani magának. Egész nap elõtte van a száraz táp, és naponta legalább 20x meg oda és eszik pár falatot. Jó húsban van, de õ inkább izmos, egész nap rohangál, pattog, vadászik. Õ egy egészséges cica.. Az elhízás és ellustulás viszont tényleg nem jó nekik sem. Ha a cicád nagyon szereti a hasát, és nem tudod tõle megvonni az ételt, akkor talán valamilyen diétás táppal kellene próbálkoznod egy ideig.
Még annyi, hogy az nem baj, ha sokszor eszik. Az enyém is sokszor eszik, de csak pár falatot. Arra viszont figyelj, mennyi kaját adsz neki.
Ha beszakadt neki, akkor lehet a félig letört darabot távolította el. Napi 2x-i evés a legjobb egy macskának, reggel, és késö-délután.

A cicám miért rág és eszik meg mindent ami gumi vagy műanyag? Le lehet szoktatni róla?

Jöhet neki cumi zacskó ragasztószalag szilikon karkötő. Megrágja megeszi kihányja. Eldugdosok előle mindent de akkor keres mást. 1 éves múlt lakásban tartott kandúr cica.

Legjobb válasz: Vannak ilyen h.lye macskák.Leszoktatni nem nagyon lehet.

Vannak ilyen h.lye macskák.Leszoktatni nem nagyon lehet.
Enyém a befõttes gumira "bukik". Múltkor majdnem lerágta unokám lófarkáról a hajgumit :) És a celluxot rágná, ha hagynám. Mindig gondosan figyelek, hogy elrakjam ezeket, mert bélcsavarodást kaphat, ha megeszi.
Bartosista macska.
Szerintem bent unatkozhat, ha ilyet csinál. Az enyémek kint vannak, de csak az egerek meg a madarak után mennek.

Miért rágja a cicám a hajamat?

Nem mindig csinálja, de néha rákattan.

Legjobb válasz: Biztos csak játszik vele. Nincs okod aggodalomra.

Biztos csak játszik vele. Nincs okod aggodalomra.
A kérdező hozzászólása: Nem aggódok, pusztán kiváncsi vagyok, de azért köszi.
Hello Nekem is volt egy fekete tündér cicám aki ezt csinálta, (sajnos már nincs) de inkább nyalogatta. Én a szeretet jeléül könyveltem el. Olyan érzésem volt, mintha úgy viselkedne, mint amikor a kölykeit végig tisztogatja. A többi cicám nem csinál ilyet.


Miért van az, hogy babám rágja és szopizza az öklét? Viszont ha cicire teszem-mert azt gondolom éhes-akkor rögtön ordít. Lehet nem elég neki a tejem?

Még csak 2hónapos.És rendessen fejl?dik.

Legjobb válasz: Az én lányom is ezt csinálja. Tömi a kezét a szájába, a cicin pedig õrjöng (persze a pótlással nincs semmi baja) Nekem azt mondták, lehet hogy már mozognak a fogcsírái és masszírozza a kezével. Szerintem sok baba csinálja ezt.

Az én lányom is ezt csinálja. Tömi a kezét a szájába, a cicin pedig õrjöng (persze a pótlással nincs semmi baja) Nekem azt mondták, lehet hogy már mozognak a fogcsírái és masszírozza a kezével. Szerintem sok baba csinálja ezt.
Egyátalán nem biztos hogy éhes, ha szépen fejlõdik, jókedvû kiegyensúlyozott baba, minden pelusában van pisi, akkor nincs okod az aggodalomra. A babák ebben a korban fedezik fel a saját kezüket és egyébként is úgy ismerkednek a külvilággal hogy mindent a szájukba vesznek, 5-6 hónapos korban már a lábacskájukat is rágcsikálják. Szerintem bízz önmagadban és a babádban, ha úgy gondolod hogy éhes kínáld meg, ha nem szopik, akkor kínáld meg egy kicsi késõbb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.Jó babázást neked.
Az én lányom akkor is rágja az öklét ha büfiznie kell és persze az elöttem leirtak is mind igazak.Ez természetes ebben a korban.

Cicám rágja a barkát (az ágat). Miért? Lehet valami baja?

Legjobb válasz: Pl, hogy a barka mérgezõ.

Pl, hogy a barka mérgezõ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Egy pillanatra emeltem fel hozzá, mert valamilyen oknál fogva nagyon vonzódik a barkához, és akkor rögtön rákapott. Érdekes, mert amúgy minden virágot csak szaglászik, de soha nem rág. Elég magas a váza ahhoz, hogy ne érje el, gondolkodtam rajta, hogy odaadom neki játszani, de akkor nem. Köszönöm mégegyszer!

A cicám rágja a mancsán a kis párnácskát, vajon miért?

http://www.imageserve.info/img_store/2010/11/18/2/2e6cec4732..

Legjobb válasz: Enyémek is szokták, szerintem a tisztálkodás része.

Enyémek is szokták, szerintem a tisztálkodás része.
Mert a macskák néha tesznek ilyen elvetemült dolgokat. Egyébként nálunk kutya is macska is rágja. Biztosan viszket nekik.
Vagy viszket neki vagy tisztálkodik.
Viszket neki.. általában semmi bajt nem jelent, de egyébként kutyák-macskák talpa is gombásodhat, illetve ha belemegy valami tüske, akkor az is meggyûlhet és viszkethet neki. T.
De édes, hogy még képet is raktál hozzá. =] Tisztálkodik.
A kérdező hozzászólása: Rosszul láttam, nem rágja, hanem szopja. Csecshiánya van. :)
A spanomnak van egy 2 éves macskája, aki minden - egy kicsit is erre a célra alkalmas - tárgyat megpróbál szopni! Haláli! Talán korán választották el, vagy csak szopósmacska!
Az én cicám a farka végét cumizza:D Tök aranyos. Õ biztos, hogy korán elválasztott, ugyanis utcán bokor alatt találtuk kidobva, kb 4 hetes lehetett. Most már fél év körül jár, és már hatalmas!
A mienk is szokta, de mindig csak akkor, ha amúgy is tisztálkodik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!