Találatok a következő kifejezésre: Miért rágja a (198 db)

Miért ragad a parketta? Tök mind1, mivel mosom fel, állandóan ragad. Már parkettaápolóval is szoktam tisztítani, de foltokban állandóan ragad. Mivel tisztítsam meg?

Legjobb válasz: Pont a parkettaápolótól ragad. Forró vízzel mosd fel, tegyél bele icipici sampont, vagy mosogatószert zsíroldás céljából. Ha megszáradt, mosd fel mégegyszer tiszta vízzel.

Pont a parkettaápolótól ragad. Forró vízzel mosd fel, tegyél bele icipici sampont, vagy mosogatószert zsíroldás céljából. Ha megszáradt, mosd fel mégegyszer tiszta vízzel.
A kérdező hozzászólása: Nemrég vettem a parketta ápolót, és elõtte is ragadt. De akkor kipróbálom így, ahogy leírtad! Köszi!

Miért rágom a körmöm?

Próbalom megfékezni,hogy ne ne ne csináljam,de egyszer aztán mégis csak megteszem.Nem stresszelek,de akkor mitől van?Mit tegyek,hogy ne rágjam?

Legjobb válasz: Én régebben nem rágtam a körmöm,de most én is néha rágom :// én azért rágom,mert unatkozok :) nem tudom,mindig kell valamit ennem,rágcsálnom :// és ha nem kötöm le a kezemet,autómatikusan elkezdem rágni a körmöm,és tök ronda lesz :// nem lehet,hogy te is csak úgy rágod? :/ mert nem tudsz mást csinálni? ://

Én régebben nem rágtam a körmöm, de most én is néha rágom :// én azért rágom, mert unatkozok :) nem tudom, mindig kell valamit ennem, rágcsálnom :// és ha nem kötöm le a kezemet, autómatikusan elkezdem rágni a körmöm, és tök ronda lesz :// nem lehet, hogy te is csak úgy rágod? :/ mert nem tudsz mást csinálni? ://
A kérdező hozzászólása: Mondjuk én is csak unalomból rágom és, ha ki van lakkozva akkor nem szoktam .

Miért rágja a karton papírt?

Álandóan!Ha rászólok...akkor is! A macskám kicsit fél?s tipus....játszani se lehet vele mert megijed!

Legjobb válasz: Máshogy teszem fel a kérdést: Miért baj az, ha rágja a kartonpapírt?

Máshogy teszem fel a kérdést: Miért baj az, ha rágja a kartonpapírt?
Enyém is rágja, ill. tépkedi. Apró darabokat harap, de kiköpi. Néha elhurcol egyet-egyet az ivótálkához, beletunkolja és elégedett nézegeti. Én inkább viccesnek tartom, nem problémásnak.
Az enyém is ezt csinálja, mint a másodiké. Szerintem játszik a kis majom :D


Miért rágja a kutyám a körmét?

Legjobb válasz: azért rágja mert nem tudja lekoptatni

azért rágja mert nem tudja lekoptatni
Kalcium hiny vagy zavarja , mert tul hosszu.
Pótcselekvés is lehet mint nálunk a körömrágás vagy az ujjszopogatás, ujjrágás. Ez esetben az a helyzet, hogy talán nem foglalkozol vele eleget, unatkozik, figyelemre vágyik, stb.

Miért rágja a törpehörim a rácsot?

Már egy jó ideje rágja a törpehörim a rácsot. Miért? Szoktam mindenféle módon a ketrecen kívül tartani, egy félórát, de amikor visszateszem, futkározik egy kicsit, majd megint rágja! Mit tegyek?

Legjobb válasz: Egyrészt tegyél be neki valami fogkoptatót (mivel a hörcsög rágcsáló, ezért sokat rág), vécépapír guriga pl de kisállatkereskedésben is van ilyesmi. Amúgy meg unatkozik.

Egyrészt tegyél be neki valami fogkoptatót (mivel a hörcsög rágcsáló, ezért sokat rág), vécépapír guriga pl de kisállatkereskedésben is van ilyesmi. Amúgy meg unatkozik.
ez természetes ha gyümölcsfa ágat raksz be neki akkor talán nem fogja
elõzõ vagyok ezzel arra akartam célozni hogy azért rágja a rácsot mert unatkozik és ki akar jönni. és így jön az hogy hosszabb ideig engedd ki :D
ha tudod hogy otthon vagy sokáig akkor engedd ki. igaz, nekem degum van, de mindig azt csinálom, hogy elzárom az olyan részeket ahova nem jó ha bemegy pl tv mögé stb, leteszem a ketrecet a földre nyitott ajtóval hogy amikor kedve van hazatudjon menni. ilyenkor mindig 3-4 órát szaladgál a szobámban és jól érzi magát. mikor vissza teszem a ketrecbe mindig alszik egy nagyot. szerintem te is hosszabb idõre engedd ki.
A kérdező hozzászólása: Már próbáltam! A fát nem rágja, sem pedig a wc papír gurigát.
A WC papír guriga nem elég! Tegyél be neki FÁT, nem muszály boltban venni ilyen fogkoptató, színes nem tom mit. Fogj egy fadarabot és tedd be neki, akkor azt fogja rágni, nem a rácsot!
hát úgy, hogy többet foglalkozol vele. fogkoptató van bent neki?
A kérdező hozzászólása: Az elsõnek: Van neki vécépapír gurigája és egésznap szaladgál. Néha még a friss levegõre is kiviszem egy jó ideig. (nemrég hoztam be). Amúgy azt, hogy érhetném el, hogy ne unatkozzon?
olyan mint a nyulak és koptatnia kell a fogát ezért csinálja....tehetsz bármit nem fogja abbahagyni...
A kérdező hozzászólása: Az elõzõnek: Kösz, mert gyümi fa ág van bent! Az elötte lévõnek: Neked is köszi, mert mostmár 30 percre kiviszem az udvarra, van egy ki , , barlang"-ja is, és nagyon jól érzimagát kinn.
vashiányos
A kérdező hozzászólása: köszönöm...ha lesz idõm átnézem...mert most mennem kell
1 válaszoló poénkodott. Annak jó. :) Van mókuskereke? Nem nõtte ki? Illetve mekkora a ketrece? A hörcsöglakást, rágcsálással, ásással kell szerintük bõvíteni... A gömbnél szerintem jobb egy hörcsögfuttató a szobád közepén. :)
Néha engedd ki, keríts el neki egy helyet a szobában ahol futkoshat. Persze figyelni kell rá végig.
vagy csak unatkozik
A kérdező hozzászólása: Oké, köszönöm...Ki szoktam venni amikor rágja a ketrecet:D
tartsad akváriumban azt bisztos nem fogja rágni ja és vehetsz neki hörcsög kereket nem érsz vele semmit mert úgy is rágnifogja én már csak tudom mert nekem is rágta és akváriumot vettem neki :)
A kérdező hozzászólása: Természetesen minden hasznos tanácsért ment a zöld kéz :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm...itt már többen is említették, hogy ne vegyek neki gömböt...nem vettem :)
Kérlek szépen, hogy gömböt ne vegyél neki! Nagyon iszonyodom tõle én is, meg szerintem a hörik is. Csak azért futnak benne, mert ki akarnak jönni belõle. És közben mindennek nekiütköznek, ha felgyorsulnak. Vegyél neki valamilyen mászókát, vagy tegyél be neki egy fél szelet száraz kenyeret. Azt is tudja rágcsálni, és közben a foga is kopik. Rakj be neki valamilyen gyümölcsfaágat, vagy nyírfaágat, mert ezeket is rághatja, így nem a ketreccel fog bajlódni. :)
ez teljesen normális dolog hörcsögöknél..ha nem használja a fogkoptatót akkor lehet, hogy azért rágja.azért rágja, h vedd ki, ki tudjon jutni onnan hiszen nem tul sok hely lehet neki, alig tud mit csinálni unatkozik.nekem valamikor felmászik a nyakamhoz és odabújik(: mellesleg a ketrecrágástól a hörcsögödnek nem lesz baja, a ketrecnek sem azon kívül, hogy a festéket lerágja róla.
Talán kapsz innen pár ötletet: :D http://www.instructables.com/id/Your_hamsters_new_home/
A kérdező hozzászólása: Mekkora a ketrec? hát...nem ekkora...kisebb...de akkor benézek egy állat kereskedésbe... :SS köszönöm mindenkinek!
A guruló golyó állatkínzás! Mekkora a ketrec? 1m x 40cm lenne ideális , hogy eleget mozogjon. 100 literes akvárium pl.
A kérdező hozzászólása: azért köszönöm :)
A kérdező hozzászólása: Igen van mókus kereke. Nem nõtte ki..a ketrec nem is nagy és nem is kicsi szóval közepes...
nézz be egy állatpatikában ha nincs akkor rágja nugodtan nem tesz kárt magában
A kérdező hozzászólása: és van valami kis vitamin nekik? :$
Gratulálok, utolsó! elõször is, az TERRÁRIUM, nem akvárium. >.<" Másodszor: a terráriumban alig cserélõdik a levegõ, megreked az ammónia, tehát nem egészséges a levegõ... Ezen felül: nem tud annyit mászni, így folyton ki akar jönni. Ha rendszeresen foglalkoznál a hörcsögöddel, nem rágná a rácsot... Ez csak azt mutatja, hogy mennyire nem törõdsz vele...

Miért rágja a körmét? Mit tegyek hogy ne tegye?

Kisfiam 3 és fél éves.egy pár hete elkezdte rágni a körmeit.bármit mondok neki nem akar róla leszokni.szeptemberben kezdte az ovit talán ott láthatta valakit?l?

Legjobb válasz: Az én kislányom is rágta 3,5 éves ovikezdõs, még az elején kell elcsípni. Motiváld, hogy ne rágja. Mi mondtuk neki, hogyha megnöveszti olyanra hogy le tudjam vágni, megyünk a a maciparkba. Egy hétbe telt hogy megnõtt neki, így mehettünk mézet venni. Aztán 2 hónap után újra kezdte, ekkor uszodát ígértünk be, egybõl leállt. Azelõtt a rászólás, vedd ki a kezed, stb. nem használtak... Próbáld ki valami olyan dologgal amire nagyon nagyon vágyik! Sok sikert.

Az én kislányom is rágta 3, 5 éves ovikezdõs, még az elején kell elcsípni. Motiváld, hogy ne rágja. Mi mondtuk neki, hogyha megnöveszti olyanra hogy le tudjam vágni, megyünk a a maciparkba. Egy hétbe telt hogy megnõtt neki, így mehettünk mézet venni. Aztán 2 hónap után újra kezdte, ekkor uszodát ígértünk be, egybõl leállt. Azelõtt a rászólás, vedd ki a kezed, stb. nem használtak... Próbáld ki valami olyan dologgal amire nagyon nagyon vágyik! Sok sikert.
Én hiába próbáltam hatni rá, még álmában is rágta. Vettem körömrágás elleni körömlakkot. Az olyan keserû száradás után is, hogy elveszi a kedvét attól, hogy a szájába vegye. Ráadásul nem is tudja lemosni.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!hol tudok ilyet beszerezni??ha muszály lesz....
A kérdező hozzászólása: muszáj
patikában
vagy dm-ben kb 600 ft
a körömrágásnak mindig lelki okai vannak, valami feszültség, stressz van benne ha bekened vmivel az igazi okot nem szünteted meg, rá kell jönnöd mi bántja, mi okoz neki feszültséget, és azt kell megszüntetni
A kérdező hozzászólása: nem hiszem h valami bántja mivel napok óta azt kérdezgetem tõle h mi lehet.gondoltam rá én is mivel én is sokat rágtam gyerekkoromban a körmöm valószínû h az miatt mert apám sokat veszekedett Anyukámmal.ismerem milyen dolog ez.tudatalatt lehet h valami bántja.de nem beszél róla....:S hogy szedjem ki belõle?
utolsó vagyok szerintem simán lehet hogy az ovi okozza, az sem biztos hogy történt vmi kirívó eset, csak egyszerûen szorong hogy menni kell én a helyedben azt csinálnám, hogy beszélgetnék vele minél többet mindenrõl, az oviról, hogy miket csinálnak, milyenek a gyerekek, az óvónénik, stb, hátha majd elõbb utóbb elmond valamit

Dzsungáriai törpehörim miért rágja a fém kereket?

Dzsungáriai törpehörim valószín?leg vemhes. Mostanában elkezdte rágni a mókuskerék rácsait(fém). Miért? Vitamihiánya van?

Legjobb válasz: Vashiányos nem hiszem, mivel a fémkerék krómozott.. te se nyelsz be vasat az evõkanállal :D Szerintem csak a fogát akarja koptatni.. Lehet kapni ilyen különbözõ formájú fogkoptatókat, kalcium + egyéb vitaminok vannak benne.. nekünk sajt alakú van:P mióta megvettük azt rágja és nem a kereket

Vashiányos nem hiszem, mivel a fémkerék krómozott.. te se nyelsz be vasat az evõkanállal :D Szerintem csak a fogát akarja koptatni.. Lehet kapni ilyen különbözõ formájú fogkoptatókat, kalcium + egyéb vitaminok vannak benne.. nekünk sajt alakú van:P mióta megvettük azt rágja és nem a kereket
Nem, valószínûleg vashiánya van.
Hát, nekem mindkét ketrecben fogkoptató van, mégis le van rágva a rács. Az én hörcsögeim leginkább azért rágják, hogy foglalkozzam velük, vagy vegyem ki õket. Vagyis figyelemfelkeltés.

Miért rágja a hörcsögöm a ketrecének a rácsait? Mit tehetek ellene?

Legjobb válasz: Mert rágcsáló, azért. Miért kéne bármit is tenni ellene?

Mert rágcsáló, azért. Miért kéne bármit is tenni ellene?
Mekkora helye van? Idealis hoszusag 70cm töl. Ha a magassaga megengedi tegyėl emeletet neki. Egyszerüen a racsok köze beszoritasz egy fa vagy karton lapot. Egy akvarium ezert jobb mert avval nincs ilyen gond. Ės a forgacs sem potyog ki.
Száraz kenyeret nyugodtan adj neki. Fogkoptatót tehetsz be neki, vagy használja vagy nem. Az enyém nem használja. Rágja a rácsot nálam is, de már megszoktam. Pedig van benn neki minden.. hörcsögkerék, papírguriga, fogkoptató, etetõrúd... és mégis rágja. Nem tudok vele mit kezdeni. Rágta a mûanyag ketrec alját is, de arról nagyjából leszokott. Szoktam hallani, hogy belülrõl rágja a kerámia kis házat is. Kitenni sehova sem tudom, de nem is akarom. Meg kell szokni...
rakj be neki faágat koptatásra, meg hörcsögkereket, hogy lefáradjon. erõs pistát nehogy használj! meg száraz kenyeret se adj neki.
Mert ki akar szabadulni, szabad akar lenni, nem akar egy ketrecben élni! Meg azért mert rágcsáló! Fogkoptató kõ, száraz kenyér, wc papír guriga, gyümölcsfa ága, stb. Kend be a rácsokat citrommal vagy erõs paprikával, erõs pistával.
Kicsi neki a haly, ki akar jönni, tegyél be neki mondjuk hörcsögkereket, hogy lefáradjon
Kend be citromlével a rácsot, ahol rágni szokta. Nézd meg, hogy hol zörög a ketrec és csillapítsd a zörgést. Sokszor egy darabka madzag, keménypapír, rongydarab a rács közé rakva letompítja a zajt. Tegyél a ketrec alá egy törölközõt, az is csökkenti a zajt.
fog koptatás.. vagy éhes ha zavar ragd ki estére a folyosóra.. én úgy csináltam
A kérdező hozzászólása: Ha beteszek neki egy fadarabot akkor azt fogja rágni?
A kérdező hozzászólása: Mert hangos és még csak aludni sem lehet tõle. Eddig nem csinálta. Pár napja kezdte el
És nem is érzi jól magát benne a hörcsög....

Miert ragad a Rubik Kockam hogyha be silicone oztam?

Be silicone oztam probaltam a legjobb modszert es most sem forog tokeletesen, a kockam jo. Lehet attol ha tul sokat ragtam ra ?

Legjobb válasz: Igen elég valószínû, próbáld meg leszedni róla és valamilyen szilikon spray-vel befújni, de csak MÉRTÉKKEL! Sok sikert :)

Igen elég valószínû, próbáld meg leszedni róla és valamilyen szilikon spray-vel befújni, de csak MÉRTÉKKEL! Sok sikert :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!