Találatok a következő kifejezésre: Miért pusztulhatott a (2 db)

Miért pusztulhatott el a Bettám?

Nemrég került hozzánk egy Betta,elég jól érezte magát.Aztán beköltözött egy odúba amit eddig algaev? csíkhalak használtak.Szinte egész nap ott kuksolt,a színe teljesen elment,ma reggelre elpusztult.Nem nagyon értek a Bettákhoz van valakinek tanácsa?Olyan fehér lepel is volt a testén.Nem szeretném ha a többi hal is elpusztulna kérlek segítsetek.Egyébként meglep?en barátságos volt a többi hallal.

Legjobb válasz: Valószínû,hogy valami betegséget kapott,darakór gombásodás...stb.Nem tudom mért pusztulhatott el.Nagyon sajnálom,de remélem ,nem szegte kedved a Betta tartásban,én imádom õket!Alapjáraton elég strapabíró hal.Az én Bettám egyedül él,egy gömbakváriumba,és nincs szüksége se vízmelegítõre,se buborékoztatóra,lényegében semmire.Jól érzi magát, kb.hetente cserélt klórtalanított vizbe,kis várral,kis mûnövénnyel.Én antiklór nevû cuccot használok,ami megelõzi a klór és nehézfém mérgezést,és emelett polimer adalékot tartalmaz,ami fertõzésgátló hatású is.Remélem,valamit tudtam segíteni a jövõre nézve!

Valószínû, hogy valami betegséget kapott, darakór gombásodás...stb.Nem tudom mért pusztulhatott el.Nagyon sajnálom, de remélem , nem szegte kedved a Betta tartásban, én imádom õket!Alapjáraton elég strapabíró hal.Az én Bettám egyedül él, egy gömbakváriumba, és nincs szüksége se vízmelegítõre, se buborékoztatóra, lényegében semmire.Jól érzi magát, kb.hetente cserélt klórtalanított vizbe, kis várral, kis mûnövénnyel.Én antiklór nevû cuccot használok, ami megelõzi a klór és nehézfém mérgezést, és emelett polimer adalékot tartalmaz, ami fertõzésgátló hatású is.Remélem, valamit tudtam segíteni a jövõre nézve!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ.Engem az nyugtalanít, hogy esetleg a többi hal is elpusztul, bár most nem látszanak betegnek.Meglátom mi lesz a többi hallal aztán veszek másik bettát.Attól nem pusztulhatott el, hogy beköltözött az odúba? elvileg a betta nem odúlakó.
A betták igenis szeretnek elbújkálni odukba! Több éves tapasztalat! A "fehér lepel" tuti valamilyen betegség jele! A legjobb amit tehetsz, hogy kitisztítod az aksit, és kb két hétig ne hozz bele új halat, addig kiderül, hogy a többi fertõzött-e.

Miért pusztulhatott el a vitorlásom?

Teljesen egészségesnek látszott.Õ volt a legszebb halam, a távolság a hasúszótól a hátúszó csúcsáig elérte a 16 centit.Egyik nap elkezdett fakulni (ezüst alapon fekete csíkok, sárga orral), a sárga rész teljesen elt?nt.A teste teljesen összement, szinte elrongyosodott mindene.Az orra meggörbült, az úszói eltörtek.Elkülönítettem, aztán másnapra elpusztult.

Legjobb válasz: A víz értékei milyenek? Szûrés, vízcsere? Hány literes az akvárium? MIlyen más halakkal volt együtt, és hány fajtársa volt? (stressz miatt érdekes)

A víz értékei milyenek? Szûrés, vízcsere? Hány literes az akvárium? MIlyen más halakkal volt együtt, és hány fajtársa volt? (stressz miatt érdekes)
Egy 3 éves vitorlásnak nem sok az a 16 centi. Ennyi idõs korára már rég kifejlõdik teljesem ami kb 30 centi(a te méreteid szerint). Gyanítom hogy kis akváriumban szépen eltörpülve gnóm maradt és az ammónia végezte ki.
A kérdező hozzászólása: Nem valószínû, hogy az akváriummal volt baj.Egyik hal sem mutatott semmilyen rendellenességet.Egy 350 literesben volt együtt még egy további vitorlással, 5 páncélos harcsával, 2 zebra dánióval, 2 kék gurámival (õk elérték a 15-16 centis hosszt), 4 algaevõvel, 5 neonnal, 1 bettával, 2 apró gyöngygurámival és 4 tetrával. Õt eleve olcsóbban is vettem, és nem azért lett csökött, mert rossz volt az élete..Ez néhány nap alatt játszódott le nála, ijesztõ gyorsasággal. :/ Az akváriumot már eladtam, ez az eset kb. fél éve történt.Arra emlékszem, hogy hatalmas szûrõ volt benne, kész vagyont fizettünk érte...Igazából nevelõapám aksija volt, így õ méregette az értékeket is. Nem lehetett az étrendtõl?Vörös szúnyoglárvát, vízibolhát és lemezes eleséget kaptak.
Hát az étrend nem volt a legmegfelelõbb, az biztos.
A kérdező hozzászólása: A Camponában vettem minden eledelt.Ajánlottak mindent, a nyakamba sóztak egy zsáknyi vackot, de a szúnyoglárva mellett döntöttem.Nem volt jó választás? :O A halak tenyésztõtõl voltak, kivéve a tetrákat és a vitorlásokat.Õket a Camponában vettem (mellékes: ami rágcsálót/madarat itt vettem, mind elpusztult.Visszavittem, és annyit mondtak, hogy sokszor elõfordul).A tetrák kisebbek voltak az átlagosnál, de más külsõ bajuk nem volt.
A legtöbb esetben az artémia és effélék (cyclops...) a legjobb választás. Vitorlásnak pl. tökéletes.
A kérdező hozzászólása: El akartak nekem adni egészben fagyasztott apróhalat is. :D Azt se kérdezték, milyen halat tartok, csak hozták a sok holmit. -.- Néha kaptak tubifexet, és fõleg fagyasztott eleséget.Sokszor adtam nekik élõ eledelt, lehet, hogy ezektõl kapott el valami nyavalyát?
A tubifextõl valószínû. Problémás eledel, nem nehéz vele kórokozót behordozni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!