Találatok a következő kifejezésre: Miért pontozzák egyesek azt a választ, (2 db)

Miért pontozzák le egyesek azt a választ, ami hasznos, de nem azonos az ő véleményükkel?

Most arra a kérdésre gondolok, hogy valaki megkérdezte, hogy miért okoz nehézséget kifizetni a vizitdíjat. Én odaírtam, hogy nekem miért, tehát a kérdésre válaszoltam, erre látom, hogy 0%-ban hasznos. Miért? És f?leg, honnan veszi az illet?, hogy nekem az nem nehéz, vagy mit gondol, miért nem hasznos az a válasz? Mi jár ilyenkor a fejében? Hogy "Hülye bunkó, mi az, hogy neki ez nehezére esik"? Vagy mást nem tudok elképzelni.

Legjobb válasz: a kérdésben a válasz. ez van, ezzel együtt kell sajnos élni...

a kérdésben a válasz. ez van, ezzel együtt kell sajnos élni...
A kérdés ilyen esetben az, hogy NEKI hasznos-e a válaszod. Ha neki nem hasznos, amit írtál, hát lepontoz. Végülis az õ véleménye. Szerintem ne akard elvenni tõle ezt a lehetõséget. Amennyire én tudom, szabad véleménynyilvánítás van kis hazánkban. Vagy rosszul tudom? Azért, mert te hasznosnak gondolod a véleményed, azért hagyd már meg másoknak a sajátjukat...
Én vagyok a második. Látod, engem is lepontoztak - talán éppen te. De nem baj, mert egyáltalán nem zavar. Az emberek azért nem objektívek, mert szubjektívek. :) De már említettem: mindenki maga dönti el, hogy a kérdés NEKI (lassan írom, hogy megértsd: N E K I ) hasznos volt-e. Az, hogy szerinted hasznos, az még nem azt jelenti, hogy neki is az. (Tehát ennyit a te "objektivitásodról". :) ) Amúgy most õszintén kérdezem: Nem teljesen mindegy, hogy hány pontod van??? (Választ várok rá. Már párszor kérdeztem ezt, de még senki nem bírt válaszolni rá. Talán fáj a kérdésem...)
A kérdező hozzászólása: De ha egyszer más a véleménye, akkor azt írja oda, és ezzel képviselje. Lehet két eltérõ vélemény is hasznos. De miért nem tudnak objektívek maradni az emberek és abból a szempontból pontozni, hogy a kérdésre érkezett válasz valóban kielégítõ volt-e. Mert ebben az esetben én tényleg a kérdésre válaszoltam, tehát a válasz hasznos. Az a nem hasznos, amikor valaki elkezdi a kérdés feltevõjét anyázni, vagy amikor valami tök másról ír, amit nem is kérdez senki.

Miért van az, hogy itt egyesek abban élik ki magukat, hogy le/fel pontozzák a válaszokat?

Úgy értem, hogy most már egyre inkább az a tendencia, hogy tökmindegy ki mit válaszol, le van pontozva. nem kéne a politika kategóriában megszüntetni ezt a pontozósdit?

Legjobb válasz: Próbáld figyelmen kívül hagyni a pontokat. Ennyire egyszerû.

Próbáld figyelmen kívül hagyni a pontokat. Ennyire egyszerû.
Politika témakörben (valódi politikai kérdésekben) a pontozás inkább közvéleménykutatásnak számíthat. A válaszokból többé-kevésbé kiderül, hogy ki merre húz, és általában felpontozza a hasonló érdeklõdésût az ember, lepontozza az eltérõt. A minta reprezentatív volta azért eléggé kérdéses.
A kérdező hozzászólása: ha meg személyeskedik, akkor fel van pontozva. Ennek így mi értelme van?
a kérdésedet még értettem, de az utána lévõ kommenteddel összekavartál, most azt se tudom , hogy le vagy fel pontozzalak e :)
A kérdező hozzászólása: Ne félj kirájhekker, nem húzod ezzel a regisztrációddal sem sokáig :)
Mert sok a droid! Inkább társaságban politizálj, ott nem pontoznak le, viszont, ha nem tudnak érvelni, nem is mernek személyeskedni! Így leszûrheted, hogy melyik az a párt, amelyiknek szimpatizánsai a legkevésbé képesek értelmesen érvelni! Nekem van 1 tippem, de inkább csönben maradok!
Vannak ilyen kretének, akiknek ez szórakozás.Én például általában csak a saját kérdéseimben a válaszokat szoktam pontozni hasznosság alapján. Más kérdésénél csak akkor pontozok ha a kedves válaszoló orbitális baromságot írt. Egyébként kit érdekel ha lepontoz?0% hasznossággal is lehet ide írni;).


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!