Találatok a következő kifejezésre: Miért pontozzák a válaszomat (25 db)

Miért van az, hogy itt egyesek abban élik ki magukat, hogy le/fel pontozzák a válaszokat?

Úgy értem, hogy most már egyre inkább az a tendencia, hogy tökmindegy ki mit válaszol, le van pontozva. nem kéne a politika kategóriában megszüntetni ezt a pontozósdit?

Legjobb válasz: Próbáld figyelmen kívül hagyni a pontokat. Ennyire egyszerû.

Próbáld figyelmen kívül hagyni a pontokat. Ennyire egyszerû.
Politika témakörben (valódi politikai kérdésekben) a pontozás inkább közvéleménykutatásnak számíthat. A válaszokból többé-kevésbé kiderül, hogy ki merre húz, és általában felpontozza a hasonló érdeklõdésût az ember, lepontozza az eltérõt. A minta reprezentatív volta azért eléggé kérdéses.
A kérdező hozzászólása: ha meg személyeskedik, akkor fel van pontozva. Ennek így mi értelme van?
a kérdésedet még értettem, de az utána lévõ kommenteddel összekavartál, most azt se tudom , hogy le vagy fel pontozzalak e :)
A kérdező hozzászólása: Ne félj kirájhekker, nem húzod ezzel a regisztrációddal sem sokáig :)
Mert sok a droid! Inkább társaságban politizálj, ott nem pontoznak le, viszont, ha nem tudnak érvelni, nem is mernek személyeskedni! Így leszûrheted, hogy melyik az a párt, amelyiknek szimpatizánsai a legkevésbé képesek értelmesen érvelni! Nekem van 1 tippem, de inkább csönben maradok!
Vannak ilyen kretének, akiknek ez szórakozás.Én például általában csak a saját kérdéseimben a válaszokat szoktam pontozni hasznosság alapján. Más kérdésénél csak akkor pontozok ha a kedves válaszoló orbitális baromságot írt. Egyébként kit érdekel ha lepontoz?0% hasznossággal is lehet ide írni;).

Miért fontos mindenkinek hogy itt ki hogyan pontozza a válaszát?

állandóan olvasom itt hogy "kösz hogy lepontoztatok..." stb. miért számít hogy hogy pontoznak? valahová beszámít?

Legjobb válasz: Mert a tanácsadás jó értelemben vett "munka", amit ha jól végez valaki, illik honorálni. Legalább a pontozással.

Mert a tanácsadás jó értelemben vett "munka", amit ha jól végez valaki, illik honorálni. Legalább a pontozással.
Mert sokan azoknak hisznek, aki nagyobb százalékkal rendelkeznek. Hiába ír hülyeséget, "az a jó". Utána pedig még mi vagyunk a hibásak, hogy nem bizonyítottuk az igazunkat.
Nekem egyáltalán nem fontos. Néha jót nevetek rajta, fõleg amikor még egy törvényi hivatkozást is lepontoznak. Elég debil dolog ez a pontozósdi.

Miért pontozzák le örökké a válaszaimat, mikor ugyanolyanok, mint a többieké?

Ti is szoktatok úgy járni, hogy segít? szándékkal megfogalmaztok egy választ, és azt valakik (talán nem értik?) nagyon lehúzzák? Hogy lehet, hogy eldöntend? kérdéseknél, ahol mindenki választ a lehet?ségek közül, tehát min?ségileg minden válasz ugyanolyan, lepontozzák a válaszaimat? Ráadásul mindig azt hittem, hogy higgadtan, intelligensen a többségit?l eltér? véleményt is ki lehet fejteni...de úgy t?nik, a lepontozáshoz már a nézetkülönbség is elegend?! Tehát: csendben kell maradni és nem szabad vállalni a "szélmalomharcot"? Nagyon rosszul esik a lepontozás, szerintem nem válaszolok butábban, mint a többiek!

Legjobb válasz: Szerintem ne foglalkozz azzal, hogyan pontozzák a válaszaidat, az a fontos, hogy te a tudásodhoz mérten a lehetõ legjobb választ igyekszel beírni! Vannak olyanok, akik soha nem szólnak hozzá, csak végigpontozgatnak minden kérdést és beírást, ez a szórakozásuk (szerintem el sem olvassák a hozzászólást). Jár ide egy csomó 12-14 éves, õk szerinted miben tudnak dönteni?! Unatkoznak, nyomkodnak! :[

Szerintem ne foglalkozz azzal, hogyan pontozzák a válaszaidat, az a fontos, hogy te a tudásodhoz mérten a lehetõ legjobb választ igyekszel beírni! Vannak olyanok, akik soha nem szólnak hozzá, csak végigpontozgatnak minden kérdést és beírást, ez a szórakozásuk (szerintem el sem olvassák a hozzászólást). Jár ide egy csomó 12-14 éves, õk szerinted miben tudnak dönteni?! Unatkoznak, nyomkodnak! :[
Igazából a pontozás legalább annyira a pontozót minõsíti, mint a pontozottat. Ha valaki elolvassa az adott választ, és abban benne található az érték, kit érdekel, hogy milyen % van alatta? Én is kaptam már megkeresést lepontozott válasz alapján. Az, hogy valaki nem tud mit kezdeni az általam adott válasszal, nem feltétlenül az én hibám. (És nem is a válaszé.) :o) Ettõl még a pontozási kérdés helyes, mert az adott illetõ számára így az a válasz NEM volt hasznos. Csakhogy én nem is törekszem arra, hogy mindenki számára hasznos legyen. A kérdezõnek válaszolok, nem a pontozóknak. Igen gyakran azt látom, hogy a válaszaim 100%-ról hirtelen leesnek. Semmi gond, megjöttek a "klikkelgetõk". Majd késõbb a % megint nõni kezd. Ez az én megfigyelésem.
A 10:09 vagyok :) Tökmindegy, hogy milyen stílusban írok, ha nem azt válaszolom, amit a nagyokosok "hallani akarnak", úgyis lepontoznak. Van, hogy "keményebben" odaszólok, az emberi butaságot nem mindig tolerálom.
(csak hogy a többiekétõl eltérõ választ írjak :P) elõzõ
Elõzõnek: >A kérdezõ szempontjából meg többet ér egy õszinte, a földre leráncigáló válasz, mint egy álságos, behízelgõ, népszerûségre törekvõ (minél nagyobb %-ra hajtó), amivel így az semmire se megy... Nekem miért van csak 77%-om? Kimondom az igazságot. Hja, hogy fáj? Ez van :)
Tényleg úgy érdemes itt válaszolgatni, hogy nem a pontozásban megnyilvánuló elismertségre hajtasz. Ha engem lepontoztak, akkor 2 lehetõségre következtettem eddig: vagy szórakoztak páran (többször megesett), vagy nem népszerû az álláspontontom (de ezt vállalom, hiszen nem biztos, hogy ettõl még rossz volna). Szoktam figyelni, hogy kinek mekkora a %-a, és egyre inkább hajlok arra, hogy a 80-90 körülikek válaszolnak õszintén, nem törõve a "pontozásos következményekkel"! A kérdezõ szempontjából meg többet ér egy õszinte, a földre leráncigáló válasz, mint egy álságos, behízelgõ, népszerûségre törekvõ (minél nagyobb %-ra hajtó), amivel így az semmire se megy...
Engem is felbosszat néha :)
Ez a pontozás is csak a játék része. Megsértõdni nem szabad tõle, meg túl komolyan se kell venni. Lepontoztak, és akkor mi van? Egyébként én szeretem ezt a pontozgatást függetlenül attól, hogy mit kapok, mert lehet belõle tanulni. Én már elég jól el tudom dönteni elõre, hogy mivel leszek népszerû és mivel nem, és ez is szórakoztató. De nem olyan alapon írok sose, hogy milyen pontozás jöhet ki belõle, mert ilyen mélyen azért nem érdekel. Egyébként -bár túl sok rágódást valószínûleg nem ér ez a dolog- ha tényleg rendszeresen lehúznak, annak azért lehet valami oka, és ezt az okot ne másokban keresd. Lehet, hogy a stílusod nem vonzó, de persze, ha a nézeteid térnek el rendszeresen a többségtõl, akkor azért is lehúzhatnak. Az emberek már csak ilyenek...
Ó, én soha nem nézem, hány "pontom" van, mi értelme? Úgyse ismer senki, és én is normális válaszokat szoktam adni. Max.akkor pillantok a %-ra, ha valaki nagyon idiótán, vagy olyan stílusban ír... akkor odanézek, mert ha mondjuk 50%-os körüli az értékelése, akkor "megnyugszom", hogy ez mindig ilyen válaszokat ad, és õt figyelmen kívül hagyom.
Nem érdemes foglalkozni a pontozással, nincs a világon semmi jelentõsége. Találkoztam olyannal, ahol a kérdezõ rendesen lepontozott mindenki, és írta a kommentjében, hogy õ azt hitte, csak egyetértõ válaszokat fog kapni. Írd le nyugodtan a véleményedet, azért van az oldal, a pontokkal meg ne törõdj. Nem ér annyit :)
Ne foglalkozz a pontozással, semmi értelme. Én sohasem nézem, hogy hogyan pontoznak és én sem pontozok. Minek? A pontozás nem azt fejezi ki, hogy a valósághoz mennyi köze van a válaszodnak. Ne foglalkozozz vele.
Vannak kérdéskörök, mint pl vallás és politika, ahol az "ellenoldal" automatikusan lepontoz mindenkit, aki nem tetszik. A másik - sajnos elég gyakori - jelenség, amikor a kérdést feltevõ nem választ akar, hanem megerõsítést, hogy neki van igaza valamiben, jól csinálta, stb. Ellenkezõ válasz esetén, függetlenül attól, mit írtál, jön a lepontozás. Ez van sajnos.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm.:) Ezek szerint másokat is zavar ez a probléma, és akit nem, az is észrevette.
szerintem utálnak :D:D:D:P
10:09-nek Az õszinte választ sem mindegy milyen formában mondjuk! Lehet durván, ok nélkül fájdalmat okozva, megbántva a másikat, vagy normális hangnemben (így még nagyobb az esély arra is, hogy meghallgatja).
A kérdező hozzászólása: Hát igen...de pont ezekrõl a %-okról beszélek. Egyébként köszönöm a válaszokat, senkit nem fogok lepontozni.:)


Miért találták ki ezt a 'pontozzuk a másik válaszát' dolgot? Mi értelme volt? Csak szerintem hülyeség?

Legjobb válasz: Mert ebbõl megállapítja a rendszer, hogy mennyire hasznos válaszokat ad valaki. Így egyfajta szavahihetõséget ad azoknak, akik esetleg komoly témákkal foglalkoznak. Mármint, ha egy olyan ember válaszol, aki nagy %-ban hasznos válaszokat ad, akkor valószínûleg az a válasza is hasznos, amit esetleg nem értékelnek mások.

Mert ebbõl megállapítja a rendszer, hogy mennyire hasznos válaszokat ad valaki. Így egyfajta szavahihetõséget ad azoknak, akik esetleg komoly témákkal foglalkoznak. Mármint, ha egy olyan ember válaszol, aki nagy %-ban hasznos válaszokat ad, akkor valószínûleg az a válasza is hasznos, amit esetleg nem értékelnek mások.
kedves hatos, ez nem vicc vagy élet-halál kérdése, de tény, ha felteszek egy kérdést, és nem azért mert, épp most hallottam valamit, és még arra is lusta vagyok, hogy két szót megnézzek a szótárban, vagy két percnél többet kutakodjak az interneten, hanem valóban segítségre van szükségem, akkor számomra iránymutató lehet egy magas százalékot elért emberrõl feltételezem, hogy valamicskét ért is a témához... ráadásul magam is láttam már, hogy az ötven alatt levõk többnyire valóban félrevezetõ, nem egyszer kifejezetten szemétkedõ válaszokat adnak nem tudom, miért jó ez nekik, gondolom, egyfajta örömforrás lehet... csak õk tudnák megmondani értelme úgy lenne a dolognak, ha névvel együtt vállalná az ember: "igen, én x vagy y direkt ki akarok cseszni veletek, tehettek egy szívességet" - ez már tökös dolog lenne, de így... milyen égõ: ketteske meg nyolcaska voltam (bocs a számokért, nem ide vonatkoznak, csak hasra ütve írtam õket), és az jutott eszembe még... röhej mi az, hogy még egy nicknevet sem mer vállalni valaki? hallottam már olyat, hogy pont azért, nehogy felkutassák a hozzászólásait, és utólag is lepontozzák - talán az oldal fenntartói elgondolkodhatnának ezen s még mielõtt valaki nekem is ezt a kedvességet kívánná, megnyugtatom, van már hódolóm (hódolóim?) - minél többet segítek, annál kevesebb a százalékom - ez van - mióta tudom, mi áll a jelenség mögött, nem izgat, de férfiasan bevallom, elõtte nagyon nem értettem, és kerestem a választ, ez meg hogy lehet alapon üdv és jó piroskezecskézést mindenkinek, akinek ebben öröme telik (nálam nincs nehéz dolga, mert leginkább két témában alkotok, s a nicknevem is adom hozzá - de ha arról lenne szó, a saját nevem is vállalnám) :)
Így van, engem nem 1x pontoztak le olyanok, akik hülyeségeket fecsegtek össze, csak mert nem tudtak másképp érvelni. Ugyanakkor többször kaptam 100% hasznos értékelést olyan válaszomra, ami még szerintem sem volt olyan hasznos, nem tudom másoknak miért tetszett annyira:s Amúgy szerintem a pontozást azért találták ki az alkotók, mert így egyfajta játékká alakul a kommentelés, az ember szeretne minél nagyobb %-t meg helyezést elérni és ez hajtja, izgatja az embereket hogy naponta visszatérjenek erre az oldalra és írogassanak.
Elsõ. Amirõl te beszélsz egy idilli kép, ahogy a rendszernek mûködnie kéne, vagyis a válaszokat az embereknek hasznosság szerint kéne értékelniük. Ezzel szemben, ezeknek a gomboknak a funkciója átalakult like/dislike gombbá. "Komolyabb témában" is adhat valaki jó, hasznos válaszokat, ha éppen nem szimpatikus sokaknak, akkor már rossz az aránya. Szóval szép szép, de nem megfelelõ a rendszer. Persze ha mindenki értené a gombok eredeti funkcionalitását, akkor jó lenne ez, de sajna szvsz elég kevés az ilyen ember az oldalon.
Szerintem az a vicces, hogy páran mennyire élet-halálra veszik ezt a pontozást -akinek nem inge, nem veszi magára- Azt, hogy miért találták ki azt nem tudom, de annyira nem is izgat a dolog(:
A kérdező hozzászólása: pontosan
Engem zavar. Nem is mindig válaszolok, erre állandóan valaki lepontoz. Nem szoktam hülyeségeket írni szóval ezért nem értem... Akik meg értelmetlenségeket írnak megy a zöldpipa mert vicces..
A kérdező hozzászólása: en ugy gondolom felesleges, majd a valasziró megallapitja, hogy szamara mi a hasznos.
Az elsõ jót mondott, viszont már divatból is lepontoznak, csakhogy ha kicsit nem egyezik a véleményünk, már egybõl tudjon egy lefelét nyomni... hát.. nem újdonság. El kell viselni, de nagyon sok van, aki érvek helyett inkább pontozik (az õ hülyesége miatt).
Azért, hogy ne unatkozzunk, pont.
Ráadásul vannak kategóriák ahol felesleges is. A család kategóriában szerintem a pontozók többsége unalomból nyomkodja a gombokat. PL. miért pontozz le valaki egy kedvenc színed kérdésre érkezõ választ? Egyébként meg csinálják ha ettõl olyan boldogok, de attól még nem lesz igazuk :)

Egyesek miért pontozzák le a helyes válaszokat?

Kezd elegem lenni, hogy segítek fordítani vagy kijavítani, amit más helytelenül válaszol meg és erre lepontoznak. A nyelvtanilag vagy stilisztikailag hibás válaszokat felpontozzák, engem meg le. Ennek mi értelme van?

Legjobb válasz: Le kell szarni... nem törõdni vele. Aki tudja, hogy helyes válasz, az úgyis annak fogja fel. Akinek meg tök más véleménye, úgyis le fogja pontozni. Most nem mindegy hány százalékos vagy? :D /Le ne pontozd.. :P /

Le kell szarni... nem törõdni vele. Aki tudja, hogy helyes válasz, az úgyis annak fogja fel. Akinek meg tök más véleménye, úgyis le fogja pontozni. Most nem mindegy hány százalékos vagy? :D /Le ne pontozd.. :P /
Itt a kérdésre adott válasznak a helyességének a megvizsgálása helyett inkább szimpátiaszavazás folyik, az emberek többsége egyszerû érzelmileg orientált lény, nem lehet tõlük többet várni.
A kérdező hozzászólása: a százalékom régóta eléggé stabil és nem is érdekel különösebben :) csak ilyenkor az, aki bizonytalan, vagy aki kérdez, nyilván nem a helyes fordítást fogja alkalmazni, ennek köszönhetõen terjednek a helytelen megfogalmazások.
Nagyon egyetértek a kérdezõvel. Én is nem egyszer rágom a körmöm, visszanéz-e még a kérdezõ a köszönöm után (már amikor van:) , mert a felpontozott válasz rossz... Ez a fajta "értékelési rend" nagyon nagy hátránya ennek az oldalnak (ahogy a névtelenséget is annak tartom - bocs a kérdezõtõl és minden névtelen válaszolótól:) . De hát ez van. Ha tudok, segítek, és sajnálom azokat, akik bedõltek egy-egy felpontozott rossz megoldásnak. üdv :)
A kérdező hozzászólása: 4-es ezt sajnos tudom. csak vannak olyan területek, ahol nem szimpátia kérdése, hogy egy szónak mi a névelõje vagy milyen a helyes szórend, megfogalmazás.

Nem lehetne letiltani az olyan kérdéseket, amelyekben arra keresik a választ, hogy pl. miért pontozzák le a legjobb válaszokat stb?

Ez már nagyon unalmas kezd lenni.

Legjobb válasz: Sajnos van egy társadalmilag éretlen réteg, aki azokat a válaszokat, amikkel nem ért egyet, egyszerûen lepontozza. És ez sokszor bizony rosszul esik az embernek, amikor egy véleményt kifejt, érvekkel alátámassza, és jön egy névtelen senki, és láthatatlanul nyom rá egy "haszontalan" -t, mert mondjuk neki nem tetszik. Megcáfolni nem tudja, mert annyi inteligenciája sincs, mint egy csigának, csak lehúzza. És az sajnos itt gyakori.

Sajnos van egy társadalmilag éretlen réteg, aki azokat a válaszokat, amikkel nem ért egyet, egyszerûen lepontozza. És ez sokszor bizony rosszul esik az embernek, amikor egy véleményt kifejt, érvekkel alátámassza, és jön egy névtelen senki, és láthatatlanul nyom rá egy "haszontalan" -t, mert mondjuk neki nem tetszik. Megcáfolni nem tudja, mert annyi inteligenciája sincs, mint egy csigának, csak lehúzza. És az sajnos itt gyakori.
és téged nemlehetne letiltani?:D bazz, ha nagyon unsz vmit, akkor ne kattintsál rá.....ez baromi eccerû...
Ahogyan azokból a kérdésekbõl is, ezekbõl is annyi van mint a tenger. Te is észrevehetnéd majd leállíthatnád magad.
A kérdező hozzászólása: Éppen ez az! Hogy mi a fenéért kell 100x megkérdezni ugyanazt? Nehéz felfogni?
mért kérdezik meg azt, hogy mért kérdezik meg azt, hogy miért pontoznak le?xd

Miért pontozzák le a válaszom akkor, ha igaz?

Amikor válaszolok egy kérdésre, és nem azt írom, amit a kedves kérdez? hallani akar, akkor rendszerint leportozzák azt a válaszom. Aki meg nagy baromságot ír, annak a válaszát meg 100%-ra értékelik.

Legjobb válasz: Megmondom a frankót: "színház az egész világ" Shakespeare óta tudjuk ezt és ha jó értékelést akarsz,akkor válaszolj úgy ahogy szeretné hallani, ill. tudod mi a népszerû válasz---ha viszont megmondod a frankót,akkor ez az eredménye-és ez így is marad,mert ilyen az emberek többsége. A kérdés tehát: tetszett a válaszomban az igazság,vagy nem ezt akartad hallani? Ugyanis úgy fogsz pontozni :D

Megmondom a frankót: "színház az egész világ" Shakespeare óta tudjuk ezt és ha jó értékelést akarsz, akkor válaszolj úgy ahogy szeretné hallani, ill. tudod mi a népszerû válasz---ha viszont megmondod a frankót, akkor ez az eredménye-és ez így is marad, mert ilyen az emberek többsége. A kérdés tehát: tetszett a válaszomban az igazság, vagy nem ezt akartad hallani? Ugyanis úgy fogsz pontozni :D
A kérdező hozzászólása: KÖszönöm. Mindkettõtök válaszát hasznosnak láttam :) Azért egy csepp józan ésszel ki lehet szûrni a válaszok közül az értelmeset. Persze ha vki hülyeséget kérdez és még el is hiszi az idióta választ, fõleg ha többen is állíták. Öngerjesztõ dolog a hülyeség terjedése :)
Tegnap néztem egy kérdést itt, hogy hogyan lehetne megreformálni ezt az oldalt és elgondolkoztam. (Nekem megvalósítható ötletem nem volt :) Sajnos tényleg az a helyzet, hogy egymást erõsítõ filyamatok vannak. A kérdezõ igen gyakran elküldi a válaszadókat a fenébe, addíg amíg meg nem kapja azt a választ amit várt, és akkor lezárja a dolgot azzal, hogy "én is így gondoltam, most megerõsítettek benne" és terjednek a hülyeségek. A probléma az, hogy nem lehet ellenõrizni azt sem, ha valaki beírja, hogy én minz orvos/jogász/mérnök/xy szólok hozzá a témához, mert akkor az oldal a lényegét veszti el. Bár lehetne alkalmazni "hivatalos" hozzászólókat, akik mint moderátor rendberakják a baromságokat. Nem tudom. Én nem is nézem, hogy milyen százalékot kapok és másokat se minõsítek.
Mond meg az igazat betörik a fejed.Egyébként ha jól értem a többi olvasó is, letud pontozni nemcsak a kérdezõ?Szerintem ha ez így van a kérdezõnek kielégítõ volt a válasz akkor jó, hisz Õ kérdezett a többi nem számít.Szép estét
Másrészt, feltesz vki egy kérdés.. Jó, lehet hogy egy kicsit butácska.. Erre jönnek a nagyokosak azzal, hogy ilyen kérdést hogy rakhatsz fel.. Tájékozódj elõbb.. Buta vagy, tudatlan stb.. Ez a híres segítõkészség??? Véleményem szerint normálisan is el lehetne mondani az ilyet, nem pedig azzal, hogy rögtön ott kötsz bele az illetõbe, ahol tudsz..
Igen, ugyanezt mondom, sajnos rengeteg bunkót itt esz a fene. Nézz meg egy külföldi hasonló fórumot, és érdekes , hogy ott miért tudnak az emberek tök normálisan beszélni és segíteni egymásnak? Rejtély ... Ez itt a hamisítatlan magyar mentalitás ....
Szia! Tök jogos kérdés, engem is foglalkoztat mostanába.. A másik meg amin fel vagyok háborodva, hogy vki feltesz egy kérdést, és akár a kérdezõt, akár a válaszolókat úgy elküldik a búsba.. Független attól hogy jó-e a kérdés, vagy hogy helyes-nem helyes a válasz.. Egy rakás bunkó ember van itt.. Ez az én véleményem. Aki élvezi, hogy másokat lepontozhat, meg mindenbe beleköthet..
Sztem nem lenne azért baj, ha oda írná mindenki a válasza alá, hogy pl. jogász vagy villamosmérnök vagy pszichológus vagy akármi. De én is láttm olyat, ahol hiába derült ki egyértelmûen h szakember, mégis az idióta válaszok gyõztek nagy erõvel ...
A kérdező hozzászólása: > Én egyetértek veled. Sok a hülye aki ezen élvezkedik. Gondolod, hogy szándékosan pontoznak le és nem azért meg egyszerûen hülyék és azt _hiszik_, hogy az õ véleményük az istenkirály?
engem az ilyenek egyáltalán nem érdekelnek.. nem is szokta, figyelni hogy hány pontos...
Syerintem rátartiságból pontozzák le a válaszokat. Néha nagyon tud idegesíteni, néha pedig már annyira groteszk, hogy kínomban csak röhögni tudok rajta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, most engem is megerõsítettél abban a hitemben, hogy rengeteg a tudatlan, tájékozatlan, mûveletlen önjelölt szakértõ ezen a fórumon. :) Én minden elolvasott kérdés válaszait értékelem, a baromságokat le is pontozom, akár 10-bõl 9-et is.
Igen, ez egy vicc.. Én is mondok konkrét példát: Aki egy kérdéshez hozzá szólt szakmailag, normálisan, szociológus, pszichológus meg nemtom ki, na azt lepontozták a frászba, aztán aki meg bejött csak olyanokkal, hogy "köcs.. állat", na azt meg felpontozták. Akkor én joggal feltettem magamban a kérdést, van itt értelme valóban szakembernek válaszolni ? Úgyhogy semmit se jelent itt a pont, hidd el, ennek úgy lenne értelme, ha valahogy lehetne szelektálni, hogy ki milyen területen szakértõ úgymond és az válaszoljon, de ne az kapjon 100%-os egyetértést sokaktól, aki annyira képes cak, hogy "köcs .. állat". Szal nekem megvan a véleményen errõl .... Pedig én tudnék javasolni tök jó módszerte ennek megoldására, nem is kerülnbe sokba, lenének ugyanígy szekciók, nagy topicok, csakhogy pl. a válaszadó aki azt akarja, hog ykomolyan is vegyék, elég ha fénymásolatban beküld a szerkesztõknek egy diploma-másolatot, és ezt a hozzászólás mellett lehetne jelezni, hogy ellenõrzött szakember adta a választ, azaz nyilván jóval mérvadóbb lesz sokak számára akár orvosi akár szex akár mérnöki témában, mindegy. Valljuk meg, nem is olyan nehéz ezt kivitelkezni, egy levbelet fel tud dobni mindenki, és onnantól lehetne indítani ezt a módszert (megjegyzem van olyan ahol így mûködik, persze nem magyarországon...) De írok erre a külföldi fórumra is rendszeresen, és ott bizony úgymond ellenõrzött, a szakmában benne levõ emberek (is) válaszolnak, a lényeg, hogy kijelzésre kerül, ha a szakterületen jártas embertõl jön a válasz vagy sem.
Én csak arra pontozok, akinek hasznosnak találtam a válaszát. Akivel nem értek egyet, azt figyelembe se veszem.

Miért pontozzák le itt GYK-en a normális és hasznos válaszokat is?

Olyan idegesítő számomra hogy normális válaszokat írok, amik szerintem hasznosak is, legalább is legjobb belátásom szerint írom őket, és mégis vannak akik mintha szánt szándékkal 0%-ra értékelnék. Miért nem lehet elfogadni ha más a véleménye valakinek, miért kell azért lepontozni mert nem ért egyet a többiekkel? Titeket nem idegesít?

Legjobb válasz: Szerintem járnak ide olyanok, akik csak végignyomják a piros kezet. Ezzel játszanak, nem a válaszokat olvassák... Nem ezt hívják trollkodásnak?

Szerintem járnak ide olyanok, akik csak végignyomják a piros kezet. Ezzel játszanak, nem a válaszokat olvassák... Nem ezt hívják trollkodásnak?
A kérdező hozzászólása: Én a honlapszerkesztõk helyében 78% alatt nem engedném hogy pontozzanak az emberek...
Ez egy örök kérdés :-)
Trollkodnak.

Miért pontozzák le minden kérdésnél azokat a válaszokat, amik pártolják az esküvőt?

Értem én, hogy az a véleményük, hogy papír nem számít, de miért nem lehet tiszteletben tartani mások véleményét? Attól a válasz még igaz és hasznos, hogy nekik más a véleményük. Én sem pontozom le ?ket csak azért, mert nem értek egyet, hanem leírom, hogy nekem mi a véleményem és miért. Vagy nekem is le kéne pontozni?

Legjobb válasz: azert pontoznak le,mert nem azt a valaszt adod nekik,amit hallani,latni akarnak...szoval nem a te hibad

azert pontoznak le, mert nem azt a valaszt adod nekik, amit hallani, latni akarnak...szoval nem a te hibad
Mindenki a saját igazát hajtja, és azt a választ pontozza le vagy fel, amelyiket akarja.:) Különben sem az a lényeg, hanem az, hogy segítsünk azoknak az embereknek, akik kérdéseket tesznek fel.Ezért vagyunk itt, és nem azért, hogy minnél több választ le vagy felpontozzunk.Sokak azt hiszik, hogy ez valami verseny.
Furcsa...én ellenzem az esküvõt de mindenhol, ahova leírtam a véleményem 0-ra lepontoztak. Szóval mindenkit lepontoznak az egyet nem értõk, nem az eskvõpártolók a kivételek.
Ugyanazt tudom mondani, mint az utolsó. Engem is mindig mínuszba pontoztak, ha leírtam, hogy nem ad többet az a papír. Szóval ez fordítva jobban látszik.
Engem nem túlzottan izgat az esküvõ tehát nem vagyok mellette. DE nem szoktam lepontozni azt akinek fontos az esküvõ! Tudod kit pontozik le? Azt aki odaírja hogy jaj aki nem akar esküvõt az lusta, nem akar továbblépni, nem akar felelõsséget, nem akarja felvállalni a másikat stb! És ez sértõ és nem igaz. Arról nem én tehetek hogy a legtöbb esküvõpártoló lenézi azt aki máshogy gondolkodik... Talán kölcsönösen meg kéne érteni a másikat.
Lepontozás, ugyan miért fájna? Sokkal rosszabb a közömbösség!
A kérdező hozzászólása: Végülis igazatok van. De látom, itt is röpködtek a százalékok! (Mínuszba...)

Miért pontozzák le egyesek azt a választ, ami hasznos, de nem azonos az ő véleményükkel?

Most arra a kérdésre gondolok, hogy valaki megkérdezte, hogy miért okoz nehézséget kifizetni a vizitdíjat. Én odaírtam, hogy nekem miért, tehát a kérdésre válaszoltam, erre látom, hogy 0%-ban hasznos. Miért? És f?leg, honnan veszi az illet?, hogy nekem az nem nehéz, vagy mit gondol, miért nem hasznos az a válasz? Mi jár ilyenkor a fejében? Hogy "Hülye bunkó, mi az, hogy neki ez nehezére esik"? Vagy mást nem tudok elképzelni.

Legjobb válasz: a kérdésben a válasz. ez van, ezzel együtt kell sajnos élni...

a kérdésben a válasz. ez van, ezzel együtt kell sajnos élni...
A kérdés ilyen esetben az, hogy NEKI hasznos-e a válaszod. Ha neki nem hasznos, amit írtál, hát lepontoz. Végülis az õ véleménye. Szerintem ne akard elvenni tõle ezt a lehetõséget. Amennyire én tudom, szabad véleménynyilvánítás van kis hazánkban. Vagy rosszul tudom? Azért, mert te hasznosnak gondolod a véleményed, azért hagyd már meg másoknak a sajátjukat...
Én vagyok a második. Látod, engem is lepontoztak - talán éppen te. De nem baj, mert egyáltalán nem zavar. Az emberek azért nem objektívek, mert szubjektívek. :) De már említettem: mindenki maga dönti el, hogy a kérdés NEKI (lassan írom, hogy megértsd: N E K I ) hasznos volt-e. Az, hogy szerinted hasznos, az még nem azt jelenti, hogy neki is az. (Tehát ennyit a te "objektivitásodról". :) ) Amúgy most õszintén kérdezem: Nem teljesen mindegy, hogy hány pontod van??? (Választ várok rá. Már párszor kérdeztem ezt, de még senki nem bírt válaszolni rá. Talán fáj a kérdésem...)
A kérdező hozzászólása: De ha egyszer más a véleménye, akkor azt írja oda, és ezzel képviselje. Lehet két eltérõ vélemény is hasznos. De miért nem tudnak objektívek maradni az emberek és abból a szempontból pontozni, hogy a kérdésre érkezett válasz valóban kielégítõ volt-e. Mert ebben az esetben én tényleg a kérdésre válaszoltam, tehát a válasz hasznos. Az a nem hasznos, amikor valaki elkezdi a kérdés feltevõjét anyázni, vagy amikor valami tök másról ír, amit nem is kérdez senki.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!