Találatok a következő kifejezésre: Miért pont hívják a (7 db)

Miért hívják pont kockának azokat akik állandóan számítógépeznek? Miért pont kocka? Honnan ered ez az elnevezés rájuk? És az is kocka aki sokat számítógépezik, egész nap, de csak internetezik a gépen, meg másokkal beszél?

Legjobb válasz: Mert a gép monitorja is kocka alakú, és õk azon keresztül látják a világot. Úgymond a monitor a fejük :) És igen, az is kocka, aki a szociális életét fõleg a gépen éli...

Mert a gép monitorja is kocka alakú, és õk azon keresztül látják a világot. Úgymond a monitor a fejük :) És igen, az is kocka, aki a szociális életét fõleg a gépen éli...

Miért pont 10 guy-nak hívják ezt a csávót?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

Legjobb válasz: Stoner Stanley! :D

Stoner Stanley! :D

Miért pont katicabogárnak hívják a katicabogarat?

Legjobb válasz: nagyon vicces...

nagyon vicces...
Jó kérdés. Sajnos a választ nem tudom, csak azt, hogy a katicabogár valójában rovar, mivel a külsõ szárnya kitines.
A kérdező hozzászólása: Köszönve a reagálást még bízom abban, hogy választ is fogok kapni a kérdésre. :-)
A kérdező hozzászólása: Bocsi de nem értem; mi a "nagyon vicces"? :-)
Különbözõ nyelvjárásokban ilyen neve van, hogy kiskati, bödekati, istenkatikája. Valószínûleg ez a keresztnév illett rá a bogárra.

Milyen lánynevet adtatok a babátoknak, és miért pont arra esett a választás? Nem bántátok meg, hogy így hívják? Illik rá a név?

Nekem eddig nagyon sok lány-,illetve fiúnév tetszik,de nem tudom eldönteni,hogy melyik lenne a legjobb.Ezért szeretnék ötleteket gy?jteni,ki,hogy választott nevet a csemetéjének,és végül mi lett a baba neve?

Legjobb válasz: Noémi, Rebeka. Egyszerûen ezek tetszettek. De lány nevek közül könnyebb választani egyébként, mint kisfiúknak. :)

Noémi, Rebeka. Egyszerûen ezek tetszettek. De lány nevek közül könnyebb választani egyébként, mint kisfiúknak. :)
Míg nem tudtuk, hogy kislány lesz-e addig fiú nevekben is gondolkodtunk. Fiú: Csanád, Zalán, Csongor. A kislányomat Zselyke Hajnának fogják hívni. Mindenféleképpen õsmagyar neveket szerettünk volna a férjemmel. Ezeknek a neveknek az eredete magyar és szerintem szép is.
Több név tetszett, köztük Linda, Lili, Laura, és Noémi. Kaptam barátnõmtõl egy babanév-könyvet, ahol le van írva a nevek jelentése. Már erõsen húzodtam a Noémi felé. Megfogtam a könyvet, kinyitottam, és elsõre a Noémi névnél nyílt ki. (Gondoltam, ez egy jel :o) ) Majd elolvastam a jelentését: gyönyörûségem, és a név jellemzését is. Innen már egyértelmû volt, hogy Noémi lesz a kislány neve. Már 7 hónapos múlt :o) Nem bántam meg, errefelé ritka név, és szerintem passzol is a kisasszonyhoz.
Nekem még nincs gyerekem, de már 4 éve a Zselyke név tetszik, és igy is fogom elnevezni a lányomat ha lesz, más nekem nem tetszik.
A kérdező hozzászólása: Esetleg majd én is megírom a kedvenceimet, és kérném a segítségeteket, hogy kinek, melyik tetszik.
* ehhez a tanKszerû erõhöz * bocsi, kihagytam egy betût
Dora Emma nevet kapta a lanyunk. Okok: 1. hosszu a vezeteknevunk, igy max. 2 szotagu nevben gondolkodtunk. 2. fontod volt, hogy jo jelentese legyen 3. jol csengjen a vezeteknevvel 4. nem tetszenek nekunk a ma divatos kulfoldi nevek, es a viragnevek sem. Nem bantuk meg, illik a lanyunkra, es sem a bolcsiben, sem az oviban, es most a suliban sincs Dora nevu kislany.

Mitól lecsó a lecsó? Azaz, mit jelent a neve? Miért pont így hívják?

Legjobb válasz: Az Értelmezõ kéziszótár szerint a le(c)cs szétfõtt fõzeléket jelentett és a lecseg-locsog hangutánzó szóból származik.

Az Értelmezõ kéziszótár szerint a le(c)cs szétfõtt fõzeléket jelentett és a lecseg-locsog hangutánzó szóból származik.
sok zoldseg van benne es osszefozik ami nagyon finom azt nem tudom miert hivjak igy de en szerintem a zoldsegek miatt
a lecsó szi amerikábol jött ide magyarországra(: sokan használják d einkább az alföldön.ott csurgatott tésztát tesznek bele..ne kérdezzétek miért ..nemtudom.. alecso alajába véve két szot jelent a "le" a levét jelenti a "csó2 pedig h olcso dolgokbol vann(:

Miért pont Ferihegynek hívják a repterünket?

Legjobb válasz: Most így hirtelen nem tudom leírni a sztorit, annyi azonban biztos, hogy Ferencnek hívták azt az úriembert, akinek a birtokára a késõbbi Ferihegy épült.

Most így hirtelen nem tudom leírni a sztorit, annyi azonban biztos, hogy Ferencnek hívták azt az úriembert, akinek a birtokára a késõbbi Ferihegy épült.
Ja, és itt az úriember :-) http://hu.wikipedia.org/wiki/Mayerffy_Ferenc
A kérdező hozzászólása: Köszi! :)
Maga a helynek a neve Feri-hegy. ahova épült (erröl a muksórol nevezték el) a reptér, ha a margitszigetre építették volna akkor tuti margitsziget lenne a reptér neve. nem tudom miért nem adtak nevet. mondjuk otthon minden kicsi reptérnek a helyröl nevezik el a repteret.

(Szabó Magda) Miért pont Abigélnek hívják Abigélt? A tanárnőm azt mondta, hogy van valami oka, és keressük meg, hogy mi, de nem találom.

Legjobb válasz: Az abigél az a köszobor ami a kertben van és teljesiti a diáklányok kivánságait aki beteszi a kivándágárol szóló papirt . A végén pedig kiderül KÕnig tanár úr ö Abigél . Õ segit például bánki annának zellemérnek kriegernek hogy a németek gázkamrába ne vigyék öket mivel zsidók és kicseréli reformátusra a keresztlevelüket . A regény végén Horn mici házába valja könig tanár úr hogy ö Abigél . Ezzel remélem eléget segitettem neked ! Szia !

Az abigél az a köszobor ami a kertben van és teljesiti a diáklányok kivánságait aki beteszi a kivándágárol szóló papirt . A végén pedig kiderül KÕnig tanár úr ö Abigél . Õ segit például bánki annának zellemérnek kriegernek hogy a németek gázkamrába ne vigyék öket mivel zsidók és kicseréli reformátusra a keresztlevelüket . A regény végén Horn mici házába valja könig tanár úr hogy ö Abigél . Ezzel remélem eléget segitettem neked ! Szia !

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!