Találatok a következő kifejezésre: Miért pont hívják (8 db)

Miért hívják pont kockának azokat akik állandóan számítógépeznek? Miért pont kocka? Honnan ered ez az elnevezés rájuk? És az is kocka aki sokat számítógépezik, egész nap, de csak internetezik a gépen, meg másokkal beszél?

Legjobb válasz: Mert a gép monitorja is kocka alakú, és õk azon keresztül látják a világot. Úgymond a monitor a fejük :) És igen, az is kocka, aki a szociális életét fõleg a gépen éli...

Mert a gép monitorja is kocka alakú, és õk azon keresztül látják a világot. Úgymond a monitor a fejük :) És igen, az is kocka, aki a szociális életét fõleg a gépen éli...

Miért pont 10 guy-nak hívják ezt a csávót?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

Legjobb válasz: Stoner Stanley! :D

Stoner Stanley! :D

Milyen lánynevet adtatok a babátoknak, és miért pont arra esett a választás? Nem bántátok meg, hogy így hívják? Illik rá a név?

Nekem eddig nagyon sok lány-,illetve fiúnév tetszik,de nem tudom eldönteni,hogy melyik lenne a legjobb.Ezért szeretnék ötleteket gy?jteni,ki,hogy választott nevet a csemetéjének,és végül mi lett a baba neve?

Legjobb válasz: Noémi, Rebeka. Egyszerûen ezek tetszettek. De lány nevek közül könnyebb választani egyébként, mint kisfiúknak. :)

Noémi, Rebeka. Egyszerûen ezek tetszettek. De lány nevek közül könnyebb választani egyébként, mint kisfiúknak. :)
Míg nem tudtuk, hogy kislány lesz-e addig fiú nevekben is gondolkodtunk. Fiú: Csanád, Zalán, Csongor. A kislányomat Zselyke Hajnának fogják hívni. Mindenféleképpen õsmagyar neveket szerettünk volna a férjemmel. Ezeknek a neveknek az eredete magyar és szerintem szép is.
Több név tetszett, köztük Linda, Lili, Laura, és Noémi. Kaptam barátnõmtõl egy babanév-könyvet, ahol le van írva a nevek jelentése. Már erõsen húzodtam a Noémi felé. Megfogtam a könyvet, kinyitottam, és elsõre a Noémi névnél nyílt ki. (Gondoltam, ez egy jel :o) ) Majd elolvastam a jelentését: gyönyörûségem, és a név jellemzését is. Innen már egyértelmû volt, hogy Noémi lesz a kislány neve. Már 7 hónapos múlt :o) Nem bántam meg, errefelé ritka név, és szerintem passzol is a kisasszonyhoz.
Nekem még nincs gyerekem, de már 4 éve a Zselyke név tetszik, és igy is fogom elnevezni a lányomat ha lesz, más nekem nem tetszik.
A kérdező hozzászólása: Esetleg majd én is megírom a kedvenceimet, és kérném a segítségeteket, hogy kinek, melyik tetszik.
* ehhez a tanKszerû erõhöz * bocsi, kihagytam egy betût
Dora Emma nevet kapta a lanyunk. Okok: 1. hosszu a vezeteknevunk, igy max. 2 szotagu nevben gondolkodtunk. 2. fontod volt, hogy jo jelentese legyen 3. jol csengjen a vezeteknevvel 4. nem tetszenek nekunk a ma divatos kulfoldi nevek, es a viragnevek sem. Nem bantuk meg, illik a lanyunkra, es sem a bolcsiben, sem az oviban, es most a suliban sincs Dora nevu kislany.

(Szabó Magda) Miért pont Abigélnek hívják Abigélt? A tanárnőm azt mondta, hogy van valami oka, és keressük meg, hogy mi, de nem találom.

Legjobb válasz: Az abigél az a köszobor ami a kertben van és teljesiti a diáklányok kivánságait aki beteszi a kivándágárol szóló papirt . A végén pedig kiderül KÕnig tanár úr ö Abigél . Õ segit például bánki annának zellemérnek kriegernek hogy a németek gázkamrába ne vigyék öket mivel zsidók és kicseréli reformátusra a keresztlevelüket . A regény végén Horn mici házába valja könig tanár úr hogy ö Abigél . Ezzel remélem eléget segitettem neked ! Szia !

Az abigél az a köszobor ami a kertben van és teljesiti a diáklányok kivánságait aki beteszi a kivándágárol szóló papirt . A végén pedig kiderül KÕnig tanár úr ö Abigél . Õ segit például bánki annának zellemérnek kriegernek hogy a németek gázkamrába ne vigyék öket mivel zsidók és kicseréli reformátusra a keresztlevelüket . A regény végén Horn mici házába valja könig tanár úr hogy ö Abigél . Ezzel remélem eléget segitettem neked ! Szia !

Mitól lecsó a lecsó? Azaz, mit jelent a neve? Miért pont így hívják?

Legjobb válasz: Az Értelmezõ kéziszótár szerint a le(c)cs szétfõtt fõzeléket jelentett és a lecseg-locsog hangutánzó szóból származik.

Az Értelmezõ kéziszótár szerint a le(c)cs szétfõtt fõzeléket jelentett és a lecseg-locsog hangutánzó szóból származik.
sok zoldseg van benne es osszefozik ami nagyon finom azt nem tudom miert hivjak igy de en szerintem a zoldsegek miatt
a lecsó szi amerikábol jött ide magyarországra(: sokan használják d einkább az alföldön.ott csurgatott tésztát tesznek bele..ne kérdezzétek miért ..nemtudom.. alecso alajába véve két szot jelent a "le" a levét jelenti a "csó2 pedig h olcso dolgokbol vann(:

Miért pont katicabogárnak hívják a katicabogarat?

Legjobb válasz: nagyon vicces...

nagyon vicces...
Jó kérdés. Sajnos a választ nem tudom, csak azt, hogy a katicabogár valójában rovar, mivel a külsõ szárnya kitines.
A kérdező hozzászólása: Köszönve a reagálást még bízom abban, hogy választ is fogok kapni a kérdésre. :-)
A kérdező hozzászólása: Bocsi de nem értem; mi a "nagyon vicces"? :-)
Különbözõ nyelvjárásokban ilyen neve van, hogy kiskati, bödekati, istenkatikája. Valószínûleg ez a keresztnév illett rá a bogárra.

Miért pont Ferihegynek hívják a repterünket?

Legjobb válasz: Most így hirtelen nem tudom leírni a sztorit, annyi azonban biztos, hogy Ferencnek hívták azt az úriembert, akinek a birtokára a késõbbi Ferihegy épült.

Most így hirtelen nem tudom leírni a sztorit, annyi azonban biztos, hogy Ferencnek hívták azt az úriembert, akinek a birtokára a késõbbi Ferihegy épült.
Ja, és itt az úriember :-) http://hu.wikipedia.org/wiki/Mayerffy_Ferenc
A kérdező hozzászólása: Köszi! :)
Maga a helynek a neve Feri-hegy. ahova épült (erröl a muksórol nevezték el) a reptér, ha a margitszigetre építették volna akkor tuti margitsziget lenne a reptér neve. nem tudom miért nem adtak nevet. mondjuk otthon minden kicsi reptérnek a helyröl nevezik el a repteret.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!