Találatok a következő kifejezésre: Miért pont hétig (15 db)

Ma voltam dokinál, és a papírra azt írta hogy grav. S.5. Én pont ma vagyok a 42. napon, ha a menstruációtól számoljuk. Tehát pont ma kezdem a 6. hetet. Elírta szerintetek? Vagy ezt akkor hogy számolta? MIért 5 hetet írt rá? Még az 5. hétbe tartozik?

Legjobb válasz: Betöltött heteket írják a papírra. Beléptél a 6. hétbe, tehát most 5 hetes vagy. Ez olyan, mint az életkor. Onnan, hogy megszületik a baba, belép az elsõ évébe, de egy évesnek csak az egy éves szülinapja után nevezzük... Amúgy gratulálok!

Betöltött heteket írják a papírra. Beléptél a 6. hétbe, tehát most 5 hetes vagy. Ez olyan, mint az életkor. Onnan, hogy megszületik a baba, belép az elsõ évébe, de egy évesnek csak az egy éves szülinapja után nevezzük... Amúgy gratulálok!
Én az 5 is, meg a mai is számoltam, így 42 nap.Ez stimmel, viszont a hetek csütörtöktõl-csütörtökig tartanak a te esetedben. :) 5-12 12-19 19-26 26-02 02-09 09-16 (holnap) Tehát holnap töltöd a 6. hetet és pénteken már 6+1 leszel, tehát elkezded a 7. hetet. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! És szerinted hol rontottam el a számolást? Melyik napot nem kellett volna beleszámolnom? A menstruáció napját vagy a mai napot? Mert amúgy nem tiszta hogy hova tûnik nekem az az 1 nap! :)
Elõször kiszámoltam a naptárban, aztán a kalkulátorral. :) Gratulálok! Boldog babavárást!!!! :)
A kérdező hozzászólása: Timike! Neked volt igazad, 5+6 napos vagyok, és mivel mindíg a betöltött heteket nézik, így azért írt rá 5 hetet! Megnyugodtam... :) Én a naptáromban akárhogy is számoltam, mindíg pont a 6+0-ra jött ki, de a neten csináltam terhességi kalkulátort, 2-t is, hogy tuti legyen, és ott 5+6 hetesnek írt, nem annyira értem a számolását, de most már hiszek a gépnek! :) Te kalkulátorral nézted vagy naptárban nézted?
A kérdező hozzászólása: Csináltam egy terhesség kalkulátort, és nem 6+0 hetes terhes vagyok, hanem 5+6 hetes terhes, úgyhogy valószínûleg azért írtak rá 5 hetet! :)
Nekem azért írtak 6hetet, amikor mensi szerint 7hetes lettem, mert az UH eredmények alapján így látta a doki. Valószínû késõbb volt ovud.
2012. január 21. A teherbe esés legvalószínûbb napja 2012. március 31. Az elsõ trimeszter vége (12. hét) 2012. július 14. A második trimeszter vége (27. hét) 2012. október 13. A szülés várható ideje (40.hét) 5 hét, 6 napA terhesség eddigi ideje
Mikor volt napra pontosan az utolsó mensid elsõ napja? 5-én nem? 30 naposak a ciklusaid? Akkor holnap leszel 6+0, tehát holnap kezded a 6. hetet, ma még csak betöltött 5 hetes vagy. http://www.kiskegyed.hu/kalkulator/terhessegi-kalkulator/
Na én nem végeztem számításokat, csak gondoltam, hoyg ez lehetett a probléma. De most ki is számoltam. Valószínû hogy a 6+0 az még betöltött 5-nek számít, és a 6+1 számít csak 6 hetesnek. De megmondom õszintén, hogy agy a harmadik gyerekemet várva sincs soha fogalmam, hogy pontosan hányadik héten járok, de szerintem ez nem is olyan nagy gond. Majd a dokik számolgatnak, az õ dolguk, az enyém meg hogy elmenjek a szükséges vizsgálatokra. A baba meg születik amikor akar. :o)
A kérdező hozzászólása: Ma pont a 42. napon vagyok a menstruációtól számolva. Az pont a 6. hét nem? És akkor az még mindíg 5-nek számít? Az elsõ kommentelõ azt mondta.
20+1 hetesen 20 hetes vagy. Kezded a 21-et. Nem holnap kezded a 6. hetet? Ma elvileg 5+6 napos vagy nem? 5-e volt az utolsó mensid elsõ napja? Bocs, ha elszámoltam! Ha minden igaz, holnaptól vagy 6 hetes terhes.
A kérdező hozzászólása: És akkor a késõbbiekben is úgy kell számolni, hogy ha mondjuk mondjuk pont 20+1 napos terhes vagyok, akkor még csak 19?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :) És a válaszodat is!
A kérdező hozzászólása: Már értem! Én úgy számoltam naptárba, hogy nem csütörtöktõl csütörtökig, hanem egyessével, mondjuk úgy is 42 napra jön ki, de mindegy is. Már meg gyõztél, és magamat is meggyõztem! :)

Miért pont 8 napon túl gyógyuló sérülés? Miért nem 7 napon túl gyógyuló, mert az pont egy hét?

Legjobb válasz: Én azt mondanám, megnézték, h egy könnyebb sérülés mondjuk véraláfutás v felületes horzsolás v ilyesmi mennyi idõ alatt gyógyul meg, és ez nagy átlagban 8 napra jött ki.

Én azt mondanám, megnézték, h egy könnyebb sérülés mondjuk véraláfutás v felületes horzsolás v ilyesmi mennyi idõ alatt gyógyul meg, és ez nagy átlagban 8 napra jött ki.
mert a hét nap az 5 munkanap, a 8 az meg több :P
Ez amúgy is egy jogi, nem pedig orvosi kifejezés tehát ne keress benne értelmet.
Miért pont egy hét?
Szerintem ha jogilag határozták el, akkor azért mert 1hét + 1nap, valami jogász logika alapján. Ha meg orvosilag akkor amit az elõttem lévõ írt.

Miért pont a 6. hétig tart kisbabáknál az a bizonyos "kritikus időszak"? Mi történik akkor? Mi lesz más onnantól? Mit lehet máskép csinálni?

Legjobb válasz: Szia! Azt mondják ennyi idõ kell ahhoz,hogy összeszokjatok,illetve hogy szülés után regenerálódj te is és õ is.De ez babafüggõ!Nálunk nem változott semmi 6 hét után.Ugyanolyan aranyos volt utána is,mint addig.Én mindent ugyanúgy csinálok mint akkor.(Már 3 hónapos a fiam.)

Szia! Azt mondják ennyi idõ kell ahhoz, hogy összeszokjatok, illetve hogy szülés után regenerálódj te is és õ is.De ez babafüggõ!Nálunk nem változott semmi 6 hét után.Ugyanolyan aranyos volt utána is, mint addig.Én mindent ugyanúgy csinálok mint akkor.(Már 3 hónapos a fiam.)
Mi 6.hét után romlottunk el... addig evet aludt kakilt... Aztán az azt követõ 2 hónap borzasztóan nehéz volt hasfájás és társai...0 kaki volt hogy 10 napig semmi. Már 6és fél hónaposak vagyunk és borzasztóan sok foglalkozást igényel semmit sem tudok mellette csinálni! Talán ha már egyedül ül elszöszöl de nem egyszerû kiscsaj az biztos!!!

Miért pont 6 hétig nem lehet szülés után szeretkezni?

Mert én 3hete szültem,de már nem vérzek és egyáltalán nem fáj semmim.A gátmetszésemnek még a helye sem látszik.És nagyon kívánnám a szexet.Miért kell annyit várni????Muszáj???

Legjobb válasz: mert általában akkor szoktak visszamenni a nõk szülés után kontrollra, kiszedetni a varratokat, s hogy megvizsgálják minden rendben összeforrt-e, nincs e valami probléma. Na meg még szülés után pár hétig vérzés is van. Pláne ha császároznak, fájna még hamarabb a sex szerintem.

mert általában akkor szoktak visszamenni a nõk szülés után kontrollra, kiszedetni a varratokat, s hogy megvizsgálják minden rendben összeforrt-e, nincs e valami probléma. Na meg még szülés után pár hétig vérzés is van. Pláne ha császároznak, fájna még hamarabb a sex szerintem.
Nekem azt mondta az orvosom, hogy 6 hét kell ahhhoz, hogy a méh visszahúzódjon eredeti állapotára illetve, hogy teljesen kitisztuljon. Fontos a fertõzések elkerülése érdekében ez a hat hét. Egyébként nem mindenki tartja be. Nekem muszáj volt betartani, mert 7 hétig véreztem.
A legelsõ válaszolónak: Picit durva lenne, ha a 6 hetes kontrollon szednék ki a varratokat! Szülés után pár nappal szokták szedni:) A 6 hét az ideális, hogy rendezõdjenek lent a "dolgok", és a dokit mindenképp érdemes kivárni, mert csak õ látja, hogy minden rendezõdött-e a szülés után. Nekem sem fájt semmim, nemis véreztem, de a 7.héten a házasélet még nagyon fájt! Nem kívûl, hanem bent, a méhszáj közelénél! De egyéne válogatja....
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat.Akkor inkább jobb ha kivárom ezt az idõt. Egyébként a varratokat tényleg kiszedték a 3dik napon, és szerintem nekem legalábbis jobban fájt mint akármi más.
Nekem a szülészorvos varratszedéskor azt mondta (az kb a 3. nap volt), hogy hat hét múlva kontroll, és hogy két hétig nincs ülõfürdõ és házasélet. Szóval nekem nem mondta, hogy ezzel meg kéne várni a kontrollt.
A regenerálódás végett mondják, de ha te úgy érzed, nem kell kivárnod. Sokan nem várják ki a 6 hetet, és semmi bajuk nincs. ÚGyis meglátod közben, hogy fáj vagy nem, kellemetlen vagy nem... A fertõzés meg óvszerrel elkerülhetõ, ha félsz, de miért fertõzne meg az az ember, aki mindig és csak veled van együtt? ...
Mi nem vártuk ki többet 3 hétnél. Azt is csak mert véreztem. Semmi baj nem lehet! Óvatosan csináljátok, de nyugodtan;)
Nyitva lehet a méhszájad, és ronda fertõzéseket szedhetsz össze.

Miért pont mindig szeptember 2-3. hetében náthásodom meg?

Azt gondoltam, hogy suliundor-betegség, de már nem járok iskolába... reméltem, hogy idén megúszom...

Legjobb válasz: Megfeledkeztél az immunrendszeredrõl.

Megfeledkeztél az immunrendszeredrõl.
Egyszerûen akkoriban szokott kicsit lehûlni az idõ a nyár után. Ilyenkor én is megfázok mindig.

MIért írta a doki azt a papírra hogy grav. S.5, mikor az nap, amikor csinálta az Uh-t, akkor kezdtem pont a 6. hetet?

Legjobb válasz: miért? az nap, amikor te betöltöd a 30. évedet már 31 éves vagy? azt meg is kell érni. így van, a betöltött hetet nézik tök logikusan a dokik.

miért? az nap, amikor te betöltöd a 30. évedet már 31 éves vagy? azt meg is kell érni. így van, a betöltött hetet nézik tök logikusan a dokik.
Nem értem a kérdésed, ha pont most kezdted a 6. hetet akkor kereken 5 hetes vagy.
Mert a betöltött hetet jegyzi, és a hatodikat még nem töltötted be.
A kérdező hozzászólása: A menstruációtól számolva, pont a 42 napon vagyok. Ami a 6. hét? És azért kérdeztem, hogy miért 5 hetet írtak rá!
Talán azért, mert a baba mérete alapján fiatalabb a terhesség. De ez ne zavarjon, semmi jelentõsége tényleg. Egyik gyerekemnél két heten morfondíroztak, . állandóan változott a szülés várható idõpontja is. Aztán a baba jött, amikor akart...
A kérdező hozzászólása: Most akkor melyik? Azért mert fiatalabb, vagy valóban csak a betöltött hét számít, és azért írtak rá 5 hetet?
Mikor van az utolsó mensid elsõ napja? Hány napos ciklusod van?
Ha 42 napja menstruáltál utoljára, akkor betöltötted a 6. hetet. Ha nem ezt írta, akkor uh alapján fiatalabbnak gondolja a terhességed.
Nekem ugyanez volt: 6+1 hetes voltam, a papírra 5 hetet írt az orvos. Gondolom késõbb volt a fogantatás. Ne foglalkozz vele!
pedig itt csak az lehet h elgépeltél valamit
Vagy a másik fél hazudik.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ha a számlatörténetedben látod, hogy levonták a számládról, és ott a másik fél jó számlaszámát látod, ráadásul az OTP is azt igazolja, hogy átment a pénz neki (az OTP konkrétan látja hiszen a másik számla is nála van), akkor a kedvezményezettnek is látnia kell a számláján és csak két eset lehetséges: 1. A kedvezményezett megkapta, de szándékosan letagadja. 2. A kedvezményezett megkapta, de letagadja, mert rosszul nézte meg a számláját. Ha vissza akarod kérni, akkor szerintem több ezer forintért megkíséreli visszaszedni a pénzt az OTP, de ahhoz a kedvezményezett hozzájárulása kell hogy a számlájáról visszavegyék. A számlatörténetedbõl nyomtassátok ki azt a részt ahol látszik hogy elutaltad, vagy ha az OTP írásban igazolta, akkor azt küldd el neki és azzal reklamáljon õ az OTP-nél.
vagy az illetõ rossz sz.számot adott meg... a pénzt valaki más kapta

DM Együtt a babákért kampányban szoktál adakozni 50 pontot? Ha igen, miért? Ha nem, miért? 50 pont=1 heti pelenka egy szegény családnak. (Pampers sleep & play).

Legjobb válasz: Nem szoktam, mert nem vásárolok annyit hogy gyorsan összejöjjön 50 pontom, és ha összegyûlt, akkor kiváltom a kuponfüzetet, mert nekem is szükségem van a kedvezményre.

Nem szoktam, mert nem vásárolok annyit hogy gyorsan összejöjjön 50 pontom, és ha összegyûlt, akkor kiváltom a kuponfüzetet, mert nekem is szükségem van a kedvezményre.
Én eddig errõl mégcsak nem is hallottam.
ÉN sem hallottam errõl ! A kuponfüzetet én postán kapom, de semmi szórólap vagy cikk nem volt errõl rajta Vagy csak én nem figyeltem
Két okból döntöttem úgy, hogy nem fogom igénybe venni. Az egyik problémám ezekkel az akciókkal, hogy nem tudom ellenõrizni, hogy eljut-e a valóban rászorulókhoz az adomány. Van a közvetlen környezetemben olyan, akinek jól jön a segítség és szoktam is nekik adni: szülésnapra, karácsonyra. A másik gondom, hogy az én gyerekem sem hord ilyen drága pelenkát, hanem a nagyobb láncok sajátmárkásából kerestem olyat, ami jó.
Pont azokból az okokból nem, amit 4-es ír! Amúgy meg szerintem amúgy is nevetséges, hogy 300 ft 1 pont! szeretem a DM sajátmárkás pelust, ezt szoktam venni fiamnak, de csak az 50 ponttal járó kuponnal...most már csak 12 pontom van, teljes áron nem veszek ott pelenkát, és mivel nagyon mást sem veszek ott(nagyon drága)így nem tudom mikorra gyûlik össze megint 50 pont...
Igazából nekem is az a bajom ezzel, hogy nem vagyok biztos benne, hogy jó helyre kerül. Fõleg, hogy a múltkor láttam, hogy pl. a védõnõi szolgálattól kik toltak ki egy hatalmas zsák cuccot... Ennek ellenére egyszer már láttam ezt a pontgyüjtést, adtam is volna szívesen, mert sok pontom van, csak már sajnos lemaradtam róla. Szóval nekem is elég vegyes érzéseim vanna kezekkel az adományozásokkal kapcsolatban, de azért ennyit szívesen adnék, akár több pontot is, mert nekem tényleg sok van.
Nem szoktam, mert nincs annyi pontom, hogy be tudjam rá váltani. Ha van véletlenül 50 pontom, akkor kiváltom az 50 pontos füzetet, hogy olcsóbban tudjam megvenni a saját márkás pelusukat, de ennyi. Ha lenne mibõl adományozni pontot, akkor nyilván adnék is belõle. Így inkább a kinõtt ruhákat szoktam a rászorulókhoz eljuttatni.
Én tegnap váltottam be a pontjaimból 1 ilyen kuponra. Másra úgy sem használnám a pontjaimat, így meg még jót is teszek valakivel (már ha tényleg oda eljut..). Egyébként ajándékba kaptam érte egy 25%-os Lenor kupont :)
Sokat vásárolok ott, szoktam adni erre 50 pontot Most pl olyan oblitohoz kaptam cserébe kedvezmény kupont, amit amúgyis vennék

Miért van az, hogy van amikor 3-4 hetet is késik a menstruációm? (16 éves leszek pont egy hónap múlva már 13 éves korom óta menszeszelek de nem állt be! ! ! Miért van ez? )

Legjobb válasz: Mert egyszerûen nem állt még be,ezek a hormonok sajnos. Ha nagyon zavar felkereshetsz egy nõgyógyászt ,de ennek idõ kell sajnos.

Mert egyszerûen nem állt még be, ezek a hormonok sajnos. Ha nagyon zavar felkereshetsz egy nõgyógyászt , de ennek idõ kell sajnos.
16 évesen még egyáltalán nem rendellenes hogy nem állt be, az hogy 3 éve menszeszelsz még enm oylan sok idõ, és mindenkinek változó hogy mikor áll be, mondjuk ha még 18 éves korodban sem áll be akkor már irány a doki mindenképpen. De ez így normális, egyszerûen még fiatal vagy.

Heló. Másfél éves póni miért tépi a szőrét, egy hete volt féreghajtózva mi lehet azoka?

Legjobb válasz: Lehet bolha, atka, gomba is a dolog mögött, rossz szokás, bármi. Ezt orvos tudná megmondani.

Lehet bolha, atka, gomba is a dolog mögött, rossz szokás, bármi. Ezt orvos tudná megmondani.
Lehet a mellékhatása is, nem csak viszket neki, vagy ödémás a területen mit kitép? (Csak találgatni tudok.) Van egy ún. Onchocerca nevezetû parazita(mikrofilária vagy mi az) és ha ezek nagyobb mértékben kiörülnek a szervezetbõl viszketést és ödémát vált ki nála, de ezeknek a tüneteknek néhány napon belül el kell múlniuk. (Nálunk Ecomectin-t kapnak a lovak és ezt onnan tudom, mert hajlamosak ezekre a tünetekre. De szerintem ez más féregtelenítõknél is így van) .-nem mondom biztosra, de nekünk akkor húzza a szõrét ha viszket neki. Mondjuk lehet a szõr hullajtás is.
Ja igen, és persze az elsõ sem rossz bármi lehet.
Hol tépi, és milyen gyakran? :D Mert lehet lótetû is, ilyenkor leggyakrabban a faroktövében, a csüdjén, a sörény, üstök részen vakaróznak rendszeresen, mi ha nem mutatnak tüneteket, általában akkor is félévente lekezeljük õket specc mosószerrel. Lehet rüh is, gomba, de azt tudnod kell hogy egy adott idõ után meg kell ismételni a féreghajtózást is, általában ezt feltüntetik a dobozon.
A kérdező hozzászólása: Köszönöma válaszokat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!