Találatok a következő kifejezésre: Miért pont az egyes pártok színei, amik (1 db)

Miért pont azok az egyes pártok színei, amik?

Az MSZP vörösét még csak-csak értem (bár azt nem tudom, hogy a szocialistákhoz, szocializmushoz miért pont a vörös köt?dik), az SZDSZ kékjét csak sejtem (egy állam zászlaján van hasonló szín? díszítés), de a FIDESZ narancssárgája és az MDF zöldje számomra nem egészen világos.

Legjobb válasz: na, ez azért nem semmi. ilyen szépen burkolt zsidózást már régen láttam...

na, ez azért nem semmi. ilyen szépen burkolt zsidózást már régen láttam...
A vörös a forradalmárok vérét jelképezi amelyet a gaz burzsoázia leküzdése közben elhullaktottak. Az SZDSZ (sötét)kékje (nemzeti színû galambokkal) az eget, a korlátlanságot ezáltal a szabadságot szimbolizálja. (az izraeli zászló világoskék, akárcsak a svéd vagy a görög is amely szintén e színben pompázik.)Az MDF zöldje (egy nemzeti színû tulipánnal) egyszerûen a hazát a természetességet akarja kifejezni. És a végsõ csapás: 1989 -ben néhány láglelkû fiatal létrehozott egy szövettséget amely balliberális eszméket valott, Fiatalok voltak demokraták, és úgy érezték hûek mindvégig az Õ elveikhez ezért nevük a FIDESZ lett , amely nagyon hasonlít a latin fides-hûség szóra. A kor politikai hangulatárol alkotott szatirikus véleményük nyilván hasonlított Bacsó Péterére akinek A TANÚ címû korszakalkotó filmjében központi szerep jut egy narancsnak. Igy a párt egy narancs lett. Az már más kérdés hogy az a narancs elég gyorsan átalakult egy egy egyszerû ponttá, a párt eszméi balliberálból , polgárikersztényjobbközépnemzeti elhivatottságúak lettek. De hát nomen est omen! FIDES(Z)=hûség
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! A világoskék-sötétkékkel meg van némi bajom, mert színtévesztõ vagyok (én pl. nem látok árnyalati különbséget az említett színek között, de elhiszem, hogy van). Ez pedig egyes helyzetekben egész nagy gondot tud okozni...
Azt, hogy a FIDESZ balliberális pártként indult volna, szerintem elég merész dolog volt kijelenteni. Elsõsorban azért, mert az akkori politikai vezetés mindent megengedett, csak nem a kemény balliberalizmus eszméit. Akkoriban még az SZDSZ is szolidan liberális volt. Egy akkori liberalista a maihoz hasonlítva iszonyú konzervatívnak tûnne...
A FIDESZ rövidítése ugye Fiatal Demokraták Szövetsége. Demokraták maximum liberálisok lehetnének. Balliberális elég merész. Anno volt egy ilyen szlogenjük: Ha unod a banánt válaszd a narancsot! És az MSZP-nek miért szegfû a jelképe? Mert a szeghez a kalapács a fûhöz a sarló illik. Elég érdekes!

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi lehet az a testi számonkérés?

Vona Gábor egy tegnapi "termőföldvédő" és az EU-ból való kilépést sürgető beszédében testi és lelki számonkérést helyezett kilátásba. Mivel a Jobbik nagyon erősödik, és várhatóan a FIDESZ partnereként kormányra is jut a következő választáson, nem árt odafigyelni rá, hogy miket mondanak.


8

Hát én ezt nem értem, sehol semmi anyag nincs a Szálasi-korszakról és arról kell házi dolgozatot irjak. Valaki esetleg valami anyagot tudna linkelni vagy másolni?

4

2014-ben Fidesz-Kdnp-Jobbik vagy Jobbik-MSZP koalíció lesz? LMP és Demokratikus Koalíció nem oszt nem szoroz :-)

Az én meglátásom szerint a mostani parlamenti pártok semelyike nem fog 2 év mulva 50% feletti eredmény elérni.A Fidesz a hibás spekulációi és kompromisszum képtelensége miatt nagyon sokat veszített, az Mszp-nek 8 éve volt bizonyítani, hát nagyon felemásra sikeredett,viszont az 1994-98 MSZP-kormány előtt le a kalappal (nagymértékben csökkentett államadósság és kötségvetési hiány, gyorsuló gazdasági növekedés beindítása 1996=1.7% 1997=4.5% 1998=4.9%,Bokros-csomag gazdasági stabilizációja) A Jobbik mostanra jelentős politikai erő lett,de kormányzásban semmi rutinjuk,és a nácikhoz hasonlóan csak válsághelyzetben tudnak megerősödni. A Jobbik együtt szavazott a Fidesszel a kettős állampolgárság ügyében, az MSZP-vel pedig a progresszív adórendszer tekintetében az egyetértrés. Tehát a Jobbik kivel fog 2014-ben összeállni?Vagy a 2014-es választás teljes patthelyzetet eredményez?

12

Tudtok mondani 10 épkézláb érvet a DK és az MSZP mellett?

Nem értem ,hogy lehet olyan pártok mellet letenni a voksot ,amelyek ennyire nem állnak Magyarország mellé.Sőt az MSZP 8 évig szinte csak rombolt,nem épített.A DK vezetője meg Gyurcsány ,aki ennek a rombolásnak a főkolomposa volt(persze ehhez kellettek a párttársak)
De tényleg nem tudom elhinni miben bízhatnak ezeknek a pártoknak a szimpatizánsai?

23

Lengyel tüntetők tömegei jöhetnek március 15-én Budapestre?

http://www.muon.hu/on-line-tartalom/639-ketezer-lengyel-stat..

Miért szólhat bele egy külföldi állampolgár a magyarok belügyeibe? Fizetnek Magyarországon adót, hogy a nemzeti ünnepünkön véleményt alkothassanak?

43

Tudtok mondani 10 épkézláb érvet a Jobbik mellett?

Mivel másik kérdésbe belebonyolódtam már többször is hogy a Jobbik jobb-e, ezért inkább külön kérdést teszek fel.

Tudtok mondani 10 épkézláb érvet a Jobbik mellett, illetve amellett hogyha ők lesznek hatalmon miért lesz másabb mint most, és mi erre a garancia?

38

Mi az unortodoxia, mi az unortodox gazdaság politika. mi az ortodox gazdaság politika?

10

Hol lehet aláírni az LMP általi népszavazás kezdeményezést?

Pest megyében érdekel elsősorban, de írhattok ezen kívül is, biztos sokaknak hasznos lesz!

7

Igaz, hogy Simicska Lajos fogva tartja az orszagot?

1

A 10000 Forintoson, ami a Szent István királyt ábrázolja, a király fején mért nem a Szent Korona látható?

21

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!