Találatok a következő kifejezésre: Miért pont az egyes pártok színei, (1 db)

Miért pont azok az egyes pártok színei, amik?

Az MSZP vörösét még csak-csak értem (bár azt nem tudom, hogy a szocialistákhoz, szocializmushoz miért pont a vörös köt?dik), az SZDSZ kékjét csak sejtem (egy állam zászlaján van hasonló szín? díszítés), de a FIDESZ narancssárgája és az MDF zöldje számomra nem egészen világos.

Legjobb válasz: na, ez azért nem semmi. ilyen szépen burkolt zsidózást már régen láttam...

na, ez azért nem semmi. ilyen szépen burkolt zsidózást már régen láttam...
A vörös a forradalmárok vérét jelképezi amelyet a gaz burzsoázia leküzdése közben elhullaktottak. Az SZDSZ (sötét)kékje (nemzeti színû galambokkal) az eget, a korlátlanságot ezáltal a szabadságot szimbolizálja. (az izraeli zászló világoskék, akárcsak a svéd vagy a görög is amely szintén e színben pompázik.)Az MDF zöldje (egy nemzeti színû tulipánnal) egyszerûen a hazát a természetességet akarja kifejezni. És a végsõ csapás: 1989 -ben néhány láglelkû fiatal létrehozott egy szövettséget amely balliberális eszméket valott, Fiatalok voltak demokraták, és úgy érezték hûek mindvégig az Õ elveikhez ezért nevük a FIDESZ lett , amely nagyon hasonlít a latin fides-hûség szóra. A kor politikai hangulatárol alkotott szatirikus véleményük nyilván hasonlított Bacsó Péterére akinek A TANÚ címû korszakalkotó filmjében központi szerep jut egy narancsnak. Igy a párt egy narancs lett. Az már más kérdés hogy az a narancs elég gyorsan átalakult egy egy egyszerû ponttá, a párt eszméi balliberálból , polgárikersztényjobbközépnemzeti elhivatottságúak lettek. De hát nomen est omen! FIDES(Z)=hûség
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! A világoskék-sötétkékkel meg van némi bajom, mert színtévesztõ vagyok (én pl. nem látok árnyalati különbséget az említett színek között, de elhiszem, hogy van). Ez pedig egyes helyzetekben egész nagy gondot tud okozni...
Azt, hogy a FIDESZ balliberális pártként indult volna, szerintem elég merész dolog volt kijelenteni. Elsõsorban azért, mert az akkori politikai vezetés mindent megengedett, csak nem a kemény balliberalizmus eszméit. Akkoriban még az SZDSZ is szolidan liberális volt. Egy akkori liberalista a maihoz hasonlítva iszonyú konzervatívnak tûnne...
A FIDESZ rövidítése ugye Fiatal Demokraták Szövetsége. Demokraták maximum liberálisok lehetnének. Balliberális elég merész. Anno volt egy ilyen szlogenjük: Ha unod a banánt válaszd a narancsot! És az MSZP-nek miért szegfû a jelképe? Mert a szeghez a kalapács a fûhöz a sarló illik. Elég érdekes!

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ha egy európai országban egy radikális párt van az állam élén, akkor az már diktatúrát jelent?

7

Miért hasonlítgatják a nácikat és Jobbikot az emberek? Miért ennyire primitívek és buták?

Sokszor veszem azt észre, hogy ma nagy "divat" egyes körökbe, ha nagymagyarországos elvarród van és a nyakadra vagy a tarkopasz fejedre van tetoválva hogy 88! Mi köze a kettőnek egymáshoz?

Értem én,hogy a Jobbik fel meri vállalni, hogy vannak etnikai problémák, de azt nem azt jelenti, hogy már rögtön nácik. Ezt a helyzetet mindenki félre érti vagy csak én vagyok ennyire hülye hogy ilyen a meglátásom?

12

Felnőhet a Jobbik vagy az MSZP váltópárttá vagy beragadnak a középpárt szerepkörbe?

17

Szerintetek a Facebook-szerű oldalak segítségével a jövőben megvalósulhat a közvetlen demokrácia, akár Magyarországon?

17

PÉCSIEK! Ti melyik pártra szavaznátok 2014-ben?

Nem országos listán hanem Pécsen belül.

3

Jövőre kire szavazzak?

Első szavazó leszek jövőre. Szeretnék, konkrét érvekkel meglátással kérni tanácsot!
Előre is köszönöm!

18

Budapesten belül hol találok DK-s plakátokat?

Amiken Gyurcsány szerepel.

7

Szanyi Tibor, az MSZP nagy "megmondó embere" tényleg szereti az "a" betűs magyar italokat?

Némely megszólalása alatt ,mintha alkoholos befolyásoltság alatt állt volna...

4

Hogyan lehetek diktátor?

Kerestem a net-en, de nem találtam ebben a témában kimerítő választ. Mi a diktátorrá válás folyamata? Mire érdemes oda figyelni? Volt-e már valakinek hasonló tapasztalata?

15

Kell valami papír, vagy valami más hogy polgármester lehessek?

Gondolkodtam azon hogy jelentkezem polgármesternek de nem tudom hogy konkrétan kell-e valami hozzá vagy hogy hol kell pontosan jelentkezni meg ilyenek. várom válaszaitok elöre is köszönöm

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!