Találatok a következő kifejezésre: Miért pont az egyes pártok (1 db)

Miért pont azok az egyes pártok színei, amik?

Az MSZP vörösét még csak-csak értem (bár azt nem tudom, hogy a szocialistákhoz, szocializmushoz miért pont a vörös köt?dik), az SZDSZ kékjét csak sejtem (egy állam zászlaján van hasonló szín? díszítés), de a FIDESZ narancssárgája és az MDF zöldje számomra nem egészen világos.

Legjobb válasz: na, ez azért nem semmi. ilyen szépen burkolt zsidózást már régen láttam...

na, ez azért nem semmi. ilyen szépen burkolt zsidózást már régen láttam...
A vörös a forradalmárok vérét jelképezi amelyet a gaz burzsoázia leküzdése közben elhullaktottak. Az SZDSZ (sötét)kékje (nemzeti színû galambokkal) az eget, a korlátlanságot ezáltal a szabadságot szimbolizálja. (az izraeli zászló világoskék, akárcsak a svéd vagy a görög is amely szintén e színben pompázik.)Az MDF zöldje (egy nemzeti színû tulipánnal) egyszerûen a hazát a természetességet akarja kifejezni. És a végsõ csapás: 1989 -ben néhány láglelkû fiatal létrehozott egy szövettséget amely balliberális eszméket valott, Fiatalok voltak demokraták, és úgy érezték hûek mindvégig az Õ elveikhez ezért nevük a FIDESZ lett , amely nagyon hasonlít a latin fides-hûség szóra. A kor politikai hangulatárol alkotott szatirikus véleményük nyilván hasonlított Bacsó Péterére akinek A TANÚ címû korszakalkotó filmjében központi szerep jut egy narancsnak. Igy a párt egy narancs lett. Az már más kérdés hogy az a narancs elég gyorsan átalakult egy egy egyszerû ponttá, a párt eszméi balliberálból , polgárikersztényjobbközépnemzeti elhivatottságúak lettek. De hát nomen est omen! FIDES(Z)=hûség
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! A világoskék-sötétkékkel meg van némi bajom, mert színtévesztõ vagyok (én pl. nem látok árnyalati különbséget az említett színek között, de elhiszem, hogy van). Ez pedig egyes helyzetekben egész nagy gondot tud okozni...
Azt, hogy a FIDESZ balliberális pártként indult volna, szerintem elég merész dolog volt kijelenteni. Elsõsorban azért, mert az akkori politikai vezetés mindent megengedett, csak nem a kemény balliberalizmus eszméit. Akkoriban még az SZDSZ is szolidan liberális volt. Egy akkori liberalista a maihoz hasonlítva iszonyú konzervatívnak tûnne...
A FIDESZ rövidítése ugye Fiatal Demokraták Szövetsége. Demokraták maximum liberálisok lehetnének. Balliberális elég merész. Anno volt egy ilyen szlogenjük: Ha unod a banánt válaszd a narancsot! És az MSZP-nek miért szegfû a jelképe? Mert a szeghez a kalapács a fûhöz a sarló illik. Elég érdekes!

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A nemzetbiztonsagi politika fontosabb mint a szemelyi szabadsgjog? Ki mit tud errol? Hol a hatar? Mikor nyilvanul egy allampolgar hazaarulonak? Es mikor hazafi? Ha kimondja vagy ha hallgat?

7

Miért ilyen nagy a Fidesz népszerűsége?

Kérlek soroljátok fel az érdemeit! Én egyszerűen nem tudom megérteni.. Magyarországon ennyi agymosott ember él? Lehet, hogy Viktor 2010-ben kellően manipulatív volt az MSZP-vel szemben és az emberek hittek neki, emellett nem volt másik nagy párt, de aki 2014-ben is rá fog szavazni az kellőképpen bebizonyítja, hogy a Fidesz-szavazó csőcselék tagja.

Én Jobbikos vagyok, mert nekem az a fontos, hogy a nemzet valóban újra önálló legyen, nekem fontos a hazafiasság és szinte teljesen egyetértek a Jobbik valamennyi javaslatával és a programjával.

A baloldalt sem látnám szívesen a kormány élén, de inkább ők, mint a Fidesz.

Én nem vagyok rasszista, sem antiszemita, de még ha az is lennék inkább leszek zsidóellenes, mint magyarellenes!

19

Jobbikosok, nemzetiek, mi a véleményetek a magyar-turán rokonságról? Ti is ezt tartjátok hitelesnek, akárcsak a Jobbik vezetői?

Én ugyanis, egyáltalán nem hiszek benne, és nem tartom hitelesnek se. A szívemhez a Finnek és az Észtek is közelebb állnak, mint az ujgurok, törökök, madjarok, mongolok...(én is nemzeti gondolkodású vagyok!)

14

Szerintetek mekkora lesz, ha lesz?

Szerintetek ha esetleg az orbán kormány ismét megnyerné a választásokat 2014-ben akkor lennének tüntetések és ha igen mekkorák, [részt vennétek rajta?].

20

Milyeb politikai irányzatnak nevezik azt ha valaki:hazafi, a haza érdekeit nézi de nem rasszista. Befogadja a külföldieket. De a rablást, ölést stb. nagyon bünteti?

7

Tudnátok olyan magyar jobboldali konzervatív pártot mondani, ami nem a Fidesz és nem is a Jobbik?

8

Kinek kell szólni ha egy polgármester állandó jelleggel ittas vagy bevan rúgva a munkaidejében is?

Bármilyen gondja baja van az embernek nem lehet normálisan elintézni megbeszélni semmit mivel mindig ittas. Nem tudom hogy más emberek csõrét nem zavarja e de nekem nagyon. Ez ügyben hol lehet jelentést tenni? Értelmes válaszokat lehetõleg! Köszi!

3

Kik szavaznak az E2014-re?

32

Szerinted van esélye Vityának jövőre a választásokkor?

megnyerheti?

15

Mennyi esély van rá, hogy a Jobbik nyer 2014?

Mert remélem minél több :DD

55

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!