Találatok a következő kifejezésre: Miért pont az egyes pártok (1 db)

Miért pont azok az egyes pártok színei, amik?

Az MSZP vörösét még csak-csak értem (bár azt nem tudom, hogy a szocialistákhoz, szocializmushoz miért pont a vörös köt?dik), az SZDSZ kékjét csak sejtem (egy állam zászlaján van hasonló szín? díszítés), de a FIDESZ narancssárgája és az MDF zöldje számomra nem egészen világos.

Legjobb válasz: na, ez azért nem semmi. ilyen szépen burkolt zsidózást már régen láttam...

na, ez azért nem semmi. ilyen szépen burkolt zsidózást már régen láttam...
A vörös a forradalmárok vérét jelképezi amelyet a gaz burzsoázia leküzdése közben elhullaktottak. Az SZDSZ (sötét)kékje (nemzeti színû galambokkal) az eget, a korlátlanságot ezáltal a szabadságot szimbolizálja. (az izraeli zászló világoskék, akárcsak a svéd vagy a görög is amely szintén e színben pompázik.)Az MDF zöldje (egy nemzeti színû tulipánnal) egyszerûen a hazát a természetességet akarja kifejezni. És a végsõ csapás: 1989 -ben néhány láglelkû fiatal létrehozott egy szövettséget amely balliberális eszméket valott, Fiatalok voltak demokraták, és úgy érezték hûek mindvégig az Õ elveikhez ezért nevük a FIDESZ lett , amely nagyon hasonlít a latin fides-hûség szóra. A kor politikai hangulatárol alkotott szatirikus véleményük nyilván hasonlított Bacsó Péterére akinek A TANÚ címû korszakalkotó filmjében központi szerep jut egy narancsnak. Igy a párt egy narancs lett. Az már más kérdés hogy az a narancs elég gyorsan átalakult egy egy egyszerû ponttá, a párt eszméi balliberálból , polgárikersztényjobbközépnemzeti elhivatottságúak lettek. De hát nomen est omen! FIDES(Z)=hûség
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! A világoskék-sötétkékkel meg van némi bajom, mert színtévesztõ vagyok (én pl. nem látok árnyalati különbséget az említett színek között, de elhiszem, hogy van). Ez pedig egyes helyzetekben egész nagy gondot tud okozni...
Azt, hogy a FIDESZ balliberális pártként indult volna, szerintem elég merész dolog volt kijelenteni. Elsõsorban azért, mert az akkori politikai vezetés mindent megengedett, csak nem a kemény balliberalizmus eszméit. Akkoriban még az SZDSZ is szolidan liberális volt. Egy akkori liberalista a maihoz hasonlítva iszonyú konzervatívnak tûnne...
A FIDESZ rövidítése ugye Fiatal Demokraták Szövetsége. Demokraták maximum liberálisok lehetnének. Balliberális elég merész. Anno volt egy ilyen szlogenjük: Ha unod a banánt válaszd a narancsot! És az MSZP-nek miért szegfû a jelképe? Mert a szeghez a kalapács a fûhöz a sarló illik. Elég érdekes!

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Te tudtad, hogy milyen a felülről építkező maffia kormányzás?

Unortodox maffia kormányzás! Zseniális!
Szerinted mennyi időn belül veszi észre népünk?
Megint 45 év kell?

4

A trafikmutyi és földtörvény után van olyan fideszes aki átpártol a Jobbikhoz?

12

Fideszesek! Nem éreztek szégyent amiatt, hogy hozzájárultatok ahhoz, hogy a Fidesz eladja hazánkat?

A hozzájárulás természetesen a leadott szavazatotok 2010-ben.

26

Mér van az hogy Szinte az összes párt a politikában csak a pénzre megy meg a Hatalomra?

Mert a pénz sóvárgás utáni vágy jelenleg erősebb némelyig mint a Hazafiság és az összetartás.
A jobbikot is ki kiáltják Rasszistának pedig amilyen a Jobbik Nemzet közi politikája az lenne szerintem az alap mindegyik pártnak, nem tudom mért lenne rasszista pedig koncentrálciós táborokat sem akar és faji üldöztetést.
Hietetlen ki akarják írtani a magyar fajt nem elég szét cseszték, elvették a 2/3 magyarországnak a földjeinket elvették, élősködő ingyen élő tudatlan korcsokat telepítettek be, sőt még azt is akarják hogy Magyarország saját akaratából mondjon le függetlenségéről és legyen egy gyarmat az E.U-ban.
Minden erővel próbálnak minket ki írtani és még a magyarra mondják hogy Rasszista...
Persze mi vagyunk még a rasszisták!
Nem tudom hogy vagytok vele de én egyszerűen nem tudom elfogadni azt hogy szószerint ingyen élő semmire kelő Vandál emberek akik gyorsabban szaparodnak mint a rák ráadásul vissza élnek mindennel amivel csak tudnak EZ már Tűrhetetlen!
Én még a Trianon-ba sem nyugszom bele nem hogy még elfogadni őket akiket "Magyarnak" mondanak pedig semmi közük a magyarokhoz és meg sem érdemlik azt a szót hogy egyátalán magyarnak lehessen szólítani mert nem tudja még kiérdemelni sem.
Elegem van abból hogy azt mondják hogy Magyarországon faji megkülönböztetés nincsen és közben minden hogyan kiszolgálják a "kisebség" érdekeit.
Én nem tudom egyszerüen ezt a helyzetett elfogadni ahol szinte Magyarországon a magyart büntetik mert magyar!
Egy olyan világot képzelek el A magyar büszke lehet arra hogy magyar és Magyarország önállóan képes eltartania magát az eredeti határokkal és bányáival ahol egy jelentős hatalom Magyarország!
Ha indulna 1 olyan párt ami ezt az ügyet szolgálná együtt
értenétek vele,szavaznátok rá?
Addig is Szebb Jövőt minden Magyar Honfitársamnak!

12

Szerintetek ki nyeri a jövő évi választásokat?

12

Mikor értik meg az emberek az "Oszd meg és uralkodj" elvét?

Értem ez alatt azt, hogy ez valójában mit szolgál? A mély értelmezését? Hogy ez senkinek nem jó, kivéve a megosztóknak? Ismert fogalom az összefogás, mint olyan?

5

Mi a véleményetek a Fidesz szinte századik, Varga-csomagról?

http://www.youtube.com/watch?v=ToWb6LEoadk&feature=endscreen..

25

Mi vár még ránk?

Én soha nem voltam, nem vagyok párttag, de ez tragédia ami itt folyik!
Mi az a nyomorult kis "NOKIA"-s dobozos korrupció, a folyamatos sok száz milliós, milliárdos szélhámosságokhoz képest? Pénznyerő automata betiltás, trafik ügy, 46 új adó, mintgazdaságok, stb! Most már ez így lesz?

6

Miért erőltetik a baloldalon Bajnai Gordon miniszterelnökségét?

Én balos szavazó lennék, és elsősorban a balos médiumokat követem (ATV, Klubrádió, nol). Ehhez képest is meglep, ahogy Bajnait sztárolják, komoly miniszterelnök-jelöltként kezelik a baloldalon. Holott a pártjának most már stabilan 5-6 % a támogatottsága a közvélemény-kutatásokban, és egy szűk értelmiségi rétegen kívül nincs társadalmi beágyazottsága. Ez olyan mintha 5-10 éve az SZDSZ jelentkezett volna be a miniszterelnökségre a maga 5 %-ával.

8

Bajnai: Magyarország fél és dühös! Tényleg vagy csak nem szoktak még hozzá a 15%os népszerűségükhöz?

15

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!