Találatok a következő kifejezésre: Miért pont Tej (4 db)

Kecske vagy más tejet miért nem árulnak bolti forgalomban? És miért pont tehén tejet?

Lehet hogy buta kérdés,de normális válaszokat kérek!

Legjobb válasz: Felénk árulnak kecsketejet a nagyobb élelmiszerboltokban, de az árából kiindulva valószínûleg jóval kevesebben vehetik, mint a tehéntejet. Én szoktam kecsketejet és kecskesajtot is venni, de sajnos jóval drágábbak mint a tehéntejbõl készült hasonló termékek.

Felénk árulnak kecsketejet a nagyobb élelmiszerboltokban, de az árából kiindulva valószínûleg jóval kevesebben vehetik, mint a tehéntejet. Én szoktam kecsketejet és kecskesajtot is venni, de sajnos jóval drágábbak mint a tehéntejbõl készült hasonló termékek.
Szia! Most õszintén szerinted amit a boltban árulnak tehén tejként az látott valaha is tejet?
És ki kezelné a kecsketejet? Ki szállítaná, hûtené? Ki csomagolná?
"amit a boltban árulnak tehén tejként az látott valaha is tejet" Az élelmiszerkémiáról fogalmad nincs!
ma 22:52 pl. a tejüzem Ezt te sem gondoltad végig :)
22:54, mert szerinted elmegy valaki is aki pl. Tescoba viszi az árut olyan helyre ahol tehenek vannak? Na ne nevettess!
22. 51 és 22. 54. : Nem is értem azt a butaságot, amit írogatsz.
"mert szerinted elmegy valaki is aki pl. Tescoba viszi az árut olyan helyre ahol tehenek vannak? Na ne nevettess!" Mi van ?? Az árufeltöltõnek mi köze ehhez ?

Miért pont 4 hónap után kezd elmenni a tejem?

4 hónapos a fiam és 4 napja egyre kevesebb tejem. Nagyon sír etetések közben, ismerem már, több kellene neki. Nem akarom, hogy elmenjen, sokáig szeretnék még szoptatni! Miért megy el pont most??? Pedig 3 óránként szoptatok éjjel-nappal. Alkati adottság, vagy lehet még szépen tejem?

Legjobb válasz: Azért érzed kevesebbnek, mert most már ahogy írtad is, többet enne, nagyobb az étvágya. Ha továbbra is szeretnéd szoptatni, egyet tehetsz, szoptasd gyakrabban! Ne 3 óránként, hanem akár 1 óránként is pár napig, attól majd beindul. Minél többször éri inger a mellett, annál több tejet termel. És nyugodj meg, lesz még ilyen, hogy kevésnek érzed. Én 1 éves koráig szoptattam, és nekem is volt néha olyan érzésem, hogy elapad.

Azért érzed kevesebbnek, mert most már ahogy írtad is, többet enne, nagyobb az étvágya. Ha továbbra is szeretnéd szoptatni, egyet tehetsz, szoptasd gyakrabban! Ne 3 óránként, hanem akár 1 óránként is pár napig, attól majd beindul. Minél többször éri inger a mellett, annál több tejet termel. És nyugodj meg, lesz még ilyen, hogy kevésnek érzed. Én 1 éves koráig szoptattam, és nekem is volt néha olyan érzésem, hogy elapad.
Szia! Az én kisfiam is négy hónapos és kb. egy hete "küzdök" vele szoptatás közben, mert azt csinálja, hogy szív kettõt, aztán megfeszíti magát és megint szív. Én is ezen parázok, hogy kevés neki a tejem, de a védõnõ azt mondta, hogy lehet, hogy a foga mocorog. Én More Milk kapszulát szedek, ez már egyszer bevált, amikor kevesebb volt a tejem, illetve alkoholmentes sört iszok. Igyál, egyél, pihenjél és a legfontosabb, hogy ne idegeskedj. (Mondom én :-), aki hasonló cipõben járok.)
szerintem is többre vágyik. fejd, szoptass sûrûbben.
Nekem is kb 4 honap körül lecsõkkent a tejem, fejtem laktoherb tea, urtica urens bogyo , sok folyadék és sajna már nincs.Sok ismerösöm mondta ö is 3-4 hon tudott szoptatni, de Te ne add fel sikerülni fog!Szedj tejképzöt és gyakran probálj fejni, sok sikert!

Miért pont főzőcsoki? Tej vagy ét nem jó?

Legjobb válasz: Azért írnak fõzõcsokit, mer abban nincs tej. Tehát étcsoki is nyugodtan lehet, sõt, az a legjobb, ha minnél magasabb a kakaótartalma. A lényeg, hogy ne tejcsoki legyen.

Azért írnak fõzõcsokit, mer abban nincs tej. Tehát étcsoki is nyugodtan lehet, sõt, az a legjobb, ha minnél magasabb a kakaótartalma. A lényeg, hogy ne tejcsoki legyen.


Miért van az, hogy egyik nap sok a tejem, másnap már kevesebb, vagyis pont elég a babónak?

És ez így váltakozik már régóta. A kicsim 6 hós és nem fejek már kb 2-3 hónapja egyáltalán. Ezt úgy értem, hogy két szopi között is feszül, és majdnem robbannak, f?leg reggel, másnap meg kényelmesen elvagyok velük.

Legjobb válasz: Szia,nekem is szokott igy lenni,van amikor reggel ömlik a tejcsi belöle,van amikor nem , én azt figyeltem meg hogy nagyon befolyásolja hogy mit eszek mit iszok,mert ha rántásos dolgot eszek akkor rengeteg lesz a tejcsim,de ha nem figyelek oda akkor kevesebb lesz. 8 hetes anyuka

Szia, nekem is szokott igy lenni, van amikor reggel ömlik a tejcsi belöle, van amikor nem , én azt figyeltem meg hogy nagyon befolyásolja hogy mit eszek mit iszok, mert ha rántásos dolgot eszek akkor rengeteg lesz a tejcsim, de ha nem figyelek oda akkor kevesebb lesz. 8 hetes anyuka
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget. Lehet, tényleg így van, mert pl ha fokhagymás, hagymás kaját csinálok kevesebb. Na majd odafigyelek rá. :)
nekem egysze nem volt elég-akkor törtem meg a kocsimat..lehet a fáradtságtól, stressztõl, és amit eszel attól is..de hát az ember nem minden nap egyforma.lehet, h lassan beáll a kereslet-kinálat is..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!