Találatok a következő kifejezésre: Miért pisil szobatiszta (15 db)

Miért pisil be a törpenyuszim, amikor már szobatiszta volt?

A nyuszi általában szabadon van, csak éjszakára zárom be a ketrecébe és a lényeg az, hogy csak egy helyre pisil a ketrece mellé, a lakás többi részébe nem. Semmi új dolog nem került oda, semmi változás... Mi lehet ennek az oka? Mit tanácsoltok hogyan szoktassam le róla?

Legjobb válasz: Esetleg arra a helyre ahova mindig pisil odatehetnél valami újságpapírt. Hagyod hogy párszor rápisiljen aztán, elkezded arréb húzni az újságot és jó esetben követni fogja. Teát ha arrébb teszed akkor utána megy és oda pisil.Remélhetõleg így eljuttok a kívánt helyig.

Esetleg arra a helyre ahova mindig pisil odatehetnél valami újságpapírt. Hagyod hogy párszor rápisiljen aztán, elkezded arréb húzni az újságot és jó esetben követni fogja. Teát ha arrébb teszed akkor utána megy és oda pisil.Remélhetõleg így eljuttok a kívánt helyig.
Mert a hosszútávú memóriája 0. Tartsd napi szinten a hozzászoktatást mindenhez és nem lesz gondod.

Eddig szobatiszta kiskutyám miért pisil be újra?

Fél éves kislány kutyus. Elég volt napi 3-szor levinni sétálni most meg újra bepisil.

Legjobb válasz: valószínûleg nem szobatisztasági problémáról van szó... területet jelöl vagy a figyelmét szeretné magára felhívni vagy esetleges túlizgatottságtól "örömpisil" -a feltett kérdésbõl nem derül ki persze melyikrõl lehet szó... de egy már szobatiszta kutyánál nem normális, hogy saját lakhelyét tisztelje meg!

valószínûleg nem szobatisztasági problémáról van szó... területet jelöl vagy a figyelmét szeretné magára felhívni vagy esetleges túlizgatottságtól "örömpisil" -a feltett kérdésbõl nem derül ki persze melyikrõl lehet szó... de egy már szobatiszta kutyánál nem normális, hogy saját lakhelyét tisztelje meg!
Nem történt a sétáltatás közben valami, ami miatt ideges lett a kutyus? Nagyobb kutyák megijesztették? Lehet, hogy a melegben több folyadékot iszik, és kevés a háromszori alkalom. Ha meleg a lakás, többet lefetyel, igénye lenne plusz egy sétára.
Közeleg az ivarérettség (lassan tüzelni is fog). Ilyenkor az addig szófogadó kiskutya elkezdi feszegetni a határokat, felül jelölni a te területedet, és ilyenkor kezdõdik a szelektív hallás, a behívási problémák. Ilyenkor van itt az ideje a szabályok szigorításának, és falkavezérséghez kapcsolódo rítusok bevezetésének, különben ki fog csúszni a kezedbõl a kiskutya.

Szobatiszta, ovis 3, 5 éves lányunk miért pisil be reggelente ha nem látja az apját?

Nagyon okos, de ez egyszerûen nem tudom.. Minden reggel bepisil,igy apa kelti és viszi oviba.Velem nem hajlandó felöltözni se:( Ha már a reggeli 5-10 perces "apa hiány" elmúlt skkor szépen pisil napközben a wcbe..(ovis, kistesó van de már elötte is ezt csinálta,kicsi 7.5 hós.)

Legjobb válasz: kicsit összevissza az, amit írsz.... mi köze annak hogy okos ahhoz, hogy bepisil? és mi az, hogy napközben szépen pisil wc-be? a lényegrõl nem írsz, a többi meg zagyvaság. :( így nehéz segíteni.

kicsit összevissza az, amit írsz.... mi köze annak hogy okos ahhoz, hogy bepisil? és mi az, hogy napközben szépen pisil wc-be? a lényegrõl nem írsz, a többi meg zagyvaság. :( így nehéz segíteni.
A kérdező hozzászólása: Tudja hogy wcbe kell pisilni. Meg tudja hogy apa dolgozni van, a nevét is tudja ahol apa dolgozik, tudja a nevünket, mondatokban beszél... De erre nem jövünk rá, hogy ha nem találja apát akkor miért kell bepisilnie..
igen, igen, kicsit összevissza írtál tényleg, de azért kihámoztam, :-))) mégpedig azért, mert a lányom is 3év 3 hós, és mostanában kezdte ezt el, hogy reggel állandóan apa kell. Amúgy aztán már nem, és nekünk nincs több tünet, remélem nem is lesz, de én olvastam errõl, hogy most válnak le az anyáról, és tudatosul bennük, hogy õk külön kis nõnemû embekék, és erõsödik az apához való kötõdés...sztem ezzel lehet összefüggésben...elmúlik majd sztem, ne tulajdonítsatok neki nagyobb jelentõséget.. én max annyit szoktam, hogy este elmondjuk neki, hogy apa dolgozni fog reggel, mire felkelsz, ennyi. De azért akkor is sírva kérdi, hogy hol van...:-))


Miert pisil be a cicam az ágyra ha tiszta az alma? 3hete lakik itt es szobatiszta volt eddig de most 2 egymast koveto esten bepisilt az ágyba.

Ja es suket a cicus,tehat elmagyarazni neki nem tudom, pofozni nem akarom...

Legjobb válasz: Elõfordul, hogy az elején még elfelejtik néha hova kell wczni. Az enyém is csinálja néha, de akkor többször ráteszem az alomra, addig amig nem oda pisil.

Elõfordul, hogy az elején még elfelejtik néha hova kell wczni. Az enyém is csinálja néha, de akkor többször ráteszem az alomra, addig amig nem oda pisil.
Nálunk csak az akkor még nem ivartalanított fiú cicánk csinálta ezt, irdatlan büdöseket pisilt az ágynemûre.Én ezt egyfajta jelölésnek tudtam be, mert közben õ használta azért az almot is.Szerintem érezte a gazdik illatát az ágynemûn, és gondolta, megjelöli õ is a területet.. Nem tudom, milyen nemû a cicád, talán ezzel lehet összefüggésben. Vagy nem találja elég tisztának az almot, és ezért csinálja a dolgát máshol.Biztos hívogató neki a puha terület. Nálunk elõfordult olyan is, hogy egy fél napig nem voltak kiengedve, mert épp nem voltam otthon, ilyenkor hisztiztek, és szerintem akkor meg bosszúból pisilt csak azért is oda, elfelejtettem becsukni a hálószoba ajtót.:) Szóval több oka is lehet, de szerintem próbáld állandó jelleggel szemmel tartani pár napig, és ha gyanúsan készülõdik, tedd gyorsan az alomra.Vannak ilyen érdekes 'kilengései' a cicáknak, de ideig-óráig tart csak, és azért alapvetõen meg tudják tanulni a szabályokat.
A kérdező hozzászólása: Kislany cicusrol van szo es agyverzes kerulget.. Alom tiszta minimum 3szor van kiszedve egy nap.. Es hetente van az egesz uritve.. Kiengedni nem tudom mert panelcica.. Ti melyik alomra eskusztok? Marka es ar arertek aranyban..
Elsõ vagyok. Kingstart használok, ez szilikonos, 2500-2700ft 10L. nekem nagyon bevált, mert 5 macskám van és ebbõl nem kell kivenni a pisit, csak a kakit, úgyhogy kevés vele a tennivaló, és egy 10L-es 5 macskára egy hétig elég. Tehát egy macskára akár egy hónapig is elég egy zsák. Én is nagyon mérges voltam, mikor az új ágyra rápisilt az egyik kicsi. Az enyém is lány. Még kevés ideje van nálad, idõnként csináld meg vele, hogy egy egész napon keresztül 2-3óránként tedd rá az alomra. Az enyém minden alkalommal belepisilt, ♂gy másnap már szépen ment az alomra. Akkor csináltam ez vele, mikor láttam, hogy elkezdte kaparni megint az ágyat, mintha pisilni akarna, még jó, hogy észrevettem.

Miért nem szobatiszta a 2 éves fiam? Töbször probálkoztam vele, volt hogy bele is pisilt a bilibe, de nem sokáig tartott a dolog és azota ha nincs pelus oda pisil ahol van éppen! Mi lenne a megoldás, vagy mit rontok el?

Legjobb válasz: Szerintem semmit,ha mégis akkor ketten rontjuk már el:)az én fiam is 2 éves,de õ is ezt csinálja.multkor a wc-n rázta a fejét,hogy nem kell kakilni,kb 5perc mulva bebújt a szekrénybe,és oda kakilt:Dmég nem értek meg rá szerintem..

Szerintem semmit, ha mégis akkor ketten rontjuk már el:) az én fiam is 2 éves, de õ is ezt csinálja.multkor a wc-n rázta a fejét, hogy nem kell kakilni, kb 5perc mulva bebújt a szekrénybe, és oda kakilt:Dmég nem értek meg rá szerintem..
szerintem senincs gond, még nem értek meg rá. de persze azért el kell neki mndani hogy a sarokba nem pisilünk meg a szekrénybe sem. persze leszidni sem szabad mert azt gondolja hogy a wc-s rossz dolog. de még van idötök, csak azzal legyen tisztába ha a bilibe nem akkor azért a sarokba sem.
szerintem se rontottál el semmit, tudom vannak legendák, h emberek már 10 hónaposan szobatiszták, de azért erre meg kell érni, nekem azt mondta a gyerekorvos, h magától fog menni, erõltetni nem jó, nem kell....próbálkozni viszont lehet....
Semmit nem rontottál el, lányom is 2 éves, hajtogatja, hogy kaki, pisi, de messze nem is kell neki. Persze mindig bedõlök, rohanok a bilivel. Aztán szép csendben behúzódik valahova és ott elvégzi a dolgát a pelusba.
Fiúk tudnak apuval gyakorolni, csináljatok (de diliboltban kapni is lehet) wc-re szerelhetõ céltáblát. Vagy rajzoljatok egy picit és tegyétek a bilibe. Majd apu és a pici is próbálkozhatnak beletalálni. A tesóm kisfia alig várja, hogy kelljen neki pisilni, már megy is, hogy kihívja apát egy versenyre! :) Persze nem messzirõl, pontosan felette álva :) de aranyos nagyon! Próbáljátok játékhoz kötni, és ne legyen kényszer csinálni! :)

Miert pisil be megint? Van egy másfel eves palotapincsim, szobatiszta volt, eddig. Most a lakásban vegzi el a dolgät. Többnyire bepisil, sokszor van kint, ott is elvegzi a dolgát, de bennt is megteszi, van, hogy rögtön mikor bejöttünk! Mit tegyek?

Legjobb válasz: dac korszak. pl nálunk a kutya azért pisilt be mert nagyon sokat volt egyedül. szinte egész nap csak a pisiltetésre ment valaki fel hozzám , így volt hogy pont levitték pisilni és kb 10 percre rá haza értem és már bepisilt. nagyon utált egyedül lenni és meg volt sértödve. így elkellett ajándékozni.

dac korszak. pl nálunk a kutya azért pisilt be mert nagyon sokat volt egyedül. szinte egész nap csak a pisiltetésre ment valaki fel hozzám , így volt hogy pont levitték pisilni és kb 10 percre rá haza értem és már bepisilt. nagyon utált egyedül lenni és meg volt sértödve. így elkellett ajándékozni.
foglalkozz vele többet, betegségbõl is adódhat, hogy nem tudja visszatartani a vizeletét. az elõttem hozzászólónak annyit üzennék, hogy ha nem érsz rá a kutyáddal törõdni, minek neked kutya? remélem, jobb helye lett, mint amikor nálad volt

Miért pisil állandóan be az utóbbi idõben az egyébként szobatiszta, vemhes macskám?

Legjobb válasz: Valószínû pont azért, amiért a várandós nõk! A picik nyomják a hólyagját a súlyuk, számuk vagy izgágaságuk miatt. Miután meglesznek a picik, visszaáll minden, addig légy türelmes vele.

Valószínû pont azért, amiért a várandós nõk! A picik nyomják a hólyagját a súlyuk, számuk vagy izgágaságuk miatt. Miután meglesznek a picik, visszaáll minden, addig légy türelmes vele.

Miért pisil be egy eddig biztonságosan szobatiszta gyerek?

3 éves elmúlt a kisfiam, már hónapok óta megbízhatóan szoba- és ágytiszta volt. Nappali baleset talán nyár elején fordult elő utoljára, éjszaka meg kb. havonta egyszer. Az utóbbi hetekben viszont megint elkezdett bepisilni. Éjjel is, nappal is. Látom rajta, hogy kell neki, de letagadja, ha vinném, megfeszíti magát, nem hajlandó bilire ülni, öt percen belül meg bepisil. Tegnap vendégségben voltunk, kétszer pisilte össze magát teljesen. A helyzetet csak súlyosbítja, hogy jövő héten kezdené az ovit, nagyon félek, hogy elküldik, mert azt mondják, nem szobatiszta. Rajta nem látszik, hogy különösebben zavarná a dolog, általában közönyösen fogadja, néha meg nevet rajta, és azt mondja, szerinte ez vicces.

Legjobb válasz: valszeg az ovi miatt ne hidd el h nem érdekli neki is stresses a dolog nem csak neked próbáld meg feloldani ezt benne

valszeg az ovi miatt ne hidd el h nem érdekli neki is stresses a dolog nem csak neked próbáld meg feloldani ezt benne
talán valami pszichológiai oka van. félhet az ovitó.
A kérdező hozzászólása: Soha nem ijesztgettem az ovival, és azt mondja, nagyon várja. Egy kis barátjával lesz egy csoportban. Még azt sem mondtam neki, hogy az oviban nem szabad bepisilni. Lehet, hogy ennek ellenére mégis fél tõle? Elég anyás.
Természetesen félhet az ovitól, mert nem ismeri, és ez okozhatja a bepisilést is. Az én fiam nagyon lelkes volt, de elsõ nap elõtti este bevallota, hogy fél. Szerencsére alaptalan volt a félelme. Egy-két balesetbõl nem hiszem, hogy ügyet csinálnak. Minap hallottam fél füllel, hogy az egyik apuka szörnyülködött, hogy folyton bepisil a kisfia, ennek ellenére nem akarják kitenni az oviból. Nyugodj meg, ez nem egyedi eset, fõleg ilyen kicsiknél, és az óvónõk tudják kezelni. Ha megszokja az ovit, elmúlik a bepisilés is.

Miért pisil be a szobatiszta szuka és kan kutyám éjszaka? Mit tegyek, hogy ne forduljon elő többet?

Családi házban lakunk,nappal semmi gond nincs kikérezkednek,de éjszaka mind a kett? bepisil.

Legjobb válasz: Mert túl hosszú az eltelt idõ? Unatkoznak? Kikérezkednek, csak nem veszitek észre, mivel alszotok????

Mert túl hosszú az eltelt idõ? Unatkoznak? Kikérezkednek, csak nem veszitek észre, mivel alszotok????
Mennyi idõsek a kutyusok? Nekem is családi házban van benti kutyusom, kb. 1-1, 5 éves koráig még elõfordult, hogy hajnalban ki kellett mennie. Mondjuk õ jelzett... Most úgy van, hogy késõ este 9 körül kiengedem és reggel kb. fél 7-ig bírja, sõt hétvégén van, hogy velünk együtt kel 8-9-kor. Próbáld meg minél késõbb mielõtt lefekszel kiküldeni õket, reggel pedig korán. Ha nagyobbak, akkor ki kellene bírniuk az éjszakát.
Nekem is csinálják, panelben vagyunk. Általában az utolsó pisikaki éjfél, 1körül van, mert jelenleg itthon vagyok velük, majd ha lesz munkám ez másképp lesz, a következõ olyan reggel 8-9-10 és simán megcsinálják éjjel azt, hogy többször is bepisilnek, volt hogy be is kakiltak. És nem, õk valamiért nem jeleznek nappal sem, nem is értem, hogy miért.. Soha nem jelzett a 3bõl kettõ, úgyhogy erre én is kíváncsi vagyok mitõl lehet.
Nah akkor van egy nagy félreértés :D Az a kutya aki bepisil nem szobatiszta :) Figyelj oda a rendszerességre. Próbáld meg õket még kivinni a kertbe mielõtt lefekszel egy ucsó pisi re.
Na ez érdekes. A szobatisztaságnak már rég ki kellett volna alakulnia, sõt nekik maguknak is van egyfajta igényük a tisztaságra, én úgy látom. Fûtött kutyaól vagy kamra, mert gondolom nem kellemes már minden reggel felmosással kezdeni... Az enyém 4 éves, állandó kinti, viszont most hogy hidegebbek vannak behozom, ráadásul a hálószobámba. Van hogy este 8-tól bent van, reggel 5-ig, és soha nem pisilt még be. Kb. kétszer fordult elõ hogy odajött és puszikkal felkeltett hogy eresszem ki, egyébként végigalussza.
Lefekvés elõtt, illetve ébredés után az elsõ dolgod legyen sétáltatni!! Én is így csinálom, bár az én kutyám kölyök, és éjszakára kutyapelenkája van.
Reggel egy megszokott idõben adj neki enni, utána nincs nasi! Kiengedem, napközben kijár, ott pisi/kaki. Este 6-ig elõtte hagyom a vizet, utána elveszem, reggelig nem fog kiszáradni. Utolsó pisi 9-10 körül, utána mivel a hólyag üres, és nincs ami ürüljön, nem lesz pisi. Évek óta így csinálom. Mind a 4 kutyámnál mûködött az elsõ pillanattól kezdve, tulajdonképpen ezzel a biológiáját szabályozod be.

Lassan 3 hónapos szobatiszta macska miért pisil a WC-jén kívül máshová is? Mit tudok tenni ellene?

Én nem különösebben rajongok a macskákért, de a lányomnak kellett egy. Oké..

Legjobb válasz: Ez kissé kegyetlennek tûnhet,de ezt egy szakkönyvben olvastam: Ha baleset történik,nyomd bele a cica orrát,majd erélyesen mond: Rossz! (megnyomva az R betût) Ha nagy dolgot intéz a WC-jén kívül,az ürüléket tedd be az alomba,hogy lássa,oda való! Tedd bele a WC-jébe az ürülék mellé és simogasd meg,hogy így kell.

Ez kissé kegyetlennek tûnhet, de ezt egy szakkönyvben olvastam: Ha baleset történik, nyomd bele a cica orrát, majd erélyesen mond: Rossz! (megnyomva az R betût) Ha nagy dolgot intéz a WC-jén kívül, az ürüléket tedd be az alomba, hogy lássa, oda való! Tedd bele a WC-jébe az ürülék mellé és simogasd meg, hogy így kell.
A kérdező hozzászólása: A cica azóta kerti cica lett, imádja, csak enni jön be, így mindenki boldog! :) És.. Én is megszerettem, nagyon jó fej cica, és okos is, amit sosem gondoltam volna!!! Hallgat a nevére, és ha rászólok, akkor nem jön be.
Figyelembe kéne venni azt is, hogy ahogy írtad, nem szereted a macskát. Õ ezt tutira érzi, és bizonytalannak érzi magát, esetleg fél is tõled. Meg van zavarodva. Az is lehet, hogy az alom rossz helyen van, nem tud elbújni a cica végezni a dolgát. Figyeld meg õt amikor eszik-iszik, amikor játszik és alszik és amikor ürít ! Meg fogod szeretni - remélem - és a macska is szobatiszta lesz !!!
A szilika gél nálunk egy macskának 2 hetet bír ki, hiába írnak rá egy hónapot. 2 hét után már nagyon kellemetlen szaga van és az állaga sem az igazi, a macska már nem szívesen megy bele. De lehet hogy a ti macskátoknak egyszerûen nem tetszik ez az alom fajta, próbáljatok ki mást. Helyezzétek át az alomtálcát egy másik helyre, ami nem túl forgalmas és az etetõ táljától a lehetõ legmesszebb van. Kezdjétek elölrõl a szobatisztaságra szoktatást, tegyétek bele a cicát, kapargassátok meg az almot a lábaival. És nagyon fontos hogy ne zavarja senki miközben a dolgát végzi. Foglalkozzatok többet a cicussal, ne bántsátok, érezze hogy szeretitek és hogy a család értékes tagja õ is. A cicák érzékenyek a környezetükre, ha valami zavarja õket akkor reagálhatnak a szobatisztaság elvesztésével is.
Ecetes vízzel mosd fel, annak nem szeretik a szagát.Lehet az is, hogy nem tetszik neki az a hely ahol az alom van.
3 hónaposan viszont nem hiszem hogy tüzelne... hiába irnak rá 45 napot... nálunk nem szilikonos volt, két alom fajtát kevertünk: egy homok szerû porozus anyagot az aljára (pisit könyebb voltkiszedni) és egy nagy darab kavicsos (kakiszáritásra/szagtalanitásra) az almot naponta takaritottuk (reggel/este) az egész almot pedig másfél-kéthetente komplett ürítettük ragd át másik helyre az almot, (pl fürdöszoba) mert ha kislányod ott folyton zavarta már nem is fog oda visszaszokni
A kérdező hozzászólása: :O Remek.. ezt sem tudtam.. Köszi!
A hypós és domesztoszos felmosást, mosást sürgõsen hagyd abba. Ezekben ugyanis olyan szaganyag van, mint a feromonban, a nemi hormonban, ezért megy újra oda. Inkább ecetes vízzel moss fel és mosd ki a szõnyeget, azt nem szeretik. Egyébként a nõstény is jelöl. Mikor új cicát hoztunk, az elsõ szépen spriccelgette az asztalomat jó pár napig.Nõstény.
A kérdező hozzászólása: Értem.. Nem tudtam, hogy a lány cicák is jelölgetnek, csak nem olyan mértékben.. Minden nap ki van szedve a kaki az alomból, és szilika gélt használunk ami 40 napot ír csere nélkül, ha 1 cica van, kb. 25 napos lehet.. Lehet, hogy ennyire finnyás? :) A megzavarásos sztori lehetséges, mert a kislányom kicsi, és elõfordul, hogy piszkálja ha a WC-jében van, de mindig rászólok, és elmagyarázom, hogy nem szabad, mert éppen pisil, kakil! Erre próbálok figyelni! Az nem lehet, hogy mostanában nincs annyi idõm foglalkozni vele, simogatni, játszani, és ezért csinálja?
2 verziot tudok elképzelni 1. nincs megfelelõen tisztitva az alma, vagy nincs jo helyen (korábban megzavarták ottmiközben a dolgát végezte, vagy lekell cserélni az lmot, mert már kevés, koszos és nem tetszik neki) 2. felfázott és ezért pisil mindenhova, ez azonban felismerhetõ (az én cicám is egyszer össze vissza bepisilt még ágyra is, kis foltokat, elvitük orvoshoz és kiderült hogy igazam volt mikor mondtam hogy biztos felfázott-ivartalanitott volt) de valószínûleg az elsõ lehet az ok
A nöstény macskák is szoktak jelölgetni mindössze ritkábban és kisebb a területük (ha nincsenek házba kényszerítve). Úgy döntött mégsem szobatiszta.
Miért nem lehet az almot a kajás tál közelébe??


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!