Találatok a következő kifejezésre: Miért pisil egy (29 db)

Miert pisil be megint? Van egy másfel eves palotapincsim, szobatiszta volt, eddig. Most a lakásban vegzi el a dolgät. Többnyire bepisil, sokszor van kint, ott is elvegzi a dolgát, de bennt is megteszi, van, hogy rögtön mikor bejöttünk! Mit tegyek?

Legjobb válasz: dac korszak. pl nálunk a kutya azért pisilt be mert nagyon sokat volt egyedül. szinte egész nap csak a pisiltetésre ment valaki fel hozzám , így volt hogy pont levitték pisilni és kb 10 percre rá haza értem és már bepisilt. nagyon utált egyedül lenni és meg volt sértödve. így elkellett ajándékozni.

dac korszak. pl nálunk a kutya azért pisilt be mert nagyon sokat volt egyedül. szinte egész nap csak a pisiltetésre ment valaki fel hozzám , így volt hogy pont levitték pisilni és kb 10 percre rá haza értem és már bepisilt. nagyon utált egyedül lenni és meg volt sértödve. így elkellett ajándékozni.
foglalkozz vele többet, betegségbõl is adódhat, hogy nem tudja visszatartani a vizeletét. az elõttem hozzászólónak annyit üzennék, hogy ha nem érsz rá a kutyáddal törõdni, minek neked kutya? remélem, jobb helye lett, mint amikor nálad volt

Amikor nagyon megijed egy gyerek, /vagy felnőtt/ akkor miért lazulnak meg a húgyhólyag záróizmai? =>> Miért pisil be olyankor az ember?

Legjobb válasz: énvelem ilyesmi sose történt, pedig nagyon ijedõs vagyok, szerintem "alkati" dolog lehet, vagy nem tudom... én röhögéstõl pisiltem be amikor kicsi voltam meg most is néha nagyon közel járok hozzá :D

énvelem ilyesmi sose történt, pedig nagyon ijedõs vagyok, szerintem "alkati" dolog lehet, vagy nem tudom... én röhögéstõl pisiltem be amikor kicsi voltam meg most is néha nagyon közel járok hozzá :D

Egy kutya miért pisili össze magát, ha nagyon örül?

Két ismerősöm kutyája. Ha nagyon örülnek, hogy haza megy a gazdi, be is pisil örömében. Miért?

Legjobb válasz: Egy kutya nem csak a nagy öröm miatt, hanem túlzott pánikfélelmében is bepisilhet. Ez egy túlzott izgalmi, stresszes állapot melléktünete, amikor a kutya nem tud uralkodni önmagán szó szerint. A megoldás az, amit elõttem már leírtak: hazaérkezéskor a kutyát semmibe kell venni, nem szabad ránézni, hozzászólni vagy hozzáérni egészen addig, amíg teljesen le nem higgadt. Ekkor az embernek barátságos, de mindenféle érzelmi túlfûtöttségtõl mentesen oda kell hívnia magához a kutyát és lassan, nyugodt mozdulattal megsimogatnia. Nem szabad túlzott hangerõvel, gyors mozdulatokkal dicsérni, mert ismét erõs izgalomba kerülhet a kutya.

Egy kutya nem csak a nagy öröm miatt, hanem túlzott pánikfélelmében is bepisilhet. Ez egy túlzott izgalmi, stresszes állapot melléktünete, amikor a kutya nem tud uralkodni önmagán szó szerint. A megoldás az, amit elõttem már leírtak: hazaérkezéskor a kutyát semmibe kell venni, nem szabad ránézni, hozzászólni vagy hozzáérni egészen addig, amíg teljesen le nem higgadt. Ekkor az embernek barátságos, de mindenféle érzelmi túlfûtöttségtõl mentesen oda kell hívnia magához a kutyát és lassan, nyugodt mozdulattal megsimogatnia. Nem szabad túlzott hangerõvel, gyors mozdulatokkal dicsérni, mert ismét erõs izgalomba kerülhet a kutya.
Mert túlizgulja a dolgot. Nem egészséges. Jobb lenne nem foglalkozni vele ilyenkor, hogy leszokjon róla, mert neki sem jó, ha annyira elveszíti a kontrollt a teste fölött, hogy bepisil. Nem egészséges lelkiállapot.
Utolsó válaszoló nagyon jól mondja! Ez enyém mikor találkozunk tiszta ideges az örömtõl, de rá sem nézünk.Mikor leül mellém, akkor dicsérem.Addig semmi kontaktust nem szabad.Mire eszébe jut, hogy leüljön, addigra megnyugszik.Ez kb 2-3 másodperc nála, de kis korától így van nevelve. Ismerõsödnek javaslom, hogy mikor hazaér, semmi kontaktust ne csináljon a kutyával, csak amikor már nem látja az izgalom jeleit!!!
Ja kimaradt: Amikor megnyugszik, akkor is csak lassacskán egy egy dicséret, mert minél jobban ajnározod, annál jobban fog pisilni!Elõször egy kis érintés ránézés nélkül(meg fog szagolni), aztán simogatás kb fél perc múlva stb.... Nézd meg az idegen kutyákat egymás között is így közelednek.
kettes kicsiszíves minek adsz "okos" tanácsokat, ha fingod sincs az egészrõl? elõttem elmondták mi a helyes megoldás, de az ilyen okostojások mellett nem tudok elmenni szó nélkül :D
3-nak van igaza. Én már kezdetektõl így nevelem a kutyámat. Amikor hazaértünk nem foglalkozunk a kutyával, ha ránk ugrál akkor sem és kb. 5-10 perc múlva amikor nyugodt akkor odahívjuk magunkhoz és megsimogatjuk. Nagyon gyorsan megtanulta és már nem ugrál.
Sajnos nem az öröm jele, ideggyengeség. (sokkis vakarcs kutya baja) Le lehet szoktatni nem kevés idõ alatt.Ahogy az elsõ mondja nem jó, ha ennyire felhúzza magát, mert akár agyvérzést is kaphat. hosszú tréning, ha hazaérsz nem köszönsz neki, nem simogatod...csak kb 10-15 perc múlva.
Az enyém is bepisil és ez az öröm jele és olyan édesek amúgy és ne is foglalkozz az 1. válaszolóval hülyeségeket beszél :) ♥

Miert pisil a kanapera? Atragtam magam a valaszokon es onvizsgalatot tartottam es azt gondolom nem vagyok tul dominans! Ma 2 orat volt egyedul es mire hazaertem megint pisi volt a kanapen! Mit tegyek hol rontom el?

Maskor 5-9 orat egyedul van es nem csinal ilyen hulyeseget akkor egy sima nap mikor egesz nap vele vagyok es 2 orara itthagyom akkor pisil a kanapera!onvizsgalatot tartottam de napi 5 szor jarunk ki,jatszunk es tanulunk 1-1.5 orat vagyok kint vele reggel es 4szer 20-30 percet!minden alkalommal pipi es 3 szor kaki is!

Legjobb válasz: Szerintem legelõször kellene egy labor vizelet vizsgálat, hogy a szervi gond (vese, húgycsõ) ki legyen zárva. Aztán a napi kivitel szuper, de ajánlatos mindig ugyanabban az idõben, mert azt szokja meg legkönnyebben. Ha lelki baja van, vagy nehezen viseli az egyedüllétet, vagy éppen "bosszúból" teszi, az megint egy más dolog. Egyébként nincs létszámváltozás a családban, vagy valamilyen feszültség, ellentét? Mert arra is igen érzékenyen reagálnak. Ha elkényeztetésrõl van szó, akkor nevelni kell. Mindenért dolgozzon meg. A kajáért, a simiért, a szeretetért. És legyen rászoktatva arra is, hogy van idõ, amikor nincs vele törõdve, ezt is tudomásul kell vennie. Következetesen, de mindig higgadtan kell elhárítani a tolakodását.

Szerintem legelõször kellene egy labor vizelet vizsgálat, hogy a szervi gond (vese, húgycsõ) ki legyen zárva. Aztán a napi kivitel szuper, de ajánlatos mindig ugyanabban az idõben, mert azt szokja meg legkönnyebben. Ha lelki baja van, vagy nehezen viseli az egyedüllétet, vagy éppen "bosszúból" teszi, az megint egy más dolog. Egyébként nincs létszámváltozás a családban, vagy valamilyen feszültség, ellentét? Mert arra is igen érzékenyen reagálnak. Ha elkényeztetésrõl van szó, akkor nevelni kell. Mindenért dolgozzon meg. A kajáért, a simiért, a szeretetért. És legyen rászoktatva arra is, hogy van idõ, amikor nincs vele törõdve, ezt is tudomásul kell vennie. Következetesen, de mindig higgadtan kell elhárítani a tolakodását.
Valószínûleg dominancia. NEm tartja tiszteletben a vezetõ helyét, hanem a távollétében felüljelöli. Úgy egyébként mennyit ér a szavad nála? Mennyire tudsz szabályokat felállítani? Az a baj, hogy ez is olyan dolog, mint a behívás, hogy ezer nem is zavaró apróságot kell kijavítani ahhoz, hogy ez helyrejöjjön.
A kérdező hozzászólása: nem tudom mi az a behivas.nagyon kezdo vagyok kotyok kutya ugyben, de rendeteget olvastam mielott magamhoz vettem de ez is mint mint minden ki kell tapasztalni meg kell ismernem ot!nagyon okos es mindent csinal amit tanitok neki, odajon ha hivom(meg nem rogton)leul az ut szelen, var ha kell, es pacsit ad!nagyon okos es jatekos de nem orult modon!ez a kanapes ugy nem megy mivel kezdjem?
Elsõként alaposan sikáld meg a kanapét domesztosos vízzel, mert ahova egyszer elvégezte a dolgát, legközelebb is megteszi. Az ok egyszerû: Ott érzi meg elõször saját szagát a lakásban. Másik fontos dolog: Soha ne érzed úgy, hogy ez nem megy és nem vagyok falkavezér. Elõbb-utóbb kutyád megérzi, és nyeregbe kerül. Javaslom vezess be egy új szabályt: Tilos abba a szobába mennie, ahol a kanapé van. Lehetõleg több idõt tölts a kutyával a szabadban! Ne csak egyszer 1, 5 órát, utána meg többször keveset. Inkább legyen 2x 1, 5 óra !
4 hónaposan még elég korai, de minden bizonnyal dominancia. Milyen nemûek a kutyák?
A kérdező hozzászólása: mind a kettõ lány

Miert pisil-kakal az agyamra, szekrenyemben a ruhakra, takaroinkra a 4 honapos cicank? Egy honapja van nalunk. Mit tehetek ez ellen?

Legjobb válasz: Vegyetek neki almot és amíg nem szobatiszta mondjuk ne engedd fel a bútorokra.

Vegyetek neki almot és amíg nem szobatiszta mondjuk ne engedd fel a bútorokra.
AZ AGYADRA? Ez nagyon egészségtelen, sterilen kéne tartania az agyát, kedves. Egyébként nyomja bele az orrát, vagy valahogy büntesse meg a bûncselekmény pillanatában, hogy tudja miért kapja, nemsokára megtanulja.
A kérdező hozzászólása: Nem tudok ekezetet hasznalni, mert külföldön vagyok.Alomja mar a kezdetektöl van neki, hasznalja is ha kedve van.Mar nyomtuk bele az orrat, de nem hasznal.
Jutalmazd meg, amikor az alomba megy. (A pozitív megerõsítés csodákat mûvel.) Ne büntesd meg, amikor félremegy... Amikor látod, hogy éppen guggol, akkor max. zavard el. Az általa kiválasztott helyeket tedd számára elérhetetlenné. Pl. a szekrényt torlaszold el. Ne érezze magát egyedül. Lehet, hogy fél, vagyis nem érzi magát biztonságban. Vagy csak figyelem kell neki. A domestost kerüld. Használj olyan almot és alomtálcát, amihez hozzá lett szoktatva annak idején.
A mi 5 hónapos cicánk is elkezdett egyszer csak az alom mellé piszkítani. Mondjuk õ egy helyre rakta. Most pár napja abbahagyta, amit nálunk úgy tûnik segített: - ha mellé kakilt akkor nem megbüntettem, hanem szó nélkül feltakarítottam és látványosan nem foglalkoztam vele egy darabig. -beszereztünk még egy alomtálcát így most az egyikbe pisil a másikba kakil. -egy darabig követtük és ha láttuk, hogy kapar akkor beletettem az alomba. Hosszú távon nem nyilatkozhatok, de egyelõre úgy tûnik bevált :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szepen az ötleteket

Miért pisil be egy eddig biztonságosan szobatiszta gyerek?

3 éves elmúlt a kisfiam, már hónapok óta megbízhatóan szoba- és ágytiszta volt. Nappali baleset talán nyár elején fordult elő utoljára, éjszaka meg kb. havonta egyszer. Az utóbbi hetekben viszont megint elkezdett bepisilni. Éjjel is, nappal is. Látom rajta, hogy kell neki, de letagadja, ha vinném, megfeszíti magát, nem hajlandó bilire ülni, öt percen belül meg bepisil. Tegnap vendégségben voltunk, kétszer pisilte össze magát teljesen. A helyzetet csak súlyosbítja, hogy jövő héten kezdené az ovit, nagyon félek, hogy elküldik, mert azt mondják, nem szobatiszta. Rajta nem látszik, hogy különösebben zavarná a dolog, általában közönyösen fogadja, néha meg nevet rajta, és azt mondja, szerinte ez vicces.

Legjobb válasz: valszeg az ovi miatt ne hidd el h nem érdekli neki is stresses a dolog nem csak neked próbáld meg feloldani ezt benne

valszeg az ovi miatt ne hidd el h nem érdekli neki is stresses a dolog nem csak neked próbáld meg feloldani ezt benne
talán valami pszichológiai oka van. félhet az ovitó.
A kérdező hozzászólása: Soha nem ijesztgettem az ovival, és azt mondja, nagyon várja. Egy kis barátjával lesz egy csoportban. Még azt sem mondtam neki, hogy az oviban nem szabad bepisilni. Lehet, hogy ennek ellenére mégis fél tõle? Elég anyás.
Természetesen félhet az ovitól, mert nem ismeri, és ez okozhatja a bepisilést is. Az én fiam nagyon lelkes volt, de elsõ nap elõtti este bevallota, hogy fél. Szerencsére alaptalan volt a félelme. Egy-két balesetbõl nem hiszem, hogy ügyet csinálnak. Minap hallottam fél füllel, hogy az egyik apuka szörnyülködött, hogy folyton bepisil a kisfia, ennek ellenére nem akarják kitenni az oviból. Nyugodj meg, ez nem egyedi eset, fõleg ilyen kicsiknél, és az óvónõk tudják kezelni. Ha megszokja az ovit, elmúlik a bepisilés is.

Miért pisil még mindig be egy 14 éves gyerek?

Nem az én családomba van ez hanem ismerősöm gyerekénél és ő tőle hallottam hogy a kisfia még mindig ágyba vizel miért van ez?

Legjobb válasz: Ha nem szervi baja van, akkor valamilyen lelki problémára vezethetõ vissza. Gondolom a szülei már vitték orvoshoz emiatt...ugye?

Ha nem szervi baja van, akkor valamilyen lelki problémára vezethetõ vissza. Gondolom a szülei már vitték orvoshoz emiatt...ugye?
Lehet testi, lelki oka is. Nekem nagyon sokáig voltak vizeletvisszatartási problémáim (nem csak éjszaka) a hólyagom fejlõdési rendellenessége miatt. Mûtéttel lehetett volna csak megoldani, amit viszont 18 éves kor alatt nem vállaltak el a dokik. Aztán mire mûthetõ lettem volna, megtanultam kezelni a dolgot. :)
Az Elsõnek igaza van. Viszont ha lelki baja van, akkor az orvoshoz vivés csak ronthat a helyzeten. A lelki baj abból szokott jönni, hogy a gyereknek nincs jó kapcsolata a szüleivel, gátlásai vannak. Nem beszélgetnek vele csak irányítják. Nem kérdezik õt fontos dolgokról, õ pedig nem mer kezdeményezni. És csak hallgat, nyel, vár, szenved, és bepisil.
Van egy olyan"betegség", ami olyan, mint a kisbabáknál. Nem tudják tartani a vizeletüket, mint pl. éjszaka és megtörténik a baleset.
okozhatja fizikai probléma, és lelki is. Az egyik lehet, hogy a húgyholyaja gyenge, nem tudja visszatartani, alvás közben meg nagyon ellazul. Okozhatja stressz, lelki bántalmak, sok minden más is. Ez majd el fog nála múlni. Én majdnem 13 éves koromig bevizeltem, aztán meg csak úgy elmúlt. Anyu próbálta, hogy éjszaka felkeltett, hogy menjek ki mosdóba, de vagy késõ volt már, vagy utána ugyanúgy megtörtént XD
Én lelki okok miatt pisiltem be. Családi gondok, állandó fegyelmezés volt a háttérben. Ha 5 percet késtem otthonról iskola után, már ment a verés meg a szidás. 11-12 éves koromra eljutottam oda, hogy ha izgultam dolgozatok, sportversenyek elõtt, rendszeresen kellett ruhát cserélnem. Hiába mentem el pisilni közvetlenül hazamenetel elõtt, 5 perc hazaút alatt a ház kapuja elõtt becsorgott... 13 éves koromban, mikor elváltak a szüleim, mintha elvágták volna a bepisilést. Érdemes lenne elgondolkozniuk a szülõknek, hogy nem fogják-e nagyon keményre a nevelést. Gyermekpszichológus segítségét is igénybe lehetne venni. Ez a saját történetem, egyáltalán nem biztos, hogy a kérdezõéknél is így van. De van rá esély. Ha kívülálló vagy, nem valószínû, hogy annyira belelátsz az eseményekbe. Tõlem pl színötös átlagot vártak el, és úgy küldtek sportversenyekre, hogy a felében meg sem feleltem, mert egy ritkának mondott porcbetegségem van (= futás nálam csak álom marad, rettenetesen fáj, és nem tudnak vele mit kezdeni). Szóval nagy nyomás volt rajtam és ez volt az eredmény. De soha nem ismerték el, hogy nem én tehettem róla.
Tudjuk hogy ez vagy a te gyereked vagy te vagy az szoval nem kell az ilyen szánalmas elterelés!"Nem az én családomba van ez hanem ismerõsöm gyerekénél és õ tõle hallottam hogy a kisfia még mindig ágyba vizel miért van ez?"
Szerintem azt akarja megtudni, hogy mi folyik ki, mert lehet, hogy az nem vizelet. Szerintem rákapott a fütyihúzogatásra.

6, 5 évesen miért pisil be egy gyerek?

6,5 éves elmúlt a keresztlányom és éjszakánként rendszeresen bepisil. A szülei nem tör?dnek vele,de én azt olvastam,hogy 5 évesen már ágytisztának kéne lenni.

Legjobb válasz: Rengeteg oka lehet. Érdemes lenne kivizsgáltatni, mert ugye idõvel lelki sérülést is okoz ez neki. Lehet a hátterében cukorbetegség, gyenge húgyhólyag, túl mély alvás, és rengeteg más. Nem szabad szégyenlõsködni, mert a kislány egészsége a tét.

Rengeteg oka lehet. Érdemes lenne kivizsgáltatni, mert ugye idõvel lelki sérülést is okoz ez neki. Lehet a hátterében cukorbetegség, gyenge húgyhólyag, túl mély alvás, és rengeteg más. Nem szabad szégyenlõsködni, mert a kislány egészsége a tét.
Szia! Milyenek a gyerek szülei? Lehet, hogy nem figyelnek eléggé a kislányra. Vannak gyerekek akik igy hivják fel magukra a figyelmet. Vagy lehet, hogy régebben jobban foglalkoztak vele? Ezekre a jelekre oda kellene figyelni. Szerintem beszélj a szülökkel.
Ha gond van az iskolába/ovodába akkor is lehetnek ilyen problémák.
Ennek ilyenkor már lelki okai vannak, pszcihológushoz kéne vinni.
Igen lehet, hogy pszihés oka van, de az is lehet, hogy a szülés nél történt valami.Ha nincs szervi probléma nektek is tudom ajánlani a Nocutil orrsprayt.Igen jól olvastad orrspray. Mi már használtuk, bevált és 5-éves kor után már adható.
99%, hogy a szülõk nemtörõdömsége áll a háttérben. Lehet azomban egészségügyi probléma is, de nem tartom valószínûnek. Javaslom a gyermekpszichológus felkeresését, és minél elõbb.
tuti, hogy pszihés dolog. az egyik ismerõsöm kislánya, akkor kezdte 7 évesen a bepisilést, mikor a szülõk válni kezdtek. Szóval ez egy jel a gyerek részérõl, ezt ki kell vizsgáltatni!
én még most is bepisálok 10 évesen :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!