Találatok a következő kifejezésre: Miért olyan szó a (49 db)

Ennek a lónak miért olyan fényes a szőre, és ennek meg miért nem? (linkek)

http://www.google.com/imgres?q=fekete+andal%C3%BAz+l%C3%B3&u.. és:

Legjobb válasz: A szõr a megfelelõ és elegendõ táplálástól és mozgáslehetõségtõl lesz fényes. Ha tehát normálisan kap kaját és eleget van karámban (még jobb, ha legelõn), és persze ha egészséges, fényes lesz a szõre minden plusz nélkül is. Elvileg a lenmag etetésétõl lesz fényes, de mint írtam, ha minden alap kajából eleget kap, akkor lenmag nélkül is fényes lesz. Bekenni semmivel sem kell. Létezik ilyen sörényfényezõ meg mit tudom én, de ezek azoknak valók, akik azt se tudják, mit vegyenek a lovuknak nagy jó dolgukban. Versenyre még esetleg, de amúgy fölösleges.

A szõr a megfelelõ és elegendõ táplálástól és mozgáslehetõségtõl lesz fényes. Ha tehát normálisan kap kaját és eleget van karámban (még jobb, ha legelõn), és persze ha egészséges, fényes lesz a szõre minden plusz nélkül is. Elvileg a lenmag etetésétõl lesz fényes, de mint írtam, ha minden alap kajából eleget kap, akkor lenmag nélkül is fényes lesz. Bekenni semmivel sem kell. Létezik ilyen sörényfényezõ meg mit tudom én, de ezek azoknak valók, akik azt se tudják, mit vegyenek a lovuknak nagy jó dolgukban. Versenyre még esetleg, de amúgy fölösleges.
A kérdező hozzászólása: Értem. Köszönöm a választ!
A megnyírt lónak is matt a szõre. Amúgy meg a megfelelõ takarmányozástól és karámozástól lesz szép csillogó. Jó a lenmag etetése, de a biotin is (utóbbi remek a patákra is). Nálunk még a poros lónak is csillog a szõre, egész nap legelõn vannak és enni is kapnak rendesen.
Osztom az elõttem szólok véleményét :) Az én lovam mikor megvettem elég matt színû volt. Itt meg az egész napos karámozás meg a jó táplálástól csak úgy fénylik :)

Miért olyan hosszú a, , rövidítés" szó?

Legjobb válasz: Lehet azért mert ezt már itt 6042314223en megkérdezték elõtted és már unalmas a kérdés... nemkizárt, hogy ezért!

Lehet azért mert ezt már itt 6042314223en megkérdezték elõtted és már unalmas a kérdés... nemkizárt, hogy ezért!
nesze, rövidítem neked: röv. :D
A kérdező hozzászólása: Kösz xD
megrövidebbítendõ
és miért olyan rövid a hosszú szó?
:D
és a megszentségteleníthetetlenségeitekért miért olyan hosszú szó?:DD


Van olyan rokonod, aki évek óta nem áll szóba a család egyes tagjaival? Ha igen, miért nem?

Tesztek ellene valamit?

Legjobb válasz: a 2 testvérem több mint egy éve nem áll szóba egymással...nagyon rossz ezt végig néznem...nem találtunk rá megoldást :( 13/L

Nagymamám 2 testvére, õk gonoszkák, egyik tesóval sem szimpiznek...de nem zavar mert én az uncsitesóimmal attól nagyon jóban vagyok:)
én szinte egyik rokonommal sem vagyok túl jóban... anyukám huga utál minket, apai nagyanyám" " akit én csak apám anyjának hívok, 12 évig felém se nézett..azóta próbál javítani" dehát nekem õ max a vérszerinti nagymamám ...sosem fogom annak tekinteni.. apukám öccsének családját se nagyon kedveljük.. õk se minket persze..akikkel meg jóban vagyunk, sajnos az ország másik végén élnek :) de van nekem másik családom..akikkel lehet h nem "közös a vérem", de fontosabbak számomra, mint akármelyik vérrokon!
a 2 testvérem több mint egy éve nem áll szóba egymással...nagyon rossz ezt végig néznem...nem találtunk rá megoldást :( 13/L
Édesanyám drogos, alkoholista volt. Apukám nevel három éves koromtól(most 17vagyok) de egyszerûen nem is érdekel mi van vele. gyûlölöm amiért eldobott magától. Egy éve hívogat hogy vissza akar kapni stb.. és nembírja elfogadni hogy nem szeretem.
Anyai nagyszüleim az apámmal. Válás miatt. Pedig nem volt csúnya válás meg semmi ilyen. Nagyszüleim már régebben sem csípték apámat, de ezek után nyíltan utálják. Engem eléggé zavar, mert a ballagásomra sem tudtam õket egyszerre meghívni. Mi lesz, ha esküvõm lesz vagy ilyesmi? Kibékíteni nem is lehet õket, hiszen nem vesztek össze így kimondva, csak nem állnak szóba, és persze egymás háta mögött mondják egymásra a magukét. Amúgy apámnak adok igazat, mondom, régóta ki nem állhatják (leginkább a politikai nézetei miatt, amikben nem értenek egyet, pedig egy kedves, rendes ember), szóval nem fognak kibékülni egymással. Mindegy, vannak dolgok, amiken nem lehet változtatni.
Apum velem sem beszél, meg a saját anyjával sem. Mert az új feleség így akarja, mert féltékeny mindenkire. Szörnyû, de ez ellen nem tudunk mit tenni.
14 éves vagyok, 5-6 éve nem láttam a nagymamámat. Nem hiányzik. Szüleim sem találkoztak vele. Utóbbi egy évben hív fel pl születésnapomon, de nem vagyok rá kíváncsi.
nemhiszem hogy ez rád tartozna.. :')
A kérdező hozzászólása: Próbáltátok valamilyen módon -vagy a családból valaki- helyrehozni a megromlott viszonyt?
A kérdező hozzászólása: Nem nevet és címet kértem! Esetleg érdekes történetet, jó ötletet a megoldásra.
Nálunk van egy nagynéni, aki a rokonság több tagját is vérig sértette már, köztük a férjemet is, hát ne beszélünk. A férjeméknél pedig egyáltalán nem tartják egymással a rokonok a kapcsolatot, apósom sem a tesójával, tudtommal nem haragból, csak nem kíváncsiak egymásra. Szomorú, de van ilyen.
Nagypapámmal nem volt jó a viszony, mert rossz ember volt. Nem tudtuk helyrehozni, mert 92 évesen váratlanul meghalt :S
A kérdező hozzászólása: Ez az én félelmem is. Mármint, hogy meghalnak és soha nem lesz már lehetõség a haragszomrád megszüntetésére:(
A nagyanyám nem áll szóba senkivel a családból még a fiamra a dédunokájára sem kiváncsi. Összejött egy férfival és azóta, kb. 10éve. Pedig én mindent megpróbáltam....
mert így találták ki!XD
mert ez a szó is lerövidebbítendõ, de utoljára hagyták, hogy a folyamatot értelmezni lehessen. ha már minden szó rövid lesz, akkor ezt is megnyirbáljuk. XD
Kérdezd Chuckot!

Miért van az hogy minden 10-20 (és\vagy ennél több-kevesebb) évesek szinte úgy használják a smyle-ket, mintha olyan szó lenne mint az "a" betű?

( :),XD, stb,) Vagyis minden mondatban, minden helyzetben. Miért? Ja és legyetek szívesek normálisan válaszolni. És még valami: Nem azzal van bajom hogy vannak ezek a hangulatjelek, hanem hogy mindenki - nagytöbség (én még nem találkoztam olyannal ki nem) mindíg, minden helyzetben és lassan még szóban is. Ha egyszer hangulat JELEK akkor használjuk jelként. Miért van ez? Aki nem ért ezzel egyet jelezze. Köszönöm el?re is.

Legjobb válasz: Hát, én hivatalos levélben sosem használom, mivel annak olyan hangnemben is kell íródnia, hogy hivatalosnak tûnjön, ugye. De a magánbeszélgetéseimben (barátoknak email, twitter, msn, néha itt is) ott igen, egyszerûen azért, hogy érezhetõ legyen a hangulat. Mert pl. tök más, ha azt reagálom valamire, hogy "Te hülye vagy." vagy azt hogy "Te hülye vagy. XD" Elsõ esetben gondolhatja úgy az illetõ, hogy komolyan idiótának tartom, másodikban pedig szerintem azért nyilvánvaló, hogy nem. És ez írásban elég sok mindennel így van, a hangulatjelek közvetlenebbé teszik a beszélgetést, nélkülük mondjuk egy msn-csevej kicsit olyan lenne, mint amikor élõben beszélget 2 robot. Hát szerintem ezért. (Oké, vannak akik tényleg szinte mindig, minden mondatukhoz csatolnak valami jelet, de ez szerintem ritkább, legalábbis én nem nagyon találkozom vele). Remélem értelmes válasz volt.

Hát, én hivatalos levélben sosem használom, mivel annak olyan hangnemben is kell íródnia, hogy hivatalosnak tûnjön, ugye. De a magánbeszélgetéseimben (barátoknak email, twitter, msn, néha itt is) ott igen, egyszerûen azért, hogy érezhetõ legyen a hangulat. Mert pl. tök más, ha azt reagálom valamire, hogy "Te hülye vagy." vagy azt hogy "Te hülye vagy. XD" Elsõ esetben gondolhatja úgy az illetõ, hogy komolyan idiótának tartom, másodikban pedig szerintem azért nyilvánvaló, hogy nem. És ez írásban elég sok mindennel így van, a hangulatjelek közvetlenebbé teszik a beszélgetést, nélkülük mondjuk egy msn-csevej kicsit olyan lenne, mint amikor élõben beszélget 2 robot. Hát szerintem ezért. (Oké, vannak akik tényleg szinte mindig, minden mondatukhoz csatolnak valami jelet, de ez szerintem ritkább, legalábbis én nem nagyon találkozom vele). Remélem értelmes válasz volt.
Mert most ez a menõ. Én más fonetikusan is láttam kiírva, dobtam is tõle egy hátast. Kb úgy volt írva, hogy iixdééééé. Kíváncsi vagyok, hogy egy hivatalos levelet hogy írnak majd meg a jövõben (illetve hogyan értelmeznek).
Figyelj, én egy 17 éves srác vagyok. És valóban, elõszokott fordulni, hogy írásban (persze így online) én is rakosgatom ezeket. És tudod miért? Mert már értettek félre amiatt, hogy nem volt ott egy mosolygós szmájli. Szóval elõfordulhat, hogy ha írok valamit, ami szemtõl-szemben egy mosollyal elmondva teljesen mást jelent, mintha fapofával tenném azt. Tehát online így eltudom kerülni ezeket a félreértéseket. :)
A kérdező hozzászólása: De nekem mondom nem azzal van bajom, hogy néha, esetleg sûrûbben használod. Hanem ha szóban, vagy gyakran szinte gondolkodás nélkül oda teszi az xD-t és ezzel "menõ". Én is szoktam használni de nem sûrûn (mert akkor ugye képmutató lennék (: ).

A magyar fiatalok többsége miért olyan maradi ha egy vastag arany láncról, tetoválásról, ezüst fogkoronáról van szó? Srácként nem tudom mire vélni

Igazából nem is tudnák megindokolni mi az ami taszító rajtam, csak azt a kis külsõséget látják

Legjobb válasz: Drága tezstvííírem,ne foglálkuzzál velük,áz áránynyáklánv jó.

Drága tezstvííírem, ne foglálkuzzál velük, áz áránynyáklánv jó.
má hogyne lenne köze. Viseled a fõ jeleket. Ezek nélkül nincs menõ zsámó....
Inkább legyenek sárga, lepedékes fogaid, csak ezüst fogkoronád ne. Egy olyan fiúval, ha elég gengszter kavarnék de csak annyi, nem tetszik nekem annyira, ijesztõ hatása van.
Ez nem maradiság. Imádom az újításokat és az extrém külsõt. A tetkókat is. De vastag aranylánc meg fogkorona? Ez szimplán gagyi.
Ne csüggedj tezsvíírem. Még ma este levisszük a mílybe.
Ezt nem maradiságnak, hanem ízlésnek hívják kincsem....
ez miért lenne maradiság?
Nem, én egy igénytelen, gazdag apuci ostoba fiát látnám
A kérdező hozzászólása: Igen, valami ilyesmire gondoltam, csak a cigányt látjátok legtöbben az emberben, hol ott köze sincs hozzájuk.
Nem maradi, csak nem szeretjük a fehér gettón*ggereket. Igénytelenség
A magyar fiatalok többsége (bár ezen is lehetne vitatkozni) a vastag aranylánc, tetoválás, fogkorona mögött egy olyan életstílust, vagy életvitelt látnak, ami számukra taszító. Ez pedig ízlés kérdése. A maradiság ide nem passzol, az mást jelent. :)
De nem tudjuk mirõl beszélsz.
A kérdező hozzászólása: hát valószínûleg azért nem tudod mert még nem találkoztál 218as busszal ... -.-" azért írtam oda hogy olyan válaszoljon aki tudja mirõl van szó.
Egyél egy nagy tál bauxitfözeléket egy cserkészkolbásszal és észheztérsz..

Miért olyan nagy szó, hogy elvették a Sláger és Danubius frekvenciáját? Nincs több szabad frekvencia, ahova mehetnének, vagy mi?

Legjobb válasz: De van másik frekvencia, csak hát eddig országos lefedettségû frekvrencián voltak!

De van másik frekvencia, csak hát eddig országos lefedettségû frekvrencián voltak!
Frekvencia "rengeteg" van, azonban a frekvenciahasználat joga többlépcsõs: A frekvenciakonferenciákon (ilyen volt az ötvenes években Genfben és most a huszonegyedik század elején ha jól tudom Brüsszelben) az országok megkapják azt, hogy melyik területen, milyen frekvenciákat használhatnak (mit országos, mit régiós szinten). Itt ki mennyit tud lobbizni, kinek "nagyobb a szája", a "kapcsolati hálója", annál jobb pozícióban tér haza. Ha az ország megkapta a kiosztható frekvenciák számát, akkor után az ország már "saját hatáskörben" (nálunk õket hívják ORTT-nek) ossza szét ezeket a frekvenciákat. Tehát nem tud ÚJ országos frekvenciát létrehozni, mert nincs rá nemzetközi koncesszió. Ezért történhetett meg, hogy a Sláger és a Danubius tegnap éjféltõl már nem használhatja a frekvenciát.
A rádióhullámok nem állnak meg az országhatáron, tehát az összes velünk szomszédos országgal egyeztetni kellett valamikor.Nekünk ennyi jutott, akkor gondolom elégnek is tûnt.A digitális rádió majd megoldja ezt, de az még várat magára.
A kérdező hozzászólása: Más frekvencián nem lehet országos lefedettséggel sugározni?
Elég szégyen, én biztos, hogy azt a két új szart nem fogom hallgatni... sõt ku*va nagy szégyen!!!!!!

Miért nem hozza szóba a dokim a súlyomat? Túlsúllyal indultam, a doki nézni is szokta a kiskönyvet, hogy mennyit híztam (nem olyan sokat, 5-6 kg 29. hétig), de sohasem jegyezte még meg, hogy mennyi a súlyom, vagy hogy diétáznom kellene.

Nem elég alapos, vagy csupán emberséges?

Legjobb válasz: ha az eredményeid jók, és a túlsúly nem okoz problémát, akkor nem kell, hogy foglalkozzon vele. azt, hogy elég alapos épp az mutatja, hogy azért figyelemmel kíséri, hogy hogyan alakul a súlyod. én is túlsúllyal indultam, öt kilót híztam (37. hétben vagyok), de az eredményeim jók, nem magas a vérnyomásom, a cukrom, jók a laborleleteim, és az én dokim sem hozta még szóba soha ezt a témát. Azt pedig nyilván nem most fogod leadni, amit a terhesség elõtt szedtél fel. ne aggódj ezen, élvezd a terhességet.

ha az eredményeid jók, és a túlsúly nem okoz problémát, akkor nem kell, hogy foglalkozzon vele. azt, hogy elég alapos épp az mutatja, hogy azért figyelemmel kíséri, hogy hogyan alakul a súlyod. én is túlsúllyal indultam, öt kilót híztam (37. hétben vagyok), de az eredményeim jók, nem magas a vérnyomásom, a cukrom, jók a laborleleteim, és az én dokim sem hozta még szóba soha ezt a témát. Azt pedig nyilván nem most fogod leadni, amit a terhesség elõtt szedtél fel. ne aggódj ezen, élvezd a terhességet.
Nem tudom mennyi túlsúllyal kezdted. De lényegében ahhoz képest valszeg nem híztál sokat ezért nem mond semmit a doki. Szóval nem figyelmetlen vagy ilyesmi, hanem a tény az, hogy nem gáz a súlyod.
én a 29. hétre már 10 kg-nál tartottam, úgyhogy ha nem túl sok túlsúllyal kezdted, akkor szerintem teljesen normális a súlyod.
Szia! Az én dokim sem mond semmit a súlyomról. 30 hetes vagyok, 10 kg-ot híztam. A múltheti kontrollon sem került szóba a súlyom. Az elején én annyit mondtam neki, hógy nagyon hízékony vagyok, és csak rendszeres és elég kemény sporttal tudom kordában tartani a súlyom. Erre õ ajánlott nekem egy gyógytornászt, és közölte, hogy a terheseknek terhestorna való, és szerinte hagyjam abba a futást. A baba születése után majd ledolgozm a felesleget, persze annyit azért hozzá tett, hogy ésszel táplálkozzak!
Egyáltalán nem gyarapodott túl sok kg-val a súlyod, így miért is tenne rá megjegyzést az orvos? Diétázni pedig nem várandósság idején kell, fogyókúrázni egyenesen tilos. Persze nem szabad túlzásba esni, oda kell figyelni, hogy mit és mennyit eszünk, eleget iszunk-e stb, de semmiképp sem az az elsõdleges, hogy hány kg-ot mutat a mérleg. Az orvos normális esetben csak akkor szól, ha olyan mértékû a hízás, ami az egészségre is veszélyes lehet, vagy ha hirtelen ugrik fel túl sok kg, aminek komoly ödémásodás is állhat a hátterében. Amíg szépen egyenletesen nõ a súlyod, ne aggasszon a dolog. Táplálkozz megfontoltan, a túlsúlytól pedig ráérsz megszabadulni majd szülés, szoptatás után. További boldog babavárást kívánok:) ! 36 hetes kismami


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!