Találatok a következő kifejezésre: Miért olyan egyes emberek (14 db)

Miért fontos egyes embereknek az, hogy olyan cuccai legyenek, amik "nem jönnek vele szembe az utcán"?

Ettől egyedibbeknek érzitek magatokat? Nem mindegy, hogy más mit hord, lényeg, hogy ti jól érezzétek a ruhátokban magatokat?

Legjobb válasz: Nekem fontos. Mondjuk nem 30-40 ezerért veszek farmert, pár ezer forintos ruhákból öltözködök, mégis szeretem, ha ami rajtam van, az nem jön vissza, és van benne valami egyedi, ami rám jellemzõ. Kényelmetlenül érzem magam, ha azt gondolják rólam, másokat másolok, és annyi fantáziám sincs, hogy ki tudjak magamnak választani a boltban egy ruhát. Ez épp olyan, hogy ha valaki épít egy családi házat, nem a körülötte lakók építészéhez rohan a tervrajzokért. Bár lehet, magamból indulok ki..

Nekem fontos. Mondjuk nem 30-40 ezerért veszek farmert, pár ezer forintos ruhákból öltözködök, mégis szeretem, ha ami rajtam van, az nem jön vissza, és van benne valami egyedi, ami rám jellemzõ. Kényelmetlenül érzem magam, ha azt gondolják rólam, másokat másolok, és annyi fantáziám sincs, hogy ki tudjak magamnak választani a boltban egy ruhát. Ez épp olyan, hogy ha valaki épít egy családi házat, nem a körülötte lakók építészéhez rohan a tervrajzokért. Bár lehet, magamból indulok ki..
Nekem elég fontos, mert nem vagyok az a tömegcica... Ha tehetném, csak olyan ruhát vennék, amit máson tuti nem fogok látni. Most, az én kortársaim nem értékelik a tudásomat, ezért azzal nem tudok kitûnni, ha pedig a viselkedésemmel próbálok kiemelkedni, akkor annak sosincs jó vége... Ezért maradok az egyszerû, de egyedi ruháknál.
Tudom, hogy nem pont én vagyok erre a megfelelõ válaszoló, de nekem is tökmindegy, egyszerûen nem szempont. Olyasmit mondjuk nem vennék fel, amit mások így kollektíve gáznak tartanak, mert nem szeretem a feltûnést meg nem jó érzés, ha tudom, hogy röhögnek rajtam akkor sem, ha az adott dolog nekem amúgy tetszene.
Hát szerintem attól jobban érzik magukat. Egyszerûen errõl van szó. Minden ember másra költ. Valaki több százezret költ sz.gépre, valaki hangcuccra, valaki autóra, pedig az anyagi körülményei nem engedhetnék meg és valaki ruhára. Persze megfigyeltem, hogy például az autó teljesen elfogadott. Ha valaki vesz autót több millió Ft-ért senki sem szólja meg, senki sem mondja neki, hogy de jól megy anyagilag. De ha én veszek egy farmert 30-40 ezer Ft-ért, akkor rögtön megkapom, hogy teli vagyok pénzzel. Mondom, ezt miért nem X Y-nak mondjátok, aki most vett autót? De az természetes ugye és mindig arra hivatkoznak, hogy az kell a munkájához. Ugyan már. Kinézek az ablakon és tele a parkoló autóval. Nem hiszem el, hogy szinte mindenkinek a munkájához kell autó. Szóval egész egyszerûen arról van szó, hogy mindenki másra költ.
Egyediek szeretnenek lenni.
Nekem egyáltalán nem fontos, hogy olyan ruha legyen rajtam, ami nem jön velem szembe, inkább az a fontos, hogy úgy öltözzek, hogy azzal tükrözzem azt, aki vagyok, pont az i-re, hogy elég sokszor elüt az átlagtól.
Mert különc vagyok, sosem képviseltem az átlag véleményét, mindig is kilógtam a sorból. Régen ez megviselt, és kiborított, de ha már így alakult megpróbálom kihozni belõle a legtöbbet, és akkor már másképp is öltözködök mint a többség (annyira mondjuk nem kirívóan, de azért másképp), és mivel nem vagyok az átlag ezért nem szeretek úgy öltözködni mint mások, ezért azt sem szeretem ha másokon látom azt amit én viselek.

Miért kerítenek egyes emberek a vallásnak olyan nagy popsit?

mármint,és ateista vagyok,és mindenki meg akar gy?zni,hogy most ez a jobb,meg ez,legyél ez,meg az,én egy "nagy semmi" akarok lenni,miért olyan nehéz megérteni,hogy nem mindenkinek forog az élete a vallás körül?tiszteletben tartom mindenkiét,de akkor az enyémet(~ami nincs) is tartsák tiszteletben!!!!!!

Legjobb válasz: Azért mert abban hisznek, hogy megmenthetik a lelkedet az örök kárhozattól. Nézd el nekik, és rázd le õket kedvesen, ha téged ez nem érdekel.

Azért mert abban hisznek, hogy megmenthetik a lelkedet az örök kárhozattól. Nézd el nekik, és rázd le õket kedvesen, ha téged ez nem érdekel.
Nézd, valóban vannak idegesítõ vallásosok, akik így viselkednek ahogy írod, de szerintem ne foglalkozz velük és kész.szereld le õket valami trükkel, nem fognak tudni rád erõltetni semmit, csak ha hagyod magad.azt meg úgyis fölösleges elvárni, hogy tiszteljék a felfogásodat, cserébe, hogy te is tiszteled az övéket.buzgó vallásosoknak ez nem fog menni. amúgy azért vannak bölcs dolgok a Bibliában:"legyetek ravaszok, mint a kígyók":-) ezt érdemes megfogadni ateistaként is, a saját felfogásodra vonatkozóan.:-) üdv.egy nem vallásos.
figyelj! szíved joga, hogy te most ateista vagy e vagy hívõ ember, a te döntésed. a probléma akkor kezdõdik, mikor azt kezded hinni, hogy neked van igazad a hívõ emberek mind hülyék, egyenesen õrültek. milyen jogalapon ítéled el mások hitét? hinni olyan dolog ami igazán emberré tesz minket minden többi tulajdonságunk csupán állati(még az olyan magasztalt kíváncsiság is) nem egy olyan esetrõl halani mikor a tudomány csõdöt mondott és a vallás, a hit segített beteg embereknek felépülni! ez az amit csak akkor értesz meg, ha megpróbálsz emberként viselkedni, nempedig valami felsõbbrendû lényként. hinni Istenben nevezzük Allahnak, Jahvénak vagy bármi másnak egyet jelent az emberi lélekkel, a harmóniával, ha hiszel erõs leszel mind testileg, mind lelkileg, lelki támaszt nyújt stb. ezen értékek miatt kéne lenézni más embereket? csupán azért mert õk hívõk? manapság nagyon divat ateistának lenni, de mikor eljöna szükség órája rengetegen fordulnak Istenhez nem véletlenül, mindegy hogy létezik e vagy sem hisznek benne és ez az ami számít!
Én hívõ vagyok, de nem látok semmi rosszat, vagy sértõt a zöld dobozban. És valamennyire én is azt veszem észre, mintha mindenki vallásilag gondolkodna. Mindenkinek minden jót.
nem az a lényeg, hogy te mit firkantottál abba a zöld négyzetbe, hanem amit gondolsz és ha azt gondolnád amit írtál eszedbe sem jutna ilyen kérdést feltenni!
a vallás egy nagyon tiszta és igaz gondolat kérdés, mit értünk alatta. tudniillik a középkorban elég sokszor egyénérdeket szolgált ki a vallás.
"nem buták csak "fanatikusok"! és a kettõ nem ugyanaz, nem kell összemosni a vallási fanatizmust a butasággal. lélektani szempontból is érdemes vizsgálni a kérdést gondoljunk pl. az iszlámra vagy régen a kereszténységre micsoda ereje volt(van) a vallásnak. az imám(pápa) egyetlen szavára milliók képesek feláldozni az életüket, nem hinném hogy ezért buták lennének, õk ebben hisznek ez az életük." Utolsó mondatod egyben válasz is arra, hogy miért is buták! Figyelj, a vallásnak nagy ereje lehet, és nagyon jó, hogy valaki hisz valamiben teljes erõbedobással, de Jézus sem azt mondta, hogy legyetek hiszékenyek, hanem azt, hogy "higyjetek!" a fanatizmus szinte soha nem vezet/vezetett jóra, csak beszûkíti a tudatot, marionett bábukká transzformálja a híveket, eltávolítva a józan, önálló gondolkodástól, legyen szó vallásról, vagy akár politikai nézetekrõl, vagy egyébrõl.
nem buták csak "fanatikusok"! és a kettõ nem ugyanaz, nem kell összemosni a vallási fanatizmust a butasággal. lélektani szempontból is érdemes vizsgálni a kérdést gondoljunk pl. az iszlámra vagy régen a kereszténységre micsoda ereje volt(van) a vallásnak. az imám(pápa) egyetlen szavára milliók képesek feláldozni az életüket, nem hinném hogy ezért buták lennének, õk ebben hisznek ez az életük. olyan pedig, hogy igaz vallás nem létezik, mert mindegyik vallás az igazi csak más néven. mindegy hogy hogyan szólítod Istent, Allahnak, Jahvénak vagy bárhogy Isten csak egy van. 4 milliárd ember hisz az Isten létezésében ennél sokkal kevesebb emberszámoknál is kijelentettek már dogmatikus igazságokat( relativitáselmélet, gravitáció stb.) amiket örök igazságnak gondoltak. mára megváltozott a helyzet: a gravitáció legyõzhetõ és épp az idén fedeztek fel a cern-ben-ami azért nem egy olyan humbug társaság- a fénysebességnél 6 m/s-sel gyorsabb részecskéket, egyre több fizikus kételkedik einstein elméletében. ezzel szemben a vallás örök. aki nem akar hinni Istenben az nem hisz, senki nem fogja kényszeríteni arra, hogy valamely vallást gyakorolja, inkább a dogmatikus igazságokat(éppen aktuális tudományos vívmányok) szokták ráerõltetni az emberekre szóval itt az ellentmondás.
20:10 Mint írtam a kérdezõnek is, fanatikusoktól ne várj el ilyen jellegû toleranciát.engem is mindig csontig lepontoznak, ha más a véleményem mint nekik.de hadd örüljenek a kis buták.... 20:11
Sziasztok! A 20:10-es válaszoló vagyok. Azok, akik lepontoztak, elmondanák hogy miért tették? Kérem mutassanak rá hogy hol tévedtem! Vagy talán a lepontozók nem értenek egyet abban, hogy tiszteletben kell tartni a másik ember véleményét akkor is, ha nem akar semmilyen felekezethez tartozni? Ezt nem értem, szóval jó lenne ha felvilágosítanának errõl...
A kérdező hozzászólása: ...szerintem olvasd el a fenti zöld dobozkát.Egy szóval se mondtam, hogy én felsõbbrendû vagyok csak azért, mert ateista vagyok, sõt mi több, direkt kiemeltem, hogy ugyanúgy tisztelem a vallásos embereket mint a nem vallásosakat!!! ejjjjjj
A kérdező hozzászólása: Neked is (minden jót) !
Hali! Én szintén keresztyén vagyok és sajnálom, ha sok ember idegesítõnek tûnik a hittel kapcsolatban. sokan rosszul csinálják, de hidd el, sokan közülük igazából nem akarnak erõltetõnek tûnni, csak végül így sikerül. Kívánom Neked, hogy találkozz olyanokkal, akik nem idegesítõek. És ha tõlük hallod a hittel kapcsolatos dolgokat, tuti, hogy nem fog idegesítõnek tûnni a dolog. :)

Miért olyan nehéz elhinni egyes embereknek hogy vannak családok akik tényleg mindent megpróbáltak, de a szülők nem kaptak munkát?

Bántanak azok a sorok, mondatok amikor a szüleimet szidják, hogy nem dolgoznak hanem egész nap itthon ülnek. Apukámnak el van törve a lába, egyébként buszsof?r volt, nem tud így dolgozni, anyukámat meg 56 évesen egy boltba sem veszik fel eladónak.

Legjobb válasz: Elsö kérésem, hogy az ország melyik részén laktok? Mert azzal tisztában vagyok hogy vannak részek ahol még szakemberek sem kapnak szinte semmilyen melót, nem hogy képzetlenek. Viszont elötted ott az élet, ha betegséged miatt fizikai munkát nem tudsz végezni, akkor keress nem fizikait, pl szórólap osztogatás, újsághordás. Aztán pedig tanulj olyat ami nem fizikai munka. Az életem során két mozgássérült kollégám is volt. az egyiknek izomsorvadása volt, igazából pár évig fog élni csak, mert az izmai szép lassan felmondják a szolgálatot, mindennap jött dolgozni, segítettünk neki a tolószékben, mert még az is nehezen tekerte, de a munkáját 100%-osan elvégezte ö férfi. Aztán egy nö aki kb 40-50 között lehet cípöficamos, de az irodában ö a személyügyisek vezetöje, és nagyon jó vele együtt dolgozni. Szóval ne add fel nem élhetsz egy rokkantnyugdíjas életet, azért mert ezt láttad a szüleditöl, rengeteg megoldás van nagyon beteg embereknek is. Ha az ország olyan felén élsz ahol nehéz a megélhetés, akkor ha elvégezted a sulit indulj az ország arra a felére ahol éppen munkát találsz.

Elsö kérésem, hogy az ország melyik részén laktok? Mert azzal tisztában vagyok hogy vannak részek ahol még szakemberek sem kapnak szinte semmilyen melót, nem hogy képzetlenek. Viszont elötted ott az élet, ha betegséged miatt fizikai munkát nem tudsz végezni, akkor keress nem fizikait, pl szórólap osztogatás, újsághordás. Aztán pedig tanulj olyat ami nem fizikai munka. Az életem során két mozgássérült kollégám is volt. az egyiknek izomsorvadása volt, igazából pár évig fog élni csak, mert az izmai szép lassan felmondják a szolgálatot, mindennap jött dolgozni, segítettünk neki a tolószékben, mert még az is nehezen tekerte, de a munkáját 100%-osan elvégezte ö férfi. Aztán egy nö aki kb 40-50 között lehet cípöficamos, de az irodában ö a személyügyisek vezetöje, és nagyon jó vele együtt dolgozni. Szóval ne add fel nem élhetsz egy rokkantnyugdíjas életet, azért mert ezt láttad a szüleditöl, rengeteg megoldás van nagyon beteg embereknek is. Ha az ország olyan felén élsz ahol nehéz a megélhetés, akkor ha elvégezted a sulit indulj az ország arra a felére ahol éppen munkát találsz.
A kérdező hozzászólása: Nem a betegség a lényeg, gyógyíthatatlan de nem halálos. Dél-magyaroszági vagyok. Hiába tanulok, informatikát meg nyelveket (2 nyelven "beszélek"), egyszerûen ha valahova beadom az önéletrajzom, és személyes találkozót kérnek, már a kézfogásnál kiderül, hogy valami nincs rendben. Itt persze rákérdeznek, én elmondom, és azt mondják, köszönjük, majd értesítjük. Ami persze soha nem történik meg.
Szia! Ugyan nem irtad mi a problénád (betegséged), éazt sem tudom merre laksz, mertha a fõvárosban, akkor elég sok diákmunka közül válogathatsz ami nem éppen fizikai munka. Legyen az adminisztratív, vagy szellemi munka, végsõ esetben szórolapozás, kérdõívezés. És ne csüggedj érettségi után elmehetnél olyan okj-s képzésre amit az álllam támogat (ha van interneted könnyen utánanézhetsz, van egy csomó lehetõség), és akkor nyugodtan végezhetnél ulõ, irodai vagy valamilyen adminisztrativ munkát.
A kérdező hozzászólása: Webprogramozónak fogok tanulni érettségi után.
Ne foglalkozz olyan emberekkel, akiknek más dolguk sincs, csak rosszat mondani másokról, ebben az esetben a szüleidrõl. Nagyon nehéz munkát találni. Azt a boltvezetõt szívesen Föld körüli pályára állítanám egy farba rúgással. Szégyen. :( Te viszont semmiképpen ne csüggedj, és fõleg ne add fel elõre! Az elõttem hozzászólók már sok lehetõséget említettek, biztos, hogy találsz olyan kiegészítõ képzést, ami tetszeni is fog, és munkát is ad. :)
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem olyan toleránsak az emberek, hogy elfogadják, hogy csak fél kézzel tudok dolgokat csinálni. Persze gyorsabban gépelek le egy 1 oldalas szöveget mint bárki más 2 kézzel. De ez kevés. :(
Nagyon sajnállak, hogy ilyen a helyzeted ez szomorú:( Én is ismerek olyan embereket akiknek könnyebb azt mondani a másikra, hogy büdös neki a munka holott meg szegény embert egyszerûen nem veszik fel sehova pedig van rendes végzettsége. Amúgy én is Web programozónak fogok tanulni szeptembertõl. Remélem jobbra fordul a helyzeted! B.
A kérdező hozzászólása: B! Ha esetleg késõbb gondom lenne, megkereshetlek? (Az itteni címedre írnék).
Szia megint! Persze írjál nyugodtan, ha van MSNed akkor ott is beszélhetünk. B.


Miért nincs olyan ideológia, ami a Föld minden egyes emberi lakosának megfelelne, és követni tudnák?

Nem volt jó a rabszolgatartó birodalmiság, se feudalizmus. Se a kommunizmus. A nemzeti-szocializmus sem tetszik a többségnek. A kapitalizmus sem. Semelyik ideológia vagy rendszer nem tudja az egész emberi fajt maga mögé állítani, úgy, hogy mindenkinek jó legyen? Vagy ez egy idióta álom? Megvalósíthatatlan utópia?

Legjobb válasz: valahogy ilyesmi.. ezekkel az izmusokkal a baj van.. de ha jobban megnézed mindig csak a pénz-vagyon-hatalom áll minden mögött - az meg arról szól hogy a többséget kihasználják - ez kinek jó - aki csinálja.. :D majd ha az ember lesz az elsõ, és nem a profit.. szted lesz olyan.. vagy rajtunk múlik mikor elégeljük meg? :)

valahogy ilyesmi.. ezekkel az izmusokkal a baj van.. de ha jobban megnézed mindig csak a pénz-vagyon-hatalom áll minden mögött - az meg arról szól hogy a többséget kihasználják - ez kinek jó - aki csinálja.. :D majd ha az ember lesz az elsõ, és nem a profit.. szted lesz olyan.. vagy rajtunk múlik mikor elégeljük meg? :)
A kérdező hozzászólása: Ááhhh... Szerintem nem lesz ilyen, mert többségben vannak azok, akiknek a hatalom, a pénz, a profit mindennél többet számít.... Ilyen faj vagyunk :(
Szerintem meg az emberek többsége túl buta. Maguknak az embereknek kellene felnõniük, és szellemileg egy bizonyos szintre elérniük, hogy legyen egy olyan ideológia ami "mindenkinek" jó.
Nagyon ajánlom ezt a könyvet elolvasni: http://www.libri.hu/konyv/az-emlekek-ore-1.html Egyszerûen nem vagyunk egyformák, olyan nincs, ami mindenkinek jó, vagy ha mégis, az csak valami álca, vagy agymosás. Olyan létezhet, ami a többségnek jó lehet, még ha nem is tökéletesen (pl. az elõzõ rendszernek elõnye volt, hogy nem volt akkora mértékû munkanélküliség, mint manapság, mindenki meg tudott valahogy élni, aki dolgozott, aki dolgozni akart, persze voltak rossz dolgok is biztos, amik miatt az a rendszer nem kellett, én még kicsi voltam rendszerváltáskor).

Miért licitálnak egyes oldalakon, ha meg sem veszik? Olyan sok negatív értékelés van. Miért akarják az emberek átverni a másikat?

Nem értem,mert ha nekem kell valami és meg tudom venni licitálok rá.De akkor másnap vagy aznap felis keresem az illet?t hogy hová utaljam a pénzt.Azt sem értem hogy miért 3-4 napra keresnek fel engem is mikor licitálást megnyerte!én mikor vásárolok, akkor leütöm a terméket persze mert ez nekem kell. és még aznap irok és másnap a pénzt utalom.Mit kell várakoztatni a másikat?

Miért olyan népszerűek egyes emberek?

Én nem értem. Vannak olyan emberek, akiket ismerek, és semmi különösnek nem tartom ?ket, olyan kis ... átlagosak. Mégis oylan sokan kedvelik ?ket, mindenki 'haverként' tekint rájuk, pedig nem annyira ... jók. Én nem értem miért.

Legjobb válasz: Nem olyan merevek, mint te.

Nem olyan merevek, mint te.
Egyrészt nagyszájúak, "el tudják adni" magukat. Másrészt mindenkivel kedvesek, és azt mondják nekik, amit hallani akarnak - hízelegnek, stb. Viszont általában nincsenek igazi barátaik, mert mindenkihez idomulnak, és nem vállalják az egyéniségüket. Ahogy írtad: kis átlagosak. Persze nem mindenki ilyen, akinek sok haverja van; van, aki szét tudja választani a felületes kapcsolatokat a valódiaktól, de ez ritka.
Jobban illenek a tömegbe, épp az átlagosságuk teszi õket népszerûvé. Persze a fentebb leírtak nagy elõnyt jelentenek. A másik ok ami népszerûvé tehet embereket, hogy egyszerûen az illetõ jó humorú ember, és jó hallgatóság.

Miért illetik meg az egyes embereket olyan jelzõkkel hogy minek neked nõ meg pont neked?

Tanácsokat kérnék ?

Legjobb válasz: Mert valószínûleg éretlen egy kapcsolathoz, képtelen lenne megtartani, csapongó.

Mert valószínûleg éretlen egy kapcsolathoz, képtelen lenne megtartani, csapongó.
ez bunkoság
Sajnos ilyen sok mai ember. Lenézés, illetve irigység miatt van fõként szerintem.
Amikor legutóbb ilyet mondtam, az itt az oldalon történt és a srác úgy beszélt a barátnõjérõl, mint egy kétlábonjáró inkubátorrol, aki max szülni, házimunkára és [email protected] kell neki. Na, hát ezért.
Vannak esetek, amikor az adott férfi nem alkalmas a kapcsolatra pl megcsalja, nagyon-nagyon éretlen, képtelen tisztelni a párját, egy tárgynak tekinti. Vagy pl azoknak sem kellene kapcsolat, akiknek lelki/önértékelési gondjai vannak, amit utána levezet a párján... A lehetõségek száma végtelen, minden szituáció egyedi.
A semmit hogy lehet szépen leírni?
(ehhez a "vanás"-hoz most nagyon fáradt vagyok, de majd nekifutok még egyszer, máskor) DE ezzel vitáznék: "A költõ tényleg ne csak a "valódit" mondja, hanem "az igazat" inkább. De a tudós elégedjék meg a valódival!" A tudós is ember! Õ is áll haldokló anyja ágyánál (mint PerGynt) ámul, ha eléri a szerelem( nagyon szomorú lenne, ha akkor is "kémiázna") és nem utolsó sorban minden valószínûség szerint egyszer eljön a halál pillantana a tudós számára is. A fentebb (#15)kifejtett okok miatt ilyenkor nem tudományos a szemlélete az embernek, ilyenkor a megismerõ tudat nem analitikus.. Az Igazságot keressük mindannyian. Ebben a mûvészetek segítenek. http://www.youtube.com/watch?v=Xxjw6ZsHjNU
Hát elmondom, mi van. A "vanás" nem egységes. Az is van valamennyire, amit az utolsó elõtti misztikus, bizonytalan jelentésû fogalmak használatával leír. Az õ fejében. Az is "vanás". És még 7 milliárd féle egyéb jól hangzó - sõt mi több egy bölcsész korrekt fogalmazásra törekvésének igényeit teljesen kielégítõ - hablatyolás is van. Ennél a "vanás"-nál azonban sokkal inkább van az, amit természettudományos alapossággal vizsgálva, és végiggondolva megállapíthatunk. A van igazándibul. A költõ tényleg ne csak a "valódit" mondja, hanem "az igazat" inkább. De a tudós elégedjék meg a valódival!
valaki tényleg elmondhatná mi van, szeretném tudni !!! köszi
Igen, kérlek alássan, misztikus, ha a természettudományt kellõképpen figyemen kívül hagyjuk, meg a valóság nem különösebben zavar bennünket. A halál közeli élmények a klinikai halálból visszatértek élményei, amit te nem tartasz halálnak. Amit annak tartasz, - amennyiben megkockáztatom, hogy bármiféle értelme van szavaidnak - az akkor az agyhalál. Na onnan meg nem jött vissza tényleg senki, aki élményeirõl beszámolt volna. Ebben a topikban pedig pont ezekrõl diskurálnánk.
A klinikai halál nem halál. A tetszhalál az tetszhalál. A halál az, na az halál. Olyan misztikus ez, mint semmi más.
Nos én a szakmámból (intenziv terápia) kifolyólag sok olyan emberrel találkozom, akiknek megállt a szívük, és újra kellett õket éleszteni. Ezek nagy többsége nem számol be semmilyen élményrõl. Ez két okból lehetséges. Vagy nem is volt nekik, vagy csak nem kívánják elmondani. Nem tudom mi az eloszlás közöttük. Vannak olyanok is, akiknek életmentés céljából ideiglenes pacemakert kell betenni, mert a szivük különben nem mûködik. Ezt a készüléket ki lehet kapcsolni, sõt próba képpen ki is kell kapcsolni néhány másodpercre. Ilyenkor ezek a betegek "meg vannak halva" ugye a laikus felfogás szerint. Szakmailag meg a klinikai halál állapotában vannak. Õk nem szoktak olyan fantasztikus élményekrõl beszámolni, mint ahogy beszélik, hanem egyszerûen észre sem veszik, hogy nélkülük múlt az idõ. Volt olyan, aki a ott folytatta a mondatot, ahol abbahagyta. Szóval nem olyan misztikus ez.
Egy ókori római mondás szerint: Mi a halál, kérded. Ha tudnám, halott lennék.
Senki nem tudja, hogy mi van a halál után. Aki azt állítja, hogy igen, az hazudik! :) G.
Azt hiszik, tudják. Némelyiknek tán igaza is van. De a többség téveszmékben él.
A kérdező hozzászólása: Arra értettem hogy szoktak lenni olyan kérdések hogy mivan a halál után és egyes emberek leírják hogy pontosan mivan.
Nos, aki a valódi halált "átélte", nemigen tudja elmesélni. Egyes médiumok szerint de. :D
Szépen leírják.. de a lényeg csak saját átélésben "van meg", az nem kommunikálható.. Ezért mondja Dógen zen buddhista mester a tanítványainak: "Haljatok meg kedves tanítványaim, még életetekben!" És ezért kell zazent gyakorolni. -aa-
Nem tudja senki pontosan, de sokan sejtik. Akinek volt halálközeli élménye, az biztossá válik abban, hogy nincs elmúlás. A test lebomlik, de a tudat attól függetlenül mûködik tovább. Akinek HKÉ-e volt, általában csak metaforákban, megközelítõleg tudja megfogalmazni mit élt át, annyira nem hasonlítható semmihez az élmény. Mintha egy eszkimónak próbálnád elmagyarázni a déli esõt az Amazonas-vidékrõl.
Ezt egy klinikai halálból visszahozott embernek, akinek testenkívüli élménye volt, elég nehéz beadni. :)
Azt mindenki tudja, hogy fizikailag bomlás és szétszóródás van. Aztán, hogy ki mit képzel még mögé...
pl mi van? vagy mit láttál szépen leírva?
Hát persze, hogy a tudós is ember. De a költõ sem csak "ember", ha úgy értjük az " ember "- séget, hogy az a része a személyiségünknek, ami irracionális. Mert azért egy költõ is tud racionálisan gondolkodni. Én meg jól el tudom sírni magam bizonyos filmeken, pedig a halált nem tekintem misztikus dolognak. A "vanás" pedig - bár nyilván ironizáltam ezzel a szóhasználattal - fontos dolog. Sokak szerint ami csak a fejünkben létezik, az pontosan ugyanannyira VAN, mint ami nem csak a fejünkben létezik. Hát ezekkel vitatkozom, amikor a "vanás" szintjeit említem. A kérdés indítója pedig nyilván a valóságra volt kíváncs, nem pedig a nagybetûs Igazságra, hiszen a Tudomány témakörben helyzte el a kérdését. Én ezért adtam racionális választ.

Egyes emberek (mondjuk a fiúk 1 része) miért néznek olyan videókat, amelyek szerintük bosszantóak vagy idegesítőek?

Miért posztolják a facebookra,ha hülyeségnek tartják a videó tartalmát és felháborítja őket ez a hülyeség??

Legjobb válasz: Mert így bosszanthatjuk, idegesíthetjük a többieket ami pedig jó:D

Mert így bosszanthatjuk, idegesíthetjük a többieket ami pedig jó:D
egyszerûen csak elmondják a többieknek, hogy mennyire felháborítja õket a videó

Egyes embereknek miért van olyan tekintetük, hogy nem lehet a szemükbe nézni hosszan?

Nem az van, hogy félek, vagy zavarban vagyok mert nem erről van szó,. De sok embernek olyan a tekintete, hogy nem lehet a szemébe nézni hosszan, mert muszáj elnézem, mert egyszerűen olyan a tekintete, az arca, hogy muszáj másmerre elnéznem. Ez miért van?

Legjobb válasz: vagy szinte mindenkivel, vagy veled van baj.

vagy szinte mindenkivel, vagy veled van baj.
Nálam akkor szokott ilyen lenni, ha az illetõnek agresszív kisugárzása van.
Ez azért van, mert nem vagy normális.
Azért van mert eszedbe jut..Ha nem gondolsz erre nem fordulsz el. Én igy vagyok vele! :)
Én megértem, hogy mire gondolsz. Nálam ez akkor szokott lenni, ha kicsit zavarban vagyok, vagy olyan emberrel beszélgetek, akit magázok. Egyszerûen kínos folyamatosan tartani a szemkontaktust, de nem tudom elmondani miért.
Egyébként ha beszélgetés közben, hosszú ideig nézel a partner szemébe, az a tiszteletlenség jele.
forditva!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!