Találatok a következő kifejezésre: Miért olyan egyes (99 db)

Ferfi letemre nagyon szeretek szopni. Miert olyan nagy baj ez egyesek szerint?

Legjobb válasz: szerintem meg semmi baj nincs ezzel.ha te a saját nemed hez vonzodsz akkor szpoj annyit amenyit csak akkarsz.senkinek sincs joga itélkezni,viszont tény h én sem nézném végig mikor 2fiu csinálja,mert nem birná bevenni a gyomrom.de viszont mint embert nagyon jo viszonyba vagyok vellük.van pár melleg,illetve biszex ismerösöm és állithatom h sokkal normálisab és kiengyesulyozottab életet élnek mint egyes heterok.te ilyen vagy mi megy ilyenek evvel nincs semmi baj élj ugy ahogy kedved tartja ahogy neked jo .és ezt soh ne szégyeld,deeee tatrsd tiszteletben h egyes emberek ezt el itélik és öket nem érdeklik az ilyen dolgogk.az ilyeneket ki kell zárnod az életedböl és olyanokal körül venni magad akik megértenek és elfogadnak ilyenek amilyen vagy sok puszi és sok sikert

szerintem semmi gond..én szeretem nézni ha két fiu:P de ne foglalkozz senki véleményével aki leszol:) a te életed senkinek semmi köze hozzá hogy és miben leled örömöd.:) Ugyhogy nyugi:) :) :)
szerintem meg semmi baj nincs ezzel.ha te a saját nemed hez vonzodsz akkor szpoj annyit amenyit csak akkarsz.senkinek sincs joga itélkezni, viszont tény h én sem nézném végig mikor 2fiu csinálja, mert nem birná bevenni a gyomrom.de viszont mint embert nagyon jo viszonyba vagyok vellük.van pár melleg, illetve biszex ismerösöm és állithatom h sokkal normálisab és kiengyesulyozottab életet élnek mint egyes heterok.te ilyen vagy mi megy ilyenek evvel nincs semmi baj élj ugy ahogy kedved tartja ahogy neked jo .és ezt soh ne szégyeld, deeee tatrsd tiszteletben h egyes emberek ezt el itélik és öket nem érdeklik az ilyen dolgogk.az ilyeneket ki kell zárnod az életedböl és olyanokal körül venni magad akik megértenek és elfogadnak ilyenek amilyen vagy sok puszi és sok sikert
sztem nincs ezzel baj, csak azt zavarja, aki nem tudja elfogadni a melegeket. érdekes módon azoknak is csak a fiú melegekkel van bajuk, ha 2 lány nyalja egymást, az rögtön nem "természetellenes"... no comment. Ne foglalkoz másokkal, senkinek semmi köze ahhoz, hogy ki kit szeret leszopni sem hetero kapcsolatban, sem homo kapcsolatban.
Ne foglalkozz az elõítéletekkel, csináld azt ami jólesik.Én nem ítéllek el, nincsenek is ilyen hajlamaim, de ha normális keretek között csinálod nincs joga senkinek sem felháborodnia, nem mások elvárásainak kell megfelelned.A te életed, ha ettõl boldog vagy, akkor biztos jól éled!
azt csináld ami neked jól esik...én sem ítéllek el .....csináld nyugodtan..ha ettõl boldog leszel
Amugy én is szeretek ..:) egy lány:)
Ha házasságban élsz, és gyermekeid vannak, akkor gusztustalannak tartom és elítélem. Akkor meg végképp ha a barátnõd háta mögött csinálod. Persze ha felvállalod, hogy homokos vagy, akkor azzal semmi probléma.
hogy miért? ezer indokot lehet mondani -természetellenes (noha a természetben is létezik különbözõ mértékben) -erkölcstelen (egyes vallások tiltják) -irigyel, mert titkon õ is szeretne, de nem mer -stb. Minek foglalkozol vele? Nem mindegy, hogy egyesek mit gondolnak? Legfejebb eggyel több, aki tehet egy szivességet.
De ez csak annak baj, aki nem tudja elfogadni a homokosokat.:D Engem különösebben nem érdekel, bár tény hogy gusztustalan és én undorodom tõlük, de hát ez csak egy vélemény.
Hát buzi vagy csak annyi:D
egyszer megkérdezte egy csaj, hogy baj-e ha csajokra masztizik és mindenki azt írta hogy nem? akkor veled miért lenne baj? csináld csak, ha boldoggá tesz!
mert egyesek nem tudják elfogadni hogy mindenki más, más dolgokat szeret.te ezt szereted, más meg pl.az anál szexet.van aki meg ezt nem bírja elfogadni.ne foglalkozz ezzel, csináld ami neked jól esik.nem kell nyilvánosságra hozni a magánéleted!!!!
hát...engem leszophatsz...hehehe amugy nincs vele semmi baj, én meg biszex vagyok, legalábbis eddig ugy tapasztaltam...nemis hiszem hogy válltozni fog ez már, de sokan mondják hogy valamilyen szinten mindenki biszex, csak mindenki más arányban, na nekem 50-50....
Nem az a baj, ha valaki buzi, hanem ha ezzel hivalkodik. Én sem döngetem a mellem, hogy hú emberek ide nézzetek, hetero vagyok. Pedig az vagyok... Az emberek nem szeretik, ha a képükbe nyomnak olyan dolgokat, amire nem kíváncsiak (sõt, még undorodnak is tõle).
Én mélyen megértem a meleg pasikat. Mert én is a férfiakat szeretem. Persze engem senki sem itél el érte, mert nõ vagyok.

Miért olyan hihetetlen itt egyeseknek, hogy ismeretlen eredetű tárgyak repkednek a levegőben?

Legjobb válasz: Az egyesek már ezerszer leírták, hogy nem hihetetlen. De ha gondolod, akkor én, mint szkeptikus megismétlem: mi sem gondoljuk, hogy nincsenek légterünk vagy az földközelben UFÓ. Azt sem gondoljuk, hogy bizonyosan nincs köztük olyan, amelyik nem földi eredetû. Mi csak azt mondjuk, hogy azok a „bizonyítékok”, amelyeket kettesek elénk tolnak, azok teljesen értékelhetetlenek, vagy bizonyosan ugratás vagy csalás.

Az egyesek már ezerszer leírták, hogy nem hihetetlen. De ha gondolod, akkor én, mint szkeptikus megismétlem: mi sem gondoljuk, hogy nincsenek légterünk vagy az földközelben UFÓ. Azt sem gondoljuk, hogy bizonyosan nincs köztük olyan, amelyik nem földi eredetû. Mi csak azt mondjuk, hogy azok a „bizonyítékok”, amelyeket kettesek elénk tolnak, azok teljesen értékelhetetlenek, vagy bizonyosan ugratás vagy csalás.
Ez egyáltalán nem hihetetlen. A földön kívüli élet sem az. Az a hihetetlen, amikor kitalálják hogy a lumbulábiak meg a poloskoidok ûrcirkálókkal elrabolták õket és megbecstelenítették, aztán meg "szkeptikuskáim erre mit léptek"...
Az elsõt a hívõk vagy a szkeptikusok nyomják le? Nagyon érdekelne, s az is, mi lehet annál korrektebb válasz.
Mert sokan félnek beismerni, félnek a valóságtól. Ha elhinnék, akkor félelemben élnének, és ezért inkább tagadják.
>Ezt rosszul tudod mert van, csak a szõnyeg alá söprik az összeset . Ha így van, akkor viszont te sem tudsz róluk, tehát az állításod értelmetlen. Logika.
A fejlett világban élõ emberek többségének van kamerája. Az utóbbi néhány évben több milliárd képrögzítõ eszköz került kereskedelmi forgalomba, ezek igen nagy része mobiltelefonba építve. Tehát az emberek nagyrésze éjjel-nappal filmfelvevõ eszközzel a zsebében mászkál. Ennek ellenére egyetlen hitelesnek mondható UFO-felvétel sincs!
Ah! Valami szoftver van erre. Én fotózok valamit, s a vasba be van építve egy elemzõ, ami azonnal törli, ha ufószerû a kép. Nagyon érdekes. Ez olyan lehet, mint az arcfelismerõ.
A kérdező hozzászólása: "Ennek ellenére egyetlen hitelesnek mondható UFO-felvétel sincs!" Ezt rosszul tudod mert van, csak a szõnyeg alá söprik az összeset .
A kérdező hozzászólása: "Ha így van, akkor viszont te sem tudsz róluk, tehát az állításod értelmetlen. Logika." Az a kijelentés, hogy a "szõnyeg alá söprik" azt jelenti HIVATALOSAN nem foglalkoznak vele, attól még léteznek .

Miért olyan nagy baj az egyeseknek, ha nincs gyerekem és nincs fix barátnőm?

28 éves vagyok és 2 éve csak futó kalandjaim vannak. És mondják h elég baj mert ideje lenne gyerek is meg már egy fix kapcsolat akivel együtt élek. Mert szinte már minden ismer?snek rokonnak van gyereke meg felesége. Miért nem értik meg egyes emberek, hogy nem könny? olyat találni akivel nem csak 1 éjszaka jön össze hanem komolyabb is lehetne? És miért olyan kötelez?szer? egy gyerek meg házasság??

Legjobb válasz: Én 27/F vagyok, és még igen fiatal. Hol vagy még te is, az emberek még ilyenkor a karrierjüket, jövõjüket építik, fõleg ebbne a mai gané országos helyzetben. Semmirõl nem vagy lekésve, fõleg férfiként nem, még 35 -45 éves korodban is bõven ráérsz. A másik meg a sok proli, meg koravén butaság skandálja ezt, hogy ilyeni dõs korban huuu pfuu, miért nincs senkid sem. Nekem sincs senkim, nem is akarok nagyon keresgélni, mert olyan ez mint amikor a szemétdobon kutatnál aranyrög után. Lehet,hogy találsz, de egyrszt nagy meló, sok szaron kell átrágnod közben magad, másrészt meg minimális az esély rá,hogy megleled. Inkább kuhrvázok, az biztosabb örömforrás. A másik meg az ,hogy kinek mi köze hozzá. Hazudj mindnek azt amit hallani akarnak, aztán lekopnak szépen. Mindig is útáltam az olyan embereket,akik bele akarnak ugatni más dolgába. Fõleg azokat a mázlista rohadtakat, akiknek minden gördülékenyen könnyedén menz, aztán húzzák a pofájukat, hogy másoknak nincs akkora fenenagy szerncséjük, csakis bennük lehet a hiba. Aha..persze... Pokolra minddel!

Én 27/F vagyok, és még igen fiatal. Hol vagy még te is, az emberek még ilyenkor a karrierjüket, jövõjüket építik, fõleg ebbne a mai gané országos helyzetben. Semmirõl nem vagy lekésve, fõleg férfiként nem, még 35 -45 éves korodban is bõven ráérsz. A másik meg a sok proli, meg koravén butaság skandálja ezt, hogy ilyeni dõs korban huuu pfuu, miért nincs senkid sem. Nekem sincs senkim, nem is akarok nagyon keresgélni, mert olyan ez mint amikor a szemétdobon kutatnál aranyrög után. Lehet, hogy találsz, de egyrszt nagy meló, sok szaron kell átrágnod közben magad, másrészt meg minimális az esély rá, hogy megleled. Inkább kuhrvázok, az biztosabb örömforrás. A másik meg az , hogy kinek mi köze hozzá. Hazudj mindnek azt amit hallani akarnak, aztán lekopnak szépen. Mindig is útáltam az olyan embereket, akik bele akarnak ugatni más dolgába. Fõleg azokat a mázlista rohadtakat, akiknek minden gördülékenyen könnyedén menz, aztán húzzák a pofájukat, hogy másoknak nincs akkora fenenagy szerncséjük, csakis bennük lehet a hiba. Aha..persze... Pokolra minddel!
a kapcsolatos pasikat azért irritálja mert félnek hogy te ugye ált. szingli vagy és akik nem bíznak a nõjükben eléggé elképzelik hogy simán rámászhatsz a szingli pasik, akik veled ellentétben meg kétségbeesetten nõznek azért rettegnek mert félnek hogy mivel könnyen veszed a dolgokat és nem görcsölsz ezért a kiszemelt nõ beléd zúg éas hiába lesz hamar vége, nem fog már õvelük kezdeni mert utánad fog epekedni. a szingli pasik akik olyanok mint te - szerintem nem õk akik megszólnak a szingli komoly kapcsolatot hajtó nõk - komolytalannak, hûtlennek gondolnak azért idegesíti õket (nem tudnak egy életre behálózni :D) a szingli laza dolgot keresõ nõk - szerintem nem szólnak be a komoly kapcsolatban élõ nõk - szintén komolytalannak, szoknyapecérnek gondolnak magyarán: könnyû annak ítélkezni, meg másokra fújni aki egy biztos kapcsolatból fúj ki és mert neki sikerült, mert így akarta automatikusan úgy tartja hogy joga van leszólni mást, akinek vagy nem sikerül, vagy nem is akarja hogy sikerüljön. engem is lenéznek hogy sosincs komoly kapcsolatom de nem érdekel. túl sok nyûggel jár egy olyan. 22/L
egyátalán nem az! én 35éves koromig, nem akarok gyereket még véletlenül se!
Nem hiszem hogy ez baj lenne. Emberfüggõ ki, mikor akar megállapodni azért lehet fura egyeseknek mert a futó kalandok és a stabil kapcsolat hiány jelezhetnek leki gondokat ill azt hogy az illetõ képtelen alkalmazkodni. Ez nem törvényszerû, de elég gyakran így van. A fix kapcsolat meg többek között azért is jó mert a felek ált. rosszban is kitartanak, teszem azt kórház vagy betegség alkalmán, a plussz érzelmi, szexuális töltetrt most nem fejteném ki meg stabilabb jövõképet és célt is adhat. Ehhez persze gyakran kell kompromisszumokat kötnni le kell nyelni a büszkeséget és el kell viselni hogy akkor is te kérj bocsánatot amikor meg vagy gyõzõdve az igazadról. Van akinek ez nem éri meg vagy egyszerûen még nem találta meg a megfelelõ embert magamellé. A gyerek megint más kérdés arra viszont neked kell tudni mikor állsz készen ha egyáltalán akarsz valaha is.
ez igaz: "könnyû annak ítélkezni, meg másokra fújni aki egy biztos kapcsolatból fúj ki és mert neki sikerült, mert így akarta automatikusan úgy tartja hogy joga van leszólni mást, akinek vagy nem sikerül, vagy nem is akarja hogy sikerüljön. "
Inkább legyél egyedül, mint nem hozzád való emberrel. Ha te is így gondolod, nyugodtan hangoztasd is. Ha más nem is, azok legalább elgondolkoznak, akik [email protected] kapcsolatban vergõdnek és talán nem fognak többé beszólni. Az emberek mindig furán néztek azokra, akik nem az általános séma szerint élik az életüket. Ha 20 évesen nõsültél volna, akkor azzal lett volna a baj.
A kérdező hozzászólása: Ja és persze ezek akik barátnak vallják magukat szinte lenéznek h nincs még fix barátnõm és nincs még gyerek.
A kérdező hozzászólása: volt 2 komolyabb kapcsolatom, egyik 4 évig tartott 20-24 éves koromig. A másik 24-26 ig de vége lett egyéb okok miatt. És 2 éve ilyen életet élek és hát már 28 vagyok és hát miaz nem akarok családot meg házasságot meg asszonyt így egyedül fogok maradni....ilyenkor mondom h Azok a lányok akiket így megismerek õk is ilyenek akkor több 100 ember elvileg nem él normálisan?? Majd 1x biztos, ha majd megtalálom... Ja igen ezt az állítólagos barátok kollégák meg néhány rokon mondja.
" barátnak vallják magukat"---> ez a baj h csak vallják...csak mondják de igaz barát az ritka mint a fehér holló. Egy igazi barát nem csesztet ezzel hanem megpróbál inkább valahogy segíteni ötletet adni. És ez a rokonokra is igaz. pfffff rokonok....az egy más tészta :) Egyébként ezzel így nincs baj. az ember ha nem ismerkedik sosem találja meg azt aki mellett lesátorozna. És ahogy írtad te azért ismerkedsz. ÉS lehet h vagy még 30 randin meg ilyen éjszakán túlleszel míg végre megtalálod azt akit reggel nem engedsz el...
Ezt hívják társadalmi elvárásnak, ami a kis hazánkban igen erõsen benne van az emberekben. Ne foglalkozz velük. Vagy csak egy egyszerû "és?"-el válaszolj. Amúgy kik mondják?
Nem kötelezõ, sõt, én azt mondanám, hogy ha valaki tudja magáról, hogy képtelen megállapodni 1 nõ mellett, akkor ne is kösse le magát, mert annak a felesége és a késõbbi gyerekek isszák meg a levét. Persze ha ez így lenne, lehet kihalna az emberiség.
A kérdező hozzászólása: És ha nem akarok gyereket , de ettõl függetlenül szeretem õket de saját nem kéne akkor már rossz ember lennék?

Miért mondják egyesek, hogy akinek érettségije van az "végzettség nélküli" amikor olyan nehéz volt megcsinálni az érettségit, ráaádul az ad alapműveltséget és alapvető matematikai tudományos ismereteket?

Ez végzettség, mert nem olyan tudást soroltam fel, amivel alapból együtt születik az ember.

Legjobb válasz: Ausztriában 200ezer az nagyon kevééés! Külföldön élek, bár nem ott, de csak a lakásfenntartás(saját, nem albi) 250eFt-nak felel meg. Erre jön a kaja, ruházkodás, autó, meg úgy egyébként az élet. Tehát az én 650ezres fizetésem se számít olyan rettenetes soknak. Egyébként nekem könnyû volt az érettségi(szakközépben, nem sima gimnáziumban), sõt az államvizsga se nagy cucc, és nem vagyok Einstein se. Viszont, ha külföldön akarsz dolgozni, akkor legalább +1nyelvet tudnod kell, mondjuk angolt, és kezdheted tanulni a választott ország anyanyelvét is. Egyébként végzettség az érettségi, miért ne lenne az? Az, hogy mit érsz vele, más kérdés...

Ausztriában 200ezer az nagyon kevééés! Külföldön élek, bár nem ott, de csak a lakásfenntartás(saját, nem albi) 250eFt-nak felel meg. Erre jön a kaja, ruházkodás, autó, meg úgy egyébként az élet. Tehát az én 650ezres fizetésem se számít olyan rettenetes soknak. Egyébként nekem könnyû volt az érettségi(szakközépben, nem sima gimnáziumban), sõt az államvizsga se nagy cucc, és nem vagyok Einstein se. Viszont, ha külföldön akarsz dolgozni, akkor legalább +1nyelvet tudnod kell, mondjuk angolt, és kezdheted tanulni a választott ország anyanyelvét is. Egyébként végzettség az érettségi, miért ne lenne az? Az, hogy mit érsz vele, más kérdés...
Ki mondja azt, hogy végzettség nélküli? Az érettségi középfokú végzettségnek számít. Egyébként ha vki azt mondja, azért mondja, mert nem ér semmit. Ma már mindenhez alap az érettségi, anélkül szóba se állnak veled sehol kb. Az meg, hogy nehéz, elég vicces.
"És a végzettség nélkülit úgy értik az emberek, hogy szakma nélküli.. sztem." Szakközépiskolai érettségivel jár szakma. Gimnáziumival nem, de azok vannak kevesebben. Az érettségi középfokú végzettséggel egyenlõ. Aki szerint nem végzettség, az egy sznob.
Én is átlagos képességûnek tartom magam, és 5ös lett mind, kivéve a matekot. Az tényleg fura, ha neked éppen hogy meglett... Nem is ismerek olyan embert, akinek nem sikerült, max egy évfolyamtársamnak az matek írásbelije lett rossz és mehetett szóbelizni, de ennyi. Akkor veled van a gond. És nem azért nincs annyi embernek, mert buták, hanem mert régebben más rendszer volt, nem volt ennyire fontos. Sokaknak azért nincs, mert inkább szakmát tanultak. Ma már érettségi után szoktak szakmát tanulni. És a végzettség nélkülit úgy értik az emberek, hogy szakma nélküli.. sztem.
ja, átlagos képességûnek tartom magam, és 2 napot tanultam az érettségire. igaz, nem erre a mostani gyenguszra, hanem 22 éve, ami a mostani emelt szintnek felelt meg. A mostanira 1 nap elég lenne.
Hát, ha neked nehéz volt az érettségi, az elég gáz. Az érettségi amúgy középfokú végzettségnek számít, bár nem ér semmit a mai világban. Ez kellene, hogy legyen az alap. Ausztriában meg az átszámolva 200 x ezres fizetés az pont a minimálbér, minden hülye megkapja, ahogy itt is a minimálbért. Hogy az itt nem annyi, mint máshol, az más kérdés.. Az ország több, mint felének van érettségije, de ez mindegy is. akinek nincs annak nem biztos hogy azért, mert olyan baromi nehéz, hanem azért, mert még az alapokat sem volt hajlandó megtanulni.
Ausztriában lehet, mert ott akár annyi is lehet a minimálbér, de itthon meg 70-80-at(se)kapna.
ha annyit keres az ismerõsöd 8 általánossal, akkor lehet, hogy te a másfélszeresét keresnéd érettségivel.
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy te valami Einstein vagy de nekem éppenhogycsak sikerült, és ne mondd, hogy semmire se jutsz vele, mert ismerõsömnek csak 8 általánosa van azt mégis megkeresi a 230.000-ret Ausztriában!
A szakközépiskolaihoz se jár automatikusan szakma... Ez hülyeség! Max ha ott marad 1-2-3 évet és tanul vmi SZAKMÁT, de amúgy ugyanúgy 4-5 évig járnak oda, és szakközépiskolai érettségit kapnak, de szakma nélküli. Én tavaly érettségiztem (gimiben), és vannak ismerõseim, akik meg szakközépbe és innen tudom.

Egyes válaszolók miért olyan tapintatlanok, tolakodóak, kíváncsiak? Miért nem veszik észre magukat, hogy vannak dolgok amikhez az ég világon semmi közük?

Egyszer?en felmegy a pumpa, ha meglátok egy olyan választ, ami nem helyénvaló. Például, ha valaki ilyet kérdez: "Hogyan mondjam el a szeretteimnek, hogy halálos beteg vagyok? Vagy az el?z? kérdés: Párom elhunyt és valami szép idézetet szeretnék a koszorú szalagjára íratni. Ötletek?"

Legjobb válasz: mert az emberek kíváncsiak. Túlságosan is. Ezért megy olyan jól a bulváripar. Kimondatlanul is azt akarják látni, hogy másnak is van baja, esetleg másnak nagyobb baja van, mint neki, így ezzel "gyógyítja" magát. Sajnos, mi magyarok ilyenek vagyunk.

mert az emberek kíváncsiak. Túlságosan is. Ezért megy olyan jól a bulváripar. Kimondatlanul is azt akarják látni, hogy másnak is van baja, esetleg másnak nagyobb baja van, mint neki, így ezzel "gyógyítja" magát. Sajnos, mi magyarok ilyenek vagyunk.
Engem jobban zavarnak az elõítéletesek. "Valaki: Tegnap nem dolgoztam... Mire egy okoskodó: Ja, ja mert egy rohadt, lusta dög vagy mi?" Én az ilyeneken akadok fent. Beszólnak még akkor is, ha semmi okuk nincs rá, háttérinfót sem tudják... A kíváncsisággal nincs bajom, sokan kíváncsiak. Legfeljebb nem kell rá válaszolni. 15:13-as tökre egyetértek. Ha nekem is meghalna valakim, akkor nem írnék ki róla kérdést, nekem ez annál mélyebb és fájóbb dolog.
Én nem szoktam ilyenekre válaszolni, mert ahogy mondod, semmi közöm hozzá. Egyáltalán nekem eszembe se jutna ilyenekrõl ide kérdést írni. Ha valamelyik közeli hozzátartozón meghalna, eszembe nem jutna itt témázni róla, de még kedvem se kérdezni semmit. Bár én nem itt élem az életem....
Azért, mer alapszabály, hogy a kérdésed legyen konkrét!
Ez van. Mert többre kíváncsiak, mintha bármi közük is lenne hozzá. Valaki meg itt tölti le a dühét. Röviden ennyi :D
"amit máshol nem mertél, itt megkérdezheted" Nem is értem, miért csodálkozol. A fórumokban is alapjáraton ismeretlen a valódi személy, itt meg a legtöbben még a nikket se jelenítik meg. A kérdések hiteléhez lehetnek fenntartások :) 4 szemközt ezek a dolgok jóval rázósabbak. Biztos, hogy jópár kérdezõ kamuzik, talán a reakciókat szeretné látni, vagy valami mesterséges részvétet kapni, mittudomén :)
A kérdező hozzászólása: Érdeklõdni, törõdni, segíteni?! Na ne röhögtessetek már, ilyen szavakkal nem illik dobálózni. Ilyen jellegû kíváncsiság mögött kevés esetben van jó szándék. Amikor velem egy szörnyû tragédia történik, és ilyen fájdalom ér, mit tudnak nekem idegenek segíteni, amikor a családom se képes rá?!
A kérdező hozzászólása: Természetesen nem a részvét nyilvánításra gondoltam. Az természetes megnyilvánulás. Nekem nagyon fájna, ha ilyen dolgokkal faggatnának, ha ilyen helyzetben lennék. Bár nyilván én nem írnék ki ilyen jellegû kérdést sem. Én inkább magamba fordulnék, mint világgá kürtölném. Bár azt mondják segít.
És neked mi közöd hozzá, hogy más miért érdeklõdik??? Mellesleg semmi kivetnivalót nem találok abban, hogy valaki azt írja: "részvétem, ha nem veszed tolakodásnak! miben hunyt el?" A kérdezõ vagy válaszol vagy nem. Az már az õ döntése. Lehet épp jól fog neki esni, hogy valaki megkérdezi és ezzel úgy érzi törõdnek vele (akkor is ha itt idegenek válaszolnak). Nem tudhatod. Bennem akkor megy fel a pumpa, ha valaki képes olyan olyan dolgok miatt pattogni, amihez semmi köze.
Én biztos tapintatlanabbnak érezném az ilyen megnyilvánulást, mint ez a kérdés, mint azt, hogy valaki ismeretlenül is szeretne segíteni, vagy érdekli a sorsom, még akkor is, ha ezt konkrétan nem kérem.
A kérdező hozzászólása: Nem egy kérdést emeltem csak ki. Mivel mindet nem tudtam, választottam kettõt a sok közül, hogy érzékeltessem az indulatomat. Nem érzem magam tapintatlannak, hogy kiemeltem két olyan kérdést, ami már egyébként is nyilvános, mivel nem másítottam meg. Sajnálom, ha valakit megbántottam evvel. Csak annyira dühös leszek, az emberek ilyen megnyilvánulásaitól. Meg nem fordulna soha a fejemben, hogy ilyet kérdezzek valakitõl, aki ilyen helyzetben van.
Azért a kérdés néha sugall dolgokat. Pl. a kérdezõ konkrétan megosztotta, hogy elveszítette a párját. Ha nem akarna beszélni róla, akkor csak szép temetési idézetet kért volna, mindenféle kiegészítõ információ nélkül. Egyébként én is kiakadok néha a kíváncsiskodókon, de most én is megkérdeztem, mi történt a párjával, mert a halál az valahogy olyan ijesztõ, rémítõ, és csak szerettem, volna kifejezni együttérzésemet.
A kérdező hozzászólása: Értem én a segítõ szándékot. De aki rászánja magát ilyen kérdések kiírására, nem hiszem, hogy nagy segítség lenne neki az ilyen jellegû faggatózás. Ha el akarná mondani úgy kérdezné: Hogyan gyógyulhatnék meg? A kérdések nagy része konkrét, ezek információk nélkül is lehet rájuk válaszolni.
"biztos nincs rá gyógymód, hogy halt meg, hány éves volt, " ez szerintem annyira nem durva válasz. csak kíváncsiak amire nem kell válaszolni ha nem szeretnél..szerintem ennél sokkal bukóbbakat is írnak egyes válaszolók amiket poénnak szánnak de akkor is másnak rosszul esik..

Miért olyan nagy és visszataszító dolog egyeseknek az, hogy orvoshoz forduljanak?

Nem csak a családban (mamám), hanem máshol is ezt látom. Ha valami gond van, nem mennek orvoshoz, mert az orvos az biztos hülye. Gyógyszertárba se, mert minek. És képesek szenvedni hetekig, amikor segítséggel pár nap alatt kigyógyulnának. Mamám is ilyen. Már kényszeríteni kellett az orvoshoz, mert tényleg komoly baj lett volna, ha nem megy el. De máshol is ezt látom, szal nem családi gond. Ha valami gond van, akkor "minek menjek orvoshoz", "nem megyek, felesleges, majd elmúlik", "gyógyszertárba én nem égetem magam ilyennel". Most nem a nátháról beszélek, hanem más betegségekről, esetleg csípésekről, kiütésekről, stb. Miért esik egyeseknek ENNYIRE nehezére az, hogy erőt vegyen magán, és elmenjen az orvoshoz? Vagy legalább a gyógyszertárba? Miért hiszik azt sokan, hogy az orvos úgyis csak rosszat akar?

Legjobb válasz: Leírom, hogy én miért utálok. Mert hónapokra kapok idõpontot. Mert alig vesznek emberszámba. Mert gyûlölök sorban állni és hallgatni, hogy ki miért "haldoklik", iszonyú negatívan hat rám. Sorolhatnám még.....Persze, ha igazán beteg vagyok, elmegyek orvoshoz, ez nem kérdés, de kiver tõle a víz, az is biztos.

Èn pèldául azèrt nem járok orvoshoz, mert egyszerüen nem bírom elviselni a rendelös, kórházi lègkört. Persze, ha már tènyleg nagyobb bakj van (pl. egy idöbem szívfájdalmaim voltak), akkor elmegyek, na de nèhány kiütès miatt??? Nekem az a furcsa, hogy egyesek már akkor is orvoshoz futnak, ha szellentenek egyet
Leírom, hogy én miért utálok. Mert hónapokra kapok idõpontot. Mert alig vesznek emberszámba. Mert gyûlölök sorban állni és hallgatni, hogy ki miért "haldoklik", iszonyú negatívan hat rám. Sorolhatnám még.....Persze, ha igazán beteg vagyok, elmegyek orvoshoz, ez nem kérdés, de kiver tõle a víz, az is biztos.
Rossz hozzáállás, ennyi. Van, aki attól fél, hogy gyengének tûnik. Férfiaknál szokott elõfordulni, hogy úgy érzik, a sebezhetetlenségük csorbul. Nekem hál' istennek az egész családom normálisan jár orvoshoz, ha gond van. A férjem még a szûrõvizsgálatokra is rendszeresen eljár, akkor is, ha nincs baja. Mondjuk én vagyok annyira bef.sva a fogorvostól, hogy megvárom, amíg a falat kaparom...
Ki tartja a pszichológust a gyogyósok orvosának ? Fél Magyarország mentálisan beteg. Talán komolyabban kellene venni a tüneteket és nem csak a pszichéseket, mert megelõzni ezerszer könnyebb, mint feküdni a zsúfolt, alig felszerelt kórteremben ideges orvosokra és ápolókra bízva. Feküdtem 20 ágyas kórteremben, ahol 1-2 szerencsétlen beteg mindig a végét járta. Iszonyúan meg tudja viselni az embert, ha melletted valaki meghal. Azóta többet járok kontrollra, de továbbra is utálok.
Mert többek között ez is az ostoba, pökhendi magyar mentalitás részét képezi, hogy az orvos az csak hülye lehet és nem ért a tudományához. De ugyanez érvényes a pedagógusokhoz, jogászokhoz, alapvetõen az értelmiségi pályákhoz tanúsított hozzáállásra is.
mert idõsebb korban szeretik a homokbadugni a fejüket, inkább nem tudni róla, mert félek, hogy már nagyobb a baj.. ha nem tudok róla akkor nincs is baj ugyebár... amikor ezzel szembesíted õket, akkor még nekik áll feljebb..
A háziorvosnál sokat kell várni, ha 7.30 megyek a 8.00 rendelésre, akkor is 8.10-kor esik be a dr.nõ. Mire elrendezkedik, addigra 8.30 és így is vannak elõttem 3-an minimum. Egy beteg 15 perc. 9.30-kor jutok kb. sorra és akkor a város másik felébe sosem jutok ki dolgozni 10-re. És még vártam is 2 órát a semmiért. Én ezért nem megyek. 25N
A kérdező hozzászólása: Azt én is észrevettem, hogy sok idõsebb ember jobban hisz az Ezo TV-nek meg ilyeneknek, meg a rontás levevõnek.
A kérdező hozzászólása: Csípések alatt pl a kullancsot értem.
"Márpedig sok igazság van a negatív véleményekben is" Persze, mindenhol van igazság. Az igazság és a saját érdeküket elõremozdító dolgok megfelelõ tálalása egy roppant hatékonyan alkalmazható módszer. " A gyógyszeripar biznisz, ez teljesen egyértelmû. " Mint ahogyan minden az. De ugyanilyen alapon feltételezhetõ lenne, hogy az összes rendõrség az egész bolygón saját maga csinálja az összes bûntényt egytõl-egyig, hogy biztosítsák a fennmaradásukat. A valóság árnyaltabb. Vannak korrupt, hozzá nem értõ, slendrián, buta és a többi rendõrök. Vannak ahol az egész rendõrõrs ilyen. Van ahol az egész ország bûnüldözési hivatala. De attól még ez nem lesz igaz az egész világra. Na ez az analógia a gyógyszergyárakra is helytálló. Attól, hogy akadnak akik tényleg szeretnek kétes ügyletekbe bonyolódni, teljesen alaptalan feltételezni, hogy mindnek feltett szándéka kiirtani az egész emberiséget. Pláne bizonyíték nélkül. Az emberi tévedés mindenhol fennállhat. Manapság sokszor gyakrabban elõfordul mint kéne. De mivel a gyógyszerpiacon is - mint mindenhol - kemény verseny folyik, nem engedhetik meg a konkurencia elõretörését azzal, hogy egy rakat idiótát alkalmaznak akik lóhugyot árulnak az embereknek. Arról nem is beszélve, hogy tényleg egy rahedli szabványnak, ellenõrzésnek, eljárásnak, hivatali protokollnak meg még a jó ég tudja mi mindennek kell itt megfelelni. Persze a másik oldalnak is igaza van. Rengetegszer van az, hogy a hozzáállás nem megfelelõ, nem törõdnek a mellékhatások megfelelõ feltérképezésével és a többi. Elõfordul, hogy tényleg valami nagyon félremegy, ilyenkor keletkezik a botrány. Viszont - fõleg a szakmától fényévekre álló emberek szájából - azt hallani, hogy a gyógyszeripar a náci halálgyárak modern megfelelõje, egyszerûen ostobaság. Objektív, alapos, kritikus elemzés kell ide, nem pedig a bizonyítékok eltorzítása, saját szájíz szerint történõ értelmezése, hogy a legalább ugyanannyira kártékony szellemjósok, fényjárók, vízértudósok, homeopaták és a többik még több pénzt tudjanak legombolni az emberekrõl. [Ajánlott irodalom: a Bad Pharma c. könyv Ben Goldacre-tõl] "S nemcsak az átlagember, de több évtizede praktizáló orvosok is támadják a védõoltásokat, a szokványos orvosi gyakorlatot, ésatöbbi... " A védõoltásokat konteósok támadják hit alapon, vagy valaki akinek anyagi érdeke fûzõdik ehhez. Lehetnek kétségek, fenntartások, szakmai viták, de a legtöbb védõoltásellenes szervezet "érvei" viccnek is rosszak. A fentebb linkelt blogban pontosan ezt járja körül a szerzõ, érdemes elolvasni. Itt megint csak azzal lehet jönni, mint a gyógyszergyáraknál. Persze, vannak csúnya dolgok vakcinatémában is. De nagyon nem mindegy, hogy tényleges szakmai kételyeket fogalmaz meg az ember, vagy pusztán ostoba rémhíreket kelt, esetleg a saját átoklevevõ klinikáját reklámozza. [Ajánlott videó: http://www.youtube.com/watch?v=pNRSj5kJoYE&list=UUP2-QXaeJJ6.. "Bármilyen szakterületrõl is legyen szó, hihetetlenül kontár, nemtörõdöm példányokkal is találkozhatunk, akik olyanokat állítanak, amiket egy amatõr is joggal kiröhög" Teljesen egyetértek, tényleg sok ilyen van sajnos. "hanem bejön a képbe az ember, akinek lelke van, pszichoszomatikus panaszokat tud generálni és esetleg észreveszi, hogy az életének mely aspektusához köthetõ egészsége rosszabbodása... Itt már lehet, hogy többet tud az ember önmaga betegségérõl, mint az orvos, aki csak a tüneteket látja." Valóban, az ember tudattal és ebbõl kifolyólag érzelmekkel rendelkezõ élõlény, emiatt lehet, hogy nem fizikai panaszai vannak, de az már az õ felelõssége, hogy ne úgy csinálja, hogy elmegy egy valamilyen orvoshoz aztán várja a csodát, hanem szánjon idõt arra, hogy megismerje milyen területeken milyen szakemberek tevékenykedjenek és igyekezzen a megfelelõhöz elmenni.Mert ugye ha valaki autót akar venni az se a pékségbe tér be, nemde? Ha pedig az elsõ szakember nem ad rá választ, menjen el a következõhöz, és így tovább. A tüneti kezeléshez meg annyit, hogyha az orvos csak felír egy gyógyszert akkor az a baj. Ha meg továbbküldi kivizsgálásra, a legtöbben akkor is lusták elmenni.
A kérdező hozzászólása: Miért jobb az valakinek, hogy szenved inkább hetekig, csak nehogy orvoshoz kelljen menni vagy gyógyszertárba? És nem csak az idõsek körében van ilyen, hanem a fiatalabbaknál is.
A kérdező hozzászólása: Még jöhetnek a vélemények, tapasztalatok, esetek. Egyébként én elsõsorban az öregek között látom ezt, mint említettem, mamám is ilyen, de a faluban az öregek háromnegyede ehhez hasonló. Ismerem ott a háziorvost, és õ is értetlenkedik, pedig nem ártott sose senkinek, és senkit nem kezelt eddig félre.
#14: Márpedig sok igazság van a negatív véleményekben is. A gyógyszeripar biznisz, ez teljesen egyértelmû. Az orvosok szerintem többnyire nem akarnak rosszat, de az orvostudomány hozzáállása nem megfelelõ, részletekben nézik az embert, tüneti kezelést alkalmaznak, a beteget tárgynak tekintik... S nemcsak az átlagember, de több évtizede praktizáló orvosok is támadják a védõoltásokat, a szokványos orvosi gyakorlatot, ésatöbbi... Életem során elég sokszor rájöttem, hogy jó, ha a saját józan eszünk is nálunk van, amikor egy szakemberrel tárgyalunk. Bármilyen szakterületrõl is legyen szó, hihetetlenül kontár, nemtörõdöm példányokkal is találkozhatunk, akik olyanokat állítanak, amiket egy amatõr is joggal kiröhög. Orvosoknál ez valószínûleg ritkább, mivel ott tényleg hatalmas a tudáskülönbség, de ha nem pusztán szakmai a téma, hanem bejön a képbe az ember, akinek lelke van, pszichoszomatikus panaszokat tud generálni és esetleg észreveszi, hogy az életének mely aspektusához köthetõ egészsége rosszabbodása... Itt már lehet, hogy többet tud az ember önmaga betegségérõl, mint az orvos, aki csak a tüneteket látja.
En szerencsere nem. :) Pont ellenkezo tipus vagyok. Mindig figyelem a testem, van-e vmi valtozas. Amint eszreveszem es netkozelben vagyok, azonnal utananezek neten, h mi lehet az. Aztan elmegyek a dokihoz. Fontos, h tudjam, minden rendben. De a mi csaladunkban is van ilyen. :D
Ha én anyagilag megtehetném, biztosan lenne egy pszichológusom, akinek elmondhatnám az engem nyomasztó összes problémámat. Nem kellene benyelnem, kevesebb fizikai panaszom lenne, mert kiadnám magamból a gondokat, még ha csak szóban is. Ez ember nem terhelhet mindent a családtagjaira, meg nem is akar.
A kérdező hozzászólása: A másik véglet sem jó az igaz, hogy sok öreg hobbiból jár orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: Én nem tartom annak, de sok ember sajnos azt mondja, hogy a pszichológushoz, vagy pszichiáterhez a bolondok járnak....én ezzel nem értek egyet. Skandinávoknál pl sokan járnak munka után azért pszichológushoz, hogy beszélgessenek, problémákról, stb. Itthon sokan csípõbõl rávágják, h "nem õrültem meg", "nem vagyok bolond/gyogyós".
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy a gyógyszer nem olcsó, de én inkább szednék gyógyszert, és hamar letudom az egészet, mint hogy szenvedek hetekig, nem múlik el, utána meg már 2-szer drágább gyógyszer kell...
A kérdező hozzászólása: A háziorvosról beszélek többek közt, kórházban tudom, hogy sokat kell várni. De sokan még a háziorvosukhoz sem képesek elmenni. A pszichológust meg a gyogyósok orvosának tartják.
Mert nem az orvos - a kutyult tabletták- gyógyítanak, hanem a beléjük vert hited! Ha a háziorvos udvarába vezettél egy disznót, amit te saját magad etettél, neveltél, akkor már elég a hited, hogy meggyógyulj!Független attól, hogy milyen tablettát írt fel neked.

Miért költenek egyes csajok sok pénzt olyan dolgokra, amikbõl olcsón is vannak jók?

Mondjuk alapozóból, szempillaspirálból és parfümbõl megértem, h jobb a drága, de mondjuk szájfény?

Legjobb válasz: Mert lehet h az vált be nekik...olyat minek vegyen az ember,ami nem vált be neki,akármennyire is olcsó! Pl.én a hagyományos szappanokat utálom,nem vált be nekem inkább fizetek többet de olyanért amit házilag csinálnak,mivel az vált be! Hiába drága,nem érdekel!Sminkek is éppúgy ugyan ilyenek!Aki megteheti az olyat vásároljon amit bír a bõre

Mert lehet h az vált be nekik...olyat minek vegyen az ember, ami nem vált be neki, akármennyire is olcsó! Pl.én a hagyományos szappanokat utálom, nem vált be nekem inkább fizetek többet de olyanért amit házilag csinálnak, mivel az vált be! Hiába drága, nem érdekel!Sminkek is éppúgy ugyan ilyenek!Aki megteheti az olyat vásároljon amit bír a bõre
Én pont a szájfénnyel voltam így, hogy jó az olcsó is. Az Essence-bõl próbáltam többet, az XXXL izék egész jók, a Stay With Me ragacsos, a tubusos szörnyû. A Miss Sporty-tól egyet vettem, használhatatlan volt, a szám is összeragadt tõle szinte. A Lovely-tól is 1 volt meg, az nem volt rossz, de mint az Essence, gyakorlatilag színe az 0 volt, meg nem is volt tartós. Múltkor próbáltam a kezemen egy Max Factort, kb. 1000x pigmentáltabb volt, és olyan bársonyos érzetet adott, egyáltalán nem volt ragacsos. Inkább megveszem ezt (amint megyek a dm-be) 3x annyiért. Mondjuk a NYC-t nem próbáltam, annak még adok egy esélyt. Igazából tapasztalatom szerint az alapozót leszámítva mindenbõl lehet olcsót és jót kifogni, de én azt szoktam nézni, hogy egy rúzst is használok vagy 2 évig, akkor meg már olyat veszek, ami tényleg jó. És a drágább termékek között nagyobb rá az esély, hogy jó lesz. Úgy vettem észre, hogy nem éri meg az olcsókkal addig kísérletezni, amíg megtalálod a jót, mert ami elmegy a becsúszott és aztán el nem használt rossz termékekre, abból megveheted a drágábbat, ami valószínûleg jobb. Én mondjuk amit leginkább nem értek, hogy miért kell a többezreset megvenni belõle, az a tusfürdõ.

Miért olyan nehéz elhinni egyes embereknek hogy vannak családok akik tényleg mindent megpróbáltak, de a szülők nem kaptak munkát?

Bántanak azok a sorok, mondatok amikor a szüleimet szidják, hogy nem dolgoznak hanem egész nap itthon ülnek. Apukámnak el van törve a lába, egyébként buszsof?r volt, nem tud így dolgozni, anyukámat meg 56 évesen egy boltba sem veszik fel eladónak.

Legjobb válasz: Elsö kérésem, hogy az ország melyik részén laktok? Mert azzal tisztában vagyok hogy vannak részek ahol még szakemberek sem kapnak szinte semmilyen melót, nem hogy képzetlenek. Viszont elötted ott az élet, ha betegséged miatt fizikai munkát nem tudsz végezni, akkor keress nem fizikait, pl szórólap osztogatás, újsághordás. Aztán pedig tanulj olyat ami nem fizikai munka. Az életem során két mozgássérült kollégám is volt. az egyiknek izomsorvadása volt, igazából pár évig fog élni csak, mert az izmai szép lassan felmondják a szolgálatot, mindennap jött dolgozni, segítettünk neki a tolószékben, mert még az is nehezen tekerte, de a munkáját 100%-osan elvégezte ö férfi. Aztán egy nö aki kb 40-50 között lehet cípöficamos, de az irodában ö a személyügyisek vezetöje, és nagyon jó vele együtt dolgozni. Szóval ne add fel nem élhetsz egy rokkantnyugdíjas életet, azért mert ezt láttad a szüleditöl, rengeteg megoldás van nagyon beteg embereknek is. Ha az ország olyan felén élsz ahol nehéz a megélhetés, akkor ha elvégezted a sulit indulj az ország arra a felére ahol éppen munkát találsz.

Elsö kérésem, hogy az ország melyik részén laktok? Mert azzal tisztában vagyok hogy vannak részek ahol még szakemberek sem kapnak szinte semmilyen melót, nem hogy képzetlenek. Viszont elötted ott az élet, ha betegséged miatt fizikai munkát nem tudsz végezni, akkor keress nem fizikait, pl szórólap osztogatás, újsághordás. Aztán pedig tanulj olyat ami nem fizikai munka. Az életem során két mozgássérült kollégám is volt. az egyiknek izomsorvadása volt, igazából pár évig fog élni csak, mert az izmai szép lassan felmondják a szolgálatot, mindennap jött dolgozni, segítettünk neki a tolószékben, mert még az is nehezen tekerte, de a munkáját 100%-osan elvégezte ö férfi. Aztán egy nö aki kb 40-50 között lehet cípöficamos, de az irodában ö a személyügyisek vezetöje, és nagyon jó vele együtt dolgozni. Szóval ne add fel nem élhetsz egy rokkantnyugdíjas életet, azért mert ezt láttad a szüleditöl, rengeteg megoldás van nagyon beteg embereknek is. Ha az ország olyan felén élsz ahol nehéz a megélhetés, akkor ha elvégezted a sulit indulj az ország arra a felére ahol éppen munkát találsz.
A kérdező hozzászólása: Nem a betegség a lényeg, gyógyíthatatlan de nem halálos. Dél-magyaroszági vagyok. Hiába tanulok, informatikát meg nyelveket (2 nyelven "beszélek"), egyszerûen ha valahova beadom az önéletrajzom, és személyes találkozót kérnek, már a kézfogásnál kiderül, hogy valami nincs rendben. Itt persze rákérdeznek, én elmondom, és azt mondják, köszönjük, majd értesítjük. Ami persze soha nem történik meg.
Szia! Ugyan nem irtad mi a problénád (betegséged), éazt sem tudom merre laksz, mertha a fõvárosban, akkor elég sok diákmunka közül válogathatsz ami nem éppen fizikai munka. Legyen az adminisztratív, vagy szellemi munka, végsõ esetben szórolapozás, kérdõívezés. És ne csüggedj érettségi után elmehetnél olyan okj-s képzésre amit az álllam támogat (ha van interneted könnyen utánanézhetsz, van egy csomó lehetõség), és akkor nyugodtan végezhetnél ulõ, irodai vagy valamilyen adminisztrativ munkát.
A kérdező hozzászólása: Webprogramozónak fogok tanulni érettségi után.
Ne foglalkozz olyan emberekkel, akiknek más dolguk sincs, csak rosszat mondani másokról, ebben az esetben a szüleidrõl. Nagyon nehéz munkát találni. Azt a boltvezetõt szívesen Föld körüli pályára állítanám egy farba rúgással. Szégyen. :( Te viszont semmiképpen ne csüggedj, és fõleg ne add fel elõre! Az elõttem hozzászólók már sok lehetõséget említettek, biztos, hogy találsz olyan kiegészítõ képzést, ami tetszeni is fog, és munkát is ad. :)
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem olyan toleránsak az emberek, hogy elfogadják, hogy csak fél kézzel tudok dolgokat csinálni. Persze gyorsabban gépelek le egy 1 oldalas szöveget mint bárki más 2 kézzel. De ez kevés. :(
Nagyon sajnállak, hogy ilyen a helyzeted ez szomorú:( Én is ismerek olyan embereket akiknek könnyebb azt mondani a másikra, hogy büdös neki a munka holott meg szegény embert egyszerûen nem veszik fel sehova pedig van rendes végzettsége. Amúgy én is Web programozónak fogok tanulni szeptembertõl. Remélem jobbra fordul a helyzeted! B.
A kérdező hozzászólása: B! Ha esetleg késõbb gondom lenne, megkereshetlek? (Az itteni címedre írnék).
Szia megint! Persze írjál nyugodtan, ha van MSNed akkor ott is beszélhetünk. B.

Nõk! Az eljegyzés téma nálatok miért olyan fontos? Egyesek miért képesek miatta borítani a kapcsolatot?

3 éve vagyunk együtt a barátnõmmel.Én 24 õ 23 éves.Én dolgozok õ meg egyetemre jár.

Legjobb válasz: Ez a más majd megkéri a kezem duma kicsit durva. Jól elbeszélgetnék a fejével.

Ez a más majd megkéri a kezem duma kicsit durva. Jól elbeszélgetnék a fejével.
10nél a pont :)
A kérdező hozzászólása: 9. Pedig van.A sok fiatal 20 év körüli ezt csinálja.Aztán jön a koppanás, hogy mégse illünk össze vagy még nem éltem ki magam...
Eljegyzés 1-2 év után? Én ilyenrõl még soha a büdös életbe nem hallottam.
Pedig tény, hogy más már megkérte volna. 1-2 év után már simán eljegyzik egymást a párok.
A kérdező hozzászólása: Jah.Csak, hogy nekem korai.Ez van.Egy kapcsolatban megérti a másik fél! A mondata, hogy " más már megkérte volna a kezem" duma verte ki a biztosítékot!
Ahogy én látom, te vagy az, aki durván elküldte, egy teljesen természetes vágy kinyilvánítsa után. Én el is mennék, ne aggódj! 1) a kapcsolat fejlõdjön! Együtt éltek, (lehet) ezen a szinten már mindent megéltetek, amit meg lehet, ha nem haladtok tovább, könnyen a kapcsolat végét jelentheti. Ez persze nem mindenkinél van így, de sokszor az jelenti a kapcsolat végét, hogy ebben a hierarchiában megrekednek a párok, még ha jól is mûködhetett volna minden. 2) Fontos, hogy az ember, akivel vagyok, kijelentse ember és törvény elõtt, hogy (még ha nem is sikerül egy életre) velem szándékozik leélni az életét. Ha ez nem történik meg, akkor csak "lebegünk" a semmiben, együtt éltek, szétköltözni csak egy délután, és nem történik semmi. Egyenlõre korán van egy gyerekhez, nem is akar a feleséged lenni, csak azt, hogy érezze: hajlandó vagy néhány éven belül elvenni õt. Mindig elgondolkodom, hogy látom-e magam az aktuális pasival 5 év múlva, és számíthatok-e rá, hogy õ is. EZÉRT kell az eljegyzés.
"semmivel sem több, mint az együttélés, semmiféle jogi háttere nincs." Hát akkor pláne el kell jegyezni, hiszen ha annyira semmi miért félnek tõle? Semmi jogi háttere? Az eljegyzés és a házasság esetleges megromlása sokkal nagyobb probléma mint egy együttélés felszámolása! A fiatalurak félnek a felelõsségtõl és az elkötelezõdéstõl! Ha baj van egyszerûbb lelépni! Szóval semmi jelentõsége..oké! Ha nem oszt szoroz, hogy igyak-e egy teát vagy sem akkor iszok egyet végül is mindegy de ha félek tõle mint ördög a tömjénytõl az már jelent valamit! Kifogás az van! :-) Tettek meg sehol! Ja férfi vagyok és házasságpárti, ha nem jött volna hozzám feleségül életem értelme nem is kezdtem volna vele, mert vagy komolyan csináljuk vagy sehogy! Nekem nem látszat barátnõ kell hanem komoly házasság..család és gyerekek! Az élettársi kapcsolat a gyávák menedéke! Nyitva a kiskapu ha menekülni kell! Szánalom!
mert ez egy komolyabb lépés afelé, hogy elkötelezõdsz iránta, és tényleg komolyabban is gondolod vele.
Mert egy csomó nö olyan hülye, hogy azt hiszi, az eljegyzés jelent valamit. Pedig nem, semmivel sem több, mint az együttélés, semmiféle jogi háttere nincs.
Szerintem lényeges kérdés a pár életkora. 23-24 évesen szerintem korai, fõleg ha még az egyik félnek nincs jövedelme. 30 körül/túl 2-3 év alatt illik tudni eldönteni, hogy komolyan gondolod-e, és ha nem, akkor ne rabold tovább a másik idejét. Ha ennyi idõ után sem vagy biztos abban, hogy el akarod kötelezni magad, akkor az nemet jelent. Szerintem pont az a baj, hogy ezt kevés nõ látja be, és hitegetik magukat évekig egy kilátástalan, sehova nem tartó kapcsolatban, majd 35 évesen arra ébrednek, hogy lassan kifutnak az idõbõl, miközben fõznek, mosnak, takarítanak egy pasira, akinek ez nagyon kényelmes. Meg lehet érteni szerintem, hogy ez hülyeség. De... ti még nagyon fiatalok vagytok. Ha a barátnõd menni akar, hadd menjen.

Miert olyan nehez a felkeles? Minden egyes reggel van olyan hogy keltenek (4 ebresztore se kelek fel mindig kinyomhatom oket de nem emlekszem semmire)

Es miutan felkeltenek van hogy mar kommunikalok de nem kepes joideiv bekapcsolni az agyam sokszor arra sem emlekszem h mar eseeg lementem a konyhaba aztan vissza az agyba, igaz ezek 4-5 oras alvasok utan tortenik, de ez akkor sem normalis..

Legjobb válasz: Bocsi, de 4-5 órás alvás után igazából normális :) Velem is ez volt. Most már azért alszom 6-7 órát, ha lehet. Ez sokat segít. Az óralenyomással kapcsolatban a legjobb, ha az órát elteszed kéztávolságból. Azért, hogy az ágyból ne érd el. Így fel kell, hogy kelj ahhoz hogy le tudd nyomni. Ha már felkeltél akkor viszont ne feküdj már vissza.

Bocsi, de 4-5 órás alvás után igazából normális :) Velem is ez volt. Most már azért alszom 6-7 órát, ha lehet. Ez sokat segít. Az óralenyomással kapcsolatban a legjobb, ha az órát elteszed kéztávolságból. Azért, hogy az ágyból ne érd el. Így fel kell, hogy kelj ahhoz hogy le tudd nyomni. Ha már felkeltél akkor viszont ne feküdj már vissza.
A kérdező hozzászólása: a szoba legelérhetetlenebb sarkaiba teszem és mikor már a szüleim keltenek ott van az ágyamban az összes telefon és nem emlékszem hogy felálltam és kinyomtam õket. tehát mivel nem a tudatos énem van fölényben mikor lenyomom õket így nem tudok hatni magamra hogy ne feküdjek vissza.. :D de köszi a választ!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!