Találatok a következő kifejezésre: Miért olyan a hazánk utálata és (1 db)

Miért olyan divatos a hazánk utálata és fikázása?

A fiatalok körében rengeteg népszer? együttes mind csak ócsárolja Magyarországot, ahelyett, hogy táplálná bennük a hazaszeretetet, vagy a kitartást... Miért?

Legjobb válasz: Ez nem divat, sajnos mindig benne volt a magyar természetben: állandó panaszkodás, széthúzás, egymás és az ország szidása nagyon-nagyon régen benne van a levegõben. Most olvastam Cartledge: Megmaradni c. könyvét, amelyben a magyar történelmet taglalja egy, a magyar ügyeket pártatlanul nézõ angol szemével. Ebben olvasható egy idézet V. Károly császár magyarországi követének jelentésébõl, mely így hangzik: "Azt hallottuk, hogy ha a magyarok egységesek lennének, az ország gazdagsága lehetõvé tenné, hogy megvédjék azt bármilyen ellenségtõl. De a magyarok a világon a legrosszabb fajta, mindenki csak a maga hasznát nézi, és ha teheti, a köztulajdon zsírján hízik. Nem becsüli a többi országot. Bár úgy mulatoznak együtt, mintha mind testvérek volnának, alattomban azonban egymásra acsarkodnak. Nincs olyan nehéz ügy, amit ne lehetne megnyerni két vagy három ember megvesztegetésével. Önteltek, büszkék, nem képesek sem parancsolni, sem engedelmeskedni, de nem fogadnak el tanácsokat. Csak keveset dolgoznak, mivel az idejüket mulatozással és intrikákkal töltik." Eddig az idézet. Tegyük a kezünket a szívünkre: nem igaz ma is ez a majdnem 500 éve keletkezett jelentés? Na, akik ezt felismerik, és tennének ellene, azok jutnak el addig, hogy utálják az országot.

Sajnos az, hogy elterjedt ez az "utáljuk Magyarországot" hullám, ami a politikának, médiának és az emberek többségének köszönhetõ egyebek közt. Hazánkban már semmi jót nem lehet hallani. És ez így van. A tévében csak a magyarok hibái, bûnözõk, utcai szemét. Ha kimész az utcára tucatnyi káromkodó, Gyurcsányt szidó ember vesz körül. /És igazából én sem rajongok Magyarországért. Már csak viszonyítás miatt is. Nem mondom, hogy a világ legrosszabb helye, mert nem az. De nem a szivem csücske. Én is 1-2 év múlva megyek külföldre./ Szerintem inkább a jobb dolgokat kéne kihangsúlyozni. De ugye ez csak szerintem.
Itt a kérdésre kellen válaszolni, a kérdezõ sem férgek jelentkezését várta. Csak úgy az elõttem szólónak.
Ez nem divat, sajnos mindig benne volt a magyar természetben: állandó panaszkodás, széthúzás, egymás és az ország szidása nagyon-nagyon régen benne van a levegõben. Most olvastam Cartledge: Megmaradni c. könyvét, amelyben a magyar történelmet taglalja egy, a magyar ügyeket pártatlanul nézõ angol szemével. Ebben olvasható egy idézet V. Károly császár magyarországi követének jelentésébõl, mely így hangzik: "Azt hallottuk, hogy ha a magyarok egységesek lennének, az ország gazdagsága lehetõvé tenné, hogy megvédjék azt bármilyen ellenségtõl. De a magyarok a világon a legrosszabb fajta, mindenki csak a maga hasznát nézi, és ha teheti, a köztulajdon zsírján hízik. Nem becsüli a többi országot. Bár úgy mulatoznak együtt, mintha mind testvérek volnának, alattomban azonban egymásra acsarkodnak. Nincs olyan nehéz ügy, amit ne lehetne megnyerni két vagy három ember megvesztegetésével. Önteltek, büszkék, nem képesek sem parancsolni, sem engedelmeskedni, de nem fogadnak el tanácsokat. Csak keveset dolgoznak, mivel az idejüket mulatozással és intrikákkal töltik." Eddig az idézet. Tegyük a kezünket a szívünkre: nem igaz ma is ez a majdnem 500 éve keletkezett jelentés? Na, akik ezt felismerik, és tennének ellene, azok jutnak el addig, hogy utálják az országot.
hát, én nem nézek tévét, nem hallgatok ilyen együtteseket (amúg errõl még nem hallottam dalt, csak az ellenkezõjérõl), 16 éves vagyok, jó, nem szoktam gyakran fikázni az országot, de nem szeretem. Valószínûleg az lehet a baj, hogy kiskoromtól kezdve folyton utazom, és rájöttem már rég, hogy ennél sokkal szebb meg jobb helyek vannak... nem is beszélve azoknak az embereknek a példamutató magatartásáról, akik "szeretik" Mo-t... tudom, hogy nagyon fogok hiányozni, de én húzok innen el, amint lehet...:P és nem gyurcsány miatt... nem szereek itt élni és pont.
A kulcs a gyerekekben van, az oktatásban.Ehhez kellenének még olyan embere, mint a kérdés feltevõje és egykét értelmes válaszadó.Ha kicsiben kezdjük az is jó.
Ezek a problémák nemcsak Magyarországra érvényesek hanem a szomszéd országokra is.Lehet, hogy nem adtok igazat, de én az iskolaugy megrefolmálásában látom a probléma megoldását. Nagyobb hagsulyt fektetni a fiataok nevelésére, nem csak az a fontos, hogy tudást sajátítsanak el az iskolában. Sajnos vannak olyan csaladok ( meg mindig nagyon sokan) ahol a szulok csak azzal torodnek, hogy biztosítani tudják a midennapi szuksegletét a családnak és a gyerekeket az utca neveli.Nem lát jo példat otthon sem, az utcan meg kulonosen nem. Ezt a nevelesi hianyossagot kellene kitolteni az iskolának. De a médiának is nagy szerepe lehetne ebben, ha tobbet foglalkozna a fiatalok nevelésével és kevesebb olyan musort sugározna, ahol a csalás a gyikossag es az eroszakosság stb. tolti ki a musorok nagy részét. Most már nyugdíjas vagyok, da amikor még aktivan tanitottam, sokat foglalkoztam tanitason kivul is a gyerekekkel, meg is latszott az eredménye.Akkoriban nem fordulhatott elo, hogy egy diák megtámadja a pedagogusát, vagy akár tiszteletlenul viselkedik vele szemben.Ma csak ámulok, mi mindent megengednek maguknak a mai gyerekek, diákok, s ami még ennel is rosszabb, sokszor a szulok a neveletlen gyerekuk pártjára állnak. Ezen kellene valtoztatni! Jolnevelt, inteligens es magabiztos embereket kellene az iskolának kibocsájtania a szárnyai alol, akkor jobban tudnának az életben érvényesulni, talán akkor megszunne a "mindig panaszkodo magyarok szindromája", de ahhoz, hogy valaki sikeres lehessn, bele kell nevelni az onbizalmat a magabiztosságot, akkor konnyebb a sikert elerni! (A sikeres embernek nincs oka panaszkodni) Kotelezové tenném minden pedagogus számára, hogy vegezze el az AGYKONTROLL tanfolyamot, sajat tapasztalatbol tudom, nekem mennyit segített és meg mindig segít.
ha megfigyeled a médiát, 95%-ban csak rossz híreket nyomat, alternatívaként pedig a színvonalon aluli szemetet az emberek folyamatosan sokkolva vannak, hogy milyen szarkupac az ország kevés a közös társadalmi érték a nép lemond a döntéshozásról és a pártpolitika kezébe adja a hatalmat ahelyett, hogy a civil társadalmat erõsítené és azon keresztül tenné élhetõvé az országot kevés olyan egyesületet tudok, akik Magyarország (vagy bármi egyéb építõ eszme MELLETT állnának - és sok olyat, akik valakik ELLEN vannak szerintem elõször a korrupciót kellene nagyságrendekkel lecsökkenteni
A kérdező hozzászólása: Bocs... elírtam a kérdést. hazûnk = hazánk
Hát szerintem az utsó hozzászóló vagy nem magyar érzelmû, vagy nagyon elkeseredett, de igy nem lehet hozzáálni, szerintem lehet változtatni...és kell is. Akit érdekel még és van benne valami és erõt akar meriteni olvassa ezt: http://jobbik.hu/ vagy ezt: http://www.kuruc.info . Vagy egyszerûen utazzon el Erdélybe (lehetõleg úgy hogy beszélgessen vagy vendésgségben legyen magyar, illetve székely-magyar embereknél, és akkor talán látja h van értelme és meritsen erõt. Szebb napot
Ja és nem azt kell hallgatni ami a VIVA-n megy, hanem pl Kárpátiát :)
Azt mondod szarkupac MOST?! Mindig is az volt ember! Különben egy ország intelligenciáját mutatja hogy mennyire kell elnyomni ahhoz hogy félig meddig mûködõképes legyen. Na ezzel a néhai jugoszlávia szintje alatt vagyunk kilométerekkel. Pontosan arról van szó hogy ezt a csökött népséget egy kõkemény diktatúra tudja csak kézben tartani, ahol a diktátor épelméjû! Ha nem majd az mekkora show lesz mikor kimenekülök innen aztán visszajövök mint elnyomó, mert ugye magyar csak kint lehet próféta itt meg a zsákmányoláshoz a nyelvismeretem már meg van.
Nem gondolom, hogy divat lenne. Ahogy én látom ehhez nem kell semmilyen divat, az emberek maguktól utáják az országot, de leginkább az itt élõ embereket. Kifejtem bõvebben: Azt tudni kell, hogy az irigységet, és a panaszkodást nyugodtan hungarikumnak lehet levédetni, mert eme két szép szokást mesteri módon ûzzük. Az utálat egyik kiváltó oka lehet az elsõ, azaz az irigység, hiszen a magyar egy olyan fajta, aki ha a szomszédnál 10Ft-al többet lát mint ami neki van akkor már felrobban az irigységtõl, és mindent megtesz, hogy neki is annyi legyen. Ennek módszere többnyire nem az, hogy akkor õ is megpróbál 10Ft-al többet keresni, hanem az, hogy minden eszközzel megpróbálja azt a 10FT-ot a szomszédtól elvenni. (az APEH-hez feljelentették 26 éves barátnõmet, mondván biztos lop-csal, mert ennyi idõsen lakása, és kocsija van, ami mellesleg egy szutyok Suzuki részletre, és egy nem túl drága lakás, szintén hitelre). Ebbõl adódik, hogy az ország nagy része utálja egymást, hiszen valakinek mindig több van mint nekem, és akkor az tuti lopta. A másik lényeges dolog (és ezért most a nagy hazaszeretõ turbómagyarok biztos utálni fognak), hogy jelenleg ez az ország egy szarkupac. Igen, vannak szép természeti értékeink, de hacsak nem akarunk visszamenni az õskorba, akkor élhetetlen. A magyaroknak elemi szükségük, hogy legyen egy elnyomó hatalom, aki megmondja mit csináljanak, mert ha van egy ilyen akkor arra rá lehet fogni, hogy azért szar, mert az oroszok/németek, vagy most éppen a zsidók elnyomnak minket. Aztán ezzel leplezhetjük is saját bénaságunkat, nincs rajtunk a teher, hogy valamit csinálni kéne. A köztársaság egyszerûen nem mûködik Magyarországon. Ide tényleg királyság kell, egy kemény, de okos királlyal, aki megmondja, hogy ezt csináld, vagy megdöglesz. Amíg a magyar emberek többsége nem érti meg, hogy mindenkinek magáról kell gondoskodni, és nem az államtól várni a sült galambot, addig szarkupac is marad ez az ország. A legnagyobb probléma, hogy ezt az állapotot nagyon élvezik a jelenlegi pártok, valamint pátyolgatják, és tömik az IQ0 cigányokat, hiszen az õ szavazatuk ugyanannyit ér, mint egy több diplomás professzornak, de a prof nem dõl be minden hazugságnak. Így lehet irányítani a népet, és tömni a zsebünket állami pénzekkel. Jelenleg van Magyarországon két párt, az egyik szar, a másik fos, e kettõ közül lehet választani, mert ha bárki más be akar törni azt rövid úton kicsinálják. Amíg bármelyik pártnak meglesz annyi birkája (követõje) aki be tudja õket szavazni, addig a politikában se lesz változás. Szóval én perpill reménytelennek látok bármilyen javulást, és bár jól élek, bõven az átlag felett keresek (jelentsen fel valaki az APEH-nél), mégis sokszor gondolkodom rajta, hogy megfogadom Feri bátyánk tanácsát, és elhúzok innen. Pedig van bennem hazaszeretet, de ez kizárólag az országnak szól, nem az itt elõ embereknek (tisztelet a kivételnek).
Nyugodjatok meg, teljesen felesleges mindenféle erõlködés, ez a hely menthetetlen és meg is érdemli amibe döntötte saját magát. Épeszû ember különben sem pazarolja az energiáját és vagyonát hogy egy ilyen utolsó csõcseléket húzzon ki a szarból, ha belegondoltok aki megpróbálta a történelem folyamán annak mind beletört a bicskája csak hülyét csinált magából és a végén a sok barom elmebetegnek bélyegezte(pl Széchenyi) vagy szimplán elmenekült egy arra méltó helyre. (az Aradi túlélõk)
Elõzõ válaszoló vagyok - és szerintem igenis van mit tenni, meg lehet menteni, csak ehhez tényleg össze kell szedni magunkat. Politikát megint csak teljesen zárójelbe tenném, ehelyett elsõsorban arról írok, amit mi, egyszerû emberek tehetünk: 1.) Neveljük rá magunkat a környezetünkre való odafigyelésre, és gondolkodásmódban, hozzáállásban is álljunk át "tisztára" - hogy ne csak az legyen automatikus, hogy mi magunk mindig csakis a szemetesbe vagy még inkább szelektív hulladékgyûjtõbe dobjuk a szemetet, de az is, hogy másokra is rászólunk, ha szemetelnek, és hogy ugyan figyeljenek már oda. Lehet, elsõre nem nyilvánvaló, hogy ennek mi köze a hazaszeretethez, de tessék csak belegondolni: a szeretet egyik aspektusa a törõdés és a gondoskodás is. Törõdjünk hát az országgal is, tartsuk tisztán és szépen, mert egyrészt a lelkivilágunkra is végtelenül jó hatással van, másrészt meg már csak ettõl az egy apróságtól is sokkal szebbnek és szerethetõbbnek tûnik az egész - és máris inkább hasonlít majd tényleg egy igazi büszke, fejlett országra, semmint mondjuk a Balkán leglezüllöttebb, legmocskosabb vidékeire. 2.) Hasonlóképp neveljük rá magunkat arra, és vegyük fel a megfelelõ gondolkodásmódot ahhoz, hogy megértsük és tiszteljük egymást, tudjunk békésen, nyugodtan és higgadtan beszélni egymással, mert csak ez visz elõre. Ahol folyamatosan békétlenkednek a népek, ott mindig csak viszály van, és súlyosan akadozik a fejlõdés. Ennek elsõ lépése lehetne például az, hogy ha bárkivel bármi bajunk van, akkor nem elküldjük rögtön az anyjába, hanem megtudakoljuk, hogy mégis miért olyan, amilyen, neki mi a baja, aztán közösen találjunk olyan megoldást, amivel mindketten jól járunk. Említette valaki fentebb (bár lehet, hogy egyesek már lehurrogták, és kattintani kell, hogy látni lehessen) a Megmaradni c. könyvet; nos, a passzus, amit onnan beidézett, nagyon helytálló ma is, sajnos, és ez az egyik legfõbb cél, ha elõre akarunk lépni, hogy ezt a mentalitásunkat egy az egyben lecseréljük egy ténylegesen és igazán összefogó, megértõ közösségi szellemre. 3.) Szintén rá kell állni arra is, hogy ha valami gondot észlelünk, akkor elõször és mindenekelõtt azt nézzük mindig, NAGYON ALAPOSAN, hogy _mi_ magunk hogyan és miként vagyunk felelõsek ezért, és mit tehetünk ellene, és csak ha itt nem találunk ABSZOLÚT SEMMIT, akkor nézzük azt is, hogy mások mennyiben lehetnek hibásak, és õk mit tehetnének. De elõször is mindenek elõtt mindig önmagunkba nézzünk, a saját portánk elõtt sepergessünk, a bûnbak fogalmát pedig egy az egyben húzzuk le a vécén végleg. 4.) "Másokkal" (nemzetiségiek, külföldiek, más vallásúak, stb.) mindig egyéni elbírálás szerint viselkedni, nem pedig prekoncepciók alapján. Találkoztam én már végtelenül mûvelt, intelligens, kedves, figyelmes, udvarias és tiszta cigányokkal is - akkor hát õket konkrétan miért ítélném el? Épp ellenkezõleg, nagyra becsülöm õket. Viszont találkoztam koszos, büdös, bunkó "hungaristával" is... nyilván nem kell ecsetelnem, mit gondolok róla. Szóval húzzuk le a vécén az elõítéleteket is, és ehelyett azt nézzük mindig, hogy konkrétan ez és az _ember_ személy szerint milyen, mit tett eddig, és mit tervez ezután, nem pedig azt, hogy miféle. Emlékezzünk csak az István, a király-ból Koppány szavaira: "Nem kérdem én, apád hol szült világra, / nem kérdem én, anyád ki volt / csak annyit kérdezek, a válaszra várva / rabok legyünk, vagy szabadok" Mindenkit, aki hajlandó rendesen, szabályosan játszani, azt vegyük is be a játékba, mert mi is csak gyarapodunk általuk. 5.) Intelligencia - ez legyen a kulcsszó. Olvassunk, tanuljunk, mûvelõdjünk, fejlõdjünk, utazzunk, ismerkedjünk, tudjunk meg minél többet nem csak önmagunkról, de a világról és másokról is, mert minél szélesebb a látókörünk, és minél több a viszonyítási alapunk, annál pontosabban tudunk képet alkotni a saját helyzetünkrõl is, és annál több lehetõséget ismerhetünk fel az elõrejutásra is. Fogadjuk el, hogy lehetnek dolgok, amiben mások jobbak nálunk, tanuljunk tõlük, és váljunk mi is olyan jókká, vagy még jobbakká, mint õk. Ne arra verjük a mellünket, hogy "Mert mi vagyunk a magyarok!", hanem arra, hogy "Mert mi, a magyarok, elértük ezt is, meg ezt is, megcsináltuk ezt is, meg ezt is, és megvalósítottuk ezt is, meg ezt is" - és itt nem évtizedekkel vagy évszázadokkal ezelõtti eredményekkel, hanem legfeljebb egynéhány éviekkel, de még inkább és leginkább jelenbeliekkel, és a jövõre tervezettekkel. Szép dolog a múlt, és kell is ismerni, lehet is rá alapozni, de nem szabad benne leragadni: elõre kell nézni, haladni és a fejlõdni; csak így juthatunk egyrõl a kettõre. (Ennek megfelelõen kell kezelni a magyar múlt nagy kérdéseit is: ilyen szempontból édesmindegy, hogy finnugorok vagyunk-e vagy sumérok, az Urál felõl jöttünk, vagy mindig is itt voltunk, mi tanultunk-e másoktól, vagy õk tõlünk, mert mindez ma _SEMMIT_ nem számít, ma az számít, hogy _MA_ mi van, ezt kell figyelembe venni, ezen kell dolgozni, ezt kell fejleszteni; ha pl. a sumér-magyar eredet hirdetõinek lenne igazuk, akkor _MA_ olyannyira méltatlanok vagyunk e nagyszerû feltételezett õsökhöz, amennyire csak lehet, és nagyon sokat kell fejlõdnünk és kulturálódnunk minden téren, hogy méltóak lehessünk hozzájuk - ha pedig valóban finnugorok, akkor még a finnekhez és az észtekhez képest is bõven van hova felnõnünk. Láthatjuk tehát, hogy ilyen szempontból édesmindegy a múlt, mert a jövõt mindig a jelenben alakítjuk és formáljuk, MOST kell tehát odafigyelni, elõre nézni, és nem azon keseregni, hogy mi volt régen). (Elnézést, ha kissé profetikusra sikeredett a dolog, de ezek a gondolatok már régóta bennem voltak, és örültem a lehetõségnek, hogy kiírhattam õket :) )
Köszönöm a válaszokat. Mindegyikben van igazság, csak éppen mindegyik elég lelombozó... Mit kéne tennünk? Hagyjuk elveszni az országunkat???
Ez egy nagyon-nagyon soktényezõs egyenlet, és biztos ki is fogok hagyni én is jópárat, de amik így hirtelen eszembe jutnak: 1.) Nem kell ahhoz se az agyonszidott média, se a szintén agyonszidott politikusok, hogy valakinek rossz véleménye alakuljon ki errõl az országról. 1.a.)Elég csak egyszerûen itt élni, és látni, hogy milyen koszos, szemetes, lepusztult, összegrafitizett az ország jelentõs része. (E téren életem meghatározó élménye, amikor kedvesemmel egyszer Szentgotthárdról gyalog átballagtunk Ausztriába, és a határjelzõ kõ és tábla nélkül is nyomban tudtuk, mikor értünk át, egyszerûen abból, hogy Gotthárdon még a szokott szemetes volt az út meg az út mellett a táj, Ausztriában viszont jóval kevesebb volt a szemét - és az is magyar. És ez nem vicc: direkt megnéztem pl. a széthajigált cigisdobozokat: magyar feliratú mind, német nem volt köztük egy se.) 1.b.) Ugyanez áll sok emberre is (bár szerencsére nem mindenkire, és tisztelet a kivételnek!!!, de sokakra); taplók, tahók, bunkók; vagy úgy néznek rád, hogy egybõl látod, hogy az IQ-juk és a cipõméretük megegyezik, vagy pedig úgy, hogy süt a szemébõl a "qrvárautálomavilágotésbennetégediskotródjinnen"-hangulat (leginkább bolti eladóknál). 1.c.) Munka terén még ha a fizetéseket és az adókat TELJESEN figyelmen kívül is hagyjuk (tehát nulla politikai tényezõ), akkor is hihetetlenül sz*rok a munkakörülmények a legtöbb helyen - gondolok itt csak olyan alapvetõ emberi dolgokra, mint a melós embernek nézése (amirõl sok fõnök hajlamos abszolút megfeledkezni); vagy, ezen túlmenõen, a melós megbecsülése (a fejlett kapitalizmus világában jól tudják, hogy a megbecsült, elégedett munkaerõ produktívabb, jobban dolgozik, több pénzt termel, tehát egyszerûen megéri jól kezelni - nálunk erre még mindig nem jöttek rá nagyon sokan), vagy az alapvetõ szervezés (az inkompetencia és a fejetlenség a magyar vállalatoknál sokszor egyenesen nemzeti sajátosságnak tûnik). 2.) Akik a leginkább hirdetik magukról a hazafiságukat, azoktól (megintcsak TISZTELET A KIVÉTELNEK!!!) sajnos sokszor épp a legrosszabb példákat látja az ember: erõszakosság, durvaság, tanulatlanság, mûveletlenség, bunkóság, faragatlanság, korlátoltság (újfent hangsúlyozom, TISZTELET A KIVÉTELNEK!!! - csak sajnos róluk sokkal ritkábban hallani). Sokszor gyakorlatilag egy szinten állnak ama bizonyos nemzetiségiek közül a legrosszabbakkal, csak épp világosabb a bõrük. Márpedig ha az ember azt látja, hogy ma Magyarországon ezt jelenti a hazaszeretet, akkor nem csoda, hogy rövid úton szégyelleni kezdi, hogy magyar. És ehhez megintcsak nem kell se média, se politika. 3.) A hazaszeretet az vagy van, vagy nincs. Nem lehet se tanítani, se kierõszakolni. Amit tanítani lehet, az a magyar történelem, irodalom és kultúra, valamint természetesen a szép magyar nyelv (amit, visszakapcsolódva kicsit a kettes ponthoz, sokszor épp a magukat legnagyobb magyarnak mutató egyének bírnak a legkevésbé (tisztelet a kivételnek, továbbra is), ami megint csak nem tesz jót a hazaszeretet terjesztésének), és ha ez megfogja az embert, az már önmagában a hazaszeretet egyik alapja. Másik alapja az, ha az ember büszke lehet a honfitársaira. Viszont amíg a fentebb leírt tényezõk vannak túlsúlyban, addig ez valóban nem egyszerû. Harmadik alapja pedig az, ha az országra is büszkék lehetünk. Ezt inkább nem részletezem. Konklúzió: a hazaszeretet nem egy önmagában lévõ, különálló valami, hanem a fent említett tényezõk _következménye_, eredménye, származéka. Önmagában tehát közel reménytelen fejleszteni, viszont az elõbb említett alapjain már annál inkább lehet dolgozni, és ezáltal automatikusan meglesz a hazaszeretet is, éppúgy, mint ahogy a rózsa is magától kivirágzik, ha jó a talaj, és rendesen kap vizet és napfényt is. Hirtelenjében ennyi, ha jut még eszembe, majd még megírom.
Nyilván manapság a média a 4. hatalmi ág. Tele van a TV idiótákkal, degeneráltakkal (pl. Gyõzike és társai), akiket a felnövekvõ generáció naponta néz és bálványoz. Pl. a vasárnap esti naplóból más sem folyik, csak az, hogy mi magyarok mekkora lúzerek vagyunk. És sokan ezt el is hiszik. Egy szó mint száz, ha nem is teljes mértékben, de véleményem szerint ebben óriási szerepe van a médiának. Hogy miért? Talán kell a helyünk másoknak. Ha belegondolsz, hazánk Európa szíve, nagyon jó a klímája (fõleg a mezõgazdaság szempontjából), nincsenek földrengések, stb., és amit sokan nem tudnak, óriási édesvízkészleteken járkálunk nap mint nap. Márpedig néhány évtizeden belül a vízért fog menni a harc, nem az olajért... Lehet, hogy leszavaztok, de szerintem minket szisztematikusan írtanak, mert valakik kinézték maguknak Magyarországot. És itt kanyarodok vissza kérdésedre, ezért hallod azt mindenhol, hogy itt ilyen meg olyan sz*r, menjél innen máshová. Nekem ez a véleményem.
Szerintem a gyerekek oktatásával, nevelésével van a baj. Az általános iskolában sem tanulnak semmi érdemeset. Ha rendes nevelést kapnának, hazaszeretetre nevelnék õket a suliban és nem tömnék tele a fejüket minden vadliberális szarral, akkor csak legyintenének az ilyen "dal"-okra (?). Egyébként jogos a felháborodás. Elég sok helyen azt hallani, hogy ami magyar az szar, nem jó. Ez miért van? Mármint ez kinek érdeke? Kinek érdeke egy nép nemzeti érzelmének végleges letörése és sárba tiprása?
szerintem nem magát azt a tényt fikázzák Magyarországon, hogy "magyar", hanem a helyzetet ami az országban van.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Magyarországon van baloldali és jobboldali Sport?

A Sport élet is megosztott a politikai oldalakat tekintve?

5

Kedves Hölgyeim, ki a legvonzóbb politikus férfi szerintetek? Kedves Uraim, ki a legvonzóbb politikus nő szerintetek?

Kérem a párthovatartozást félretenni!

Pusztán a legvonzóbb politikusnő vagy politikus cím a cél..

15

Orbán mostani vagy Gyurcsány előző időszaki kormányzása volt rosszabb? Miben jobb egyik a másiktól?

9

Magyarországon nagyon nagyon sokan változást akarnak. Alapvető változást, nem azt ami 20 éve megy. Miért nem nagyobb a Jobbik támogatottsága? (Alszanak az emberek, félre vannak vezetve? )

11

Vajon az MSZP a kommunista munkáspárttal is összefogna, hogy hatalomra jusson?

Végülis egyiknek sem az elvek a fontosak, csak a hatalom, lopás, hazugság! Talán vészhelyzetben az MSZP a nyíltan komcsikkal is összefogna!

9

A magyarok 2/3-a tényleg antiszemita?

A magyarok 2/3-a vall rasszista nézeteket

A magyar lakosság kétharmada vall antiszemita nézeteket egy amerikai zsidó szervezet felmérése szerint. A kutatás alapján például a magyarok 38 százaléka a zsidókat okolja Jézus haláláért.

Tíz európai országra kiterjed?, ötezer f?s mintán felvett közvélemény-kutatást ismertetett kedden egy amerikai zsidó szervezet, a Rágalmazásellenes Liga. A felmérésben négy kérdésre kellett válaszolni, az antiszemitizmus mértékét az alapján számolták ki, hogy hányan feleltek igennel legalább három kérdésre.

A válaszok alapján a magyarok 73 százaléka szerint a zsidóknak túl nagy a hatalmuk az üzleti életben, 75 százalékuk szerint túl nagy a hatalmuk a pénzpiacokon, 63 százalék szerint pedig túl sokat beszélnek a holokausztról. A vizsgált országok közül még Spanyolországban és Lengyelországban antiszemita a lakosság fele.

5

Miért pont a jogász szakma termeli ki a politikusokat?

10

A nacionalizmus jobb vagy baloldali eszme?

9

Orbán Viktor kitüntetést kapott az emberek dohányzás leszokását segítéséért. De miért szólták le a dohányosokat?

Azt is mondták, hogy leginkább azoknak jár az elismerés, akik le tudták tenni a cigarettát.

Ebből látszik, hogy a dohányosokat semmibe nézik! És ez letagadhatatlan! Ez embergyűlöletnek számít és kitagadásnak!

23

Gyurcsánynak mégiscsak igaza volt, az ukránok, szerbek ezer számra veszik a magyar útlevelet. Ezek döntenek majd gyermekeink jövőjéről?

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!