Találatok a következő kifejezésre: Miért oktatnak a (15 db)

A média miért oktatja a hitet?

Mindenkibe belesulykolja. Állandóan olyan filmeket, műsorokat adnak, amiben isten van, vagy kimondják a nevét. Úgy érzem, hogy a média egy hitközpontú szervezet lett. És úgy érzem, ez már rábeszélés, ráerőltetés az emberekre. De mi célból?

Legjobb válasz: Zseniális, mégegy ember, aki nem tudja mi az a média. Egyébként meg azért van benne Isten, illetve azért mondják ki, mert kultúránk szerver része (mondom ezt ateistaként). Ez attól még nem hitterjesztés...

Zseniális, mégegy ember, aki nem tudja mi az a média. Egyébként meg azért van benne Isten, illetve azért mondják ki, mert kultúránk szerver része (mondom ezt ateistaként). Ez attól még nem hitterjesztés...
Mert éppen a Fidesz-KDNP van hatalmon, ez utóbbi fontoskodik. Ráadásul ismered a mondást? Imádkozzál és dolgozzál! Más ne érdekeljen. Mint a régi szegényember dalában: "majd jó lesz a másvilágon". Addig koplalj, húzza le a bõröd a bank, de akkor is irány a templom és térdre, imához! Másokra rákényszeríteni, mint valamikor az ellenreformáció idején.
Ugye ez csak vicc?? Miért kell mindenhova összeesküvés elméleteket gyártani?! Nekem nem tûnt fel, hogy ezt "nyomatják"... Kivéve persze, ha a Hit tv-t nézed.... az elõttem lévõhöz: hiába a kormány, azt nem tudják szabályozni, hogy mi menjen egy magántulajdonban lévõ tv-ben... (pl RTL, TV2)- a kereskedelmi csatornák azt adnak, amit akarnak... ami ott megy(.... Az, hogy "agymosás" megy a tv-ben, az igaz (csak akkor vagy jó, ha így nézel ki, ha et viseled, ezt szereted...)... de a vallást ne keverjük már bele... Magánvélemény volt.
Térdre, imához? Orbán Viktorért imádkoznak és miséznek. Aki református...
Ez a komment még jobb: "Viszont furdal a kíváncsiság, hogy a "Lányok, Asszonyok Orbán Viktorért" szülinapi hálaadó misét szervezõ hölgykoszorú miképpen vélekedne errõl az írásról, ha netán a kezükbe kerülne? Sztem a keresztényi (keresztyéni?) szeretet és megbocsátás jegyében kiátkoznák a szerzõt. Fsp, én a helyedben sürgõsen hamu után néznék.....:-)))))"
A kérdező hozzászólása: Ha megfigyeltétek, egyre több olyan, sõt, direkt olyan mûsorokat adnak le, ahol kimondják isten nevét: istenem, jézusom. Nemcsak a Bk-ra és éjjel-nappal Budapestre gondolok, hanem a film ismétlésekre is. Bud Spencer filmek, mostani motiválós jellegû kevert stílusú vígjátékok. Luis de Funes-es filmük is van, mert régen adtak le tõle (amiben egyszer sem mondták ki, sõt, nem is motiválós jellegû az õ filmje), de azt sosem adnak le tõle.
Hát belõlem nem lesz soha imádkozó sáska.

Miért kiabálnak a tanulókkal vezetés közben az oktatók? Létezik normális oktató?

Legjobb válasz: Az én oktatóm egy tüneményes ember, aki 25 évig kiképzõtiszt volt a katonaságnál. sosen emelte fel a hangját, amikor nagyon nagy marhaságot csináltam, akkor is csak annyit mondott mosolyogva: Mit tanultunk errõl Kiscsillag?" Õ azt mondta szerencsétlen tanuló izgul amúgy is, még a sima gyakorlati órán is. Akkor én miért tetõzzem el, normális emberi hanggal többel lehet elérni, és a diák is nyugodt lesz.mindent megtanított, és nagyon jól. Szóval imádtam!

Akinél én tanultam az egyáltalán nem kiabált, néha mérges volt amikor vmit rosszul csináltam és már többször is elrontottam de soha nem ordította le a fejem. Elég korrekt ürge volt és azért õt választottam mert egy ismerõsöm korábban nála vezetett és õ ajánlotta. Ha nem magánszemélyként oktat a fickó hanem sulinál van akkor beszélj a suli vezetõjével hogy szeretnél egy másik oktatónál tanulni. Ha magánszemély akkor szólj neki hogy téged zavar hogy kiabál és ha ezen nem változtat akkor otthagyod.
Az én oktatóm egy tüneményes ember, aki 25 évig kiképzõtiszt volt a katonaságnál. sosen emelte fel a hangját, amikor nagyon nagy marhaságot csináltam, akkor is csak annyit mondott mosolyogva: Mit tanultunk errõl Kiscsillag?" Õ azt mondta szerencsétlen tanuló izgul amúgy is, még a sima gyakorlati órán is. Akkor én miért tetõzzem el, normális emberi hanggal többel lehet elérni, és a diák is nyugodt lesz.mindent megtanított, és nagyon jól. Szóval imádtam!
Mer f*szkalap azér! Én biztos megütném.Mit képzel fizetsz hogy megtanulj vezetni!Neki türelmesen végigkell néznie azt is ha összetöröd a kocsit... mert az ember a hibájából is tanul! Persze ebbõl a hibából az oktató is tanulhat, ezért majd elkezdenek ordibálni! Ez egy ördögi kör!Hagyd abba a vezetést!Nem neked való a forgalom!
Mert féltik az életüket :) )
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat!
Mert egy paraaszt ne hagyd , hogy oribáljon válts! Sok sikert.
Az én oktatóm úgy alázott meg ordibált velem hogy a végén nem is akartam vezetni.Pedig szeretek vezetni.Végül kibírtam azt a néhány órát.Ráadásul mivel motorra jogsiztam nekem nem engedte az indexet csak a karjelzést. ==Tomi==
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Anno az elsõ oktatóm nekem is egy sültparaszt volt. Mikor elkezdtem a jogsit, már teljesen jól tudtam kezelni az autót. Ez a p*cs meg már a második órán kezdte, hogy nekem bizony sok pótórát kell majd vennem. Ekkor küldtem el a francba. Az oktató akihez ekkor kerültem az elsõ rutin óránk után lejelentett vizsgára, ami egybõl meg is lett. A forgalmi részt is teljesen korrektül végig csináltuk (sokat röhögtünk közben, jó arc volt). Ne hagyd magad! Ha fizetsz, akkor nyújtson megfelelõ szolgáltatást cserébe!
létezik. az elsõ nekem is kretén volt, így váltottam. elsõre levizsgáztam vele mindenbõl.
A kérdező hozzászólása: Jó hallani, hogy vannak pozitív tapasztalatok is!
Az elsõ oktatóm nekem is s*ggfej volt. Csak azokat bírta, aki úgy ment vezetni tanulni, hogy egyébként már tudott, csak a papír hiányzott róla. Szóval akinek már nem kellett semmit sem tanítania. Velem állandóan üvöltözött, mondta, hogy sosem fogok tudni normálisan vezetni, én leszek mindig a legbénább a forgalomban...stb. Nála levizsgáztam rutinból, és felhívtam, hogy szeretnék oktatót váltani. A második oktatóm egy türelmes pasi volt, õ is szólt, ha béna voltam, de a stílus sokkal másabb volt. És voilá, van jogsim, az más kérdés, hogy nem sûrûn használom...
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a válaszokat. Egyre bunkóbb az oktatóm, és emiatt nagyon el vagyok keseredve. Szerintem átlagosan megy a vezetés, nem hinném, hogy bénább vagyok a nagy átlagnál, persze jobb sem vagyok. Legutóbb ordibálni kezdett, mert nem sikerült rendesen beparkolnom. Egyszerûen nem értem. Fizetek egy szolgáltatásért nem is keveset, azért vagyok ott, hogy megtanuljak valamit amit nem tudok...
A lányom oktatója egy nagyon furcsa ember volt. Volt hogy úgy összevesztek, hogy a lányom kiszállt a kocsiból. Azt mondta neki neked úgysem fog sikerülni. És amikor jöttek a vizsgák a lányom elsõre átment. Utólag azt mondta a lányom, igaza volt az oktatónak, hogy megdorgálta, és amikor levizsgázott megölelték egymást és barátsággal váltak el.
Na már csak ez kellene, hogy kiabáljon velem! Mennék is a fõnökhöz! Ha kiabál veled, ne hagyd magad! Mindenképp válts oktatót!
Az én oktatóm se kiabált soha! Egy tündéri, türelmes pasi volt! Én nagyon kedveltem.
Az enyém sohasem kiabált :)
sziasztok! Velem eléggé kiabált ...inkább ordított Nyomjad már 30 as táblánál-.-"!!!! mit csinálsz b****** aztán történt 1 olyan is zöld volt a lámpám de a gyalogos kilépet elém én normálisan megálltam nehogy elüssem..és ordított hogy mi a f***nak álltam meg mondom üssem el inkább? azt mondja és mivan akkor ha hátulról beléd megy valaki..modom fõnök követési távolgság is létezik aztán erre csak anyit mondott hogy majd akor a vizsgáztató eldöti.És kész ennyivel lelettem tudva. De végülis kibirtam.

Jogász szakon miért szivatják az oktatók, a hallgatókat?

Legjobb válasz: Nem csak ott,mindenhol van olyan oktató,aki szivat. Valahol le kell vezetni a stresszt.:) Csak kár,hogy rajtunk.

Nem csak ott, mindenhol van olyan oktató, aki szivat. Valahol le kell vezetni a stresszt.:) Csak kár, hogy rajtunk.
Így van, nem csak a jogászoknál van szívatás. Az is relatív, hogy mit nevezünk annak.


Orbán megint kioktatta Európát. Most Angela Merkelnek üzent, a lehallgatása kapcsán. Õ ha valamit mondani akar valakinek, akkor feláll és odamegy hozzá, és nem telefonál. Miért oktatja ki Merkel-t, honnan veszi ehhez a bátorságot?

A világ legbefolyásosabb politikusnőjéről van szó!

Legjobb válasz: Csak irigykedik, mert õ akkora senki világszinten, hogy senkinek eszébe se jut, hogy él, nemhogy lehallgassa.

Csak irigykedik, mert õ akkora senki világszinten, hogy senkinek eszébe se jut, hogy él, nemhogy lehallgassa.
De mi ebben az újság? Az oroszlán nem szokott figyelni a bögöly zümmögésére. Legfeljebb néha odacsap.
Mert ö tudja! (Mit is?? Na az nem számit.)
Kérdezõ, te beteg vagy .. ez nem kioktatás.. mellesleg jó lett volna egy idézet, mert a saját gondolataid elégé megkeveredtek a fejedben ... azt gondolom szándékosan, de majd kinövöd.
A kérdező hozzászólása: Nem érdekel, csak elfigyelem, hogy mindenkibe belerúg egy kicsit. Tudod ki volt ilyen, de csúnya vége lett: Tsautsescu. Elõször "imádta a nép", aztán helikopterrel menekült egy tetõrõl.
Bocs, csak közbevetem: Ceaucescu.
" A világ legbefolyásosabb politikusnõjérõl van szó!" Ezt ki mondta neked? :D (Micsoda "újdonságokat" tud meg az ember a gyagyások kérdezneken! :) )
A kérdező hozzászólása: Akkor várom a válaszodat, hogy ki lenne az. Mondjál egyet is aki nõként megelõzheti. Az egész Eu-t német pénzbõl tartják lassan fönn. 1.Obama 2.Mindenkori Kinai miniszterelnök. 3.helyen a német kancellár, aki most éppen egy nõ. Nemrég hozta le a Neewsweek.
" Az egész Eu-t német pénzbõl tartják lassan fönn." Ez az, hogy esetleg az eu-t! :) Így nem nagyon érdekel a bemásolt valamid.... És azért mert az ejróval a németek jártak jól csak, úgyhogy nem fogom sajnálni õket. nol.hu/kulfold/merkel_kinaban_targyal Vagy nem inkább kínaiból? :D Persze ez nálad valami beteges kényszer, hogy telespammeled az oldalt a túlzott németimádatoddal, de ne aggódj! Ha a fõnököd nyer már 2015-re utólérjük germánisztánt! :)
és a németeket ki tartja el? hol dolgoztatnak a német multik?
" és a németeket ki tartja el? hol dolgoztatnak a német multik?" Bettem neki egy tavalyi cikket, hogy a "legbefolyásosabb politikusnõ" ment kínába kuncsorogni, hogy pénzeljék a retkes ejrójukat. :)
A kérdező hozzászólása: Nem baj, az a lényeg, hogy megint belerúghattunk valakibe.Hol a bankokba, hol az Európai Unióba, hol valamelyi éppen nem tetszõ európai politikusba. Mit nekünk nem engedünk a 48-ból, akkor azt is elbuktuk.
De téged miért érdekel hogy beszólt Angela Merkelnek?? XD
A kérdező hozzászólása: Figyu, gondoldd már el:Irország, mibõl lenne:õk mindíg elvándoroltak mindenhova.Fû, legelõ, semmi ipari fejlettség.egy kis halászat, némi hajóépítés. Mibõl tudnak azok megélni. Mindenki elmegy...abból.
A kérdező hozzászólása: Semmi, csak nemzetünk" bölcsének" elsült ismét a szája, ami a német kapcsolatainkra azért nem jó, de már úgysem állnak vele szóba csak Indiába, meg Azerbajdzsánba. Nem baj, Kaszparov legalább még idejött legalább.
A kérdező hozzászólása: Kilóra megvehetne minket Németország.Érthetetlen amit ez a pökhendi ember már csinál.
Ez egy unortodox beszólás volt.
A kérdező hozzászólása: Már..hogyne lenne az, ahogy mondták. Õ ezt is jól megüzente Merkel-nek, Õ mindent tud. Õ a " nemzetünk bölcse".
A kérdező hozzászólása: Ja, és Indiába keresgéli hazánk jövõjét.Ez nagy dicsõség, ezt még a Kádárék is tudták, hogy milyen messze van, pedig azok is Vietnámtól Kubáig utaztatták az "elvtársaikat". Most ugyanez van a bezselézett utazik, a többi néz a "lyukon". A korosztályában.
igen, kádáréknak voltak olyan külkapcsolatai olyan sikeres kereskedelmi egyezményei, nem csak keleti, de nyugati államokkal is. Csak annyit csináltak, hogy használták a diplomácia eszközét. Meg kell nézni mozdonyokat még új-zélandra is exportáltunk. Ha már felhoztad, indiában laknak egy milliárdan szerinted a magyar gazdaságnak ebbõl a piacból elég lenne egy töredék is. Ír vagy a finn gazdaság is kicsiben kezdte. Elsõnek elküldte fiataljait külföldre tanulni, cserébe fogadta más országokból érkezõket. Majd a kint tanuló, pár száz fiatal megtelepedett kiépítette kapcsolatait és további beruházásokat további lehetõségeket teremtett az országnak...
A kérdező hozzászólása: Irország teljesen visszaesett, már két ismerõsöm is hazajött, máshova készül. A skandinávok nagyon erõsek és hagyományosan szorgalmasak is, tehát velük soha nem volt és lesz gond.
jaja, de mi volt az alap amivel megindult a gazdaság ... Elmentek házalni, ma bárhol jársz a világban mindenhol megtalálod az íreket, az ír kultúrát nem véletlenül ismerik az egész világban ... Rengeteg energiát fektettek ebbe és ez kamatostul megtérült nekik. Ma õk nagyobb válságban vannak, mint mi ez igaz, de ennek a túlköltekezés felelõtlenség volt.
A kérdező hozzászólása: Marha jó, most már a magyar külügy is be van szarva, hogy netán Orbánt is lehallgathatták az amerikaiak. Martonyi már elég sápadt volt tegnap bár mostanában nem sokat látni.Lehet hogy nincs jól.

Miért kell a tapasztalt oktatókat elküldeni, mikor így is alig van utánpótlás helyettük?

http://index.hu/gazdasag/2013/11/04/70_ev_felett_ne_kutasson..

Legjobb válasz: mert a magyar kozoktatas (foleg az egyetemi) siralmasan elavult, tekintelyelvu, az Akademiaval egyetemben. sok f*ssagot csinal ez a kormany, ez speciel nem tartozik kozejuk, en csak orulok, ha kap nemi verfrissitest a rendszer.

mert a magyar kozoktatas (foleg az egyetemi) siralmasan elavult, tekintelyelvu, az Akademiaval egyetemben. sok f*ssagot csinal ez a kormany, ez speciel nem tartozik kozejuk, en csak orulok, ha kap nemi verfrissitest a rendszer.
A kérdező hozzászólása: Még ha tekintélyelvû is lenne (nem az), de legalább hasznosak azok az oktatók. Sokat tudnak, elég tapasztaltak. Ennyi erõvel a kormányt is le lehetne cserélni, mert az is tekintélyelvû ma már. És még nem is hasznos.
Kedves #3 te már elég sokszor hordtál össze annyi sületlenséget, hogy azon csak sírni lehet. Most ismét kitettél magadért. Gondolom, egyszer kétszer már láttál kívülrõl egyetemet. Kérdezõ, te (és a MN) el vagy maradva néhány fejezettel. Egyetemeken 2013 július 1 óta a nyugdíjkorhatár felett (62 év) csak a nyugdíj lemondása mellett lehet dolgozni. Nagyon sok éve 62 év felett csak minõsített oktatók dolgozhatnak, 65 felett pedig csak professzorok 70 éves korukig. Utána emeritusok lesznek és órát adhatnak. Azt soha nem törölhetik el, hogy valaki - magánvállalkozásban, szerzõdéssel - akár haláláig dolgozhasson, ha bírja. Vagyis az MN nem mond semmit, csak szokás szerint rémhírt kelt. Ami a "fiatal oktatók" lehetõségeit illeti, talán fel kellene mutatni valamit, az általában meggyõzõ. Ha mégse, akkor ne az egyetemben keressük a hibát, hanem mindenütt, ahol egy fiatal dolgozó - csak mert szeretne - nem kap felsõ-vezetõi megbízásokat. Ez ugyanis ma (nálunk különösen) nem tudás, hanem nyelv kérdése, hiszen szinte minden jobban fizetõ, vagy vezetõi helyet - az egyetemet is - elárasztanak a pártkatonák.

Miért oktatnak ki a kedves hozzászólók ahelyett, hogy a kérdésre válaszolnának?

Többször is kérdeztem már az oldalon és már a hócip?m kivan attól, hogy mindig kioktatnak(f?leg a fogamzásgátlással kapcsolatos témákban)...

Legjobb válasz: sok oka lehet annak. 1. mert bunkók. 2. mert ez a 82. kérdés ebben a témában és már 81-szer leírták a választ. 3. mert hülyeséget kérdezel. 4. mert a kérdés beírása nagyobb munka, mint az egy-két kulcsszó begépelése a google-be, ami egybõl hozza az eredményt. 5. etc.

sok oka lehet annak. 1. mert bunkók. 2. mert ez a 82. kérdés ebben a témában és már 81-szer leírták a választ. 3. mert hülyeséget kérdezel. 4. mert a kérdés beírása nagyobb munka, mint az egy-két kulcsszó begépelése a google-be, ami egybõl hozza az eredményt. 5. etc.
Nemgondolsz arra, hogy segíteni akarnak? Én pl rosszindulkatból nemirtam választ, de rengeteget válaszoltam már. ugyhogy talán rám is érthetnéd, és elég szarul esik. Talán azért oktatnak ki, mert tapasztaltabbak, és érettebbek. Te segítségetkérsz, õk/mi adunk. ezen nincs mit magyarázni. Fogadd el, hogy SEGITENÉNEK SOKAN, hogyha mások azt nem sértésnek vennék:'(

A gépjármű oktatókat miért nem vonják felelősségre, ha a volt tanítványuk balesetet okoz?

Magyarázat: A felrakógépkezel?i (targonca) vizsga után, ha a volt tanuló 2 éven belül balesetet okoz, vagy szenved felel?ségre vonják az oktatót. Ha ez többször megismétl?dik felfüggesztik az oktatót, esetleg az iskola tevékenységét. Pár éve vizsgáztam akkor ez még m?ködött. A gépjárm?oktatásnál is bevezethetnék. Pl. egy id? után nem lehetne "1 hét" után jogsija senkinek. Az iskolák min?ségi oktatást folytathatnának, nem mennyiségit.

Legjobb válasz: Ezt mégis hogy gondolod? Hogy lehetne egy másik ember hülyeségéért felelõsségre vonni bárkit is? Mégis mi köze van az oktatónak ahhoz, hogy a volt tanítványa figyelmetlen? Ennél nagyon hülyeséget régen hallottam. Esetleg az még nem jutott eszedbe, hogy el kéne venni azoknak a tanároknak a diplomáját, akiknek a tanítványaiból nem lett tisztességges, becsületes ember...? Amúgy meg nem az oktató ad jogsit a tanulónak, hanem a vizsgabiztos. A vizsgázás mindig szúrópróbaszerû, tehát az sem tudja feltérképezni az ismeretek, készségek összességét.

Ezt mégis hogy gondolod? Hogy lehetne egy másik ember hülyeségéért felelõsségre vonni bárkit is? Mégis mi köze van az oktatónak ahhoz, hogy a volt tanítványa figyelmetlen? Ennél nagyon hülyeséget régen hallottam. Esetleg az még nem jutott eszedbe, hogy el kéne venni azoknak a tanároknak a diplomáját, akiknek a tanítványaiból nem lett tisztességges, becsületes ember...? Amúgy meg nem az oktató ad jogsit a tanulónak, hanem a vizsgabiztos. A vizsgázás mindig szúrópróbaszerû, tehát az sem tudja feltérképezni az ismeretek, készségek összességét.
Szerintem is hülyeség. Ha valaki érettségi után elmegy mondjuk pincérnek, és rosszul ad vissza a vendégnek, akkor vonják be a matek tanár diplomáját? Sok mindent nem lehet iskolapadban rendesen megtanulni. Általában a gyakorlatban sajátítanak el dolgokat az emberek, és van, hogy hibáznak. Apukám mindig azt mondta, hogy amikor valaki megkapja a jogsit, az nem azt jelenti, hogy TUD vezetni, hanem hogy most már elkezdhet tanulni vezetni.
Ostobaság, még egy oldalról: a oktatónak, illetve az iskolának köze nincs hozzá, hogy mit és mennyit oktat. Azt kell csinálniuk, ami elõ van írva - és állsuk be, olyan sok mindent nem lehet félretanítani egy kresz könyvön, vagy egy kanyarodáson... Lehetõség eddig is volt a minõségi oktatásra, ám mivel nem kötelezõ, az emberek nem csinálják meg - mert ugye nem olcsó mulatság a jogsi. Röviden ugy is mondhatnám, hogy nem a játékosokat kell szivatni a rossz játékszabályok miatt.
A legtöbb ember nem azért okoz balesetet, mert nem tanították meg rendesen vezetni, hanem mert nem tartja be a tanult szabályokat. Vagy gondolod, hogy az oktató tömi azzal a fejüket, hogy akkor nagy emberek, ha ész nélkül száguldoznak? Nyilván a targoncakezelés más tészta, ott inkább a tudatlanság, a megfelelõ rutin hiánya a ludas elsõsorban a balesetért. Ilyenért tényleg elõ lehet venni a korábbi oktatót, vizsgáztatót. De ittas vagy gyorshajtásos balesetokozás miatt mégis miért lenne felelõs? Hány olyan közúti balesetrõl tudsz, amit az okozott, hogy a vezetõ elfelejtette, hol találja a féket?
A kérdező hozzászólása: Ipari minisztériumi, remélem jók még az emlékeim, rendelet. Mivel itt állás lehetõségrõl van szó, így próbálják kiszûrni azt, hogy valaki csak úgy a jobb állás reményében megvásárolja a szakmát, az engedélyt. Valamint csökkenteni az ilyen esetekbõl adódó baleseti lehetõségeket. 1. ha egy általános iskolai tanár rosszul oktat még nem hal bele senki. 2. egy pincér rosszul számol szintén. 3. egy építész rosszul tervez dõl a ház itt már lehet 4. egy orvos hibázik szintén. 5. egy gépjármûvezetõ rosszul dönt, vagy bizonytalan, alapdolgokat egyáltalán nem ismer szintén balesettel, halállal végzõdhet. Amire ezzel a kérdéssel fel akartam hívni a figyelmet az olyan gépjármûvezetõi oktatási forma ahol a tanuló nem megy be csak fizet és viszi a jogsit. Se vizsga, se tanfolyam. ( Tudtommal ma is el lehet menni közvetlenül vizsgázni a megfelelõ vizsgáztató intézménybe. De ez most más kategória. Én a "tömeges" képzést emelném ki.) Mint más kérdésekben is felmerült itt, hogy bizonyos emberek miért kapnak jogosítványt mikor írni, olvasni, szöveget érteni nem tudnak. Lásd általános iskolai elõéletük. Talán ezzel a módszerrel rá lehetne kényszeríteni az oktató közösségeket, hogy alapjaiban jó oktatást adjanak és igenis az alap tudással rendelkezzen az oktatott. Mint egy hozzászóló itt említette a többit az alapos rutint menet közben megtanulja. De addig is kevésbé veszélyezteti környezetét, önmagát. Én is felejtek mint mindenki más, de ha alapjaiban nincs meg a tudás akkor köz- és önveszélyes az illetõ a forgalomban. Remélem így érthetõbb a kérdésem lényege.
A kérdező hozzászólása: Kimaradt: ittas vezetést és hasonlókat most hagyjuk ki. Az teljesen más. Ezt nem oktatják. Csak megemlítik, hogy NE! A KRESZ mint jogszabály és az alapvetõ gépjármû kezelésre, vezetésre szorítkoznék. Sajnos tapasztaltam, ha már ittasságról van szó, hogy egy 7 emelet magas targoncán a kezelõ ittas volt. Az volt az utolsó mûszakja.
A KRESZ azt írja elõ , hogy a balesetnél az a személy büntethetõ aki az autót vezette és nem aki megtanította vezetni. Másrészt meg a jogsit nem a két szép szeméért kapta

Miért ordibál minden apróságért a vezető oktatóm? Szerintetek ez normális?

Mindenkinél ez van? Halottam mástól is, hogy ugyanígy viselkedik vele az oktatója. Állítólag azért, hogy megszokjuk a feszültséget és vizsgán ez már ne zavarjon be. Azonban engem nagyon hátráltat a vezetésben, ha ordít mellettem valaki.

Legjobb válasz: Jó oktatót fogtál ki! Aztaleborulthétszentségitnekije! Nehogymá fizetek és ordítson velem! Akkorát fékezz rá ilyenkor, hogy verje ki a szélvédõt!!!! Azért mert fiatalok vagytok és naná, hogy nem tudtok vezetni, azért vagytok ott és Õ azért van megbízva ! Én tuti hogy megszivatnám!

Jó oktatót fogtál ki! Aztaleborulthétszentségitnekije! Nehogymá fizetek és ordítson velem! Akkorát fékezz rá ilyenkor, hogy verje ki a szélvédõt!!!! Azért mert fiatalok vagytok és naná, hogy nem tudtok vezetni, azért vagytok ott és Õ azért van megbízva ! Én tuti hogy megszivatnám!
Normális vagy nem, különbözõek vagyunk.Van, aki türelmesen, lágy hangon magyaráz, van, aki ordít.Másak a tanítási módszereik.Nekem volt két oktatóm is.Az elsõ ordibálós volt.Rám jó hatással volt.De megbízhatatlan is volt, ezért lecseréltem.A második pont az ellentétje volt, de, ami közös bennük az az, hogy ésszerûséget tartották szem elõtt.Szóval, nekem mindegy, hogy milyen. De akik túl lelkizik a dolgot, inkább válasszanak másik oktatót, mert klönben nem tudnak a vezetésre koncentrálni. Vagy egyszerûen kérd meg, hogy változtasson a modorán.Legyenszíves. -Nem kell mindjárt dölyfösködni, mert fizetünk érte.Ha nem tudtok összedolgozni, akkor keress mást!
Ez normális sajnos, persze nem kellene, hogy az legyen, de nem egyszer volt, hogy fõleg a lányokat megríkatta az oktató, de napjában többször is. De az biztos, hogyha valami nagy hibát vétettél tuti leordította a fejed. De ahogy majd haladsz elõre, és egyre többet fejlõdsz, az ordibálás is meg fog szûnni.
A kérdező hozzászólása: Már végeztem egyébként. Végül is nála maradtam. Vizsgázásom után is kiabált visszaúton, hogy mit basztam el. Mindegy, túlvagyok rajta...ajánlani nem fogom senkinek. Arról, hogy jogos volt-e... jött egy tûzoltó autó (nem villogott, csak jött) én meg kimentem elé. Oktató üvölt, hogy miért csináltam. Mondom mert indexelt, hogy lefordul. Erre megkaptam, hogy de honnan tudom, hogy tényleg le is fordul. Ha észrevette volna az indexet, és ilyen hülye indokkal állok ott akkor is kiabált volna.
Az én oktatóm is kiabál néha, de akkor tudom, hogy jogos is. Nem haragszom rá. Tudom, hogy nem egy életre szól a "kapcsolatunk". Ha nagyon durva lenne a dolog, már hagynám is ott. A kiabálása arra ösztönöz, hogy figyelmesebb legyek. Ha indokolatlanul is ezt tenné, azt hiszem fizikailag is bántanám. Nem tudna meghatni a következménye. Elégtétel lenne. :) Szóval érdemes átgondolni, hogy jogos-e, indokolt-e, ill. azt is, hogy képes leszel-e elviselni amíg tanulsz és csak ezután dönteni, hogy mész vagy maradsz.
Lehet az iskolaváltás lenne akkor a jó megoldás, nem csak az oktatóváltás..
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a segítséget és a tippet. Egyet értek veletek, de eléggé elszomorított, hogy míg vártam oktatómra, volt alkalmam hallgatni másik két oktató beszélgetést, akik azon poénkodtak, hogy a csajszi szólt az egyik oktatónak, hogy ne ordítson vele, az meg közölte, hogy még nem hallotta ordítani...
Azért mentél oda mert nem tudsz vezetni.Ha ezért ordít , akkor alkalmatlan a feladatára, ráadásul ez egy szolgáltatás , a te pénzedbõl kapja a fizetését! Szóval válts oktatót de hamar, mert így az idegeskedés miatt nem fogsz átmenni a vizsgán.
Próbáld vele megbeszélni, mert az a legrosszabb, ha minden alkalommal idegesen mész vezetni, mert elõre tudod, milyen hangulatban fog zajlani az óra. Az normális, hogy folyton dumál, és cseszeget, ha rosszul csináltál valamit, de a hangnemmel elég komoly problémák vannak nála ezek szerint. Ha legközelebb ordít, mondd neki, hogy vezetni jöttél, nem az ordibálását hallgatni. vagy hogy nem hallasz nagyot.. attól függ, milyen dumát enged meg a köztetek lévõ kapcsolat, korkülönbség, ilyesmi.. ha nagyon nem megy az együttmûködés, akkor megéri elgondolkozni az oktatóváltáson is. sok sikert! :)
Szerintem tanulj meg vezetni. Mibe hogy nõ vagy?:D Velem sose ordibált senki pedig már az 5ödik jogsimon is tul vagyok. Lehet hogy azért mert nem probáltam meg "kömûvesként fodrászkodni?" :D Hogy értsd is, vezetni nem mindenki tud megtanulni :D Am meg normális dolog sztem :D
Azonnal válts oktatót vagy iskolát!
Mond neki, hogy ne ordibáljon! Miért? Egyszerû a képlet, te vagy a vezetõ tehát te digtálsz ami azt jelenti, hogy az kell, hogy történjen az autóba ami neked jó és nem az ami neki jó! Hidd el ez a kivezetõ út és ha elmagyarázod neki miért mondod ezt akkor még díjazni is fogja a hozzáállásod. Mert igazad van! Mindig a sofõr digtál és nem az utas, még ha az oktató is legyen!
Az lehet, hogy különbözõek vagyunk, de aki csak ordibálással tud magyarázni az ne menjen oktatónak.
Ha nem használ megkülönböztetõ jelzést, avagy villogót és szirénát, akkor bekaphatja, ugyanúgy szerepel mint egy normálisan közlekedõ jármû.Ugyanez vonatkozik a rendõrre is. Szerintem nem jogos hogy ordibál, milyen alapon, neked senkid.

Miért nem tanította meg az oktatóm, hogy MINDIG nézzek bele a tükörbe, ha kanyarodok, ha kikerülök valamit, ha bármit csinálok?

Magamtól jutott eszembe. Jó, logikus, nekem már tudnom kellett volna, de most esett le. Eddig sose néztem bele e bal oldali tükörbe, csak ha sávot váltottam, és most esett le. Mi van akkor, ha kanyarodok balra, és valaki előz? Mi van akkor, ha kikerülök egy autót, de közben egy motoros menne el mellettem. Mi van akkor, ha egy biciklist előzök, és jön egy mentős sziréna nélkül előzve a sort. Mert eddig még sosem történt olyan, hogy kanyarodtam volna balra, és előztek volna, még sosem kerültek előztek, miközben kikerülök valakit, és még sosem előzőtt mentő végig sort sziréna nélkül. De elgondolkoztam ezen. És azóta az az első, hogy balra index, tükör, nem jönnek? Jó, kanyarodok! De az oktatóm sose hívta rá fel a figyelmemet, hogy akkor is nézzek a tükörbe, ha balra kanyarodok! Vagy ha kikerülök valamit! Pedig évek óta oktató. Mégis miért? És baj, hogy eddig nem használtam a bal tükröt, csak sáv váltásnál?

Legjobb válasz: Nem azt tanítják, hogy hátra kell fordulni, váll felett kell elnézni hátra hogy nem jön-e semmi? De amúgy nem ismerek olyat, aki ilyeneknél hátrafordulna, csak a tükör. De jobbra forduláskor is csináld, mert volt már olyan hogy elbambult a biciklis, én meg csak annyit látok, pedig én nagyon jobbra tartok mindig, hogy biciklis már kb. 1 méterre van mögöttem, de duda, meg húztam balra az autót gyorsítás közben, aztán nem jött nekem. elakadásjelzõ, üvöltve kiszállok én i az autóból meg az utasom is, az meg csak annyit mondott hogy elbambultam meg ne "izéjjek" nem lett baj.

Nem azt tanítják, hogy hátra kell fordulni, váll felett kell elnézni hátra hogy nem jön-e semmi? De amúgy nem ismerek olyat, aki ilyeneknél hátrafordulna, csak a tükör. De jobbra forduláskor is csináld, mert volt már olyan hogy elbambult a biciklis, én meg csak annyit látok, pedig én nagyon jobbra tartok mindig, hogy biciklis már kb. 1 méterre van mögöttem, de duda, meg húztam balra az autót gyorsítás közben, aztán nem jött nekem. elakadásjelzõ, üvöltve kiszállok én i az autóból meg az utasom is, az meg csak annyit mondott hogy elbambultam meg ne "izéjjek" nem lett baj.
szerintem nem nézte hogy bele pillantasz e mert hát ez annyira magától értetõdik hogy hihetetlen. õ a saját kis tükrében látja hogy nincs veszély neked meg szerencséd volt. ha lett volna egy kocsi melledet és úgy csinálod meg hogy nem nézel a tükörbe elõzésnél vagy kikerülésnél akkor észre vette volna az oktató. egyébként ja, hátra is kellene nézned, ezt neki is el kellet volna mondani valamint már az elméletnél tanulni kellet volna.
az én oktatóm sem volt egy lángész. én szinte mindig csak a középsõ tükröt néztem, és nem rémlik, hogy bármikor felhívta volna a figyelmemet, hogy általában a két szélsõt használjam. lehet, hogy ez magától értetõdõ valakinek, de egy oktatónak szerintem az a feladata, hogy felhívja rá a figyelmet mindenképpen. na mindegy. azóta már 14 éve vezetek.
Én mindig nézem a tükröt és hátra is nézek a holtterek miatt, meg a távolságokat is jobban mérem fel így egyelõre. Kezdõ vagyok, de nem hinném hogy a késõbbiekben kevésbé tartanám fontosnak ezt a mozdulatsort, életeket menthet. Két oktatóm is volt, mindkettõ szólt ha elfelejtettem. Vizsgán is lehet bukni egyébként emiatt.
Miért nem tanította az oktatód? Mert nem tökéletes. Biztos lehetsz benne, hogy ezen kívül más fontos dolgokat is elfelejtett említeni. A kresz könyvben egyébként benne van, tehát elvileg tudnod kéne az oktató segítsége nélkül is.
Azóta még jobbra kis ívben kanyarodáskor is belenézek a tükörbe, mióta majdnem elsodortam egy biciklist. Ugye állok a lámpánál, a kis kiegészítõ lámpa pedig zöld, hogy mehetek jobbra. Biciklista barátunkra meg ugyan nem vonatkozik az a rohadt piros lámpa, így haladt megállás nélkül jobbra mellettem. A véletlennek köszönhetem, hogy tényleg nem lett baj, mert a magas járdaszegélyt figyeltem, hogy nehogy lepadkázzam a zsír új gyári felniket a szûk kanyarban, így vettem észre.. Satu, autó balra kormányoz. Én nem ordítottam le, meg nem is mentem utána a kerékkulcsot lobogtatva, de azért azt megjegyeztem, hogy legközelebb vegye figyelembe azt a piros lámpát, mert talán rá is vonatkozik.. Ezt csak azért írtam le, hogy mennyire kell figyelni a tükröt. Inkább nézz mindenfele, mert egy mozdulat, és megelõzheted az ehhez hasonló baleseteket.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!