Találatok a következő kifejezésre: Miért nyomjuk távirányító (7 db)

Miért nyomjuk egyre erősebben a távirányító gombjait ha kifogyóban az elem? :D

Legjobb válasz: Én egyszer földhöz vágtam a távirányítót. Istenért se akartak mûködni a gombok, nem tudtam átváltani, hangot feljebb venni és nagyon ideges lettem és földhöz b..tam :D Ilyen régi távirányító volt, amibe egyesével voltak a gombok belerakva és kiesett az összes gomb :D éjjel ott puzzle-oztam a gombokkal.. jó volt :D Másnap kiderült, hogy csak az elem volt lemerülve :D

Én egyszer földhöz vágtam a távirányítót. Istenért se akartak mûködni a gombok, nem tudtam átváltani, hangot feljebb venni és nagyon ideges lettem és földhöz b..tam :D Ilyen régi távirányító volt, amibe egyesével voltak a gombok belerakva és kiesett az összes gomb :D éjjel ott puzzle-oztam a gombokkal.. jó volt :D Másnap kiderült, hogy csak az elem volt lemerülve :D
:O Ezen most én is elgondolkodtam.Majd írok ha rájöttem!
Bocs, Orion akart lenni
....vagy régi videoton ;-)
11:16....a tv-d véletlenül nem egy tesla color 431? és 9 voltos elemmel mûködik a távirányítója?
Nos erre van egy jó válasz. Nekem volt olyan távirányítóm, amiben "lemerülõben" volt az elem, és ha erõsebben nyomtam akkor volt hogy mûködött. Elemcsere után azt hittem, hogy jobb lesz, de nem. Szétszedtem és hát a több év alatt összegyûlt kosz miatt nem érintkezett rendesen. Egy kis körömlakklemosóval megtisztítottam a nyáklapot és láss csodát mûködött. Úgyhogy abból kiindulva, hogy egy távirányítóba kb 3 évente kell cserélni elemet, ugyanezen idõ alatt el is koszolódik. Legalább is ez az én elképzelésem....
*gombokat
Nem tudom, de ez tényleg így van. Az enyémbõl is tegnap fogyott ki, és erõsen nyomkodtam a gondokat :DD
Mert idióták vagyunk?
azert mert idegbajosak vagyunk :)
A kérdező hozzászólása: nekem is volt olyan tesla tv-m :D meg volt egy videoton aminek egy nagy kocka távirányítója volt :D

Miért nyomja az ember erősebben a távirányító gombjait, mikor csak az elem kezd kimerülni?

Legjobb válasz: Az én tévém kb. 3-4 éve megvan és azóta nem cseréltem elemet a távirányítóban..

Az én tévém kb. 3-4 éve megvan és azóta nem cseréltem elemet a távirányítóban..
Hátha a befektetett mechanikus energiával visszatölti az elemet a gombnyomás erejéig. :D
Hat igen nyomjak. De ha bepiszkolodik a gomb alatti felulet, akkor tenyleg az erosebb nyomassal erdemes probalkozni. Persze a hatotavolsag nem nol meg, csak epp mukodhet ha normalis nyomassal nem akar. Lehet hogy ilyen tapasztalat utan, megint azt hiszik, hogy ugy kell, es pedig csak az elem merult le.
Mert csak akkor mûködik. nem értem mit nem értesz ezen, egyértelmû. Ha a zseblámpában merül az elem is rázogatod.

Miért nyomod erősebben a távirányító gombjait, ha már merül az elem?

:D

Legjobb válasz: Mert a gombok alján egy vezetõ réteg található, és ha erõsebben nyomod, akkor nagyobb felületen érintkezik, ezáltal kisebb lesz az ellenállása.

Mert a gombok alján egy vezetõ réteg található, és ha erõsebben nyomod, akkor nagyobb felületen érintkezik, ezáltal kisebb lesz az ellenállása.
Mert agresszív barmok az emberek legtöbbje...
Mert nincs jobb dolgod mint a brainiac-et nézni. :D


jó kérdés! :D
Én személy szerint azért, mert az érintkezõk lehet, hogy oxidálódtak, és ha gyenge az elem, így talán kisebb feszültség is elég lehet a mûködtetéshez.
Reflexbõl. A beszorult ajtót is erõsebben nyomjuk, hogy kinyíljon. Ez a reflex mûködök itt is, bár a kettõnek nincs köze egymáshoz.
Mert már kisebb a feszültség, így nehezebben megy át a feszültség az érintkezõk között. Minél kisebb az ellenállás, annál könnyebben megy az áram.

Miért nyomjuk erősebben a távirányító gombjait, amikor az elem kifogyóban van?

Legjobb válasz: Mert nem akarjuk elhinni,hogy már megint kifogy az a rohadt elem:)

Mert nem akarjuk elhinni, hogy már megint kifogy az a rohadt elem:)
mert automatikusan arra gondolsz hogy nem nyomod elég erõsen. de ált.-ban be is szokott jönni nem?:D
hogy mûködjön:/

Miért nyomja az ember erősebben a távirányító gombjait, mikor csak az elem kezd kimerülni?

Legjobb válasz: mert nem jut eszembe h az elem merûl és azt gondolom,hogy [email protected] a távkapcsoló...aztán rájövök és elemet cserélek.

mert nem jut eszembe h az elem merûl és azt gondolom, hogy [email protected] a távkapcsoló...aztán rájövök és elemet cserélek.
mert [email protected] átkapcsolni...

Miért nyomjuk a távirányító gombját erősebben, amikor kezd kifogyni belőle az elem?

Legjobb válasz: Szerintem azért, mert a nagyobb mozdulattól igazodik egy picit az elem. Ez segíthet.

Szerintem azért, mert a nagyobb mozdulattól igazodik egy picit az elem. Ez segíthet.
Hát én inkább egy kicsit megpöckölöm.. XD Az erõsebb nyomástól se megy mindig..
Mert a gombok alján ugyebár van egy vékony (asszem szén) vezetõréteg, ami nagyon minimálisan rücskös, még ha a világ legprecízebb gépével gyártják, akkor is. És ha erõsebben nyomjuk, kicsit jobban, nagyobb felületen zárja rövidre az érintkezõket, és így a merültebb elemmel is mûködik még. Ilyen egyszerû.XD
Nálam sokszor használ.
Itt a pont, csak én lusta voltam ennyire részletesen kifejteni. :D
Az elõbbinek igaza lehet, de a kérdésre a választ a harmadik adta meg. :D :D Am szerintem az is segíthet, hogy amikor erõsebben nyomjuk, akkor általában hosszabban is, ezért többször küld jelet a távirányító, és nagyobb a valószínûsége, hogy az egyik küldés sikeres lesz.
az ember ideges lesz hogy megin cserélheti az elemet vagy a tvtávrányítót
Azért, mert lehet, h érintkezéshibás. Ki kell próbálni mielõtt új elemet veszünkXD
szerintem azért, amiért ha valaki nem tud magyarul és azért nem érti amit mondunk, akkor elkezdünk hangosabban és tagoltabban beszélni.
Azért, hogy ne kelljen elemet cserélni!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!