Találatok a következő kifejezésre: Miért nyilas az (11 db)

Miért nyilas jelkép az Árpádsávos zászló?

A magyarság 1000 éve használja az Árpádsávokat. A tátár és a török ellen is-illetve még számtalan csatába- ilyen lobogók alatt indultak harcba magyar katonák. Azért mert egy kis ideig egy ideológia ezt használta, még nem szabad egy 1000 éves jelképet a sárba dobni.(CCCP-s illetve sarló-kalapácsos, Che Guevarás pólókban bezzeg bárki szaladgálhat)Mellesleg ha jól tudom az NBH, számtalan megye címerében, a magyar címerben is bene vannak az Árpádsávok. Akkor ezek nem nyilas jeképek?

Legjobb válasz: Ez most kérdés? Mert szerintem te már válaszoltál magadnak. Na mindegy, én azt leírom, ami miatt a közvélemény így gondolja. Tehát, azért tartják nyilas jelképnek, mert a nyilas idõszakban használatos volt ez a zászló (tudom, hogy elõtte is), de utána már kevésbé, így a köztudatban ez így maradt meg. A CCCP szerintem is gáz, a Che Guevara azért kevésbé, mert nincs konkrétan magyar vonatkozása, és bizonyos szemszögbõl nézve úgymond romantikus hõs is lehet, mint forradalmár. Más kérdés, hogy a történelem ismeretében ki mit gondol, vagy hisz el róla, de a lényeg az, hogy egy magyar embernek nem igazán lehetnek róla negatív vagy pozitív emlékei.

Ez most kérdés? Mert szerintem te már válaszoltál magadnak. Na mindegy, én azt leírom, ami miatt a közvélemény így gondolja. Tehát, azért tartják nyilas jelképnek, mert a nyilas idõszakban használatos volt ez a zászló (tudom, hogy elõtte is), de utána már kevésbé, így a köztudatban ez így maradt meg. A CCCP szerintem is gáz, a Che Guevara azért kevésbé, mert nincs konkrétan magyar vonatkozása, és bizonyos szemszögbõl nézve úgymond romantikus hõs is lehet, mint forradalmár. Más kérdés, hogy a történelem ismeretében ki mit gondol, vagy hisz el róla, de a lényeg az, hogy egy magyar embernek nem igazán lehetnek róla negatív vagy pozitív emlékei.
birom mikro irják hogy Che Guevara nagy tömeggyilkos volt és ártatlaokat ölt. Akkor mi van Hitlerrel babám? :)
A kérdező hozzászólása: Kevesebb Kurucot? Barátom ez nem csak a kuruc.infon van teljes körûen dokumentálva hanem jó néhány hírportálon. Bár válaszodból arra következtetek, hogy számodra a magyarság õsi jelképe betiltandó, de az izraeli zászló-melynek következtében naponta halnak meg palesztinok-viszont teljesen rendben van.
"Azért mert egy rendszer anno azt használta? Akkor nyisd ki a szemed mert nem az Árpád sávokat használták(számold meg a csíkokat és vesd össze az Árpád sávos csíkokkal)" Nem számolom, mert ennek nincs jelentõsége? "Az izraeli zászló szintén betiltandó, ugyanis a palesztinokat annak árnyékában ölik halomra." Kevesebb Kuruc Infót kellene olvasnod...
A kérdező hozzászólása: Azért mert egy rendszer anno azt használta? Akkor nyisd ki a szemed mert nem az Árpád sávokat használták(számold meg a csíkokat és vesd össze az Árpád sávos csíkokkal) Az izraeli zászló szintén betiltandó, ugyanis a palesztinokat annak árnyékában ölik halomra.
Mert az esetek 99 %-ában kicsi magyarkodó nyilas bunkók lengetik.
Mert az. Mert a nyilasok elevenítették fel, s ma is elsõsorban a nyilas magyarkodó köcsögök lobogtatják
A kérdező hozzászólása: Helyes meglátás
Érdekes, mert elvileg kicsiny hazánkban szélsõjobboldali veszély van, de egy újság sem közöl le szélsõjobbos támadásokat, csak szélsõbal által kiprovokált hülyeségeket. Még engem sem kalapáltak el sem skinheadek sem egyéb jobboldali figurák, viszont kis hazánkban élõ egyéb kissebbségekkel folyamatosan meggyûlik a bajom. Az Árpád sávos zászló pedig nem nyilas jelkép, ezt csak egy bukott rendszer agymosottjai terjesztik, amit a sok tudatlan paraszt el is hisz. Mert aki buta, azt lehet befolyásolni. Egyébként a zsidók hõbörgését sem értem. Miért dumálnak toleranciáról, amikor Izrael állam még azt sem tudta megoldani, hogy a saját szomszédaival elfogadtassa magát? Ha nem tetszik nekik a Turul madár, vagy az Árpád sávos zászló, akkor õk se használjanak zsidó jelképeket, mert nekem meg nem tetszik az õ látásmódjuk.
A sarló-kalapácsos vagy CCCP feliratú pólóban mászkáló egyének általában poénra veszik a dolgokat, és nem akarnak kiírtani egész népcsoportokat, nem hazaárulózzák le azokat a honfitársaikat, akik nem úgy gondolkoznak mint õk, nem uszítanak, nem terrorizálják a lakosságot. Én ezért félek jobban a szélsõjobbtól, mint a szélsõbaltól (aminek képviselõi elég kevesen vannak, mindenki tudja, miért). Az árpádsáv önmagában nem önkényuralmi jelkép (ha így lenne, nem szerepelhetne az általad említett helyeken), de a szélsõjobbos neonáci mozgalmak saját szimbólumként használják, és ez már káros, hiszen azt sugallja, hogy csak az lehet igaz magyar, aki minden más nemzetiséget gyûlöl, revizionista, nem riad vissza a gyilkolástól, sõt, arra buzdít, és az erõszak hatalmában hisz a józan ésszel és a demokráciával szemben. EZ káros.
A zsidók közül sem a sarki Grünnel van a baj, hanem a Kohnnal, aki a bársony székben ül, vagy valami más magas pozícióban és eladja/felvásárolja az országot. Ha zsidózok, az mindig a cionista terroristáknak, szabadkõmûveseknek szól. Õk a világ baja, nem a sarki Grün.
Azért lehetnek itt, mert nem ma jöttek, és nem õk, hanem az ükapjuk stb. õsük 100 vagy többszáz évvel ezelõtt. A legtöbb zsidó család hosszú ideje magyar, talán régebben mint sok magyarkodó családja, akik között német, orosz, lengyel stb. felmenõket, és talán zsidókat is lehetne találni. Melyikõtök vezette már vissza a családfáját mondjuk akár 4 generációra? Honnan tudod, hogy az üknagymama nem volt-e zsidó? Vagy mind Árpádháziak vagytok, azért az árpádsáv? Gondolkodjatok már, agymosottak.
Az hogy a zsidók minek tartották magukat, teljesen érdektelen. A magyargyûlöletükkel és az általuk a mai napig elkövetett népirtással végképp elvesztették a jogot, hogy magyarnak tekinthessük õket. Felõlem te is vallhatod magad eszkimónak, attól még nem leszel az. A zsidó sem lesz magyar. Rendben van, megígérem, hogy izraelben nem fogok se horogkeresztet, se árpádsávos zászlót lobogtatni, mert megértem, hogy rossz emlékük fûzõdik hozzá. De akkor én sem akarom a kommunista meg zsidó jelképeket látni magyarországon. És mivel ez magyarország, ezért nem fogadom el, hogy a zsidók (akik nem magyarok) egy magyar jelkép miatt siránkoznak. Amúgy minek vannak még itt, ha ennyire veszélyben érzik magukat? A világon számos hely van, ahol nem kellene árpádsávos zászlót, vagy náci turulmadarat nézegetniük. De amíg itt rontják a levegõt, addig el kell fogadniuk a magyarok (a befogadó nemzet) jelképeit.
ne legyél beszûkült, írhattam volan dávidcsillagot meg arab terroristát is. Ugyanis a dávidcsillag õsibb jelkép a zsidóknál, már elöttük is létezett. Mégsem jutna idõd elmagyarázni... ott biztosan nem.
A kérdező hozzászólása: Nos ha már valki a zsidókat hozta fel a téma kapcsán akkor annak annyit, hogy spec nem sajnálom a zsidókat mert nincs miért. Már bocsánatoto kértünk, kártérítettünk, megemlékeztünk, emlékmûveket avattunk a részükre. Mégis mit akarnak még? 1.Nekünk 100x fájóbb a történelmi hátterünk mégsem sírunk ennyit+sajnáltatjuk magunkat. 2.A zsidók mikor emlékeztek meg a mi népünk fájdalmáról?
abban igazad van, az, hogy nyilas jelkép lenne, az eléggé erõteljes csúsztatás. De nem is ez a lényeg. A lényeg nem az, hogy (mondjuk) te aki lengeted mit gondolsz felõle, hanem az, hogy akik ezt látják mit gondolnak felõled. Õk pedig, legyenek bármilyen érzelmûek is, azt fogják gondolni, hogy az a zászlólóbáló, az biza szélsõjobbos szellemiségû. És jellemzõen nem is tévednek. Tudod a horogkereszt (szvasztika) több, mint 4000 éves szimbólum és a legújabb kori történelmet leszámítva végig pozitív jelentést hordozott. (nem véletlenül választották ezt) Mégsem hiszem, hogy pl. az izraeli nagykövetségen maradna idõd elmagyarázni, hogy te csak a jószerencse õsi szimbólumát tevoláltattad a homlokodra...
Már bocs, de a magyarországi zsidók is magyarnak vallották magukat, magyarul beszéltek. Az, hogy téged nem érdekel, hogy a nem magyarokkal mi történt, marha nagy emberségre utal, benned biztosan túlteng az együttérzés.
Ez érdekes, mert a nyilasok is magyar emberek voltak, tehát nekem, mint magyar embernek miért kellene, hogy rosz emlékeim legyenek róluk. Persze a 2. V.h. -ról lehetnek rossz emlékei a magyaroknak, de nem a nyilasok, hanem a kommunisták miatt, akik végigdúlták az országot, és megszáltak bennünket. Sok magyart megöltek, elhurcoltak, szemben a nyilasokkal, akik védték az országot. Hogy a nem magyarokkal mi történt az meg engem nem érdekel, annak sokkal régebbi gyökerei vannak (zsidókra gondolok)
Nem igazán látok embereket Hitleres pólóban mászkálni, viszont annál több Guevarás szemét van az embereken. Förtelmes.

Miért mondják az Árpád-sávos zászlóra, hogy az "nyilas zászló"?

Mi a különbség a két zászló között? Mostanában mindenhol azt hallani, hogy az a "vészkorszakban" lejáratódott. Akkor miért használják? Egyáltalán le van járatva az Árpád-sáv?

Legjobb válasz: Rossz volt a kábelem, végig mûholdas TV-t tudtam nézni. Nos, a választások kapcsán az utóbbi hetekben bekerültünk a hirek fõsodrába, KIVÉTEL NÉLKÜL A JOBBIK KÉPEIVEL(ÁRPÁDSÁV) ÉS A "NEMZETI"RADIKALIZÁLÓDÁS VESZÉLYÉVEL JELLEMEZTEK MINKET. Na most e mellett nem lehet azzal elmenni, hogy"na micsoda szemét nyugat", mert hogy ugye jól tudjuk, hogy ez mintha már egyszer megtörtént volna Magyarországon.. Az erkölcsi terheken kívül az ilyen csoportok mintha vesztes háborukba szokták volna vezetni a nemzeteket. V A G Y N E M ?

Rossz volt a kábelem, végig mûholdas TV-t tudtam nézni. Nos, a választások kapcsán az utóbbi hetekben bekerültünk a hirek fõsodrába, KIVÉTEL NÉLKÜL A JOBBIK KÉPEIVEL(ÁRPÁDSÁV) ÉS A "NEMZETI"RADIKALIZÁLÓDÁS VESZÉLYÉVEL JELLEMEZTEK MINKET. Na most e mellett nem lehet azzal elmenni, hogy"na micsoda szemét nyugat", mert hogy ugye jól tudjuk, hogy ez mintha már egyszer megtörtént volna Magyarországon.. Az erkölcsi terheken kívül az ilyen csoportok mintha vesztes háborukba szokták volna vezetni a nemzeteket. V A G Y N E M ?
Azért mondják, mert hasonlít rá, de a nyilaskeresztes zászlón 5 piros és 4 fehér csík van, az árpádsávoson pedig 4-4. http://m-mk.lapunk.hu/tarhely/m-mk/kepek/nyilaskeresztes_zas.. http://www.nemzetipolo.hu/images/piros%20feher%20arpadsavos%.. Szerintem nincs lejáratva az árpádsávos zászló, max próbálja a média bagatellizálni, lejáratni.
Elõször is az Árpád sávos zászló színei piros és ezüst. Az ezüstbõl lett a késõbbiekben fehér. Tényleg nagyon lejáratódott, mert a nyilasok használték és a horogkeresztrõl sem az jut az ember eszébe, hogy már az ókori rómaiaknál díszítõ motívum volt. Talán azért van ez, mert a vészkorszak nem volt emberi léptékkel messze, élnek még olyan emberek, akiket vagy akiknek szeretteit ennek a zászlónak a használói vittek a halálba és azért is, mert, akik most használják ezt a zászlói ideológiailag és retorikailag is hasonlóak a régiekre.
a fenti kommentelõ jól leírta, az árpádsávos zászlót a nyilasok hozták be a köztudatba, elõtte jó sokáig nem volt használatos, fõleg nem önmagában a zászló. Amikor mégis ezt a zászlót választották az új "nemzeti radikális" jelképnek, akkor ezzel pontosan tisztában voltak, és felvállalták, a gerincesebbje nyíltan is, mint a fenti kommentelõ, a kevésbé gerincese pedig csak cinkos kacsintással, amit követ az álszent felháborodás, hogy de most miért is vonnak párhuzamot a nyilasok és köztük... amikor õk csak mindent elkövettek , hogy minél erõsebben meglegyen a párhuzam. ha valami úgy megy, mint egy kacsa és úgy hápog, mint egy kacsa, akkor az kacsa - fõleg ha tudatosan és szándékosan jár úgy és hápog ugyanúgy.
A kérdés lezárva, válasz megadva. Az elõttem lévõ két hozzászólásból egyértelmû, hogy miért mossák össze a két zászlót: mert az eszmeisége összetartozik és ehhez már szegény Árpád apánknak semmi köze.
"Elõször is az Árpád sávos zászló színei piros és ezüst" Ha már ennyire heraldikailag akarod nézni akkor elmondaám hogy "piros" szín sem létezik a heraldikában, hanem vörös. Úgyhogy az a zászló bizony vörös és ezüst. Amúgy meg, és az miért lejáratás ha a nyilasok is az árpádsávot használták? Õk hozták be a 20. század köztudatába újra, ez tény. Az is tény, hogy rajtuk kívül mások nem nagyon használták 1920-45 között (Horthyék meg aztán fõleg nem, sõt, üldözték is a nyilasokat). A "nyilas rémuralomnak" meg kb. a fele sem igaz, amit hazudnak róla. A vészkorszak pedig nem az akkori, hanem a mai antiszemitázó-holokausztozó istentelen mai kor.
Mert hülyék, és egy ezeréves szimbólumot néhány hónap miatt akarnak megítélni. Ilyen erõvel a himnusz is nyilas mert Szálasiék idején is az volt? Tiltsuk be? Nagy az Isten állatkertje, és alacsony a kerítés...
" Összefoglalva: nem azokat kell szapulni, akiket taszít ez a valaha még nemzeti jelkép, hanem azokat, akik elvették ennek a jelképnek a nemzeti jellegét, és hitvány politikai céljaikra alacsonyították le, mert ezek sározták be. Ha valóban oly marha fontosak a nemzeti jelképek, akkor vigyázni kellene rájuk, és helyben letörni a kezét az összes hülyegyereknek, aki nemzeti jelképet politikai célokra használ." Ehhez csak annyit fûznék hozzá, hogy a korábbi rendszerben, amikor még március 15 nem volt nemzeti ünnep, akkor is büszkén viseltem kokárdát és elképzelni sem tudtam volna, hogy ezen a napon te tûzzem ki. A Fidesz miatt jó pár éve nem teszek ki kokárdát, azóta, hogy ezt a hozzájuk tartozással tették egyenértékûvé. Így lehet pártpolitikai célra bemocskolni egy nemzeti jelképet.
10:11 1., marha cinikus azzal jönni, hogy az árpádsávos "csak" szinte teljesen ugyanaz, mint a nyilas zászló, de mégse teljesen. Egyértelmû a párhuzam, épp ezért is lett pont ez a jelkép elõvéve és leporolva (hiszen elõtte nagy népnemzeti jelkép ide vagy oda, önmagában nem volt használva) a "nemzeti radikálisok" által, pont ezért lett ez a gyûjtõzászló és a politikai jelkép. Hogy jól felb*ssza az ellen agyát, hogy nesze nektek, hogy mutassa, mi veletek szemben állunk. Sunyi dolog egyrészrõl direkt és mindenki számára egyértelmûen hasonulni az akkori jelképrendszerrel, másik oldalról meg cinikusan széttenni a kezünket, mikor ezzel szembesítenek. Ne nézzük hülyének az embert. 2., Nem azok mocskolták be a jelképet, akiket ez a történtekre emlékeztet, és emiatt ellenérzéseket vállt ki belõlük. Ez a jelképek természetes sorsa, önmagukban csak szimbólumok, rajzok, stb, önmagukban nem jelentenek semmit, a jelentésük a használatuk során csatolódik hozzájuk. Ha egy jelképet 500 évvel ezelõtt valamire használtak, akkor akkoriban az a jelentés társult hozzá. Ha aztán ezt a jelképet sokáig nem így használják, majd utána elkezdik egy egészen más dologra használják, a jelentése is eszerint változik. A II. vh-ig a horogkereszt is csak egy egzotikus keleti szimbólum volt Európában, nem igazán használva, aztán a nácik után ma már itt Európában egyértelmûen összeforrt a náci eszmékkel, még ha elõtte semmi köze sem volt hozzá. Persze ebbõl következik az is, hogy ha az árpádsávos zászlót hagyták volna "pihenni", akkor idõvel - mikor már a történtek nem ilyen közeliek, például nem élnek még köztünk az akkor élt emberek -, talán lett volna rá esély, hogy a jelkép lemossa magáról ezt a ráragadt jelentését, és ismét lett volna esély, hogy új, jobb jelentéstartalmat kap. De: 3., Az árpádsávos zászlót a kedves "nemzeti radikális" oldal azáltal, hogy a politikai zászlójává tette, megfosztotta ettõl a lehetõségtõl, és végképp elvette a nemzeti jellegét: ismét egy politikai szimbólumot csinált belõle, ami ráadásul cinkos visszautalás a korabeli politikai irányzatra. Ha egy jelképet politikai jelképnek használsz, ráadásul igen megosztó politikának a jelképének, mely magáról is azt mondja, hogy õ "radikálisan" szembeáll az ellenfeleivel, és magát tartja az igazi nemzetinek, az õt bírálókat meg kevésbé nemzetinek, . Most akkor mégis hogy a fenébe és mi alapján várnátok már el, hogy ez a jelkép bármiféle nemzeti egységet fejezzen ki a többiek számára, hogy ezzel az emberek azonosulni tudjanak, amikor a nyilasok mellett pont ti azonosítottátok ezt a jelképet a megosztással, és sajátítottátok ki a saját politikai céljaitokra??!! Összefoglalva: nem azokat kell szapulni, akiket taszít ez a valaha még nemzeti jelkép, hanem azokat, akik elvették ennek a jelképnek a nemzeti jellegét, és hitvány politikai céljaikra alacsonyították le, mert ezek sározták be. Ha valóban oly marha fontosak a nemzeti jelképek, akkor vigyázni kellene rájuk, és helyben letörni a kezét az összes hülyegyereknek, aki nemzeti jelképet politikai célokra használ.
A válasz írója 0%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 10:11 Másutt is sántít: sok agyoniskolázott micsoda? Hol maradt az alany? Más: Ami (majdnem teljesen) úgy néz ki, mint a tanulatlan, indulatokkal teli, beszélni-írni sem tudó kisemberek fasiszta jelképe, az a történelem számára elõbb-utóbb bizony maga is fasiszta jelképpé válik!!
Elnézést az utolsó mondat hibájáért. Helyesen: ......Magyarország történelmével egyidõs jelképet bemocskolni és eldobni, a tudatlanság miatt.
Mert sok agyoniskolázott a saját tudatlanságát ráragasztja másokra, gyûlöletet gerjesztve, ugyanúgy, mint ahogyan azok, akiket elitél. A nyolc sávból álló, váltakozó 4 bibor 4 ezüst sáv Árpád-házi királyaink jelképe (Árpád-sáv) ezeréves jelkép, ami a magyar címerben ugyanolyan visszatérõ motivum, mint a hármas domb-kettös kereszttel és a szent korona. Az 1000 év alatt talán egyedül a kommunista rendszer hagyta ki az állami jelképbõl. A nyilas jelkép 7 sávból áll, és 1944-45 ben volt használatos, az úgynevezett rémuralomban, de ezért a rövid idõszakért, ami alatt gyalázatos tetteket hajtottak végre, nem kellene egy, a büszke múltra utaló, Magyarország történelmével egyidõs bemocskolni és eldobni, a tudatlanság miatt.
Mostanra nõtt fel egy olyan generáció mely a fidesz mélységesen átpolitizált harcos társadalommodelljén nõtt fel. Tapasztalatok hijján sem az elözõ, sem a nyilas rendszert nem ismerhetik. Menetrendszerû pontossággal csatlakozott a ciklusos növekedés soron következõ NAGY világgazdasági válsága is.. Kinyitották Pandora szelencéjét.
Én NS vagyok, pár válasszal feljebb nyilatkoztam, most megtenném újból. Szóval csak annyit mondanék, hogy aki hungaristának érzi magát, vagy NS érzelmûnek az szerintem vállalja fel és kész! Most nem a nemzeti radikálisokra (Jobbik) gondoltam, akik Horthyt éltetik (aki lecsukatta a nyilasokat), hanem a valódi hungaristákra, nemzetiszocialistákra! Vállaljátok fel! Ne játszátok ezt a nevetséges elhatárolósdit! Nem éri meg! Nem éri meg elhatárolódni! Ugyanaz lesz az osztályrészetek, így is, úgy is! Akkor meg minek? Ha beálltok a sorba és nekiálltok ti is holokausztozni meg nyilasozni meg nácizni, akkor ugyan olyanok lesztek, mint az általatok anynira nem szeretett liberálisok. Akkor meg mégis miért folyik ez? Az ellenséget legyõzni kell, nem pedig megfelelni, tetszelegni neki! Ezt véssétek inkább a fejetekbe, ne a sok rizsát a sávokról meg a színekrõl - nem ez a lényeg!
A kérdező hozzászólása: "az eszmeisége összetartozik és ehhez már szegény Árpád apánknak semmi köze" Hm. Akkor az én barátom nyilas vagy mi, mert a pólóján Árpád-sávos zászló van, de van nagymagyarországos pólója is. De rendes gyereknek gondoltam. Mindig. De nem nyilasozik, meg karlendít, meg ilyesmi, csak szereti a hazáját - ezt mondja, neki ezt jelenti. De most már tudom, õ egy nyilas vagy náci vagy mi, és ne barátkozzak vele. Pedig rendes fiú.
én még egy kései és pont márc.15-re esõ olasz síelés alatt is hordtam (vigyorogtak is a digók rendesen), de a nemzeti trikolor bemocskolása óta ezt is elvették tõlünk..

Miért van az, hogy bár a Nyilas jegyben születtem, teljesen a Halak jegy jellemzői érvényesek rám?

Lehet, hogy Halak az aszcendensem?

Legjobb válasz: Vagy lehet hogy a csillagjegyek ló[email protected] sem számítanak?

Mivel a horoszkóp tanai szentek és csalhatatlanok ezért te vagy a kiválasztott, vidd hát az Egy gyûrût Mordorba.
Vagy lehet hogy a csillagjegyek ló[email protected] sem számítanak?
Mert ez az egész horoszkóposdi így hülyeség.
Szkeptikusok húzzanak el más kategóriába! Az aszcendens az, hogy milyen vagy a világ felé.
Mert a horoszkóp kamu! Egy Szkeptikus
Vagy csak skizofrén vagy, és a másik énednek halak a csillagjegye.
Hát ezt én sem értem, ez felfoghatatlan! Muszáj, hogy a saját horoszkópod jellemzõi legyenek rád érvényesek, még sosem volt ellen példa. Lehet hogy becsaptak és te igazából halak vagy. Más értelmes magyarázatot nem találok erre... A horoszkópban már tényleg csak a legalja hisz, semmi értelme az egésznek....
Mert a horoszkóp kamu
Lehet, hogy azért jellemzõ rád a halak jegy, mert az az akcendensed, ezt meg tudod nézni a rá-google-zol az akcendensre és ott ki kell töltened egy tesztet, ehhez az is szükséges, hogy tud hány órakkor születtél PONTOSAN.:)
Ez alapján nézd meg: http://ascendens.astronet.hu/
Valaki csináljon nekem ingyen egy rendes elemzést akkor, hátha meggyõz.
Én sem arról beszélek.
A kérdező hozzászólása: olvasd el amit fentebb az asztrológus írt! Én sem az újságokban megjelent napi horoszkópról beszélek, sõt, sosem olvasom azokat.
Én meg azt nem értem, hogy van aki hisz ebben a hülyeségben. Azt áruld már el, hogy ha én rák jegyben születtem, akkor miért nem igaz rám, amit a rák jegynél írnak?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az értelmes és használható válaszokat, én sem értem, hogy aki nem hisz ilyesmiben, minek fárasztja az ujjait, hogy hülyeségeket irogat!
Azért mert nem csak a Nap (születési) jegyünk számít. Akik az újságokban megjelent horoszkópok alapján ítélik meg az asztrológiát, azok érthetõ, hogy nem hisznek benne. Gondoljatok csak bele. Ha pl. azt írják az újságban vagy a neten, hogy "kedves Bikák, holnap vigyázzanak, mert baleset érheti önöket"...baromság! És ezt mint HIVATÁSOS asztrológus írom! Magyarországon kb. 900.000 Bika él. Ha bejönne az, amit az újság ír, akkor kb. ennyi ember törné el a lábát, karambolozna, esne el a biciklivel, stb. Hülyeség! Akkor miért írnak ilyeneket? Mert tudják, hogy az emberek nagy része hiszékeny. Ha egy internetes oldalnak van horoszkóp rovata, akkor nagyobb a látogatottsága, és ha többen olvassák, akkor több a bevétel a reklámokból. Szóval pénz, pénz, pénz! Persze azok az asztrológusok sem hülyék, teljes mértékben nem állítanak valótlant, de egy ember horoszkópja nem csak a Nap jegyétõl függ. Ott van még a Merkúr, Hold, Vénusz, Mars, Jupiter, Szaturnusz, Chiron, Uránusz, Neptunusz és a Plútó is! Nem lehetetlen, hogy valakinek bejön, amit olvas, de az csak akkor, ha pl. a Nap jegye Bika, és a Bikában a Nap mellet áll még 3-4-5 másik bolygó is. Na, ilyenkor elképzelhetõ, hogy ráillenek a leírtak...és tényleg eltöri a lábát, vagy megégeti a kezét, stb. És miért vállalják tanult kollégáim, hogy ennek ellenére mégis (Nap)horoszkópot írjanak? A válasz megint: PÉNZ! Szóval kedves kérdezõ. Valószínû, hogy a Halak jegyében több bolygó is tartózkodott amikor születtél, és ezért érzed magad inkább Halaknak, mintsem Nyilasnak. (Egy asztrológus.)
Mert félreírták a születési dátumodat és igazából halak vagy.
Szia! Én azt olvastam a jellemrajzok.hun, hogy az uralkodó bolygójuk megegyezik, és a külsõ kinézetük is hasonló a halak és a nyilasnak. Szóval lehet ezért.

98-as Astra Caravan szellőztető nyílásán keresztül miért kerülhet az utastérbe kis mértékben füst, füstszag?

A lényeg, hogy akkor jelentkezik a jelenség, ha a fűtést használom, ez esetben pedig akkor lehet erősebben érezni a szagot, ha járó motor mellett egy helyben áll az autó. Ha a fűtést leveszem, akkor gyakorlatilag nem érezni semmit. Ma pl. mikor beálltam a garázsba és a napfény besütött a szélvédőn keresztül, még látni is lehetett, ahogy fújja be a füstöt a ventilátor.

Legjobb válasz: Valószínûleg a könyökcsõnél szivárog a gáz vissza az utastérbe. Ez nem játék, vizsgáltasd ki!

Valószínûleg a könyökcsõnél szivárog a gáz vissza az utastérbe. Ez nem játék, vizsgáltasd ki!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ!

Mit jelent az, hogy a nyilas gyakorlatilag skorpió? Miért?

Legjobb válasz: A nyilas nem skorpió, csak próbálták megfejteni miért a vizes jegyekhez "vonzódik". És valaki összerakta hogy Nyilas+ Oroszlán az olyan vad,"hegyes" végû. De nem kell mindent kp-nek venni ebben a rovatban sem...

A nyilas nem skorpió, csak próbálták megfejteni miért a vizes jegyekhez "vonzódik". És valaki összerakta hogy Nyilas+ Oroszlán az olyan vad, "hegyes" végû. De nem kell mindent kp-nek venni ebben a rovatban sem...
Azt hallottam, h a 12 jegy közül a skorpió a legrosszabb.Kiállhatatlan jegy, és a nyilasoknál is néha észrevehetõ.
november 30ika és dec 17e közé esik az ún beékelõdött bolygó: a kigyótartó. akik ezen idõpontok között születtek, azok nem tisztán nyilasok, és megfigyelhetõ rajtuk egykét skorpióra jellemzõ vonás. (egyfajta átmenetet képez a két jegy között)
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm szépen.

1:Miért hüppög és szipog az aki sír? 2: Akinek eltávolították a gégéjét, az miért nem tud nehezet emelni? 3:Miért kell betapasztani a lőtt vagy szúrt seb kifelé szelelő nyílását?

Legjobb válasz: Amikor nehezet emelünk, akkor a gége is segít azzal, hogy a gégefedõ lezárja a légutakat. A nyíláson át kimegy a levegõ, nem marad a tüdõben, illetve könnyen tovább szakadhat.

Amikor nehezet emelünk, akkor a gége is segít azzal, hogy a gégefedõ lezárja a légutakat. A nyíláson át kimegy a levegõ, nem marad a tüdõben, illetve könnyen tovább szakadhat.
A kérdező hozzászólása: köszi
A gégésre, az elsõ válasza logikusabbnak tûnik. :D
2: Mert sérült vagy nem létezõ gégével nem igazán lehet hasprést csinálni. Ha nehezebb dolgot emelsz, vagy keményen tolod ki a ... székletet akkor visszatartod a levegõdet, mert így tudsz a legnagyobb erõt kifejteni. Na ez nekik nem megy. 3. Azért, mert akkor tudsz lélegezni, ha a tüdõd csak 1 fele nyitott. Ha kilyukad, akkor összeesik és nem tudsz levegõt venni, ezért ha meglövik a tüdõdet, akkor a lehetõ leghamarabb el kell zárni, erre mondjuk tökéletesen megfelel egy rongydarab betömése a sebbe (ideiglenesen persze).
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek
A lõtt sebes részhez: Ezért: http://www.youtube.com/watch?v=Q2u3m29RIgg (2:10-tõl látszik a legjobban a lényeg) Szóval ha valakit eltalálnak azért foltozod be elsõnek a kimeneti sebet, mert ott rohadt sok vért veszít annak következtében, hogy a golyó kiszaggat magával egy rakás szövetet a testébõl. Késnél tudtommal nincs ilyen hatás, de egy nálam okosabb megcáfolhat. G.

Láttam egy videót amin egy kést nyomtak bele a kenyérpirítónak a bemeneti nyílásán és az szikrázva felrobbant, lehetséges ez? És ha igen miért?

Legjobb válasz: Nem felrobban a kenyérpirító, hanem zárlatot csinálsz benne a késsel. Ez igen heves szikrázással, és hõtermeléssel jár. Az átfolyó nagy áramerõsség miatt a kés is megolvad, és az izzó vasszemcsék szikráznak és szóródnak szanaszét. Megfelelõ biztosítékkal ellátott lakásban csak egyetlen durranást tapasztalnál, mert azonnal kioldana a biztosíték. Ha ez nem történne meg, az akár a falban lévõ vezetékek felizzását, és így tûzesetet is okozhatna.

Nem felrobban a kenyérpirító, hanem zárlatot csinálsz benne a késsel. Ez igen heves szikrázással, és hõtermeléssel jár. Az átfolyó nagy áramerõsség miatt a kés is megolvad, és az izzó vasszemcsék szikráznak és szóródnak szanaszét. Megfelelõ biztosítékkal ellátott lakásban csak egyetlen durranást tapasztalnál, mert azonnal kioldana a biztosíték. Ha ez nem történne meg, az akár a falban lévõ vezetékek felizzását, és így tûzesetet is okozhatna.
Az említett videó kamu, ezt a videó készítõi is elmondták. (Amúgy elég amatõr munka).
Zárlatot tud csinálni, meg esetleg szikrázhat.Nekem nagymamám csinált ilyet, rohant hozzánk utánna, hogy õ belenyúlkált a kenyérpirító késsel és az meg elromlott eg lecsapta a biztosítékot és szikrázott is.

Miért nem működik az usb-s fejhallgatóm a számítógép hátoldalán lévő usb nyílásaiba dugva, mikor be van dugva, és érzékeli? (bővebben lent)

Eddig az előlapi usb-t használtam a fejhallgatómhoz, de szerintem kikopott, mert mindig elment a hang, majd vissza jött. És tudtam mozgatni az ujjammal az usb nyílást. Majd mikor eléggé felidegesített, egy picit erősebben belenyomtam, és beszakadt a gépen belülre az usb nyílás (Ez a minőség 2013ban......). A hátsókba mikor bedugom a fejhallgatót, érzékeli, illesztő programot keres, majd megtalálja azt, majd telepíti, és azt írja, hogy az eszköz használatra készen áll, de nem jön a fejhallgatómból hang, holott világít rajta a lámpa, ami szokott világítani, ha használatban van. Nincs lenémítva... Csak a hangszórómat érzékeli a gép, ami nem usb-s, hanem 3,5 mm-es jackes. Még ha az usb-s fejhallgatóm be is van dugva, és érzékeli. Mikor az előlapit használtam, akkor a hangszórót ha bekapcsoltam nem jött belőle hang, hanem a fejhallgatómból jött. Mi lehet a probléma?

Alig kapok az egyik orr nyílásomon levegőt miért?

Pár napja azt vettem észre, hogy nem igen kapok levegőt az egyik orr nyílásomon, de nem tudom miért. Néha úgy érzem mintha lenne valami a gégémnél vagy mintha nyomná valami a légcsövetem szinte érezhetetlenül nagyon enyhén. És valamikor amikor fel kelek semmi bajjom nincs egy ideig minden ugyan olyan mint szokott majd késöbb megint ez van. Persze én egyből megijedtem , hogy mivan, ha rák ? utána néztem ott is valami duzzanatról beszéltek...de nekem ez a duzzanat elmúlott néha visszajön de nagyon picike. Utánna azt mondták ,hogy allergia is lehet.:S nem tudom és igazából nagyon félek....szerintetek mi lehet a gond? Sportolok 186 cm 110 kg vagyok testépítek tehát nem vagyok zsíros de lehet ez a bajj? ja és mellette dohányzok naponta maximum 6 szálat szívok el 4 hónapja.
Igen tényleg jó a vízöntõvel! Persze vannak hátrányai is de jól megvannak.
Lányom oroszlán, férjem kos én nyilas és anyám vízöntõ. Anyám tényleg meglepõen jõl kijön a lányommal, pedig sosem volt mintaanya...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!