Találatok a következő kifejezésre: Miért nyalogatja kutyám (18 db)

Miért nyalogatnak a kutyák, pontosabban mit fejeznek ki a nyalogatással és a farokcsóvállással?

Legjobb válasz: A farokcsóválás nagyon sok mindent jelent. Alapvetõen a barátságosság és ismerkedni akarás jeleként fogjuk fel. Jelenthet kérést (amikor a gazdi eszik a kutya elõtt), jelenthet izgatottságot (amikor elõkerül a póráz, vagy a kutya eszeveszetten keresi a fûben a labdát). Pl. amikor 2 domináns kan kutya összetalálkozik, gyakorta elõfordul, hogy az elején csóválnak (általában csak nagyon kicsiket, a farkuk hegyét) - felmérés, erõk latolgatását jelenti. Nemcsak maga a csóválás számít, hanem az iránya, sebessége is. Pl. a jobbra tartott farok ellenségeskedést fejez ki, a balra tartás pedig barátságosságot, játékosságot. Ezt te, mint gazdi nem veszed észre (nagyon sok más tényezõ is alakítja a farok mozgását, és akár leheletnyi különbség is már más jelentéstartalommal bír), csak a 2 kutya egymás között. Ez egy etológiai kutatás tanulmányából olvastam. A nyalogatás az emberek szemében szeretetet, kedvességet jelent. Mélyebb magyarázata az, hogy a farkas falkában az alfa hímet a lejjebb álló farkasok sorrend szerint lefelé egy szájon nyalással vagy az állának megbökésével üdvözlik. Egyrészt "köszönnek" neki, másrészt ezzel elismerik és megerõsítik az alfa-hím pozícióját. Tehát leegyszerûsítve, ha a kutya megnyalja a szádat, akkor elismer falkavezérnek. Ez pl. jól megfigyelhetõ a félõs, rehabos kutyáknál (vagy akár csak egy idegen, kissé bizalmatlan kutyánál), ahogy nõ a bizalom az ember és a kutya között, pár alkalomnyi találkozás után már ad puszit. A puszi osztás is abszolút kutya függõ, van aki tartja magát, van, akit le sem lehet szedni az arcodról, bárkinek bármikor megadja magát.

A farokcsóválás nagyon sok mindent jelent. Alapvetõen a barátságosság és ismerkedni akarás jeleként fogjuk fel. Jelenthet kérést (amikor a gazdi eszik a kutya elõtt), jelenthet izgatottságot (amikor elõkerül a póráz, vagy a kutya eszeveszetten keresi a fûben a labdát). Pl. amikor 2 domináns kan kutya összetalálkozik, gyakorta elõfordul, hogy az elején csóválnak (általában csak nagyon kicsiket, a farkuk hegyét) - felmérés, erõk latolgatását jelenti. Nemcsak maga a csóválás számít, hanem az iránya, sebessége is. Pl. a jobbra tartott farok ellenségeskedést fejez ki, a balra tartás pedig barátságosságot, játékosságot. Ezt te, mint gazdi nem veszed észre (nagyon sok más tényezõ is alakítja a farok mozgását, és akár leheletnyi különbség is már más jelentéstartalommal bír), csak a 2 kutya egymás között. Ez egy etológiai kutatás tanulmányából olvastam. A nyalogatás az emberek szemében szeretetet, kedvességet jelent. Mélyebb magyarázata az, hogy a farkas falkában az alfa hímet a lejjebb álló farkasok sorrend szerint lefelé egy szájon nyalással vagy az állának megbökésével üdvözlik. Egyrészt "köszönnek" neki, másrészt ezzel elismerik és megerõsítik az alfa-hím pozícióját. Tehát leegyszerûsítve, ha a kutya megnyalja a szádat, akkor elismer falkavezérnek. Ez pl. jól megfigyelhetõ a félõs, rehabos kutyáknál (vagy akár csak egy idegen, kissé bizalmatlan kutyánál), ahogy nõ a bizalom az ember és a kutya között, pár alkalomnyi találkozás után már ad puszit. A puszi osztás is abszolút kutya függõ, van aki tartja magát, van, akit le sem lehet szedni az arcodról, bárkinek bármikor megadja magát.
A nyalogatás egyértelmûen a szeretet egyfajta kifejezõdése. Amikor egy kutya csóválja a farkát, ez az izgalom egyik jele, melynek szintjét a csóválás sebessége jelzi. Az izgatottság mélységét a farok csóválásának sebessége jól jelzi. Az a jel, hogy a farok mozog, azt jelenti hogy kommunikálnak.
Te vagy a Vezér, és hagyjál nekik is kaját!
nekem egy 11 éves kutyám van. félhosszú szõrü szoval igényli a fésülést. Õ akkor (is) szokta nyalogatni a kezemet ha valami olyant csinálok vele ami nem tetszik neki...pl. fésülésnél huzom a szõrét. De egyébként tényleg a szeretet jele...a csóválás meg az öröm vagy az idegesség.

Miért nyalogatja a kutyám a sebeimet?

Ha sebes pl. a lábam akkor mindig nyalogatja.

Legjobb válasz: Saját magának is nyalogatja, tisztítja a sebeit, hogy gyorsabban gyógyuljon, mert ösztönösen tudja hogy a nyálában gyógyító baktérium van, és téged is meg akar gyógyítani. De ami neki jó az nem biztos hogy emberre is elõnyös.

Saját magának is nyalogatja, tisztítja a sebeit, hogy gyorsabban gyógyuljon, mert ösztönösen tudja hogy a nyálában gyógyító baktérium van, és téged is meg akar gyógyítani. De ami neki jó az nem biztos hogy emberre is elõnyös.
NE HAGYD NEKI TE ALLAT!!! NEM HALLOTTAL MEG A FERTOZES VESZELYROL??? Amugy azert nyalja, mert ver!!! Meg ha alvadt ver is, o szereti.
Csupán ösztön, nem jószándék. Jobb híján így próbálják megakadályozni az elfertõzõdést.
De egyébként tényleg nem szabad neki hagyni mert egyrészt leszedi a frissen képzõdött hámréteget a sebrõl, az érdes nyelvével, másrészt a kutyák minden piszkot felesznek, és simán lehet olyan baci a szájában amit aztán rárak a sebedre és elfertõzi vele.
Tegyük hozzá (embernél is) sikeresen. Az összes kutyakiképzõ ismerösöm (óvatosan) kihasználja ezt a lehetõséget. (Persze nem akkor amikor a kutya sz*rt evett)
A kérdező hozzászólása: oké nem hagyom! utána le is fertõtlenítettem!
A kutyakiképzõ nem orvos azt is tegyük hozzá. Egyszer mikor sérült a kutyám lába, amíg nem jutottunk dokihoz, hagytam neki nyalogatni, és begennyesedett, de mire dokihoz értünk nagyon szépen kitisztította. Viszont ha hagyod neki nyalogatni sokkal lassabban gyógyul, és veszélyes is lehet.
Akkor meg lehet tüzelõ szuka vizelte le.Vagy szuka kutyád van akkor meg kan.
Nekem lány és fiú kutyám van. Amikor a szuka tüzel a fiú nyalja a pisijét. Elég undi de nem lehet leszoktatni róla, már próbáltam. Gondolom olyan infókat tartalmaz amiket szaglással nem tud megkaparintani :)
Természetes jelenség. Ahogy az elõttem válaszoló is írta. Égõ gyomor=fûrágás. Majdnem minden kutya kedvenc csemegéje :)
Ég a gyomra.
A kérdező hozzászólása: De nyalja, nem eszi tudom hogyha eszi akkor fáj a gyomra de õ nyalja... ráadásul a vizeletet


A kutya miért nyalogatja a lábam? (csivava)

Van egy fiú csivavám. 1,5 éves és mindig nyalogatja mindenki lábát....de miért? de mintha tök természetes lenne . de valamikor ilyen 15 percig is. nem értem miért,pedig nem piszkos meg büdös a lábunk, rögtön fürdés után is csinálja :D mi lehet az oka?

Legjobb válasz: Az annyira mindegy h csivava vagy nem csivava :"D Az én kutyám is szokta nyalni a lábam pedig az nem "márkás" kutya :P Sõt a macskám is (de az az a kezemet) sztem nincs abba semmi :D szeret

Az annyira mindegy h csivava vagy nem csivava :"D Az én kutyám is szokta nyalni a lábam pedig az nem "márkás" kutya :P Sõt a macskám is (de az az a kezemet) sztem nincs abba semmi :D szeret
mert a csivava 1 jelentétktelen állat ami fúzionált a macskával és tengeri malacal és ez lett belõle
Rosszul tanította az anyja. Valószínûleg félreértelmezte a kézcsókot, és lábat csókol. Komolyra fordítva a szót, ha jól tudom ez a vonzódás egyik jele.
Reflex. Kölyökkorában tanulta, ha megfigyelsz egy anyakutyát a kölykeivel, akkor a kicsik nyalogatják az anyjuk száját, ha ennének. Ezzel a ragaszkodásukat is kimutatják. Az ilyen kis törpecirkáló nem hiszem, hogy felérné a szádat, de próbáld ki...Ha nyalogatja a lábad, vedd fel, ha a szádat is elkezdené, szólj rá. Nem épp kellemes ha vendég jön, kaját kunyerálni, és rácuppana a lábára.
Az én kutyám is csinálja bármikor amikor hozzá érhet a lábamhoz bár õ azért sztem mert kicsi és nem ér máshova mint az enyém, csak néha már idegesít és leszidom meghúzza magát és ilyen bocsánat kérõ nyalogatásba kezd. :D Mi utcáról fogadtuk be még kölyök korába, nála hûségesebb kutyával még nem találkoztam, és azért nyalogat mert hálás, és szerintem a tied is hálás, szert téged. :)
azért mert kicsi és nem ér jobban fel ..xDD amúgy a szeretetét szeretné kifejezni szerintem.
A kérdező hozzászólása: nem izgatott közben, majd el alszik vmikor, és így szakadozva nyalja végig a lábamat mert közben majdnem elalszik :D de nem szokott izgatott lenni az tuti, bár nem csak akkor csinálja ha fáradt és aludna.
Szerintem azért mert szeret, az én kutyám is nyalja a lábam csak õ Berni pásztor:)
Azért vigyázni, ha úgy nyalogat, hogy közben izgatott, a tulajdonának tekint.
próbáld ki, fürdés után egy óra múlva a lábujjak között már van lábszag, ha nem használsz lábdezodort. arra a kis szagra kattan rá kutya macska, egyszerûen imádják. a vendégek lábán is van már némi illat, azért kedvelik azt is. én macskás vagyok, de nálunk is macskamánia a lábujjak között nyalogatni, csak bírja ki az ember röhögés nélkül.
szerintem is csak szeret és próbál gondoskodni rólad, megmosdat - így a saját szagát fogja rajtad érezni -> egy család vagytok, birtokol. Más furcsaság nincs a viselkedésében?
Mert biztos szereti az illatát. :)
Mármint nem a vendég jön kaját kunyerálni, hanem a kutya akarna a vendégtõl :DDD bocsi

Miért nyalogatja a kutya, ha valaki sír?

Érzékeny a különféle zajokra, pl. ha fütyülök, akkor is odajön és megnyalogat, ha valaki sír, akkor is. Vajon tudja, hogy szomorú és együttérzésb?l csinálja, vagy ez is csak egy érdekes zaj neki?

Legjobb válasz: megvigasztal. nem véletlenül a kutya az ember legjobb barátja.. ha én sírok, mindig odajön és megnyalogat. :)

megvigasztal. nem véletlenül a kutya az ember legjobb barátja.. ha én sírok, mindig odajön és megnyalogat. :) 
érzi hogy szomorú vagy és megpróbál felvidítani :) ))

Miért nyalogatja a kutyám a falat?

Van, hogy csak szimplán a falat van hogy kicsit kikezdi a körmével és azt! :S Ezt miért csinálja és lehet bel?le valami baja?

Legjobb válasz: mészhiány :) nem lesz semmi baja. ha az kell neki :D én kutyám füvet is eszik :)

mészhiány :) nem lesz semmi baja. ha az kell neki :D én kutyám füvet is eszik :)
Foglalkozz vele! Tanítsd! De akár labdázhatsz vagy elmehettek sétálni. Mi ezen a kérdés? Ahogy egy kutyával foglalkozni szoktak.
A kérdező hozzászólása: Szabadba? Egész nap kint vannak az udvaron xD Hogy érted, hogy feladatokra vágyik? Mit csináljak vele?
A füvet akkor eszik ha éga gyomruk(állítólag). Lehet, hogy ki akarja nyalni magát a szabadba:)
Játszanak, de neki biztosan több kellene ennél. Feladatokat szeretne, ami leköti. Biztosan nagyon okos kutya és kevés neki a feladat.
A kérdező hozzászólása: Hát õ tuti nem unatkozik! :) Van egy másik idõsebb kutyám állandóan játszanak, kicsit alszanak aztán megint játszanak...xD
ez unalomból kialakuló rossz szokás is lehet.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Megnyugodtam. Egyébként kap mindig csontot, meg õ is eszi a füvet meg a bogarakat ;)
15:38 Hacsak nem épp vedlési idõszakban van, a szõrhullásnak oka lehet a túl gyakori fürdetés. Hányszor mentek napjában sétálni? 4-5-ször? Minden alkalommal lezuhanyozod? Az én bõröm is kiszáradna ennyi víztõl.
Ja, és kilopják a szennyesbõl a koszos zoknit. Lábszaghiányuk is van.
Én is meg akartam már itt kérdezni, mert az ágyamnál a fal már borzalmasan néz ki, mert a kutyám ha hazatér a sétáról, lezuhanyoztatjuk, akkor egyenesen az ágyamra megy, foltos a fal, és meg élkezdi nyalni is. A füvet mindíg eszi, a gyertyát is szereti enni, a mûanyagot imádja, és hát néha igy kék a kakája is :D Mindig kap csomó csontot (persze amit lehet), zöldségeket, húst, száraztápot is, mégis valamilyen hiánya lehet a szervezetében, mert a szõre is borzalmasan, csomókban hullik. Nincs allergia.
Akkor beszállok én is. Enyém a fehérjére bukik. Felnyalogatja a bogarakat, és csigákat is fogyaszt. :D
Az enyémnek meg cellulóz hiánya van, mert ellopták a papírzsepimet. Unatkozik.
Mesz hianya van, adj neki csontot ragni. Enyem minden nap kap egyet. Enyem is eszi a fuvet es a viragokat letordeli, meg a rozsat is.
igen mész hiánya van, és az elsõ válaszadónak üzenném hogy minden kutya eszi a füvet!!!
Mert õ a falat faló faló, azaz jelen esetben fakutya.
A kérdező hozzászólása: Így foglalkozok...egy csomót labdázunk, pont ma voltunk sétálni mert végre lejjebb hûlt a levegõ és nem volt olyan meleg, tanítgatni meg mindig szoktam...Bár sokat tanul a nagyobb kutyától is :)

Miért nyalogatja a kutyám a saját vizeletét?

Ma este kiengedtem a kertbe a 11 hónapos fiú mopszunkat pisilni, kimentem én is addig a kertbe, erre azt látom, hogy pisil, megfordul és elkezdi nyalogatni ahova pisilt. Rászóltam, hogy mit csinál, de mint aki süket... Odamegyek, hogy menjen onnan és azt veszem észre, hogy remeg a szája közben mint vmi epilepsziásnak :S Már többször észrevettem, ha valamit nagyon szimatol a fûben, akkor remeg utána a szája, de nem tudom mitõl.

Legjobb válasz: Akkor szokták ezt csinálni a kanok, amikor szukát szagolnak, vagy a pisijüket. Fõleg ha tüzel a szuka. Lehet most lett ivarérett. Ha van szuka kutyátok egyértelmû miatta. Nekem csinálta már tüzelõ macskánál is.

Akkor szokták ezt csinálni a kanok, amikor szukát szagolnak, vagy a pisijüket. Fõleg ha tüzel a szuka. Lehet most lett ivarérett. Ha van szuka kutyátok egyértelmû miatta. Nekem csinálta már tüzelõ macskánál is.

Miért nyalogatja le rólam tusolás után a kan kutyám a vizet?

Legjobb válasz: Mert szeret , vagy mert szomjas :)

Mert szeret , vagy mert szomjas :)
mert szomjas.
te a kutyáddal együtt fürdesz?
Nálunk ez úgy mûködik, hogy megfürdök és bekenem magam testápolóval, na azt akarja mindig. -.-"
Valószínüleg tisztogat. Ahogyan zavarja az hogy õ vizes, az is zavarja ha te vagy az... az én elõzõ kutyám például kiszedte a ruhámba ragadt bogáncsokat... ilyen a kutya-szeretet....
Nekem a talpam szokták nyalogatni, mikor kijövök a fürdõszobából. Az tuti vizes még a papucsban. Én meg kapkodom a lábam, mert csikizik. De nem csak a kanok csinálják.
nekem a fülembe nyalogatott bele folyton a kutyám... oO
nekem is ezt csinálja mind2 kutyánk , de a testápolót a kölyök állandóan nyalni akarja de azt nem engedem..

A kutya miért nyalogatja az emberek arcát? Mit szeretne ezzel kifejezni?

Legjobb válasz: Pedig a kérdésedre kaptál megfelelõ választ a másiknál is. Nem puszizkodni akar.

Pedig a kérdésedre kaptál megfelelõ választ a másiknál is. Nem puszizkodni akar.
azért mert érzi a pofádon a kóbász szagát vagy meg akar fertõzni a betegségeivel, vagy lehet, hogy jót röhög azon hogy elõtte a seggét nyalta aztán összenyalja az arcod és te ezt nem veszed észre
A kérdező hozzászólása: Ja, csak ott nem fogalmaztam konkrétan, úgyhogy inkább feltettem még egyszer..
Azért, amiért egy alázatos kutya, egy dominánsabb fajtársáét.
vagy szeretet de inkább izgatott.

Miért nyalogatja a kutyám a sebemet?

Már többször észrevettem,ha megvágom pl.késsel a kezemet,rögtön jön oda a kutyám és elkezdi nyalogatni a sebemet.Vagy ha például beütöm véletlenül a kezemet és látja rajtam hogy fáj nekem akkor is ezt csinálja.Ez miért van szerintetek?

Legjobb válasz: ösztön szerintem. Számára ti egy falkába tartoztok, és segíteni szeretne! nem mellesleg gyógyítóhatása is van a kutyanyálnak:P 22L

ösztön szerintem. Számára ti egy falkába tartoztok, és segíteni szeretne! nem mellesleg gyógyítóhatása is van a kutyanyálnak:P 22L
Akinek van kutyája, az valamicskét tud róla idõvel. Van jó szakirodalom, vannak kutyatársak és ha más kutyásokkal is érintkezik séta alkalmával, még többet megtanulhat. Élõben és nem virtuálisan.
Kérdezõ, nem sokat tudhatsz a kutyákról, ha még azt sem tudod, hogy egymást így gyógyítják.
A kérdező hozzászólása: Nagyon kedves vagy 2.:) Nem csalódtam, már vártam az ilyen jellegû választ.Amúgy meg értek a kutyákhoz(a nevelésre gondolok), ezt eddig nem tudtam, de hasonlóra tippeltem.Meg végül is szerintem azért is van ez az oldal ha nem tudunk valamit akkor megkérdezzük a tapasztaltabbaktól, legalábbis szerintem.
ott a pont a kérdezõnél! Gondolom kedves második, te sem eme csodás tulajdonsággal születtél, hogy mindent vagy legalább is sok mindent tudsz kutyákról. Neked is meg kellett valakitõl/valahonnan tanulnod, és rájönnöd:) Egyébként meg egymilliószor értelmesebb egy ilyen kérdés, mint az, hogy "beteg a kutyám mit tegyek?" nah mind1 elsõ voltam
A kérdező hozzászólása: Köszönöm elsõ:)
Soha nem értettem, hogy miért kell egy-egy kérdezõt lefikázni. Nem biztos valamiben, van egy kérdezõs oldal, és kérdez. Ha nem tetszik, ne kommentelj, lapozz tovább, mert csak szítod a feszültséget. Az én kutyám is minden sebemet azonnal elkezdi "gyógyítani", ahogy hozzá fér. Ha hiszed, ha nem, tényleg segít. :)
A kutya nyála véralvadás serkentõ anyagokat tartalmaz, gyorsabban összeforr a seb. Ez nem tudatos cselekvés, csak ösztön. A sérültet ápolni kell.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!