Találatok a következő kifejezésre: Miért nincs tejem (17 db)

Ha nem eszek sokat miert nincs tejem? Ezentul mindig zabalni kell?

ti hogy csinaltatok?ha szedek terhesvitamint azzal potolom a kajat vagy szükseg van mindenkepp arra is.nem fogyozom mert ugyanolyan vagyok mint elotte csak nemigen van etvagyam.

Legjobb válasz: Egyetértek az elõzõ válaszolóval. Rövidesen eljön az idõ, amikor már SOHA nem fog feldagadni a melled, mindegy, mit és mennyit eszel. Ettõl függetlenül még több is lehet a tej, mivel az szoptatás ALATT és nem két szoptatás között termelõdik. Amit most tejjel teli cicinek gondolsz, az valójában egy kevés tej és sok ödéma. Sokan akkor adják fel, amikor megszûnik a felkeményedés két szopi között, pedig pont ez jelenti azt, hogy beállt a kereslet-kínálat.

Egyetértek az elõzõ válaszolóval. Rövidesen eljön az idõ, amikor már SOHA nem fog feldagadni a melled, mindegy, mit és mennyit eszel. Ettõl függetlenül még több is lehet a tej, mivel az szoptatás ALATT és nem két szoptatás között termelõdik. Amit most tejjel teli cicinek gondolsz, az valójában egy kevés tej és sok ödéma. Sokan akkor adják fel, amikor megszûnik a felkeményedés két szopi között, pedig pont ez jelenti azt, hogy beállt a kereslet-kínálat.
Kell a vitamin is, de nálam ez a hármas jött be: rengeteg folyadék, rendes kajálás (változatosan! de nem kell kettõ helyett :-) csak legyen benne fehérje is, zöldségek, gyümi stb.), és pihenés. Ebbõl többnyire az utolsó hiányzik 2 másik gyermek mellett, de azért jut elég a harmadiknak is. :-) Néha rásegítek tejserkentõkkel is. Étvágygerjesztõnek próbáltad már a Béres cseppet? Nálunk a gyerekeknél bevált (én sajna eszem anélkül is).
Én azt vettem észre, hogy akkor nincs tejem, ha nagyon éhes vagyok. Nem eszem sokat, de arra mindig vigyázok, hogy sokszor keveset, így nem éhezek meg nagyon.
A kérdező hozzászólása: valoban en is eszrevettem hogy ha pihenek tobb a tejcsi, este mindig kifolyik de nappal altalaban 1x ugy erzem keves, vagyis nem dagad a cicim.ezert gondolom hogy neha keves neki, bar a hizas nem ezt mutatja, ugyhogy ez megnyugtat.
Ha szereted a sört igyál egy pohárral (nem literes pohárral :) ) minden nap, vagy alkohol menteset.Nekem a dokim mondta, mert sok olyan anyag van benne ami fokozza a tejtermelést.
én is észrevettem ha nem eszem rendesen akkor egybõl csökken a tejmennyiség :(, próbáltam, hogy csak délelõtt eszem szénhidrátot délután már nem, hát ez is betett, úgyhogy inkább nem szórakozok, eszek rendesen. Tíz kg maradt rajtam, ami különösebben nem is érdekelne, de nem férek bele egy ruhámban sem és ez kellemetlen :) :) , mert nem tudok mit felvenni a kismamanacijaimon kívül. Az elsõnél ilyenkorra már nem volt semmi feleslegem, pedig ugyanannyit híztam, most valahogy nem viszi a kilókat a szoptatás :(:(. 1 hós baba anyukája

Túrú, joghurt, sajt igen (tejtermékek), de tej nem adható a babának. Miért? Nincs ez a tejmizéria túllihegve egy kicsit? Miért jobb a mű tápszer, mint a feles tej? Ad valaki feles tejet a babájának 9 hónapos korában?

Legjobb válasz: De túl van... az az igazság hogy mindenki azt csinál a gyerekével amit jónak lát. Egész más a szokás vidéken meg más pesten. Nem adtam feles tejet csak anyatejet kizárólag 5 hós koráig aztán hozzátápláltam és tejhiány miatt talán ha 4-5x kapott tápszert - késõbb a fõzelékekhez használtam-

De túl van... az az igazság hogy mindenki azt csinál a gyerekével amit jónak lát. Egész más a szokás vidéken meg más pesten. Nem adtam feles tejet csak anyatejet kizárólag 5 hós koráig aztán hozzátápláltam és tejhiány miatt talán ha 4-5x kapott tápszert - késõbb a fõzelékekhez használtam-
Millió kérdést találsz a témával kapcsolatban. A tejtermékek, amiket felsoroltál, finomított, módosított formában tartalmazzák a tejfehérjét. A tápszerben minden vitamin és ásványi anyag benne van, amire a babának szüksége van. A tejben túl sok a fehérje, túl sok a nátrium, viszont nincs benne vas és egyéb vitamin, amire a babák fejlõdõ szervezetének szüksége van, ráadásul a feles tej közel nincs annyira tápláló, mint a tápszer.
Mert azok erjesztett tejtermékek és emiatt adhatók.A lányom 13 hónapig szopizott, így nem is kellett nagyon addig aggódnom, de 1 éves kor körül kóstolásra adtam neki másfeles tejet. Ismerõseim között van, aki már adott 9 hónaposan másfeles tejet és nem lett baja a babának, de én akkor sem adnám.
Az a helyzet, hogy anno én is feles tejet kaptam, de az orvostudomány rengeteget fejlõdött, és már bizonyított tény, hogy több kárt, mint hasznot csinál a túl korán adott tehéntej. Én is kikezelhetetlen vashiányos vagyok, ráadásul a tehéntej nem azonnal, hanem évekkel késõbb okozhat fõleg allergiát.
Kár ebbõl folyton vitát generálni, pláne úgy, h nincsenek valós fogalmaid a dologról.(Elõttem leírták, gondolom neked is elmondta a védõnõ, gyerekorvos, vagy olvashattad , h ezek savanyított tejtermékek.)Mindenki azt ad a gyerekének amit akar, ha szerinted túl van lihegve, nyugodtan adj neki tejet, és szívbõl kívánom, h sose legyen ebbõl rossz tapasztalatod.

Miért mondják az anyukák hogy "nincs tejem"? Sebes mellbimbó miatt feladják. Az meg a rossz szopási vagy szoptatási technika miatt van nem?

Valaki meg sem várja hogy beálljon a tejtermelés, á nekem nincs és jöhet a tápszer.

Legjobb válasz: Hát azért ez nem ilyen egyszerû... biztos van ilyen is... De van olyan is, hogy valaki tényleg mindent megtesz és mégsincs (elég) teje. Nekem pl 2 hetesen még mindig csak fogyott a babám, ettem rendesen, szedtem tejserkentõ homeo bogyót, ittam napi kb. 3-4 litert, teát-vizet-gyümilevet-stb teljesen vegyesen. Annyit aludtam, amennyit csak bírtam. A háztartást a férjem és anyósom elintézték, óránként(!) szoptattam, két mellbõl... Szóval szerintem tényleg minden lehetségeset megtettem, és mégsem volt elég tejem. Teljesen mindegy volt, hogy mit csináltam, ugyanannyi tejem volt, mint az elsõ pár napban. Így 2 hetesen a babám kapott kiegészítésként tápszert, de folytattam a szoptatást is, egészen másfél éves koráig... De, minden bizonnyal lesz itt olyan, aki egyetért veled...

Hát azért ez nem ilyen egyszerû... biztos van ilyen is... De van olyan is, hogy valaki tényleg mindent megtesz és mégsincs (elég) teje. Nekem pl 2 hetesen még mindig csak fogyott a babám, ettem rendesen, szedtem tejserkentõ homeo bogyót, ittam napi kb. 3-4 litert, teát-vizet-gyümilevet-stb teljesen vegyesen. Annyit aludtam, amennyit csak bírtam. A háztartást a férjem és anyósom elintézték, óránként(!) szoptattam, két mellbõl... Szóval szerintem tényleg minden lehetségeset megtettem, és mégsem volt elég tejem. Teljesen mindegy volt, hogy mit csináltam, ugyanannyi tejem volt, mint az elsõ pár napban. Így 2 hetesen a babám kapott kiegészítésként tápszert, de folytattam a szoptatást is, egészen másfél éves koráig... De, minden bizonnyal lesz itt olyan, aki egyetért veled...
Mert nem vagyunk egyformák! De én meg ezzel az elvakult "mindenáron muszáj szoptatni" címû történettel nem értek egyet. Mert tök jó, hogy van tej, csak némely anyuka idegileg kész lesz, mire lesz teje! Nem hinném, hogy az jobb. Nekem pl. nem volt. Stressz+korai peteérés kombó miatt, alig. Két hónapig próbálkoztam, már én is kezdtem idegbeteg lenni, gondolván rossz anya leszek, ha nem szoptatom. A gyerekorvos állított le két hónap után. Közölte, hogy akkor sem lesz több tejem, ha szét idegelem magam, viszont egy normális, boldog anyuka helyett kap a fiam egy idegroncsot. Igaza volt. Barátnõmnek pl. véresre sebesedett a cicije. Nem gondolnám, hogy csak azért mert nem mártírkodott, hogy már csakazértis szoptat, ha minden alkalommal végig is ordítja az etetést. Inkább elkezdte lefejni és cumisüvegbõl adni. Utána persze a pici hozzászokott. De nem csinált belõle gondot, lefeji és cumisüvegbõl odaadja! Nem hinném, hogy ettõl õ rosszabb anya!
provokativ a kérdésed kedves kérdezö.én inkább a te kérdésedd törölném.
Mert mindenki aki nem szoptat, egy önzõ rohadt dög, aki rosszat akar a gyerekének, és nem is akarta igazán, és mindenki aki szoptat, de pl veri a gyerekét, mert nevelni azért kell, meg szül 10-et és nincs pénz kajára meg ruhára meg tüzifára, az mintanya, mert a mellét a gyerek szájába tudja dugni még 6 évesen is. Amúgy milyen tápszer!!!! Feles tej, meg lisztleves, az jó a gyereknek.
Nem elég még? Szoptass ha akarsz 20 évig, ki nem szarja le, de hadd döntse már el mindneki maga mit akar. Nem asttól lesz valaki jó anya hogy szoptat-e vagy sem.
Nem elég még a bármilyen okból nem szoptató anyukák piszkálásából? Miért kell a veszekedés, magyarázd már meg? Ennyire unatkozol?
Ezt mindenki maga dönti el, az elõnyök és a hátrányok ismeretében. Senkire nem lehet ráerõltetni. Ha valaki AKAR szoptatni, akkor megtalálja a módját, hogyan tegyen meg MINDENT ennek érdekében: kér segítséget szakembertõl! és megfogadja ezeket és megtesz mindent. Igen, a szoptatás nem szerencse kérdése, én is sokszor megkaptam, hogy milyen szerencsém van hogy tudok szoptatni. Hát a szerencsérõl eddig más elképzelésem volt: 2 óránként vagy ahogy kérte, sebes cicimre tenni a síró gyerekem, mindkettõre, 2-3 napig, hogy császár után beinduljon rendesen, növekedési ugrások alkalmával ugyanez.. Nem mindenki vállalja be ezeket és mivel van alternatíva a tápszer, amikor szabadon tervezhetsz, más is meg tudja etetni, persze, hogy ez az egyszerûbb út.
Kedves utolsó válaszoló! tényleg sok mindent megtettél, de szoptatási tanácsadóval beszéltél már? Nekem õ segített, már biztosan nem szoptatnék.....Szintén lapos a mellbimbóm, nem tudta bekapni rendesen, állandóan bealudt a fiam, alig 2 óránként szopizott 1 órát....nem volt lányálom. Minden alkalommal mindkét cicibõl szopizott és fejtem is utána, tea, More Milk, homeopátia....de a gyereknél nincs jobb mellszívó. Most 6 hónapos, igény szerint szopizó baba. Szerintem keress egyet és hívd fel!
Nekem sincs elég tejem, sajnos. Napi fél liternél egyszerûen nem termelõdik több. Sajnos én a kezdetektõl nem tudtam szoptatni...és nem azért, mert nem akartam. A kisfiam nem tudott. A mellbimbóim befelé fordulóak és az egyik ráadásul ödémás is, emellett a gyermekem nyelv féke rövid, így nem is tudott nagyon rákapni. Volt, hogy 3 órán keresztül próbálkoztunk gyakorlott csecsemõs ápolók segítségével, és volt, hogy úgy sem ment. Ráadásul ha sikerült is a szájába adni az egyik bimbóm, akkor is bealudt rajta, illetve csak cumizott.Próbáltuk bimbóvédõvel is, azzal sem ment. Így amellett döntöttem, hogy lefejem neki a tejet, és cumisüvegbõl adom neki. Úgy sikerül. Viszont a tej mennyiségen nem tudtam növelni, bármit is tettem. Lakto herb tea, homeós bogyó, rostos levek, köménymagos rántott leves, alkoholmentes sör, 1, 5-2 óránkénti fejés(teljesen kiürítem)...és ez az eredménye. 480-530 ml maximum! Most 2 hónapos a kisfiam, még mindig fejem neki, remélem még nagyon sokáig fogom.Kezdetektõl tápszert kap(a kórházban már azt adtak neki) pótlásként. Naponta 840 ml-t eszik már:) Én tápszer ellenes vagyok, de nem tudtam mit tenni. Nem egy ilyen kismamát ismerek, aki hasonlóan cselekedik mint én, mert nem tud mást tenni. Aki mindent megpróbál és mégsem jön a várt hatás, annak mást módot kell alkalmazni. Gondoltam megosztom az én esetemet.
Szeretem, amikor az objektív válasszal nem értetek egyet. :)
Kèrdezõ! Neked szìvta valaha a csupa seb mellbimbòdat egy farkas éhes kisbaba? Ha nem, akkor inkàbb a helyedben mèlyen hallgatnèk. Ha meg esetleg mègis, akkor nem kell magadat fènyezi, hogy igen èn mèg tudtam csinàlni, màst mèg mièrt nem tudja. Nem vagyunk egyformàk! Nekem ugyan 11 hònapig szopizott a fiam, de voltak nehèzsègek, többek között sebes bimbò is, nem rossz mellrehelyezès miatt, ès bizony majdnem èn is feladtam, ès egyàltalàn ne vetem meg azt aki emiatt ìgy tett/tesz, mert pokoli fàjdalom ès nem egyformàn tûrjük a fàjdalmat.
Jogos a kérdés, és lehet, sõt szakmailag kellhet is róla beszélni, de amint látod, sokakat érzékenyen érint a téma. A stílusod pedig tényleg félreérthetõ, mintha ki akarnád oktatni a nálad esetleg tapasztaltabb vagy többet kínlódó anyukákat. Egyikünk sem szereti, ha a motivációját, akaraterejét és kitartását kérdõjelezik meg, mert azt az célzást lehet hozzágondolni, hogy aki nem megy el a végsõkig, vagy még azon is túl, az nem gondoskodik megfelelõen a babájáról. Márpedig egy anya anya-ságát soha nem ajánlott megtámadni. ;) De hogy én is válaszoljak neked: 1) Nem mindig vannak meg a szükséges információk - és/vagy egyszerûen nem nézünk utánuk. Én anno totál felkészületlenül értem oda a szoptatáshoz, eszembe se jutott, hogy ezt is tanulni kellhet. Akkoriban még azt se tudtam, hogy létezik olyan, hogy szoptatási tanácsadás... A mai eszemmel nagyon gügye voltam, mert hiába volt a kezem alatt a net, a számtalan újság meg könyv, egész egyszerûen nem néztem alaposabban utána, mi hogyan mûködik. Azt hittem, menni fog minden magától, de nem így lett. Igen, tájékozatlan és lüke voltam, hogy nem használtam ki rögtön a kínálkozó lehetõségeket. De aztán mégis találtam olyanokat, akik jó tippeket adtak és még idõben eljutottam így a Ligához, akiknek a saját sikeremet is köszönhetem. De azt hiszem, szerencsém is volt mindezzel. 2) Hiába vannak meg az információk, ha az anyuka folyamatosan azt hallja maga körül, hogy nem így kell szoptatni, mert baj lesz belõle... Ha nincs meg a megfelelõ(!) támogatás, könnyebb feladni, mert nehezebb egyedül küzdeni. Nagyon sok szopis városi legenda és tévhit él a mai napig, amiket sajnos a jót-akaró, de hozzá nem értõ tanácsolók maguk is életben tartanak. Én is hónapokat "rontottam el" azzal, hogy inkább anyukámra meg a védõnõmre hallgattam, ahelyett, hogy akár a férjem ösztönös megérzéseit hallgattam volna meg (mert sok mindenben okosabb volt, mint én!), vagy szopiban is tapasztalt anyukáktól kérdeznék. Hiába a jószándék, ha az, amit az embernek tanácsolnak, nem támogatja a szoptatást. És valószínûleg mindannyiunk körül van 1-2 ilyen "befolyásoló" személy, akinek hajlunk adni a véleményére. Inkább, mint könyv szerint gondozni a babánkat. 3) Sok szoptatási javaslat olyan tippeket ad, amikkel az anyukák elsõ nekifutásra nem értenek egyet, ezért szkeptikusan fogadják õket, nem merik vagy akarják kipróbálni. A "leghelyesebb" szoptatási gyakorlat az igény szerinti és kizárólagos szoptatás - és nem azért, mert xy ezt mondja, hanem azért, mert a baba természetes igényei és a szoptatás sajátosságai is mind efelé mutatnak. Ez a gyakorlat viszont sok szempontból szemben áll a mai életmódunkkal: gyakori szoptatás, minden igény kielégítése szopival, ne adjunk más a cicin kívül, éjjel-nappal szoptassunk, aludjunk a baba közelében stb. Sok anyuka fenntartásokkal fogadja ezeket, mert úgy hiszi, sérül a saját privát szférája ill. elkényezteti, önállótlanná teszi a babáját, ha kipróbálja ezeket a tippeket. 4) És végül, nem mindenkinek létkérdés (ennyire) a szoptatás. Sokan mindent megtesznek, hogy megoldják a gondokat, mások gyorsabban és könnyebben feladják, mert nem látják értelmét az egésznek. Egyik sem rosszabb vagy jobb a másiknál, egyszerûen azért, mert mások vagyunk, más értékrenddel és célokkal. Ezen is lehet persze változtatni, de van, akinél nem történik meg a "pálfordulás", nem jut olyan élményhez menet közben, ami teljesen más irányba indítaná el. (Nekem volt ilyen élményem, úgyhogy átéltem ezt a 180 fokos fordulatot.) Én minél többet foglalkozom ezzel a témakörrel, annál inkább azt látom, hogy elsõsorban szemléletmód kérdése, hogy végül sikerül-e az anyukának szoptatni vagy sem. Ha valakinek fix elképzelései vannak a szoptatásról és az egész gyereknevelésrõl, ÉS ezeken valamiért nem akar módosítani, akkor nem nagyon lehet mit mondani, tenni. Ilyenkor kicsi az esély, hogy az anyuka ki fogja próbálni a javasolt tanácsokat, hiszen teljesen máshogy áll a témához. (És ez sem baj, legfeljebb kisebb a valószínûsége, hogy teljesen megoldódik a szopis gond.)
Szoptatási tanácsadóval nem beszéltem.Nem is tudom van e ilyen a környéken. A kórházban a csecsemõs nõvérek sem tudtak sajnos mit tenni a cicimmel és a gyerkõccel. Az egyik cicimet a kórházban is végig fejnem kellett...és hozzáteszem abból sokkal több tejcsi jön a mai napig, mint amibõl szopizni tudna. Tudom, hogy a gyerkõcnél nincs jobb szívó, de mivel az õ nyelvecskéjét fel kel majd vágni, így nem erõltettem. Szülés után 4-5 napig folyamatosan sírt, mert nem kapott elég tejcsit. Mióta ezt a módot választottuk(csak fejés, és cumisüveg) szépen gyarapszik, és hasfájós sem volt.Tudom, hogy mikor mennyit eszik, és olyan szép rendszer alakult már ki.Szinte mesébe illõ.Boldog így a kis babám, nem sírós, kiegyensúlyozott kis tünemény!
De miért nem vágták fel a nyelvét? Ezt már a születés után megteszik, ha nyilvánvalóan kell. A többi gondodra ez ugyan nem megoldás, de lehet, hogy ez is sokat segített volna. Nem értem...
A gyerekorvos említette a legelsõ alkalommal, mert nehéz lesz majd beszélni megtanulnia, meg hangokat képeznie késõbb.Nem annyira vészes, de elég ahhoz, hogy ne tudjon a cicimre rendesen rákapni. De mondom az egyik cicim teljesen alkalmatlan a szopiztatásra. De ez a topic nem igazán errõl szól. Hanem a tejcsirõl.Én csak a saját történetemet írtam le, hogy így is lehet anyatejjel etetni a gyerkõcöt, annak ellenére, hogy nem elég neki az enyém...és hiába tettem meg mindent, a tej nem termelõdött. Vagyis idõközben rájöttem arra, hogy elég lenne neki, ha 8 óránként enne.Mert éjszaka, ha sikerül végigaludnom az éjszakát, mert a gyerkõc is ennyit alszik:) akkor termelõdik annyi, ami elég 1 alkalomra. Vagyis lassan termelõdik...és nem akarom azt hallani, mert keveset fejem. 1, 5 hónapos koráig 2-3 óránként fejtem éjszaka is.Mostmár csak nappal 3 óránként, de ennél több semmi módszerrel nem lesz.Ebbe bele kell nyugodni. Viszont tényleg nem szabad az elején feladni!Én nem tettem és örülök, hogy ennyi tejcsim is van:) és remélem még jó sokáig megmarad!!!
Tökéletesen egyetértek az utolsó válaszolóval. Valahogy mindig az az érzésem, hogy akinek szerencséje van, és alapból elég tej termelõdik a szervezetében, az egyszerûen nem fogja fel, hogy nem csak a tudatlanság és bénázás állhat amögött, hogy a babának kell pótlás. Egyébként pedig az én kisfiamnak sem vágták fel a nyelvét, mert én vettem észre otthon, több nap elteltével. Õ szopizni is tudott rendesen, csak a beszédfejlõdés miatt kell megcsináltatni. Nálunk is az volt a helyzet, hogy ha a fejem tetejére álltam, akkor is kellett kipótolni a tejet tápszerrel. Ugyanúgy, csak akkor termelõdött egy evésre elegendõ, ha éjszaka aludtunk végig, vagy egy étkezést kiváltottunk.
30-as válaszoló vagyok. Azért azt hozzátenném, hogy a kórházból napi 130 ml-rel jöttünk haza 5 nap után, és azt tornáztam fel 500ml-re. Nem sok, de mégis ANYATEJ!!!!!
Értelek. És igen, az anyatej minden cseppje kincset ér! Én sem azért kérdeztem rá, mert bántani akartalak, sõt, csak gyakran olyan nyilvánvaló dolgokat sem vesznek észre a kórházban... Nem is kell messzire mennem: a nagyobbik gyerekem középsúlyos hipoton volt, rákapni se tudott a mellemre újszülöttként - de mi szerepelt a kh-i zárón? Az, hogy jó a szopási technikája. No comment. Szóval, kedves 30-as, büszke lehetsz magadra, mert már ez is hatalmas siker volt, igen! A lényeg, hogy amit tudsz, maximálisan megteszel - ennél többet nem is várhatunk el magunktól anyaként sem. :) (Bár engem mondjuk szakmailag is érdekelne, hogy mi lehetett a valódi probléma.)
Köszönöm az elismerést.De nekem ez természetes, hogy mindent megteszek, hogy gyermekem a lehetõ legjobbat megkapja. Egyébként a kórházban reggel 6-tól 9-ig próbáltuk a már 3 napos babámat cicire rakni. Azért 3 óra kemény próbálkozás jelenthet valamit. Végül csecsemõs nõvérrel sikerült, de vele is küszködtünk. Emiatt is váltottunk a cumisüvegre.Sajnos itthon nincs ennyi idõ "csak próbálkozni" utána meg megvárni, míg jóllakik./arra szegénykém várhatott volna, mert kevés a tejcsi neki:( /
32, 34 válaszoló vagyok: A valódi probléma a cicimmel van, szerintem.Mert alkalmatlan a szoptatásra. A bimbóvédõvel is próbálkoztunk 2 fajtával is, azzal sem ment a szopizás. Ödémás, és befelé forduló a bimbó.Nemtudom ezzel mit lehet tenni. Még annyi, hogy a kórházból véres bimbóval jöttem haza.Azt hittem megõrülök, annyira fájt, mert 4 napon keresztül csak az egyik bimbóm lógott a szájába, és a sok próbálkozás miatt, teljesen véres, varas volt. Így meg nem látja az anyuka, hogy tejet, vagy vért eszik a ygerkõc. Ez pluszba hozzásegített ahhoz a döntéshez, hogy lefejjem a tejet. A másik cicimet meg alapból fejni kellett, mert az még rosszabb. Nem volt egyszerû.Idegeskedtem sajnos eleget az elején, mert azt hittem, hogy a családi vonalat én is örököltem.(Nagymamám tejadó volt, anyukám meg rendesen tudott szoptatni engem, meg tesómat is)De úgy látszik, ez nem örökletes.Gondolom az elején a stressz is közrejátszhatott, hogy nem lett elég tejem!
Örülj annak, hogy neked volt tejed. Könnyû annak okosnak lenni, aki tudja szoptatni a babáját. Én sem tudtam, hiába ittam szoptatós teát, fejtem fél órákat, hogy azt a 20 ml-t oda tudjam adni a kislányomnak. Amúgy is rosszul esik ez annak, aki nem tud szoptatni, de akkor még jönnek az olyan emberek, mint te, akinek semmi köze ahhoz, hogy ki tud szoptatni, és ki ad a babájának tápszert. Ez egy tök felesleges kérdés volt, arra volt csak jó, hogy vita legyen belõle.
Igen, az "ismim" kifejezés használata már sokat elárul a kérdezõrõl :) . Meg eleve az is, ahogy fel van téve a kérdés. Komolyan mondom, én már akkor is sokkot kapnék ettõl a témától, ha történetesen sikeres szoptató anyuka lehettem volna. Normális barátaim körében, az sem feszegeti ezt a kérdést, akinek semmi gondja, baja nem volt, és ment rendesen a maga útján. Tényleg, nagyon kényelmes éjnek évadján vizet melegíteni, port adagolni, és ha nem sikerül félálomban jól odacsavarni a cumit, és a gyerek nyakába borul, akkor még a kicsit át is öltöztetni. Jó ez mondjuk elõfordulhat úgy is, ha lebukja magát... Nekem az egyetlen kényelmesség a tápszerben, hogy azt eszek / iszok, ami jól esik. De semmi mást nem tudok felhozni, ami a kényelem mellett szólna. Viszont borzasztóan aljas és rosszindulatú dolog ezzel szekálni azokat az anyukákat, akik tényleg szerették volna, és próbálkoztak akár az elmebaj határáig is. Ha szemtõl szemben betalálnál ezzel engem, valószínûleg két mondattal tennélek úgy helyre (mert mindenkinek van sebezhetõ pontja), hogy sírva fakadsz :) .
A kérdező hozzászólása: Ha veszekedni akarsz, nagyon könnyen ki fogják törölni a soraidat, csak szólok. Amúgy baba-mamás könyvekben olvastam ezeket, nem én találtam ki. Sajnos sokszor így van, de nem látják be.
A kérdező hozzászólása: Van olyan ismim, aki több hetes bimbó kenegetés után olvasta hogy esetleg nem jó a szoptatási pozíció, és lám helyrejött..
A kérdező hozzászólása: A stressztõl meg az idegbeteg vagyok-tól tényleg csökkenhet a tej, de ezt sem olvasták ezek szerint.
Miért is egyszerûbb tápszerezni, kedves mártír anyuka? Elmondanád? Sokkal egyszerûbb szoptatni, ha van tej. Ha meg nincs az szívás.
Ja, hogy aki tápszert ad a gyerekének, az pusztán kényelembõl teszi? Anyám!
ha visszaolvasol kérdéseket, akkor nagyon gyorsan rájössz, hogy az ilyen kérdésekbõl mindig veszekedés lesz. Nyugodtan kitöröltetheted a hozzászólásomat, az a legkönnyebb. Nem érdekel, én is csak szólok. De veszekedni nem én akarok, hanem Te, különben nem tetted volna fel ezt a kérdést. Én itt be is fejeztem. Szia
A kérdező hozzászólása: A kérdés nem azokról szól, akik egészségügyi okokból nem szoptathatnak, remélem ez tiszta.
Kérdezõ! Neked van gyereked, vagy könyvekbõl vagy ilyen okos?
3. vagyok megint. A tápszer egyszerûbb útról annyit, hogy nekem pl. hetekig komoly problémát okozott, hogy szerettem volna kizárólagosan szoptatni a lányomat, de nem tudtam.... Aztán rájöttem, hogy sokkal fontosabb az, hogy kapjon enni, és tudjon fejlõdni, mint az, hogy csak-és-kizárólag-szoptatni-lehet... Egyébként meg, cumisüveget mosni-fertõtleníteni, tápszert kevergetni, belõni a megfelelõ hõfokot, ha mész valahova figyelni arra, hogy hogy vidd a meleg vizet, hogy meleg maradjon, és hogy szórd bele a port, mert elõre nem lehet kikeverni, stb stb. Nem mondanám, hogy olyan egyszerû és kényelmes... Ráadásul én pl. fél éves koráig nem is szerettem, ha más etette rajtam és a férjemen kívül, igyekeztem minimálisra szorítani az ilyen eseteket.
Van gyereked? Voltál már ilyen helyzetben? Nekem a prof. orvosom azt mondta 3 hónap után, hogy nem vagyok normális, adjak neki tápszert, egy nõ erre teljesen rámehet. 5 hós koráig kínlódtunk, a gyerek is, én is. Így visszagondolva, már 1 hós korától tápszert adtam volna neki.
Meg ha már itt tartunk, nyilván senki sem vitatja, hogy a legjobb az anyatej! De! A fiam, aki kezdetektõl szinte tápszeres volt, 10 hónapos koráig még csak nem is tüsszentet, szemben a barátnõm anyatejes babájával, aki már két hónaposan megismerte az orrporszívót! Engem anyukám 2 hónapig tudott szoptatni, utána tápszer. Hihetetlen erõs szervezetem van, 10 évente vagyok lázas stb. Férjemet anyósom 14 hónapos koráig szoptatta, mégis ekcémás, allergiás lett. Ezt csak azért írom, mert sok friss, kismamiban benne van, hogy hú ha szoptatok, akkor nem kap el semmit a gyerekem. Már volt itt is ilyen kérdés!
Jó, hogy ráérsz más mellbimbójával foglalkozni!
Mondjuk az "ismim" kifejezés használata eléggé sokat mond.
A mellbimbó-gondokra léteznek különbözõ mellrehelyezési, fogási technikák. Ilyen esetre hirtelen nem tudom, mi a tuti tipp, de a szaktanácsadók jó eséllyel adnak használható ötleteket. Hát igen, ha a start nem egészen úgy alakul, ahogy szeretnénk, utána már nehezebb visszaállni. Fõleg, hogy sokszor pont ezekben az elsõ, igen "labilis" hetekben vagyunk magunkra hagyva a gondjainkkal. :(


Miért nincs több tejem?

10 hetes a kisfiam, igény szerint szopizik, de akármit is csinálok nem lesz több tejem. Van hogy szinte 2 óránként, óránként is szopik, mégis alig fejl?dik és nyügi is. Ha már több tejcsi az igénye, akkor miért nem termel?dik több? Direkt rajthagyom sokáig a cicimen is. Még nemrégen folyton csöpörgött a tejem, tök jól éreztem a tejleadó reflexet is, most van hogy két szopi között egyáltalán nem feszül, mire a szopizásig jutunk tök laza. Szedem az urticát, iszom a laktoherbet, folyadékra , ételre odafigyelek. Az viszont tény, hogy kevesebbet pihenek, mint még pár hete. Ez lehet a gond?

Legjobb válasz: Ha két fejés között pihenek (sajnos nem szopizik a babám), fõleg ha alszom, akkor kétszer annyi a tejem, mint ha két fejés között házimunkát végeznék. Ha meg ideges vagyok, akkor egyáltalán nincs tejleadó reflexem... Gondoltam, ez a tapasztalat talán segít. És igyál görögszénamag-teát. Az én tejtermelésemet azonnal megdobta, de nagyon.

Ha két fejés között pihenek (sajnos nem szopizik a babám), fõleg ha alszom, akkor kétszer annyi a tejem, mint ha két fejés között házimunkát végeznék. Ha meg ideges vagyok, akkor egyáltalán nincs tejleadó reflexem... Gondoltam, ez a tapasztalat talán segít. És igyál görögszénamag-teát. Az én tejtermelésemet azonnal megdobta, de nagyon.
Az én fiam 8 hetes és egy az egyben ugyanezt érzem!!! Én mérem is és van különbség a feszülõ cici utáni és a löttyedt utáni evések közt. Amikor feszül, akkor akár 130-160ml-t is eszik, amikor nem, akkor épp hogy a 70-100 ml megvan, de ahhoz is kell egy óra leaglább. Ilyenkor szokott nyûgös lenni és sír kaja után. Tehát nálam egyértelmûen kevesebb a tej amikor nem feszül a cicim. Én More Milk-et szedek most, nekem beválik. És ami még jó szokott lenni, az ha éjjel 4-5 órát alszik a fiam. Akkor jól tele lesznek a melleim és akkor egész nap szépen, sokat eszik. Egyébként én is próbáltam már teát, stb. Szerintem ez így jó, ahogy van, örülök, hogy szoptatok.
Szia! Egy idõ után senkinek sem feszül már a melle, két szoptatás között, és nem feltétlenül érzed már a tejleadó reflexet. A pihenés viszont fontos, és az, hogy ne aggódj! Amikor a baba alszik, aludj te is. Ha nem tudsz, mert nincs rá idõd, ami pedig fontos lenne, akkor a déli alvást legalább tartsd be! És hát mégegyszer: NE AGGÓDJ!!! és hát tartsd meg továbbra is azt a jó szokásodat, hogy igény szerint szoptatsz! Higyj nekem, én három gyereket szoptattam, és rajtam kívül a csládban senki nem tudott szoptatni, én viszont legkevesebb 18 hónapig szoptattam eddig. A kicsi nekem most 18 hónapos, és még most is szopik!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, a pihenést észrevettem, hogy nálam is sokat segít. Sajnos napközben nincs rá idõm, viszont éjszaka, ha alszom rendesen, több a tejem is. Remélem, hogy minél tovább sikerül a dolog és megpróbálok nem aggódni. Jó babázást mindenkinek!
Nekem a 11. héttõl nincs az a nagyon erõs mellfeszülésem, tejem meg ugyan úgy van. Mondjuk, amit elkezd a baba szopni, rögtön bedurrannak a melleim. Korábban nagyon gyakran "csöpögött" tejem, 2 szopi közt is; most meg csak szoptatás alatt. Ha pihenni nem is tudsz, relaxálj, és ne aggódj. Mindent megteszel, biztosan lesz rendesen tejed.

Miert nincs estenkent eleg tejem?

Az utobbi idoben sokat nott a babam, most lesz 1 honapos, igeny szerint szoptatom. Napkozben semmi problema, jo sok tejem van, de estere ( 8-12 kozott ) elapad (vagy a picim eszik tobbet). A picim ket napja vegig sirja ezt az idoszakot, mert nincs mit ennie. Tapszerhez meg nem mertem nyulni, felek, h kihatassal lesz a tovabbi tejtermelesre. Sajnos, ha ez igy megy tovabb valoban potolnom kell:-(

Legjobb válasz: Tényleg nincs mit enni? Nem hallod ahogy nyel? Meddig van ilyenkor a cicin? Nekem is van, hogy szopizik, és nem jön semmi, már szinte sír, és akkor egyszer csak beindul, és tud enni. Hát esetleg próbáld meg az alkohol mentes sört. És minél többször tedd mellre. Meg ha napközben sok tejed van, akkor fejd le amit nem eszik meg, és az jó lesz estére. Hûtõben eláll. Hirtelen ennyi jutott eszembe. Kitartás!

Tényleg nincs mit enni? Nem hallod ahogy nyel? Meddig van ilyenkor a cicin? Nekem is van, hogy szopizik, és nem jön semmi, már szinte sír, és akkor egyszer csak beindul, és tud enni. Hát esetleg próbáld meg az alkohol mentes sört. És minél többször tedd mellre. Meg ha napközben sok tejed van, akkor fejd le amit nem eszik meg, és az jó lesz estére. Hûtõben eláll. Hirtelen ennyi jutott eszembe. Kitartás!
Alltaban estenkent kevesebb tej van, de az zsirosabb. Nehogy tapszert adj neki!!! hagyd minnel tobbet mellen, addig amig meg nem indul megint. Tudom, hogy sajnalod, de ha tapszert adsz, csak rosszabb lessz.
Az elsõ válaszolónak teljesen igaza van! Én is ezzel a problémával küzdök , és amit nappal szopik után kifejek azt adom oda neki estére! Nem értem miért nincs elég este? Pedig nappal nekem is elég és fejni is tudok! Éjjel meg rengeteg van! Ekkor fejjél le te is egy csomót akkor megvan másnapra is! Majd csak beáll!!!!
Sziasztok! Nekem is ez van! Segítsetek rajtam is. 3 és fél hónapos a kisfiam. átalussza az éjszakát este 10-tõl min 6 ig. 6-7 felé etetem elõször a jobból 180-200 at megeszik ilyenkor. (jobból!!) ha balból eszik onnan 110nél sosem jön több! Bármit csinálok. Napközben 100-110-120 akat eszik van hogy kettõbõl kell adnom neki. Este az utolsónál 9 felé már mindig kettõbõl eszik. asztán alszik reggelig. Vissza fog ez még jönni? Vagy már el fog apadni? 5, 5kg, 60cm a pici, mennyit kellene ennie kb?? Adjak egy mellbõl és egészítsük ki a lefagyasztottból? De mennyire? Vagy mindig kettõbõl? Eddig 3, 5-4- 4, 5 óránként evett, most megint 3! Azért mert nem elég a mennyiség? Vagy kezdjem el a tápszert beiktatni? Mit csináljak? Köszi! K
A kérdező hozzászólása: Az elejen meg van tejcsi. Elkezd szopizni a pici es aztan elfogy, de meg enne, nem lakik jol. Ilyenkor csak rangatja a cicit es sir. Sajnos kb ejfelig, csak alig termelodik ujra valami... utana megint megindul normalisan. Csak hat ugy sajnalom szegenykem, es nagyon rossz ez a tehetetlenseg, ilyenkor vigasztalhatatlan.
estére mindenkinek kevesebb van, de az laktatóbb. próbáld meg mindkét mellbõl szoptatni, vagy akár 1 óra mulva megint rátenni cicire, nekem ez bevált. igy este 10-tõl, reggel 6-ig alszik.

Miért nincs este tejem?

Éjjel és napközben minden rendben még fejni is tudok, de este a fürdés utáni szopinál soha nem elég a tejcsi a kicsinek mindig adnom kell neki cumisüvegb?l. Szerintetek mit tegyek hogy ne így legyen???

Legjobb válasz: Én az esti szopi elõtt kb. fél órával szedtem az urtica urens 5ch-t. Több lett a tejem, remélem a bogyóktól:))) Kipróbálhatod a More Milk kapszulát is.

Én az esti szopi elõtt kb. fél órával szedtem az urtica urens 5ch-t. Több lett a tejem, remélem a bogyóktól:) )) Kipróbálhatod a More Milk kapszulát is.
Nálunk is hasonló a helyzet.Napközben éjjel mndenrendben, bõvel elég csak egy mell, este mind a kettõbõl szopik, és van hogy a másodikból is nem keveset.Igaz, mióta így csinál azóta kitolódott a hajnali szopi olyan 5 órára.Tehát gyanítom többet is eszik és azt hiszem az én szervezetemnek is regenerálódásra van szüksége.
Ha van lehetõséged, próbálj meg délután pihenni, aludni egy órát! Nekem sokat segített, mert ilyenkor beindul a tejtermelés.
Du-ra, estére mindenkinek kevesebb a teje, de zsírdúsabb.Ez nem baj. Cumisüveg helyett szerintem inkább iktass be egy plussz szopit.Nekem is hasonló volt a helyzet és ez bevált.

3 hónapos a kisfiam, 1 hónapja már nem szoptatom (sajnos nincs tejem) de a menszeszem még nem jött meg. Miért?

1x volt 1-2 napig barnázásom és azóta semmi. Nem kellene már megjönnie? nem mintha várnám, csak félek hogy baj van. vagy nincs? hogy m?ködik ez?

Legjobb válasz: Szülés után elég sok idõ kell még visszarendezõdik a szervezet. Nekem azt mondta a dokim,hogy ilyenkor minden elõfordulhat. Függetlenül attól,hogy valaki szoptat vagy sem van akinek megjön rendesen és olyan is van akinek csak 9 hónap után. 3 hónap még nagyon kevés idõ. Nekem még szopik a babám most 5 hónapos de idáig 3 ciklusom volt. Nem szabályosak és egy ki is maradt. Ne aggódj nincs semmi bajod, idõvel majd minden rendezõdik.

Szülés után elég sok idõ kell még visszarendezõdik a szervezet. Nekem azt mondta a dokim, hogy ilyenkor minden elõfordulhat. Függetlenül attól, hogy valaki szoptat vagy sem van akinek megjön rendesen és olyan is van akinek csak 9 hónap után. 3 hónap még nagyon kevés idõ. Nekem még szopik a babám most 5 hónapos de idáig 3 ciklusom volt. Nem szabályosak és egy ki is maradt. Ne aggódj nincs semmi bajod, idõvel majd minden rendezõdik.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszod :) pénteken már megjött a menszeszem, örülök, mert ez azt jelenti, hogy semmi baj nincs és lehet következõ babócánk majd :)

Miért van? Az egyik mellembe nincs tej a másikba meg igen. Ez miért van?

Csinálom az AVENTOS tejfej?vel, és a bal mellemb?l nem jön szívás hatására sem. Kérlek segítsetek nekem, a válaszokat el?re is köszönöm.

Legjobb válasz: Ne legyél elkeseredve.Valószínûleg abban már elapadt.Nekem is így volt azzal,amelyiket a babám nem szerette.A másik elég sokáig elég volt neki.

Ne legyél elkeseredve.Valószínûleg abban már elapadt.Nekem is így volt azzal, amelyiket a babám nem szerette.A másik elég sokáig elég volt neki.
Van ilyen, hiszen ahogy a mell egésze, a mirigyállomány sem egyforma a két mellben. Viszont az, hogy a szívóval nem jön tej, nem feltétlenül jelenti, hogy nincs is benne és hogy a babád sem tud belõle tejet "kicsikarni". Rajta is észreveszed, hogy kevésbé fogadja el vagy elfordul róla mikor szopik? Ha valóban nincs vagy csak kevés a bal melledben, akkor sem kell elkeseredned:) , a "Jó" mell nagyon szépen át tuda venni a kevésbé jó szerepét és hónapokon keresztül ellátni anyatejjel a babát:) .
próbáld meg a bal cicidre rátenni a babát, inger kell neki

Ha mar nincs tejem, miert lehetnek meg mindig nagy csomok a mellemben?

3 het utan a babam szoptatas utan tobbszor hanyt, es nem fogadta el a cicit, a lefejt tejemet sem cumisuvegbol. Azota sajnos tapszert eszik. Miert van az hogy meg neha-neha folyik a mellembol valami- (tejnek nem mondanam, mert teljesen atlatszo folyadek, olyan mint a viz)? es fajdalmas csomok is vannak benne lehet hogy be van gyulladva? A vedono, es a doki szerint ezek a csomok teljesen normalisak, de en hiaba mondtam nekik hogy nagyon fajnak. Mit tehetnek? Borogatas? koszonom a valaszokat

Legjobb válasz: koszonom a valaszod

A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszod

2 hetes Babámnak miért nincs ereje kiszívni a tejet? Ha 30. -án 3300 grammal született, akkor mekkorának kell lennie?

Az nem probléma, ha a 2 hetes Babám a cicin elalszik és valamiért nincs ereje kiszívni a tejet, aztán amikor teszem a helyére felsír és 1 óra múlva újra eszik. Ha 30.-án 3300 grammal született, akkor ha jól táplálkozik, mekkorának kell lennie? A véd?n? szerint hetente és havonta elég mérni.

Legjobb válasz: A heti 10-15 deka hízás már nagyon jó. Ezt akár 1-2 hónapig is eljátszhatjátok, hogy így eszik. A fiam is ezt csinálta. 2 hónaposan gyorsult be a szoptatás, most már kb. 10 perc egy evés, elõtte min. 40 perc volt. Azt hittem, sosem fog változni. Légy türelmes, eleinte ez elég macerás, de majd beáll a dolog. A hazaengedõs súlyhoz nézd a gyarapodást, ne ahhoz, amivel született, mert minden baba veszít a súlyából születés után. Tehát ha most olyan 3,4 kg körül van, az teljesen jó.

A heti 10-15 deka hízás már nagyon jó. Ezt akár 1-2 hónapig is eljátszhatjátok, hogy így eszik. A fiam is ezt csinálta. 2 hónaposan gyorsult be a szoptatás, most már kb. 10 perc egy evés, elõtte min. 40 perc volt. Azt hittem, sosem fog változni. Légy türelmes, eleinte ez elég macerás, de majd beáll a dolog. A hazaengedõs súlyhoz nézd a gyarapodást, ne ahhoz, amivel született, mert minden baba veszít a súlyából születés után. Tehát ha most olyan 3, 4 kg körül van, az teljesen jó.
Az elsõ hónap végére a születési súlyát kell minimum vissza szednie!Nekem ezt mondta a dokinéni. Ilyenkor még nagyon aluszékonyak, és kis erõtlenek! :) Meg még itt vannak a frontok, még az én 7 hónapos csibémet is ki csinálja..Tedd mellre amikor kéri, és légy türelmes.Ha nagyon be alvós, akkor bizony fel kell kelteni!!
nálunk 1 hét alatt fél kg-ot fogyott! kitartóan mellre tettem, 1 hónapos korára hízott 600at a születési súlyához képest (tehát összesen 1100g-ot.) tényleg elég hetente mérni. csak tedd mellre, amikor kéri.
kislányom 3 óránként kért enni. kezdetben volt, hogy 40 percig lógott rajtam. abból 20 perc intenzív volt a másik 20 percben pedig noszogatni kellett. Próbáld meg te is közben keltegetni. Birizgáld a fülét, nyakát, kezét, vállát. 3050g született, 3000g engedtek ki, rá egy hét múlva 2990g mértek. Sírva fakadtam! A védõnõ azt mondta, hogy ne foglalkozzak ezzel. Innentõl nézzük a hízását és van, aki késõbb indul be, nem kell aggódni. Következõ héten 3120g volt, 3 hetesen 3320g, 4 hetesen 3570g. Egyébként totál nem értem, hogy hízik, mikor néha semmi tejem nincs, hiába csinálok bármit is.
Nekem azt mondta a védõnõm, hogy a 2. hétre kell visszahíznia a születési súlyát. Egyébként az én babám hetente 200grammokat hízik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!