Találatok a következő kifejezésre: Miért nevezik a (148 db)

Miért nevezik a dátumválasztó vonalat vasárnap-hétfő vonalnak? Mi a külömbség a kontinensvándorlás és a lemezmozgások elmélete között?

El?re is köszi.

Legjobb válasz: Legalább ne egy kérdésben kérdeznél mindenféle különbözõt... Azért nevezik így, mert elválasztja a dátumokat, tehát amikor az egyik oldalán vasárnap van, akkor a másikon hétfõ.

Legalább ne egy kérdésben kérdeznél mindenféle különbözõt... Azért nevezik így, mert elválasztja a dátumokat, tehát amikor az egyik oldalán vasárnap van, akkor a másikon hétfõ.
Az elsõnek igaza van, ez az idõeltolódásnak köszönhetõ az a különbség hogy a lemezmozgások a föld kéreg alatt mozognak a Föld képlékeny burkán, vagyis olvadt kõzeteken! Na ennek a következménye a kontinensek mozgása Mivel a kontinensek a kéreghez tartoznak a kéreglemezek meg a felszín alatt vannak!!!

Miért nevezi a törvény a szüleimet, nagyszülõköt, felmenõimnek. Szerintem, értelemszeûen inkább a lemenõ ághoz tartoznak, vagy sértõ lenne a lemenõ elnevezés?

Komolyan,nem értem miért ez az elnevezés.Vagy arra gondolt a tisztelt "nagytudású" törvényalkotó: nevezzük az idõseket felmenõnek,úgyis hamarosan felmennek a menybe.

Legjobb válasz: Szerintem úgy érti a kérdezõ a "lemenõ" ágat, hogy nekik az életük már a vége felé jár. Kedves kérdezõ, a fel- és lemenõ ági rokonokat nem ez alapján nevezik így, hanem azért, mert a családfában úgy rajzoljuk, hogy apa-anya egy szint, gyerekek alattuk. Ezért a nagyszülõk felfelé (õk a felmenõk, a felmenõ ága a családfának), a gyerekek, unokák lefelé vannak.

Szerintem úgy érti a kérdezõ a "lemenõ" ágat, hogy nekik az életük már a vége felé jár. Kedves kérdezõ, a fel- és lemenõ ági rokonokat nem ez alapján nevezik így, hanem azért, mert a családfában úgy rajzoljuk, hogy apa-anya egy szint, gyerekek alattuk. Ezért a nagyszülõk felfelé (õk a felmenõk, a felmenõ ága a családfának), a gyerekek, unokák lefelé vannak.
Ugye ezt nem komolyan kérdezed? LOL Azért felmenõk, mert feletted vannak a családfán, te vagy a leszármazott.
Szimplán csak buta vagy, kár ezt magyarázni.
Neeee..... -.-
Ha nagy leszel, elmagyarázom a mágnest!
Hova kerültem? XD
ez remélem nem komoly...
Te komolyan ennyire buta vagy, vagy csak szórakozol? :P
A családfának két típusa van: 1.Egy ember õseit bemutató családfa: úgy néz ki, mint egy fa koronája, a sok õsbõl az idõ elõrehaladtával – az ábrán lefele – egyre kevesebb, végül egy utód lesz. 2.Egy ember (vagy pár) leszármazottait bemutató családfa: az elõzõ ellentéte, a formája olyan, mint egy fa gyökérzetéé, lefelé haladva ágazik egyre több felé. Mindkét változaton az idõsebb generáció szerepel magasabban, vagyis a fiatalabb FELETT. Ezért felmenõ.
19: felesleges bármit is mondani. Az eredménye a kioktató és sértegetõ levél. Ha valaki nem tud valami és megkérdezi, az rendben van, de hogy mindenki hülye legyen, csak õ nem, na az már érdekes.
A kérdező hozzászólása: Feltettem egy ártalmatlannak tûnõ kérdést, amire ingerült hülyézés formájában válaszolt az 1-9-es hozzászóló.Már bocsánat, miért kell nekem elfogadnom ezt a jelenlegi családfa ábrázolást?!Ha kételkedõ emberek nem lettek volna az emberek még mindig abban a hitben élnének hogy a Nap forog a föld körül.-érti ezt az elsõ 9 sértegetõ?Agyasak!???
A Kérdezõ ismét tanúbizonyságát tette a mérhetetlen primitívségének azzal a személyes üzenettel, amit küldött nekem!
Itt mindenki megõrült. Én vagyok az egyetlen helikopter.
14-es vagyok, és rájöttem, hogy a 19-esnek igaza van, bocsi. Ettõl függetlenül nem kell így beszélni a kérdezõvel, szerintem nem hülye kérdés ez, az a hülyeség, ahogy ragaszkodik az igazához, és ha valóban ilyen leveleket küld nektek, meg minden, na az kissé primitív, de nem maga a kérdés. "Utolsó: oké, de a hülyeségnek is van határa..." Ezen az oldalon ez a kérdés nem üti meg a hülyeség határát, csak ha új vagy itt. :) De amúgy személyes leveleket tényleg ne küldözgess senkinek, kérdezõ.
A kérdező hozzászólása: Az összes eddigi válaszadónak: A kérdést azért teszi fel a kérdezõ, mert ÉRTELMES választ vár arra amivel nincs tisztában.És nem kritikát, fõleg ilyen alpári módon, ahogy már az1-es is írt!Vagyis a sértegetéseket ti kezdtétek, bár nem tudom MILYEN JOGON? A válaszolók stílusa olyan amibõl rögtön látni ki is itt a"primitív" ösztönlény.Itthagyom a "majom szigetet" cívódjatok egymással!!
A családfákon az õsöket rajzolták felülre, innen eredhet ez a kifejezés. A lemenõ ág pedig az utódokat jelenti a családfa alján. Itt egy családfa: http://www.kihagy6atlan.hu/temak/ajandekotlet/egyigazankomol..
Szépapáid, szépanyáid, ükapáid, ükanyáid, nagyapáid, nagyanyáid, és apád meg anyád fent van a lombkoronában a családfán. Te vagy lent. A gyökér. :P Értem én, hogy a logika azt diktálja, hogy a fiatal generáció, új hajtások (lombkorona) de régen aki elõször rajzolta a családfát, fent a lap tetején kezdte el, lefelé haladt, fent széles volt, lefelé szûkült, majd felkiáltott: hûbammeg, ez olyan mint egy fa. Családfa legyen a neve!
Utolsó: oké, de a hülyeségnek is van határa...
Egyébként nem tudom, miért kell álszenteskedni, az egész oldal azért van, hogy feltehesse valaki a hülyének tûnõ kérdéseit, és ti is azért vagytok névtelenek, meg mindenki.
Igaza van a kérdezõnek, a családfák fa alakúak, és fölfelé haladnak, de ilyeneket inkább régebben csináltak. Egy vázlatos, egyszerû családfa fölülrõl szokott jönni, fát akkor alkalmaznak, amikor nagyon elegánsan akarják bemutatni. Pl. a Harry Potter azon részére gondoljatok, amikor Sirius arcképe ki volt égetve a fán, az egy ódon házban játszódott, egy fali kárpit volt a családfa. De maga a levezetés valóban felülrõl indul, tehát mindkét verzió létezik, és az egyik alapján el kellett nevezni. Ez az oka. De ha tényleg nagyon érdekel, nézd meg egy megbízható nyelvészeti oldalon, vagy ha nem sajnálod az energiát, a Történeti etimológiai szótárban.
Hihi :) Kaptam egy kioktató privit, hogy milyen a családfa a kérdezõ szerint LOL :D
A lemenõ-felmenõ rokonságodnak...
A családfát igy rajzolják fel: http://www.csaladfakutatas.hu/?language=hu&page=9
A kérdező hozzászólása: Úgy látom itt senkinem tudja a választ, inkább jó magyar szokás szerint lehülyézi a másikat!A CSALÁDFA egyébbként az aljánál-a legidõsebb rokonnál kezdõdik, és úgy ágazik széjel.A koronában vannak a legfiatalabb családtagok, értelemszerûen õk a felmenõk!!Van itt aki ÉRTELMES választ tud adni?
Remélem még nagyon fiatal vagy. Akkor viszont az a szomorú, hogy a szüleidtõl nem tudod megkérdezni ezeket, és a neten írsz ki ilyen kérdéseket. Nekem is voltak ostoba kérdéseim, mint mindenkinek, csak én a szüleimnek tettem fel, akik nem leostobáztak, hanem megválaszolták.
Ezzel egyetértek, a leveleidet nem láttam.

Miért nevezik a fogyást zsírégetésnek?

Valóban elég a zsír mint a tűzben? Az emberi anyagcsere során miféle tűz keletkezhet?

Legjobb válasz: Égésnek az oxigénnel való reagálást nevezik. Általában glükózt (cukrot) használ fel a szervezet arra, hogy energiát nyerjen. Ilyenkor különféle folyamatok során átalakul a glükóz más molekulákká, és a folyamat végén hidrogén fog oxigénnel egyesülni, vagyis égni. Ami energia ilyenkor felszabadul, abból nyerjük az energiánkat. Ha nincs elég tápanyagbevitel, a szervezet a tartalékaiból, vagyis a zsírraktárakból próbálja ezt fedezni. A végén itt is égés fog bekövetkezni, tehát a zsírt égetjük. Ezek a folyamatok a sejtjeinken belül játszódnak le.

Égésnek az oxigénnel való reagálást nevezik. Általában glükózt (cukrot) használ fel a szervezet arra, hogy energiát nyerjen. Ilyenkor különféle folyamatok során átalakul a glükóz más molekulákká, és a folyamat végén hidrogén fog oxigénnel egyesülni, vagyis égni. Ami energia ilyenkor felszabadul, abból nyerjük az energiánkat. Ha nincs elég tápanyagbevitel, a szervezet a tartalékaiból, vagyis a zsírraktárakból próbálja ezt fedezni. A végén itt is égés fog bekövetkezni, tehát a zsírt égetjük. Ezek a folyamatok a sejtjeinken belül játszódnak le.
A kérdező hozzászólása: Hidrogén + Oxigén = égés? Miért jelent égést az oxigénnel való reakció? Az égés az magas hõmérsékleten történik, nem? Miféle az az energia, amit ilyenkor nyer a szervezet?
Idézem, igaz, hogy wikipédia: , , Az égés a tûzvédelem értelmezése szerint a levegõ oxigénjével történõ egyesülés." Az energia pedig ATP, adenozin-trifoszfát formájában keletkezik. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/10/ATP_chemi.. Itt láthatod a 3 foszfátcsoportot, ezeknek a kötéseiben nagy energia raktározódik, mikor leszakadnak, akkor szabadul fel.
Persze, akinek hõemelkedése van, az egybõl megbuzul :D
megjelölöm a kérdést. tényleg érdekelne miért nevezik így.
:OOO ne már...most épp beteg vagyok és hõemelkedésem van....most szíven ütött a hír hogy leszbikus lettem :DDD
Kétlem, hogy az 5-ösnek lenne igaza. Nekem ez belemagyarázás. De engem is érdekel. Egyszer feltette vki ugyanezt a kérdést, és vkitõl azt a választ kapta, hogy régen azt hitték, nekik tényleg melegebb a bõrük. Kérdés, hogy ez csak városi legenda-e.
Pont valamelyik nap jutott eszembe ez nekem is :D Szóval kíváncsi vagyok a válaszra. Amúgy nem lehet az #5-ösnek igaza?
mert a végbél belsõ hõmérséklete magasabb, mint a vagináé
Ezzel külön utalnak a veleszületett genetikai rendellenességükre.
#6 voltam. Most nézem a válaszomat. Nem foglalkozom különösebben a válaszok pontozásaival, de most az én válaszomban mi volt a probléma?! ..pfff..
Mint sok más magyar kifejezés és szófordulat, a "meleg" szó ilyetén értelmezése is a németbõl ered. Ott a német tolvajnyelvbõl származó "schwul" szót használják a homoszexuálisokra, ami eredetileg egyfajta fülledt meleget jelentett. Persze ez felveti a kérdést, hogy ott miért így alakult ki, talán a meleg férfiak közötti kapcsolat szexuálisan túlfûtött jellegére utalt, ami ugyebár nem jellemzõ a heteró férfiak közötti kapcsolatra.
Valaki egyszer franciából vezette le, bár az lehet, hogy a b.zi szó volt... De azért tényleg érdekes ennek az eredete.

A krisnások miért nem adnak normális választ a hitükkel kapcsolatban érdeklődők kérdéseire? Miért nevezik a kérdéseket feltevőket ellenségesnek? Szerintük bűn kérdezni?

Ez már nem egy alkalommal fordult el?, hogy beszélgetésbe kezdtem egy krisnással. El?ször kedvesnek t?nt, toleránsnak, DE amikor a krisna vallás egyéb nézeteivel kapcsolatban tettem fel komoly kérdéseket, és nem elégedtem meg azzal a válasszal, hogy "Mert Prabhupad (tudomásom szerint az alapító) ezt így írta, azért kell igaznak elfogadni.", így tovább kérdeztem, akkor ellenségesnek min?sít, kiforgatva a szavaimat azt mondja, hogy csak vitatkozni akarok (pedig tényleg nem a vita a célom), de a kérdéseimre normális választ nem ad.

Legjobb válasz: Kérdezõ, tegnap 17:13 (vagy mennyi) vagyok. Miért gondolod úgy, hogy nem érkezett válasz a kérdésedre? Mindhárom válaszoló normális választ adott, az elsõ nem fejtette ki, de asszem az is érthetõ...

Kérdezõ, tegnap 17:13 (vagy mennyi) vagyok. Miért gondolod úgy, hogy nem érkezett válasz a kérdésedre? Mindhárom válaszoló normális választ adott, az elsõ nem fejtette ki, de asszem az is érthetõ...
Egyes emberek (vallástól függetlenül) csak úgy képesek élni és csak azt tartják jónak, az élet céljának, hogy elfogadjuk, amit a feljebbvaló mond (isten, szellemi vezetõ, stb). Ezt megkérdõjelezni nem lehet (egyrészt nincs hozzá elég eszük, másrészt bátorságuk, harmadrészt meg nekik így bazi kényelmes). és ha valaki mégis érteni szeretne, és nem megy az ideológia után szemellenzõben, kritika nélkül, az rossz, az kötekszik, az nem hívõ. Ismerem az ilyet, nekem más vallású hittérítõk is viselkedtek már így, a saját lakásomban kerestek fel. Mikor megkértem, hogy a saját otthonomban ne beszéljen velem így (kikelt magából), még õ volt felháborodva, de elszégyellte magát. Néha egy -egy ilyen eset után az az érzésem, épp akkor nyílt fel a csipája arra, emnynire szolgai módon benyelt mindent egy csepp valós tudni akarás nélkül - és ez nem kellemes felismerés. Hogy valójában mennyire keveset tudunk arról, ami mellett kardoskodunk.
A krisnások miért nem adnak normális választ a hitükkel kapcsolatban érdeklõdõk kérdéseire? mert nem normálisak.
Általában azért nem kapsz megfelelõ választ egy "utcai" krisna hívõtõl mert Õ nem egy Tanító egy Guru csak egy fiatal lelkes hívõ aki próbálja átadni azt amiben hisz és igen , gyakran ellenségesnek tûnnek vagy azok is mert még kezdõ és csak annyit tud mondani amennyit Õ is tud. Legközelebb azt kérdezd meg hogy hol találsz olyan embert aki teljes mértékben tud válaszolni a kérdéseidre. Egyébként a http://www.krisna.hu-n sok választ és kapcsolatot is találsz .Sok sikert! :-)
Elhittek egy sötét dogmarendszert, ezt nevezik "hiteles tanítók" "hiteles iratainak"; ha nem fogadod el õket, akkor "aszúra" vagy, akit az "úr krisna" gyûlöl és el fog pusztítani. Vigyázni kell nagyon ezekkel a zárt rendszerben mûködõ "vallásos közösségekkel".
A kérdező hozzászólása: Épp ez a bajuk, hogy vannak, akik nem veszi fel a "bárány" szerepet, és azokkal nem tudnak mit kezdeni. Így egyszerûbb támadni, a szavukat kiforgatni. És még õk beszélnek fair play-rõl, meg hogy õket támadják, "üldözik". :)
Ok, nem hagyta a gép, hogy befejezzem. Szóval: Ezért ha rákérdeznek az ismereteidre, ellenségesen reagálsz, mert a hiányosságaidat rejtegeted. Etzek nem feltétlenül tárgybeli hiányosságok, hanem lehetnek emberi értékek terén kialakult hiányosságok is. Tehát pl egy tudós nem feltétlenül azért ellenséges, mert nem tudna válaszolni a kérdésedre, hanem azt érzi, megtámadod, kétségbe vonod a tudását, és efelé semmi toleranciája nincs. Te hozzá képest egy tudatlan laikus vagy, aki nem kérdezhet... Én ilyesmit tapasztaltam személyesen. Amúgy a vallásos témában sem alakul ez másképp. Õk a hívõk, te a megtérítendõ eltévelyedett "bárány", aki örüljön, hogy van esélye a megváltásra, nem még kérdezzen...
Mármint mielõtt félreértés lenne, értem az elõzõ hsz-ed, csak ismétled a kérdésben feltett kérdést, holott megírtuk rá a választ. A tudósokkal sincs másképp, mint a hívõkkel. Ez független attól, mit képviselsz, a lényeg, hogy vakon hiszel valódi ismeretek nélkül.
A kérdező hozzászólása: tegnap 17:43 Sajnos, a nagy 'tudósok'-kal is az a tapasztalatom, hogy vagy vakon elhiszed, amit tanítunk, vagy a hozzáállásoddal vannak problémák, amit változtatni kell, alázatosnak (=vakon elhinni, nem kérdezni)lenni, de válasz a konkrét kérdéseimre nem érkeznek. Miért?
Most képzeld el ugyanezt a keresztény vallással kapcsolatban, egy keresztény emberrel. Nem tud a kérdéseidre válaszolni, azt mondja, hogy azért van úgy, ahogy, mert a Biblia úgy írja. Vannak a krisnásoknál is emberek, akik a tanokkal, annak magyarázatával foglalkoznak, vannak az iszlámnak is ilyen tudósai, és vannak a kereszténységnek is.Keresd õket a kérdéseiddel.
Attól, hogy találkoztál egy két ilyen krisnással, még nem kell levonni azt a köbetkeztetést, hogy mind ilyen "agresszív". Egyébként lehet, hogy te kérdeztél be olyat amit sértõnek talált, és egyszerûen nem tudott uralkodni magán. Megesik h az ember nem tud uralkodni magán, ha már csak rosszat feltételeznek vki olyanról, akit szeret, vagy tisztel, megbecsül. Az aszurás kommentelõ nem egészen normális... semmi ilyesmirõl nincs szó. Attól h valaki nem bhakta, még nem lesz kapásból aszura... és nem zárt közösségrõl van szó, hiszen prédikálnak, pont h õk nyitnak a világ felé, csak hát a világ... hát elég érdekes ez a mai vikág.

Miért nevezik a majmot majomnak, és miért nem kutya a neve, ki találta ki az állatok nevét?

Legjobb válasz: Ez már hülye kérdés és valszeg válasz sincs rá.

Ez már hülye kérdés és valszeg válasz sincs rá.
A tiedét például anyád és apád.
A kérdező hozzászólása: 14.24 te majmabb vagy mint én , te emeletes MAJOM, én feltettem egy kérdést és ha nem tudsz akkor ne szolj bele.

Miért nevezik a WC-t klotyónak?

Legjobb válasz: Klotyó= Illemhely, retyó, WC, klozett, slozett

Klotyó= Illemhely, retyó, WC, klozett, slozett
Mert ott kakilnak a lotyók (k-lotyó) :)
A klozett (closet) becézése.
A z árnyékszéket kihagytátok.

Miért nevezik a cukorkát annak, ami?

Ugye ez a cukor becézése, na de egy cukorkristály sokkal kisebb, mint a cukorka, akkor miért a nagyobbat becézik?

Legjobb válasz: Unatkozol?

Unatkozol?
1. Nem vagyok ami. 2. Nem hívják a cukorkát an-nak. Cukorkának hívják.
Te totál idióta vagy :DDDD(ezt bóknak szántam)
De olyan jól kitalálta ezt a kérdést :D
Kocka ez a cukor, kakas mondja kukor.
Jogos a kérdés, nekem is vannak hasonló ötleteim :D Amúgy szerintem azért hívják így, mert a cukorka nem csak a kockacukrot jelenti, hanem mindenféle cuccot, ami kicsi, színes, bogyószerû és édes, és ilyen dolgokat gyerekek szoktak enni, és a gyerekek miatt mondják, hogy cukorka. Mondjuk én kockacukorra nem is mondanám, hogy cukorka.
mivel a gyerekek szeretik a cukorkát, ezért a cukor szót fogták és becézték, mint ahogy az összes többi dolgot is pl halacska, tütü..stb beleolvadt a gyereknyelvbe azt a köznyelv így jegyezte meg...gondolom én
Mert ha nyuszibogyónak hívnák, senki nem venné meg.

Miért neveznek a barátnőim "lotyónak"?

17 éves leszek, másfél éve van barátom, ő kicsit idősebb, volt már 3 lánnyal (de csak futókaland). Én szűz voltam, pár hete szexeltem először, direkt nem adtam magam oda hamar, pedig kívántam nagyon, de az eszemre hallgattam. Õ egyáltalán nem siettette a dolgot, beszélgettünk sokat a szexről és nem gondoltam volna, hogy ennyit tud várni rám. Nagyon szeretjük egymást, jól megvagyunk, vigyázott rám az első alkalomnál és azóta is. Elmondtam a barátnőimnek, hogy lefeküdtünk, és lotyónak neveztek, hogy ilyen hamar lefeküdtem a barátommal, akit nagyon szeretek. Szerintetek is lotyó vagyok? Vagy ha nem, miért mondják rám ezt? Nem nagyon beszélek már velük azóta.

Legjobb válasz: Talán irigykednek?

Talán irigykednek?
Semmi okod megbánni =) És ne haragudj, de barátnõid nem tûnnek igazi barátnõnek... Ahelyett, hogy örültek volna neked, meg párodnak, hogy ilyen elhatározásra jutottatok és jól sült el, lelotyóznak. Nem fekszel le össze-vissza senkivel, nem 13 éves megvezethetõ kislány vagy, aki házas emberrel hál. Szóval ne aggódj =) És sok boldogságot nektek!
Akkor sem!Nyugodt lehetsz.Szerelemben nincsenek korhatárok, nem hallottad még? :) 17/L
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a választ! Megnyugtattatok! Akkor sem vagyok lotyó, ha a barátom 23 éves?
Ha nem nevettek közben, azaz nem csak poénkodtak, akkor ezek nem a barátnõid.Az ilyenek nem barátnõk, nem érdemelnek meg téged barátnõjüknek.Nyilván irigyelnek, de ez egy "barátnõt" sem jogosít fel arra hogy ilyet mondjanak.Azt tudom tanácsolni hogy azonnal hagyd ott õket, ne foglalkozz velük.Keress olyan barátnõket, akik szeretnek és tisztelnek.Sok a lehetõség, nézz körül, talán pont azokkal lehetsz a legjobb barátságban, akikkel eddig észre sem vettétek egymást.Nincs oka senkinek téged lotyónak hívni, mert nem vagy az, ez biztos.Ne aggódj.Sõt! Örülj a jó szerencsédnek hogy egy ilyen rendes fiúval hozott össze a sors-ha szeretitek egymást, õt senki nem veheti el tõled.Még több idõd is lesz rá, ha azokat a szemét csajokat hanyagolod és el is felejted.Sok sikert!17/L
A kérdező hozzászólása: Hát van 2-nek barátja, az egyik már szexel, de azt mondta nem valami jó, a másik barátnõmék még az orálnál, pettingnél járnak, õk fél éves évfordulójukra tervezik az elsõt. Nem tudom miért irigykednének, mondjuk azért van mire, mert nagyon jól vagyunk a barátommal. Õk meg nem annyira. Attól még nem kéne lotyónak nevezni engem... Kicsit akkor gondolkodtam, hogy lehet nem kellett volna, de már tényleg nagyon szerettük volna, így megtörtént, és egyikünk sem bánta meg. Csak azért gondolkodtam el, mert ezt mondták rám. Szerintetek akkor nincs okom "megbánni" amit tettem?
Másfél év egyáltalán nem kevés!Irigyek csak..
nem vagy az nyugi :)
nem vagy lotyó. féltékenyek, mert "túl vagy rajta" gondolom õk még nem, vagy ha igen akkor kellemetlen élmény volt. a mai világban várni 17 éves korig szép dolog. én is annyi voltam anno, és már én is "késõinek" számítottam.
Irígyek
A kérdező hozzászólása: Köszi, rendes/rendesek vagy/vagytok! :)

Miért nevezik a férfit (apát) is szülőnek?

Én mondanám hogy azért, mert "megszüli" a hímivarsejteket.

Legjobb válasz: Minek nevezzék, donornak?

Minek nevezzék, donornak?
Õsök xD Csak az nem egyértelmû.
igaza van a kérdezõnek. apát tulajdonosnak kéne nevezni. Mint a csoki automatának. dobsz be pénzt, ad ki csokit. és te lettél a tulajdonos :) ugyanigy megy az anyukánál is. dobsz be cuccot, ad ki gyereket. csak elég lassan mûködik mert helyben gyártja a terméket.
Oké, hogy a szó a szülésbõl ered, de mégis hogyan kéne hívni? Ugyanannyi köze van a gyerekhez, mint az anyának.
Mert apa nélkül nincs anya, aki szülni tudjon, tehát a szüléshez 2 ember kell.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!