Találatok a következő kifejezésre: Miért nem víz a baba (6 db)

Miért nem érheti víz a baba fülét? Mennyi idős koráig kell vigyázni, hogy fürdéskor ne menjen víz a fülébe?

Mennyi víz még nem ártalmas?

Legjobb válasz: Szia. 3 hónapos kortól már lehet vinni a babákat babaúszásra, ott pedig a víz alá is lemerítik õket. Úgyhogy szerintem nincs benne semmi ártalmas.

Szia. 3 hónapos kortól már lehet vinni a babákat babaúszásra, ott pedig a víz alá is lemerítik õket. Úgyhogy szerintem nincs benne semmi ártalmas.
Nem tudom, ez valami tévhit lehet. Nekem a 4 éves fiam is úgy fürdött, hogy hol az egyik hol a másik fülecskéjét dugta a vízalá. Talán onnan ered, hogy amikor a gyerekek füle be van gyulladva akkor nem érhati víz. Szóval én nem aggódnék a helyedben hacsak nincs fülgyulladása. Nagyon élvezik picinek, hogy a vízben úgy hallják anya hangját mintha még a pocakban lennének.
Én vagyok az elsõ válaszoló. Elsõ perctõl így fürdettük:) Most 4 és fél hónapos.
(Kisebb kortól is járhatnak babaúszásra, mint 3 hó.) A középfülgyulladás miatt kell vigyázni! Ha víz megy bele, jó szárazra kell törölni a fülést és persze figyelni kell, hogy ne érje huzat. Meg a vízben lévõ baktériumok miatt, mert azok is okozhatnak fülgyulladást. De szerintem elkerülhetetlen, hogy fürdetésnél kerüljön víz a fülükbe. Jó babázást!
Én megmondom õszintén, hogy ezt nem tudtam és mindig úgy úsztattuk a babámat, hogy beleért a füle. Csak a tarkókát fogtuk, szinte lebegett a vizen, nagyon élvezi. Mostmár ez így marad. Kutya baja..
A kérdező hozzászólása: Egész pici korától (1-2 hó) fürdettétek így? Most mekkora a babótok? Köszi a válaszod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat!
Nekem annak idején a védõnõ és a gyerekorvos szólt az elsõ látogatáskor, hogy vigyázzunk este a fürdetéseknél, hogy ne menjen víz a fülébe. De eszembe sem jutott rákérdezni, hogy miért, mert elõtte elmondtak még kb. 50 betartandó tanácsot, örültem, ha meg tudom jegyezni...:-)Szóval az okot én sem tudom, de annyi biztos, hogy nem tévhit. Én vigyáztam kb. 3 hónapos koráig, hogy ne érje víz, aztán már úgysem tudsz mit csinálni, mert izgága lesz és a fejét is elõszeretettel fordítja jobbra-balra, elkerülhetetlen, hogy ne érje víz a fülét.
Én az elsõ válaszoló vagyok. Miért nem hasznos, ha elmondom nálunk hogyan szokás? Ez csak egy alternatíva, nem kötelezõ utánozni:)
Mert egyszer vért vesznek éhgyomorra, utána cukros víz ivása után, hogy lássák a különbséget.
Az terheléses vércukorvizsgálat lesz, célja a terhességi cukorbetegség kiszûrése.
Nekem szerencsém volt nem kellett azt a cukros löttyöt meginni, helyette 2 zsömi+2 dl langyos tej volt!:D Nyugalom, majd fogja Apuka is érezni, de mi a legkisebb mocorgást is érezzük, amikor riasztjuk Apukát is, hogy itt fogd meg, de mégsem érez semmit. Igazából akkor érzi majd ha nagyobb lesz és forgolódik a kis helyen. Nekem ilyenkor szemmel láthatóan olyan volt a hasam mint amikor a megdermedt kocsonyát/zselatint picit megpöckölöd! :D
Nem kell annyira félni a cukros víztõl.Én féltem hogy ki fogom hányni de vittem citromot és úgy elviselhetõbb volt az íze, Persze azért nem kortyolgattam.Nekem 18 hetesen mozdult meg elõször a kislányom, mikor hanyatt feküdtem akkor lehetett a legjobban érezni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat hát holnap megyek vérvételre!!! további szép napot!!
Kitartást, nem lesz olyan rossz, mint amilyennek képzeled. Elviselhetõ az íze, gyorsan megiszod és kész! Sokan félnek tõle, én is féltem anno, de simán megittam, semmi bajom nem lett utána. A legrosszabb nekem a várakozás volt a két vérvétel között.

Mi baja lehet a babának ha nem forraljuk fel egyszer-kétszer a vizet a tápszerhez? Miért kell forralni egyébként?

Legjobb válasz: Mert a forralás fertõtlenít.Ha nem teszed nem biztos,de lehet baja a kicsinek.

Mert a forralás fertõtlenít.Ha nem teszed nem biztos, de lehet baja a kicsinek.
Attól függ, mekkora a pici. Fél éves korig mindenképp kell forralni és fertõtleníteni, mert fejletlen az immunrendszerük és a vízben levõ, számunkra ártalmatlan kórokozók õket még nagyon megbetegíthetik, súlyos fertõzést okoznak. Én biztos, hogy még egy éves korig is forralni fogom. Ha nincs kéznél forralt víz, a Jana szénsavmentes ásványvíz bababarát, azt kaphat.
A vizet azért kell forralni, mert a nehézfémeket és az ásványi anyagot még nem tudja a kis veséje feldolgozni. Én a mai napig a Humana vizet használom. Mi is tápszeresek vagyunk. Amúgy 1 éves koráig kell forralni a vizet a picinek.
Szia! Ha nem akarsz vizet forralni vedd meg a Jana babavizet. 1 literes kiszerelésben árulják a spar-ban és azt nem kell forralni.
Én ilyenkor arra szoktam gondolni, hogy nagyanyámnak még kézzel kellet mosni a pelenkákat, amihez elõször az udvarról hordta be a vizet, és a sparheldon forralta fel (amit persze szintén õ gyújtott be, és õ hordta be hozzá a fát). Nekem meg nehezemre, hogy fél liter vizet felforraljak a gázon?!
14:39-es! Jogos. De kérdem én, akkoriban forralták a vizet? Felnõttek a felmenõink is enélkül? Jó, természetesen tegyünk meg mindent a gyermekünk egészsége érdekében, de lehet, hogy azért vagyunk ilyen betegesek, mert túl sok bacit megvonunk magunktól. Bevallom, bort iszom és vizet prédikálok, ugyanis én Jana, vagy Hipp babavizet használok. Igazából csak egy elmélet, amit nem merek kipróbálni. :)

Miért baj az ha a kórházban cukros vizet kap a baba, ha nem eszik eleget?

Valamivel gondolom muszáj pótolni. Zsíros kenyeret mégsem kaphat. És nem gondolnám, hogy ha tápszert adnának neki az jobb lenne. Vagy tévedek?

Legjobb válasz: Tévedsz, én magam vagyok 30 éves, az emlegtett gyermekem 7 éve született.

Tévedsz, én magam vagyok 30 éves, az emlegtett gyermekem 7 éve született.
Sajnos én is olyan kórházban szültem a gyerekem ahol minden reggel mindenkinek kihozták a cukrosvizet malaccuclival meg kisüveggel. Én minden reggel a csapba is öntöttem.
Azért baj, mert nincs szüksége rá. Szopnia kell, hogy megkapja a kolosztrumot, és hogy az anya mellét elég inger érje. Ha cukrosvízzel van teli a pocija édesen fog aludni, csak éppen nagyban csökken a sikeres szoptatás esélye. Ha cumisüvegbõl kapja még cumizavaros is lesz, és a szoptatás esélye már közelít a nullához. És akkor jön ide az anyuka, hogy nem volt tejem... hát így nekem se lett volna. Nagyon érzékeny rendszer ez amibe minden idegen beavatkozás (táp, víz, tea, cumi, cumisüveg) kárt tesz.
Semmi baja nem lesz tõle. Csak ma riogatják azzal az anyukákat, hogy nem fog szopni a pici. Ha van elég tej, akkor szopik majd rendesen. Sõt, ha nagyon meleg van, akkor kell is neki a tea, mert az anyatej nem szomjoltó.
Hidd már el, hogy ma már sehol nem adnak cukros vizet. Lefejt tejet adnak, ha nincs teje az anyának. AZért is adják le a tejet azok akiknek sok van a szülészeten.
Cukros víz kb. 30 évvel ezelõtt volt 'menõ' a kórházakban.
Nem ismerek olyan korházat ahol cukros vizet adnának. Mindenhol lefejt tejet adnak.
De akkor ez 30éve volt és nem most
Én november szültem.Sote2 és ott cukros vizet adnak!!!!!! Amúgy az sote 1 is
Nálunk sem adnak cukros vizet a babának, csak anyatejet kap, segítenek az anyukának ha nem tud szoptatni, megmutatják a technikát is a sikeres szoptatáshoz! Mindent elkövetnek a csecsemõsök, hogy ne kelljen a babának anyatejen kívül mást kapnia!
Álmodj csak utolsó, az élet nem ilyen. Én is meghallgattam ezeket az elõadásokat és én is így hittem. Azóta szültem két gyereket és rájöttem maszlag az egész. Anyatejes volt mind kettõ, szoptattam kizárólag közel hat hónapos korukig aztán 17 illetve 24 hónapos korukig. Betartottam mindent amit egy ilyen elõadásokon mondtak, különösen annak a résznek dõltem be, majd így.. Hát a nagyobb fiam cukorbeteg (azóta tudom az 1-es típusú cukorbeteg gyerekek többsége szoptatott baba, nem tápszeres-kisebb esélye lett volna rá, ha tápszeres az elsõ pillanattól)a kicsinek meg nincsenek immunsejtjei, súlyos IgA és IgG hiánya van. Úgyhogy a szoptatással az égvilágon semmit nem elõzõl meg és semminek lesz kisebb a kockázata. Sõt nagyobb valószínûséggel lesz súlyos beteg a szoptatott babád. Ez tény. Ma már annyira nem is forszírzzák ezt a szoptassunk, mert... Sõt már 4 hónaposan javasolják a glutén bevezetését. A másik dolog, ami vagy neked kimaradt vagy kihagyták, de minden nõ anyateje tartalmazza az adott flórának megfelelõ védõanyagokat stb stb és nem megfelelõ ez másik gyereknek. Mert nem kapja meg az õ környezetéhez fontos dolgokat viszont kap egy csomó feleslegeset. Arról nem beszélve, hogy a tej napszakról-napszakra változik, este zsírosabb, reggel hígabb sõt szoptatás közben is változik. Más tejet termel egy újszülött baba édesanyja és más egy 2 éves gyerek édesanyja. Ezt a tejleadó helyen összeburogatják, ha végig gondolod leszállva a rózsaszín felhõrõl, hogy lenne alkalmas ez a mix a gyerek táplálására. Ráadásul a nõvér azt is mondta, a tejért pénzt adnak és sokan csak ezért adják le a ki tudja mit, ki tudja kik (eleve szedhet az illetõ gyógyszert, ihat napi több liter tehéntejet-ezt nem tudják és nem is ellenõrzik)- nyilván olvastad már annak a nõnek a történetét, aki nem tejleadóból, hanem szomszédtól vitte a tejet és tehéntejjel higította nõ (mert literjéért fizet az OEP), a baba meg hányt meg nem tudom mit csinált. És bárki vihet, adhat le tejet, koszos putris cigány ugyanúgy, mint egy budai villalakó. Illetve elõbbi nagyobb valószínûséggel viszi be, mint utóbbi. Hát ilyen ember tejét is adni a gyerekednek. Mondjuk ez már egyéni dolog. Nem kell minden mögött összeesküvést látni, sokszor józan paraszti ésszel át kell gondolni a dolgokat. Ennél a tápszer is megfelelõbb (hiszen vannak fokozatok, nem a két évesnek való van összekeverve újszülöttnek való tápszerrel) illetve nagyobb a biztonság is. Akkor lenne jó, ha ugyanolyan korú gyerek anyjától, közel ugyanabból a környezetbõl tudsz tejet szerezni (de ekkor is lehet betegsége a másik gyerek anyjának és szedhet akármilyen gyógyszert is-például fogamzásgátlót, amit lehet szoptatás mellett, de én elolvasva a tájékoztatót nem szedtem be inkább, ihat tejet-hiszen ezt is hogyan ellenõrzöd). Szóval teljesen igaza volt a védõnõnek vagy saját anyatej vagy tápszer. Ezek a baba igényeinek megfelelõek, biztonságosak. Más nõ teje semmilyen szempontból sem.
Az utolsó nagyon sok igazságot mondott. Kb. én is ezen az állásponton vagyok, csak kicsit határozottabban fejeztem ki magam... Ezért kellett lepontozni? Azért, mert más véleményen vagyok, mint a többség? Szépen vagyunk... :(
Az utolsó jól leírta, a szoptatás kárára van a cukrosvíz. A Kenézyben nem azért adják a cukrosvizet, mert pótlás kel, hanem , mert nem lehet veled éjszaka a gyerek, és hogy ne ordítsa ki a lelkét ezért cukrosvizet kap:((( A másik pedig amiért gyûlölöm a Kenézy, hogy ha ne adj isten hamarabb jön a baba oda nem is visz a mentõ, mert nem tudnak mit kezdeni a babával.Ha meg véletlenül valami baja van a babának születés után, akkor azonnal mentõbe teszik és átviszik a Klinikára, Te meg fõhetsz a saját levedben a Kenézyben, úgy hogy nem látod a gyereked.Számomra érthetetlen , hogy valami hogy üzemelhet így egyáltalán, hogy sem a koraszülött sem pedig a problámás újszülött ellátás nincs megoldva...
A Telkiben is adnak cukrosvizet... Igaz, ha szolsz, akkor a babanak nem adnak sem cumit, sem vizet. Engem sajnos rabeszeltek a vizre, legkozelebb nem hagyom magam, mert nem indult be olyan jol a szoptatas emiatt is.
Hát szomorú vagyok:(((!Az elsõt én is ott szültem:( A másodikat a Klinikán , na ott szuper volt!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Épp a Kenézyben fogok szülni.
Nem olvastam végig a válaszokat, de de Debrecenben a Kenézyben azt adnak neki éjszaka ha nagyon ordít.Gyûlölöm azt a helyet!!!!A Klinikán egész éjszaka veled lehet a baba, éjszaka is tudzs szoptatni, hamarabb is lesz tejed, mert folyamatos inger van!Míg a Kenézyben elviszik este 10-kor és majd reggel 6-kor hozzák, azzal a címszóval, hogy anyuka tudjon pihenni!!!!!Könyörgöm, otthon is kell majd szoptatni éjszaka és senki sehova nem viszi majd azt a gyereket....
Enyém kapott születése után, mert 2, 9 vot cukra (terh, diab. volt) Kicsit túl van lihegve eza cukros víz dolog, semmi baja nem lesz egy kis cukros víztõl amúgy 27 hónapja szoptatom. Amúgy fogalamam sincs hogy a születése (du 5) és kb másnap dél között mit kapott, örültem, hogy élrk, ugyanis engedtek kis szülõszobáról, mivel egész éjjel megfigyelséen ott tartottak.
Utolsó vagyok. Nem tudom ki értetlenkedik, hogy márpedig nincs cukros víz de én meg mondom (mint még itt mások is), hogy van! A budapesti ÁEK-ben van cukros víz! Ha nem hiszed járj utána. 2, 5 éve szültem és januárban megint ott fogok szerintem azóta semmi nem változott.
Az ÁEK-ben van cukros víz és én adtam is neki. Semmi bajunk nem lett tõle. 3.életnapon már 70ml tejcsit szopizott víz ide vagy oda. Utána már nem is adtam neki. Nekem egyébként azt mondták, hogy azért kell (vagyis persze nem kötelezõ, megkapod a cumisüveget aztán vagy adod vagy nem) mert lemegy a baba cukra (mivel még nincs tejcsi) és az baj.
Nemértem azokat a pontozókat akik lepontozzák azokat akik leírják a tapasztalatukat. Volt aki babájának adtak cukros vizet, vizet, betápszerezve kapta meg reggel a babát.Ezért le kell pontozni? Egy szóval sem írta a válaszoló , hogy egyetért ezzel sõõt...
A kérdező hozzászólása: Én senkit nem pontoztam le. De nagyon megoszlanak a vélemények. Szerintem itt nincs jó vagy rossz válasz, a helyzettõl függ hogy mi jó a babának. Többen is leírták, hogy pl. alacsony cukor miatt muszáj volt adni. Ezen mit nem lehet megérteni? Ettõl függetlenül én is azt szeretném, ha egybõl lenne tejem. Nem lenne semmi gond.
Nem erre írtam, hanem hogy az anyuka megosztotta a tapasztalatait, és ha abban a kórházban kapott a cukros vizet a baba lepontozták ha nem kapott fel! Az anya nem tehet arról, hogy a kórház milyen. És itt nem a kórházat kell pontozni, hanem, hogy a válaszoló mennyire hasznos válaszokat ad!
Az egyik korábbi válaszadó vagyok(akinek a babájának nem adtak, és én nem is bántam).2012 szeptemberében szültem a 3. babámat a Szt.István kórházban, és a 2008-as évhez hasonlóan most SEM adtak cukros vizet.Gyakran tettem cicire, nem is nagyon esett vissza a súlya.A mai napig szopik még(6.5 hónapos), igaz, most már csak reggel és este.
2013-at írunk, és a szülésfelkészítõn mondták, hogy adnak a babának cukros vizet, amíg az anya teje el nem indul (kb. 48 óra). Egy másik Bp-i kórházban szülõ barátnõmtõl is ugyanezt hallottam. Úgyhogy nem igaz, hogy 30 éve nem adnak.
nem olvastam végig a sok hozzászólást, de sajna az én fiam is infúzion volt 4napig születése után, mert gyenge volt, tejem nem volt- sajna egyik gyermekemnél sem- ez nálunk családi vonás. Így tápszerrel etették és infuziózták. Persze próbáltuk szopiztatni, hátha jutna neki pár csepp... Õnála kimaradt a cukrosvíz az infúzió miatt, már születése után 4-5órával próbálták tápszerezni, mivel annyira alacsony volt a cukra. Szóval inkább egy kis tápszer, mint maradandó agykárosodás, vagy egyéb szervi baj.
Székesfehérváron is cukrosvizet adnak a babáknak - 2 hete szûltem
Értem, észrevettem de erre írtam :"Szerintetek milyen érzés volt? 3napig bent volt a kis kobakjában, ha esetleg baj lenne ne kelljen ujra szurni. Inkább kapja a cukros vizet, minthogy INFUZIÓT kelljen kapnia!" hogy az elõtted író két válaszoló mit írt. Mert az utolsó kettõhöz szóltál! De pont egyetértettek veled!
A 82%os válaszadó az 1.Mind én vagyok, csak épp nem tudtam elküldeni mert nem engedte a lányom:D:D
A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 13:31 Az utolsó válaszoló pont azt írta, hogy igenis van olyan amikor kell a cukros víz. Az elõtte válaszoló sem vitatta ezt a kérdést, õ a pontozókat nem értette, hogy mi alapján pontoznak le illetve fel valakit, mert most úgy néz, hogy azok a válaszok hasznosan számukra amikor az édesanya tapasztalata , hogy nem kapnak cukros vizet.
Ha nem gond még én is válaszolok. Nem olvastam el az összes választ. Nekem a kórházba nem volt még tejem, így csipkebogyó teát kapott cukor nélkül.2. napon már kapta a tápszert. Engem nem zavart, valamit ennie kellett. Itthon aztán hála istennek beindult a tej. Ja, és mielõtt bevittem pótlásra, elõtte szopizott, legalább is próbálkozott szegénykém.
egy kép: http://kepfeltoltes.hu/view/110704/SDC10688_www.kepfeltoltes.. Itt még 1napos se volt a babám.Infuzión kapta a cukros oldatot mert olyan alacsony volt a vércukra.utsó 2válaszadó. Szerintetek milyen érzés volt? 3napig bent volt a kis kobakjában, ha esetleg baj lenne ne kelljen ujra szurni. Inkább kapja a cukros vizet, minthogy INFUZIÓT kelljen kapnia!
Ja és õ csak az általam lefejt saját tejet kapta. Szent Imre kórház. Minden szopi után fejtem, majd azt megkapta. Amikor pl fürdés alatt bevittem.
Szia!Én 1éve szültem. (14hónapja) S mivel kis sulyú volt a babám;leesett a vércukorszintje-->infuziót kapott szülés után ezért kapott cukros vizet. De mielött lepontoztok, nem alakult ki nála cumizavar, mai napig szopizik. S szopizott a kórházban 40-50grammokat. Igaz ma se egy nagysulyú baba de ügyes s minden:) )
A kérdező hozzászólása: Utolsó csak általánosságban írtam, amit írtam... egyetértek veled.
A kérdező hozzászólása: 15:00-ás hát azért ezt tudhatná egy bababarát kórház. Ezek szerintem ez a "cím" sem minden.
15.00-as vagyok. Nekem semmi gondom nem volt a cukrommal. Kisfiam 4100 grammal született, mivel bababarát a kórház nem vitték el tõlem, 2 órát rajtam volt, probált szopizni, aztán bealudt. Mikor szólt a gyerekorvos, hogy alacsony a cukra, és adni kell neki vizet, akkor õ mondta, hogy ekkora baba nehezebben ál át a kinti létre, könnyebben kihül, nem szabadott volna kint hagyniuk a szülõszobán velem, ezért esett le a cukra.Jó, mi?
Egyiknél se indult be a tejem azonnal, az elsõ 24 órában cukros vizet kaptak pohárból, 2 és 4 éve Szegeden. Majd amikor végre lett tejem már cumisüvegbõl vagy ha nem volt szabad üveg akkor pohárból adták neki a tápszert. A nagyobbnál csak pohárból kapta, úgy kellett beleönteni, mert nem fogadta el a cumit. Hozzáteszem semmi hátrányunk nem származott ebbõl az egészbõl. Ott akkor engem abszolút nem zavart, azóta se gondolkoztam rajta, csak most a kérdés kapcsán.
A kérdező hozzászólása: Nem is gondoltam, hogy ilyen "vita" alakul ki ebbõl. Továbbra is úgy gondolom, hogy ha káros lenne nem adnák. Az viszont tudom, hogy veszélyes, ha leesik a baba vércukra. Remélem, hogy az én kisfiamnak nem kell majd kapnia, de sosem lehet tudni.
2 hónapos a kislányom és cukros vizet adtak neki a kórházban. Én amondó vagyok, hogy inkább kapjon cukros vizet, mint ki tudja kinek az anyatejét!
Sziasztok.Én 2hete szültem Veszprémben, és még itt is adnak cukros vizet, igaz cumi nélkül kiskanállal kell nekik adni vagy itatni üvegbõl.Nekem már a 2.nap volt tejem én nem adtam neki, de volt olyan anyuka akinek csak a 3.napra lövellt be a teje, és a baba éhes volt, bizony adott neki egy pár kortyot a vízbõl.24h rooming van itt is sokat volt mellen a baba, és mégsem indult be neki a tejci, ilyen is van.Sõt olyan szobatársam is volt aki császárral szült és egyáltalán nem volt teje, pedig a babája egész nap a cicin volt:(Õ még tápszert is kapott!Szóval van még kórház ahol még ezt a módszert alkalmazzák, mivel ha nincs tej akkor leesik a vércukorszintjük is és éhesek is nagyon, és nincs is annál jobb amikor egyszerre üvölt 6gyerek egy 6ágyas kórteremben éjjel-nappal.Akkor pihenj így, és szoptass türelemmel, és legyen elég tejed:-) Üdv mindenkinek
Decemberben szültem az Uzsokiban, a tejem nem indult be és cukros vizet adtak, tápszer pótlást csak 48 óra után adnak ha nem indul be a tej, addig csak cukros víz.
Ja és azt mondta a nõvér, amíg nem indul be a tej, kell a cukros víz, mert a babáknak is leeshet a vércukra és ebben az esetben a cukros víz életmentõ lehet. A cukor nem ördögtõl való, ha kell akkor kell. És olyan kell ami emeli a vércukrot, amire nem alkalmasak a cukorpótlók illetve a sima víz. Természetesen ha van tej, akkor felesleges, hiszen az anyatej tömény cukor. És az fenntartja a vércukorszintet.
szerintem megoszlik a vélemény. én túlhordtam a lányomat 10 nappal, ahogy megszületett már rettenetesen éhes volt. persze elsö nap semmi csak cicire tevés egyetlen korty sem jött neki. másnapot végig üvöltötte és még egyetlen csepp sem jött. (volt a korháznak fejögépe és azzal félórát fejtem de egy csepp sem jött), a második nap végére vissza esett a kritikus 10%-ra a súlya akkor kellett neki tápszert adni. olyan korházi milumilt kapott ami megegyezik az elötejjel. ilyet boltban nem lehet kapni 60 milis kiszerelésben volt, és eldobható cumi fej ment rá. aztán mivel egy csepp sem jött, így elkezdtük a start tápszert (ez is korházi kiszerelésben volt). cukros vizet nem adtak neki. én nem bánom, a mai napig a gyerekem ha éhes iszonyat üvöltést rendez, egy percet sem tud várni a kajára csak üvölt.
Azért az elég vad kijelentés, hogy már MINDENHOL lefejt tejet kapnak. Speciel ahol én szültem, tápszert kaptak a síró babák. Volt olyan anyuka, inkubátorban volt a babája, nem adták oda szoptatni, ezért fejt, nagyon beindult neki. A tejével volt tele a csecsemõosztály hûtõje, már mondták neki, öntse a csapba, mi csináljanak vele? Mi meg vittük át a pár mili tejet fecskendõben a babáinknak, ez az anyuka meg mondta, õ adna nekünk tejet szívesen, de nem szabad...
köszi az infot, valóban nem gondoltam volna.
Megmondom ha ennyire kíváncsi vagy, egy igen patinás intézményben, a SOTE 1-es nõi klinikáján volt ez. Minden áldott reggel mindenki kivétel nélkül megkapta a cuclit és a kisüveget, benne a cukros vízzel. Mi okosabbak kiöntöttük, mások táprecepttel mentek haza, és nem értették. A második gyerekem szerencsére már nem itt szültem, és a harmadikat sem itt fogom. Lehet, hogy ma már itt is változott, de 7 éve így volt akár el tudod képzelni, akár nem.
hol? szültél? el nem tudom képzelni. Már az egyetemen, 20éve úgy tanultam: hogy "régen, amikor még nem tudták hûteni az anyatejet akkor adtak cukrosvizet"
Menj olyan kórházba szülni, ahol veled van végig a baba. Szerintem ez a sikeres szoptatás titka.
Nálunk nem cukros vizet adnak, hanem kamillásat. Olyat, hogy éppen csak van színe. A lányom megitta szinte mindig. És attól még ugyanúgy szopizott, de ha mondjuk víz helyett a mellemmel kínáltam, mert láttam, hogy szeretne valamit, volt, hogy nem fogadta el. De a vizet igen. A mai napig sokat iszik, 4 hónapos létére van olyan nap, hogy akár 200 ml teát is megiszik étkezések között. Jó volt ez így, nekem semmi problémám nem volt vele.
Zürichben szultem tavaly oktoberben, jeee az en babam is kapott cukros vizet! :-) De csak az elso harom napban potlaskent, azutan potlasra tapszert kapott. De ezek szerint mi 30 evvel le vagyunk maradva. Tja...
Amikor szültem állandóan szopizott a pici, de mégis pirosat pisilt, ezért rámparancsoltak a kórházban, hogy ittasam cukros vizzel is, mert kevés a folyadék. A tejem simán beindult így is a 3. napon, nem lett cumizavaros. Szóval az én esetemben kellett a plusz folyadék, mert az elõtej nem volt elegendõ.
A kérdező hozzászólása: 15:00 válaszoló ezért is nem ítélem el a cukros vizet. Sajnos az egész terhesség alatt diétázom kellett, bár most jó a cukrom. De korábban IR-t állapítottak meg. Félek, hogy a babának is baja lehet ebbõl. Inkább kapjon cukros vizet - ha nem lesz tejem vagy nem elég, minthogy leessen a cukra és bármi baja legyen.
Én 2009.dec-ben Siófokon szültem. Kisfiam is kapott cukros vizet, mert nagyon alacsony volt a cukra, muszály volt kapjon.
mármint nem a meleg bababarát, hanem a kórház...azt hiszem megyek inkább vasalni...
14.21-es válaszolónak(a 14.25, és 14.26-os vagyok):a kisebbik fiamat én is 2008-ban szültem(májusban).Most készülünk a 3. babára, és szintén az Istvánba szülök majd.
BOCSI!Lanafer=Lanfear
Lanafer, a bababarát kórházakban nem szokás SE cukros vizet, SE tápszert adni...én a Szt. István khzban(ha jól tudom moira válaszoló is ott fog szülni) szültem 2x, mindkét alkalommal májusban, és melegben(ami köztudott, hogy bababarát)mégsem adnak a babáknak cukros vizet.A 2. babám kicsit besárgult, mégis 2.5 nap múlva hazamehettünk.Beindult a tejem, és minden rendben volt.Én sem pártolom a cukros vizet, ezért(is)mentem olyan khzba, ahol ezt nem adják "rutinszerûen"(mint ahogy az Istvánban a borotválás, gátmetszés, és még sok más ilyen dolog sem rutinszerû).De kinek a pap, kinek a papné.
Bp. Szt.István Kórház bababarát, 2008-ban szültem, ott nemhogy nem kaptak cukros vizet, de a csecsemõs a 3. napon szó szerint megfejt, mert akkor kezdett beindulni a tejem, és amit lefejt, azt itatta meg vele pohárból. Õk rossz szemmel néztek arra is, aki az aznap született babája szájába a szoptatás helyett cumit tömködött. A következõ gyerekemet is ott szeretném szülni!
Én baba-mama szobában voltam, csak estére vitték el a babát, és reggel hozták, egyik reggel mondta a csecsemõs nõvér, hogy adniuk kellett tápszert a babának (még nem indult be a tejem).Hoztak vizet(nem cukrosat), hogy adjak a babának, mert nagyon sírt, és mondták, hogy nekem sem jó ha egész nap szoptatom, mert még nem indult be a tejem, és így ki fog sebesedni a mellbimbóm!
A fiam 2éves, kapott cukross vizet(csak nem kérte) Flór Ferenc kórház. Lányom 5hónapos cukros vizet kapott Uzsoki utcai kórház. Baba-anya barát kórházak éjjel nappal veled a bébi... Anyatejjel nem találkoztam, ha lenne is akkor nem tápit adnának, amíg nem jön meg a tejed, hanem bevizsgált anyatejet)
A lányom nem akart-tudott szopni, csak majszolt, hiába lett volna mit. Adtam neki folyadékot. Ha nem adtam volna egy leesik a vércukra, kettõ olyan citrom lesz, mint a huzat, három leesik a súlya annyit, hogy tápira szoktatják.... Miután lett mellszívóm, cumisüvegem akkor is kérte a fél üveg cukros vizet a 80-120ml tej mellé... A fiammal mai ésszel itattam volna vizet(õ csak szopizott), hát szép kis citrom volt az elején.
Sziasztok!Bp-en a János kórházban 2010-ben is cukros vizet adtak(akkor szültem), és adnak ma is.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, úgy látom megoszlanak a vélemények. Remélem lesz elég tejem és nem kerül sor arra, hogy cukros vizet kapjon a baba. De ha mégis én bízom benne, hogy talán egy kórházban nem adnak olyat, ami ártana neki... úgy tudom nálunk adnak cukros vizet, ha nem esznek eleget a babák.

6 napja késik! 3 napja csináltam tesztet de az negatív volt! Fehér víz és krém állagú a folyásom, hányingerem van a cicim sem olyan mint szokott! Mikor teszteljek megint? Ha nem baba akkor miért nem jön meg?

Legjobb válasz: Szióóó!Elõször is számold ki,hogy mikor volt péd,ha esetleg nem figyeltél volna eddig fel rá,s abbol megtudod,hogy a teszt mennyi idõre rá mutatja ki vizeletbõl a terhességet.Ha aug.végén jött meg(egy példa)akkor leghamarabb 15.én mutatja ki,hogy van-e v.ki odabent.klikk ide,s megnézheted:http://www.kismama.hu/termekenysegkalkulator/Sok sikert!Szoritok!!!

Szióóó!Elõször is számold ki, hogy mikor volt péd, ha esetleg nem figyeltél volna eddig fel rá, s abbol megtudod, hogy a teszt mennyi idõre rá mutatja ki vizeletbõl a terhességet.Ha aug.végén jött meg(egy példa)akkor leghamarabb 15.én mutatja ki, hogy van-e v.ki odabent.klikk ide, s megnézheted:http://www.kismama.hu/termekenysegkalkulator/Sok sikert!Szoritok!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi nekem augusztus 6.-án volt meg utoljára
Remélem a kalkulátorral megnézted, s tudtam segíteni!!!Szoritik nagyon!
A kérdező hozzászólása: igen de skkor már a tesztnek ki kellett volna mutatnia!
A kérdező hozzászólása: igen de akkor már a tesztnek ki kellett volna mutatnia!
Azt is vedd figyelembe, hogy miko voltatok együtt!!!!! Lehet, hogy még csak most bágyazodik!Fel a fejjel!!!!Nem jó ha idegeskedik az ember.Pár napot még várj, s akkor tesztelj!!!!Aztán a jó hirt majd tudasd!
A kérdező hozzászólása: Oké!Köszönöm szépen reméljük jó hír lesz.
Alapnyomás rendben van?
Szerintem azért mert akkor kapcsol be, addig meg azért olyan csendes mert nincsen bekapcsolva.Egy csapágycsere megszûnteti a kerregést.Két év tartós üzem után már ajánlott.
Ha a rendszernyomás alacsony és/vagy kisebb dugulás van a csõben akkor kavitáció lép fel egy bizonyos hõmérséklet felett.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!