Találatok a következő kifejezésre: Miért nem víz a (213 db)

Miért melegszik a víz ennyire? Miért nem meleg a tartályban a víz?

Üdv. Kérdésem egy Opel Astra-f -hez kapcsolódna.1.6 8v. Kicseréltük a fűtőradiátort decemberben, és azóta a vízhőfokom 96-97 fok körül mozog. Eddig 95-volt. Viszont azt vettük észre, hogy a tartályba viszatérő csőben nem folyik vissza a víz miután nyitott a termosztát. ÍGY A tartályban hideg volt a víz még sok sok kilométer megtétele után is.98-fokon /óra szerint/ megindul vissza a víz a tartályba, de alatta nem. Mértük lézeres höfokmérövel az is azt mutatta mint az óra. A termosztátot cseréltük, a vízpumpát cseréltük de semmi. Hűtó is új.

Legjobb válasz: Egy fokkal melegebb a víz, mint decemberben? Én inkább nem járnék így vele. :)

Egy fokkal melegebb a víz, mint decemberben? Én inkább nem járnék így vele. :)
szerintem ezek az értékek természetesnek mondhatók, az én opel motoromhoz egy szervízkönyv azt írja hogy 95-105 celsius a motor ideális hõfoka, tehát a tiédre is igaz lehet ez, amúgy az sem biztos hogy valóban annyi mint amit a mérõd mutat, mivel a hõgombád is rossz
bocsi, a hõgombád is LEHET hibás, így akartam írni:)
Tök jók ezek a hõmérsékletek, esetleg lehet hogy nem sikerült tökéletesen a légtelenítés, de ha ~50km alatt sem megy a pirosba akkor nincs gond.
A kérdező hozzászólása: Köszõnöm a válaszokat, a HÕEOK JELADÓM is cserélve lett de nem változot, tehát az is jó. :) a vízhõfok nem a 100-at sem, max álló helyben. De igazából az zavar, hogy a kiegyenlítõ tartályba nem fordul vissza a víz. :( Esetleg erre valami tipp? Vízpumpa, hûtõ, fûtõradiátor, termosztát, jeladógomba új. :) tehát szinte minden. még egyszer köszi a válaszokat. :)
Ne foglalkozz vele. Amíg 90-100 körüli hõmérsékletet mutat, addig minden rendben.
én úgy tudom hogy állóhelyben hiába várod hogy visszajöjjön a víz, vagyis alapjáraton, gondolom úgy nézted hogy járt a motor és lehúztad, úgy nekem sem jön:D, húzz oda a gáznak és egybõl nyomja
én 2 évig 110 fokkal jártam, elvileg még az is belefér nnyáron, de megúntam, vettem olyan venti kapcsolót ami 100 nál kapcsol, és most mindig 95 fok van:) , de a termosztáttal ios tudsz variálni ha zavar a dolog, vegyél olyat ami 82 nél nyit nem 92 nél
A kérdező hozzászólása: Alapjáraton tudom, hogy nem jön vissza, eordulaton próbáltuk, de úgy is csak 98-on indul meg. A termosztát kinyit 92-fokon, azzal nincs baj.Próbáltam venni bele olyat ami 82-n nyit, de 3-boltból egyikben sem volt :( még arra gondolok, hogy nem e levegõs a fûtõradiátor. .

Miért nem iszik a kiscicám vizet? 8 hetes, és én még egyszer se láttam, hogy inna a vizéből, pedig mindig friss víz van neki a táljába.. Miért van ez? Ha tejet adok neki, azt megeszi, meg a száraz kaját, és a konzervet is.

Kell-e aggódnom emiatt? Mit csináljak?

Legjobb válasz: Ha a tejet megissza, akkor próbáld meg keverni vízzel, úgy hogy fokozatosan egyre kevesebb legyen benne a tej, és egyre több a víz. Tejre amúgy sincs túl sokáig szüksége a cicáknak. Egy vizestál mindíg legyen közvetlenül a szárazeledele mellett, de az enyémnek van egy másik is más helységben, és mindkettõbõl szokott inni. Egyébként sok macska jobban szeret pl. a csöpögõ csapból, vagy a virágok alatti vízbõl lefetyelni.

Ha a tejet megissza, akkor próbáld meg keverni vízzel, úgy hogy fokozatosan egyre kevesebb legyen benne a tej, és egyre több a víz. Tejre amúgy sincs túl sokáig szüksége a cicáknak. Egy vizestál mindíg legyen közvetlenül a szárazeledele mellett, de az enyémnek van egy másik is más helységben, és mindkettõbõl szokott inni. Egyébként sok macska jobban szeret pl. a csöpögõ csapból, vagy a virágok alatti vízbõl lefetyelni.
Az én macskáim 2 évesek, soha egy kortyot nem ittak a kikészített vizükbõl, mindig a csöpögõ kerticsapot nyalogatták, meg esõvizet ittak. Ne aggódj, nem lesz baja, ha szomjas, iszik, egy kevés víz mindenesetre mindig legyen kikészítve.
A macskának sokkal kevesebb vízre van szüksége, mint pl a kutyának. A mi macskáink szinte csak akkor isznak ha száraz kaját kapnak. Szóval nem kell aggódnod, ez normális.
Az én macskám amíg ilyen pici volt, nem ivott, de amióta száraz whiskast eszik, naponta 4-5x iszik, igaz nem a kikészített vizébõl (pedig mindi van neki), hanem a csapból...
Az én kismacskáim legtöbbször nem elöttem ittak, de ha bementem az ablakbólláttam, hogy iszik. Elõször finoman bele kell nyomni a kiscica orrát a vízbe (csak egy pillanatra, nem megfolytani!) az orráról azonnal lenyalja. Ha valami még sose kostolt és nincs jó szaga miért várod el hogy megigya?
Mert alapból a víz nem jut fel a hüvelybe, szóval ha ülsz egy kád vízben, akkor sem jut fel a víz, de a pénisszel igen.
az igaz, hogy ugyanúgy éri a péniszt a víz, de tegyük fel, hogy belepisilsz a vízbe, akkor az utolsú cseppeknél megy vissza víz a húgycsüvedbe, igaz? tehát ha baci van a vízben, akkor nagy eséllyel megfertõzödsz egy sima pisilissel is. na már most, ha szexelsz a vízben, akkor is jön valami a péniszbõl, nem igaz? tehát a vége ugyanaz, mint pisikor :) szal nagyobb a fertõzésveszély.
Mert a pénisz kívül van, a külsõ nõi nemi szerveket ugyanúgy éri a víz, mint a külsõ férfi nemi szerveket is :) A belsõ nemi szervekre veszélyes ez és az egy aktus során összeszedhetõ.
A kérdező hozzászólása: Hát õõ valójában szeretnék és a párom is szeretne de ezt meg eldöntjük ketten ha meg ki írom meg az lett volna, hogy hülye undorító féreg.. ez meg érdekelt igazából: D hogy a péniszt ugyanolyan szinten éri a víz így is úgy is..
A kérdező hozzászólása: Úgy értem ha simán ülök a vízbe:D
A kérdező hozzászólása: És a pénisz esetében? Ott ugyanúgy van mint szexnél:)
Igen mert kitudja milyen betegségekkel gombákkal baktériumokkal fürdenek az emberek, a simán kérdésedet nem értem gondolom arra érted ha tóban vagy tengerben csinálod akkor még nagyobb a fertõzés veszély.De miért nme akarsz strandon sexelni!? nem rossz az!
Szeintem a tó más mint a medence, mert ott nem 20 méterben fürdig többezer ember, szóval szerintem még jóbb, egyébként azért mindkettõ elég rizikós lyen szempontból, és meg kell hogy mondjam kényelmetlen is. (nagy fürdõkád nagyon nagy kicsi emberekkel, vagy otthoni pancsimedence a nyerõ:)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen mindenkinek van benne valami : )))
én úgy olvastam egyszer, amikor orgazmusod van, a hüvelyed ilyen "beszippantó" módon "végzi a munkáját", tehát felszippantja a spermiumokat és ezáltal a vízben található milliárdnyi baktériumot, kórokozót
A kérdező hozzászólása: Nekem nincs hüvelyem de értem amit mondasz köszi:D

Miért isszák az emberek a szénvasas vizet? Miért nem jó a sima víz?

Én pl. nem szeretem ha végigmarja a torkom, a beleim, ráadásul megtelek tőle, max 5 kortyot tudok inni, aztán töltök a csapból inkább. Itthonra csak a bubisat veszik, isszák éjjel nappal.

Legjobb válasz: Van aki pont azt szereti, ahogy marja a torkát. Én is, azért iszom.

Van aki pont azt szereti, ahogy marja a torkát. Én is, azért iszom.
A kérdező hozzászólása: Mert az a természetes, ivásra szánt víz :) Nem változat lufivá.
Ez meg a mi dolgunk :D erre nem lehet válaszolni.. te miért szereted a sima vizet?
A kérdező hozzászólása: Valóban nem szeretem de az az én dolgom, én másra vagyok kíváncsi hogy aki ezt issza és márt azt sem tudja milyen a sima igazi víz.
A kérdező hozzászólása: Én csak nem értettem a szénsav lényegét nem azon van a hangsúly hogy szeretem vagy sem. És az üdítõkrõl sem volt szó.
Szerinted miért van szinte minden üdítõben szénsav? szeretik az emberek, ezt nem lehet megmagyarázni, te miért szereted az édeset? én nem értem, egész nap csak savanyút eszek.
A kérdező hozzászólása: Pedig a bubimentes a természetes, nehéz így elképzelni hogy megundorodik tõle az ember:)
Én a refluxom miatt hosszú ideje csak mentest ittam és megundorodtam tõle.
rázd fel amennyire tudod, próbáld ki úgy.
Tudod van olyan ásványvíz ami természetesen tartalmaz széndioxidot. Szóval természetes az is

Mi, emberek miért nem érezzük a víz ízét?

Legjobb válasz: Igyál az ország különbözõ részein vizet,érezni fogod az ízét..mindenhol más.

Igyál az ország különbözõ részein vizet, érezni fogod az ízét..mindenhol más.
én érzem, mert olyan klóros. :) De egyébként van íze a víznek, mert olyan finom, amikor igazán szomjas vagy, fõleg hûtve.
Mert a tiszta víz önmagában hidrogén és oxigén keveréke. És mindkettõ színtelen, szagtalan és íztelen. Ha egyéb anyagok kerülnek hozzá, akkor érezzük másnak.
Nálunk a fürdõszobai csapnál nagyon finom a hideg víz.A konyhába meg enyhén klóros :D
A fürdõszobai szerintem is finomabb mint a konyhai. Amit az iskolában adnak nekem nem ízlik :D
Érezzük. Minden víznek másmilyen íze van, kóstold csak meg egymás után a csapvizet, egy alsókategóriás magyar ásványvizet, egy felsõkategóriás ásványvizet és egy vidéki kút vizét. Mindnek teljesen más íze van. Ha nem érzed a víz ízét, az azért van, mert mindig ugyanolyan típusú vizet iszol, és már annyira megszoktad az ízét, hogy fel sem tûnik. Ha átállsz egy pár hétre egy másfajta vízre, és egy ideig csak olyat iszol, utána ismét érezni fogod az eredetileg fogyasztott víz ízét is.
Az iskolai víz az trágya. A konyhai az elmegy, a fürdõszobai az igazi! Amúgy azért nem érezzük, mert nincs íze.
A kérdező hozzászólása: De van íze csak.az emberek nem érzik és arra lennék liváncsi miért nem. Azt tudom hogy a kutyák meg macskák érzik és azért szeretik olyan nagy élvezettel inni a vizet.
Én érzem a víz ízét akkor én most kutya vagyok?:O

A lávalámpámban miért nem színes a 'víz'?

Legjobb válasz: Hogy érted, hogy miért nem színes? Viasz van benne, a viasz nem keveredik össze a vízzel.

Hogy érted, hogy miért nem színes? Viasz van benne, a viasz nem keveredik össze a vízzel.
Van egy csomó színben. Azt is lehet választani, nem csak a viasz színét. Ha tiédre gondolsz, hogy nem színes, akkor neked olyan van. Menj el a boltba és vegyél másikat, ami színes. Nekem olyan van, hogy piros a viasz és kék a víz. De egy csomó összeállítás van.
A kérdező hozzászólása: De tudok olyan akinek kék benne a víz is
A kérdező hozzászólása: Jajj éértem köszi=)

Ma már miért mindenki csak palackos ásványvizet iszik? Miért nem jó a csap viz? 20 évvel ezelött jóvolt még a csapviz? Hány ft-os ásványvizet iszol?

Legjobb válasz: Én nem ásványvizet hanem Pi vizet iszok,35ft\l egy Bio Abc-ben szoktam venni!Egyébként én is ásványvizet ittam,anno de rájöttem,hogy ez még jobb a szervezetemnek,próbáld ki;)

Én nem ásványvizet hanem Pi vizet iszok, 35ft\l egy Bio Abc-ben szoktam venni!Egyébként én is ásványvizet ittam, anno de rájöttem, hogy ez még jobb a szervezetemnek, próbáld ki;)
Mi már évek óta ásványvizet iszunk, már ott tartok, hogy a reggeli kávét, levest sem csapvízzel készítem, annyira szutymós-koszos a csapból folyó vizünk (Bp., Buda)... Hetente szoktam a csapok szûrõit kitisztítani (mert eldugulnak!), hát ne tudd meg, milyen vastagon áll bennük a rozsdamorzsalék, vízkõ (?), homok, trutymó... Köszi, de ezt nem szeretném meginni! Igazából már a gyerekeink kicsi korában megfigyeltük, hogy ahogy csapvizet ittak, szinte azonnal torokgyulladást kaptak, még nyáron is! Azt hittem, ez csak a gyerekek érzékenysége, de pár év múlva én is mindig fájlaltam a torkom, ha csapvizet ittam. Szerintem valami baktérium miatt van ez! Mióta ásványvizet iszunk, azóta sem a gyerekeknél nem jelentkezik torokgyulladás, sem nálunk. Egyáltalán nem divatból vagy unalmunkban vesszük a rengeteg ásványvízet, hanem mert muszáj! Én is szívesebben költeném ezt a pénzt másra... :-[ Amúgy meg mindig más márkájú ásványvízet szoktam venni, mert a szakemberek szerint cserélgetni kell a márkákat. Nálunk is a Szentkirályi a favorit, de Fonyódi, Visegrádi, Margitszigeti, Nestlé is finom... Most pl. Veritas Gold márkájú van itthon, ez is finom. Igen, 20 évvel ezelõtt még iható volt a csapvíz, de sajnos ma már a legtöbb helyen nem iható... :-[
Azért nem iszok csapvizet mert hormonálisan nincs szûrve sehol az országban, tehát ami a szomszéd Julis fogamzásgátló tablettákat szedve belepisil a WC-be, a másik szomszéd Béla meg szteroidokat szed az izmaira, szintén bele pisili a WC-be, azt én iszom vissza. Pedig nõ vagyok, a férfiakra triplán veszélyes a csapvíz, mert a spermákat úgy gyilkolja mint a dög, aztán csodálkoznak hogy 30 éves korukra nemzõképtelenek VAGY alig jön össze a gyerek...
mióta tudom, h tisztitott szennyviz folyik a csapból, nincs gusztusom meginni, kémiailag akármilyen tiszta is, nem megy... sparos viz, 40ft
olcson veszem a Lidl-be.Nem tudom meginni a csapvizet, kloros, vagy rozsdàs.Volt hogy kislànyomnak felföztem, fél ora mulva tele volt vizkölerakodàssal.Igy inkàbb megveszem az àsvànyvizet.
mert olyan hipó szagu, mintha az uszodai vizet kéne meginnom:-( meg még szoptatok is, ugyhogy jobb az ásványviz... Spar-os, Metro-s, Lidl-s vizet iszunk, 35-45forcsi
Jó a csapvíz most is. Nálunk finom is. Csak nagyon kemény, és fura mód megfájdul ettõl a gyomrom. (Épp terhes vagyok, és azóta gyomorpanaszaim vannak.) Ezenkívül van valami, amit vagy elhiszel, vagy nem. 40-50 éve használnak a nõk nagy mennyiségben fogamzásgátlókat. Ezek a nõi hormonok a vizelettel kiürülnek, és újból bekerülnek a víz körforgásába. Végsõ soron visszakerülnek az ivóvízbe, kimutathatók benne. 40 éve egy átlag férfinak még 60 millió fölött volt a spermaszáma. Ma jó, ha eléri a 30 milliót. Ezt, és sok minden mást az ivóvízben található nõi hormonok számlájára írják: ha az anyuka a terhessége alatt ilyen vizet iszik, akkor a fiúmagzata nem lesz annyira férfias, elnõiesedhet. Nem tudom, ebbõl mennyi az igaz.
Milyen laborban dolgozol kedves tegnapelötti válaszadó? Kiváncsi vagyok, mert én is ilyen területen keresek állást.
A labor természetesen szupertitkos... Sajnos több infót nem árulhatok el vele kapcsolatban. De esetleg becsempészhetlek egyszer...:) Hol laksz, milyen végzettséged, egyéb szakképesítésed van?
Fõzéshez, teázáshoz jó a csapvíz.De meginni nálunk nem lehet, mert olyan fura vas íze van.Ásványvízbõl olcsóbbakat szoktam bubi menteset.A szentkirályi nagyon finom, de nem vagyok hajlandó, majdnem 200Ft-ot adni egy üveg vízért. Arról a hormonos dologról én is hallottam.Szörnyû.
Majd ha egyszer ráérsz bejöhetsz velem a laboratóriumba, megmutatom, hogy mi mindent iszol meg abban a fincsi csapvízben...
Én mióta az eszemet tudom (24 éve) csapvizet iszok. Most egy pár éve szoktunk rá arra hogy van itthon ásványvíz is. De ezt csak akkor fogyasztjuk ha elmegyünk itthonról. Én ugyanis fél órás buszozás pesten belül is képes vagyok meginni 1 liter vizet. Anyu mostanábam a Rudas gyógyfürdõ ivókzutjáról hoz vizet ez 35 ft/l. Elötte ill nekem meg Zafir vagy Szentkirályi vizet hozott. Ha itthon vagyok akkor is éjszakára is inkább palackos vizet iszok.Terhesség miatt görcsöl a hasam ettõl a Rudas féle gyógyviztõl, védõnõ javasolta hogy akkor inkább ne igyam. S szerintem/vizsgálataim szerint az ásványvizek 90%ában benne sincs a rajta feltüntetett ásványi anyag tartalom. Az egyik elsõ hozzászoló pedig emlitette a hormon tartalmat errõl pedig annyit hogy ez a volt tanárom szerint igaz. A tisztitóban ugyanis 2-3 napot tölt el a víz. S a hormonoknak pedig kellene 1 hét hogy kitisztuljon.
És sem iszom a csapvizet, még a szagától is undorodom.
Mi az olcsó (spar, lidl) ásványvizet szoktuk inni, abból is a bubisat. Csapvíz meg jó minden egyébre (leves, tea, kávé stb.)
Én csapvizet és bubis ásványvizet iszom, de abból sem a drágát.
Ezt én se értem, én is megiszom a csapvizet, bár nem szeretem, inkább teát fõzök belõle (édesítés nélkül gyógyteát pl. borsmenta). De nem úgy vagyok, hogy ha nincs más, nem vagyok hajlandó meginni. Mamikám pl. azért nem issza a csapvizet, mert szerinte rossz ízû. Anyukám is inkább cipeli az ásványvizet. Olcsóbbat szoktunk, bár Mamám inkább Szentkirályit - nem is az ára annyira a baj, hanem az, hogy rohadt nehéz, ha rajtam múlik, nekem inkább jó a csapvíz.
Én csak néha iszom ásványvizet, ha elutazom, mert ott tényleg szörnyû ízû a víz, valahol pedig iszonyú kóros, és nem bírom meginni, mert olyan, mintha a strandon a medencébõl innék.Valamint van még egy eset, amikor szénsavasat veszek, ezt meg általában üdítõkhöz, vagy ha szénsavasra vágyom, és egyszerûbb, mint szódát csinálni :P
Én iszom az (olcsó) á.vízet és csapvízet is. Valamelyik (drága!) ásványvízben már túl sok az ásványianyagtartalom, ami nem jó! (600mg körüli a megfelelõ tudtommal. Nálunk egyébként jó is a csapvíz.
és ha tisztitó vizszürõvel van ellátva a csaphoz, az sem jó?

Miért nem iható a tengervíz és a desztillált víz?

Legjobb válasz: Ha valaki állandóan desztillált vizet inna, akkor felborulna az ozmózisháztartása. Ezért nem érdemes állandóan desztvizet inni. Tehát a mérték a fontos. "Ha 10 héten át naponta 1 pohár desztillált vizet iszunk 1 teáskanál citrom vagy szõlõlével, már nagyon sokat tettünk az egészségünkért." Ezt még reálisnak is tartom. Viszont a desztvíz nem desztvíz azok után, hogy citromot vagy szõlõlevet ad hozzá valaki...

Ha valaki állandóan desztillált vizet inna, akkor felborulna az ozmózisháztartása. Ezért nem érdemes állandóan desztvizet inni. Tehát a mérték a fontos. "Ha 10 héten át naponta 1 pohár desztillált vizet iszunk 1 teáskanál citrom vagy szõlõlével, már nagyon sokat tettünk az egészségünkért." Ezt még reálisnak is tartom. Viszont a desztvíz nem desztvíz azok után, hogy citromot vagy szõlõlevet ad hozzá valaki...
A desztillált víz iható, és egészséges is:http://www.desztillaltviz.hu/
A tengervíz a magas sótartalma miatt nem iható. A desztilált vízrõl meg azt hallottam hogy kis mértékben iható...
A desztillált víz nem mérgezõ. Csak van neki egy problémája: nem tartalmaz semmilyen oldott anyagot. Ez azért baj, mert az emberi szervezet úgy van beállítva, hogy szüksége van a vízben oldott mindenféle anyagokra (jód, ásványi sók). Ha huzamosabb ideig desztillált vizet iszol és nem pótolod ezeket az anyagokat, az nem tesz jót az egészségednek.
A desztillált víz kis mértékben iható, de persze ahogy az elõzõek mondták, a sóhiány okozhat kellemetlenségeket. Érdekes kísérlet, de ha desztvizet tartasz a szádban (tökéletesen desztilláltat) egy darabig, pisilned kell tõle. (Bonyolult egy vízháztartásunk van.)
Lehet, hogy kárt nem okoz az a napi 1 deci ízesített víz, de a szervezetnek nem hiszem, hogy szüksége lenne ilyen tisztító kúrára. Viszont egyszer olvastam, hogy valaki kimondottan ajánlotta, hogy csak deszt.vizet igyunk, mert a csapvizet arra találták ki, hogy tömegesen mérgezzék az embereket. :S Úgy fel tudnak dühíteni az ilyen okosok.
A deszt. víztõl egészen konkrétan szétdurranhatnak a sejtjeink az ozmózishatás miatt. Ez röviden azt jelenti, hogy az eltérõ ionkoncentrációk ki akarnak egyenlítõdni, de a sejtfalon az ionok csak korlátozottan képesek áthatolni, így a kiegyenlítõdés úgy indul meg, hogy kívülrõl megy be a víz. Ez így soha nem éri el a célt, hiszen kint egyáltalán nem volt ion, bent meg igen, vagyis a koncentráció soha nem lesz egyenlõ, csak a különbség csökken. Igen, csak egy idõ után annyi lesz bent a víz, hogy a sejtfal nem bírja, és szétnyílik. Ez tömegesen elég súlyos következményekhez vezethet.
Én nem vagyok hagyon jártas az ilyesmikben, de még 7. osztályból emlékszem, hogy mivel nincs benne ásványi anyag, ezért ihatatlan (max. naaaagyon kis mértékben), mert ha hosszab ideig iszod, tökreteheti a veséd... Ja, és minden mást, aminek szüksége lenne az ásványi anyagokra, amit csak a vízbõl tudsz "megszerezni"... Én is olvastam azt a : http://deszillaltviz.hu -t, és tiiiiszta hülyeség... a Tengervíz meg iható, csak szomjasabb leszel tõle, és elrontja a veséd...

Miért nem tanácsos a viz alatti csövet víz alá helyezni?

Murr, mint ha valahol azt olvastam volna hogy azt irtad nem ajánlatos a víz alá helyezni ?ket?!Miért?

Legjobb válasz: Hát, egyrészt nem is természetes, másrészt nem könnyû úgy elhelyezni, hogy ne világítson a szemedbe. Úgy el tudom esetleg képzelni, hogy hátul nagy növények mögé berejteni, abból sülhet ki izgalmas dolog. Végülis csak ízlés kérdése, próbálkozni lehet :)

Hát, egyrészt nem is természetes, másrészt nem könnyû úgy elhelyezni, hogy ne világítson a szemedbe. Úgy el tudom esetleg képzelni, hogy hátul nagy növények mögé berejteni, abból sülhet ki izgalmas dolog. Végülis csak ízlés kérdése, próbálkozni lehet :)
A kérdező hozzászólása: okés, köszönöm:)
Én raktam be vízalá, és utána valami mindig megrázott mikor benyúltam a vízbe (de a a halakat nem rázta meg, érdekes). Teljesen azt hittem, hogy a neon ráz, de aztán kiderült hogy nem is az volt a hibás, hanem a szûrõm rázott :D Hát berakhatod vízalá, jah de akkor tényelg a szemedbe világít. Ha meg víz fölé rakod, de teljesen meg van töltve az aki, hogy beleér a csõ félig, akkor vízköves lesz a csõ...ami nem olyan nagy baj, csak egy idõ után már alig fog világítani a sok vízkõtõl. Viszont simán le lehet mosni ecettel és akkor megint jó egy darabig :)

Miért nem lebeg a víz? (kifejtés lent)

H2O --> tömege= 1*2+16 = 18 O2 --> tömege= 2*16 = 32 Oxigén nehezebb, miért nem kerül alulra?

Legjobb válasz: Te nem tudod mi a fajsúly vagy sûrûség?Az oxigén sûrûsége mióta nagyobb a vízénél? 1 liter O 1,429g, 1 l víz 1000g!

Te nem tudod mi a fajsúly vagy sûrûség?Az oxigén sûrûsége mióta nagyobb a vízénél? 1 liter O 1, 429g, 1 l víz 1000g!
Folyadékban oldott állapotú gáz. Mi van a halakkal?
Miért, nem lebeg? A felhõk, a köd, a pára, a gõz szerinted mibõl van? :)
1 mol h2o tényleg 18 gramm és 1 mol o2 tényleg 32 gramm. Csakhogy 1 mol az a részecskeszámra vonatkozik. A folyadékban (jóval) közelebb vannak egymáshoz a részecskék, ezért annak sûrûsége nagyobb lesz ( vagyis ugyan azon térfogatban több vízmolekula fér el, mint oxigén), ezért pedig a víz nem lebeg a levegõben.
Halmazállapotról hallottál már valamit?
A moláris tömegek és a sûrûség között csak gáz halmazállapotban fedezhetõ fel egyértelmû kapcsolat. p=pM/(RT) Folyadékoknál más a helyzet. Ott a molekulák közötti erõs kapcsolatok miatt sokkal sûrûbb a közeg, azonban gázoknál ez nem jelentõs.
#1 az oxigén folyékony állapotban nehezebb mint a víz: 1.141 g·cm−3
Az oxigén, hidrogén és a kettõ kötésébõl származó víz három különbözõ anyag. A (gáznemû) oxigén kisebb sûrûségû a víznél, a folyékony oxigén és víz találkozása pedig elég drámai a hõmérséklet-különbség miatt.
H2O --> tömege= 1*2+16 = 18 O2 --> tömege= 2*16 = 32 Na jó, ha folyadékként nem lehet osszekeverni, akkor legyen mindakettõ gáz. Akkor miért nem lebeg?
#4 Dehát a halak? Ha a vízbe belekeverjük az oxxigént, az gáz vagy folyékony?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!