Találatok a következő kifejezésre: Miért nem víz (258 db)

Miért nem iszik a kiscicám vizet? 8 hetes, és én még egyszer se láttam, hogy inna a vizéből, pedig mindig friss víz van neki a táljába.. Miért van ez? Ha tejet adok neki, azt megeszi, meg a száraz kaját, és a konzervet is.

Kell-e aggódnom emiatt? Mit csináljak?

Legjobb válasz: Ha a tejet megissza, akkor próbáld meg keverni vízzel, úgy hogy fokozatosan egyre kevesebb legyen benne a tej, és egyre több a víz. Tejre amúgy sincs túl sokáig szüksége a cicáknak. Egy vizestál mindíg legyen közvetlenül a szárazeledele mellett, de az enyémnek van egy másik is más helységben, és mindkettõbõl szokott inni. Egyébként sok macska jobban szeret pl. a csöpögõ csapból, vagy a virágok alatti vízbõl lefetyelni.

Ha a tejet megissza, akkor próbáld meg keverni vízzel, úgy hogy fokozatosan egyre kevesebb legyen benne a tej, és egyre több a víz. Tejre amúgy sincs túl sokáig szüksége a cicáknak. Egy vizestál mindíg legyen közvetlenül a szárazeledele mellett, de az enyémnek van egy másik is más helységben, és mindkettõbõl szokott inni. Egyébként sok macska jobban szeret pl. a csöpögõ csapból, vagy a virágok alatti vízbõl lefetyelni.
Az én macskáim 2 évesek, soha egy kortyot nem ittak a kikészített vizükbõl, mindig a csöpögõ kerticsapot nyalogatták, meg esõvizet ittak. Ne aggódj, nem lesz baja, ha szomjas, iszik, egy kevés víz mindenesetre mindig legyen kikészítve.
A macskának sokkal kevesebb vízre van szüksége, mint pl a kutyának. A mi macskáink szinte csak akkor isznak ha száraz kaját kapnak. Szóval nem kell aggódnod, ez normális.
Az én macskám amíg ilyen pici volt, nem ivott, de amióta száraz whiskast eszik, naponta 4-5x iszik, igaz nem a kikészített vizébõl (pedig mindi van neki), hanem a csapból...
Az én kismacskáim legtöbbször nem elöttem ittak, de ha bementem az ablakbólláttam, hogy iszik. Elõször finoman bele kell nyomni a kiscica orrát a vízbe (csak egy pillanatra, nem megfolytani!) az orráról azonnal lenyalja. Ha valami még sose kostolt és nincs jó szaga miért várod el hogy megigya?

Miért nem lehet vízbe menni, ha megjön? Olyankor miért csak tamponnal lehet vízbe menni?

és ez akkor is így van, ha csak nagyon kevés, ami kifolyik belõlem?

Legjobb válasz: Nyílt sebed van egy belsõ szervedben. Még akkor sem mehetsz vízbe, ha a bõrödön van nyílt seb, elfertõzõdik. Tamponnal se.

Nyílt sebed van egy belsõ szervedben. Még akkor sem mehetsz vízbe, ha a bõrödön van nyílt seb, elfertõzõdik. Tamponnal se.
Nem tanácsos ilyenkor kádban fürdeni, zuhanyozz! De egyébként is, ki akarna véres vízben fürdeni?:D
A kérdező hozzászólása: én azt sem értem, h miért lehet akkor ilyenkor fürdeni egy kád vízbn?
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat
Menzesznél a méhnyálkahártya válik le minden hónapban és ezt vérzés kíséri. Teljesen normális, a vér hamar megalvad, amikor pedig már csak kevés ürül le is bomlik és barna váladék ürül.
A kérdező hozzászólása: de viszont amikor kitörlöm, akkor pedig rendesen piros...akkor ez rendes vér!
Hát lehet mindenféle összevissza módon, fõleg az elején...:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm, csak ezt nem tudtam, mert most jött meg elsõnek...és most nem is annyira nagy a mennyisége, alig 20-30 csepp, és barna és alvadt. Darabok is vannak benne...ez természetes?
az nem egy seb. azert nem szabad mert ilyenkor nyitva van a mehsza es ilyekor a legkonnyebb osszeszedni barmilyen fertozest.
Ilyenkor sokkal nagyobb a fertõzés veszélye (mert kicsit nyitva van a méhszáj).
Amíg kevés a vér, addig nem folyik ki rögtön, hanem a hüvelyedben megalvad, és azért barna.

Miért melegszik a víz ennyire? Miért nem meleg a tartályban a víz?

Üdv. Kérdésem egy Opel Astra-f -hez kapcsolódna.1.6 8v. Kicseréltük a fűtőradiátort decemberben, és azóta a vízhőfokom 96-97 fok körül mozog. Eddig 95-volt. Viszont azt vettük észre, hogy a tartályba viszatérő csőben nem folyik vissza a víz miután nyitott a termosztát. ÍGY A tartályban hideg volt a víz még sok sok kilométer megtétele után is.98-fokon /óra szerint/ megindul vissza a víz a tartályba, de alatta nem. Mértük lézeres höfokmérövel az is azt mutatta mint az óra. A termosztátot cseréltük, a vízpumpát cseréltük de semmi. Hűtó is új.

Legjobb válasz: Egy fokkal melegebb a víz, mint decemberben? Én inkább nem járnék így vele. :)

Egy fokkal melegebb a víz, mint decemberben? Én inkább nem járnék így vele. :)
szerintem ezek az értékek természetesnek mondhatók, az én opel motoromhoz egy szervízkönyv azt írja hogy 95-105 celsius a motor ideális hõfoka, tehát a tiédre is igaz lehet ez, amúgy az sem biztos hogy valóban annyi mint amit a mérõd mutat, mivel a hõgombád is rossz
bocsi, a hõgombád is LEHET hibás, így akartam írni:)
Tök jók ezek a hõmérsékletek, esetleg lehet hogy nem sikerült tökéletesen a légtelenítés, de ha ~50km alatt sem megy a pirosba akkor nincs gond.
A kérdező hozzászólása: Köszõnöm a válaszokat, a HÕEOK JELADÓM is cserélve lett de nem változot, tehát az is jó. :) a vízhõfok nem a 100-at sem, max álló helyben. De igazából az zavar, hogy a kiegyenlítõ tartályba nem fordul vissza a víz. :( Esetleg erre valami tipp? Vízpumpa, hûtõ, fûtõradiátor, termosztát, jeladógomba új. :) tehát szinte minden. még egyszer köszi a válaszokat. :)
Ne foglalkozz vele. Amíg 90-100 körüli hõmérsékletet mutat, addig minden rendben.
én úgy tudom hogy állóhelyben hiába várod hogy visszajöjjön a víz, vagyis alapjáraton, gondolom úgy nézted hogy járt a motor és lehúztad, úgy nekem sem jön:D, húzz oda a gáznak és egybõl nyomja
én 2 évig 110 fokkal jártam, elvileg még az is belefér nnyáron, de megúntam, vettem olyan venti kapcsolót ami 100 nál kapcsol, és most mindig 95 fok van:) , de a termosztáttal ios tudsz variálni ha zavar a dolog, vegyél olyat ami 82 nél nyit nem 92 nél
A kérdező hozzászólása: Alapjáraton tudom, hogy nem jön vissza, eordulaton próbáltuk, de úgy is csak 98-on indul meg. A termosztát kinyit 92-fokon, azzal nincs baj.Próbáltam venni bele olyat ami 82-n nyit, de 3-boltból egyikben sem volt :( még arra gondolok, hogy nem e levegõs a fûtõradiátor. .

A mosogatógépet miért nem lehet meleg vízre bekötni?

Legjobb válasz: Lehet, csak akkor meleg vízzel fog öblíteni is, ami lehet, hogy pazarlás. Azon kívül nehéz vele mondjuk 30fokon mosni, ha már alapból 60fokos víz megy bele. Az sem biztos, hogy minden mûanyag alkatrésze, amit hideg vízre terveztek, simán bírja a meleg vizet is. Ami mondjuk 80fokos?

Lehet, csak akkor meleg vízzel fog öblíteni is, ami lehet, hogy pazarlás. Azon kívül nehéz vele mondjuk 30fokon mosni, ha már alapból 60fokos víz megy bele. Az sem biztos, hogy minden mûanyag alkatrésze, amit hideg vízre terveztek, simán bírja a meleg vizet is. Ami mondjuk 80fokos?
Õ maga melegíti fel a szükséges hõmérsékletre. Más-más program, mosogatás és öblítés is más hõmérsékletû. Hja, és nem hideg vízzel öblít a mosogatógép.
Hja, mosoGAtógép..:) Annál egy fokkal kevesebb ilyen probléma van..:)
mér akarod melegvízre kötni? ha van hideg víz akkor inkább kösd a hidegre

Miért nem ugyanolyan erős mineden sav, és a kénsav miért elegyedik korlátlanul vízzel?

hiszen az össze savban oxóniumion van,vagy a savmaradék is hozzájárul?

Legjobb válasz: A savakban nincs oxóniumion, ez így helytelen. A savak leadják egy hidrogén ionjukat (egy proton) a víznek, és abból lesz oxóniumion. A savak erõssége pedig azért különbözik, mert a savak erõsségét az határozza meg mennyire "szeretik" leadni a hidrogénionjukat. Mivel a különbözõ savak molekulái különbözõ atomokból épülnek fel, így különbözõ erõsséggel tartják azt a leadható (egy vagy több) hidrogén iont. Ebbõl adódik a különbség. A másikra pedig azt tudom mondani, hogy a kénsav képes hidrogénkötést kialakítani a víz molekuláival, ezért korlátlan az elegyedés. (ez nem biztos, de azt hiszem így van)

A savakban nincs oxóniumion, ez így helytelen. A savak leadják egy hidrogén ionjukat (egy proton) a víznek, és abból lesz oxóniumion. A savak erõssége pedig azért különbözik, mert a savak erõsségét az határozza meg mennyire "szeretik" leadni a hidrogénionjukat. Mivel a különbözõ savak molekulái különbözõ atomokból épülnek fel, így különbözõ erõsséggel tartják azt a leadható (egy vagy több) hidrogén iont. Ebbõl adódik a különbség. A másikra pedig azt tudom mondani, hogy a kénsav képes hidrogénkötést kialakítani a víz molekuláival, ezért korlátlan az elegyedés. (ez nem biztos, de azt hiszem így van)
Egyetértek az elõttem szólóval. A hidrogénkötések miatt elegyedik korlátlanul. OFF: Egy fontos dolog a kénsavról: A kénsavat úgy kell hígítani, hogy az üvegbot állandó kevergetése közben vízbe öntjük. Tilos a tömény kénsavba vizet önteni! Ilyenkor a fejlõdõ hõtõl a víz felforr, és szétfröccsenti a kénsavat, ami súlyos sérülést okozhat. ON
De még így is baromira vigyázni kell vele mert hihetetlen hogy fel tud forrósodni.

Ha pl. egy poharat a nyitott felevel lefele teljesen fuggolegesen a vizbe meritek, majd a kezemmel, meg mindig a vizben tartva, befedem, miert nem megy bele viz?

Valoszinuleg nagyon primitiv a kerdes, de en nem tudom a valaszt, mert nem vagyok jo fizikabol, viszont nagyon erdekel. Remelem erthetoen irtam le, ha megsem, atfogalmazom. Koszi elore is.

Legjobb válasz: Menne õ bele nagyon szívesen, csak tudod a levegõ is anyag, de õ meg nem tud elszökni. ha mélyebbre nyomnád, akkor a pohárba több víz menne (alulról) mert összenyomja a levegõt. A kezes kérdést viszont nem értem.

Menne õ bele nagyon szívesen, csak tudod a levegõ is anyag, de õ meg nem tud elszökni. ha mélyebbre nyomnád, akkor a pohárba több víz menne (alulról) mert összenyomja a levegõt. A kezes kérdést viszont nem értem.
A levegõ nyomása 1 atmoszféra, a vízben 10 méterenként nõ ennyivel a nyomás tehát tíz m mélyen a pohár félig lenne vízzel, 20 m-en 2/3-ig, stb.
Mert a víz nem tud átfolyni a kezeden?
Az elején azért nem megy bele a víz, mert a légnyomás nem engedi. Amikor befeded akkor azért nem, mert a kezeden nem tud átmenni a víz, és ha át is menne, a légnyomás MÉG MINDIG visszatartaná.
A kérdező hozzászólása: A kezem azert kerult a kepbe, hogy lassam nem ment bele viz. A legnyomas reszet ertem, az erdekelt. Milyen melyre kene tenni, hogy bele menjen? (en kb. 20 cm melyre teszem, nyilvan az nem eleg)
Hát minél mélyebbre teszed, annál kevesebb lesz a víz térfogata és egy idõ után büszkélkedhetsz a saját készítésû folyékony levegõddel, (bár nem tudom, mennyi a folyékony levegõ sûrûsége, lehet szükség lesz egy szigetelõ hártyára is) de hacsak nincs otthoni tengered, akkor nem érdemes megpróbálni. :D

A babám miért nem hajlandó meginni a vizet?

Amikor vízzel próbálom itatni,folyton kiköpi.Csak a gyümölcsleveket issza meg.Miért van ez?Nem lesz baj bel?le?

Legjobb válasz: Biztosan jobb lenne, ha nem ezeket a leveket szokná meg, mert akkor késõbb csak az fog neki kelleni. Látom, milyen színes lötyiket isznak a kicsik, nem pont az a legjobb nekik. Próbáld neki hígítani. Lehet , hogy nem jó ötlet, de hátha egyszer átpártol így a vízre. Vagy ha nagyon szomjas lesz, úgyis megissza a vizet is. Az én lányom csak a vizet issza. Pohárból hajlandó mást inni (pl. teát)

Biztosan jobb lenne, ha nem ezeket a leveket szokná meg, mert akkor késõbb csak az fog neki kelleni. Látom, milyen színes lötyiket isznak a kicsik, nem pont az a legjobb nekik. Próbáld neki hígítani. Lehet , hogy nem jó ötlet, de hátha egyszer átpártol így a vízre. Vagy ha nagyon szomjas lesz, úgyis megissza a vizet is. Az én lányom csak a vizet issza. Pohárból hajlandó mást inni (pl. teát)
valószínûleg azért, mert a gyümölcslevek jobban tetszenek neki. én még sosem itattam mással, mint vízzel, sosem volt gondja vele. most 8, 5 hós
lányom is 7 hónapos és nemhogy a vizet, de még a teát sem issza. pedig nincs máshoz szokva, a teának is az ajánlott mennyiség negyedét teszem bele, csak egy kicsi ízt adjon a víznek. a gyümilé állagban is másabb mint a víz. próbáld meg a gy.levet vízzel higítani, hátha.
Szia. Az én babám sem issza meg a vizet. A gyümilevet szereti és abból is csak a sárgabarackot. Mi higitjuk neki vízzel és úgy is megissza. Érzi az illatán a gyümit és ez elég is neki. 40mili gyümiléhez öntök neki 110 mili vizet. Kicsit becsapjuk. :) )
Az én lányom is csak a gyümölcsleveket issza meg. (Vízzel hígítom egy kicsit). Se víz, se tea! Egyik sem kell. 1-2 korty után kiköpi, elfordul. Ha szomjas, akkor sem iszik többet. Nem tudok mit csinálni, innia muszáj. Idõvel hátha megszereti a vizet. Ez a helyzet talán még mindig jobb, mintha semmit nem inna. (Egyik ismerõsömnek úgy kell a kisfiába "beleerõszakolni" a folyadékot, hogy igyon) Ja, és õ is csak a gyümölcsleveket fogadja el.
Szia mi 7.5hónaposak vagyunk a kislányom a tápszeren kívûl nem iszik szinte semmit, próbáltam mindet, víz tea gyümilé minden ízben de semmi én is idegeskedem emiatt!De nem adom fel próbálkozom a vízzel minden étkezés után ha csak egy kortyot de akkor is igyon:)
Mert alapból a víz nem jut fel a hüvelybe, szóval ha ülsz egy kád vízben, akkor sem jut fel a víz, de a pénisszel igen.
az igaz, hogy ugyanúgy éri a péniszt a víz, de tegyük fel, hogy belepisilsz a vízbe, akkor az utolsú cseppeknél megy vissza víz a húgycsüvedbe, igaz? tehát ha baci van a vízben, akkor nagy eséllyel megfertõzödsz egy sima pisilissel is. na már most, ha szexelsz a vízben, akkor is jön valami a péniszbõl, nem igaz? tehát a vége ugyanaz, mint pisikor :) szal nagyobb a fertõzésveszély.
Mert a pénisz kívül van, a külsõ nõi nemi szerveket ugyanúgy éri a víz, mint a külsõ férfi nemi szerveket is :) A belsõ nemi szervekre veszélyes ez és az egy aktus során összeszedhetõ.
A kérdező hozzászólása: Hát õõ valójában szeretnék és a párom is szeretne de ezt meg eldöntjük ketten ha meg ki írom meg az lett volna, hogy hülye undorító féreg.. ez meg érdekelt igazából: D hogy a péniszt ugyanolyan szinten éri a víz így is úgy is..
A kérdező hozzászólása: Úgy értem ha simán ülök a vízbe:D
A kérdező hozzászólása: És a pénisz esetében? Ott ugyanúgy van mint szexnél:)
Igen mert kitudja milyen betegségekkel gombákkal baktériumokkal fürdenek az emberek, a simán kérdésedet nem értem gondolom arra érted ha tóban vagy tengerben csinálod akkor még nagyobb a fertõzés veszély.De miért nme akarsz strandon sexelni!? nem rossz az!
Szeintem a tó más mint a medence, mert ott nem 20 méterben fürdig többezer ember, szóval szerintem még jóbb, egyébként azért mindkettõ elég rizikós lyen szempontból, és meg kell hogy mondjam kényelmetlen is. (nagy fürdõkád nagyon nagy kicsi emberekkel, vagy otthoni pancsimedence a nyerõ:)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen mindenkinek van benne valami : )))
én úgy olvastam egyszer, amikor orgazmusod van, a hüvelyed ilyen "beszippantó" módon "végzi a munkáját", tehát felszippantja a spermiumokat és ezáltal a vízben található milliárdnyi baktériumot, kórokozót
A kérdező hozzászólása: Nekem nincs hüvelyem de értem amit mondasz köszi:D

Most ittam meg egy pohár szódabikarbónás vizet. Miert nem hanyok, hanem csak erős ingert érzek?

Nemsokára lesz egy buli ahol lesz pia is ... Ha túl sokat innek megszeretnem hanytatni magam és most kiserletezek... Vannak jó tippjeitek??:) el?re is köszi : D

Legjobb válasz: Miért hánynál a szódabikarbónás víztõl. Sokan isszák savlekötõnek és gondolom nem hánynak tõle. Ha hányni akarsz, akkor nevezd el a mutatóujjadat róka úrnak és zavard be az odújába (dugd le a torkodon). De én se értem az egészet. Miért kell hánytatnod magad? Ha túl sokat ittál, akkor a tested úgyis elvégzi helyetted ezt a feladatot. Vagy Te is csak hangember vagy, aki hangoztatja, hogy mennyire bírja a piát, közben meg titokban hánytatja magát, hogy többet tudjon inni?

Miért hánynál a szódabikarbónás víztõl. Sokan isszák savlekötõnek és gondolom nem hánynak tõle. Ha hányni akarsz, akkor nevezd el a mutatóujjadat róka úrnak és zavard be az odújába (dugd le a torkodon). De én se értem az egészet. Miért kell hánytatnod magad? Ha túl sokat ittál, akkor a tested úgyis elvégzi helyetted ezt a feladatot. Vagy Te is csak hangember vagy, aki hangoztatja, hogy mennyire bírja a piát, közben meg titokban hánytatja magát, hogy többet tudjon inni?
oké, off, meg minden, de FÚÚÚÚÚÚJ... nem lehet ink nem inni annyit, hogy hánynod kelljen? ne akarj már ennyire rosszat a gyomrodnak, a fogaidnak, meg magadnak!!! jééézusom. neee. rossz olvasni az ilyet, bocsi:D
Te vagy az Csabi? xd
A kérdező hozzászólása: Köszi;) meglesz:D
hm, azt tudom, hogy kitisztul, de én még sose hánytam piától..félnék:D de elõre is jó bulizást:)
A kérdező hozzászólása: Köszi 00:58 as:)
A kérdező hozzászólása: Tudom és a 2. Választ neked szántam :D amugy pedig nem szoktam inni csak 1-2 havonta és akkor sem sokat... Es azért kell hanynom mert akkor kitisztul az alkohol a szervezetembõl és nem leszek másnapos meg semmi bajom nem lesz :D
Meleg, jó sós víz, az állítólag segít.
elsõ vagyok.. olvasd el még egyszer a kérdésemet: "nem lehet ink nem inni annyit, hogy hánynod kelljen?" NEM inni annyit. ergo ne igyál nagyon sokat, és akkor nem lesz hányingered sem. vagy ne keverd, akkor berúgsz, de ne mhánysz... van megoldás, ne tedd tönkre magad (elég, ha a májad tropára megyXD)
A kérdező hozzászólása: Nem azért h Többet tudjak inni hanem hogy ne legyen szar reggel:s ám köszi :p
A kérdező hozzászólása: Ha meg nemiszok akk szar a buli... 1x van ijnis egy évbe ...xD
A kérdező hozzászólása: Nem mert ha ivá miatt hányok akkor tiszta lehengolt leszek...xD meg semmi életképes nemmutatok megse mozdulok és a barátaim adnak át full részegen a szüleimnek...:p
A kérdező hozzászólása: Én a Józsi vagyok xD:D

1. Mi történik a víz sűrűségével, ha 1 C fok-ról 20 C fok-ra melegítem? Miért? 2. Miért fúvódik fel a napra kitett gumilabda? 3. Miért nem szabad hideg vizet spriccelni a forró lámpaüvegre?

Légyszíves válaszoljatok erre a fizikával kapcsolatos kérdésekre!Köszönöm!

Legjobb válasz: 1.: 4°C-ig nõ, majd affölött csökken a sûrûsége, mivel 4°C-nál éri el a maximumot, onnan csak csökkenni tud mindkét irányba. 2.: A meleg levegõ térfogata nagyobb mint a hidegé, ezért a labda is kitágul. 3.: A hirtelen hõmérsékletváltozás feszültséget okoz a lámpaüvegben, amely hatására elreped.

1.: 4°C-ig nõ, majd affölött csökken a sûrûsége, mivel 4°C-nál éri el a maximumot, onnan csak csökkenni tud mindkét irányba. 2.: A meleg levegõ térfogata nagyobb mint a hidegé, ezért a labda is kitágul. 3.: A hirtelen hõmérsékletváltozás feszültséget okoz a lámpaüvegben, amely hatására elreped.
1. Csökken a sûrûsége. Hõtágulás, miatt távolabb helyezkednek el a részecskéi. 2. A levegõ hõtágulása miatt. 3. Mert eltörik.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!