Találatok a következő kifejezésre: Miért nem tuningolni (6 db)

Miért mondják azt, hogy nem lehet tuningolni szorzózáras procikat? Mikor találtam több olyan videót is amikor szorzózáras i5-ket tuningolnak (i5 3470/3550 stb. ). Miért nem mondja senki? Okoz vmi problémát? Z75-ös vagy Z77-es lap kell hozzá, ugye?

videók:

Legjobb válasz: Az "fsb" növelésével lehet rajtuk valamennyit tuningolni de jóval nagyobb eredményt lehet elérni a szorzó emelésével. Ehhez mázli is kell, hogy olyan alkatészeket fogj ki amik bírják az fsb emelését, ill. olyan procit fogj ki ami szintén jól bírja az fsb emelést.

Az "fsb" növelésével lehet rajtuk valamennyit tuningolni de jóval nagyobb eredményt lehet elérni a szorzó emelésével. Ehhez mázli is kell, hogy olyan alkatészeket fogj ki amik bírják az fsb emelését, ill. olyan procit fogj ki ami szintén jól bírja az fsb emelést.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, hogy érted ezt hogy jókat kell kifogni? Mi van ha nem fogok ki jókat? Egyáltalán mi az hogy jó?
A "jóságot" itt úgy kell érteni, hogy az fsb-t (hasraütök a számokkal) 200-ról 300-ig húzhatod nem csak 227-ig. Aztán ha valami olcsó alsó/közép kategóriás lapot veszel akkor mázli kell hogy az alaplap is bírja a tuningot, lásd egy korábbi esetem, ahol a procit 3-ról 3.5 GHz-ig bírtam húzni de ment volna tovább is ha a sata vezérlõ nem dobja el magát. Lehúzott vinyóval 3.8-on még felállt a gép. Aztán ott vannak a ramok is. Ha ugyannakkora az órajele amit a proci lekezel és nem magasabb akkor ott is kell egy kis mázli, hogy a ram bírja a komolyabb túlhúzást.
És mi van ha nem fogsz ki "jókat"? Semmi különös, alap órajelen vagy csak kicsi tuninggal még normálisan üzemel a vas, csak a komolyabb tuning nem lesz elérhetõ.

Miért nem bírom tuningolni a processzoromat?

Egy FX-6300-ról lenne szó,AMD Catalyst Control Center-el lehet állítani az órajeleket.

Legjobb válasz: [email protected] a lapod.

Elsõ körben az, hogy nem programmal kellene tuningolni hanem bios-ból. Tippre azt mondanám, hogy a kismillió alaplapok közül nem mindegyikkel teljesen kompatibilis a ccc ezen funkciója.
Alapból nem jó alá, tuningra meg végképp nem!
A kérdező hozzászólása: De akkor ezen a 100Mhz-en múlik, hogy összef*ssa magát a lap? ennyire nem bírja? vagy esetleg lehet hibás?
Az alaplap eleve elõzõ generációs alapokra építkezik ráadásul hivatalosan 95W TDP-ig támogatja a procikat azaz egy komolyabban meghúzott FX-6300-tól megfeküdne. 650W-os táp felesleges...egy normálisabb 400-as is elég lenne ide. Tuningolni BIOS-ból szokás! Az overdirve amúgy is sztem alapórajelet emel, ami kihat más hardverre is (pl RAM) és könnyebben eredményezhet instabilitást. A CPU eleve nyílt szorzós, de ebben a lapban nem tuningolgatnám. Ha a turbo mûködik, akkor elégedj meg annyival, hogy a CPU az erõforrásai kihasználtságának függvényében képes a 95W kereten belül játszani az órajelével 3, 8 illetve maximum 4, 1GHz-ig.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm a részletes magyarázatot, akkor mielöbb be kell ruháznom egy komolyabb lapra.
A kérdező hozzászólása: Amúgy melyik lap lenne alkalmas a tuningra? ha lehet akkor minél olcsóbbat írjatok, mert így is sokat költöttem már a gépre...
Sajnos min. ilyen: Asus M5A97 EVO R2.0.
A kérdező hozzászólása: Hát ez elég húzós, azt hittem azért alacsonyabb árkategóriában is van... :/

Miért nem képesek úgy megcsinálni az úh NFS-ket, hogy tuningolni is lehessen benne? Már tényleg csak a pénz beszél?

Szinte mindenki azt szeretné, hogy lehessen tuningolni, és ennek ellenére is jön ki a sok hülye NFS... Az Underground 1,2 Most Wanted és a Carbon a legjobb, mert ott még volt valami játékélmény...

Legjobb válasz: Szerintem is a Most Wanted (és társai) a legjobb(ak). Meg talán mág a Pro Street, mert azzal anno nagyon sokat játszottam, és Tuning is van benne.

Szerintem is a Most Wanted (és társai) a legjobb(ak). Meg talán mág a Pro Street, mert azzal anno nagyon sokat játszottam, és Tuning is van benne.
A kérdező hozzászólása: A Pro Street volt az utolsó, ami még tûrhetõ volt, de a többitõl hányok... Akik NFS-vel játszottak, azoknak több mint 90%-a szeretne tuningot (szerintem), de ezek a hülyék nemképesek olyat csinánli amiben van tuning...
Én régóta óta azt látom hogy ezeknek az új NFS játékoknak lényege már nem maga a verseny, hanem az hogy élethû legyen a grafika te meg évrõl évre vegyél jobb gépet hozzá. Köszönöm de annyit nemér az egész felhajtás. Az alkotók már rég elfelejtették hogy ez csak egy játék mely sosem lesz valódi. Ha élethûen akarok autót vezetni beülök a suzukiba.
Shift a legjobb akinek van hozzá megfelelõ kormánya az igazi élmény sokra mész vele ha szét tuningolsz valamit..
ha tuningolós nfs-t akarsz játsz a régebiekkel nekem speciál tetszik h nem kell a tuninggal bajlódnom, hanem csak kiválasztok egy autót és megyek


Miért nem tudom tuningolni a processzorom?

AMD Phenom II 4magos 3,00ghz

Legjobb válasz: Hát most hirtelen nem tudok :) Csak ugy jobb lenne még nagyobbra mondjuk 3.4 re

A kérdező hozzászólása: Hát most hirtelen nem tudok :) Csak ugy jobb lenne még nagyobbra mondjuk 3.4 re
A kérdező hozzászólása: Az enyém 945 ös
Mondj már egy dolgot, amire nem elég neked egy 4 magos 3ghzes processzor? :D
nincs értelme tuningolni ez elég erõs
A kérdező hozzászólása: De amugy akkor mért nem engedi tuningolni??? Erre volnék kiváncsi
Egy stepping sem ártana, hogy melyik az. Nekem C2 steppinges 955-ös van, 3, 7ig simán megy alapfeszültségen, csak hát nekem CoolerMaster hyper212 van rajta. Gyárival nagyon ne tuningolj. Amúgy meg, nekem sincs olyan amihez ne lenne elég a 3, 2. Ha biosba tuningolod, akkor biztos hogy változik az órajel(lehet hogy a cool&quiet miatt nem látod).
Elvileg azon nem is lehet szorzót emelni, mert nem black edition. Ott max a frekijét tudod állítani és úgy tuningolni.

Miért nem lehet tuningolni?

Egy ABit AB9-es alaplapom van, Core 2 Duo 4300-as procival, és 4GB 667-es rammal.

Legjobb válasz: Hali! Hõmérsékletek rendben vannak? Így default beállítással próbáltál 1-2órás terhelõ stabilitási tesztet lefuttatni? Ezeknek nézz utána. Javaslom, hogy próbálj a biosban minden felesleges opciót kikapcsolni.(eist, c1e, stb..) Továbbá vedd figyelembe, hogy ha növeled az fsb-t, akkor ezzel párhuzamosan növekszik a RAM-ok órajele is, és ha nincs tuning ramod, akkor elõfordulhat, hogy már pár Mhz pluszt se bírnak el. Mi a RAM-od PONTOS típusa?

Hali! Hõmérsékletek rendben vannak? Így default beállítással próbáltál 1-2órás terhelõ stabilitási tesztet lefuttatni? Ezeknek nézz utána. Javaslom, hogy próbálj a biosban minden felesleges opciót kikapcsolni.(eist, c1e, stb..) Továbbá vedd figyelembe, hogy ha növeled az fsb-t, akkor ezzel párhuzamosan növekszik a RAM-ok órajele is, és ha nincs tuning ramod, akkor elõfordulhat, hogy már pár Mhz pluszt se bírnak el. Mi a RAM-od PONTOS típusa?
A kérdező hozzászólása: Stabilitás tesztet még nem futtattam, a proci box-os, szal gyári hûtõvel szerelt. (de attól még el kéne indulnia ha fel is melegszik, nem) A ramok Kingstonok, és 4x1GB. Próbáltam már szinte mindent, bios frissítést, kikapcsoltam az összes cpu featurest, stb. Egyszerûen nem tudom mi lehet a gáz. A ramokat is próbáltam állítani, feszt emelni, az sem segített.
Próbálj meg esetleg ideiglenesen kivenni 2 ram modult, és úgy megnézni, hogy tudsz e fsb-t emelni. S tényleg futtass le legalább 15 percig egy OCCT, vagy prime95 tesztet. Tápod milyen van?
A kérdező hozzászólása: A ram nem lehet a gond, mert eddig 2GB volt, most vettem még egy kit-et. A táp is ki lett cserélve, most 400-as. A teszteket meg lefuttatom aztán meglássuk'

Van egy perfecta s3 légpisztolyom és nem értem hogy miért nehéz meghuzni a ravaszt azt hittem hogy be kell törni de nem müködött és igen szoros nehéz meghuzni a ravaszt valami tipp? és hogy tudnám tuningolni hogy erős legyen.

Legjobb válasz: Szia! A sütése azért olyan kemény, mert az elsütõbillentyû közvetlenül akasztja meg a dugattyút és kell hozzá erõ, hogy az akasztóját lehúzd a dugattyú útjából. (puskáknál pl Norica Dragon ilyen, annak is bazi kemény a sütése) Ez ilyen sajnos... Ha tuningolni akarod akkor még keményebb lesz a sütése... /rugó tuning (erõsebb rugó, betétrugó) vagy dugattyúsúly/

Szia! A sütése azért olyan kemény, mert az elsütõbillentyû közvetlenül akasztja meg a dugattyút és kell hozzá erõ, hogy az akasztóját lehúzd a dugattyú útjából. (puskáknál pl Norica Dragon ilyen, annak is bazi kemény a sütése) Ez ilyen sajnos... Ha tuningolni akarod akkor még keményebb lesz a sütése... /rugó tuning (erõsebb rugó, betétrugó) vagy dugattyúsúly/


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!