Találatok a következő kifejezésre: Miért nem terhesség alatt (58 db)

Miért nem lehet gyógyszert szedni a terhesség alatt? Sokra rá van írva, hogy nem ajánlott terhesség alatt, de milyen baj lehet belőle?

Legjobb válasz: Mert senki sem olyan idióta, hogy felajánlja magát õt és magzatát, hogy egy gyógyszer káros hatását bemérhessék a terhesekre. A válasz pedig: nem lehet tudni pontosan a fenti okok miatt, így marad a feltételezés.

Mert senki sem olyan idióta, hogy felajánlja magát õt és magzatát, hogy egy gyógyszer káros hatását bemérhessék a terhesekre. A válasz pedig: nem lehet tudni pontosan a fenti okok miatt, így marad a feltételezés.

Aki nem dohányzik a terhessége alatt, akkor miért öregszik a a méhlepény 2 . fokban?

Legjobb válasz: Hanyadik héten?? Mert a terhesség alatt természetes folyamat, hogy öregszik a méhlepény. De konkrétan még ez sem baj, sokszor van hogy pl. 35. hétre 3. fokban érett már. Ez nem azt jelenti, hogy a baba éhezik odabent és nem kap tápanyagokat, hanem hogy már kevesebbet kap. No meg ilyenkor néznek áramlásvizsgálatot is. Ha az jó, nincs baj.

Hanyadik héten?? Mert a terhesség alatt természetes folyamat, hogy öregszik a méhlepény. De konkrétan még ez sem baj, sokszor van hogy pl. 35. hétre 3. fokban érett már. Ez nem azt jelenti, hogy a baba éhezik odabent és nem kap tápanyagokat, hanem hogy már kevesebbet kap. No meg ilyenkor néznek áramlásvizsgálatot is. Ha az jó, nincs baj.
A kérdező hozzászólása: PL: 32.-héten! Mert van olyan bunkó doki aki azt mondja, hogy a kismama dohányzik! Mer azért öregszik neki!
Az én dokim azt mondja, hogy ennek okát nem lehet tudni.
Sokszor nem tudni, hogy mitõl öregszik el a lepény.Van olyan ok, amit nem is tudnak.De lehet, hogy neked a 32.héten II.fokban érett, és a 38.-ig ilyen is marad.Valakinek meg a 36.héten 2-es fokú, a 37.-en meg 3-as. A dokid akkor elég bunkó, ha gyanúsítgat Téged! Ne foglalkozz vele, ha rendesen gyarapszik a babád, akkor nincsen gond! Ja, és figyeld, hogy mozog e eleget! Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! agyon sokat mocorog a babám:) És már nagyon várom, hogy a kezembe foghassa:)

Lehet szoptatni terhesség alatt? Ha igen meddig, ha nem miért nem?

Legjobb válasz: Rengeteg cikk, oldal foglalkozik a témával :http://www.google.hu/search?client=opera&rls=en&q=terhess%C3.. Ha nincs semmi problémád, nem vagy veszélyeztetett terhes,nem görcsölsz szoptatás közben, az orvosod nem mondta, hogy nem lehet, akkor nyugodtan szoptathatsz terhesség alatt is.

Rengeteg cikk, oldal foglalkozik a témával :http://www.google.hu/search?client=opera&rls=en&q=terhess%C3.. Ha nincs semmi problémád, nem vagy veszélyeztetett terhes, nem görcsölsz szoptatás közben, az orvosod nem mondta, hogy nem lehet, akkor nyugodtan szoptathatsz terhesség alatt is.
3, 5-4hónapos terhes voltam amikor elvettem a nagytól a cicit, mert harapott és sebesre szívta a mellem... Ha jól viselkedett volna, szerintem most kettõt szoptatnék:)
Szülésig szoptathatsz, ha minden problémamentes. Gond lehet: - nem esel teherbe, amíg szoptatsz - ha veszélyeztetett terhes vagy - ha nagyon lefogysz (ez nekem is volt, 47 kilónál azt mondta a dokim, ha tovább fogyok, el kell választani a nagyot, végül megállt a fogyásom) - megváltozhat a tej íze, és van olyan baba, aki ekkor elválasztja magát (nálunk is ez volt, 6, 5 hónapos terhes voltam, amikor nem kért többet) Azt szokták még mondani, hogy vetélést okozhat, mert hogy a szoptatáskor termelt oxitocin méhösszehúzódást is okoz, de az nem bizonyítható, hogy azok a babák, akik "elmentek", miközben az anya a nagyobb gyereket még szoptatta, nem vetéltek-e volna el amúgy is, ha az anya nem szoptat... Arra meg számtalan példa van, hogy problémamentes terhességet hordott ki az anya, miközben szoptatott. De emiatt egyes orvosok javasolják a nagyobb gyerek elválasztását. Talán ha már több vetélése volt az anyának, vagy bármilyen okból veszélyeztetett, akkor nem érdemes, egyébként szülésig is bátran!
Nekünk 1 év van a 2 gyerek között, én is kérdeztem az orvost, de azt mondta hogy egészséges vagyok én is meg a baba is, úgyhogy koncentráljak nyugodtan arra, amim már van (a meglévõ gyerek táplálására). De mindegy volt, mert a gyereknek nem tetszett már a tej íze és leválasztotta magát 6 hónaposan végleg.
9 hós a nagy, 14 hetes kismama vagyok, reggel-este szopizunk, és napközben néha napján 1x. Az én dokim azt mondta, hogy nyugodtan szoptassak, ameddig gondolom. Egyébként elég nehéz már, fáj, ahogy szopizik, és én is fogytam. De még kitartunk, amíg kéri, 12 hós kora körül szeretném leválasztani, de magától hagyta el a napközbeni szopikat.
A legkisebb babám 9 hónapos, és 6-7 hetes terhes vagyok. Mivel még pici, próbálom szoptatni (igaz, mostmár csak naponta egyszer), de nekem isszonyú szenvedõs! A terhesség elsõ jelei közé tartozik, hogy nagyon érzékeny lesz a mellbimbó, hát engem emiatt nagyon zavar a szopi. De szerintem õ is érzi, hogy megváltozott az íze, mert sokszor kiköpi a cicit (pedig elõtte szenvedélyes szopizó volt). Úgyhogy valószínûleg nem fog már sokáig szopizni...

Kedvesek! Miért van minden nap legalább 2-3 kérdés a súlygyarapodás témakörben? Nem érzi mindenki maga, hogy egészségesen hízott-e a terhesség alatt, vagy már kórosan?

Miért ilyen fontos, amikor életünk legszebb id?szaka a terhesség, bármennyit is híztunk! Ki kéne élvezni ezt a 9 hónapot, mert nem túl sokszor élhetjük meg egy életben!!!

Legjobb válasz: Van amikor a kismama nem tartja soknak amit hízott, pl 5 kiló 25 hetesen de a védõnõ leszúrja, és ilyenkor felteszi a kérdést hogy ez tényleg sok? Azért van ez az oldal hogy feltegyük a kérdéseinket. Van akinek ez, van akinek más a fontos. Ilyenkor vagy nem kell válaszolni a kérdésre, vagy ha igen, akkor nem leszúrni. Azért vagyunk itt hogy segítsük egymást. Vannak sokkal butuskább kérdések is mint pl "ehetek terhesség alatt epret,dinnyét....stb?" és még ezért sem szóljuk le, mert nem olvasott utána, tõlünk kér információt. Ez a legszebb idõszak az életben és mindenki szeretne "tökéletesen teljesíteni" nem is tudom hogy írjam le, a legjobban vigyázni már most a babára, ezért vannak ezek a kérdések. Szép napot Mindenkinek.

Én csak annyit szeretnék hozzá füzni, hogy a kilok nem másodlagosak.25 kg-nál járok és 35 hetes vagyok.Fáj a hátam, a lábam, sokszor lábra alig birok állni.Nekem ezért fontos hogy mennyit hizok....
Van amikor a kismama nem tartja soknak amit hízott, pl 5 kiló 25 hetesen de a védõnõ leszúrja, és ilyenkor felteszi a kérdést hogy ez tényleg sok? Azért van ez az oldal hogy feltegyük a kérdéseinket. Van akinek ez, van akinek más a fontos. Ilyenkor vagy nem kell válaszolni a kérdésre, vagy ha igen, akkor nem leszúrni. Azért vagyunk itt hogy segítsük egymást. Vannak sokkal butuskább kérdések is mint pl "ehetek terhesség alatt epret, dinnyét....stb?" és még ezért sem szóljuk le, mert nem olvasott utána, tõlünk kér információt. Ez a legszebb idõszak az életben és mindenki szeretne "tökéletesen teljesíteni" nem is tudom hogy írjam le, a legjobban vigyázni már most a babára, ezért vannak ezek a kérdések. Szép napot Mindenkinek.
Néha tényleg felmerülnek olyan kérdések, amiket nem értek, mert valóban vitakérdésnek tûnnek. Mi szükség erre...? Lehetnénk empatikusabbak is egymással szemben, ahelyett hogy leszólnánk a másikat...nem biztos, hogy tudjuk, mi van a kérdése mögött, miért kérdezi. Késõbb, ha akarja, majd kifejti, de egy kis toleranciát gyakorolhatnánk egymással szemben! További szép napot és babavárást mindenkinek! ;)
Kedves kerdezo!Vajon miert az az erzesem hogy ezt vitatemanak szantad?Radasul az a resze hogy :egeszseg legyen , a kilok masodlagosak , egy kicsit butara sikerult.Mert tavolrol sem egeszseges ha egy kismama husz huszonot kilot hizik, mert akkor mar fennall a magas vernyomas veszelye, gerincproblemak, labdagadas, de hiszen kismama vagy es ezeket a dolgokat kell tudnod.A masik dolog meg az , hogy ha gyakran latogatod a Gyakori-t eszrevehetted hogy egy kerdest tobbszor is feltesznek attol fuggetlenul hogy volt mar szo ilyesmirol vagy sem.Konnyu szulest neked es sok boldogsagot a picihez!!!
Kedves Kérdezõ! Nem muszáj minden kérdést elolvasni! Ha valami nem tetszik, vagy nem a Te érdeklõdési körödnek megfelelõ a kérdés, akkor egyszerûen lépj tovább és ne menj bele! És igenis, valakit a súlya aggaszt, valakit a vérnyomása, valakit a baba mozgása....stb....stb. Ha meg sok idõd van minden kérdést elolvasni, akkor javaslom, hogy keress olyan oldalakat, amik téged jobban lekötnek, érdkelnek, és egybõl nem fogsz tüzet szíttani a kissé "b ugyuta" kérdéseddel! Üdv.: egy 28 hetes pocis
Szerintem jogos a terhes kismama kérdése, hogy megfelelõ-e a hízása. Igenis oda kell rá figyelni. Ha keveset hízol, azaz tulajdonképpen fogysz (hiszen a baba plussz súly kellene legyen), azétrt ártasz a babának, mert a szervezeted a zsírtartalékait éli fel, márpedig a zsírban oldódó mérgeket ott raktározza el a test. Tehát ilyenkor a véráramba jutnak a zsírban oldott méreganyagok és a babába is jutnak. Ezzel "mérgezed" tulajdonképpen a babát, ami nem jó nei, az tuti. Nem a születésekor fogod látni, hanem pl. 5-10 év múlva, ha asztmás, allergiás, gyenge immunrendszerû lesz. Ha túl sok súlyt szedsz fel, azt meg mindenki tudja, terheled a szívedet, a lábadat, az egész szervezetedet. Elõs számú okozója a terhességi "mérgezés"-nek nevezett tünetegyüttesnek. Ami nagyon veszélyes. Úgyhogy szerintem igenis mindenki ügyeljen a súlyára, kötelességünk hízni, de nem túl sokat...
Konkréten engem azért érdekel, mert elég keveset híztam. Akinek tetszik egy kérdés az válaszol rá, akinek nem, az tovább válogat a többi között és békén hagyja azokat, akiknek ez a kérdéskör fontos...
Szia én még nagyon az elején vagyok de biztos nem fogok ilyen kérdést felrakni mert mindenkinek az alkatátol is függ hogy mennyit hizik..de én ugy vagyok vele hogy egészségesen fogok enni és akármennyit is hizom nem érdekel csak jó legyen a babának aztán meg majd visszafogyok...:-))
Húúú, zsírban oldódó mérgek???!!! Orvos vagyok, ilyen vicceset rég hallottam! Honnan vetted? Meg hogy ezektõl a mérgektõl lesz asztmás a gyerek??? Ezek szerint veszélyesebb anyuka hasában eltöltött 9 hónap mint kimenni a szmogos utcára, szívni mások cigifüstjét? Lécci ne ijesztgesd ilyen balgaságokkal az amúgy is állandóan aggódó kismamákat, vagy csatold a kutatási eredmények publikációját amik akár csak utalnak az ok-okozati összefüggésre....
Én is gondoltam már rá, hogy kikeresek Neki egy cikket, hiszen ez tény és millióegy ilyen írás van róla. De úgy gondoltam nem éri meg a fáradtságot, hiszen egyértelmû, hogy nem orvos. Tudod...messzirõl jött ember....tehát nem orvos, hanem tájékozatlan és buta. De Te rendi vagy, hogy vetted a fáradtságot, a bugyuta emberekkel nem kell foglalkozni, ne vedd a szívedre!
Az "orvos"nak egy forrás, aki még nem hallott a zsírban felhalmozódó mérgekrõl: http://www.babaszoba.hu/topics/articles?aid=489 Dietetikus a chaten c. cikk: Fogyókúra a terhesség, szoptatás alatt: Nem tanácsos, mivel káros lebontási termékek, a zsírszövetben raktározott mérgek, környezetszennyezõ anyagok, fogyásból származó szabadgyökök a babát is károsíthatják. Az erõteljes testsúlycsökkenés a tejelválasztás apadását vonhatja maga után. Azonban a fölös energiabeviteltõl tartózkodjon a kismama, mozogjon sokat a jó levegõn. Szerzõ: Varga Gyöngyvér Forrás: HáziPatika.com
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Sajnálom, hogy provokációnak vettétek a kérdésemet, egyáltalán nem annak szántam. Elnézést, ha valakit megbántottam a kérdésemmel... Tényleg kíváncsi voltam, hogy valóban nem érzi maga a kismama, hogy egészséges-e az a súlygyarapodás nála. Csak mert szerintem így látatlanban sokkal nehezebb okos tanácsot adni, mintha az orvossal, dietetikussal, védõnõvel stb. beszélnénk meg. Hiszen mindenki más alkatú, ami egyiknél normális súly, az a másiknál már sok vagy éppen kevés. Szóval a kilók száma tényleg nem biztos hogy sokat mond. Itt persze nem a végletekre gondolok. Azért is írtam, hogy EGÉSZSÉGES HÍZÁS. És valóban, nem csak ebben az idõszakban, de mindig oda kell figyelnünk a súlyunkra. Azért nagyon szép babavárást, szülést és babázást kívánok mindenkinek!
a 14:32-esnek: Szerintem pont a normális anyukát érdekli mennyit hízik. A normális anyuka aggódik azon, hogy a sok hízás mennyire terheli meg a szervezetét és ez bajt okozhat-e a babának. A normális anyuka gondol arra, hogy mi van ha toxémiás lesz vagy magas-vérnyomása lesz a nagy súlytöbblet miatt és korábban kell emiatt megszülnie a babát??? utánad lévõ v.
Miért kell provokálni a terhes kismamákat?Van épp más dolgunk is mint hogy ilyen hülyeségeken bosszankodjunk mint amit a kérdezõ feltett!! Ha nem tudnád "kedves"kérdezõ, akkor sajnos nem biztos hogy a súlygyarapodás annyira egészséges.Merthogy egy csomó más betegséget hozhat maga után, mint pl. cukor, vérnyomás stb.... Ezért aggódik sok kismama a súlya miatt.Én sem az alakomat féltem. Lehet hogy te annyit híztál hogy már zavar ez a téma, akkor meg nem kell elolvasni és kész. Amúgy jó hogy vannak ilyen laza kismamák is, akiket nem érdekel semmi.
Én is feltettem már súllyal kapcsolatos kérdést, hiába már a 3. terhességem. A védõnõm szerint 9 kilónál nem szabad többet hízni, mert õ is annyit hízott. Ilyen védõnõm van, az õ tanácsára úgy gondolom nem a legjobb hallgatni, mert szerinte minden úgy jó, ahogy Õ csinálta anno 30 éve. pl a babát csak babakocsiban tologatva lehet altatni télen is, mert Õ úgy csinálta. Az orvosomat nem érdekli a súlyom, nem mondd rá semmit. Az elsõ babámnál 23 kilót híztam, a másodiknál 35 kilót. Most 15 hetesen 3, 5 kilónál tartok, igyekszem odafigyelni. Mindkét terhességem végén nagyon szenvedtem a súlytöbblettõl...vizesedtem, fájt mindenem, szinte az ágyból nem bírtam felkelni, légszomj stb... Most ezt nem szeretném és a neten található különféle sajtónál hasznosabbnak találom a kismamák saját tapasztalataikat és véleményüket. Hidd el nem valami élvezetes a terhesség 35 kiló plusszal!A kilókra igenis oda kell figyelni! nem minden kérdés érdekelhet vagy tetszhet mindenkinek amit itt az oldalon feltesznek. Válaszolsz amire hasznos választ tudsz adni és továbbsiklasz, ami nem érdekel. Ennyi.
Ezt én is nagyon utálom, ha egy nõ vállalta a gyereket, akkor mi a fenének kell állandoan azon stresszelni, hogy mennyit fog hizni, kit érdekel ez most ilyenkor?Normális anyukát biztos nem!!!! 5 hónapos a kisfiam, szoptatom, de még mindig van rajtam plusz 10 kiló, de majd ezen akkor fogok aggodni, ha már nem szoptatok!!!
A kérdező hozzászólása: Kedves 10:55-ös! Nem a kilók száma jelzi a babád és a Te egészségedet! Millió összetevõje van, hogy egy kismama a várandósság alatt mennyit hízik! Az orvosi vizsgálatok, UH, vérvétel, vizelet vizsgálat, magzatmozgás stb. ezekbõl tudod, hogy a babád jól fejlõdik-e vagy sem. Ismerek olyat, aki ugyanannyi kilóval ment szülni mint a terhessége elején! Mert már elõtte voltak rajta plusz kilók és a várandóssága alatt jobban odafigyelt az étkezésére mint elõtte. Gyönyörû egészséges babát szült! Szóval akkor sem kell aggódni, ha semmit, de akkor sem ha többet szedtünk fel. Azért vannak az orvosok, hogy figyelemmel kísérjék a baba fejlõdését. Úgyis szólni fognak, ha valami nincs rendbe!
Igaza van, nem adta meg forrást, a végén még hiteltelen leszek neki :-) (Mérnök vagyok, tényleg illett volna forrást megjelölnöm...)

Az orvosom azt javasolta hogy szedjek magne B6 ot terhesség alatt, mire jó és miért ajánlott szedni soha semmilyen gyógyszert nem szedtem? ! Szedem az elevit-et is nem gond ha abban is van?

Legjobb válasz: Nem kötekedni akarok, de miért nem az orvosodat kérdezted meg? A magneB6-ot egyébként a méhösszehúzódások elkerülése,csökkentése miatt szokták javasolni terhességkor.

Nem kötekedni akarok, de miért nem az orvosodat kérdezted meg? A magneB6-ot egyébként a méhösszehúzódások elkerülése, csökkentése miatt szokták javasolni terhességkor.
Erõsíti a méhet, megelõzi a görcsöket, amitõl akár a baba is elmehetne.Az orvosnak mondjad, hogy levitet szedsz, és ahhoz fogja adagolni a MagneB6-t.
Igen, felesleges! Ha-ha! Nekem ezt bármilyen nagyokos mondhatja! Évek óta szednem kell, mert ha huzamos ideig nem szedem, akkor annak elég kellemetlen vádligörcs a vége, minden éjjel! Most babásan csak 2 naponta szedtem elõször, de így is begörcsölt néha a vádlim. Mióta minden nap szedem, azóta semmi gond. Ha ott a vádliban hiány van a Mg-ból akkor az egész szervezetben hiány van, ez gondolom nem jó! Az igaz, hogy annak, aki ezt mondta a tévében, annak nem fáj, ha az én vádlim begörcsöl, tehát neki felesleges, de nekem biztosan nem az! 27+3 hkm
mert nem fogsz görcsölni, kevesebb az esélye hogy baj legyen majd a babábal, ha pl méh összehúzódások vannak.
Nem téged támadtalak! Gondolom nem te voltál az az orvos a tv-ben!
nekem semmire nem volt jó, ugyan úgy görcsöltem, keményedett a hasam és az orvosom mondta is hogy ne szedjem tovább. DE nem rég láttam egy reggeli mûsorban, hogy egy orvos azt mondta, hogy ezt a gyógyszert fölösleges szendi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat mindenkinek :) !!!
A válasz írója 64%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 09:11 ne engem támadj én ezt a tv-ben láttam.

Miért mondják azt hogy terhesség alatt nem ajánlatos ablakot pucolni? Valami bajt okoz?

Legjobb válasz: Sógornõm 8 hónaposan pucolt ablakot, aztán éjjel megszült... Gondolom olyan izmokat használ hozzá az ember, ami az utolsó idõben akár be is indíthatja a szülést. Én mondjuk amúgy sem szeretek ablakot pucolni, így a terhesség alatt simán kihagyom inkább. :)

Sógornõm 8 hónaposan pucolt ablakot, aztán éjjel megszült... Gondolom olyan izmokat használ hozzá az ember, ami az utolsó idõben akár be is indíthatja a szülést. Én mondjuk amúgy sem szeretek ablakot pucolni, így a terhesség alatt simán kihagyom inkább. :)
Maga a nyújtózkodás és bizonyos irányú izommozgatás miatt okozhat koraterhességnél vetélést, késõinél koraszülést. Persze biztos van aki elejétõl végéig pucolt ablakot és nem történt semmi, de én nem kockáztattam és nem is fogok, párom pucol ablakot :) 29 hetes kismama
Egy székrõl vagy létráról nagyot lehet esni, a bajt okozhat... Terhesen nem feltétlenül olyan stabil az ember, még ha úgy is érzi. És a vége felé a nyújtozkodás sem túl jó.
Szerintem az esés veszélye miatt!
Jé, én is ablakpucolás utáni napon szültem, húsvétkor. De sosem gondoltam, hogy attól.
A nyújtózkodás, gebeszkedés és valóban a székre-létrára mászás nem tesz jót a terhességnek.
Mert ha felállsz egy székre hogy elérd az ablak tetejét akkor könnyen lepottyanhatsz és az a babád életébe is kerülhet. Ezért nem ajánlatos biciklizni sem pl.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! gondoltam, hogy ezért de annyian írták, hogy ablakot pucolnak, engem meg anyósom mindig féltett. azt mondta majd õ meg csinálja!
Mivel nem csinálja meg helyettem senki, igy én pucoltam az ablakokat. Igaz ritkán, az elején nem is, mert veszélyeztetett voltam. Szerintem az esés miatt veszélyesebb. Vigyáztam is, hogy le ne essek, annyira nyújtózkodnom sem kellett hozzá, és csak lassan. Elõzõ terhességeimnél sem szültem meg tõle elõbb. Az utolsó pár hétben annyit takaritottam és még sem inditotta meg a szülést, pedig szerettem volna (már mint mikor ott volt az ideje).
Azért nem ajánlatos ablakot pucolni mert ilyenkor megszédülhetsz például leesik a vércukrod stb.. könnyen le lehet esni a székrõl.

Miért nem szabad szénsavas italt inni terhesség alatt?

Én imádom nehezen mondanék le róla! Kóláról még lemondok de a szénsavasról teljesen. :( nehéz ügy. De ha kell persze akkor kell! :)

Legjobb válasz: Mert puffadsz, ami amúgyis fennáll terhesség alatt. Én néha ittam, ha megkívántam. Mindig azt ettem ittam. Camambert is ettem...:)

Mert puffadsz, ami amúgyis fennáll terhesség alatt. Én néha ittam, ha megkívántam. Mindig azt ettem ittam. Camambert is ettem...:)
Én is szeretem a szénsavas innivalókat.Sokszor hallom hogy terhesség alatt csak mértékkel szabad inni.Most vagyok 20 hetes és szinte csak szénsavasat iszok mert az esik jól, és egyáltalán nem puffadok tõle.Úgyhogy te érzed mi esik jól neked és a babádnak!
Szerintem a szervezet tudja mi kell neki, ha jol esik kell is inni.En is imadom a szénsavasat és semmi bajom nincs sem a babának, egyszer sem puffasztott fel.Nem kell tulzásban vinni az elõvigyázatot....grat a babához!
Csak azert mert ti meg terhesseg alatt is azt csinaljatok ami jolesik, nem kellene masokat is erre biztatni. Van akinek az egeszseg fontosabb mint az elvezet. Neha lehet inni, de persze nem egeszseges. Es a Camambert? Semmikepp! Tanulj onuralmat!!!
Szia! Inkább úgy mondanám nem ajánlott! Egyrész a szénsavas nem tesz jót a fogaknak és most egyébként is szükséged van a kalciumra, másrészt televan színezékkel, cukorral, tartósítószerrel(de persze mi nincs). Ha megkívánod ígyál de vegyél vissza a korábbi mennyiségbõl. Üdv
Én is imádom a szénsavasat, a buborékmentes ásványvízre rá sem bírtam nézni a terhesség elõtt. De tényleg lehet abban valami, hogy terhesség alatt az ember szervezete jelzi, hogy mi kell a kisbabának, és mi nem, mert az elsõ néhány hét után egyszer csak elkezdtem nem bírni a szénsavas dolgokat, és azóta csak a bubimentes jön be, no meg a 100%-os gyümölcslevek... 15 hetes kismama
Attól nem lesz semmi ártalmas, ha jól esik. :) Kerestem az ásványvizemben a cukrot, a színezékeket és a tartósítószert, de nem és nem találtam! :) ) A fogammal meg foglalkozzon a fogorvosom, azért fizetem!

Akinek terhesség alatt magas lett a cukra az tényleg nem hordhatja túl a terhességet? Miért?

Nekem egy szòval nem mondott ilyet a dokim,most akkor baja lehet a babámnak? 39+3hkm

Legjobb válasz: Barátnõm egy hónapja szült 40 plussz 4-re. Cukros volt. Én is az vagyok, a doki nem mondott semmi ilyet,most járok a 34-ben. Gondolom ha túl sok a magzatvíz, vagy túl nagy a baba.

Barátnõm egy hónapja szült 40 plussz 4-re. Cukros volt. Én is az vagyok, a doki nem mondott semmi ilyet, most járok a 34-ben. Gondolom ha túl sok a magzatvíz, vagy túl nagy a baba.
errõl még soha nem hallottam.arról igen hogy a lepény elöregedhet és koraszülést okoz. De ez nálad már nem fordulhat elõ.:)
Ez nem igaz, pár hete szültem, több cukrostársamnak indították a szülést 40+6-on. Persze lehet hogy Kórháza válogatja, a Margitban Bp.-en túlhordhatod.
Elõzõ vagyok ismét, uh-on látják ha túl sok a magzatvíz, ez pl. nem jól karbantartott terhességi cukrot mutat, ilyenkor el tudom képzelni hogy nem engedik a túlhordást. Esetleg ha mellé más betegség is társul, mint pl. nálam volt epepangás is és a végére magasvérnyomás is, indították is a 39. héten.
A kérdező hozzászólása: Köszi lányok! Ez megnyugtató, akkor minden ok! Mindenkinek szép napot.
Nálunk egy hetet engednek ráhúzni cukrosan is, nem cukrosan is, a dokim ezt mondta.
Nekem nem engedi tulhordani es a babam normalis kategoriaban kicsike meretu es nem sok az vizem!!Az en orvosom azt mondta azert inditanak ha a nem bujik ki idoben a baba mert a szervezet egyre nehezebben birkozik meg a szenhidratokkal es ez egy igy van mert erzekelem, hogy amit 3hete megettem es normalis volt a cukrom tole attol most mar megugrik igy alig merek mar enni es ez nem jo. 36hetes kismama vagyok.
Valószínûleg azért nem sok a magzatvized, mert karban van tartva a cukrod. A nem karban tartott cukor nem azt jelenti hogy van 1-2 rossz értéked, hanem hogy általánosságban mindig magas.

Miért gondolnak arra a kismamák hogy meghal a babájuk? Ezt nem értem, nem az lenne a lényeg hogy pozitívan gondolkodjunk a terhesség alatt?

Igen értem én hogy minden kismama aggódik sőt fél hogy baja esik a babájának. De miért kell a legrosszabbra gondolni, miért kell az ördögöt a falra festeni? Velem is megtörtént néhány éve hogy elveszítettem a babámat. S amikor újra terhes lettem persze hogy végig izgultam az első 12 hetet. S egézséges fiam született. Ám azóta megint kismama vagyok, és nem jut eszembe se ilyesmi. Mert megtanultam hogy a pozítiv gondolkodás mennyivel jobb a rossz gondolatoknál. Mindig arra kellene egy anyukának gondolnia hogy minden rendben lesz, vagy nem?

Legjobb válasz: A kérdéseddel az a probléma, hogy elvársz valamit az emberektõl. Nekem pont az a gondom a kismamasággal, hogy túl sok az elvárás. Ha nem aggódok az a baj, ha aggódok az a baj stb. Szóval ott tartok, hogy nekem most már senki ne mondja meg mit érezzek, mit gondoljak, mert ezzel csak nekem árt. Szerencsés az, aki pozitívan gondolkodik. Most, hogy kisütött a nap, végre nekem is megy :) De amikor esett a hó, meg fájdalmaim voltak, akkor nem gondoltam, hogy valaha élvezni fogom a terhességet. Szóval ez nem valami verseny, ahol majd a jól gondolkodók gyõznek, egy kis egyéniség lapul bennünk, és igenis hatással van ránk, lehetnek jó és rossz érzéseink és gondolataink, és ez a természetes.

"Miért gondolnak arra a kismamák hogy meghal a babájuk?" Ne haragudj, de ez egy nagyon naiv kérdés. Azért gondolnak rá, mert a halál is az élet része, bármikor bekövetkezhet, nincs beleszólásunk, h mikor. Ha úgy tetszik, benne van a pakliban. Még manapság is, hiába van fejlett orvostudomány, sokféle gyógymód, gyógyszer, odafigyelés. Nekem az lenne furcsa, ha nem gondolnának sosem arra, h akár meg is halhat egy baba. Nem lehet mindig mosolyogni, hepinek lenni, és nincs olyan ember akinek csak pozitív gondolatai vannak. (de utálom ezt a kifejezést, te jó ég)
A kérdéseddel az a probléma, hogy elvársz valamit az emberektõl. Nekem pont az a gondom a kismamasággal, hogy túl sok az elvárás. Ha nem aggódok az a baj, ha aggódok az a baj stb. Szóval ott tartok, hogy nekem most már senki ne mondja meg mit érezzek, mit gondoljak, mert ezzel csak nekem árt. Szerencsés az, aki pozitívan gondolkodik. Most, hogy kisütött a nap, végre nekem is megy :) De amikor esett a hó, meg fájdalmaim voltak, akkor nem gondoltam, hogy valaha élvezni fogom a terhességet. Szóval ez nem valami verseny, ahol majd a jól gondolkodók gyõznek, egy kis egyéniség lapul bennünk, és igenis hatással van ránk, lehetnek jó és rossz érzéseink és gondolataink, és ez a természetes.
De.
A folsavhiány okozta nyitott gerinc nem médiafogás, hanem tény (családi tapasztalat, sajnos). Ezen kívül a pozitív gondolatokkal egyetértek. Nem lenne szabad rosszra gondolni. Mégis tesszük. Mert az ember, még ha nagyon boldog is (vagy akkor pláne), fél, hogy elveszíti a számára értékes dolgokat. Igyekezzünk, persze, optimisták lenni!
És téged most tényleg ez foglalkoztat?? Érdekes.. Nekem amúgy ez még nem jutott eszembe, de most már igen, köszi!
Igazából az lenne a lényeg, hogy ne csak a terhesség alatt, hanem elõtte és utána is pozitívan gondolkodjunk. De szerintem, az emberek manapság kissé túlkomplikálják és kicsit túlmisztifikálják a terhességet. Nem is lehet ám hibáztatni a kismamákat, mert annyi mindent hallani, hogy "szedd ezt, mert ha nem, nyitott gerinccel fog születni a babád, szedd azt, különben nyúlszája lesz, és még szedd ezt is, azt is, mert csökkenti az xy és az yx betegség esélyét..." Ma már kismamaként csak azt látni, hogy mennyi betegség van, és ha nem teszed ezt, vagy azt, a babád beteg lesz. A média és a rengeteg reklám állandóan azt nyomatja a kismamákba, hogy mennyire nem tudja a természet a dolgát, de bizonyos termékek megvásárlásával az élet szedd és jobb lesz, a babád meg egészséges. Ehhez hozzájön, hogy napjainkban bizonyítottan egyre több párnak akadnak termékenységi problémái, gyakoribbak a vetélések, nehezebben jönnek a babák. Most akik évek óta próbálkoznak, netán egy csomó pénzt beleöltek a kezelésekbe, már idegileg és érzelmileg is megviselte õket, hogy csak várnak és várnak, hónapra hónapra sikertelenül, aztán egyszer jön a baby, persze, hogy foggal-körömmel igyekeznek megtartani is a terhességet, ehhez jönnek hozzá a fentebb leírtak, én nem is csodálkozom, hogy sok kismama retteg. Bevallom, én is ilyen voltam a legelején. Aztán a 10. héten kiborultam, pedig elsõ baba, rögtön sikerült. De ott szedtem marokszám mindent, amit kell, és még mindig mindenhol hallottam ám, mit csinálok rosszul, milyen ételeket vonjak meg magamtól, csak mert ártalmasnak vélik egyesek. (Pl. ruszli, bazsalikomos mozarella leves, stb.) Aztán azóta úgy vagyok vele, hogy nem érdekel más véleménye. A babám jól van, jól lesz, és én vagyok az anyja, én tudom mi kell neki, nem egy halom idegen. Ne haragudj, hogy kicsit hosszú lettem... :) 24 hkm
Bennem annI minden megvàltozott terhesség alatt/óta Azelõtt bármibe bele vágtam, semmitõl sem féltem, a halál eszembe sem jutott! Aztán a terhesség alatt már ugye ott volt a baba, fél tettem nehogy baja legyen, majd miután megszültem azért is elkezdte aggódni nehogy én haljak meg, mert akkor vele mi lesz!!!? Most már hogy valamiket felelek, érte, s magamét is aggódom, nehogy meghakunk:) Na meg eddig bele sem gondoltam mi lesz a halál után....
A kérdező hozzászólása: Senkit se akartam megbántani, idegesíteni meg pláne nem. Csak feltettem egy kérdést. Szóval csak nyugi. S létszi ne gondoljatok ilyen szörnyûségekre. Azontúl hogy nagyon vigyázzunk magunka és egézségesen élünk nem tehetünk mást mint teljes szívünkbõl hiszünk abban hogy nem lesz semmi baj. Nem kell egybõl letámadni csak mert feltettem egy kérdést, amiben nem volt semmi rossz akarat.
Senkit nem bántottál meg, nem idegesítettél fel. Én csak csodálkozom a kérdés naivitásán, vagy inkább butaságán.
A kérdező hozzászólása: Nem hinném, hogy a kérdésem naív lenne vagy buta. Egyszerûen csak egy kérdés volt. Attól vagyok naív vagy buta mert nem értem hogy miért kell rossz dolgokra gondolni? Na igen akkor tényleg az vagyok. Egyébként teljes szívembõl kívánom mindenkinek hogy egézséges babája szülessen. Köszönöm a válaszokat.

Terhesség alatt ki mennyi B6-ot vett be erős hányinger ellen? Gravidát miért esti órákban ajánlatos bevenni? Ki hogy szedi mi a tapasztalat? Napközben nem fáraszt le mégjobban?

Azt olvastam a tájékoztatóban terhesség alatt napi 1tabletta ajánlott. konkrétan béres b6-ot vettem 20mg-os. Mellette szedem a Gravidát. Olvasom esti órákban ajánlatos bevenni viszont megfigyeltem nem jól alszom mióta szedem pedig még csak 7-8hetes vagyok.

Legjobb válasz: Mg-ból nyugodtan vehetsz be többet is. Én a terhesség elején 6 hétig kórházban voltam vészes hányás miatt és ott napi 1000mg-ot kaptam vénásan. Bár semmit sem ért. :s Gravidát nem ismerem.

Mg-ból nyugodtan vehetsz be többet is. Én a terhesség elején 6 hétig kórházban voltam vészes hányás miatt és ott napi 1000mg-ot kaptam vénásan. Bár semmit sem ért. :s Gravidát nem ismerem.
Szia. Én úgy tudom azért este ajánlott mert ha esetleg fokozza a hányingert, azt alvás közben nem érzed. Persze lehet ez butaság, én is csak hallottam valahol. De én az elején mindig elalvás elött vettem be mert féltem hogy hánynék tõle, de szerencsére egyszer sem sikerült :-) 30hkm
B6-ból 3*1 et javasolt a védõnõm, de volt mikor többet ettem mert annyira hányingerem volt, úgy tudom kb 6 tabletta a max naponta alapesetben, persze más ha valakinek a doki többet ír elõ. Gravidát szedtem az elején, de kb 10 héttõl abbahagytam, azóta , megszûntek a rosszullétek, és nincs hányingerem. Egy darabig nem is nagyon szedtem B6-ot csak kb napi 1-2 szemet az enyhe görcsölgetés miatt, most, hogy nõ a poci és feszül néha a hasam visszatértem a napi 3*1-re. Azóta kb 1 hete kipróbáltam újra a gravidát. Egyik este bevettem 1-et vacsi közben, és utána újra oéyan pocsékul voltam mint eleinte... úgyhogy nem szedek gravidát meg semmi terhes vitamint, csak gyümölcs, zöldséget eszek, stb.
Valami lehet abban, amit Gravidával kapcsolatban írnak. 1x vettem be délben, egy keveset ettem elõtte, de kB. 10perc múlva ki is jött, pedig elõtte nem hánytam a terhesség elején sem. Úgyhogy azóta csak este veszem be. 22hkm
A kérdező hozzászólása: Elevitet szedtem 1. terhességemnél nagyon rosszul voltam , gondoltam kipróbálom a gravidát a hányingert ellensúlyozom a b6-tal 1-2 korty kóla és jól vagyok. Megfigyeltem mióta szedem nappal kegyetlen fáradt vagyok, este beveszem 8-9 körül és utána hajnalig fenn vagyok. Kávézni egyáltalán nem kávézom reggel délbe fél pohár kóla 1, 5dl.
Sziasztok, most vagyok 11 hetes terhes kismama , nem tudom szedni a gravidát mert mindegy mikor veszem be , mindig kijön belölem .Ugy hogy én nem szedek semmit.csak B6-ot, magnéziumot, és calciumot.Szerintem attol nem lesz semmi baja a babának, ha nemszedem a vitamint.Eszek sok gyümölcsöt, zöldésget.Szerintetek .? Én nekem 12 hetes genetikai ultrahangra kel mennem, szerintetek, észre lehet venni, hogy milyen nemü lesz a magzat ? És a párom bejöhet szerintetek ? Kérlek irjátok meg :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!