Találatok a következő kifejezésre: Miért nem terhesen (340 db)

Lehet buta kérdés, de miért nem lehet strandolni terhesen?

Legjobb válasz: A klór nem probléma, ha zárt a méhszáj természetesen. Otthoni medencében még a sterilitás is nagyobb. Én nem szívesen mennék uszodába, ahol sokféle ember megfordul, mert terhesen amúgy is jobban ki vagyunk téve mindenféle hüvelyi fertõzéseknek. Én már túl vagyok néhány antibiotikum kúrán emiatt, ami szintén nem szerencsés terhesen, de ez a kisebbik veszély a babára nézve. Bizonyos bakteriális fertõzések idõ elõtti kinyílásra késztethetik a méhszájat, ami koraszüléshez vezet. Nekem már volt egy koraszülésem, lehet, hogy pont emiatt.

A klór nem probléma, ha zárt a méhszáj természetesen. Otthoni medencében még a sterilitás is nagyobb. Én nem szívesen mennék uszodába, ahol sokféle ember megfordul, mert terhesen amúgy is jobban ki vagyunk téve mindenféle hüvelyi fertõzéseknek. Én már túl vagyok néhány antibiotikum kúrán emiatt, ami szintén nem szerencsés terhesen, de ez a kisebbik veszély a babára nézve. Bizonyos bakteriális fertõzések idõ elõtti kinyílásra késztethetik a méhszájat, ami koraszüléshez vezet. Nekem már volt egy koraszülésem, lehet, hogy pont emiatt.
Túlhevülés és fertõzésveszély miatt. Viszont ez csak blabla. Ha árnyékban maradsz, eleget iszol, a méhszájad is zárt, akkor nyugodtan mehetsz strandra.
fertõzésveszély miatt. szerintem nem "blabla", hiszen honnan tudhatod, zárt-e a méhszájad? én nem strandolok inkább, tenger mehet, abban megmártóztam, ennyi:) van, aki terhesség nélkül is mindig összeszed valamit, hát még ilyen érzékeny állapotban.
A fertõzésveszély miatt. A standokon lévõ medencében nem csak klór van, hanem sajnos sok igénytelen ember belepisil, gombás lábbal, hüvelyi folyással, fertõzötten megy be. (Láttam már olyan anyukát, aki a nagy vízben pancsoltatta a babát, bekakált, folyt a lábán a trutyi, be a vízbe, anyuka csak röhögött rajta...) Nem csak a vízben lehet fertõzéseket elkapni, hanem pl. a padon, medence szélén, wc-n... Az otthoni medence mehet, hiszen abba nem másznak be idegenek. 1 nyarat kell csak kibírni strand nélkül, jövõre már mehetsz a babával. :) Addig marad a tó és az otthoni fürdõzés.
Az en dokim azt mondta, hogy nyugodtan mehetek strandra, csak a tulzott napozast keruljem .
Én is a fertõzésveszély miatt hallottam, hogy nem mindig ajánlott, de élõ vízbe (tenger, tó) és saját medencébe szerintem simán bemehetsz. De van olyan is, aki a saját fürdõkádjában sem fürdik...Én tengerbe nemsokára megyek, alig várom, de közös medencés strandra azért nem mernék menni, mert fogékony vagyok a fertõzésekre.
a fertõzés veszély miatt. pl amugy is jóval nagyobb az esély gombás fertõzésre mint egyébként. Sok kismamának akinek sosem volt hüvely gombája terhesség alatt mégis vissdzatérõ probléma. Akienk amugy is van rá hajlama annak végképp vigyázni kell. Egyébként sok nõ strandol babásan is, mindenkien stzive joga elddönteni. otthoni saját medencében nyugodtan fürödj ha egyébként minden ok.
A kérdező hozzászólása: Akkor tényleg nagyon vigyázni kell!2 es válaszoló remélem minden rendben lett a babáddal!?Most vettünk itthoni medencét, akkor csak abban fogok fürdeni, persze abba is kell klór de remélem az akkor tényleg nem gond
A kérdező hozzászólása: Köszi és otthoni medencében amiben van klór abba szabad fürdeni?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek, nem vagyunk amúgy sem nagy strandolósok, csak hallottam, h nem ajánlják és megijedtem, h az otthoniban sem szabad, de akkor indulhat otthon a fürdõzés:-))

Fogyaszthatok-e terhesen kaukazusi kefirgombaval erjesztett tejet? Miert igen, vagy miert nem?

Legjobb válasz: nem, mert gomba és mert nincs kivizsgálva,hogy terhes nõkre milyen hatással van

nem, mert gomba és mert nincs kivizsgálva, hogy terhes nõkre milyen hatással van
szia! Szerintem igen, mivel a gyomrod úgyis elintézi a gombát úgy, ahogy van

Miért nem szabad inni terheseknek energia italt? Köszönöm 24hetes terhes vagyok

én napo szinten fogyasztom!

Legjobb válasz: Na azért ne állatozzunk oké?! Az a gond az energiaitallal, hogy a koffein és a taurin gyorsítja a szívverést és az anyagcserét. A koffein a baba szervezetére is hat, mert felszívódik a placentán is. Tehát ha te iszol, akkor a baby szívverése is gyorsulni fog, emelkedik a vérnyomása. Ez nagyon nem tesz neki jót! Szóval le kell tenni 24 hete terhesen az energiaitalt sürgõsen, mert árt a babának. De ez rá is van írva! Jelzem nehéz lesz róla leszokni, de muszáj! Majd szoptatás után visszaszokhatsz rá, de addig nem szabad inni!

Na azért ne állatozzunk oké?! Az a gond az energiaitallal, hogy a koffein és a taurin gyorsítja a szívverést és az anyagcserét. A koffein a baba szervezetére is hat, mert felszívódik a placentán is. Tehát ha te iszol, akkor a baby szívverése is gyorsulni fog, emelkedik a vérnyomása. Ez nagyon nem tesz neki jót! Szóval le kell tenni 24 hete terhesen az energiaitalt sürgõsen, mert árt a babának. De ez rá is van írva! Jelzem nehéz lesz róla leszokni, de muszáj! Majd szoptatás után visszaszokhatsz rá, de addig nem szabad inni!
Olyan, mintha nem értetted volna a válaszom. Felgyorsult szívverés= felgyorsult pulzus. A baba pulzusát nem tudod megállapítani kívülrõl, de ha energiaital fogyasztása után közvetlenül mennél el CTG-re akkor meglepõdnél. Nem szabad magas koffeintartalmú szereket fogyasztani terhesség alatt. Azért, mert árt.
ha tudod, hogy nem szabad, akkor miért iszod, te állat?
senkinek nem szabadna inni. pláne nem napi szinten. de csak gratulálni tudok neked... károsítja a vesét, májat plusz az idegrendszernek se tesz túl sok jót, szóval hajrá!
Gondolom azért, mert tele van koffeinnel, hirtelen pörgeti fel a szívet, és az ad "energiát", ezután pedig hirtelen állsz vissza a normál szívverésre. Állítólag a legkárosabb ital, még a kólánál is rosszabb. Gyerekek sem fogyaszthatják, épp ezért, mert káros a szívüknek, és még fejlõdõ szervezetek. Remélem kicsit tudtam segíteni. :)
A kérdező hozzászólása: NEM VAGYOK ÁLLAT KI KÉREM MAGAMNAK KI IRTA MAGÁBOL INDULT KI!!!! egy kettö meg hála istennek a sziverésemmel nincsen semmi baj, epém és a májammal sincs semmi.semm a babának!
A baba szívverését, vérnyomását viszont felgyorsítja! Ezt azért fogadd el kérlek oké?! Azért tetted fel a kérdést, hogy válaszoljunk rá! Továbbiakban az orvos tájékoztat.

Miért nem jött meg? Lehet, h. terhes vagyok? Részletek lent

Eddig mindíg védekeztünk a párommal(durex)ráadásul úgy, h. mikor elment mindíg kihúzta, és ? fejezte be magának,(gumiba persze)és sosem volt luyukas a gumi, mindíg megnézzük!!!!

Legjobb válasz: Szia! Ha nem került sperma a hüvelyedbe, nem lehetsz terhes, mivel a spermák nem túlélõk, meg "hegymászók". :) Én is voltam már úgy, hogy két hetet késett, mégsem voltam terhes, mert védekeztünk, elmentem orvoshoz, és kaptam gyógyszert, amitõl megjött. Késhet a stressztõl, esetleges hormonváltozástól, vagy cisztától is. Várj még pár napot, aztán ha nem jön meg, keress fel egy nõgyógyászt, aki tud Neked érdemben segíteni.

Szia! Ha nem került sperma a hüvelyedbe, nem lehetsz terhes, mivel a spermák nem túlélõk, meg "hegymászók". :) Én is voltam már úgy, hogy két hetet késett, mégsem voltam terhes, mert védekeztünk, elmentem orvoshoz, és kaptam gyógyszert, amitõl megjött. Késhet a stressztõl, esetleges hormonváltozástól, vagy cisztától is. Várj még pár napot, aztán ha nem jön meg, keress fel egy nõgyógyászt, aki tud Neked érdemben segíteni.
kizárt h az legyél... nem kell annyit parázni, mert attól csak még többet fog késni. kül. is 2 nap késés? miaz?? nekem volt h 1, 5 hetet késett mert stresszes voltam a vizsgaidõszak miatt. egyébként ha akarod h a srácnak legyen egy jó napja, akkor hagyod elmenni magadban ;) elvégre a gumit azért találták fel h ne kelljen görcsölni meg kikapkodni, és sokkal romantikusabb ha te okozod az orgazmusát :) mondjuk annak örülök h felelõsségteljes vagy, de olyan érzésem van h néhányan azért erõs túlzásokba esnek védekezés terén (hallottam olyanról h gyógyszer+óvszer+megszakítás és még ezt akarta pharmatexszel kombinálni :S) de a kérdésedre a válasz: KIZÁRT, csak nyugodj meg és megjön elõbb utóbb
Akkor már biztos készülõdik megjönni, de tényleg ne stresszelj, mert annál rosszabb. Csatlakozom az elõttem szólóhoz, hagyd, hogy a párod benned menjen el - persze úgy, hogy gumi van rajta, had legyen Mindkettõtöknek egyszerre jó. :) 1. voltam
Szia! Szerintem biztos nem vagy terhes nyugodj meg és ne stresszelj ezen! Várj még pár napot! rem segített
A kérdező hozzászólása: 16/L vagyok, és már egy éve vagy tán 2 éva rendszeres, (nagyjából)+/- 5 nap kb
rengeteg dolog miatt késhet: -betegség -stresszhelyzet -valami hirtelen esemény -gyógyszerek, citrusfélék -mert fiatal vagy és nem állt be még nyugi ha én minden egyes alkalommal dokihoz rohangáltam volna anno mikor késett, a fél kamaszkoromat ott tölthettem volna :D voltak 25 napos ciklusaim, az általános a 35 nap volt, de akadt 45 napos is. kellett rá 5-6 év még rendesen beállt
A kérdező hozzászólása: és vaon azzal kapcsolatban van a késé, h. egy pár napja igen sûrûn(15-30 percenként) járok wc-re pisilni??? ma megyek a háziorvosomhoz:(
amúgy meg...javaslom még a hõmérõzést. Megtudhatod melyik napok a veszélyesek. Segít kideríteni terhes lehetsz e... Rengeteg tünetet már most is érzékelhetsz...mellfeszülés, magas ébredési hõ stb...hasszurka oldalt...:)
Szia ! Én is csatlakozom. Több éve durexet használunk. Mindíg megbízható. Ha nem jön meg azért tényleg menj el dokihoz. Egyrészt meg is nyugszol, másik meg ha valami fertõzés, ciszta miatt van ez, akkor azt kezeltetni kell :) De no para ! :)
A kérdező hozzászólása: oké, de õ mindig kihúzza, de megmondom neki, h. ne tegye most már, hiszen elég jó a durex, mi bízunk benne. most megnyugodtam8pedig nem is voltam olyan ideges)köszönöm szépen, a válaszokat, és a tanácsokat puszi nektek!!!!:-)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válszokat, egy kicsit félek. de közben tudom, h. nincs semmi. csak az a legrosszabb, h. mikor pisiltem volt egy kicsit szombaton, de ennyi ezzel vég, és azóta semmi, jah és ugyan úgy fáj szombat óta a hasam, mintha meg lenne.:(
hát ha +- 5 nap akkor nem értem 3 nap után miért vagy ennyire ideges... olyan is lehet h kimarad egy hónap minden további nélkül. csak feleslegesen idegesíted magad ezen hidd el :)

Miért nem jön meg rendesen a mensim terhes vagyok?

Sziasztok. Mindíg védekeztünk a párommal óvszerrel sosem szakadt ki. Viszont a ciklusom 26. napján gumi nélkül kipróbáltuk az anális szexet. Hamar abbahagytuk a barátom nem ment el. Szeretkezésekkor sem ment el és mindíg volt gumi. Május 8.-án kellett volna megjönnie, akkor volt a 28. nap. De csak minimális pecsétel? vérzésem volt.Általában a 30. napra szokott megjönni. Monstanában fogytam egy kicsit. Pénteken és szombaton megjött érzésem volt de semmi. Azóta fájdogál a hasam. Tegnap reggel azt hittem megjött de csak egy kevés vér volt de több mint multhét pénteken élénkpiros volt, a végén kicsit barnás. Tegnap délután eléggé fájt a hasam. Ma reggel megint jött ki pici vér. Segítsetek terhes lennék? Egy 16 éves aggódó lány.

Legjobb válasz: Ha mindig használtatok gumit, ami nem szakadt ki, nem lehetsz terhes. Vegyél egy tesztet, az a biztos. Ha továbbra sem jön meg, menj el dokihoz, mert ha nem vagy terhes, hormonzavar lehet a háttérben.

Ha mindig használtatok gumit, ami nem szakadt ki, nem lehetsz terhes. Vegyél egy tesztet, az a biztos. Ha továbbra sem jön meg, menj el dokihoz, mert ha nem vagy terhes, hormonzavar lehet a háttérben.
Jó, ha tisztában vagy vele, hogy nem csak védekezés nélküli behatolástól lehet teherbe esni. Elég, ha az elõváladék/sperma a kézrõl a gumi külsejére kerül, elõváladékos/spermás kézzel ujjaz. Szal a pettinggel is nagyon vigyázni kell. Ahogy azzal is, hogy gumi nélküli anál és elélvezés is okozhat problémát, ha a sperma kifolyik és a hüvelyedhez kerül. A hasra élvezés is veszélyes lehet, ha odafolyik... Ezernyi veszély leselkedik rád, ezért mindig ésszel kell lenned, hogy ne eshess teherbe. Amúgy jobban tennéd, ha anált csak gumival csinálnátok, mert csúnya vége lehet!
Elsõ válaszoló: szerintem nem annyira örülne most egy picinek, figyelembevéve, hogy még Õ is szinte gyerek... A kérdésre válaszolva: nem hinném, hogy babát vársz, de a vérzésed nem egészen normális, érdemes lenne megkeresned egy orvost. Bármi lesz is mindenképpen számít az idõ, minél elõbb kiderül, hogy mi okozza ezeket a tüneteket annál elõbb elkezdik kezelni és Te meggyógyulsz, illetve megnyugszol! Szóval sipirc a nõgyógyászhoz:) ! Komolyan!
igen, lehetsz terhes. gratulálok a picihez!
A kérdező hozzászólása: Hát nem tudok megnyugodni, de semmi jele nincsen h terhes lennék, a tavalyi évebn pl volt olyan is hogy 40. napra jött meg. Teljesen tanácstalan vagyok.
A kérdező hozzászólása: Egyébként mindíg lifestyle ultra safet használtunk.
Ha fájdogál a hasad, akkor nem hinném, hogy terhes vagy! Vegyél egy tesztet, abból kiderül. Szerintem nincs baj, lehet, hogy a fogyás is közbejátszik, talán nem jut hozzá a szervezeted a megfelelõ ásványi anagokhoz, vitaminokhoz; lehet az ideg, a stresz (akár ez a dolog, akár a suli miatt, akár családi okok) miatt is. Véleményem szerint csak késik nálad, hiszen vérezgetsz.. Mondom, csinálj tesztet, ha az vagy irán a doktorbácsi, de ne izgulj, csak ront a helyzeten :)
Nekem is volt hasonló problémám 2 hónapja. Tudtam, hogy nagyon kevés az esélyem a terhességre, de csináltam egy tesztet ami negatív lett. De csak nem jött meg, viszont iszonyatosan görcsölt a hasam. Elmentem nõgyógyászhoz, elmondtam mi a problémám, megvizsgált, nagyon segítõkész volt. Elmondott mindenféle okot, hogy mitõl lehet, mire figyeljek oda. És írt fel fogamzásgátlót, hogy beálljon a ciklusom. Azóta beállt rendesen, és annyira már nem is görcsölök, mint ezelõtt. Menj el nyugodtan szerintem, sokat fog segíteni! Terhes pedig nem lehetsz, ha mindig kellõképpen védekeztetek!! Szóval nyugi! 18/L
A kérdező hozzászólása: Ma délben is volt élénkpiros vérzésem, most késõ délután pedig kevés barna:(

Miért nem jön meg a mensim? Pénteken kellett volna megjönnie, egy nagyon pici barnás vér volt. Szombaton egész nap mindjárt megfog jönni érzés de ez elmúlt. Azóta nagyon gyengén fájdogál a hasam. Mindíg védekeztünk gumival. Szerintetek terhes vagyok?

Legjobb válasz: Ha hasznaltatok gumit, es nem szakadt el, nem lehetsz terhes, mert nem juthatott be sperma. Lehet, hogy azert nem jott meg meg, mert raparaztal, hogy terhes vagy.

Ha hasznaltatok gumit, es nem szakadt el, nem lehetsz terhes, mert nem juthatott be sperma. Lehet, hogy azert nem jott meg meg, mert raparaztal, hogy terhes vagy.
Szia! Az a biztos, ha csinálsz egy tesztet, akkor megnyugszol!
Miért nem lehet enni? szerintem lehet. Én ettem az elsõnél és most is. Sok benne a vas.
miért ne szabadna? én errõl még nem is hallottam 2 gyerekes
Lehet enni, de csak mértékkel Az A vitaminnal vigyázni kell, nem szabad túladagolni. Nekem pl. itt Angliában azt mondta a szülésznõ, hogy nem ehetek májkrémet.
Miért ne lehetne csak ne sokat nekem azt mondta a dokim hogy ehetek de csak mértékel és amennyi jól esik. 34 hetes pocis
Valamelyik vitaminból, A, azt hiszem sok van benne, és nem szabad terhesen túladagolni, mert nem használ nekünk. Amúgy lehet enni, csak persze kevesebbet. 26%nyi májtól, hacsak nem 1kg jön belõle össze, semmi bajotok nem lesz, Hasonló a helyzet a tengeri halaknál, bigyuknál, ott a higany miatt....
A kérdező hozzászólása: Egy kismamás könyvben olvastam, hogy a májat mellõzni kell, de köszönöm a válaszotokat megnyugtatott.

Miért illendőbb szó a várandós és miért nem használják szívesen a terhes szót?

Legjobb válasz: Mert a terhesnek negatív hangzása van. Ha örülsz a babádnak akkor az nem teher a számodra, hanem öröm. Várod, hogy végre a karodban tarthasd.

Mert a terhesnek negatív hangzása van. Ha örülsz a babádnak akkor az nem teher a számodra, hanem öröm. Várod, hogy végre a karodban tarthasd.
Szia! Nekem a terhes azt jelenti, hogy teher, holott a babavárás a legszebb dolog a világon. A várandós pedig 9 hónap várakozás ami sokkal jobban hangzik, mint a 9 hónap terhesség / teher/. Egyébként teher lesz az utolsó 1-2 hónap, de édes teher:) 28 hetes kismama
Egyetértek, én már régen sem szerettem a terhes szót. Az állapotos sokkal szebb, vagy most elterjedt a "babás vagyok" kifejezés. Szerintem még ez is jobb, mint a terhes...
A terhesség azt jelenti, hogy valami nem szívesen cipelt általad akár feleslegesnek is érzett súly.A várandósság, pedig, hogy várod a kis csöppséget, aki még a pocidban lakik.Aztán persze eljön az az idõ, amikor a várandósság is terhes, és alig várjuk, hogy két darabban legyünk, de az a nap, bármennyire is pokolian fáj, életünk egyik legszebb napja, hiszen akkor fogjuk elõször kezünkbe a kis csöppöt. Tehát ez nem illem kérdése.
szia! :) az elõttem szólók boncolgatták a témát, a két szó közötti különbséget, egyetértek velük. egyébként pedig a modern társadalom hozta magával, hogy mindent kiforgatunk. régen is örültek a babáknak, mégis terhességnek hívták, nem várandóságnak nagyrészt, legalábbis szóhasználati szinten a terhesség volt elterjedtebb. nagyanyóm még azt mondta nagyapámnak, hogy "terhes vagyok!" és nagyon örültek neki, én már azt mondtam a páromnak, hogy "kisbabát várok" :) . egyébiránt a terhes megjelölés figyelemfelkeltõbb volt az akkori munkaadók számára, hogy emellé az állapot mellé ne várják a kismamáktól ugyanazon munkatempót. talán ez lehetett igazán az oka a terhes szó elterjedtének. mára a negatív kicsengés már szinte beleolvadt a köztudatba, és persze mindenki marhára vigyáz arra, hogy az õt körülvevõk szájíze szerint fogalmazzon (szintén mondern kori betegség...). szerintem mindegy amúgy hogy melyiket használod, a lényeg úgyis a hangsúlyban van!!! :) és ha azt mondod terhes vagy, attól még fülig érõ szájjal mondva ez ugyanolyan szép, mint a várandóság szó :) . üdv 28 hetes mami

1 napja késik, és semmi jele, hogy megjönne. Nagyon fel vagyok puffadva és székrekedésem van. Terhes lennék? Miért nem görcsölök?

Legjobb válasz: Miért kéne görcsölnöd? Akár terhes is lehetsz, csinálj egy tesztet.

Miért kéne görcsölnöd? Akár terhes is lehetsz, csinálj egy tesztet.
A kérdező hozzászólása: azt olvastam, hogy aki teherbe esik, annak is görcsöl a hasa, nekem pedig menses elõtt eltûntek és egyenlõre nem jött meg, tegnapi tesztem negatív :/
A kérdező hozzászólása: :/

Kb 2 hónapos terhes lehetek ami nem rég derült ki. Van ilyen világos barna ragacsos folyásfélém. Valakinél hasonlo? Ez vajon biztos vetélés lehet? De akkor miért nem vérzek?

egy kissé bonyolult a helyzetem orvos terén ..külföldön vagyok ...és most lesz rezidenciám addig nem tuok orvoshoz menni :-(

Legjobb válasz: Szia. En is 9 hetes terhes vagyok. A 7-ik het ota barnazom! Hol van, hol nincs.. Teljesen normalis, nagyon sok no verezget, barnazik a terhesseg alatt. ~Van aki vegig! Akkor van baj ha a ver friss es sok, es gorcsokkel jar! Az elozo terhessegemmel az 5-ik honapig verezgettem es minden tokeletes volt! Ne aggodj! Fognak itt majd ilyesztoket irni, de ne ilyedj meg! Te ugyis erezni fogod ha gaz van. Megertem ha nem tudsz dokihoz menni, en is kulfoldon elek es voltam ilyen helyzetben. De ha van EU-s egeszegugyi kartyad es ha gaz van az ugyeletre menj el, ott ellatnak szo nelkul es ingyen! Addig is pihenj es figyeld erosodik e a verzes. Mas nem tudsz tenni! Ha a termeszet ugy akarja es az embrio nem eletkepes akkor elvetelsz, de nem minden esetben jelent vetelest a verzes hidd el! Csak az ido tudja megmondani a valaszt, ugyhogy varj.. A 12-ik het utan kevesebb eselyed lesz a vetelesre sokkal!

Szia. En is 9 hetes terhes vagyok. A 7-ik het ota barnazom! Hol van, hol nincs.. Teljesen normalis, nagyon sok no verezget, barnazik a terhesseg alatt. ~Van aki vegig! Akkor van baj ha a ver friss es sok, es gorcsokkel jar! Az elozo terhessegemmel az 5-ik honapig verezgettem es minden tokeletes volt! Ne aggodj! Fognak itt majd ilyesztoket irni, de ne ilyedj meg! Te ugyis erezni fogod ha gaz van. Megertem ha nem tudsz dokihoz menni, en is kulfoldon elek es voltam ilyen helyzetben. De ha van EU-s egeszegugyi kartyad es ha gaz van az ugyeletre menj el, ott ellatnak szo nelkul es ingyen! Addig is pihenj es figyeld erosodik e a verzes. Mas nem tudsz tenni! Ha a termeszet ugy akarja es az embrio nem eletkepes akkor elvetelsz, de nem minden esetben jelent vetelest a verzes hidd el! Csak az ido tudja megmondani a valaszt, ugyhogy varj.. A 12-ik het utan kevesebb eselyed lesz a vetelesre sokkal!
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó .... köszönöm szépen minden rendven van most vagyok 25 kismama.
kérdezõ hogy vagytok azóta?minden rendben?kérdésre válaszolva:nekem 7 hetesen ment el barnáztam, és egyik napról a másikra megszûnt a mellfeszülésem(amire nem gondoltam h tünet lehet)boldog babavárást
Hal isten hogy nincs baj :-)))) További minden jót kívánunk nektek :-)))
A kérdező hozzászólása: köszönöm a kommenteket...elmentem dokihoz mert tegnap elõtt eg lengõajtó erösen neki csapodott a hasamnak vérezni kezdtem .... ez csak akkor este màsnap szinte semmi ..de nagynehezen eltudtam érni h negnézzen egy orvos.hàl istennek minden rendben és a baba is nagyobb mint gondoltam 12-13hetes kb .... nem szoktam irni sosem mikor jön meg ... ify ebbõl kifolyolag ..... most màr felgyorsulnak az események ... köszönöm mindenkinek aki tanàcsàt megosztotta velem
Szerintem menj el dokihoz, h nézze meg, minden rendben és akkor megnyugszol.Nálam se görcs, se vérzés nem volt, egyik napról a másikra megszûnt a mellfeszülés. Sajnos már nem volt szívhang:(
Feltétlenül menj el orvoshoz! nekem is így kezdõdött, nem volt vérzés sem görcs csak pusztán nagyon gyenge barnázás és hiába kaptam mát gyógyszert 11 hetesen elvetéltem. Persze ez nem törvényszerû hogyha barnázol akkor el is vetélsz de saját megnyugvásod miatt is jobb ha megnéz egy orvos.
A kérdező hozzászólása: köszönöm nektek a válaszokat.ami érdekes hogy nem feszül a mellem ... pedig az nagyon be volt durranva.viszont ha hanyadt fekszem egészen lent a hasam alján érzek egy kis dombocskát ... ott lehet a babó .de ha esetleg felszivodik vagy egyebek az vérzésel jár nem?? kb 5 éve volt egy spontán vetélésem... borzasztó görcsel távozott...van azóta egy 3, 5 éves kisfiam ...és most kételyek közt.mindekettöt megéltem szültem is vetéltem is de most halvny fogalmam nincs csak kétségbe vagyok esve..
Nem feltétlenül jelent vetélést, de azért mihamarabb lásson orvos. Lehet, hogy csak ártatlan folyás, a szervezeted "emlékszik" hogy most kellene megjöjjön, és azért a barnás folyás. Bízzunk benne, hogy ez utóbbi, de azért jobb lenne, ha látna orvos.
Ne gondolj rögtön a legrosszabbra, hogy vetélés!!!! Viszont a vetélés sem kezdõdik rögtön vérzéssel.. Lehet egy barnázás az elõjele :-/ Mindenképp orvos!!! Ultrahang és ha kell progeszteron pótlás szükséges!!! Üdv.
az szuper minden rendben van, örülök!:) vigyázzatok magatokra

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!